Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΤΕΤΟΙΑ ΟΠΛΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ;

 


Με τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή «Lee Enfield» συνελήφθη ύποπτος στα Κάτω Πατήσια

Ομολογία» για τον παραλήπτη στην Αθήνα, για το τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή, επιδιώκουν να αποσπάσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής από τον Αλβανό κάτοχο που κινούνταν πεζός στην γνώριμη οδό Πάτμου στα Κάτω Πατήσια.
Ο Αλβανός, πιάστηκε να κουβαλά πρωί-πρωί στον ώμο του μαύρο σάκο με όπλο ελεύθερου σκοπευτή και με πλήρη εξοπλισμό. Το τυφέκιο αυτό πετυχαίνει με ακρίβεια τον ανθρώπινο στόχο του μέχρι και την απόσταση των 400 μέτρων, ενώ οι αρχές θεωρούν βέβαιο πως θα κατέληγε στα χέρια σεσημασμένων κακοποιών του υποκόσμου, καθώς τους τελευταίους μήνες έχει ξεσπάσει μια διαμάχη αλληλοεξόντωσης ανάμεσα σε «νονούς» της νύχτας.

Ο Αλβανός, υποστηρίζει πως έφερε το όπλο απ’ τα βουνά γιατί στη χώρα του αντιμετώπιζε «οικονομική στενότητα» και αναζητούσε αγοραστή. Μαρτυρία που σε καμία περίπτωση δεν πείθει καθώς ένα τόσο αξιόπιστο όπλο στη μαύρη αγορά φτάνει και τις 5.000 ευρώ. Την σύλληψη έκαναν ειδικοί φρουροί της ΔΙ.ΑΣ Αθηνών κατά τον έλεγχο ύποπτου ατόμου στο κέντρο της Αθήνας στις 09:30 το πρωί της Μ. Δευτέρας, στην οδό Πάτμου.

Το Lee-Enfield ήταν το κύριο τυφέκιο του Βρετανικού στρατού κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 20ού αιώνα και φημίζεται ακόμη και σήμερα για την αποτελεσματικότητά του. Τέτοια όπλα υπάρχουν και στην Κύπρο, ενώ είναι αξιοπερίεργο το γεγονός πως ένα τέτοιο «σνάϊπερ» κατέληξε σε Αλβανικό έδαφος.

Από την στιγμή μάλιστα, που στη γειτονική χώρα οι λεηλατημένες αποθήκες του Χότζα, διαθέτουν μόνο Κινεζικά κοινά όπλα και όχι τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή, που είχε στην κατοχή της η διαβόητη μυστική υπηρεσία SHIK, που δεν ήταν τίποτε άλλο από μια πιστή αντιγραφή της Γκεστάπο.

Μέχρι και σήμερα πάντως ο υπόκοσμος δεν είχε εφοδιαστεί ή διαπράξει κάποιο συμβόλαιο θανάτου σε «σνάϊπερ», καθώς ο υποψήφιος σκοπευτής πρέπει να είναι επίλεκτος και να βάλλει εναντίον στόχου από «κρυμμένη» μακρινή θέση αλλά και απόσταση που υπερβαίνει τις ικανότητες ανίχνευσής του, από τον αντίπαλο και την συνοδεία του ..!

Πηγή: Newsit ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.onalert.gr/ellada/me-tyfekio-eleytheroy-skopeyti-lee-enfield-synelifthi-ypoptos-sta-kato-patisia/416415/