Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΟΙ ΚΑΝΔΗΛΕΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ πήγαιναν πέρα - δώθε στον ΑΚΑΘΙΣΤΟ « - δε πάμε στην ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ, μου λέει μια φίλη του γιού μου» « - στην εκκλησία πήγαινα κυρίως σε κοινωνικές εκδηλώσεις».


 

Τι έγινε και τι ακούσαμε σήμερα του ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ενώπιον της ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 Εν ολίγοις και εσείς θα τα  προσλάβετε κατά την καρδιακή ευρυχωρία σας.

Αυτές τις ώρες που γίνεται ένα μεγάλο παζάρι πως θα ανοίξουν οι εκκλησίες για να εορτάσουμε τα ΣΕΠΤΑ ΠΑΘΗ και την ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Κυρίου μας , την ώρα που ακουγόταν τα ΧΑΙΡΕ του ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ενώπιον της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα , οι τέσσερες βαριές κανδήλες  που βρίσκονται ενώπιον της Εφέστειας αυτής Εικόνος που δακρύζει αδιάλειπτα από την 8η Σεπτεμβρίου του 2020 ( εορτή του Γεννεσίου της  ) μέχρι και σήμερα , αυτές λοιπόν οι κανδήλες πήγαιναν πέρα – δώθε, λες και φυσούσε δυνατός αέρας μέσα στην Εκκλησία και αυτό συνέβαινε με παύσεις και επανεκκίνηση σε κάποιες στροφές των Χαιρετισμών.

 

Τι λόγο να πούμε εμείς με τέτοια πνευματικά χάλια που έχουμε σήμερα; Αρκεί να θυμηθούμε τους λόγους του ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ του Παλαμά που τόνιζε « είναι η Εκλεκτή εν γυναιξί  που την επισκίασε το ΠΑΝΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ και έκανε τον ΥΙΟ του ΘΕΟΥ , ΥΙΟ του Ανθρώπου και εμάς από υιούς ανθρώπων μας έκανε ΥΙΟΥΣ κατά χάριν ΘΕΟΥ»



Και ενώ συντελούταν αυτά ο ιερέας του Ναού στο τέλος μας είπε για ένα πρόσφατο Θαύμα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μέσα στα δεκάδες που γίνονται από την ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ του Βύρωνα.

Mια γυναίκα από την Καλλιθέα με χρόνιο πρόβλημα νεοπλασίας στους μαστούς της που της επιδείνωνε την καθημερινότητα , είχε φτάσει σε αδιέξοδο γιατί οι τελευταίες εξετάσεις που έκανε έδειξαν δημιουργία νέων ογκιδίων και σε άλλα σημεία.

Το άγχος και η ανησυχία της ήταν έκδηλη  στο οικογενειακό και φιλικό της περιβάλλον μέχρι που μια φίλη του γιού της , της είπε:

-        « δε πάμε στην ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ που  κάνει πολλά θαύματα»

Όπως εξομολογήθηκε η κυρία αυτή η σχέση της με την εκκλησία ήταν η προσέλευση της κυρίως σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Τελικά πείστηκε από την γνωστή της αυτή  κοπέλα και  πήγε και προσκύνησε την ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ στον Βύρωνα.

Όταν έσκυψε να προσκυνήσει την ΕΙΚΟΝΑ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ η ασθενής πλημμύρισε με δάκρυα πόνου και ανασηκώνοντας το κεφάλι της είδε και  την ΠΑΝΑΓΙΑ μέσα στα δάκρυα, άλλα να της χαμογελάει.

Κάτι της μίλησε μέσα στην καρδιά της και πήρε θάρρος, ώστε να μην αποκάμει εντελώς.

Σε λίγες μέρες όταν επανέλαβε τις εξετάσεις σε γνωστή κλινική των Αθηνών και οι θεράποντες γιατροί  που επέβλεπαν τόσο καιρό της εξέλιξη της νεοπλασίας απόρησαν και μιλούσαν για ΘΑΥΜΑ καθότι είχαν εξαλειφτεί όλες οι εστίες της κακοήθειας.

Από τότε η κυρία αυτή από την Καλλιθέα ανεβαίνει δυο φορές την βδομάδα για να ευχαριστήσει την ΠΑΝΑΓΙΑ που την Παρηγόρησε με το μεγάλο ΘΑΥΜΑ που έκανε στην ζωή της.

  

  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς