Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Για ποιον κτυπάνε οι καμπάνες του Βοσπόρου ; «Συναγερμός» στη Ρωσία: Εκτός προγράμματος έκτακτη μαζική άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας .

 


Από χθες το λέγαμε " ήρθαν τα χρόνια και οι καιροί Ρωμιοσύνη να μυρίσουν" - ταχύτατες και απρόβλεπτες εξελίξεις φέρνουν τα πάνω κάτω.

 Αναθεώρηση Συνθήκης του Μοντρέ = φουρτούνα στην Μαύρη θάλασσα , στα ΣΤΕΝΑ και στο ΑΙΓΑΙΟ= κατέβασμα των Ρώσων και διάλυση της τουρκίας. 

βλέπε στο https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/04/blog-post_6.html

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Όλα τα γεωπολιτικά πεδία με ανοικτή αντιπαράθεση μοιάζουν με συγκοινωνούντα δοχεία

Τί γίνεται στην Ουκρανία και ποιον δείχνουν ως υπαίτιο οι Ρώσοι;  

«Τρέχουν» οι εξελίξεις ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία, καθώς πριν από λίγη ώρα ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκου ανακοίνωσε μια μαζική άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, τη στιγμή που Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωνε ότι η ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ είναι ο μοναδικός τρόπος για να τελειώσει ο πόλεμος στο Ντονμπάς.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα επιδεινώσει τη σύγκρουση μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και στη συνέχεια έγινε γνωστό από τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας η μεγάλη αυτή άσκηση, που έχει ως στόχο να επιθεωρηθεί η ετοιμότητα των ρωσικών στρατευμάτων, σε μια χρονική συγκυρία εξαιρετικά «ύποπτη» αλλά και τεταμένη.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι: «Αμφιβάλλουμε βαθύτατα για το ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει την Ουκρανία κατά κάποιο τρόπο να επιλύσει το εσωτερικό της πρόβλημα. Κατά την άποψή μας, θα επιδεινώσει την κατάσταση, επειδή μιλώντας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αγνοείται η γνώμη του κόσμου».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «Αν ρωτήσετε την γνώμη μερικών εκατομμυρίων ανθρώπων στις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες, θα καταλάβετε ότι μια τέτοια ένταξη στο ΝΑΤΟ γι’ αυτούς τους ανθρώπους είναι βαθύτατα απαράδεκτη».

Τη σκυτάλη πήρε ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόϊγκου ο οποίος ανακοίνωσε ότι σήμερα Τρίτη 6 Απριλίου ξεκίνησε μια προγραμματισμένη και τεράστιας κλίμακας άσκηση – επιθεώρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων σε όλες τις στρατιωτικές περιφέρειες, με τη συμμετοχή επίσης ναυτικών δυνάμεων του Βορείου Στόλου, της Άπω Ανατολής και του Ειρηνικού.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Defence Blog | Φωτογραφία αρχείου Reuters



Για ποιον κτυπάνε οι καμπάνες του Βοσπόρου;

Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ της τουρκίας

«Η Τουρκία είναι βασικός υποκινητής πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της έκδοσης "InfoBRICS", είναι η τουρκική πλευρά που βρίσκεται πίσω από την επιδείνωση της κατάστασης στο Ντονμπάς και στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, παρακινώντας το Κίεβο να λάβει αποφασιστική δράση και ακόμη και να χρησιμοποιήσει τα όπλα του για αυτήν. ΠΗΓΗ 

Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πραγματοποίησαν ασκήσεις πάνω από τον Εύξεινο Πόντο χρησιμοποιώντας τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) Bayraktar TB2.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο στην υπηρεσία πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ‘Armyainform’, οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν πάνω από το νησί Tendrovskaya Spit, όπου τα UAV πέταξαν και πραγματοποίησαν ελιγμούς. ΠΗΓΗ https://www.echedoros-a.gr/2021/03/uav.html#more

ΕΊΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΠΛΌ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΏΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. 

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΟΛΑ.

ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΕΛΑΒΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ.

Σε σχέση με αυτό που ανοίγει στην Ουκρανία..

1 Απριλίου 2021 " Γέροντας " αυτό που πάει να ανάψει αυτές τις ώρες στην Ουκρανία, θα το σβήσουν πριν καν ανάψει με μια φωτιά στα Βαλκάνια ή στο ΑΙΓΑΙΟ ή και στα δύο" https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/04/blog-post_8.html

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΞΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ - Η ΟΠΟΙΑ ΤΥΡΒΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ - ΚΑΙΡΌΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ - ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ 200ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 21 ΦΑΝΗΚΕ ΝΑ ΔΕΙΞΑΜΕ ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΑΜΕ.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας