Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

ο σεισμός που ρίχνει τον " πύργο της Βαβέλ" της ΕΕ;

 




Bild

" Μπορεί οι γεωλογικοί σεισμοί να μην προβλέπονται, όμως οι πολιτικοί σεισμοί σχεδόν πάντοτε προαναγγέλλονται από μακριά.Δεν ήταν ανάγκη να δημοσιευθεί η τελευταία δημοσκόπηση στην κυριακάτικη Bild για να καταλάβουν και οι πιο αμέριμνοι ότι το λυκόφως της Ανγκελα Μέρκελ συμπαρασύρει το CDU σε μια εκλογική κατολίσθηση.

Ο σεισμός όμως αναμένεται να ταρακουνήσει τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Με μια ισχυρή πολιτικά Γερμανία ήδη η ΕΕ μοιάζει εξαιρετικά αδύναμη. Με μια ασταθή Γερμανία, η Ευρώπη κινδυνεύει να οδηγηθεί σε νέα κρίση." 

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

" Σε μια επικίνδυνη στιγμή, καθώς οι διαδικασίες για το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης δεν έχουν προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς. Εκκρεμεί η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρσλούης (η απόφαση την περασμένη Τρίτη δεν μπήκε επί της ουσίας, αλλά αφορούσε τα “ασφαλιστικά μέτρα”), ενώ ακόμη 9 ευρωπαϊκές χώρες δεν το έχουν ψηφίσει στα εθνικά κοινοβούλιά τους.


Στους τελευταίους 12 μήνες το κόμμα της Μέρκελ εμφανίζει σημάδια κατάρρευσης και αντίστροφα οι Πράσινοι ανεβαίνουν με άλματα, χτυπώντας πλέον ανοιχτά την πόρτα της Καγκελαρίας.


Ολοι καταλογίζουν την ευθύνη στην Αγκελα Μέρκελ και την αδυναμία της να αντιληφθεί από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2017 και την “πύρρειο νίκη “ της ότι όφειλε να προετοιμάσει την έξοδό της.

Μετά από τρείς εκλογικές νίκες (2009,2013,2017) και μετά από 16 χρόνια διαρκούς παραμονής στην Καγκελαρία (από το 2005), σπάζοντας τα ρεκόρ του Κ. Αντενάουερ και του “μέντορά” της Χ. Κολ, από asset είχε μεταβληθεί σε “παθητικό” για το κόμμα της. Απλώς η μέτρια διαχείριση της πανδημίας αποτέλεσε τον καταλύτη για να αναδειχθεί η φθορά της και η απαξίωση του πολιτικού κεφαλαίου της.

Το χειρότερο όμως είναι άλλο. Η Μέρκελ φεύγει και αφήνει πίσω της ερείπια. “Τιμώντας” τον κανόνα, ένας μεγάλος ηγέτης να μην επιτρέπει δίπλα του να φυτρώσει καμμιά σημαντική πολιτική προσωπικότητα, εγκαταλείπει τη γερμανική Χριστιανοδημοκρατία με τεράστιο έλλειμμα ηγεσίας." 

Πηγή: https://www.iefimerida.gr/kosmos/h-katarreysi-tis-merkel-prokalei-politiko-seismo-sti-germania-kai-tin-eyropi