Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

ο δράκοντας της φωτιάς ( βλ. φώτο) πήγε να καταπιεί την Ιερά Μόνη του ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ στην Εύβοια (1η Νοεμβρίου εορτάζει ) αλλά ο ΑΓΙΟΣ τον ανέτρεψε

 



ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - διαβάζουμε: 
Από θαύμα σώθηκε η ανδρώα Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια, όπως και πολλές μονές, εκκλησίες και ξωκκλήσια, τα οποία πλησίασε σε απόσταση αναπνοής η πύρινη λαίλαπα και τα οποία, μάλιστα, εγκαταλείφθηκαν από τον κρατικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ope.gr, η φωτιά «έγλειψε» το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ Ευβοίας. Σε προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε το Πρακτορείο Ορθοδοξία (ope.gr) με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ, Γέροντα Γαβριήλ, ο ίδιος έκανε λόγο για τρανταχτό και κατάφανερο θαύμα τις κρίσιμες ώρες της επίθεσης της πύρινης λαίλαπας στο μοναστήρι, κατά το απόγευμα της Τετάρτης, 4 Αυγούστου.

«Περιμέναμε ότι θα βρούμε στάχτη το μοναστήρι, είπε, άλλα είχαμε τελεία εμπιστοσύνη στον Θεό και στους Αγίους. Συζητώντας μαζί του, έγινε λόγος για φωτιά που έκαιγε, αλλά ουσιαστικά δεν έκαιγε, καθώς γύρω από το μοναστήρι συντηρήθηκε ζωντανή και καταπράσινη βλάστηση, αν και η λαίλαπα «έγλειφε» τις μάνδρες του ιερού χώρου».



Στο μεταξύ, όλα τα παρεκκλήσια της Ιεράς Μονής είναι παντελώς άθικτα, αν κι εκείνα έδειχναν ότι είναι τυλιγμένα στις φλόγες και όλοι υπέθεταν ότι δε θα σωθούν, αλλά σώθηκαν με τη βοήθεια του Θεού, είπε ο Γέροντας στο Πρακτορείο μας. Οι ζημιές είναι λίγες και ήδη σήμερα η αδελφότητα λειτούργησε και λιτάνευσε τα ιερά σεβάσματα.

Σύμφωνα με τον Γέροντα, καίνε ακόμη διάσπαρτες εστίες φωτιάς στην περιοχή, αλλά δεν είναι κοντά στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Στην αυλή συναντάει κανείς ορισμένα αποκαϊδια, αλλά η μαρτυρία για το συγκλονιστικό θαύμα της διάσωσης της Μονής γεμίζει με ελπίδα την αδελφότητα για το μέλλον.

Ο Γέροντας Γαβριήλ, κατά την τηλεφωνική συνομιλία μας, επέμεινε ότι συνέβη μεγάλο και εκκωφαντικό θαύμα. Οι φλόγες ήταν 30 και 40 μέτρα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Οι εθελοντές όντως βοήθησαν και είχαν μεγάλο ρόλο, τόνισε ο Καθηγούμενος, αλλά κανείς εκτός από τον Θεό δεν μπορούσε να σώσει το μοναστήρι.https://www.orthodoxianewsagency.gr/ieres-mones/apo-thayma-sothike-i-moni-tou-osiou-dayid/


άντε μια καλή είδηση - ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ και λοιμωξιολόγοι


Στα παλαιά χρόνια κάπου στα μέρη της Κορίνθου υπήρχε ένα εκκλησάκι που το πανηγύριζαν στην μνήμη των ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ και μαζευόταν εκατοντάδες πιστοί για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα τους.

Υπήρχε η παράδοση ότι όσοι ξενυχτούσαν έξω από το εκκλησάκι αυτό την παραμονή της εορτής των Αγίων , τους έβλεπαν ολοζώντανους και θεραπευόταν από τις ασθένειες και τα πάθη τους.

Σε ένα τέτοιο πανηγύρι πήγε και ένας Δεσπότης για να το λειτουργήσει και στο τέλος τους απήγγειλε ως είθιστε ψυχωφελή λόγο.

τι τους είπε...

" σε αυτά τα μέρη κάποτε έπεσε μια λοιμική νόσος που έκανε υψηλό πυρετό και στις πόλεις και τα χωριά οι άνθρωποι αποδεκατιζόταν.

Μία χήρα μάνα είδε το μονάκριβο παιδί και στήριγμα της να ψήνετε στον πυρετό δίχως οι γιατροί εκείνης της εποχής να μπορούν να το βοηθήσουν.

Μόνο είπαν στην μάνα " να ετοιμάζεσαι για το μοιραίο" 

Η μάνα δεν τα έβαλε κάτω , φόρτωσε το παιδί της που βρισκόταν σε κώμα  πάνω σε ένα γαιδουράκι και νύχτα ξεκίνησε για το εκκλησάκι αυτό των ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ που σήμερα το λειτουργούμε.


 Φτάνοντας βαθιά νύχτα ξεπέζεψε και μετέφερε το παλληκάρι της έμπροσθεν της θαυματουργής εικόνας των ΑΓΙΩΝ.

Οι ώρες ήταν καθοριστικές αλλά η κούραση της μάνας ήταν τέτοια που αποκοιμήθηκε και αυτή δίπλα στο παιδί της.

Πριν φέξει ένα χέρι την ακούμπησε λέγοντας την " μάνα , μάνα ξύπνα"

Η χήρα ξύπνησε και δεν πίστευε ότι το παιδί της έγιανε.

Όμως ήταν αλήθεια και όχι όνειρο , ο μονάκριβος υιός της ξύπνησε από το κώμα και της είπε: 

" μάνα ήρθαν δυο παλληκάρια φωτεινά , με ακούμπησαν, έπεσε ο πυρετός και συνήλθα , αμέσως σηκώθηκα και αναρωτιόμουν πως με έφερες εδώ πάνω στο εκκλησάκι"

Με αυτά τα λόγια ο Δεσπότης συγκινήθηκε και έκανε παύση.

Μετά τους είπε:

αν γνωρίζατε  τι έγινε μετά αυτό το παιδάκι που θεραπεύτηκε από τους ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ;

Όλοι έγνεψαν το κεφάλι θέλοντας να μάθουν και ο Δεσπότης τους φανέρωσε το εξής:

- αυτό το παιδί αφιερώθηκε, έγινε κληρικός και Αρχιερέας και είναι αυτός που σας μιλάει σήμερα.

  ΜΕΤΑΝΟΙΑ αδελφοί 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

 


 

Έχουν το πλάνο Α, το plan B , το plan C , αλλά δεν έχουν το plan God.

 


plan God."Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ιδιαίτερης συγκίνησης τελέστηκε το εσπέρας της Κυριακής 31ης Οκτωβρίου 2021, η τελετή του καθαγιασμού του μύρου του δημοφιλούς Αγίου της Ορθοδοξίας, Μεγαλομάρτυρα του Χριστού Δημητρίου του Μυροβλύτη"

Στην Ρώμη συνήλθαν οι ισχυροί της γης για κλιματική αλλαγή  και  πανδημία. Έσκυψαν στο Κολοσσαίο και είδαν  στις καταπακτές αν υπάρχουν από παλαιότερα  θηρία για τους Χριστιανούς;

 ΜΕΤΑΝΟΙΑ αδελφοί 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

" η σκληρότητα μας φέρνει την σκληρή εκδοχή των προφητειών"

 


"ο κύκλος του θανάτου πρέπει να σπάσει και να αρχίσει επιτέλους ο κύκλος της μετάνοιας"

"τα παιδιά δεν φταίνε αλλά πληρώνουν αμαρτίες γονέων , όμως προκαλούν τον οίκτο του ΘΕΟΥ" 

"οι μεγαλόσχημοι ακόμη και τώρα που ανοίξανε τα πυρηνικά οπλοστάσια και βγήκαν όλα έξω, στην πλειοψηφία τους δεν πιστεύουν σε όσα είπαν οι άγιοι πατέρες , σημείο των καιρών και αυτό" 

"τόσα χρόνια το ΘΕΙΟ ΕΛΕΟΣ περίμενε να κάνουμε την κίνηση του ασώτου" 

"δεν την κάναμε, αλλά σαν το μεγάλο υιό ζητάμε να εξουθενώσουμε με αντιλογία και αποστασία  τον ΠΑΤΕΡΑ και το σχέδιο της φιλανθρωπίας ΤΟΥ" 

" να γιατί θα βιώσουμε την σκληρή εκδοχή των προφητειών για να πιστέψουμε πιστοί και άπιστοι σε μόνο λίγες ώρες" 

" μετά ο δρόμος θα έχει μετάνοια, δάκρυα αλλά όχι μισθό" 

ΑΥΤΆ μας είπε σήμερα γέροντας και τον ευχαριστούμε για τον λόγο του 

  ΜΕΤΑΝΟΙΑ αδελφοί 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

 

 

ΓΗΠΕΔΟ η Μέση Ανατολή δίχως τερματοφύλακες.

 


Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες στη Συρία



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από το https://www.echedoros-a.gr/

Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν τη δυνατότητα να βυθίσουν όλο τον ρωσικό στόλο της Βαλτικής


 Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τη δυνατότητα να καταστρέψουν τον ρωσικό στόλο της Βαλτικής και να μετατρέψουν τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας σε γκαλερί σκοποβολής, αναφέρει ένα άρθρο που έγραψε ο Ντέιβιντ Αξ για τον ιστότοπο Forbes .

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, τα βομβαρδιστικά B-1B Lancer της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εξασκούνται  στην καταστροφή πολεμικών πλοίων του ρωσικού στόλου της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας.

Το B-1 Long Range Anti-Ship Missile (LRASM), λόγω του μεγάλου βεληνεκούς του, θα μπορεί να προσεγγίσει ρωσικά πλοία οπουδήποτε στη Μαύρη Θάλασσα από τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο, ο David Ax έγραψε ότι η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών (AF) έστειλε μαχητικά F-16 στο πλησιέστερο αεροδρόμιο στα ρωσικά σύνορα στο νησί Shemya στην Αλάσκα. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η ανάπτυξη των αμερικανικών μαχητικών, όσο το δυνατόν πιο κοντά στη Ρωσία είναι  μέρος των προετοιμασιών που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ σε περίπτωση πλήρους πολέμου με τη Ρωσία.Επιμέλεια: Ντμίτρι Σουντάκοφ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://english.pravda.ru/news/world/149508-baltic_fleet/

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/Cn-sW-ej2VQ


Την ώρα που οι κληρικοί σήκωναν την εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ για να την Λιτανεύσουν, ΑΥΤΗ έκλαιγε με αναφιλητά και μυρόβλυζε. ΠΟΤΕ ξαναέγινε αυτό αδελφοί ;

 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεκάδες μάτια πιστών το είδαν και το αποθανάτισαν την ώρα που οι κληρικοί ετοίμαζαν την Εφέστειο Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα  για να την λιτανεύσουν μετά τον μεθεόρτιο εσπερινό της 26ης Οκτωβρίου του 2021.

Παγώσαμε όλοι μας και μείναμε άφωνοι, όταν τα βαμβάκια που τοποθετήθηκαν στο κουβούκλιο που τοποθετήθηκε η Εικόνα για να λιτανευθεί γέμισαν μέσα σε λίγα λεπτά με μυρωμένα χαριτόβρυτα δάκρυα.( βλ. φώτο) 


Σαν να μας έλεγε η ΠΑΝΑΓΙΑ μας 

-" θέλω να βγω έξω  και να με λιτανεύσετε  στους δρόμους για να σκορπίσω την ΧΑΡΗ μου , για να σας βοηθήσω" 

-" το φάρμακο για τις θλίψεις και τις ανίατες αρρώστιες  σας το έχω εγώ και το σκορπάω πλουσιοπάροχα στους πιστεύοντες" 

- " αυτό το φάρμακο όχι μόνο δεν έχει παρενέργειες, αλλά έχει ΖΩΗ και αιωνιότητα" 

ΚΑΙ η ΠΑΝΑΓΙΑ βγήκε για πρώτη φορά μετά τα εκκωφαντικά lockdown των εκκλησιών στους δρόμους και τις πλατείες δείχνοντας ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ και  με την έξοδο ΤΗΣ αυτή.

Όμως η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ επί 13 συνεχόμενους μήνες δακρυρροεί , μυροβλύζει και προειδοποιεί.

Αυτά δεν ήταν κλάματα κατά την διάρκεια της λιτανείας ,  αλλά αναφιλητά , όπως έλεγαν οι πιστοί που ήταν αυτόπτες των ΘΑΥΜΑΣΙΩΝ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ. 


ΚΑΙ η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ λιτανεύθηκε στους δρόμους και τις πλατείες δίχως τιμητικά αγήματα και μπάντες,  αλλά με τις ψαλμωδίες των κληρικών και των παιδιών της που τόσο καιρό την προσκυνούν ή την μεγαλύνουν από τα πέρατα της οικουμένης.

 Και από όπου περνούσε η ΠΑΝΑΓΙΑ διασκόρπιζε την ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΥΩΔΙΑ της Μυροβλησίας της Εικόνας δείχνοντας σε όλους εμάς που καταντήσαμε ανεπίδεκτοι πνευματικής και θεολογικής μαθήσεως ότι η  ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ και ΣΩΣΤΙΚΗ ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ψηλαφάται με την Πίστη.


  Όταν εισήλθαμε μέσα στον Ιερό Ναό κλήρος και λαός ενώπιον ΤΗΣ είχαμε τόσο αλλοιωθεί σαν να περάσαμε δίχως εξετάσεις στον πραγματικό χωροχρόνο της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ που πολέμησε και ομολόγησε από τα χρόνια της Εικονομαχίας μέχρι τις ημέρες μας  για την ΤΙΜΗ που πρέπει να αποδίδουμε στις ΕΙΚΟΝΕΣ μας , προσκυνώντας και φιλώντας τες .

και ρωτάμε τους μεταπατερικούς ή άλλους  θεολογούντες ...

- όταν η εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ κλαίει και μυροβλύζει θαυμαστώς και εκτάκτως δεν θα την προσκυνήσουμε γιατί κατά αυτούς δεν έχει ανοσία; ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ 

-   όταν η εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ κλαίει και μυροβλύζει θαυμαστώς και εκτάκτως δεν μας δείχνει το ΘΑΥΜΑ της που ξεπερνάει τις  διχαστικές δηλώσεις κάποιων ταγών που έχουν δαιμονικό ζόρι να πληγώσουν το σώμα της ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ και ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ενώ η ΠΑΝΑΓΙΑ μας θέλει ενωμένους για να μας σώσει;

Εκείνες τις στιγμές που όλοι οι πιστοί παρακολουθούσαν αυτά τα ΘΑΥΜΑΣΙΑ συγκινημένοι οι κληρικοί απευθυνόταν στο χριστεπώνυμο πλήρωμα έκθαμβοι , λέγοντας το 

" σήμερα αδελφοί είμαστε ευλογημένοι που ζήσαμε αυτά από την ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ " 

ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΌΙ ΤΑΓΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ  ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΎΣΚΟΛΑ .

ΜΕΤΑΝΟΙΑ αδελφοί 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


 

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

ΤΙ ΣΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΣΟΥΛΤΑΝΕ; Ερντογάν: «Πετύχαμε να μην αποκλειστεί η Τουρκία από τους πόρους υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο»

 



Ο Ερντογάν παρουσιάζοντας την Τουρκία περίπου ως υπερδύναμη ανέφερε: Αντιμετωπίσαμε επίσης με επιτυχία προσπάθειες αποκλεισμού της χώρας μας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου από τους πόρους υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο”. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.militaire.gr/erntogan-petychame-na-min-apokleistei-i-toyrkia-apo-toys-poroys-ydrogonanthrakon-stin-anatoliki-mesogeio/

Τις προάλλες όταν συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν επισημάναμε κάτι που μεταφέρθηκε από τα ΜΜΕ ( https://www.militaire.gr/synantisi-vartholomaioy-mpainten-me-to-patriarcheio-moschas-sto-trapezi

" Βόμβα στην σημερινή συνάντηση Οικουμενικού με πρόεδρο των ΗΠΑ...ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την αίσθηση ότι ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ιδιαίτερα στριμωγμένος, καθώς η οικονομία της χώρας του βρίσκεται σε δεινή κατάσταση, και εμφανίστηκε περίεργος για το πως θα αντιδράσει από εδώ και πέρα...ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΕΞΕ ΕΛΛΑΔΑ θα λέγαμε εμείς ,είναι ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ" βλ.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/10/blog-post_825.html



ΜΕΤΑ την επίσκεψη Μέρκελ τι μας ετοιμάζουν οι τούρκοι;- ΒΙΝΤΕΟ - ανατολικά της Κρήτης: Διάσωση 400 ατόμων από φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας

 

" Επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού ανατολικά της Κρήτης / Φωτογραφία: Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι αρμόδιες Αρχές ενημερώθηκαν για την ύπαρξη φορτηγού πλοίου με σημαία Τουρκίας στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, με επιβαίνοντες περί τα 400 άτομα, τα οποία, κατά δήλωσή τους, απέπλευσαν από τη γειτονική χώρα." 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.iefimerida.gr/ellada/epiheirisi-limenikoy-kriti-400-atoma-ploio

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΟΜΕΜΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ .

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ;

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/NrMvzT9tnAk




κ. Μέρκελ ήρθες και είπες " πίεσα πολύ τους Έλληνες" - η μετάνοια θα πρέπει να είναι έμπρακτη γιατί διαφορετικά ο πνευματικός νόμος σαρώνει - μια βόλτα στα Ελληνικά κοιμητήρια και στα μαρτύρια δείχνει τι σας ακολουθεί- κλέψατε τα όνειρα των Ελλήνων και τα κάνατε εφιάλτες. Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 


Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ (Sputnik) – Το 72 τοις εκατό των μη εμβολιασμένων Αμερικανών εργαζομένων είναι έτοιμοι να παραιτηθούν από τη δουλειά τους, εάν οι εργοδότες τους επιβάλλουν τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού χωρίς επιλογή να κάνουν εβδομαδιαίες εξετάσεις, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Ιδρύματος Kaiser Family που κυκλοφόρησε την Πέμπτη

ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ; Κορωνοϊός: Διπλά εμβολιασμένοι και βαρύτατα ασθενείς


 " Την απάντηση πίσω από τα περιστατικά νοσηλευομένων ασθενών με σοβαρή COVID-19 παρά τον ολοκληρωμένο εμβολιασμό τους έναντι της νόσου αναζήτησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Yale, συνεισφέροντας με σημαντικά στοιχεία στη μελέτη του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Τα ευρήματά δημοσιεύονται στο Lancet Infectious Diseases." 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://ygeiamou.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82/227273/koronoios-dipla-emvoliasmeni-ke-varitata-asthenis-giati-simveni-afto/

" Μελέτη: Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τη μετάλλαξη Δέλτα στους οικείους τους - Αναγκαίες οι αναμνηστικές δόσεις"  Imperial College -  Πηγή: ΑΜΠΕ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΗΡΙΑ - πλέον ομιλούν για κύματα που σαρώνουν νέων υποπαραλλαγών του ιού και νέα μέτρα περιοριστικά. Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ - γιατί μόνο με έτσι θα βγούμε από αυτό το αδιέξοδο. 

ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και μια παράκληση από την Αφρική "μην μας ξεχάσεις Ελλάδα - προσευχόμαστε να μην ζήσεις αυτά που ζούμε εμείς"

 


Πριν μια βδομάδα απευθυνθήκαμε στην αγάπη σας λέγοντας: "Αδελφοί τι επικεφαλίδα να βάλω σε όσα διαβάσετε παρακάτω; ζητιανιά κάνω για την Ιεραποστολή πριν μας κτυπήσει η πείνα και την δική μας πόρτα"   βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/10/blog-post_66.html

(αυτά που γράφονται  είναι η ωμή καθημερινότητα από αυτά που συμβαίνουν μακριά αλλά πολύ κοντά μας. ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΆΣΟΥΜΕ ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΨΩΜΊ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΆ ΜΕΓΑΛΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ) Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

    Ένας κληρικός από την μαρτυρική Αφρική που σπούδασε στην Ελλάδα Dogmatique στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκηςκαι ΘΕΟΛΟΓΙΑ  στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήγαινε στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία, Αγίου Όρους και σήμερα ανήκει στο Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας .

Το βασικότερο όμως είναι ότι έχει μέσα του την Ελλάδα και το θυσιαστικό φιλότιμο για τον αναγκεμένο συνάνθρωπο του , μας έστειλε την παρακάτω επιστολή. 

( παράκληση - στοιχεία επικοινωνίας υπάρχουν στο τέλος της επιστολής αυτής, αν αδελφοί χρειαστούμε περαιτέρω λεπτομέρειες που μπορούν να διευκολύνουν την οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη συνδρομή μας παραθέτουμε τον παρακάτω σύνδεσμο https://www.facebook.com/timotheos.ntumba.3 από όπου αναρτήσαμε παρακάτω φωτογραφικό υλικό) 

Κάποιοι αδελφοί  ανταποκρίθηκαν άμεσα και εύχομαι ο καθένας από το υστέρημα του να ανταποκριθεί όπως μπορεί στο εγγύς μέλλον.

Ας μοιράσουμε αδελφοί την πείνα μας, θα είναι καλύτερα για όλους γιατί ο ΠΑΝΟΙΚΤΙΡΜΩΝ ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ επιστατεί σε όλους και σε όλα.   

ΣΗΜΕΡΑ λάβαμε μια επιστολή συστατική που αφορά αυτόν τον κληρικό - Ιεραπόστολο που " ταίζει"  ΧΡΙΣΤΟ και άρτους σε πεινασμένα στόματα αναγκεμένων συνανθρώπων μας.

ΠΟΥ βρίσκεται αυτό το μέρος όπου ο ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ δίνει την μαρτυρία του στα Έθνη;


 Η Ορθόδοξη Εκκλησία στη πόλη Bunia

Η Bunia είναι μια πόλη  της Επαρχίας του Ανατολικού Κονγκό . Είναι στην  Ιερά Επισκοπή  Κισανγκάνι. Η Ι. Επισκοπή Κισανγκάνι περιλαμβάνει τις 4 Επαρχίες του Ανατολικού Κονγκό: Το Tshopo ( Κισανγκάνι) , το Ituri ( Μπούνια), το Haut-Uélé ( Ιζίρο) και το Bas-Uélé ( Μπούτα).  Ι. Επισκοπή Κισανγκάνι ιδρύθηκε δια Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου της 26η Νοεμβρίου του 2018.

Το Ιστορικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας στην Μπούνια

Η Ορθόδοξη Εκκλησία είχε συγκροτηθεί από τους Έλληνες της Διασποράς. Ο Ι. Ναός του Αγίου Νικολάου στη Μπούνια κτίστηκε το 1946 με την φροντίδα του αείμνηστου Αρχιμανδρίτου Πολυκάρπου Καζανά και εγκαινιάστηκε το 1952 από τον Μακαριστό Πατριάρχη Χρυστοφόρο Βʼ.

Μετά την Κοίμηση του Πατρός Πολυκάρπου το 1977 και την αποχώρηση πολλών Ελλήνων από την Μπούνια, κυρίως  τη δεκαετία του 90 λόγω ανασφάλειας, και  μεταξύ του  2000-2006 εξαιτίας του εμφύλιου πολέμου, η Ορθόδοξη Εκκλησία σχεδόν ξεχάστηκε.

Βέβαια στη Μπούνια,  δεν είχε γίνει Ιεραποστολή στους γηγενείς . Με τη μείωση του Ελληνικού πληθυσμού η Εκκλησία έμεινε κλειστή διότι δεν υπήρχε ένας μόνιμος ιερέας. Οι λίγοι έλληνες που έμειναν πολλές φορές αναγκάζονταν να καλούν ντόπιους ρωμαιοκαθολικούς Ιερείς για κάποιες λειτουργικές ανάγκες, π.χ. την τελετή της Ανάστασης, κ.λπ!

Οι Έλληνες όμως πολέμησαν  γερά και κράτησαν την Εκκλησία τους. Μπράβο τους! Το πληροφορήθηκε η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Βʼ, ο οποίος,  για να διασώσει και τον περικαλλή ορθόδοξο Ι. Ναό, και την τοπική Εκκλησία αυτή στο Ανατολικό Κονγκό να αναζωογονήσει, αποφάσισε σοφά να στείλει  εκεί ένα μόνιμο  ντόπιο Ιερέα . Έστειλε τον πατέρα Τιμόθεο Ntumba



ΠΟΙΟΣ είναι αυτός ο άνδρας που πρωτοστατεί σε αυτό;

Ο πατήρ Τιμόθεος ( TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI) είναι Κογκολέζος στη Καταγωγή. Γεννήθηκε στη Κανάνγκα στις 18.11.1972. Είναι υιός Ορθοδόξου Ιερέως, πατρός Θεοφάνους Νtumba και της πρεσβυτέρας Μαρίας Ntumba.

Το 1985 βαπτίστηκε Ορθόδοξος από τον αείμνηστο Ιεραπόστολο Αρχιμανδρίτη πατέρα Χαρίτωνα Πνευματικάκη. Την Kατήχησή του στην Ορθόδοξη Πίστη την συνέχισε η σεβαστή αδελφή Κατερίνα Ασημακοπούλου της Αδελφότητας Θεολόγων «ο Σωτήρ», Διευθύντριά του στο Δημοτικό Σχολείο «Φώς Εθών».

Τυγχάνει απόφοιτος των Σχολείων «Φώς Εθών» της Ιεραποστολής στη Κανάνγκα, της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας του αγίου Όρους, της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και περατώνει τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Δογματικής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Κατά την διάρκεια των πανεπιστημιακών του σπουδών στην Ελλάδα, συνδέθηκε πνευματικά με τον Μακαριστό  Μητροπολίτη Νικοπόλεως κυρό Μελέτιο Καλαμαρά και με τον Πανοσιολογιότατο π. Εφραίμ Τουμπέκι, Ηγούμενο της Ι. Μονής Προφήτου Ηλιού Πρεβέζης, την Αδελφότητα στην οποία ανήκει και η οποία παντοιοτρόπως τον ευεργέτησε.

Εκάρη μοναχός από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεντρώας κυρό Τιμόθεο Κοντομέρκο το 1999 στο Ι. Ναό Αγίου Ανδρέα Κανάνγκα με το όνομα Παΐσιος εις τιμή του Γέροντα Παїσίου της Παναγούδας του Αγιορείτου, τον οποίον αγαπούσε και συχνά επισκεπτόταν το διάστημα 1990-1999. Ενώ το 2007, στο Ι. Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Κανάνγκα, από τον τότε Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής και μετ’ έπειτα Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιο, τον οποίο συνόδευε ως διερμηνέας και ιδιαίτερος γραμματέας σε πολλές περιοδείες του μέσα στο Κονγκό Kinshasa, Κονγκό Brazzaville, Rwanda και Burundi, χειροτονείται Διάκονος με το όνομα Τιμόθεος εις μνήμη του Μακαριστού Τιμοθέου Κοντομέρκου του πολλαπλώς μεριμνήσαντα υπέρ αυτού.



Δίδαξε 6 χρόνια στο Λύκειο αρρένων «Φως Εθνών» στην Κανάνγκα και αργότερα στην Θεολογική Σχολή «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου της Κινσάσα, όπου ήταν επί 4 συναπτά έτη και Γενικός Διοικητικός Γραμματέας, βοηθώντας τον τότε Ακαδημαϊκό Γραμματέα της Σχολής Πανοσιολογιότατο π. Νικηφόρο Μικραγιαννανίτη, τον μετ’ έπειτα Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής. 

Έκανε μεταφράσεις ιεραποστολικών βιβλίων, πανεπιστημιακών εγχειριδίων, πολλών γραπτών και προφορικών ομιλιών από τα Ελληνικά στα Γαλλικά και στη Τσιλούμπα (Εθνική γλώσσα του Κασάι), ως και πολλές επεξεργασίες Ι. Ακολουθιών και λειτουργικών βιβλίων από τα Ελληνικά στα Γαλλικά.

Με την Σεπτή Εντολή της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής  κ.κ. Θεοδώρου Β΄, στις 26.06.2011 χειροτονείται Ιερέας στην Αλεξάνδρεια από  τον  Θεοφιλέστατο Άγιο Μαραιώτιδος, τον μετ’ έπειτα Μητροπολίτη Λεωντοπόλεως, κ. Γαβριήλ, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, στο Ι. Ναό της Ι. Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Την επομένη ημέρα, στις 27.06.2011, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος  Β΄  τον προχειρίζει  σε Αρχιμανδρίτη εις τιμή του Αγίου Κυρίλλου του Λουκάρεως, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, που εορτάζετο επισήμως για πρώτη φορά στην Εκκλησία μετά την αγιοκατάταξή Του.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης  Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ σε μια επίσημη τελετή Του στον Ι. Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων στις 08.07.2011 τον διορίζει στην πόλη Bunia του Ανατολικού Congo, όπου εργάζεται  Ιεραποστολικώς.

Στις 24.02.2013 ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ κατά την Ποιμαντορική Του Επίσκεψη στην Ι. Επισκοπή Burundi και Rwanda τον προχειρίζει σε Πνευματικό- Εξομολόγο.

Ο πατήρ Τιμόθεος Ntumba ομιλεί  Τσιλούμπα, Γαλλικά και Ελληνικά, όπως επίσης και μερικές τοπικές διαλέκτους του Κονγκό.

Όταν έφτασε στη Μπούνια άρχιζε  να κατηχεί, να βαφτίζει, να λειτουργεί, να κοινωνεί τον περιούσιο λαό του Θεού και να υπηρετεί με κάθε τρόπο την  Εκκλησία στην Περιοχή.



Ο Ναός της Μπούνια τιμάται στον Άγιο Νικόλαο. Είναι ένας  περικαλλής Ναός,  και παρόλο που είναι  κτισμένος  από το 1946, φαίνεται ότι χτίστηκε μόλις  πρόσφατα . Ούτε μια ρωγμή δεν φαίνεται πάνω του. Μπράβο στους Έλληνες που τον κράτησαν  σε τέτοια καλή κατάσταση!

Τώρα στη Μπούνια έχουν μείνει 5-6 έλληνες.

Ο πρώτος   αγώνας του πατρός Τιμοθέου στη Μπούνια ήταν να δώσει στους ομοεθνείς  του να καταλάβουν ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Αληθινή Εκκλησία, και  ανήκει σε όλους τους ανθρώπους και δεν είναι όπως αυτοί νόμιζαν, μόνο για τους Έλληνες, για τους λευκούς ή μόνο  για τους πλούσιους. Προσπαθεί να τους δώσει να καταλάβουν ότι  ο Χριστός είναι για όλους που Τον  αγαπούν  ειλικρινά, και προσπαθούν να  αγαπάνε τον πλησίον τους και  δεν είναι φιλόμαχοι. Είναι γι ’αυτούς που συγχωρούν και δεν κρατούν  μίση ο ένας για τον άλλον, και  που ενδιαφέρονται για την συμφιλίωση μεταξύ των ανθρώπων.  Ο πατήρ Τιμόθεος είναι ευχαριστημένος με το έργο του, διότι σεμνοπρεπώς βλέπει ότι το μήνυμά του περνάει και ακούγεται με ενθουσιασμό και χαρά από τους αυτόχθονες συμπατριώτες του. Εδώ φαίνεται η μεταμορφωτική δύναμη του Έργου της Ορθοδόξου  Εκκλησίας, που ενώνει, τα πριν διεστώτα  και    παρουσιάζει το Έργο του Χριστού, μέσω των Αγίων Μυστηρίων, δια της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος.

Στα κηρύγματα του, επιμένει πολύ στην Εθνική  συμφιλίωση , στην αμοιβαία αδελφική  αγάπη και φιλική διάθεση. Στον αγώνα του αυτό  δέχεται  βοήθεια από  τους λίγους έλληνες που έχουν απομείνει στη Μπούνια, οι οποίοι τον αγαπάνε πολύ και του συμπαραστέκονται. Οι Έλληνες της Μπούνια έχουν καλό όνομα, είναι πάνω από κάθε φυλετισμό και ρατσισμό και είναι πολύ ενωμένοι με τους ντόπιους και ζουν πολύ φιλικά μαζί τους.

Στα κηρύγματα μας εδώ στη μαρτυρική Ιεραποστολή, επιμένουμε πολύ στην Εθνική συμφιλίωση , στην αμοιβαία αδελφική αγάπη και φιλική διάθεση που πρέπει να έχουν οι συμπατριώτες μας. Στον αγώνα μας αυτόν δεχόμαστε βοήθεια από τους λίγους Έλληνές μας που έχουν απομείνει στη Μπούνια, οι οποίοι αγαπάνε τον ιερέα τους και του συμπαραστέκονται στη διακονία του. Οι Έλληνες της Μπούνιας είναι αξιαγάπητοι, έχουν καλό όνομα, είναι πάνω από κάθε φυλετισμό και ρατσισμό και είναι πολύ ενωμένοι με τους ντόπιους και ζουν πολύ φιλικά μαζί τους.


Δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους νέους, που είναι επί το πλείστον φοιτητές  των διαφόρων Πανεπιστημίων στο Ανατολικό Κονγκό (BUNIA,KISANGANI,BENI,IZIRO,UVIRA,κλπ) ,οι οποίοι δείχνουν και αυτοί το ανάλογο ενδιαφέρον στον Ιερέα τους. Έτσι, κάθε Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία διοργανώνει για τους νέους μια συγκέντρωση μελέτης  της Αγίας Γραφής, όπου αναλύει ,στο επίπεδο των φοιτητών τις αγιογραφικές περικοπές της Κυριακής.

Στην Μπούνια περνάνε και μερικοί ορθόδοξοι αδελφοί μας από την Uvira .H Uvira, είναι μια πόλη (πολιτεία) εδώ στο Ανατολικό Κονγκό, με πολλούς Ορθοδόξους (γύρο στους 800), μέσα και στα περίχωρά της. Βρίσκεται στα σύνορα με το Μπουρούντι. Όσοι έρχονται από κει είχαν κατηχηθεί στην Ορθόδοξη  Πίστη από τον Γέροντα Ιεραπόστολο πατέρα Δαμασκηνό Γρηγοριάτη και είχαν βαπτιστεί από τον πατέρα Θεοφάνη Ntumba . Ο Ιερός Ναός της Ουβίρας τιμάται στον Άγιο Βασίλειο τον Μέγα.

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει το γεγονός ότι  οι  περισσότερες ερωτήσεις των φοιτητών αυτών εστιάζονται πάνω στις διαφορές μας με τους καθολικούς και τους  προτεστάντες.

Για να απαντήσει και να ανταποκριθεί καταλλήλως στο ενδιαφέρον τους, έχει συντάξει φυλλάδες  από Πανεπιστημιακών του σημειώσεων, που τις   έχει μεταφράσει από τα Ελληνικά στα Γαλλικά και τους κάνει  φωτοτυπίες ή  τους τα δίνει σε Cd. στα Μαθήματα : Κατήχηση (70 σελίδες), Δογματική (126 σελίδες), Συμβολική (46 σελίδες), Εισαγωγή Παλιάς Διαθήκης (45 σελίδες ) και Εισαγωγή Καινής Διαθήκης (40 σελίδες ). Τις Γαλλικές φυλλάδες αυτές τις διαθέτει και σε ηλεκτρονική μορφή. Με τις  σημειώσεις  αυτές οι νέοι μας έχουν τη δυνατότητα να καταρτίζονται δογματικά και να λύνουν τις απορίες τους για τη  Χριστιανική Ορθόδοξη πίστη.

Λόγω  έλλειψης βιβλιοθήκης, το σπίτι του Ιερέως έχει γίνει  χώρος διαβάσματος και μελέτης.



Έχει ιεραποστολικό  ζήλο να τρέξει και να πάει στα βάθη των χωριών, αλλά δεν έχει μεταφορικό μέσο. Εάν είχε έστω και ένα μικρό αυτοκίνητο, θα πήγαινε για να διασκορπίζει την ελπίδα και τη  χαρά της συνάντησης με την Ορθοδοξία και τον Αναστάντα Χριστό.

Σε όλο τον αγώνα αυτό έχουμε την ανάγκη της βοηθείας, της έμπρακτης Αγάπης και της προσευχής καλοκάγαθων ανθρώπων , κάτω από την προστασία και την στοργική Αγάπη του Μακαριώτατου Πάπα και Πατριάρχου μας κ.κ Θεοδώρου Βʼ που μεριμνά και δέεται ανελλιπώς  για τη πρόοδο αυτής της Εκκλησίας  στο Ανατολικό Κονγκό.

 

ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ

 

Μπορείτε να μας στείλετε την βοήθεια σας μέσω του λογαριασμού μας Τραπέζης του Κονγκό ή να σας  δώσουμε κάποιο λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα.

 

Ο Λογαριασμός μας  στο  Κονγκό είναι:

Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI.

Η  Διεύθυνση της Εκκλησίας: BOULEVARD DE LIBERATION 095/0/. BUNIA (οδός, αριθμός και Πόλη).

 

E-μαιλ: Timotheosntumba@gmail.com

 

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήστε μαζί μας, να παρακολουθείτε και να βλέπετε την προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας στο Facebook με το όνομα Timotheos Ntumba.

 

Εμείς δεν βγάζαμε Χίτλερ αλλά εφιάλτες - συνεργάτες .

 


Bild: Μια από τις πιο μισητές γυναίκες στην Ελλάδα προσγειώνεται στην Αθήνα -αν έτσι λένε οι γερμανοί εμείς τι να πούμε;

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας για την επίσκεψη της υπηρεσιακής καγκελαρίου -  Η Μέρκελ «εξακολουθεί να βρίσκεται στην 3η θέση στη λίστα των μισητών Γερμανών μετά τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» επισημαίνει το δημοσίευμα με τίτλο «Η χρεοκοπία των Ελλήνων κόστισε στην Ευρώπη 600 δισ.» ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.protothema.gr/politics/article/1175942/bild-mia-apo-tis-pio-misites-gunaikes-stin-ellada-prosgeionetai-stin-athina/

Πέρα από τους παραπάνω άτοπους  κατόπιν εορτής χαρακτηρισμούς που δείχνουν ότι οι γερμανοί θέλουν να καλυφτούν όπως  και με  τα δεινά του Β΄ΠΠ  που προκάλεσαν και σήμερα   μετά τις τραγωδίες που δημιούργησε  το μακροχρόνιο  τσουνάμι των μέτρων λιτότητας , επιλογών πολιτικών της κ. Μέρκελ που σάρωσε την Ευρώπη, το προκείμενο δεν είναι τι είναι η υπηρεσιακή καγκελάριος και πως την χαρακτηρίζουν,  αλλά γιατί κάποιοι έλεγαν εδώ " ΝΑΙ σε ΌΛΑ" δίχως να βάζουν έστω και κάποιους αστερίσκους;

Την κ. Μέρκελ θα την κρίνει η ιστορία και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ αλλά τα γεωπολιτικά ήδη δρομολογήθηκαν καθότι η σκληρή  πολιτική της  ενίσχυσε την παρουσία της Γερμανίας στα Βαλκάνια και στην Αν. Μεσόγειο.

Οι  μνημονιακοί λογαριασμοί  τόσων χρόνων θα έλθουν μαζί με τους υπέρογκους  λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και τις προκλήσεις των τούρκων και των βαλκάνιων.

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΜΠΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ 

ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΕΔΙΑ  ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΠΑΣΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

  ΜΕΤΑΝΟΙΑ αδελφοί 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Τα σκοτάδια είναι πλέον ληγμένα και παίζουν τα ρέστα τους.

 


Σήκω Έλληνα , έχεις ΜΑΝΑ με κλήρο αυτά τα ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα παρακάτω γράφηκαν στις 25 Ιανουαρίου του 2018 και όχι μόνο σηκωθήκαμε, αλλά και μας φυλάκισαν στους τέσσερεις τοίχους.
Η πρόσκληση πάλι ισχύει γιατί την είπε ένας μεγάλος άγιος των ημερών μας που παρουσιάστηκε σε ένα πιστό.

Τι γράφαμε τότε και πόσο επίκαιρα γίνονται ενόψει της "Βαλκανιάδος" περιπέτειας που πρόκειται να ανοίξει μετά την αποχαιρετιστήρια επίσκεψη της κ. Μέρκελ που όπως λένε έχει σχέση με τα ελληνοτουρκικά καθότι η πρώην καγκελάριος με τις αποφάσεις της ήταν ο "άρχοντας των πολιτικών δακτυλιδιών "

" Ο Έλληνας δεν είναι για τα εύκολα αλλά για τα δύσκολα, εκεί δείχνει ποιος είναι .

Σήκω Έλληνα και πιάσε τις άκρες σου που είναι στον Ουρανό και όχι στα κομματικά επιτελεία.

Δεν χρειάζεσαι κεντρικούς ομιλητές αλλά να βρεθείς στις πλατείες ειρηνικά, να αλληλοκοιταχθείς με τον διπλανό και να συντονιστεί η καρδιά σου στις ιστορικές συχνότητες του πεπρωμένου σου.

Αυτό έγινε στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης της 21 Ιανουαρίου του 2018 που ακούστηκε ένα μεγαλειώδες πάλι ΟΧΙ.
 Αλλά στην Ελλάδα των εφιαλτών τα ΟΧΙ γίνονται ΝΑΙ και μετά κλάμα αδελφοί.


Μέσα στην παγωνιά μια Αγιαστική Χάρις στην συμβασιλεύουσσα Θεσσαλονίκη διαπερνούσε τις καρδιές των συμμετεχόντων που τους θέρμαινε τα σωθικά και μάλιστα ξεχείλιζε και περιέλουζε μέσα από τις οθόνες ακόμη και τους θεατές των ΜΜΕ που αποθανάτιζαν στην ιστορία το θαυμαστό αυτό γεγονός.
Μεταξύ μας και ο εθνομάρτυρας Κωνσταντίνος Κατσίφας που την επόμενη χρονιά τον " αυτοκτονούσαν" οι Αλβανοί

Όσους και να ρωτήσετε , θα σας πουν ότι αυτό το αντάμωμα είχε την ΕΥΛΟΓΙΑ του Ουρανού.

Εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές η κάθε μία έχει να διηγηθεί κάτι και θα το λέει αύριο μεθαύριο στα παιδιά τους ως αφήγημα μια συγκλονιστικής Εθνικής στιγμής.

Αδελφοί δεν ήταν απλώς αυτό ένα προσκλητήριο, αλλά ήταν μια πρόβα, μια προθέρμανση παλιγγενεσίας από αυτά που έρχονται και γνωρίζουμε πολύ καλά τι έρχεται στην πορεία του Έθνους μας προς την ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ.

ΤΙ δεσμεύει τους ταγούς και δεν αναφέρονται στα λεγόμενα και τις προρρήσεις του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτη;

Αν ήταν ψέματα να μας το πουν ( Θεός φυλάξοι), αν αυτά ήταν μόνο για τον πιστό κοσμάκη και όχι για αυτούς τότε τι;

Δεν βλέπουν τα γεγονότα και οι εξελίξεις δεν σκάζουν μόνο γύρω μας αλλά και στην αυλή μας ;

Πότε θα σηκωθούν όχι για να ξεσηκώσουν τον πιστό λαό αλλά να τον « ξεσηκώσουν σε πανεθνική μετάνοια» με καθαρές κουβέντες στον Αρμαγεδδώνα που έρχεται;

Τίποτε από εδώ και πέρα δεν θα είναι όπως πριν …

Τα σκοτάδια είναι πλέον ληγμένα και παίζουν τα ρέστα τους.

Η Ελλάδα με την καρδιά της την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που τόσο την θέλουν οι χριστοκτόνες σκοτεινές δυνάμεις προορίζεται να ζήσει και θα ζήσει .

Έχει εγγραφή στο κτηματολόγιο του Ουρανού με τίτλους καθαγιασμένους με μαρτυρικό αίμα και υπογραφές ΑΓΙΩΝ.

Σήκω Έλληνα , έχεις ΜΑΝΑ με κλήρο στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Τα Χρυσόβουλα της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ είναι αδιαπραγμάτευτα.

« Τι μας λένε οι κώδικες Λ’ 66 και Ι’ 31 της Λαυριώτικης βιβλιοθήκης;   

« Όταν οι Απόστολοι έβαλαν κλήρο τις περιοχές στις οποίες θα κηρύξουν, ζήτησε και η Παναγία να πάρει κλήρο για να κηρύξει το Ευαγγέλιο. Ο κλήρος έδειχνε την περιοχή Ιβηρίαν σημερινή Γεωργία.    

Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ όμως παρουσιάστηκε και είπε στην Παρθένο ότι η πραγματική περιοχή στην οποία θα βρεθεί θα είναι η Μακεδονία και το Όρος Άθως.   

Κατά την γενική Αγιορείτικη παράδοση, η Κυρία Θεοτόκος με τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο, ταξίδευε με πλοίο από την Παλαιστίνη στην Κύπρο, για να επισκεφτεί τον Άγιο Λάζαρο (τον αναστημένο εκ νεκρών).    

Λόγω όμως μεγάλης τρικυμίας και με υπερφυσικό τρόπο, το πλοίο βρέθηκε στον Άθω και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Κλήμεντος στη Μονή Ιβήρων.   

Εκεί οι κάτοικοι του Άθω, οδηγούμενοι από τη θεία Πρόνοια, έσπευσαν να υποδεχθούν την μητέρα του Κυρίου μας Παναγία και αφού άκουσαν τη διδασκαλία της δέχθηκαν το Χριστιανισμό.» 

Το ΟΧΙ του 40 ακούστηκε πάλι στην Συμβασιλεύουσσα της Ρωμιοσύνης, την Θεσσαλονίκη για να μας προετοιμάσει για το άλλο Έπος που έρχεται , αυτό της Κωνσταντινούπολης.

ΑΥΤΌ ακριβώς λέει και η ΠΑΝΑΓΙΑ μας σε πολεμιστές του ΕΠΟΥΣ του 40 που πριν λίγες ώρες βροντοφώναξαν το ΟΧΙ στο φασισμό

«Και σας λέγω και τούτο ακόμα: 

μιά μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων τών λαών της οικουμένης». 

«1940 ¨Το ακόλουθο επεισόδιο συνέβηκε στόν Καλαμά, τις πρώτες μέρες της ιταλικής εισβολής, όταν ακόμα οι φασίστες νόμιζαν πως τίποτε δεν μπορούσε να σταματήσει την προέλασή τους. 

Ένα μικρό μας τμήμα, κατατσακισμένο από την κούρασι, άυπνο μέρες ολόκληρες, είχε μαζευτεί σ’ έναν καλαμώνα της αριστεράς όχθης τού ποταμού γιά νά ξαποστάσει λίγες ώρες. 

Οι άνδρες λαγοκοιμόνταν, μα πετάχθηκαν ξαφνικά στο άκουσμα μιας παράξενης, υπερκόσμιας φωνής. 

Καί είδαν τότε, μέσα στο σκοτάδι που τους περιτριγύριζε, μιάν αχνή οπτασία, μιά γυναίκα με πονεμένη μορφή, μα που το πρόσωπό της αχτινοβολούσε από μιά υπερκόσμια χαρά. 

Την γνώρισαν αμέσως, αν και ποτέ δεν την είχαν ξαναδεί: 

ήταν η Παναγία, που τους μιλούσε: 

«Τούτο εδώ είναι το ακρώτατο σημείο όπου θα φτάσουν οι αντίχριστοι. Από εδώ και πέρα, τίποτε δεν θα σταματήσει τη φυγή τους. Και σας λέγω και τούτο ακόμα: 

μιά μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων τών λαών της οικουμένης». 

Και το όραμα εξαφανίστηκε. Την επομένη, άρχιζε η αντεπίθεσίς μας, οι Ιταλοί ξαναπερνούσαν τον Καλαμά άρον-άρον και η φυγή τους από τότε δεν έχει σταματημό.» 

(«Με τη βοήθεια του Θεού θα επικρατήσει το δίκαιον μας», εφ. Η Νίκη, 19-4-41. Σύγχρονη δημοσίευση, στο λεύκωμα του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου: Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ’40, σελ.146, με τον τίτλο «Φωνή υπερκόσμια»). http://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Το παραπάνω κείμενο-προφητεια βρίσκεται στο βιβλίο Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 40 του κ. Αλέκου Φλωράκη. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο πόνημα που καταγράφει άγνωστες πτυχές των γεγονότων μέσα από τις ιστορικές πηγές .Ιδιαίτερη αξία σε αυτή τη 

προσπάθεια οι αφηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων. Μάλιστα στο βιβλίο αυτό υπάρχει και ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο όπου κατά κύριο λόγο παρουσιάζονται θαύματα που βίωσαν οι στρατιώτες μας και ειδικά εμφανίσεις της Παναγίας μας. Από τη σελίδα 141 έως 150 παρουσιάζονται πολλά θαυμαστά περιστατικά. http://oimos-athina.blogspot.gr/Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016) 

Γιατί η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ είπε : «μιά μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων τών λαών της οικουμένης». 

Το λέει ολοκάθαρα και το στηρίζει ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ 

Ναὶ ὁ Ἕλλην ἐγεννήθη κατὰ θείαν πρόνοιαν διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος· 

τοῦτο τὸ ἔργον ἐκληρώθη αὐτῷ· 

αὕτη ἦν ἡ ἀποστολὴ αὐτοῦ· 

αὕτη ἡ κλῆσις αὐτοῦ ἐν τοῖς ἔθνεσιν· 

μαρτύριον ἡ ἐθνικὴ αὐτοῦ ἱστορία· μαρτύριον ἡ φιλοσοφία αὐτοῦ· μαρτύριον ἡ κλίσις αὐτοῦ· μαρτύριον αἱ εὐγενεῖς αὐτοῦ διαθέσεις· μαρτύριον ἡ παγκόσμιος ἱστορία· 

( Από κείμενο τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου γιὰ τὸν κοσμοϊστορικὸ ῥόλο τῶν Ἑλλήνων, ἰδίως ἐν σχέσει μὲ τὴν διάδοσιν τοῦ Εὐαγγελίου) 

Αυτές οι λυπηρές εξελίξεις που μας ετοιμάζουν μπορεί να ξεκινήσουν αλλά δεν θα ολοκληρωθούν. 

Θα γίνουν όμως η καθοριστική αφορμή να ξυπνήσει ο Έλληνας άπαξ δια παντός. 

Όλα θα τα απεργαστεί ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ για να μας τραντάξει και να μας βγάλει από την κοπριά της αμαρτίας. 

Συμφέροντα παντού αλλά πάνω από τα συμφέροντα βρίσκεται ο αρχηγός και ο τελειωτής της ανθρώπινης ιστορίας ο ΚΥΡΙΟΣ της ΔΟΞΗΣ Ιησούς Χριστός που έχει αποφασίσει ότι η παγκόσμιος ιστορία δεν τελειώνει δίχως τους Έλληνες. 

Η Μακεδονία έδωσε στην ανθρωπότητα τον Εκπολιτιστή Βασιλέα Μ. Αλέξανδρο και η Φιλανθρωπία του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΎ ΘΕΟΥ της το ανταπέδωσε κάνοντας την ΚΛΗΡΟ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας.   

Έτσι η Μακεδονία κατέστη ανά τους αιώνες η γεωπολιτική γέφυρα της πνευματικής και πολιτισμικής τροφοδοσίας με ζωοποιά νάματα στον Παγκόσμιο Πολιτισμό.   

Όσες γενιές και να περάσουν η Ελλάδα θα κτυπάει με καρδιά Μακεδονίας.  

Διότι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ χθες και σήμερον η αυτή και εις τους αιώνες   

Γιατί η Μακεδονία ευλογήθηκε ποικολοτρόπως με τα Αγιαστικά Νάματα της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ"

ΜΕΤΑΝΟΙΑ αδελφοί 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας