Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ; ( επ ευκαιρία της εορτής των ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ)


22 Ιανουαρίου του 2021 επισημαίνουμε : 

 ” αυτό που θα ζήσετε δεν θα είναι ένας απλός εφιάλτης αλλά μια καθημερινότητα που θα επιδεινώνεται συνέχεια” και ο ΑΓΙΟΣ επιβεβαιώνεται συνέχεια.

Μας προειδοποίησε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης ο άγιος γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης ( στην φώτο με την γερόντισσα Μακρίνα της Ιεράς Μονής της Παναγίας της Οδηγήτριας στην Πορταριά του Πηλίου.

«Να προετοιμαστούμε για ταχεία κλιμάκωση της αυστηρότητας των μέτρων (κατά του κορωνοϊού) εντός των προσεχών εβδομάδων, ώστε να διατηρηθούν οι δυνατότητες φροντίδας και να αυξηθούν οι εκστρατείες εμβολιασμού», έγραψε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ΕΚΠΕΝ/ECDC)με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης των νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού

ΕΝΑΣ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΑΣ – ΑΣΧΕΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΕΙΓΜΑ 

ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΓΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΟΨΩΝΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ. 

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ;

ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


ο Πούτιν πριν λίγες ώρες δήλωσε " ακόμα και να βυθίζαμε το εγγλέζικο πολεμικό πλοίο έξω από την Κριμαία δεν θα φτάνανε στον Γ΄ΠΠ" - ΣΤΗΝ ΒΡΑΣΗ ΟΜΩΣ ΚΟΛΛΑΕΙ ο ΣΙΔΕΡΟΣ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://sputniknews.com/world/202106301083273684-putin-says-hms-defender-was-clearly-pursuing-military-goals/

ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ-Οι άνδρες της ΕΜΑΚ είναι παλικάρια που θάνατος και ζωή τους έρχεται το ίδιο όταν πρόκειται να βοηθήσουν εμάς τους συμπολίτες τους. Αλλά πάνω από όλα βάζουν την Ελευθερία και για αυτό και μόνο είναι έτοιμοι να υποστούν ακόμη διώξεις και προπηλακισμούς.


 Ακολουθεί το δελτίο τύπου του πληρεξουσίου δικηγόρου της υπόθεσης κ. Θανάσουλα Δήμου για την προσφυγή της ΕΜΑΚ.

Δελτίο Τύπου σχετικά με την Προσφυγή των Ανδρών της ΕΜΑΚ στο ΣτΕ:

29 Ιουνίου 2021

Με αφορμή τα όσα κυκλοφορούν ειδησεογραφικά τις τελευταίες ώρες σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ και προς αποκατάσταση των εντυπώσεων που έχουν δημιουργηθεί, θα πρέπει να διευκρινιστούν τα εξής:

Κατά της απόφασης του Αρχηγού της Πυροσβεστικής που έκρινε απαραίτητο τον εμβολιασμό του συνόλου των ενστόλων υπαλλήλων που υπηρετούν στην Ε.Μ.Α.Κ. προσέφυγαν 46 άνδρες. Είναι μεγαλύτερος ο αριθμός αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά 46 είναι αυτοί που δεν δίστασαν να προσφύγουν .

Αυτή η αίτηση ακύρωσης των ανδρών της ΕΜΑΚ λόγω σπουδαιότητας έχει ορισθεί να δικαστεί ενώπιον της Ολομελείας του ΣτΕ στις 8 Οκτωβρίου του 2021.

Κατά συνέπεια είναι ψευδής η είδηση ότι το ΣτΕ είπε “όχι” στην αίτηση ακύρωσης των ανδρών της ΕΜΑΚ που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Η απόφαση Ν133/29-6-2021 που εκδόθηκε σήμερα αφορά απόφαση της Επιτροπής Αναστολών επί της αίτησης αναστολής των 46 που συζητήθηκε σε συμβούλιο στις 25-6-2021. Πρόκειται δηλαδή για την αίτησή τους να μην μπορούν να μετακινηθούν από την ΕΜΑΚ μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση που αναμένεται να συζητηθεί, όπως είπαμε, στις 8 Οκτωβρίου. Με την απόφαση αυτή η Επιτροπή Αναστολών δεν έκρινε ότι είναι νόμιμη η επίμαχη διαταγή του Αρχηγού περί υποχρεωτικού εμβολιασμού αλλά ότι δεν είναι προδήλως παράνομη ώστε να διαταχθεί άμεσα η αναστολή της.

Οποιαδήποτε λοιπόν συμπεράσματα περί συνταγματικότητας του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ανδρών της ΕΜΑΚ είναι στην πραγματικότητα απλά ευσεβείς πόθοι όσων διακινούν αυτές τις ψευδείς ειδήσεις και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Ήταν όμως κάτι αναμενόμενο. Από την πρώτη στιγμή που οι 46 άνδρες της ΕΜΑΚ αποφάσισαν να προσφύγουν ξεκίνησαν διάφορες ψευδείς ειδήσεις ότι δήθεν ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής θα ανακαλούσε την απόφασή του και καλό θα ήταν να μην αντιδράσουν. Αφού οι άνδρες παρέμεναν αποφασισμένοι, την παραμονή της κατάθεσης της αίτησης ακύρωσης, σε Μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι κυκλοφόρησε η είδηση ότι “όλοι οι άνδρες της ΕΜΑΚ έχουν εμβολιαστεί” . Σιωπή ακολούθησε και σε κανένα μεγάλο μέσο δεν μεταδόθηκε η είδηση περί της προσφυγής τόσων πολλών ανδρών. Έως και σήμερα βέβαια όπου το “μη προδήλως παράνομο” βαφτίστηκε “συνταγματικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού”

Είναι σαφές ότι παίζεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι σε βάρος του δικαιώματος των ανδρών της ΕΜΑΚ να μπορούν να διατηρούν επιφυλάξεις για ένα εμβόλιο που για τις παρενέργειές του έχουν αποποιηθεί τις ευθύνες τους οι εταιρίες που το παρασκευάζουν και οι επιτροπές των ειδικών που το συστήνουν. Αυτό το παιχνίδι όμως δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να λειτουργεί κατά τρόπο που να τους στερεί μια δίκαιη δίκη και να προπηλακίζει την θαρραλέα απόφασή τους να προσφύγουν, μηδενίζοντας την προσφορά και τον καθημερινό ηρωισμό αυτών των ανθρώπων.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ διακινδυνεύουν τη ζωή τους σε αντίξοες συνθήκες όχι απλά για έναν συνάνθρωπό μας αλλά ακόμη και εάν πρόκειται να ανασύρουν έναν νεκρό ώστε να μπορούν οι δικοί του να τον θρηνήσουν. Βάζουν πάνω από όλα την αγάπη τους για την ΕΜΑΚ και στην αίτησή τους εξηγούν ότι η μετακίνησή τους θα πλήξει το αξιόμαχο και την ετοιμότητα της μονάδας τους. Παραπονούνται γιατί η διαταγή δεν κάνει διακρίσεις για αυτούς που έχουν ήδη νοσήσει και έχουν αντισώματα, για αυτούς που έχουν θέματα υγείας και δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Πολλοί από αυτούς που προσέφυγαν είναι δύτες και εκφράζουν την ανησυχία τους γιατί ακόμη και η παραμικρή θρόμβωση, που είναι αναμενόμενη παρενέργεια από τον εμβολιασμό, στα βάθη που καλούνται να βρεθούν μπορεί να καταστεί θανατηφόρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην επιτυχία της επιχειρήσεώς τους.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ είναι παλικάρια που θάνατος και ζωή τους έρχεται το ίδιο όταν πρόκειται να βοηθήσουν εμάς τους συμπολίτες τους. Αλλά πάνω από όλα βάζουν την Ελευθερία και για αυτό και μόνο είναι έτοιμοι να υποστούν ακόμη διώξεις και προπηλακισμούς.

Επιτέλους ας τους σεβαστούμε. Η 8η Οκτωβρίου είναι κοντά.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Δήμος Θανάσουλας

ΔΣ Τρικάλων ΑΜ 142

ΠΗΓΗ https://www.pronews.gr/koinonia/998562_oi-prosfeygontes-tis-emak-gia-ste-den-akyrothike-kamia-prosfygi-mas-i-syzitisi-einai

«Κεραυνοί» Λινού

 


https://youtu.be/Pww8a3qDZbo

μια επισήμανση - ένα μήνυμα και ο δρόμος για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένει ο ίδιος

 φώτο " ξημερώνοντας στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" 
Χαίρετε, κ. Βαρδάκα,

Αναφορικά με την ανάρτησή σας για τους νεομάρτυρες, σας αποστέλλω ενημερωτικά κάποιες πληροφορίες για τη δράση της Αγιορείτικης Εστίας, στη Θεσσαλονίκη, ως προς το θέμα αυτό. Μπορείτε να δείτε και σχετικό video στο youtube, με τίτλο: Εικαστική  έκθεση: " Νεομάρτυρες πορεία προς την ελευθερία". Δεν είναι τυχαίο που η Αγιορείτικη εστία, στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση, ξεκινάει τις δράσεις και τους εορτασμούς της με θέμα  την τίμηση των νεομαρτύρων, δίνοντας μάλιστα στην εικαστική έκθεση τον άκρως συμβολικό και εύγλωττο τίτλο " Νεομάρτυρες, πορεία προς την ελευθερία", πράγμα που συμφωνεί απολύτως με τη δική σας παρατήρηση, ότι με την τιμή προς αυτούς θα πάμε στην Πόλη. βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/06/21-200.html

Νεομάρτυρες, πορεία προς την Ελευθερία

" Στο πλαίσιο του εορτασμού του επετειακού έτους για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η Αγιορειτική Εστία έχει προετοιμάσει πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων, με σκοπό να προβάλει μια πολύ ιδιαίτερη πτυχή της Αθωνικής ιστορίας, που δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, αυτή της συμμετοχής του Αγίου Όρους στην Ελληνική Επανάσταση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παραγωγή εκδόσεων, ενός διεθνούς συνεδρίου και εκθέσεων.
Η αρχή πραγματοποιείται με την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Νεομάρτυρες. πορεία προς την Ελευθερία», η οποία θα παρουσιαστεί στους εκθεσιακούς χώρους της Αγιορειτικής Εστίας την Τρίτη 22 Ιουνίου στις 19.00 και θα έχει διάρκεια έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2021.
Στην έκθεση παρουσιάζονται σύγχρονα έργα με νεομάρτυρες, τα οποία δημιούργησαν 26 εικαστικοί για την συγκεκριμένη έκθεση και μέσα από αυτήν επιδιώκεται να παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό άγιοι που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί, άγιοι που μαρτύρησαν στην διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, απλοί και καθημερινοί άνθρωποι που βεβαιωμένα θυσίασαν τη ζωή τους για την χριστιανική πίστη τους και διατράνωσαν με τη στάση τους την αλήθεια, πως το σκοτάδι του μίσους και της βίας δεν μπορεί να νικήσει το φως και την αγάπη"  .Έρχεται ο ΠΑΠΑΣ στην Ελλάδα (είναι τελειωτικό) - το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 Φώτο από https://national-pride.org/2018/02/05/%

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

η παρακάτω  πληροφορία αναρτήθηκε στις 30 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα  14: 21

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόθεση της Προέδρου της Δημοκρατίας να απευθύνει με την ιδιότητα αρχηγού κράτους πρόσκληση στον Πάπα Φραγκίσκο, για επίσκεψη στην Ελλάδα" https://www.capital.gr/politiki/3556296/sunantisi-mitsotaki-ieronumou-koinos-bimatismos-politeias-ekklisias-ston-emboliasmo

Οι πληροφορίες μας λένε ότι αυτό δεν έγινε έτσι, αλλά " δουλεύτηκε" εδώ και πολύ καιρό από εκκλησιαστικά και πολιτικά κέντρα αποφάσεων που βρίσκονται και σε άλλα θέματα σε αγαστή συναντίληψη, πάντα φυσικά για το καλό μας. 

'Ηδη ο Ποντίφηκας Φραγκίσκος θα ερχόταν, αλλά τον καθυστέρησε η πανδημία και το πρόγραμμα εμβολιασμού . Ίσως όσοι περισσότεροι εδώ εμβολιαστούμε τόσο ποιό  ασφαλής θα γίνει και η επίσκεψη του Ποντίφηκα;. 

Άλλες πληροφορίες μας λένε, ότι η μισή περίπου  Ιεραρχία φαίνεται να  πρόσκειται θετικά υπέρ της επίσκεψης αυτής, η οποία  ακούγεται  να προγραμματίζεται για το Φθινόπωρο και θα συσχετιστεί με τα 200 χρόνια μνήμης και εορτασμού από το 21.

Από ότι ακούσαμε η επίσκεψη του Πάπα θα γίνει σε πολλά μέρη της Ελλάδος ακολουθώντας την ευφημισμένη διαδρομή των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στα μέρη μας , ξεκινώντας από τους αρχαίους Φιλίππους και καταλήγοντας στην αρχαία Κόρινθο (καθόλα τυχαίο που σήμερα των ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ο πρωθυπουργός κάνει μνεία περί του θέματος στον Αρχιεπίσκοπο) 

Ήδη πολλές φορές στο παρελθόν  εκπρόσωποι του Ελληνικού ΥΠΕΞ και του Μαξίμου  διατύπωσαν στο Βατικανό  το αίτημα αυτό της επίσκεψης του Πάπα στην χώρα μας.

Σε μια  περίοδο που τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ και το ΑΙΓΑΙΟ βράζουν από αλυτρωτισμό και θρασύτατες ενέργειες επεκτατικότητας των γειτόνων μας ( βλ. φώτο) , κάποιοι προσδίδουν μείζονα σημασία στο γεγονός αυτό καθ αυτό της επίσκεψης.

Υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που έρχονται από την Ρωσική εκκλησία που διατείνεται ότι 

ΙΛΑΡΙΩΝ: ''Δεν θα εκπλησσόμεθα εάν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε την Ένωση των Εκκλησιών με ένα χαρτί'' βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/06/blog-post_586.html

 Στην προηγούμενη επίσκεψη του  Πάπα Φραγκίσκου στην αγιοτόκο και Ορθοδοξότατη Λέσβο που μέχρι σήμερα σηκώνει τα ανομήματα των σχεδιασμών των ισχυρών της γης ( σελίδες να γράφουμε δεν φτάνουν, γιατί κάποιοι ξύπνιοι νομίζουν ότι σαν πρόβατα Χριστού τρώμε κουτόχορτο) 

Λοιπόν στην Λέσβο, όταν έγινε η επίσκεψη του Πάπα το 2016 κάποιοι τσομπαναραίοι φόρεσαν τα καλά τους και κατέβηκαν στην προκυμαία για να δούνε τον Πάπα και να πάρουν τις ευλογίες του γιατί πίστευαν σε αυτά που έλεγαν τα ΜΜΕ. Πίστεψαν μέσα τους ότι τώρα που τους επισκέφτηκε ο Πάπας, ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα τους βλ . προσφυγικό και το νησί θα διαφημιστεί σε όλο τον ντουνιά. 

Σε λίγο καιρό είδαν τις μεγάλες ευλογίες του Πάπα , είδαν μεγαλύτερες ορδές αλλοδαπών να αποβιβάζονται στο νησί τους , είδαν να τους λείπουν πρόβατα ,είδαν πολλά στραβά και άσχημα.

Δεν γνώριζαν αυτοί ότι ο Πάπας εδώ και αιώνες  δεν είναι μόνο εκκλησιαστικός ηγέτης αλλά κατεξοχήν ο πρώτος ισχυρός γεωπολιτικός παράγοντας στον πλανήτη και σε άμεση σχέση με δρομολογούμενες  ιστορικές εξελίξεις .

Ο κάθε άνθρωπος είναι ευπρόσδεκτος στην φιλόξενη πατρίδα μας, αλλά στο τέλος τι κερδίζει η χώρα μας το γνωρίζουμε όλοι. Χρειαζόμαστε επειγόντως μαθήματα  ιστορίας και Ορθοδοξίας και δεν υπάρχουν δάσκαλοι ούτε πατέρες, αλλά η πλειοψηφία " δροσίστηκε"  με το αμίλητο νερό. 

Ευχόμαστε να μην πιάσει τον Πάπα το φημολογούμενο σενάριο του lockdown λόγω της μετάλλαξης Δ΄ και φυσικά παίζει και το σενάριο αν ο ποντίφηκας εδώ γίνει υποδεκτός από οικουμενική κυβέρνηση συνεργασίας ή όχι;

 Έτσι μέσα σε αυτό το στενό χρονικό πλαίσιο όπως λένε οι πληροφορίες μας θα προσδιοριστεί η επίσκεψη του Πάπα.

Κάποιοι επιθυμούν διακαώς την επίσκεψη αυτή και τις μεγάλες ευλογίες που θα αφήσει.

Κάποιοι όμως δεν θέλουν αυτές τις ευλογίες.    

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

( ΑΝΑΝΕΩΣΗ- δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε το άρθρο και τα νέα ήρθαν σε μία  ώρα.

η παρακάτω  πληροφορία αναρτήθηκε στις 30 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα  15: 54

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάπας Φραγκίσκος, αποδεχόμενος την πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλουhttps://www.protothema.gr/politics/article/1138783/o-papa

ΟΛΟΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 

Δίχως τους νεομάρτυρες του 21 σήμερα δεν θα γιορτάζαμε τα 200 χρόνια Λευτεριάς - Υπάρχει και κάτι άλλο με την τιμή προς αυτούς θα πάμε στην ΠΟΛΗ.

 

Η Αγία Χάιδω από το Στανό Χαλκιδικής(1 Σεπτεμβρίου)

αγία Χάιδω 1H Αγία Χάιδω γεννήθηκε στον Στανό της Χαλκιδικής γύρω στο 1800. Ο χρόνος φυγής της από την πατρίδα της εικάζεται πως ήταν το 1821. Συνδέεται μάλλον με τη ζωντανή παράδοση που αναφέρεται παρακάτω. Όταν ήταν σε ηλικία γάμου πέρασε πειρασμό μεγάλο. Τη ζήτησε για γυναίκα του ο γιος του Μαντέμ αγά των Μαντεμοχωρίων. Σ’ αυτόν τον πειρα­σμό η Χάιδω ύψωσε το ανάστημά της, Τουρκάλα και οθωμανή δεν θα γινόταν. Ήταν ασυμβίβαστη με τον εξισλαμισμό. Αυτό ήταν! Στην άρνησή της ο τύραννος απάντησε με μαρτύριο. Τη φυλάκισε και τη βασάνισε φρικτά. Είμαι Ελληνίδα και χριστιανή, φώναζε.

Οι νεομάρτυρες ήταν το τείχος πάνω στο οποίο ξεσπούσε η μανία των κατακτητών. Αυτοί έβαλαν τα στήθια τους για να σταματήσουν τον αφανισμό του Γένους. Μέχρι σήμερα, έξω από το χωριό, δείχνουν οι Στανιώτες το «Αλώνι της Χάιδως». Αυτό ή ήταν κτηματική περιουσία της Αγίας ή και το επι­κρατέστερο, ο τόπος της φυλακίσεως και του βασανισμού της. Τότε ο ιερο­μόναχος εφημέριος του χωριού, με τη βοήθεια των παλληκαριών, κατάφερε να ελευθερώσει την Αγία και να τη φυγαδεύσει μαζί με τη μητέρα της στην Παναγία της Θάσου σε μετόχι της μονής Παντοκράτωρος του Αγίου Όρους.

Στο παντοκρατορικό μετόχι της Καλλιράχης ζούσε με τη μητέρα της υπηρετώντας την εκκλησία που υπήρχε στο μετόχι. Εκεί η Αγία ζούσε αφιερωμένη στο Θεό εν παρθενία και ασκήσει. Αγωνιζόταν καθημερινά με αυστηρή άσκηση και πολύ προσευχή. Όταν πέθανε η μητέρα της, αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στη ζωή της ασκήσεως και της προσευχής, εις τρόπον ώστε να φθάσει να γίνει ένας επίγειος άγγελος. Εξ αιτίας της αγγελικής της ζωής αξιώθηκε ουρανίων δωρεών. Ανηρπάγη υπό αγγέλων για δύο μέρες σωματικώς εις τον ουρανόν, όπου είδε τα αθέατα κάλλη του Παραδεί­σου. Όταν επέστρεψε σωματικώς, διηγήθηκε στον ιερομόναχο του μετοχιού Γεράσιμο αυτή τη θαυ­μαστή αρπαγή της υπό των αγγέλων. Το ότι «ανηρπάγη υπό των αγγέλων» ήταν γραμμένο στη φυλλάδα της Αγίας που είχε σταλεί στο Στανό. Το ότι εστάλη πάλι στο Στανό αποδεικνύεται από το χειρόγραφο δωρεών της μονής Παντοκράτορος. Η αρπαγή της υπό των αγγέλων ήταν προαγγελία της εξόδου της εκ του βίου τούτου; Μάλλον. Υπάρχουν άλλωστε πολλές τέτοιες περιπτώσεις, όταν άγιες ψυχές προγεύονται του Παραδείσου προ της κοιμήσεώς τους.

.

Το ασθενές της φύσεως, η σκληρά άσκησις κατέβαλαν την υγεία της, αν και ήτο ακόμη νέα. Έτρεχε όμως να συναντήσει οριστικά το νυμφίον της Χρίστον. Τέλος παρέδωσεν την αγίαν και καθαράν ψυχήν της εις τον ζωοδότην  Χριστόν. «Όταν πλησίασε να πεθάνει, είπε να μην την αλλάξουν τα φορέματα που φορούσε, αλλά εκείνοι που παραβρέθηκαν στο θάνατό της, της τα άλλαξαν. Και όταν επρόκειτο να την θάψουν, άρχισε να γίνεται σεισμός και βροντές και μια φωνή είπε πως για να πάψει η θεομηνία αυτή να με βάλετε τα παλιά φορέματα που φορούσα». Και έτσι έγινε, οπότε σταμάτησε εκείνο το κακό που γινότανε και το λείψανό της ευωδίαζε.

Οι άγγελοι την υποδέχθησαν με χαρά εις τον ουρανόν ως συνόμιλόν της. Και οι άνθρωποι στη γη την ετίμων ως αγίαν. Η ευωδία του σκηνώματος της ήταν ακόμη μία ένδειξις της αγιότητός της. Ενταφιάσθηκε στο κοιμητήριο του μετοχιού.

αρχείο λήψης (4)

.

Στη συνείδηση των χριστιανών του Στανού ήταν πάντοτε ζωντανή η μνήμη και η ζωή της Αγίας. Γι’ αυτό και αφιέρωσαν ιερά εικόνα, την οποίαν εναπέθεσαν εντός του ενοριακού ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου. Η εικόνα ιστορήθηκε από την αδελφότητα των Κυριλλαίων εις την Νέαν Σκήτην Αγίου Όρους το 1960. Παριστάνεται η Αγία με την τοπικήν ενδυμασίαν της Χαλκιδικής της εποχής εκείνης.

Η Αγία προσφωνείται και σαν νεομάρτυς και οσιομάρτυς και ως νέα οσιομάρτυς. Βεβαίως η Αγία δεν υπέστη μαρτυρικόν θάνατον. Όμως και σε βίους άλλων αγίων, οι οποίοι βασανίσθηκαν, βλέπουμε να αποκαλούνται μάρτυρες. Έτσι πιστεύω ότι και η Αγία μπορεί να προσφωνείται μάρτυς. Και μάλιστα νεομάρτυς, αφού μαρτύρησε τον Χριστόν μετά τους χρόνους της αλώσεως.

Τελευταία την Αγία συμπεριέλαβε στο βιβλίο του «Νεομάρτυ ρες» ο καθηγητής Απ. Γλαβίνας στο κεφάλαιο τέσσερις γυναίκες νεομάρτυρες: Αγία Ακυλίνα, Αγία Κυράνα, Αγία Ελένη, Αγία Χάιδω.

Από του έτους 1988 με απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτου κυρού Νικοδήμου ορίσθηκε η 1η Σεπτεμβρίου ως η ημέρα μνήμης και εορτασμού της Αγίας. Δε γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία της κοιμήσεώς της. Γι’ αυτό ορίσθηκε η 1η Σεπτεμβρίου κατά την οποία εορτάζει και η παλαιοτέρα Αγία Χάιδω, ανάμεσα στο χορό των 40 μαρτύρων γυναικών. Συνηθίζεται, όταν δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία αθλήσεως ή κοιμήσεώς, να τιμούμε τον άγιο στη μνήμη ομώνυμου παλαιότερου αγίου.

ΠΗΓΗ http://www.nxilopolis.gr/index.php /Αντιγραφή

https://antexoume.wordpress.com/2013/09/01/%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1-

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

αρχές Ιουνίου διερχόμενα τα νατοικά πολεμικά προς την Μαύρη Θάλασσα, άραγε πως και πότε θα επιστρέψουν;

 

φώτο σπό https://sputniknews.com/

ΕΚΤΑΚΤΟ - Ρωσικά τζετ πέταξαν πάνω από ολλανδικό πολεμικό στη Μαύρη Θάλασσα για να αποτρέψουν την παραβίαση των συνόρων - βίντεο

 


τι έλεγε ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ ο Βατοπαιδινός τις προηγούμενες δεκαετίες ότι θα γίνονται αερομαχίες μεταξύ Ρωσικών και Νατοικών μαχητικών αεροσκαφών στην Μαύρη Θάλασσα;

" τόσα πολλά ΟΡΦΑΝΑ μαζί δεν ξαναείδε η ΓΗ "

 

Την ώρα που κορυφώνεται ο καύσωνας και αποκορυφώνονται τα πρωτάκουστα που συμβαίνουν μια ομοβροντία  ακουσμάτων έρχεται από πνευματικούς αδελφούς που μας μετέφεραν τα παρακάτω: 

Ένας άνθρωπος του ΘΕΟΥ που βγήκε στον κόσμο από την πνευματική παλαίστρα της άσκησης του, είδε εν νήψει τους ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ και του διαμήνυσαν : 

" όσοι έχουν ΘΕΙΟ ΝΟΥ είναι οι πολύτιμοι επιζώντες των ημερών μας" 

" θανατικό σε όλη την γη για την δυσωδία της αμαρτίας , της υποκρισίας και του πόλεμου που κάνουν στο Εσφαγμένο Αρνίο" 

" όλα τα καταμετρούν σήμερα οι άνθρωποι  άλλα ο ΘΕΟΣ μετράει κάθε μέρα την ΜΕΤΑΝΟΙΑ" 

 "τόσα πολλά ΟΡΦΑΝΑ  μαζί δεν ξαναείδε η ΓΗ "

" όσοι επιβιώσετε θα τρέχετε να φροντίζεται για αυτά τα παιδάκια" 

" ότι γίνει από εδώ και εμπρός,  θα γίνει για να σωθούν τα ορφανά  του ΘΕΟΥ που και τα ίδια δεν γνωρίζουν ότι σε λίγο θα μείνουν ορφανά" 

Ο ίδιος αυτός συμπλήρωσε ότι ανάμεσα στους ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ έβλεπε τον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ και τον ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ. 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


ούτε εμείς το καταλάβαμε πόσο γρήγορα , αλλά ούτε και εσείς, ότι άνοιξε ολοκάθαρα ο δρόμος για την ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ

 


Μία προσπάθεια ενημέρωσης  πριν δύο χρόνια ακριβώς αγκαλιάστηκε από πολλούς με 8.39 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες προβολών  και 1.44 εκατομμύρια κοινοποιήσεις.

Το μήνυμα ήταν: 

Ελληνορωμαϊκά!

Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι το τέλος του μεγάλου παιδαγωγικού κανόνος του Ελληνικού Ορθόδοξου Γένους. Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η πραγματικότητα της επανεκκίνησης της συναλληλίας, του φιλότιμου και της αρχοντικής λεβεντιάς. Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η αναστήλωση του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού στην σωστή αποστολική του πορεία.

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΘΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ , ΤΙΣ ΑΒΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΜΑΣ - ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΝΌΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝ ΘΕΩ
ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΙΝΗ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΙΑ - ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ .


Παρακάτω επισκοπούμε σε ένα από τα πρώτα - πρώτα άρθρα μας τέτοιες μέρες Αποστολικής Χαρμοσύνης βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/06/blog-post_29.html
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΣ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΜΑΣ - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019

Ο τιμώμενος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ έφτασε στην Ελληνική Μακεδονία μέσω των ενεργειακών πεδίων του Βόρειου Αιγαίου. Τούρκοι και Σκοπιανοί κλείνουν την Ιστορία τους

Φώτο από Αρχείο Δρ.  Κωνσταντίνου  Βαρδάκα
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μεγάλες οι ευλογίες του ΟΥΡΑΝΟΥ-μεγάλες οι δυνητικές  κλοπές και οι αρπαγές υπό των δήθεν φίλων και επίβουλων εχθρών μας .
Επιθυμούν οι άρπαγες να μας τα πάρουν όλα, ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ, πνευματικούς και υλικούς θησαυρούς.
-Τι θέλετε όλοι εσείς εδώ, τι περιμένετε; Ρώτησε ο Αγιορείτης  Γέροντας με έκπληξη.
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

«Δεκαετία του 70, ένας Αγιορείτης Πατέρας έκανε ξημερώματα της εορτής των Αποστόλου Πέτρου και Παύλου τον κανόνα του  στο μικρό κελλάκι Ιεράς Μονής .

Φως άστραψε και τον μετέφερε καθ ύπαρ στην γνωστή του προκυμαία,  στον σημερινό λιμάνι του Αποστόλου Παύλου στην Αν. Μακεδονία,  τόπο βιωτής του συμμοναστή του,  ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΟΘΕΟΥ του Χριστουπολίτη , τοπικού Αγίου της περιοχής αυτής,  που αγίασε στην Ιερά Μονή Διονυσίου του Αγίου Όρους .

Ο Γέροντας ξαφνικά βρέθηκε σε μία προκυμαία  γεμάτη με  πολλά πρόσωπα.

Αλλά τι χαρούμενα  και λαμπρά  ήταν αυτά τα πρόσωπα  που του μετέδιδαν ταυτόχρονα  μια ανερμήνευτη χαρά.

Χαιρόταν να τα  βλέπει.

Γιατί  σε αυτά έβλεπε Αγίους, Ιεράρχες, Ομολογητές, Μάρτυρες. Οσίους,  σαν να  κατέβηκαν όλοι τους μαζί  από τις περίφημες τοιχογραφίες-φρέσκα  των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και κατέκλυσαν την πανέμορφη αυτή προκυμαία.

Τι θέλετε όλοι εσείς εδώ, τι περιμένετε;

Ρώτησε ο Αγιορείτης  Γέροντας με έκπληξη.

Περιμένουμε να αποβιβαστεί ο Απόστολος των Εθνών Παύλος με την συνοδεία του.

Πάντα τέτοια ημέρα τους περιμένουμε!!!

Αστραπιαία μεταφέρθηκε στο κελί του προσπαθώντας να κατανοήσει τι ήταν όλα αυτά.

Τα χρόνια πέρασαν , ο Γέροντας κοιμήθηκε και σε πνευματικό παιδί  του που μας μετέφερε αυτά, έλεγε.

-τι μεγάλες ΕΥΛΟΓΙΕΣ παιδάκι μου μας έφερε ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ πατώντας τα αγιασμένα ποδαράκια  του για πρώτη φορά στην παραλία αυτή της Μακεδονίας,  στην Ευρώπη;»

Αδελφοί για αυτές τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ θα μιλήσουμε που είναι διαχρονικές και βρίσκονται στο επίκεντρο της βάσκανης  οφθαλμικής κόρης των εχθρών μας.

Θα τις χωρίσουμε σε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ και ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ευλογίες και οι δύο  είναι πάντα επίκαιρες, προίκα του Γένους μας  που θέλουν να την αρπάξουν μνηστήρες- προικοθήρες από όλες τις γωνιές του κόσμου.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ
Από την στιγμή που οι Σκοπιανοί παραμένουν μετεξεταστέοι στην  Ιστορία και την Ιστορική αλήθεια καλόν θα ήταν να ετοιμάζονται να κλείσουν το επιδοτούμενο  από διεθνείς σπόνσορες παραμάγαζο της κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης και φυσικά μετά από τόσα χρόνια βρώμικης δουλείας εκεί πάει το πράγμα.

«Όλοι γνωρίζουμε από τις ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ότι ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ εξ' αιτίας του οράματος ΤΟΥ με τον Μακεδόνα άνδρα αποβιβάσθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη δηλ. στο τότε γνωστό Δυτικό κόσμο στην ακτογραμμή της Ανατολικής Ελληνικής Μακεδονίας στο λιμένα της Αποστολικής Νεάπολης, στην σημερινή επονομαζόμενη πόλη της Καβάλας.

Σε αυτό το μέρος η ΕΥΡΩΠΗ και ο τότε γνωστός κόσμος υποδέχθηκαν ΤΟΝ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ δια του Αποστόλου Παύλου που πλέον τον διέδιδε με την Ελληνική γλωσσολαλιά, η οποία έγινε και το εργαλείο της ΘΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ να καρπώσει η Χριστιανική Πίστη στην Ρωμαική Ευρωπαϊκή Επικράτεια.

Από αυτό το μέρος ο Απόστολος των Εθνών μεταφέρει το μήνυμα του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ Θεάνθρωπου Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού με την βοήθεια της Ελληνικής Γλώσσας και αρχίζει να εδραιώνεται η Ελληνοχριστιανική σκέψη στον πολιτισμό και στην ανθρώπινη διανόηση.

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΘΟΡΥΒΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΑΜΟΣ – ΕΝΩΣΗ της Ελληνόγλωσσης Κλασσικής Αρχαιότητας με το μήνυμα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.

Και φυσικά οι πρόγονοι μας για να τιμήσουν δεόντως αυτό το μέρος το ονόμασαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ.

Στην επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου «είδαν» την παρουσία του ίδιου του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥπου πλέον τον τιμούσαν σαν Πρόσωπο μέσα στην ανθρώπινη ιστορία περιγράφοντας ΑΥΤΟΝ με την ονομασία μιάς ολόκληρης πολιτείας.

Η Χριστώνυμος αυτή ονομασία της πόλεως ομολογούσε ΧΡΙΣΤΟ με δύο Φύσεις την Θεική και την Ανθρώπινη, σε αντίθεση με τις φοβερές αιρέσεις του μονοφυσιτισμού και της εικονομαχίας.

Από τις ιστορικές πηγές καταδεικνύεται ότι στα βυζαντινά χρόνια της χιλιόχρονης Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας η σημερινή πόλη της Καβάλας ονομαζόταν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ από το 746 μ.Χ μέχρι την καταστροφή της από τους Οθωμανούς το 1391 μ.Χ., αλλά και μετά μέχρι το 1549 μ.Χ., όταν εμφανίσθηκε η νέα ονομασία της πόλεως σαν Καβάλλα.

Αυτήν την «δόξα» της αλλοίωσης ονομάτων ζήλεψε και ο πολύς Γερμανός ιστορικός Ιερώνυμος Wolf το 1562 μ.Χ. παραχαράσσοντας την ονοματολογία ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΪΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ με την λέξη βυζάντιο για να επιτευχθούν ευκολότερα οι στόχοι του Καρλομάγνου από τις συνέπειες των οποίων και μέχρι σήμερα υποφέρουμε...

Ήταν φυσικό λοιπόν και για τους Αγαρηνούς κατακτητές Τούρκους να ισοπεδώσουν την ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ για να μην τους θυμίζει τίποτε από το ΥΠΕΡ ΠΑΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ. Αλλά και να δεχθούν τον «εξισλαμισμό» του ονόματος της ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟΥ πόλεως με ένα άλλο όνομα.
Δηλαδή η πόλη αυτή που ήταν η Πύλη του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ στην Ευρώπη έπεσε στα χέρια των Τούρκων σαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ και ελευθερώθηκε το 1913 σαν Καβάλα ..»

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ
Για να φτάσει ο Απόστολος Παύλος και η συνοδεία του στον σημερινό ομώνυμο εμπορικό λιμάνι του στην Αν. Μακεδονία  από την Τρωάδα της Μικράς Ασίας, ευθυδρόμησε μεσοπέλαγα στο σημερινό ευλογημένο ενεργειακό άξονα των Πετρελαικών κοιτασμάτων της Λαδοξέρας ( Σαμοθράκη ) και  δίπλα  από τον Μπάμπουρα-Πρίνο ( Θάσος) .

«Ἀναχθέντες οὖν ἀπὸ τῆς Τρῳάδος εὐθυδρομήσαμεν εἰς Σαμοθράκην, τῇ δὲ. ἐπιούσῃ εἰςΝεάπολιν, ἐκεῖθέν τε εἰς Φιλίππους (Πράξεις των Αποστόλων στ. 11-12)

Άραγε θα ξυπνήσουμε τώρα που έρχονται να μεταγγίσουν ( κλέψουν) το ενεργειακό αίμα της πατρίδας μας;

Οι εξελίξεις τρέχουν παντού αλλά σύντομα θα πάρει φωτιά και το ΑΙΓΑΙΟ.

Η Λαδοξέρα για εμάς και η Ζουράφα για τους τούρκους ήταν πάντα στο μάτι των κουρσάρων.

Στις 20 Ιανουαρίου του 2016 αρθρογραφούμε
«Γιατί δήλωσε ο ανεκδιήγητος τούρκος…;
Η Ζουράφα( Λαδοξέρα στα Ελληνικά) βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

¨Η YENI CAG δημοσιεύει άρθρο του Ahmet Takan με τίτλο «Η Ελλάδα έβαλε στο μάτι ένα ακόμα νησί μας».

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Επιτελικός Συνταγματάρχης εν αποστρατεία Umit Yalım έδειξε με έγγραφα στην κοινή γνώμη τις πικρές αλήθειες που κάποιοι επιθυμούν να παραβλέπουν.

Ο Γιαλίμ είπε ότι η Ελλάδα κατέλαβε την τουρκική νήσο Ζουράφα .

Το νησί Ζουράφα, ανήκει στην τουρκική Δημοκρατία. Πρόκειται για νησί στο μέγεθος της Χάλκης, που βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Γεωγραφικά, η Ζουράφα βρίσκεται 5.5 μίλια δυτικά ανατολικά της Σαμοθράκης, μεταξύ του δήμου Εnez της Αδριανούπολης και της Ίμβρου.»http://www.onalert.gr/stories/i-tourkia-thelei-krisi-i-zurafa-einai-diki-mas/47493\ 20 Ιανουαρίου 2016

Που βρίσκεις λοιπόν καλής ποιότητας πετρέλαιο κοντά στην Κωνσταντινούπολη;

Μα φυσικά στην Ζουράφα και στον διπλανό Μπάμπουρα που ανήκουν στο ίδιο ενεργειακό υποθαλάσσιο αντίκλινο του Βόρειου Αιγαίου.

¨Το 1978, δηλαδή πριν μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ, πραγματοποιήθηκε μια μελέτη σε μια περιοχή για την οποία γινόταν πολύς λόγος. Πρόκειται για την περιοχή στην οποία η Χούντα είχε διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολύ πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα αλλά η προηγούμενη μελέτη είχε χαθεί. Η μελέτη ανέφερε ότι 10 ναυτικά μίλια από το Ακρωτήριο ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ της Θάσου, υπάρχει ένα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου, ΑΜΕΣΑ αξιοποιήσιμο, σε μικρό βάθος από την επιφάνεια και με κόστος εξόρυξης ίσο με αυτό των πηγαδιών που υπάρχουν στη Σ. Αραβία!

Το κόστος εξόρυξης στη Σ. Αραβία ήταν 5 δολάρια το βαρέλι και η μελέτη καταδείκνυε ότι στην θαλάσσια περιοχή του ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ το κόστος ήταν μόλις 4,8 δολάρια /βαρέλι γεγονός που την καθιστούσε ισότιμη με μια οποιαδήποτε εξόρυξη σε χερσαίο έδαφος.

Αντίθετα, οι εξορύξεις σε θαλάσσιες περιοχές είναι πάντοτε ακριβότερες όπως αυτές για παράδειγμα του πετρελαίου Μπρέντ.

Στον ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ, το κοίτασμα ήταν «καθαρό» από θειάφι, γεγονός που έκανε την εκμετάλλευσή του πιο ελκυστική . Σύμφωνα με την έρευνα αυτή το συγκεκριμένο κοίτασμα προσφερόταν για μια παραγωγή που μπορούσε να φτάσει και τα 200.000 βαρέλια ημερησίως.¨ http://www.istorikathemata.com/19 Ιανουαρίου 2011

¨Το σημαντικότερο από τα κοιτάσματα του ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ βρίσκεται στην αμφισβητούμενη ζώνη των 10,5 μιλίων. Δηλαδή η εκμετάλλευση του απαιτεί την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.¨

Η βραχονησίδα της Λαδοξέρας συνιστά το υπαρκτό και με ανθρώπινη δραστηριότητα (λόγω λειτουργίας του φάρου ναυσιπλοΐας, γεωγραφικό σημείο που ορίζει τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδος – Τουρκίας.

Και το γεγονός αυτό επιτρέπει στην Ελλάδα, τον σχεδιασμό της δικής της ΑΟΖ, χωρίς καμία διακοπή, από Αλεξανδρούπολη, μέχρι Καστελόριζο.

Η Λαδοξέρα με πράξεις και ενέργειες παράνομες αμφισβητείται ευθέως από τους τούρκους πειρατές.

Η κρίση του προσφυγικού στο ΑΙΓΑΙΟ ,το θέμα των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου, οι διάδρομοι ναυσιπλοίας στο Βόρειο Αιγαίο και η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ των Τούρκων συνθέτουν το εκρηκτικό μίγμα των ημερών μας.

Ουσιαστικά μπήκαμε σε ¨εμπλοκή¨ με τους Τούρκους την στιγμή που την καθημερινότητα του Έλληνα κάποιοι την έκανα εφιάλτη.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ... ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται

και για την Υπερμάχω Στρατηγώ ισχύει το ρηθέν

«αθέων αγαρηνών τα βέλη σύντριψον Δέσποινα και πάσαν επιβουλήν δαιμόνων ματαίωσον, λαόν ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΝ σκέπον και φύλαττον ίνα πόθω Σε δοξάζομεν»...

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ.

"Η καθαρή ιστορία μας  είναι η αμύθητη περιουσία και το στρατηγικό πλεονέκτημα της ράτσας μας μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά είναι και το διαμορφωτικό στοιχείο - καταλύτης της πολιτισμικής εξέλιξης".

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ των ΕΘΝΩΝ από αυτή την ευλογημένη  ακτογραμμή της Ελληνικής Μακεδονίας δεν στέλνει  μόνο ΜΗΝΥΜΑ στην Ευρώπη αλλά   και   στους σημερινούς νεοθωμανούς  και  φυσικά στο "ρηχό βάθος" της εξωτερικής επεκτατικής πολιτικής των.

Στέλνει μήνυμα στους Σκοπιανούς ότι το ¨καλο- σερβιρισμένο παραμύθι ¨τελείωσε.

Στέλνει επίσης  ΜΗΝΥΜΑ και σε εμάς τους καταπονημένους και κατασκανδαλισμένους  Νεοέλληνες ότι ο ίδιος  παραμένει ΦΡΟΥΡΟΣ της πνευματικής και ενεργειακής προίκας της ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ που έρχεται με φόρα κόντρα στην μοχθηρία των εχθρών και των δήθεν φίλων της.

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας