Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Την Ελλάδα την « διασωλήνωσαν» με το ζόρι; Ο τούρκος θα κτυπήσει, αλλά όχι στα ίσια.

 


Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Συγκερασμός συμπερασμάτων.

Η επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ σήμερα στην Άγκυρα είχε από όλα.

Τα κυβερνητικά ΜΜΕ ομιλούν για στιγμές Εθνικής ανάτασης, όταν ο ΥΠΕΞ μας  αποστόμωνε τον τούρκο ομόλογο του και αυτά on air.

Πράγματι μετά από πολλά χρόνια ( το πρώτο καιρό της Κυπριακής τραγωδίας )  είδαμε τέτοιες στιγμές και τέτοια αντιπαράθεση των δικαίων εθνικών θέσεων μας που ταυτίζονται με το διεθνές δίκαιο απέναντι στην θρασύτητα του αγαρηνού.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι:

Προς τι η επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην γείτονα χώρα και προς τι η συνάντηση του με τον σουλτάνο στο προεδρικό μέγαρο αφού είναι γνωστό το αμετάθετο των τούρκων στις παράνομες διεκδικήσεις τους ;

Θα μπορούσε να ήταν εκ μέρους της τουρκίας  μια θεατρική παράσταση που διευκόλυνε τα εσωτερικά προβλήματα της  δηλ. ότι εμείς σαν τουρκία κάνουμε αυτό που πρέπει για την γαλάζια πατρίδα και την μειονότητα στην Δυτ. Θράκη  απέναντι στην ανυποχώρητη Ελλάδα ;

Ο τούρκος θα κτυπήσει, αλλά όχι στα ίσια.

Τι σημαίνει αυτό;

Στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα τα Ελληνοτουρκικά είναι ένα μικρό περιφερειακό πρόβλημα που συνδέεται άμεσα με τα μεγάλα προβλήματα που μόλις άνοιξαν και σήμερα επαληθεύουν τον προφητικό λόγο των συγχρόνων αγίων γερόντων μας που ο πνευματοκίνητος νους τ τους μας τα αποκάλυψε πριν δεκαετίες .

Και εξηγούμεθα: 

Ο τούρκος ότι κίνηση θα κάνει από εδώ και εμπρός στρεφόμενος εναντίων μας  θα την ζυγιάσει με το θέμα των ΣΤΕΝΩΝ που μόλις άνοιξε με την αναμόρφωση της Συνθήκης του Μοντρέ μέσω του καναλιού της Κωνσταντινούπολης που λίγες μέρες πριν ανακοίνωσε και έκανε τον πρώην φίλο του Ρώσο « τούρκο».

Επίσης θα την ζυγιάσει με το μείζον για αυτό θέμα του Κουρδικού και τι υποσχέσεις θα λάβει για αυτό.

Ότι κάνει κατά της Ελλάδος ως πρόκληση και εμπλοκή θα το κάνει, όταν λάβει εκείνες τις συνυποσχετικές από το ΝΑΤΟ, όσο αφορά τον ναυτικό αποκλεισμό της Ρωσίας ( δυσκολίες που θα δημιουργήσει στην διέλευση των ρωσικών πολεμικών στα ΣΤΕΝΑ)

Το κανάλι της Κωνσταντινούπολης δεν προλαβαίνει να το κάνει ο σουλτάνος  γιατί τον προλαβαίνουν άλλα γεγονότα τόσο στην Αν. Ουκρανία και στην Μέση Ανατολή βλ. Περσικό Κόλπο αλλά και μέσα στο εσωτερικό του και έτσι φαίνεται.

Μια εμπλοκή με την Ελλάδα την κατάλληλη χρονική συγκυρία  δίνει του τούρκου  το έναυσμα, μάλιστα  νομότυπα, να ενεργοποιήσει τους όρους της συνθήκης του Μοντρέ επικαλούμενος  εμπόλεμη κατάσταση , ουσιαστικά εξυπηρετώντας τα μεγάλα συμφέροντα που αυτή την στιγμή κόπτονται για την Ουκρανία και την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία.

Να πως η μικρή, αλλά μεγάλη Ελλάδα μας "διασωληνώθηκε"  με το ζόρι γεωπολιτικά, ώστε να γίνει η αιτία να τρέξουν σχεδιασμοί παρελθόντων ετών.

Όλα αυτά πήραν χρόνο και καθυστέρησαν γιατί ο σουλτάνος τα βρήκε δήθεν με τον Πούτιν ως τσάρο.

Και τότε πριν χρόνους αρθρογραφούσαμε και λέγαμε ότι ο τούρκος δεν πιάνεται φίλος και πάντα ξέρει να πουλάει τις συμφωνίες του συνάπτοντας καλλίτερες για αυτόν συμφωνίες.

Στην προκειμένη περίπτωση η ευθεία ανάμιξη της τουρκίας στο Ουκρανικό και στην Κριμαία είναι φως φανάρι, ότι ταυτίστηκε με τον αμερικανικό παράγοντα, άσχετα αν  υπάρχουν αντεγκλήσεις μεταξύ τους και δήθεν επερχόμενες κυρώσεις.

Απομένουν να δούμε πολύ σύντομα και τα υπόλοιπα επεισόδια της Ελληνοτουρκικής κρίσης παράλληλα με τον συναγερμό των ρωσικών στρατιών σε όλη την επικράτεια τους και το φόρτωμα της Ευρωπαικής ενδοχώρας με αμερικανικά στρατεύματα που από 1η ΜΑΙΟΥ αποχωρούν οριστικά από το Αφγανιστάν.

Μετά το κτύπημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, βλ. ( https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/04/blog-post_30.html)

ξαφνικά σαν να μην το περίμενε κανείς, όλα τα μεγάλα ανοικτά μέτωπα πήραν φωτιά.

Η ομοψυχία , η ενότητα και το Εθνικό φρόνημα τούτες τις δύσκολες στιγμές είναι το καλλίτερο και πιο αποτελεσματικό "εμβόλιο"  για να επιβιώσουμε και φυσικά όχι « ως διασωληνωμένοι», όπως μας θέλουν κάποιοι.   

  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας