Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

η ΑΛΗΘΕΙΑ του ΚΥΡΙΟΥ μένει εις τον Αιώνα

 

kithiron aitolias

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, απέστειλαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κόσμας και Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Η επιστολή των δύο Ιεραρχών αφορά τον εορτασμό της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και του Αγίου Πάσχα.

Αρχικά οι δύο Αρχιερείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους, διότι το φετινό Πάσχα όλοι οι Ιεροί Ναοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για τους πιστούς.

Επίσης, υπογραμμίζουν την αντίθεσή τους, ως προς την αλλαγή της ώρας της τελετής της Αναστάσεως και εν συνεχεία της Θείας Λειτουργίας.

"Δεν δύναται να θεωρηθεί Πασχάλιος η Θεία Λειτουργία, η οποία περαιούται εν τω Μεγάλω Σαββάτω, προ του μεσονυκτίου, δηλ. πριν εισέλθωμεν εις την Κυριακήν, η οποία άρχεται μετά την 12ην νυκτερινή. Αυτά ορίζει η ζώσα Ορθόδοξος Εκκλησιαστική Παράσοδις" - τονίζουν στην επιστολή τους, μεταξύ άλλων οι δύο Ιεράρχες προς την Ιερά Σύνοδο.

Έκπληξη πάντως προκαλεί το γεγονός στο οποίο αναφέρονται οι δύο Μητροπολίτες, οι οποίοι τονίζουν ότι δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να συμπέση ο κατά το Μέγα Σάββατο (όπως εξελίχθησαν τα πράγματα) εορτασμός του Αγίου Πάσχα με το πάσχα -νομικό φάσκα- των Εβραίων, οι οποίοι φέτος το εορτάζουν το Μέγα Σάββατο

ΠΗΓΗ https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/43111-aitolias-kythiron-makariotate-kai-synodikoi-pateres-den-xorei-oikonomia?fbclid=IwAR1GGLbWasKrfFHHr-sQPkv_mAwx3j3DPMkqYnLIxTvNSOXH-m-XBh8rJ7I