Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

« γιατί μανούλα κλαίει η Μητέρα του Χριστούλη;» είπε ένα παιδάκι στην μητέρα του όταν το σήκωσε για να προσκυνήσει την ΕΙΚΟΝΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ. Και η μητέρα του παιδιού όταν το άφησε κάτω, άρχισε να κλαίει και αυτή .

 


Τι βάσανα αδελφοί έχει ο κόσμος , τι αδιέξοδα αντιμετωπίζουμε όλοι μας , δεν έφταναν τα συνηθισμένα, μας φορτώνουν και άλλα, ώστε και αυτή η αναπνοή μας να βγαίνει με μεγάλη δυσκολία.

Αυτό το περιστατικό το μετέφερα σε ένα γέροντα και άρχισε και αυτός να κλαίει με λυγμούς. Στο τέλος μας είπε:

-      « Αυτά τα ΔΑΚΡΥΑ  θα μας γλιτώσουν,  γιατί της μεν ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ είναι για εμάς σωστικά και τα δικά μας είναι εξιλεωτικά.

-      Αυτό που γίνεται τόσους μήνες στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα δεν έγινε ποτέ άλλοτε, ακριβώς γιατί όσα σκοτεινά απεργάζονται για εμάς οι εχθροί του ΚΥΡΙΟΥ μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ δεν έχουν εκπονηθεί καμία φορά για  άνθρωπο.

-      Να διαβάζεται μπροστά στο εικόνισμα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας τους ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ , η ΠΑΝΑΓΙΑ χαίρεται, να βάζετε και τα παιδιά σας.

-      Οι ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ είναι φάρμακο ψυχής και σώματος , ανοίγει το μυαλό και στα παιδιά ξεμπερδεύεται η γλώσσα και πλέον  θα λύνονται  προβλήματα αυτισμού παιδιών.»

ΑΥΤΑ μας μετέφερε αυτός ο παππούλης , αυτά σας λέμε και εμείς και ας κάνουμε υπομονή στα βάσανα , μπόρα δαιμονική είναι και θα περάσει.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

 

 Τείχος ει των παρθένων, Θεοτόκε Παρθένε, και πάντων των εις σε προστρεχόντων. Ο γαρ του ουρανού και της γης, κατεσκεύασέ σε ποιητής Άχραντε, οικήσας εν τη μήτρα σου, και πάντας σοι προσφωνείν διδάξας.
Είσαι το τείχος των παρθένων,Παρθένε Θεοτόκε καθώς και όλων εκείνων που προστρέχουν σε σένα.Είσαι το τείχος που το κατεσκεύασε ο κτίστης του ουρανού και της γης, ο Kύριος, που κατοίκησε στη μήτρα σου κι όλους μας δίδαξε να σου απευθύνουμε αυτά τα λόγια.

Χαίρε, η στήλη της παρθενίας. Χαίρε, η πύλη της σωτηρίας.
Χαίρε Μαρία που είσαι η φωτεινή και ακλόνητη στήλη της παρθενίας και συγχρόνως η θύρα, από την οποία πέρασε σε εμάς ο Σωτήρας κι εμείς περνούμε στη σωτηρία.

Χαίρε, αρχηγέ νοητής αναπλάσεως. Χαίρε, χορηγέ θεϊκής αγαθότητος.
Χαίρε Παναγία που είσαι το πρώτο πλάσμα του αναδημιουργημένου από τον Χριστό πλάσμα .Χαίρε επίσης που μας χορηγείς τους θησαυρούς της θείας αγαθότητος.

Χαίρε, συ γαρ ανεγέννησας τους συλληφθέντας αισχρώς. Χαίρε, συ γαρ ενουθέτησας τους συληθέντας τον νουν.
Χαίρε Συ που αναγεννησες τους βαρυμένους από το προπατορικό αμάρτημα και καθάρισες εκείνους που είχαν μολυσμένο το νου από τις εμπνεύσεις του διαβόλου.

Χαίρε, η τον φθορέα των φρενών καταργούσα. Χαίρε, η τον σπορέα της αγνοίας τεκούσα.
Χαίρε γιατί έβαλες τέλος στη δύναμη του διαβόλου, που φθείρει τη σκέψη μας.Χαίρε που γέννησες Eκείνον που μας χάρισε την αγνότητα.

Χαίρε, παστάς ασπόρου νυμφεύσεως. Χαίρε, πιστούς Κυρίω αρμόζουσα.
Χαίρε που είσαι ο τόπος όπου αγνά ο Kύριος νυμφεύθηκε την ανθρωπότητα και με σένα στεκόμαστε στο πλευρό Tου ως νύμφη Tου.

Χαίρε, καλή κουροτρόφε παρθένων. Χαίρε ψυχών νυμφοστόλε αγίων.
Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε.
Χαίρε Κόρη που είσαι το παράδειγμά που στηρίζει και παιδαγωγεί τις παρθένους. Χαίρε που είσαι η νυμφική στολή των αγίων ψυχών, που σε μιμούνται.

Ύμνος άπας ηττάται, συνεκτείνεσθαι σπεύδων, τω πλήθει των πολλών οικτοιρμών σου, ισαρίθμους γαρ τη ψάμμω ωδάς, αν προσφέρωμέν σοι Βασιλεύ άγιε, ουδέν τελούμεν άξιον, ων δέδωκας ημίν, τοις σοι βοώσιν.
Αλληλούια.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com