Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να επανακαταλάβει την ΚΡΙΜΑΙΑ, λένε οι Ρώσοι και το θερμόμετρο δείχνει ΠΟΛΕΜΟ ΦΩΤΙΑΣ


 φώτο από pravda.ru/news/

Σύμφωνα με τον Αλεξέι Αρέστοβιτς, ο γραμματέας Τύπου της ουκρανικής αντιπροσωπείας στην ομάδα επαφών για την επίλυση της κρίσης στο Ντονμπάς, δήλωσε σε συνέντευξή του στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ότι το ΝΑΤΟ προγραμμάτισε το Defender Europe 2021 για να  ετοιμαστεί στα πλαίσια μιας νέας κατάστασης  που αφορά  μελλοντική  ένοπλη αντιπαράθεσης με τη Ρωσία. . Οι ασκήσεις θα επικεντρωθούν στα Βαλκάνια, την Κριμαία και στην Βόρεια Ευρώπη και Ουκρανία, πρόσθεσε. 

Οι μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, η Defender Europe 2021, θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο-Ιούνιο. Η Ουκρανία, η Γεωργία και η Μολδαβία θα συμμετάσχουν ενεργά σε αυτές. 

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι η νέα στρατιωτική στρατηγική του Κιέβου σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία βασίζεται σε έναν αλγόριθμο, σύμφωνα με τον οποίο η σύγκρουση μεταξύ των χωρών ξεκινά με μια απάντηση απέναντι σε μια πράξη επιθετικότητας ή απειλής για τη στρατιωτική ασφάλεια της Ουκρανίας. Σύμφωνα με το Strana.ua, η νέος στρατηγικός σχεδιασμός  δεν αναφέρει ρητά ότι ο εχθρός πρέπει να παραβιάζει τα κρατικά σύνορα. Ο στρατός και οι ειδικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν εάν "μια ένοπλη σύγκρουση εντός του εδάφους της Ουκρανίας, είτε ξεκινά ως αποτέλεσμα πρόκλησης, είτε λαμβάνει υποστήριξη από το εξωτερικό".

  • Οι σχέσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας επιδεινώθηκαν απότομα μετά την επανένωση της Ρωσίας με την Κριμαία τον Μάρτιο του 2014.
  • Οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο μετά το ξέσπασμα της ένοπλης σύγκρουσης στο Donbass τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Μέρος των περιοχών Ντόνετσκ και Λουχάνσκ κήρυξε ανεξαρτησία
  • Το Κίεβο προσπάθησε να ξανακερδίσει τις επαναστατικές περιοχές με βία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Συντάκτης: Ντμίτρι Σουδάκοφ

ΠΗΓΗ Читайте больше на https://english.pravda.ru/news/world/48155-ukraine_crimea/