Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Λίγες κουβέντες από τον Δρ. Κωνσταντίνο Βαρδάκα


 Με την βοήθεια του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ κάνουμε αφιλοκερδώς και με κόπους , ότι μπορούμε για την ενημέρωση σας σε ότι γράφει η επικαιρότητα, αλλά με την ματιά του ΧΡΙΣΤΟΥ και των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ μας . Να μας συμπαθάτε για τυχόν λάθη και παραβλέψεις λόγω κόπωσης.

ΑΛΛΑ συνεχίζουμε  αν και ορθώνονται συνέχεια εμπόδια. 

Όλα αυτά που ζούμε μαζί όλοι  είναι τρανταχτά ΣΗΜΕΙΑ  ΚΑΙΡΩΝ που μας καλούν εις επίγνωση και ταχεία ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

Στις περιγραφές και τις εξιστορήσεις μας χρησιμοποιούμε λόγια καρδιάς απλά και όχι σύνθετα ακαδημαικού επιπέδου που θα μπορούσαμε να κάνουμε χρήση, γιατί αυτές τις δραματικές ώρες εκείνο που προέχει είναι να ενωθούν οι καρδιές των ανθρώπων με ειλικρίνεια, καθότι  ο πόνος είναι κοινός για τα τεκταινόμενα.

Μέσα σε αυτή την επί δεκαετία  ενασχόληση μας με την αρθρογραφία  την οποία δεν την θεωρούμε πάρεργο, αλλά υποχρέωση απέναντι σε σύγχρονους αγίους των ημερών μας  από τους οποίους  λάβαμε την ευλογία τους σε ανύποπτο χρόνο  για αυτό ακριβώς το πράγμα  , δίχως τότε ( πριν δεκαετίες )να μπορούμε να κατανοήσουμε τις προκλήσεις των σημερινών ημερών μας.

Εκείνο που μας θεμελιώνει την θέληση είναι ότι υπάρχουν άπειρα σημεία που δείχνουν, ότι ο Ουρανός σκύβει στην γη με δέος και φιλανθρωπία, βλέπει τον ανθρώπινο πόνο και ετοιμάζεται να δώσει λύσεις.

Και αν εμείς βιαζόμαστε, είναι γιατί γνωρίζουμε το ΤΕΛΟΣ, όπως μας το προανήγγειλαν οι Άγιοι Πατέρες μας. Αλλά σύμφωνα με πνευματικούς γέροντες  των ημερών μας ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ μαζεύει εδώ και τώρα  από όλους τους δρόμους , τις πλατείες και τα σοκάκια τα δυσκολεμένα  παιδιά του, ώστε να έλθουν εις επίγνωση και μετάνοια για να ανταπεξέλθουν με ευκολία αυτά που ετοιμάζονται να μας κάνουν τα  σημερινά θηρία που σήκωσαν ξεδιάντροπα το κεφάλι τους. 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας