Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ δεν σταμάτησε να κλαίει για εμάς . Δείχνει την Παρουσία της , αλλοιώνει τις ψυχές των Πιστών, αλλά και θλίβεται όταν ακούει κάποιους να λένε ότι σταμάτησε να δακρύζει και ότι αυτό σημαίνει «όλεθρος».

 




Το διαβατήριο για να πλησιάσει η ψυχή το έκτακτο αυτό ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ είναι η ΠΙΣΤΗ. Μετά όλα τα κανονίζει η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ και αλλοιώνει πνευματικά το πιστό παιδί της.

Η χαριτόβρυτος δακρυρροή της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Εφέστειο Εικόνα της την επονομαζόμενη ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ μόνο  παιδαγωγικές Δωρεές μας δίνει και ο καθείς με την καρδιακή ευρυχωρία του τις  προσλαμβάνει.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ τόσους μήνες μας μιλάει με την σιωπή της και τα αγιαστικά δάκρυα της για ΜΕΤΑΝΟΙΑ και ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

Κάθε μέρα με το ολοζώντανο αυτό θαύμα  είναι σαν να μας λέει: 

« ήμουν , είμαι και θα είμαι κοντά σας, μην φοβάστε ακόμα και τώρα που ήρθαν τα δύσκολα»

Αυτά τα πολύμηνα δάκρυα της Υπεραγίας Θεοτόκου μόνο ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ σαν τον Ιερό Χρυσόστομο ή τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά  μπορούν να τα εξηγήσουν 

(το επισημάναμε εδώ και μήνες ), ημείς αδυνατούμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, πόσο μάλλον να διαδίδουμε  ότι « η ΠΑΝΑΓΙΑ δεν κλαίει πλέον και για αυτό έρχεται όλεθρος». Άραγε πως τολμούν να προσβάλουν την Άφατο Φιλανθρωπία της Μεγαλόχαρης;

Η ΠΑΝΑΓΙΑ όχι μόνο  δακρυρροεί, αλλά και Θαυματουργεί στα πέρατα της γης με την επίκληση και μόνο της ονομασίας της ως ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ.







Αν εκείνη την στιγμή η ΠΑΝΑΓΙΑ δεν κλαίει, ας σκύψουν να δουν τις λαμπυρίζουσες λίμνες των χαριτόβρυτων δακρύων της στο ξύλινο πλαίσιο της Εικόνας , όπισθεν της αεροστεγούς υάλινης προθήκης για να κατανοήσουν την 24ωρη συλλογή αυτών των ΠΑΝΑΓΙΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ της.



Είμεθα που είμεθα όλοι μας σε άσχημο πνευματικό επίπεδο, τουλάχιστον ας μην θλίβουμε την ΜΗΤΕΡΑ του ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ μας τέτοιες ημέρες που έρχονται και  ετοιμαζόμαστε όλοι μας και φυσικά  πρώτα η ΠΑΝΑΓΙΑ μας να βιώσουμε τα ΣΕΠΤΑ ΠΑΘΗ του ΥΙΟΥ ΤΗΣ και την Ένδοξο ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ.  

  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας