Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Αυτές τις ημέρες συγκεντρώνεται ο αποβατικός ρωσικός στόλος που θα κατέβει στην ΠΟΛΗ - Όλα ξεκινούν δίχως να το αντιληφθούμε ΒΙΝΤΕΟ

 


(πρώτα - πρώτα να μας συμπαθάτε για την μη καλαισθητική μορφολογία των άρθρων μας, αλλά είναι τόσες οι εξελίξεις και με μεγάλη ταχύτητα που δυσκολεύουν την σωστή παράθεση , απλώς δίνουμε το μήνυμα τους. Άλλωστε το βλέπετε και μόνοι σας, ότι οι προφητείες των αγίων πατέρων έχουν γίνει σήμερα ειδήσεις. ) - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 

" Ξεκίνησε η πιο κρίσιμη περίοδος για την ειρήνη

Με διαταγή του Ρώσου Α/ΓΕΕΘΑ μεταφέρονται επιπλέον αποβατικά πλοία από τον Βόρειο Στόλο και τον Στόλο της Βαλτικής στην Μαύρη Θάλασσα τα οποία θα ενωθούν με τα αποβατικά του Στόλου Κασπίας και Στόλου Μαύρης Θάλασσας.

Έχουμε δηλαδή σύζευξη των ρωσικών αποβατικών Στόλων με ξεκάθαρο στόχο αποβατική ενέργεια στην Ουκρανία!"  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/ektakto-ora-miden-gia-tin-oukrania-moira-apovatikon-apo-ton-voreio-stolo-kai-ton-stolo-valtikis-spevdoun-m-thalassa-metastathmefsi-epithetikon-aeroskafon-vinteo/ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟΒΑΤΙΚΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ 

ΚΑΙ ΝΑ Ο ΛΟΓΟΣ 

" Ο Ερντογάν χτυπά τη Ρωσία με το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης- ρωσικό δημοσίευμα

Οι δημοσιογράφοι ξέχασαν κιόλας από την  ταπείνωση  της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με το που ο Ερντογάν αμφισβήτησε την τύχη της Σύμβασης του Μοντρέ.

Ωστόσο, έχει δηλώσει ότι το «Κανάλι της Κωνσταντινούπολης» (μια εναλλακτική λύση του Βοσπόρου) που σχεδίασε ο ίδιος «δεν έχει καμία σχέση με τη Σύμβαση του Montreux». 

Από τυπική άποψη, είναι, γενικά, σωστός. 

Είναι σαφές ότι το κανάλι της Κωνσταντινούπολης δεν θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στη σύμβαση που συνάφθηκε περισσότερα από 80 χρόνια πριν από την έναρξη της κατασκευής του, και η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να ρυθμίζει μόνη της ποια πλοία θα διέρχονται από αυτό και υπό ποιες συνθήκες.

Η Σύμβαση του Μοντρέ αναφέρεται στα Στενά και το υπό κατασκευή Κανάλι της Κωνσταντινούπολης δεν έχει καμία σχέση με αυτήν, αλλά ταυτόχρονα δεν την υπονομεύει.

Αλλά,  όπως είναι γνωστό η Άγκυρα ξεκινά την κατασκευή του δεύτερου καναλιού - μια εναλλακτική λύση στη διαδρομή Δαρδανελίων από το Μαρμαρά στο Αιγαίο Πέλαγος - η κατάσταση θα αλλάξει δραματικά. ...

ο Ερντογάν, στην πραγματικότητα, κατέστησε σαφές ότι η κατασκευή του καναλιού της Κωνσταντινούπολης δεν θα είναι το μοναδικό - η Τουρκία θα κατασκευάσει ακόμη ένα για να μην εξαρτάται καθόλου από τη Σύμβαση του Μοντρέ. Αντίθετα, πολλοί άλλοι θα εξαρτώνται από την Τουρκία.

Και δεν αφορά μόνο την πληρωμή δασμών για τη διέλευση των εμπορικών πλοίων. Μιλάμε για τη διέλευση ξένων πλοίων - ή για τη μη διέλευση τους. Όλα εξαρτώνται από το ποιος και από ποιους όρους θα καταλήξει σε συμφωνία με τον Ερντογάν.

Για παράδειγμα, δεν είναι μυστικό ότι οι Αμερικανοί δεν αντιτίθενται στη δημιουργία της δικής τους ναυτικής βάσης στη Μαύρη Θάλασσα. 

Και αν όχι στο έδαφος της Ουκρανίας ή της Γεωργίας, τότε τουλάχιστον στο έδαφος της Βουλγαρίας ή της Ρουμανίας.

 Ωστόσο, η Σύμβαση του Μοντρέ δεν το επιτρέπει – Αμερικανικό αεροπλανοφόρο δεν μπορεί να εισέλθει στη Μαύρη Θάλασσα, και οι αμερικανικές αρχές, για προφανείς λόγους, δεν μπορούν να το δωρίσουν στους Ρουμάνους και να το κρατήσουν υπό τη ρουμανική σημαία.

Αλλά τη στιγμή που οι Τούρκοι σκάβουν τα κανάλια, τότε θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην αμερικανική ομάδα αεροπλανοφόρων να τα περάσει στον Εύξεινο Πόντο – εφόσον βέβαια οι Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας και της δώσουν πλήρη ελευθερία κινήσεων στη Μέση Ανατολή. 

Ή, ακόμη να ενθαρρύνουν  την Τουρκία να διεκδικήσει συμφέροντα στην Κριμαία και σε ορισμένες άλλες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Και, το πιο σημαντικό, κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τον Τούρκο ηγέτη να το κάνει αυτό. Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να κατασκευάζει κανάλια στην επικράτειά της και να θέτει προϋποθέσεις." 

ΠΗΓΗ https://vz.ru/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.echedoros-a.gr/2021/04/blog-post_88.html?fbclid=IwAR2tNZ8dvNUX4Fl0sLfpK7Bs0RrsN1lUtsdzuNKkuswh6FZa21tS8mg9NxU

ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΑ ΠΗΡΑΝ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ.

ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ  ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.

Η ΕΥΕΡΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ ΗΤΑΝ  ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΌΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΚΟΥΡΆΓΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ.

Η ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΛΛΟΝ  ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΌΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ - ΑΛΛΆ ΟΤΙ ΈΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ  ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ΕΊΝΑΙ ΓΙΑΤΊ ΠΡΈΠΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ  ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ. 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ Η ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΥΝΤΩΝ ΑΥΤΗΝ.


 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας