Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

ΠΟΥΤΙΝ στο διάγγελμα του απλώς εξηγεί την κατάσταση «Τι θα γινόταν αν το πραξικόπημα συνέβαινε στη Λευκορωσία, πόσοι άνθρωποι θα υπέφεραν, τι θα συνέβαινε στη Λευκορωσία; Κανείς δεν σκέφτηκε την Ουκρανία και τους πολίτες της»

 



“Επιχειρήθηκε απόπειρα πραξικοπήματος στην Λευκορωσία και μια προσπάθεια να δολοφονηθεί ο Πρόεδρος της χώρας από την Δύση. Κανένας από την Δύση δεν το καταδίκασε.

από το https://warnews247.gr/allagi-synoron-kremlino-avrio-oi-igetes-rosias-kai-lefkorosias-tha-syzitisoun-gia-to-kathestos-enosis-ton-dyo-kraton-vinteo/

Πήγαν να διώξουν τον Λουκασένκο με πραξικόπημα, δείτε τις ομολογίες των οργανωτών του πραξικοπήματος, ήθελαν να πολιορκήσουν το Μινσκ και όλες τις βασικές υποδομές, οργάνωναν τη διακοπή όλων των ενεργειακών δομών με ταυτόχρονη κυβερνοεπίθεση», πρόσθεσε.

«Τι θα γινόταν αν το πραξικόπημα συνέβαινε στη Λευκορωσία, πόσοι άνθρωποι θα υπέφεραν, τι θα συνέβαινε στη Λευκορωσία; Κανείς δεν σκέφτηκε την Ουκρανία και τους πολίτες της»

«Ο Γιανουκόβιτς παραλίγο να δολοφονηθεί και εκδιώχθηκε μετά από πραξικόπημα. Ήταν ο τελευταίος νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας. 

Μπορείς να πεις ό,τι θες για τις πολιτικές του Λουκασένκο αλλά να οργανώσεις να δολοφονήσεις αυτόν και τους κορυφαίους αξιωματούχους, ξεπερνάει κάθε όριο».

«Δεν θέλουμε να “κάψουμε γέφυρες” αλλά αν κάποιοι εκλάβουν τις καλές μας προθέσεις και την προθυμία για διαπραγμάτευση και συνεργασία ως αδυναμία, να ξέρουν ότι η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρη, ταχεία και σκληρή.

Έχουμε υπομονή αλλά ελπίζουμε να μην περάσει κανείς τις κόκκινες γραμμές μας, τις οποίες θα θέσουμε μόνοι μας», κατέληξε.

Εντύπωση προκάλεσαν δύο πράγματα:
Η αναφορά  του Β. Πούτιν στο “Σύμφωνο της Βαρσοβίας” στην προσπάθεια του να αναφερθεί στην Συνθήκη του CSTO ενώ αναφέρθηκε δύο φορές στον Γιανουκόβιτς ως τον νόμιμο πρόεδρο της Ουκρανίας…