Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΓΑ - ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ - και σε 24ωρες το διαψεύδουν, αλλά τελικά η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ κλείνει

    


15 Σεπτεμβρίου του 2023 
Δεν άντεχε άλλο να βλέπει η Πλατυτέρα να βεβηλώνουν  το Σπίτι της και η ΠΑΝΑΓΙΑ τους έδωσε ισχυρό μήνυμα.
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΗΜΕΙΟ - ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 
Σφραγίζουν την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ για δυο γενιές οι τούρκοι 
Τα γράφουμε και είμαστε συγκινημένοι. 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ: Το κλείσιμο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης, αποφάσισε η τουρκική κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση, η οποία πλέον έγινε επίσημα και κάνει λόγο για εκκίνηση των διαδικασιών έργων συντήρησης, σεισμικής προστασίας και αποκατάστασης του ιστορικού χριστιανικού τόπου λατρείας που λειτουργεί ως τέμενος από το 2020, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στην Τουρκία τις τελευταίες ώρες.

Τα προαναφερθέντα έργα, σύμφωνα με τους κρατικούς αξιωματούχους τουλάχιστον, αναμένεται να διαρκέσουν πάρα πολλά χρόνια, ενδεχομένως και για "δύο γενιές" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η είδηση που δημοσιεύθηκε από την Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας." 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.romfea.gr/diafora/58818-kleinei-gia-erga-syntirisis-i-agia-sofia

 Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ - ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ 

ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΞΑΦΝΙΚΑ;


ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΣΟΒΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΥΛΟ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ; 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ 

ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ 

ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΙ 

Εμείς θα εισέλθουμε και θα την ανοίξουμε...

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ - Από το 2013 γνωρίζαμε τις προθέσεις του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Με δεκάδες άρθρα μας κινητοποιούμαι τον Ελληνισμό της Ομογένειας να γίνει η Αγία Σοφία Ορθόδοξος Ναός, άλλοι επιμένουν να μείνει μουσείο.

Το 2020 ο σουλτάνος με μιαρές γιορτές και πανηγύρια την βεβηλώνει .

Γνωστός γέροντας μας που κοιμήθηκε φέτος τον Αύγουστο είχε δει την Υπεραγία Θεοτόκο να σφαδάζει κλαίγοντας για την βεβήλωση του σπιτιού της. 

Ο ίδιος αυτός Γέροντας μας παρηγορούσε με τους λόγους του ότι ο Άγιος Θεός δεν θα βγάλει ψεύτες τους Αγίους του, φράση που πολλές φορές την επισημάναμε στα άρθρα μας .

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι τελειώνουν, έρχεται η Τουρκία και σφραγίζει την Αγία Σοφία στερώντας τους μουσουλμάνους την χαρά να περπατούν με τα γυμνά βρώμικα πόδια τους πάνω στα παχιά βεραμάν χάλια της Αγίας Σοφίας και να βγάζουν Selfies.

Λοιπόν κάτι σοβαρό έγινε , ένα ισχυρό μήνυμα πήραν οι Τουρκαλάδες και φοβήθηκαν , για αυτό έκλεισαν την Αγία Σοφία για πάντα (λένε για δύο γενιές) για να κάνουν δήθεν έργα .

Άνοιξαν οι καταπακτές της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και βγήκαν οι ψυχές των σφαγμένων χριστιανών και ζητούν ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 

Ναι την Αγία Σοφία θα την πάρουμε, μας είπε προσωπικά ο Άγιος ΠΑΙΣΙΟΣ  αλλά όπως φαίνεται με κλάματα λόγω των αμαρτιών μας. Φοβερά  γεγονότα είναι έμπροσθεν μας. Πίστη και κουράγιο αδελφοί.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


16 Σεπτεμβρίου του 2023 ΑΝΑΝΕΩΣΗ - εξελίξεις

διαψεύδει η Τουρκία την τουρκία για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ .... θορυβήθηκαν από τα Ελληνικά δημοσιεύματα


Γιατί κάνουν εργασίες συντήρησης οι Τούρκοι μέσα στην Αγία Σοφία;
Για να ξηλώσουν ότι Χριστιανικό και Ορθόδοξο ψηφιδωτό;
Για να ψάξουν στις υπέργειες και υπόγειες στοές την ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΥΛΗ;
Γνωρίζουν ότι τελειώνει ο χρόνος και άρχισαν τα επικοινωνιακά παιχνίδια.
Τι έγινε πριν λίγο...
Ανακοίνωσαν 

Πριν από ένα εικοσιτετράωρο (15/09), κυκλοφόρησαν πληροφορίες μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι η Αγία Σοφία, που λειτουργεί από το 2020 ως μουσουλμανικό τέμενος, πρόκειται να κλείσει για πενήντα χρόνια λόγω εργασιών συντήρησης.

Το Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας διέψευσε σήμερα (16/09) τις φήμες, κάνοντας λόγο για «αναληθείς ισχυρισμούς» ΠΗΓΗ

Χθες όμως  η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με τον έγκυρο ανταποκριτή της κ. Κωστίδη έλεγε :
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής», Μανώλη Κωστίδη, η ανακοίνωση κάνει λόγο για εκκίνηση έργων συντήρησης, σεισμικής προστασίας και αποκατάστασης του ιστορικού χριστιανικού τόπου λατρείας που λειτουργεί ως τέμενος από το 2020.

Τα εν λόγω έργα, σύμφωνα με κρατικούς αξιωματούχους, αναμένεται να διαρκέσουν πολλά χρόνια, ενδεχομένως και για «δύο γενιές» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η είδηση που δημοσιεύθηκε από την Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

Δηλ. η  Τουρκία σήμερα  μέσα σε λίγες ώρες διαψεύδει τον υπουργό της και τον εαυτό της και ρίχνει νερό στο κρασί της για να το κάνει ξύδι λέγοντας....
Η ΙΔΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ δηλ. ο ίδιος ο Ερντογάν ... σου λέει να δώσω τέτοια χαρά στους Έλληνες... ..από την άλλη όμως φόβος και τρόμος γιατί τώρα ξέρει ότι συνεχίζοντας να βεβηλώνει την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ έχει απέναντι του την ΠΑΝΑΓΙΑ .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/09/blog-post_874.html

17 Σεπτεμβρίου 2023 

Τελικά η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ κλείνει γιατί περιμένουν μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη;

"Μην ξεχνάς ότι περιμένουν μεγάλο σεισμό στην ΠΟΛΗ για αυτό κλείνουν άρον άρον την Αγία Σοφία για να ενισχύσουν τα θεμέλια τής. 

Το λένε άλλωστε και οι Τούρκοι σεισμολόγοι κάθε δύο και τρείς.

Το Ρήγμα της Ανατολίας καραδοκεί  και συνάδελφοι μου στην Τουρκία σκέφτονται πως να καταργήσουν τους μιναρέδες, βλέποντας τι έγινε στον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία.

Άσε τι γίνεται με τα επιχρίσματα μέσα στην Αγία Σοφία που τους ξεκολλούν από τεράστιους τοίχους και τι αποκαλύπτονται από κάτω ; δηλ. όλη η ιστορία της χιλιόχρονης Ρωμιοσύνης.

η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ τελικά κλείνει γιατί δεν μπορούν να γίνουν τέτοιας κλίμακας εργασίες συντήρησης και αντισεισμικής ενίσχυσης, όπως ανακοινώθηκαν και να έχεις μέσα μουσουλμάνους να γονατίζουν και τουρίστες να χαζεύουν, όλα τα άλλα είναι φούμαρα του σουλτάνου που προσπαθεί να αποφύγει την αντίδραση των φανατικών ισλαμιστών και των ιδιοκτητών καταστημάτων με τουριστικά είδη στην Πόλη.. 

Φυσικά δεν επιθυμεί να δώσει και χαρά στους Έλληνες. 

Δηλ. η πρώτη ανακοίνωση είναι και η αληθινή και έτσι θα γίνει,  η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ κλείνει, ανερμήνευτες οι Βουλές του Κυρίου " 

μας είπε φίλος Πολιτικός Μηχανικός ειδικός σε μεγάλα έργα συντήρησης και αποκατάστασης στατικότητας κτιρίων . 
Εμείς μαζί με εσάς τον ευχαριστούμε γιατί μας έδειξε φως στα τεκταινόμενα.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας