Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Το έγγραφο που θα βάλει φωτιά στα Βαλκάνια και θα σωριάσει τα τούβλα από τον χαλβά των Φαρσάλων.

 


ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΕΧΕΙ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΚΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΟΥΤΑΠΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΊΕΣ ΑΛΛΑ ΠΆΝΤΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ - ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΆΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΉΤΑΝ ΠΆΝΤΑ ΑΙΜΑΤΩΔΕΙΣ - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  

" Ένα νέο σκανδαλώδες έγγραφο απειλεί να βάλει φωτιά στα Βαλκάνια και να συσπειρώσει όλα τα φαντάσματα του πολέμου σε μια ομάδα, ακυρώνοντας εντελώς τις τρέχουσες συμφωνίες και ρυθμίσεις, υποσχόμενο μια νέα προσπάθεια, φυσικά καλυμμένη με αίμα, για την αποκατάσταση των κρατικών συνόρων, γράφει ρουμανικό δημοσίευμα.

Ο ιστότοπος της σλοβενικής έκδοσης «Necenazurirano» αναφέρει ότι στάλθηκε στις Βρυξέλλες ένα «non Paper» από τον  Γιάνεζ Γιάνσα, πρωθυπουργό της Σλοβενίας.

 

Ως ‘ εδαφικές λύσεις’ στον κατάλογο αναφέρεται πρώτα στη δημιουργία μιας νέας εδαφικής οντότητας, που προκύπτει από την ένωση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο: «Η Μεγάλη Αλβανία».

 Σε αντιστάθμιση και για την επίτευξη μιας συγκεκριμένης ισορροπίας, ένα μεγάλο μέρος του εδάφους της Δημοκρατίας Σέρπσκα θα επιστρέψει στη Σερβία, μια άλλη φόρμουλα για την υλοποίηση της «Μεγάλη Σερβίας»

Η επιλογή μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης

 Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι μια ενδιαφέρουσα και προστιθέμενη στην προοπτική των μεγάλων άμεσων εκρήξεων, είναι η πρόταση διοργάνωσης δημοψηφίσματος, μέσω του οποίου ο πληθυσμός θα έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να επιλέγει μεταξύ της ευρωπαϊκής προοπτικής, της ένταξης στην ΕΕ ή στην Τουρκία.

 Μόνο αυτό το ζήτημα δείχνει τώρα πόσο ισχυρή είναι η επίδραση των νεο-οθωμανικών ιδεών που προωθούν τα σχολεία και η δράση της εξωτερικής επιρροής που κινητοποίησε ο Ερντογάν και η δύναμη της επιρροής στην περιοχή, που είναι πραγματικά ισχυρές:" 

 



Ο ανωτέρω χάρτης που αποτυπώνει σχεδιαστικά τις προθέσεις αλλαγής των συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια έχει ένα ενδιαφέρον σημείο που μας αφορά.

Από αυτούς που πλαστογράφησαν την Ιστορία της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας αποσπάται ένα τεράστιο κομμάτι που είναι η περιοχή του ΤΕΤΟΒΟΥ και κολλάει στην Αλβανία για να την κάνει μεγάλη. ΚΑΙ μετά να μην θυμάσαι με όλα αυτά που γίνονται την φράση του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που παρομοίαζε τους γείτονες μας με οικοδόμημα με ετοιμόρροπα τούβλα από χαλβά Φαρσάλων;

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας