Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

« Παναγία μου δεν κλαις πια;» και πριν το πω άρχισαν να τρέχουν δάκρυα από τα μάτια ΤΗΣ. Βίντεο

 

" η  ΝΕΑ ΚΤΙΣΗ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ   πρόλαβε την  ΝΕΑ ΤΑΞΗ των πραγμάτων τους"  

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

« Παναγία μου δεν κλαις πια;» και πριν το πω άρχισαν να τρέχουν δάκρυα από τα μάτια ΤΗΣ, μας είπε ...

Αυτό συνέβη  σε μια ψυχούλα που βρέθηκε στην Αθήνα από μακρινή επαρχία για ιατρικούς λόγους.

Άκουγε  τόσο καιρό για την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ στον Άγιο Δημήτριο στον Βύρωνα και θέλησε να προσκυνήσει την Μεγαλόχαρη και εκεί έμπροσθεν στην θαυματουργή εικόνα της να εναποθέσει τα βάσανα και τους πόνους της.

Και αυτό που είδε την συγκλόνισε γιατί άλλο είναι να  το διαβάζεις σαν είδηση και άλλο να το βιώνεις.

Και όπως  είπαν της ιδίας  η ΠΑΝΑΓΙΑ δεν σταμάτησε ούτε λεπτό μέρα – νύχτα εκεί στις παρυφές του Λεκανοπεδίου της Αττικής να βουρκώνει και να κλαίει.

Αυτό ακριβώς είδε ιδίοις όμμασι και η ίδια αυτή η ψυχούλα,  όταν αντίκρυσε τους Τιμίους Οφθαλμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου να πληρούνται με λαμπυρίζοντα χαριτόβρυτα δάκρυα που κυλούν στο Πανάγιο Πρόσωπο ΤΗΣ, αλλά και να βρέχουν το ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ.

Αδελφοί αυτό το συνεχόμενο Έκτακτο Γεγονός των ημερών μας, μοναδικό ιστορικό σημείο που συμβαίνει στις τόσο δύσκολες, σκοτεινές και δαιμονιώδεις μέρες μας, ξεκίνησε όπως γνωρίζουμε  όλοι  πριν μήνες, την ημέρα του Γενεσίου της Θεοτόκου στις 8 Σεπτεμβρίου του 2020 που  μάλιστα  εορτάζει και η ίδια αυτή η  Εφέστειος εικόνα στον πάνσεπτο Ιερό Ναό του Θείου Μυροβλήτη Αγίου Δημητρίου. 

(και να μην ξεχνάμε ότι και ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ στην Θεσσαλονίκη φέτος μυρόβλυζε θαυμαστώς και  κρουνηδόν). 

Όλα αυτά ήταν ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ λίγο πριν το δεύτερο και σκληρότερο lockdown και με απροσπέλαστες τις  εκκλησίες στους Πιστούς.

Και έρχονται σήμερα και μας λένε « μορφωμένοι άνθρωποι»

Ότι « κακώς σας κλείσαμε μέσα στα σπίτια , κάναμε λάθος και αυξήθηκαν ενδοοικογενειακώς τα κρούσματα της πανδημίας»

Και άλλοι μας « προπονούν»  για το ΠΑΣΧΑ λέγοντας μας « δεν πειράζει που και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν θα κάνουμε ΠΑΣΧΑ στο χωριό»

Τι εννοούν δηλ. τα άλαλα χείλη των ασεβών;

Ότι  τα ΑΓΙΑ και ΣΕΠΤΑ ΠΑΘΗ και η ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ταυτίζονται με βόλτες στο χωριό και στις εξοχές ; Έτσι έμαθαν και έτσι πορεύονται.. αλλά σέρνουν και εμάς μέσα στο λαβύρινθο του φόβου και του τρόμου που έφτιαξαν για να στηρίξουν την ¨ελευθερία μας δια του εμβολιασμού¨ και αν πεθάνει κάνεις από τυχόν παρενέργειες είναι κλισέ πλέον η φράση « δεν συσχετίζεται με το εμβόλιο ο θάνατος του εκλιπόντος»

Όμως τα πράγματα άλλαξαν και πάνε στην ΝΕΑ ΚΤΙΣΗ και όχι στην ΝΕΑ ΤΑΞΗ.

Τι ψέλνουμε αδελφοί στην Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στους κλειστούς Ναούς των Μεγαλουπόλεων της Ελλάδος και στους άλλους ημίκλειστους στην υπόλοιπη επικράτεια ;

    « Νέαν έδειξε κτίσινεμφανίσας ο Κτίστης, ημίν τοις υπ' αυτού γενομένοις εξ ασπόρου βλαστήσας γαστρός, και φυλάξας ταύτην ώσπερ ην άφθορον ...»

Τα εύλαλα χείλη των πιστών ψέλνουν την ΝΕΑ ΚΤΙΣΗ και όχι την νέα τάξη που θέλουν με φόβο και τρόμο να μας επιβάλλουν οι πονηροί των καιρών μας.

Και γιατί το ψέλνουμε αυτό; επειδή ακριβώς   βιώνουμε  με πίστη το Μέγα Μυστήριο του ΘΕΙΟΥ ΤΟΚΟΥ της Θεομήτορος, όπως ακριβώς  μας το διασαλπίζει ο Απόστολος Παύλος.

  Εβρ. 9,11       Χριστὸς δὲ παραγενόμενος ἀρχιερεὺς τῶν μελλόντων ἀγαθῶν διὰ τῆς μείζονος καὶ τελειοτέρας σκηνῆς, οὐ χειροποιήτου, τοῦτ᾿ ἔστιν οὐ ταύτης τῆς κτίσεως,

Εβρ. 9,11         Και πράγματι ο Χριστός, όταν ήλθεν ως Αρχιερεύς των αγαθών, τα οποία δια την Π. Διαθήκην ήσαν μέλλοντα, εισήλθε δια της μεγαλυτέρας και τελειοτέρας σκηνής, που δεν είχε κατασκευασθή από ανθρώπινα χέρια, δηλαδή όχι δια μέσου των υλικών κτισμάτων, αλλά με το άγιον και τίμιον σώμα δια της αειπαρθένου Μαρίας. (Αυτό το σώμα ήτο η μεγαλυτέρα και τελειοτέρα σκηνή του Θεού).

Αδελφοί καλώς είπαν  , ότι ο φετινός Απρίλιος θα είναι γιομάτος με το ΜΥΣΤΗΡΙΟ του ΣΤΑΥΡΟΥ που έμπροσθεν του κλονίζονται τα δαιμόνια που κυκλοφορούν με λιμουζίνες και φορούν γραβάτες.

Η πρώτη ΚΥΡΙΑΚΗ  του Απριλίου είναι της ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ και τελειώνει ο μήνας αυτός με την ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 30 Απριλίου, όταν στο μέσον των Ορθοδόξων  εκκλησιών ( που αφήνουν υπονοούμενα ότι θα είναι κλειστές)    ίσταται κρεμάμενος επί του  ξύλου του ΣΤΑΥΡΟΥ ο Βασιλεύς των Όλων.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ συνεχίζει να κλαίει και όπως ορθά επισημάνθηκε από κάποιον  

"τα δάκρυα αυτά της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας είναι η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του  ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ"  



το ΠΑΝΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ  αλλάζει, αλλοιώνει και μεταμορφώνει  τα πάντα εξ ου και η ΝΕΑ ΚΤΙΣΗΣ που ήλθε και ήδη την βιώνουν οι πιστοί.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας