Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Διοικητής του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ : ''Δεν υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, για εμβολιασμό'' - ΤΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ από τα συστημικά ΜΜΕ για 2000 και εμβολιασμούς στο Περιβόλι της Παναγίας;

 


" Τουλάχιστον 31 επιβεβαιωμένα κρούσματα κροναϊού και τέσσερις μοναχοί που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο έχουν προκύψει από τις νέες εστίες που εντοπίζονται εντός του Αγίου Όρους.

Όπως αναφέρει ο Διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος πριν από δύο εβδομάδες, η περιοχή ήταν σχεδόν covid free με το πολύ 3-4 επιβεβαιωμένα περιστατικά. Πλέον έχουν επιβεβαιωθεί 33-34 νέα κρούσματα.

Εξηγεί ότι κανένα κρούσμα δεν εντοπίστηκε σε μοναστήρι. Τα νέα περιστατικά έχουν εντοπιστεί σε κελιά της Νέας Σκήτης στην νότια μεριά του Αγίου Όρους και σε ένα κελί στην Αγία Άννα. Σύμφωνα με τον κ. Μαρτίνο, τέσσερις μοναχοί χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid χωρίς να χρειαστεί κανείς μέχρι στιγμής να διασωληνωθεί.

Ο Διοικητής του Αγίου Όρους, μιλώντας στο GRTimes, εμφανίζεται καθησυχαστικός σχετικά με τις νέες μολύνσεις συνδέοντας τον αυξημένο αριθμό τους με την αύξηση των κρουσμάτων γενικά στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Χαλκιδική.

«Δεν είναι αλήθεια ότι μοναχοί που βγήκαν για δουλειές, “έφεραν” τον ιό πίσω”, σχολιάζει ο κ. Μαρτίνος αναφερόμενος στην περίπτωση ενός μοναχού, που νόσησε, αφού βγήκε από το Άγιον Όρος για την κηδεία της μητέρας του.

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε νέα παράταση της αναστολής όλων των προσκυνηματικών επισκέψεων με απόφαση του Αναπληρωτή Διοικητή Αρίστου Κοσμίρογλου μέχρι τις 15 Απριλίου. Παράλληλα, σε όλες τις πύλες Ουρανούπολη, Τρυπητή και Ιερισσό διενεργούνται καθημερινά rapid test σε κάθε εισερχόμενο.

Επιπλέον ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για μοναχούς και εργαζόμενους εντός των ορίων του Αγίου Όρους.

Δεν υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, για εμβολιασμό σημειώνει ο κ. Μαρτίνος υπενθυμίζοντας όμως, ότι σε πολλές περιπτώσεις έχει επιτευχθεί η ανοσία από μοναχούς που νόσησαν, ενώ πολλά μοναστήρια έχουν ορίσει και τηρούν πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας." 

ΠΗΓΗ https://www.romfea.gr/agioritika-nea/42746-martinos-den-yparxei-poly-megalo-endiaferon-mexri-stigmis-gia-emvoliasmo

ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ( συστημικά ΜΜΕ) ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 2000 ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ - ¨ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ¨

ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ 

" γιατί από την στιγμή που ενώ βιώνουμε συνεχόμενα lockdown έχουμε αύξηση των κρουσμάτων;"

"μας λένε ότι εμείς φταίμε που δεν προσέχουμε και ότι έχουμε νέες μεταλλάξεις" 

" τι ρόλο παίζουν οι  μαζικοί εμβολιασμοί σε όλο τον πλανήτη σχεδόν;" 

" ένα πράγμα δεν θα μας πάρουν την ΠΙΣΤΗ και την κοινή λογική που είναι ΔΩΡΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ" 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας