Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Καλή Χρονιά - Βοήθα ΠΑΝΑΓΙΑ , αυτά φέτος πάνε μαζί, ακόμα και για αυτούς που δεν πιστεύουν.-         Πρώτα θα σου πω « ο ΘΕΟΣ βοηθός» και μετά Καλή Χρονιά . Τα ψέματα τελείωσαν, τώρα κλείνουν λογαριασμοί πολλών περασμένων ετών.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αυτά τα γιορτινά συναπαντήματα έχουν το δικό τους ανεξίτηλο χρώμα.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς επισκέφτηκα έναν ενενηντακοντούτης και βάλε παλαιό ναυτικό και αντί για κάλαντα άκουσα « κάλαντα»  από αυτόν.
-         Καλή Χρονιά Θείε
-         Τι καλή χρονιά παιδί μου , κάθε χρόνο το λέμε και οι χρονιές γίνονται χειρότερες και ξέρεις γιατί ;
-         Γιατί έλειψε η ανθρωπιά και περισσεύει η υποκρισία.
-         Άσε για την απανθρωπιά , αυτή πρωταγωνιστεί και έγινε  μόδα και τέχνη.
-         Πρωί – πρωί άνοιξα την τηλεόραση που έγινε αναγκαίο κακό για τους  μοναχικούς ηλικιωμένους.. και τι να ακούσω;
-         Συνέλαβαν ομήρους πέντε Έλληνες ναυτικούς κάπου στο Καμερούν και αναρωτήθηκα.
-         Δεν τους φτάνει που συνέλαβαν την Ελλάδα όμηρο , τώρα συλλαμβάνουν ένα – ένα Έλληνα χωριστά.
-         Εδώ ήρθαν και χώνεψαν όλες οι φυλές της γης και καλοπερνούν και για ευχαριστώ ζούμε όλα αυτά.
-         Δάκρυσα με την ανθρώπινη τραγωδία των συναδέλφων μου και των οικογενειών τους χρονιάρες μέρες και αναθυμήθηκα χρόνια δίσεκτα που περάσαμε και εμείς , λες και είναι η μοίρα μας να σταυρωνόμαστε και να συνερχόμαστε.
-         Αλλά σου τα λέω όλα αυτά για να δεις πόσο διαφέρει η Ελληνική ψυχή με τα κακά και τα στραβά της σε σχέση με άλλους άγριους.
-         Τελευταία μέρα Δεκεμβρίου 1943  ο μανιασμένος χιονιάς έξω από το Κάβο ντόρο μας ανάγκασε να δέσουμε στο λιμάνι της Καρύστου.
-         Εκεί βρήκαμε καταφύγιο για να σωθούμε από την χιονοκαταιγίδα μεσοπέλαγα.
-         Όλο το βράδυ χιόνιζε , ξημέρωνε Πρωτοχρονιά του 1944 και εμείς γενήκαμε ανθρώπινες παγοκολόνες στο αμπάρι του καϊκιού.
-         Το πρωί με το ξημέρωμα πήγαμε να βγούμε στο κατάστρωμα αλλά η πόρτα της καταπακτής φράκαρε από το παγωμένο χιόνι. Ήταν ακατόρθωτο να την ανοίξουμε.
-         Από το μικρό φινιστρίνι είδαμε στην προκυμαία μια γερμανική περίπολο που κάπνιζε αμέριμνα.
-         Σπάσαμε το τζάμι και αρχίσαμε να τους φωνάζουμε με όση δύναμη είχαμε.
-         Μας είδαν και ήταν ξεκαρδισμένοι στα γέλια.
-         Πιστέψαμε ότι  θα ερχόταν να μας βοηθήσουν.
-         Αντίθετα αυτοί έσβησαν τα τσιγάρα τους πατώντας τα με τις μαύρες μπότες τους και κάνοντας μια άσεμνη χειρονομία απομακρύνθηκαν , μέχρι που εξαφανίστηκαν.
-         Είμασταν πλέον όμηροι του χιονιού.
-         Στο αμπάρι μπροστά στο εικόνισμα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας έπιασε όλους ένα παράπονο που βρισκόμασταν έτσι και μακριά από τις οικογένειες μας πρωτοχρονιάτικα.
-         Δεν πέρασε πολύ ώρα και ακούσαμε κάποιους να σπάνε τον πάγο πάνω από τα κεφάλια μας.
-         Ήταν δυο μικρά παιδιά ίσαμε 12 με 15 χρονών που με κασμάδες  κατόρθωσαν και άνοιξαν την καταπακτή .
-         Το τι χαρά κάναμε δεν περιγράφεται.
-         Ευχαριστήσαμε τα παιδιά και αυτά με την σειρά τους μας είπαν.
« - περιμένετε η χήρα μάνα μας ετοιμάζει κάτι για εσάς. ( τον πάτερα τους τον σκότωσαν οι γερμανοί σε ένα μπλόκο στην Αθήνα)
-         Αυτή ήταν η αιτία να έρθουμε εμείς σήμερα το πρωί και να σας ανοίξουμε.
-         Εχθές το απόγευμα σας είδε η μητέρα μας που μπήκατε στο λιμάνι  και είδε και το χιόνι που σας σκέπασε , είδε τους γερμανούς που δεν σας βοήθησαν και έστειλε εμάς.»
-Δεν είχαμε άλλη επιλογή γιατί ο βοριάς λυσσομανούσε, μείναμε στο λιμάνι της Καρύστου.
- Για φαγητό ούτε λόγος δεν μας έμεινε καμιά προμήθεια , ούτε ξερό παξιμάδι και το κρύο – κρύο.
- εκεί κοντά στο μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς είδαμε μια μαυροφορεμένη γυναίκα να κατεβαίνει την κατηφοριά προς το λιμάνι και ερχόταν προς τα εμάς.
- στο κεφάλι της στήριζε ένα μεγάλο ταψί
- αφού μας πλησίασε ,μας είπε ότι ήτανε η μητέρα των δυο παιδιών που μας λευτέρωσαν από την ομηρία του χιονιού και μας πρόσφερε το ταψί για να φάμε μεσημεριανό, μας έδειξε και το σπίτι της για να επιστρέψουμε το ταψί.
- δεν είχαμε λόγια για να ευχαριστήσουμε την χήρα γυναίκα που μπορεί να στέρησε ακόμα και  το φαγητό αυτό από τα παιδιά της για να φροντίσει εντελώς ξένους ανθρώπους για αυτήν.
- στο τέλος επειδή ήμουν ο μικρότερος του πληρώματος με έστειλαν για να επιστρέψω το πολύτιμο ταψί.
- εκεί στο κατώφλι αυτού του σπιτικού η χήρα με τα παιδιά της γύρω  μου εκμυστηρεύθηκε αυτό που της συνέβη την ώρα που είχε στείλει τα παιδάκια της με κασμάδες για να μας απεγκλωβίσουν.
« παιδί μου παρουσιάστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ που είναι ο προστάτης της Καρύστου και με επιτακτικό τόνο φωνής μου είπε …δεν αρκεί να τους βγάλεις από το αμπάρι, αλλά πρέπει να τους ταΐσεις κιόλας , είναι το καλύτερο μνημόσυνο για τον άνδρα σου που τον σκότωσαν οι γερμανοί »   
Άκουγα τον Παππού- Θείο αποσβολωμένος και συγκινημένος ,γιατί και αυτός έκλαιγε.
- παιδί μου στην μετέπειτα ζωή μου τέτοια μέρα, μπήκα σε σαλόνια , παρακάθησα σε δείπνα της υψηλής κοινωνίας , σε ρεβεγιόν αλλά εκείνη  την Πρωτοχρονιά του μαύρου 44 δεν την ξέχασα ποτέ.
- ήταν η καλύτερη Πρωτοχρονιά της ζωής μου που μικρό παιδί ( ήμουν δεν ήμουν 18 χρονών)  κατάλαβα τι σημαίνει ανθρωπιά , τι σημαίνει απανθρωπιά και τι σημαίνει ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΝΩΘΕΝ.
- εγώ σε λίγο φεύγω , να ξέρεις ότι η Ελλάδα θα μείνει ζωντανή ότι και να της κάνουν γιατί έχει ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ και ζωντανούς ανθρώπους.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ – ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ αδελφοί
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας          

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ στην Λιβύη με τουρκικά αεροπλάνα από την ΠΟΛΗ. Άραγε στον Έβρο με τα πόδια;Φώτο από https://www.militaire.gr
Όποιος κατανόησε τι συμβαίνει στις μέρες μας είναι τυχερός γιατί μπορεί κάτι να σώσει με την βοήθεια του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ στην μπόρα που έρχεται.
Όλες τις πονηριές ο θηριώδης Ηρώδης Ερντογάν τις κάνει από την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΎΠΟΛΗ. Εκεί μέσα σε παραπήγματα μάζεψε και στοίβαξε τζιχαντιστές δικούς του που αιματοκύλισαν την Συρία με σταυρώσεις – δηώσεις και άλλα.
Τους στοίβαξε εκεί για να τους χρησιμοποιήσει στην κατάλληλη στιγμή και ήδη το κάνει, με την μόνη διαφορά που αυτοί οι δολοφόνοι έπαθαν ψώρα επειδή κρατούν « καλά τις συνθήκες υγιεινής»  και συνέχεια ξύνονται. Το αποτέλεσμα η ΠΟΛΗ να  « ξύνεται» .
Όλους αυτούς τους έκανε αερομεταφερόμενες δυνάμεις με πολιτικά ρούχα( βλ. Λιβύη) .
Αφού του είναι εύκολο του σουλτάνου  να  τους στέλνει στην Λιβύη είναι άραγε πανεύκολο να στέλνει πυρήνες τζιχαντιστών ανάμεσα στα προσφυγικά κύματα του ανθρώπινου πόνο στην Ελλάδα μέσω Έβρου και νησιών του ΑΙΓΑΙΟΥ;;
« Ο Ερντογάν δεν περιμένει καμία απόφαση του κοινοβουλίου για να στείλει δυνάμεις στη Λιβύη. Η έγκριση θα δοθεί εκ των υστέρων. Οι πτήσεις από Τουρκία προς Λιβύη και το αντίστροφο, δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ημέρες και γίνονται όλο και περισσότερες.
Το καθεστώς Ερντογάν χρησιμοποιεί πολιτικά αεροσκάφη τα οποία πετούν εντός FIR Αθηνών ,νότια της Κρήτης, όπως φαίνεται από τους χάρτες.
Προχθές το βράδυ η αεροπορία της Αιγύπτου είχε απογειώσει F-16, τα οποία εντόπισαν τα τουρκικά πολιτικά αεροσκάφη. Μέσα σ΄ αυτά όμως υπάρχουν και πολίτες.
Πέρα δώθε τα τουρκικά αεροπλάνα μεταφέρουν δυνάμεις στη Λιβύη-Πτήσεις νότια της Κρήτης»
Ο σουλτάνος λειτουργεί ήδη με παραστρατιωτικές οργανώσεις για να έχει το άλλοθι στην διεθνή κοινή γνώμη. Καταλάβατε ότι η καινούργια χρονιά δεν θα είναι καλή γιατί ο τούρκος μας ετοιμάζει άσχημες εκπλήξεις;
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

η ΕΛΛΑΔΑ είναι χώρα των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ και όχι των δόλιων Πατριών.


«Προς στιγμήν Μέγας ο Άγαρ» στην μεγαλύτερη γεωπολιτική παγίδα που στήθηκε στην Ιστορία.


Μπορεί ο τούρκος προς στιγμήν να φαίνεται ΜΕΓΑΣ, αλλά η Ελλάδα την ίδια ώρα είναι περικυκλωμένη από χίλιους δυο ΕΦΙΑΛΤΕΣ.
Τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα , η αντικειμενική επικαιρότητα δείχνει ότι την Ελλάδα την θέλουν να πρωταγωνιστήσει όχι στην ευημερία και στην πρόοδο, αλλά να γίνει ο βασικός πρωταγωνιστής σε μια σύγκρουση με την τουρκία και όχι σε ένα μεμονωμένο θερμό επεισόδιο. Ότι άλλο ακούγεται βοηθάει όχι στην εγρήγορση, αλλά σε ένα καλό ύπνο. Ξέρουν αυτοί τόσα χρόνια την δουλειά τους.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Την στήριξη προς την Τουρκία τριών χωρών που έχουν στείλει χιλιάδες παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα με «πλούσιο» δελτίο εγκληματικότητας, και εξακολουθούν να στέλνουν, στο θέμα της Λιβύης προανήγγειλε η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ». https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/833201_geni-safak-tynisia-algeria-kai-

