Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Ρωσία προς τουρκία " κατεβάζουμε στρατό - επισφαλής η θέση της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ"

 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το τι στρατό κατεβάζει αυτή την στιγμή η Ρωσία στην Κριμαία είναι κάτι το ασύλληπτο μέχρι και οι Δυτικοί βλέποντας το έφριξαν.
Και γιατί στην Κριμαία ( την Ελληνιστική χερσόνησο της Ταυρίδας);
Γιατί η Κριμαία μετά την προσάρτηση της έγινε το μπαλκόνι , βεράντα της Ρωσίας από την οποία βλέπουν την ΠΟΛΗ ( ουσιαστικά την κατέστησαν ένα φορτωμένο αεροπλανοφόρο έτοιμο να αποπλεύσει για τα ΣΤΕΝΑ και από εκεί για την Μέση Ανατολή)  

Τέρμα τα παραμύθια για αυτούς που έλεγαν ότι αυτά τα πράγματα που προανήγγειλαν οι άγιοι πατέρες μας δεν γίνονται.

Και μεταξύ αυτών ήταν και κάποιοι  εκκλησιαστικοί που αυτήν την στιγμή τους νοιάζει   πόσο καλά θα εμβολιστούμε.

" Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες τους ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ" το γράφαμε και το ξαναγράφαμε γιατί το ακούσαμε από σοφά γεροντικά χείλη.

  Η Ρωσία δεν καταλαβαίνει τι κάνουν οι ΗΠΑ στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου

" Η μετάβαση των αμερικανικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα συνοδεύεται από επιθετική ρητορική, ενώ η Μόσχα δεν κατανοεί τους στόχους της Ουάσιγκτον στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά από συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σαμέκ Σούκρι.

«Όσον αφορά τη στρατιωτική δραστηριότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της διέλευσης πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, αυτό συμβαίνει τακτικά. Τώρα το κάνουν με έναν ιδιαίτερα επιθετικό τρόπο και το συνοδεύουν με επιθετική ρητορική, κάνουν επίσης ερωτήσεις σχετικά με το τι κάνει η Ρωσική Ομοσπονδία στα σύνορα με την Ουκρανία. Η απάντηση είναι πολύ απλή: ζούμε εκεί, αυτή είναι η χώρα μας. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη καμία απάντηση στο ερώτημα τι κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνοντας πολεμικά πλοία και στρατιωτικό προσωπικό, το οποίο διοργανώνει συνεχώς κάποιες εκδηλώσεις ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, χιλιάδες χιλιόμετρα από τη δική τους επικράτεια ", δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ στη RIA Novosti. .

Στις 9 Απριλίου, η Τουρκία έστειλε ειδοποίηση στους συμμετέχοντες στη Σύμβαση του Μοντρέ για τη διέλευση των αμερικανικών πολεμικών πλοίων από τη Μεσόγειο στη Μαύρη Θάλασσα και πίσω. 

Η Σύμβαση του Μοντρέ του 1936, στην οποία η Ρωσία είναι συμβαλλόμενο μέρος, αποκατέστησε την κυριαρχία της Τουρκίας έναντι του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. εγκρίθηκε στη διάσκεψη για το καθεστώς των στενών του Εύξεινου Πόντου, στις 22 Ιουνίου - 21 Ιουλίου 1936 στο Montreux (Ελβετία).

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να στείλουν πλοία στη Μαύρη Θάλασσα εν μέσω «αυξανόμενης ρωσικής στρατιωτικής δραστηριότητας» για να στηρίξουν την Ουκρανία. Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Ρουσλάν Χομτσάκ ανακοίνωσε την ετοιμότητά του για επιδείνωση σε ολόκληρα τα σύνορα με τη Ρωσία." 

του Ντμίτρι Σουδάκοφ/ ΠΗΓΗ 
Читайте больше на https://english.pravda.ru/news/world/23041-usa_black_sea/


" Η Ρωσία έχει αναπτύξει δύο στρατιές  και τρεις μονάδες Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων στα δυτικά της σύνορα ως μέρος ενός ελέγχου επαλήθευσης, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόγκουγ σε συνάντηση στο Severomorsk, αναφέρει η RIA Novosti ." ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

"Η Natalya Poklonskaya, αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Δούμας (η οποία είχε μεταβεί στην Άγκυρα πρόσφατα), σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την συνάντηση του με τον Ουκρανό ομόλογό του Βόλοτυρ Ζελένσκι, ουσιαστικά έριξε “ρωσικό πύραυλο Κρουζ” στην Άγκυρα.  

H αντιπρόεδρος τόνισε σχετικά “ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι δηλώσεων. Πως θα φαινόταν στην Τουρκία εάν έχανε την Κωνσταντινούπολη; Μην πιάνετε στο στόμα σας την Κριμαία λοιπόν!''  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο  στο https://www.pentapostagma.gr/kosmos/rosia/7003091_rosiki-royketa-kata-toyrkias-pos-tha-sas-fainotan-hanate-tin-konstantinoypoli

Μετά το κτύπημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν όλα τρέχουν.... βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/04/blog-post_30.html

Όλα τα λένε οι πηγές της επικαιρότητας σήμερα  για αυτό και εμείς πλέον δεν παρατίθεμαι προφητείες, αλλά την ίδια την επικαιρότητα γιατί είναι το ένα και το αυτό.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας