Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ κάτι θέλει να μας πει τέτοιες μέρες που έρχονται.

 


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Εκείνο που μας έκανε εντύπωση, όταν για πρώτη φορά προσκυνήσαμε την ΜΕΧΑΛΟΧΑΡΗ στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα και ρωτήσαμε για το ιστορικό της , ήταν το γεγονός, ότι η Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ αγιογραφήθηκε πριν λίγα χρόνια για να γίνει ΕΦΟΡΟΣ του  μεγάλου φιλανθρωπικού έργου του Ιερού αυτού Ναού. 
Από τότε θεωρείται και η ΕΦΕΣΤΕΙΟΣ ΕΙΚΟΝΑ των συσσιτίων που γίνονται και μοιράζονται.
Όταν μάθαμε τα παραπάνω μετά την Θαυματόβρυτο  Δακρυορροή της ΕΙΚΟΝΑΣ αυτής ανήμερα του Γεννεσίου της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας στις 8 Σεπτεμβρίου του 2020 που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα , συγκλονιστήκαμε αδελφοί και θα  επισημάνουμε γιατί.
Η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ είναι έφορος και τροφός των συσσιτίων των δυσκολεμένων αδελφών μας που συνέχεια αυξάνονται.
ΚΑΙ αν αναλογιστούμε αυτά που μας είπαν οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ μας ενόψει δύσκολων γεγονότων, ότι η Ελλάδα μας θα πει το ψωμί - ψωμάκι, τότε αντιλαμβάνεσθε τι ΜΗΝΥΜΑ μας δίνει η ΠΑΝΑΓΙΑ μας με το ΕΚΤΑΚΤΟ αυτό ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ.
Είναι σαν να μας λέει " παιδιά  μου μπορεί να πεινάσετε και εσείς, αλλά εγώ θα φροντίσω  για εσάς, όπως τώρα φροντίζω τους απόρους αδελφούς  στον Βύρωνα."

Αδελφοί βοηθήστε από το υστέρημα σας αλλά από το πλεόνασμα της καρδιάς σας.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας