Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Ποιος είπε ότι θα καταρρεύσουν σαν τούβλα από " χαλβά Φαρσάλων"; - Βουλγαρία: «Δεν αναγνωρίζουμε τη σλαβομακεδονική μειονότητα, είναι προϊόν της Μόσχας και της Γιουγκοσλαβίας»

 


Τα απόνερα του υπαρκτού σοσιαλισμού πού έφεραν το πρόβλημα της πλαστογράφησης του ονόματος της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας και  χρησιμοποίησαν αυτά τα βρωμόνερα οι σημερινοί νεοποχίτες για να υλοποιήσουν πονηρούς σχεδιασμούς τους για δήθεν ειρηνική συνύπαρξη των λαών των Βαλκανίων, αυτά λοιπόν τα απόνερα βγήκαν από τους ιστορικούς βόθρους τους και μυρίζουν άσχημα.- Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

"Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ είναι εξοργισμένος με τους συντάκτες της έκθεσης του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα λόγω της κριτικής σχετικά με τη θέση της «σλαβομακεδονικής μειονότητας» στη Βουλγαρία. 

Όπως είπε, η Σόφια δεν θα αναγνωρίσει τη σλαβομακεδονική μειονότητα που δημιουργήθηκε από τη Μόσχα και τη Γιουγκοσλαβία.

Σύμφωνα με τον Καρακατσάνοφ, οι μεγάλες χώρες ακολουθούν τα δικά τους συμφέροντα και μερικές φορές δεν λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα των μικρών χωρών. Ωστόσο, λέει ότι τα συμφέροντα της Βουλγαρίας είναι σημαντικά για αυτόν.

«Τι είδους (σλαβο)μακεδονική μειονότητα πρέπει να αναγνωρίσουμε στη Βουλγαρία;»  Αυτό που δημιουργήθηκε στη Μόσχα; Δεν υπάρχει λόγος για το έθνος που δημιουργήθηκε στη Μόσχα, το οποίο εγκρίθηκε από τη Γιουγκοσλαβία του Τίτο μετά το 1944, να αναγνωριστεί ως μειονότητα στο έδαφος της Βουλγαρίας. Αυτό είναι απολύτως παράλογο », είπε στην Εθνική Τηλεόραση της Βουλγαρίας.

Παρεμπιπτόντως, οι σχέσεις μεταξύ των Σκοπίων και της Σόφιας έχουν τεθεί σε μεγαλύτερη ένταση αφού η Βουλγαρία μπλόκαρε την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ.

Οι αρχές στη Σόφια ισχυρίζονται ότι τα Σκόπια δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, επειδή δεν εφαρμόζουν τις διατάξεις της διακρατικής συμφωνίας που υπογράφηκε την 1η Αυγούστου 2017."

Iskra

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στον https://www.echedoros-a.gr/2021/04/blog-post.html#more

εν τω μεταξύ 

Πάνω από 13 χιλιάδες Αλβανοί έλαβαν υπηκοότητα " Βόρειας Μακεδονίας" με ότι σημαίνει αυτό για το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας που πυροδοτεί εντάσεις σε όλη την Βαλκανική και ακόμα δεν είδαμε τίποτε.