Bloomberg: Ναυτικό, μαχητές ισλαμιστές και εκπαιδευτές από την Τουρκία στη Λιβύη
Ο Ερντογάν στέλνει ήδη τζιχαντιστές στη Λιβύη με πολιτικά αεροσκάφη! Η Αθήνα παρακολουθεί;
Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία ΜΕΡΚΕΛ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΠΟΥΤΙΝ για το θέμα της Λιβύης και για άλλα φλέγοντα τρέχοντα θέματα. Πιθανώς εκτός από τον Nordstream 2 να συζήτησαν και για τον  EastMed που πρόκειται να πέσουν υπογραφές τις πρώτες ώρες του 2020. Μεγάλο θέμα το τελευταίο και από σημείο ανάπτυξης μπορεί να γίνει πεδίο σύγκρουσης , αλλά πρέπει να γίνει γιατί θα στηρίξει την Ελλάδα στο μέλλον.( πρώτα ο ΘΕΟΣ έχουμε να δούμε πολλά)
Όμως το κερασάκι στην τούρτα σήμερα και αν μπορεί να διασταυρωθεί γιατί δείχνει προθέσεις είναι:
« Σε δηλώσεις που σαν στόχο έχουν να «διαρραγεί» ο άξονας Αθήνας- Καΐρου προχώρησε ο Τούρκος προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραχίμ Καλίν, με την Τουρκία να παίζει το παιχνίδι του δίκαιου «προστάτη» της περιοχής, που θέλει τάχα να επιστρέψει στην Αίγυπτο ότι αποπειράθηκε να της κλέψει η Ελλάδα!
«Έχουμε γίνει αποδέκτες πληροφοριών από επίσημα και ημιεπισημα κανάλια ότι η Αίγυπτος είναι απόλυτα ικανοποιημένη με την συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες που έχουμε υπογράψει με τη Λιβύη.
Οι δηλώσεις Καλίν έρχονται ως συνέχεια προσφάτων σχετικά δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν ότι «η Τουρκία με την συμφωνία που υπέγραψε με τη Λιβύη θα επιστρέψει πίσω στην Αίγυπτο 15.000 τ.χλμ. θαλάσσιας έκτασης που της έκλεψε η Ελλάδα» και αφορούν την βορειοδυτική πλευρά του κοιτάσματος Zohr!» https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/833170_toyrkos-proedrikos-ekprosopos-i-
Με όλα τα παραπάνω είναι σαν  λένε όλοι οι ισχυροί   στον Ερντογάν « είσαι ΜΕΓΑΣ ρυθμιστής των πραγμάτων στην περιοχή σου και στείλε δυνάμεις όπου θέλεις  βλ. Συρία, Ιρακ, Λιβύη κ.α»
Του  ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ για να τα ξεφουσκώσουν ξαφνικά, έχοντας κάνει διασπορά των τουρκικών δυνάμεων  άσχετα αν εμπλακούν αυτές  με τον οποιοδήποτε, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.
Ας πάμε όμως στην προφητεία «Προς στιγμήν Μέγας o Άγαρ» που έχει μια ειδική βαρύτητα για τις ημέρες μας.
   Όταν η προφητεία συμπορεύεται με την γεωπολιτική επικαιρότητα βιώνεται η μοναδική αλήθεια της απανταχού παρουσίας και πληρότητας του αρχηγού και τελειωτή της ανθρώπινης ιστορίας Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Ποιον λόγο είχε ο ανώνυμος άγιος ασκητής περί το 1053 μ.χ κατά άλλους μελετητές το 1503 ή το 1603 μ.χ να γράψει στα διασωθέντα χειρόγραφα της βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου συγκλονιστικές προρρήσεις;
Είναι γνωστή η προφητεία αυτή και με τις άλλες επισημάνσεις της έχει μια μεγάλη διαχρονικότητα που διαπερνά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.
Μεταξύ των άλλων συγκλονιστικών γραφομένων της λέει και το … «Προς στιγμήν Μέγας o Άγαρ»
Κάθε λέξη στην ανωτέρω φράση έχει μια βαρύτητα ιδιαίτερη και φωτογραφίζει γεγονότα που φαίνεται να βιώνουμε.
«Προς στιγμήν» Η φράση «προς στιγμήν» φαίνεται να μην υποδηλώνει μόνο περιορισμένο χρόνο (λίγα τα ψωμιά του) αλλά και παρέλευση της εικονικότητας της πραγματικής κατάστασης του Αγαρηνού που μεν δείχνει δυνατός, αλλά στην ουσία δεν είναι.
«Μέγας» ΜΕΓΑΣ δείχνει γιατί συμπεριφέρεται αλαζονικά.
ΜΕΓΑΣ δείχνει γιατί Ρώσοι και Αμερικάνοι του κάνουν όλα τα χατίρια. Φαίνεται να είναι ΜΕΓΑΣ γιατί οι ισχυροί τον κανακεύουν με συμφωνίες και δώρα (S- 400, F- 35, Patriott) με απώτερο σκοπό να τον κομματιάσουν ευγενικά (βλ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ)
« ο Άγαρ» Είναι σήμερα ΑΓΑΡ δηλ. πραγματικά αγαρηνός γιατί η κεμαλική τουρκία που γνωρίζαμε μεταστοιχειώθηκε σε νεοθωμανικό κράτος με ιδιαίτερης σημασίας  φανατισμό.
Λες και ο ανώνυμος ασκητής έγγραψε την παραπάνω φράση «Προς στιγμήν Μέγας Άγαρ» και αναφερόταν στην εποχή του Ερντογάν
Προς στιγμή φαίνεται ΜΕΓΑΣ ο ΑΓΑΡ- Ερντογάν γιατί μετά την γεωπολιτική παγίδα που στήνεται θα γίνει ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ.
Η παγίδα που στήθηκε ήδη στηρίζεται στην πλεονεξία και την απληστία του τούρκου και έχει περικυκλωτική διάταξη.
1. Στο Μέτωπο της Συρίας. Εκεί στην Ιντίλμπ δεν λέει να ησυχάσει το κακό με αποτέλεσμα να κρατάει σημαντικές δυνάμεις.

2. Στο μέτωπο του ενεργειακού ΑΙΓΑΙΟΥ- ΚΥΠΡΟΥ. Σε αυτήν την παγίδα ο τούρκος θα έχει στο ζωνάρι και τα κόλλυβα του (βλ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ)
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ( το μέτωπο αυτό ξεκίνησε με την παράνομη συμφωνία τουρκίας – Λιβύης. Σκέψεις για προσφυγή στην Χάγη και πρόθεση για άμεση οριοθέτηση της ΑΟΖ μας δεν συγκινούν τον τούρκο που αποφάσισε τι θα κάνει τα επόμενα 24ωρα. Στην Λιβύη ο τούρκος θα αποτύχει παταγωδώς και αμέσως θα στραφεί στα ίδια βλ. Αιγαίο- Κύπρο)    
Κάποιοι όμως βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και αντί να στηρίζουν το φρόνημα του καταπονημένου Ελληνικού Λαού τον τρομοκρατούν με φράσεις «φοβόμαστε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία» και άλλα τινά. Ερωτούμε Πότε η Ελληνική ψυχή φοβήθηκε για να φοβηθεί και τώρα την στιγμή μάλιστα που έχει ιστορικούς ανοικτούς λογαριασμούς αιώνων με τον θρασύτατο και αιμοβόρο γείτονα;
Πάμε παρακάτω
3. Στο μέτωπο της Μαύρης Θάλασσας, των ΣΤΕΝΩΝ και της ΠΟΛΗΣ . Η παγίδα αυτή θα είναι απόρροια της προηγούμενης παγίδας στο ΑΙΓΑΙΟ- ΚΥΠΡΟ- ΑΝ.ΜΕΣΟΓΕΙΟ γιατί η τουρκική πλεονεξία θα δημιουργήσει προσκόμματα στον στρατηγικό σχεδιασμό της Ρωσικής Ελίτ στην περιοχή αυτή που είναι κρίσιμο γεωπολιτικό μονοπάτι που κατεβαίνει από τον Αρκτικό κύκλο μέχρι το Σουέζ και πιο πέρα.
4. Στο μέτωπο του Κουρδικού που οι πρωταγωνιστές του έλαβαν άνωθεν εντολή να εφησυχάζουν μέχρι να ανοίξουν για τα καλά οι άλλες παγίδες και τότε …
 Και αν όλα αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας που πλέον δεν είναι, αλλά έχουν γίνει καθημερινότητα μας.. Τότε Ας πάμε στο ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ που έλεγε για τις μέρες μας: η Τουρκία θα ¨τα δει όλα¨ αλλά από κάτω και πιασμένη στα τέσσερα. Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ την είδε πως θα πιαστεί «Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού. Όλο πονηριές κάνει.
Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν, αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια, και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα. Αυτό θα πάθει και η Τουρκία.» «Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994»,τόμος 1, Σελ 66. Τα τέσσερα πόδια της Τουρκίας είναι τα 4 ΜΕΤΩΠΑ- ΠΑΓΙΔΕΣ που προαναφέραμε και ήδη άνοιξαν και ανοίγουν.
1. Με την ΣΥΡΙΑ
2. Με την Ελλάδα μέσω Λιβύης
3 Με την ΡΩΣΙΑ
4. Υπάρχει και ένα πληγωμένο από καιρό πόδι που λέγεται ΚΟΥΡΔΙΚΟ
Μπορεί εμείς σαν Έλληνες να μην έχουμε τα υπερόπλα των ισχυρών της Γης που σήμερα μας τα επιδεικνύουν , αλλά έχουμε πυρηνικά πνευματικά όπλα που είναι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας, ο ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΌΣ-Ρωμαίικος Πολιτισμός μας, το γνήσιο Ασκητικό –Πατερικό φρόνημα ζυμωμένο με την ΠΑΡΑΔΟΣΗ της λεβέντικης και ηρωικής επιβίωσης μας σε χαλεπούς καιρούς που ετοιμάζεται πάλι να δώσει τους ίδιους καρπούς με αυτούς που έδινε πάντοτε μοναδικούς στην Παγκόσμια Ιστορία.
Και αυτά τα πυρηνικά πνευματικά όπλα δεν τα έχουμε κρυμμένα σε σιλό πυραύλων, αλλά σε εικονοστάσια και ταπεινά προσκυνήματα και κάθε βράδυ τα ¨ξεσκουριάζουμε¨ με γονυκλισίες και προσευχές.
ΑΥΤΑ θέλουν να μας τα πάρουν γιατί γνωρίζουν ότι είναι πνευματικά θανατηφόρα για αυτούς και άκρως επικίνδυνα.
ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ¨ΥΠΕΡΟΠΛΟ  ¨ είναι και ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ και ήδη καίει με τα λεγόμενα του δήθεν φίλους και ορκισμένους εχθρούς του γένους μας. Στο τέλος όμως τι θα πάθουν όλοι αυτοί που με σκοπό την διάλυση της Τουρκίας έχουν στοχοποιήσει την Εθνική μας ύπαρξη; 1990 ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ – ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  – μαρτυρία Αγίου Παισίου «Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…» «οι δήθεν «φίλοι» μας ….θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία. » 23 Σεπτεμβρίου 2012  ΗΓΓΙΚΕΝ https://topothoumeno.blogspot.gr/
Επίσης έρχεται από πολύ παλαιά ο παραπάνω ανώνυμος ασκητής το 1053 ή το 1603 μ.Χ και στα αναφερθέντα χειρόγραφα της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου να συμπληρώσει και να επιβεβαιώσει τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ πως θα την πατήσουν οι δήθεν φίλοι μας και οι άλλοι… στα ΣΤΕΝΑ και την στην ΠΟΛΗ «.Προς στιγμήν ο Αγαρηνός μέγας …. Μάχη επτά κρατών εις Κωνσταντινούπολη.
Τρία ημερόνυχτα σφαγή.
Νίκη του μεγαλύτερου κράτους κατά των έξ κρατών.
Συμμαχία έξ κρατών κατά του εβδόμου κράτους, τρία ημερόνυκτα σφαγή. Νίκη ορθοδόξων λαών και γενική σφαγή Αγαρηνών υπό Ορθοδόξων Παύσις πολέμου και παράδοση Πόλεως τοις Ελλησι.»
 Μετά ταύτα είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία του «προς στιγμήν ΜΕΓΑ αγαρηνού»

Κάποια από τα παραπάνω είναι αποσπάσματα από αρθρογραφία μας τον Μάρτιο του 2018. Σήμερα όλα ευθυγραμμίστηκαν και τρέχουν.
Το προφητευόμενον φυγείν αδύνατον
 Η ΠΟΛΗ θα παρθεί και η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα λειτουργηθεί
ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ είναι μια δρασκελιά δρόμος στην νέα χρόνιά με όλα αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Σήμερα Πιο επίκαιρος από ποτέ . Ασκητής «βιώνουμε ΜΕΡΕΣ του (Π)»;


Ειπώθηκαν Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019
Τα αναδημοσιεύουμε

« Με τις προηγούμενες μεγάλες βροχοπτώσεις έγιναν πρωτόγνωρες κατολισθήσεις σε μέρη όπου υπάρχουν παλαίστρες ασκητικές.
Έτσι το μήνυμα που λάβαμε από σεβάσμιο γέροντα έφτασε με καθυστέρηση πολλών ημερών.
Τι έλεγε αυτό το μήνυμα του;
« σαν μια κινηματογραφική ταινία ξεπρόβαλαν έμπροσθεν μου Πέντε Πόρτες και σε κάθε μια κατέβαιναν κάθετα σαν χείμαρρος γνωστές μας λέξεις, όπως:
Πίστη- Πατρίδα- Προδοσία – Πείνα- Πόλεμος
Παρατήρησα ότι στην Τρίτη κατά σειρά πόρτα στη λέξη που σχηματιζόταν το αρχικό της γράμμα Π, αυτό εγκλωβιζόταν σε ένα μεγαλύτερο κόκκινο Π.
Στην απορία μου τι να σημαίνουν όλα αυτά παιδί μου , άκουσα φωνή να μου λέει :
- « βιώνετε μέρες του Π»
ΚΑΙ συνέχισε η φωνή αυτή με τις εξής φράσεις:
- « Προσχέδιο Παντοδύναμου Πολεμούν»
- « μετά τις Πέντε Πόρτες που βλέπεις , έρχεται το τελικό σχέδιο , η ΠΟΛΗ και η Πόρτα που θα ανοίξει μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
- « ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ θέλει να διαλαλήστε την ΜΕΤΑΝΟΙΑ»
Το διαβάζαμε , το ξαναδιαβάζαμε το μήνυμα αυτό του Γέροντα ασκητή και προσπαθούσαμε να πάρουμε απαντήσεις, καθότι από τον ίδιο ήταν μη εφικτό.
Ένας καλός φίλος που του γνωστοποιήσαμε το μήνυμα αυτό, μας είπε αυθόρμητα:
- «η ζωή δεν έχει δυο πόρτες , όπως λέει το άσμα , αλλά πολλές»
Άλλος καλός φίλος προσφέρθηκε και μας έκανε το παραπάνω γραφικό , για αυτό και τον ευχαριστούμε.
Τελικά έχουμε να δούμε πολλές Πόρτες;
Η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ να μας φυλάει σε αυτή την διαδρομή.»
ΣΤΩΜΕΝ καλώς


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Αν θέλει ο Τούρκος να είναι πειρατής, τους πειρατές δεν τους πας στο δικαστήριο, αλλά στον πάτο της θάλασσας!!


Με το που ακούστηκε από επίσημα χείλη  προσφυγή στην ΧΑΓΗ  πήραν  ΦΩΤΙΑ οι σχολιασμοί  , με  πολύ πόνο και πολλά ερωτηματικά στο τι μας ξημερώνει αύριο  
Κάποια από τα πολλά που ακούσαμε και διαβάσαμε.... 

« Μας τρομοκρατούνε με το ψευτοδίλημμα Χάγη ή Πόλεμος;»

« Και αν αύριο σου ζητήσει "τα νησιά που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές γιατί παρανόμως τα έχουν οι Έλληνες", τι θα κάνεις;
θα πας στην Χάγη να σου τα μοιράσει;
δεν πας στο δικαστήριο για να μοιράσεις τα δικά σου πράγματα! Να πάμε στην Χάγη και για τις περιουσίες των Ελλήνων από την Πόλη, την Κύπρο, τις σφαγές των Ποντίων και όλα!!»

« Αν θέλει ο Τούρκος να είναι πειρατής, τους πειρατές δεν τους πας στο δικαστήριο, αλλά στον πάτο της θάλασσας!!»

Αφροδίτη • μία ώρα πριν
« Πολύ απογοητευτικές οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού. Ο λαός τώρα που τις ακούει φανταστείτε ότι θα χάσει κάθε ελπίδα σωτηρίας από τους ηγέτες του.
Αφήστε τουλάχιστον κύριοι την ελπίδα του λαού ήσυχη.
Ο κύριος Μητσοτάκης θεωρεί μάλιστα ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα τύχει της στήριξης όλων των πολιτικών δυνάμεων.
Τον λαό τον ρώτησε;
Ο Λαός σε μια πραγματική δημοκρατία αποφασίζει και οι ηγέτες εκτελούν.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προσπαθεί να παγιδέψει την Ελλάδα στέλνοντας μηνύματα ότι θέλει προσφυγή στη Χάγη για δίκαιη απόφαση ενώ παραμένει στις πάγιες θέσεις της Τουρκίας.
( ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ)

Να προηγηθεί μια διμερής διαπραγμάτευση για όλες τις διμερείς διαφορές δηλαδή πάνω σε όλες τις μονομερείς επεκτατικές διεκδικήσεις της.
Εάν δεν καταφέρει να πάρει οφέλη τότε οι διαφορές που θα προκύψουν να παραπεμφθούν όλες στο Δ.Δ.της Χάγης και όχι μόνο η υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ που είναι η πάγια απαίτηση της Ελλάδας.
Για προσφυγή στη Χάγη απαιτείται συνυποσχετικό επειδή η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την δικαιοδοσία του σε αντίθεση με την Ελλάδα.
Η Τουρκία ζητεί από την Αθήνα να υπογράψει το συνυποσχετικό για να παρακάμψει τα δικαιώματα τα οποία της παρέχει το Διεθνές Δίκαιο.
Απαιτεί επίσης το συνυποσχετικό να υποδεικνύει στο Διεθνές Δικαστήριο τον τρόπο που θα κρίνει τις ελληνοτουρκικές διαφορές δεσμεύοντας το να εφαρμόσει την αρχή της αυτοδικίας που εξυπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα.

Να αποφασίσει επίσης η Χάγη αν ορισμένα νησιά είναι ελληνικά ή ανήκουν στην Τουρκία.
Τρε-λός Τούρκος κοιμήθηκε και τρε-λό όνειρο είδε.» https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/833002_kmitsotakis-prepei-na-pame-sti-hagi-gia-aoz-kai-na-eimaste

ΑΧ  ΑΓΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ πως επαληθεύεσαι !!!
ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟΥ πνευματικού παιδιού του Γέροντα.
Τι του είπε ο Γέροντας Εφραίμ για την Κοίμηση του
- « παιδί μου δεν θα προλάβω την ΠΟΛΗ»
- « γιατί παιδί μου θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ»

ΣΤΩΜΕΝ καλώς ήρθε η ώρα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ


Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Η Λιβύη κείται Μακράν, αλλά η Μυτιλήνη Εγγύς για την Τουρκία για αυτό και τα πράγματα δυσκόλεψαν ξαφνικά.


Συμμαχίες , άνθρωποι  και γεγονότα τρέχουν 100σταρι για την μεγάλη παγίδα που σχεδιάστηκε, στήθηκε και τώρα περιμένει τα θύματα της.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η πλεονεξία του τούρκου και η ανυπομονησία του να οικειοποιηθεί παράνομα τα ενεργειακά αποθέματα νοτίως της Κρήτης ήταν ο μηχανισμός της φάκας.
Η διασφάλιση  των νόμιμων δικαιωμάτων της Ελλάδος βάσει του διεθνούς δικαίου που άργησε ήδη να τα διεκδικήσει ( απώλεσε σημαντικό χρόνο για να οριοθετήσει την ΑΟΖ της σε αυτά τα μέρη ) είναι το ροκφόρ στον μηχανισμό της παγίδας.
Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα , οι συζητήσεις κατόπιν εορτής , οι υπαναχωρήσεις και ο σχεδιασμός διαχείρισης  κρίσεων σε γιορτινή περίοδο.
Υπάρχει μια εν εξελίξει μεγιστοποίηση ταχύτητας αυτές τις ώρες.
Ο στρατηγός Χαφτάρ μπορεί σε λίγο να ολοκληρώσει την κατάληψη της Τρίπολης στην Λιβύη. Μια τέτοια εκδοχή βγάζει έξω από το παιχνίδι την παράνομη συμφωνία που υπέγραψε η τουρκία με τους αντιπάλους του και σχετίζεται άμεσα με το ενεργειακό αύριο της Ελλάδος στην Κρήτη, αλλά και την μόνιμη τουρκική παρουσία με το έτσι θέλω νότια του νησιού.
Για αυτό και ο Ερντογάν κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα διότι  διακινδυνεύει αυτό που «του υποσχέθηκαν». Εδώ χωράει μεγάλη συζήτηση με όλα αυτά που θα έρθουν ενόψει εξελίξεων.
« Προχωρά γρήγορα ο Ερντογάν: Στις 30 Δεκεμβρίου στην τουρκική Βουλή το αίτημα της Λιβύης για στρατιωτική βοήθεια
Άμεσες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Λιβύης καθώς, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν πιθανώς να επισπεύδει τις διαδικασίες αποστολής στρατιωτικής βοήθειας στην Τρίπολη.
Όπως μεταδίδει η τουρκική κρατική τηλεόραση (TRT) ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΡ έχει στείλει ειδοποίηση στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με την οποία τους γνωστοποιεί ότι το αίτημα της κυβέρνησης της Λιβύης αναμένεται να φτάσει στην τουρκική Βουλή τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.» https://www.iefimerida.gr/kosmos/30-dekembrioy-boyli-libyis-gia-stratiotiki-boitheia
Σχετικά με την μεγάλη συζήτηση που κάποια στιγμή θα ανοίξει ποιοι είναι πίσω από τον σουλτάνο , ας πάρουμε μια γεύση.
« Η Τουρκία θα ναι στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη! Η Ελλάδα που θα ΄ναι;» ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ , απίστευτο αλλά αληθινό ;
« Οι ελληνικές κυβερνήσεις κάνουν μονίμως το λάθος να διαχειρίζονται τα ελληνοτουρκικά, κοιτώντας το “εσωτερικό”, τις δημοσκοπήσεις και την αποφυγή απωλειών για το κόμμα. Η σημερινή κυβέρνηση δεν αποφεύγει τον κανόνα και φαίνεται ότι έχει επιλέξει το αφήγημα της “διπλωματικής απομόνωσης” της Τουρκίας, για όσα διαπράττει στη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Είναι τέτοια η “διπλωματική απομόνωση” της Τουρκίας, που στη Διάσκεψη του Βερολίνου που διοργανώνει η Γερμανία για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί, σε αντίθεση με την Τουρκία που θα είναι εκεί! Οι πληροφορίες που θέλουν την Άγκυρα να έχει βάλει βέτο για την παρουσία μας στη διάσκεψη του Βερολίνου, μένει να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν από το ΥΠΕΞ. Προς το παρόν πάντως κυκλοφορούν ευρέως.
Στη διάσκεψη του Βερολίνου συμμετέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Βρετανία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και φυσικά η Τουρκία. Συμμετέχουν, επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αραβικός Σύνδεσμος και η Αφρικανική Ένωση.
Θα μας εκπροσωπήσει η ΕΕ; Ελπίζουμε πως όχι.»
Είχε που είχε η Ελλάδα των μνημονίων τόσα προβλήματα , έπρεπε να φυλάξει και τα σύνορα της ΕΕ όχι μόνο προς τα ανατολικά αλλά και προς την Αφρική ( βλ. Λιβύη ) σήμερα  . Αυτή την καραμέλα δεν μας δίνουν για γλύψιμο  τόσα χρόνια, όσο αφορά τα σύνορα μας με την τουρκία;
Ο EASTMED είναι σημείο επιβίωσης για την ΕΕ, αλλά και σημαντικό έργο για την Ελλάδα αν χαραχτεί υποθαλασσίως μέσω Κρήτης.
 Αλλά κάνεις δεν ξέρει τελικά αν  περάσει από την Αν. Μεσόγειο προς την ηπειρωτική τουρκία και μετά Ευρώπη μέσω ΣΤΕΝΩΝ - βολική και ανέξοδη διαδρομή μετά από ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση του σουλτάνου.
Όλοι και όλα τα σχέδια αυτό απεργάζονται, άσχετα αν τον συμπεριφέρονται ευγενικά ( ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ:  θα διαμελίσουν την τουρκία ευγενικά)   
Όμως γιατί όλες αυτές τις μέρες έρχονται στο νου μας τα λόγια του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού « θα ερεθίσουν την τουρκία για να μας επιτεθεί, ώστε να κάνουν την δουλεία  τους»;
Θεωρώ ότι  κάτι καταλαβαίνουμε, τι γίνεται;
Να μην μπούμε σε περιγραφές τι έρχεται από ξαφνικό επεισόδιο, από εκεί που δεν το περιμένει κανένας στο ΑΙΓΑΙΟ;
Να μείνουμε σε αυτό που είναι το σίγουρο.
« ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ με την διάλυση της τουρκίας μοιράζει προγονικά κληρονομικά δικαιώματα σε διάφορους λαούς που ταλαιπωρήθηκαν από αυτήν»
« επειδή η Ελλάδα δεν μετανοεί από μόνη της ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ έχει δικό του σχέδιο. Διότι πρέπει να λάβει σύντομα και αυτή το νόμιμο δικαίωμα της»
« εμείς έχουμε τράπεζα αιμοδοσίας αγίων και μαρτύρων και την αγνοούμε επιδεικτικά, ενώ πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε άμεσα( να γιατί έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ¨ θα μας σώσουν τα αίματα των προγόνων μας¨)

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας