Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

"θα δώσουν τα πάντα στην Τουρκία γιατί χάνουν την Ουκρανία "

 

 φώτο από fb ( ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ - ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ - ΜΗΛΟΣ) 
"Μπαϊράκι για τα F-16: Δεν τέθηκε θέμα από τις ΗΠΑ, δεν θα μας πει κανείς πού να τα χρησιμοποιήσουμε, λένε οι Τούρκοι
Αντιδράσεις στη γείτονα - Θα υπάρξει επαναξιολόγηση της παράδοσής τους αν χρησιμοποιηθούν για υπερπτήσεις στο Αιγαίο, είπε ο βουλευτής Τζον Σαρμπάνης"

"θα δώσουν τα πάντα στην Τουρκία γιατί χάνουν την Ουκρανία "

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ που επιβεβαιώνεται σήμερα βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/01/blog-post_78.html  
 
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Θα είναι «πολύ δύσκολο» να εκτοπιστεί ο ρωσικός στρατός από την ουκρανική επικράτεια μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ο στρατηγός Μαρκ Μάιλι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αμερικανική βάση Ράμσταϊν, στη Γερμανία.

 «Από στρατιωτική άποψη, εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι θα είναι πολύ, πολύ δύσκολο να εκτοπιστούν οι ρωσικές δυνάμεις από όλες τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας», ανέφερε ο Μάιλι. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί. Αλλά θα είναι πολύ, πολύ δύσκολο», τόνισε.

https://www.protothema.gr/world/article/1331049/ipa-polu-duskolo-na-ektopistei-o-rosikos-stratos-apo-tin-oukraniki-epikrateia-os-to-telos-tou-etous/

Οι ΗΠΑ μπορούν να διχοτομήσουν την Ουκρανία και να παραδώσουν τις δυτικές περιοχές της χώρας στην Πολωνία. Σε αντάλλαγμα, η Πολωνία θα χρειαστεί να παράσχει οικονομική βοήθεια στο Κίεβο, πιστεύει η Hanna Kramer, συγγραφέας της πολωνικής έκδοσης Niezaleny Dziennik Polityczny (NDP).
Η ίδια εκτιμά ότι τμήματα της δυτικής Ουκρανίας μπορεί τελικά να γίνουν μέρος της Πολωνίας.
«Αν ρίξετε μια αντικειμενική ματιά στην κατάσταση, το μέλλον της Πολωνίας φαίνεται λυπηρό: μπορεί να πάρει το λεγόμενο ανατολικό Kresy( ανατολική Πολωνία), και στη συνέχεια μερικές άλλες επιπλέον περιοχές, εάν συμφωνηθεί με τις ΗΠΑ. Κανένα άλλο προνόμιο» είπε η Kramer.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ή με μεγάλα ανταλλάγματα πρέπει να γυρίσει στην αγκαλιά της Δυτικής συμμαχίας.
Είτε με τον Ερντογάν
Είτε δίχως τον σουλτάνο για τον οποίον μόνο " καλά λόγια"  λένε... βλ. παρακάτω 
    
" ο Economist στο κύριο άρθρο του υπογραμμίζει πως 

«Η Τουρκία έχει τις δεύτερες μεγαλύτερες ένοπλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ και διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο σε μια ταραχώδη γειτονιά, ειδικά στην καμένη από τον πόλεμο Συρία. Ασκεί αυξανόμενη επιρροή στα δυτικά Βαλκάνια, στην ανατολική Μεσόγειο και πρόσφατα στην Αφρική. Πάνω από όλα, είναι σημαντικός ο ρόλος της στη Μαύρη Θάλασσα και στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πέρυσι βοήθησε στη σύναψη συμφωνίας για να επιτραπεί η αποστολή περισσότερων ουκρανικών σιτηρών σε έναν πεινασμένο κόσμο», τονίζει ακόμη το άρθρο του περιοδικού" 

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΟΧΗ  
Θέλουν μια τύπου Ουκρανία με ένα δικό της Ζελένσκι στην εξουσία της τουρκίας  στο νότιο υπογάστριο  για να  πιέζουν και για να γίνει αυτή ανάχωμα στο κατέβασμα της Ρωσίας στην Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή που πάει να γίνει οσονούπω Κούγκι .

Η τουρκία με τα Στενά του Βοσπόρου είναι το χρυσόμαλλο δέρας της σύγχρονης Αργοναυτικής εκστρατείας του ΝΑΤΟ στην Μαύρη θάλασσα;

Μας τα είπαν οι άγιοι πατέρες μας εδώ και χρόνια και άφησαν πολύ πίσω τους αναλυτές.

Τι θα δώσουν στην τουρκιά για τους δώσει η τουρκία το μπλογκάρισμα της Ρωσίας;
    Ούτε καν θέλουμε να το σκεφτόμαστε ...

Προς το παρόν ο σουλτάνος το παίζει μάγκας και δίπορτο μέχρι να πιαστεί η αλεπού στα τέσσερα από την ίδια την "φίλη" της Ρωσία. 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας   

- Γιαβρούμ, πως να μη κλαίει η Παναγία μας μ’ αυτά που γίνονται και μ’ αυτά που θα γίνουν…

Ένα πρωϊνό μετά την Θεία Λειτουργία, ρώτησα τον Γέροντα γιατί έτρεχαν δάκρυα από τα μάτια της Παναγίας. Με κοίταξε και κούνησε το κεφάλι του:
- Γιαβρούμ, πως να μη κλαίει η Παναγία μας μ’ αυτά που γίνονται και μ’ αυτά που θα γίνουν…

Από το βιβλίο του Μοναχού Μωϋσέως Αγιορείτου: ''Ο Όσιος Γεώργιος της Δράμας (1901 - 1959)''
Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης.


ΣΗΜΕΡΑ βλέπουμε την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ στον Άγιο Δημήτριο στον Βύρωνα να κλαίει αδιάλειπτα επί τρία και χρόνια συνεχόμενα.
Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ της Δράμας που την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του εορτάζουμε στις 9 Φεβρουαρίου έλεγε χαρακτηριστικά από την δεκαετία του 50 "βλέπω ένα μαύρο σύννεφο να έρχεται από την Ευρώπη"
Το ίδιο ακριβώς έλεγε και ο Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος της Πάρου, αλλά και ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ο Βελιμίροβιτσ από εκείνα τα χρόνια έλεγε ότι η Ευρώπη πανδρεύτηκε τον θάνατο γιατί χώρισε από τον Χριστό.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ξαφνικά ο Αναστάσιος έπαθε κάποια κρίση κι έχασε τα λογικά του, κάπως σαν και εμάς σήμερα...

 


Η 1η Φεβρουαρίου είναι μέρα ξεχωριστή για το Ναύπλιο. Ημέρα επίσημης αργίας, αλλά και μεγάλης εορτής, διότι εορτάζει ο προστάτης της πόλεως, ο Άγιος Νεομάρτυς Αναστάσιος. Ο νεαρός μάρτυρας του Χριστού έζησε και μαρτύρησε στο Ναύπλιο και γι’ αυτό οι κάτοικοί του ιδιαιτέρως τον τιμούν και τον ευλαβούνται.

Ο Αναστάσιος γεννήθηκε στο Ναύπλιο κατά την εποχή της τουρκοκρατίας, στις αρχές του 17ου αιώνα. Ήταν έξυπνος και ταλαντούχος, με ιδιαίτερο χάρισμα στη ζωγραφική. Κι επειδή από μικρός αγαπούσε πολύ τον Χριστό και τους Αγίους της Εκκλησίας, θέλησε να ασχοληθεί με την Αγιογραφία. Μαθήτευσε κοντά σε σπουδαίους δασκάλους της αγιογραφίας, όπως ήταν οι αδελφοί Δημήτριος και Γεώργιος Μόσχου, ενώ επισκέφθηκε και το Άγιον Όρος, για να μελετήσει τις τοιχογραφίες σε διάφορες Ιερές Μονές και να βελτιώσει την τεχνική του.

Εκείνο τον καιρό ξέσπασε ο Ενετο-τουρκικός πόλεμος στην Κρήτη (1645-1669), γεγονός που πυροδότησε το φανατισμό των Οθωμανών, ο οποίος μεταδόθηκε και στο Ναύπλιο, λιμάνι σε καίρια θέση που χρησίμευε ως βάση για ανεφοδιασμό των τούρκων. Στο μεταξύ ο Αναστάσιος είχε αρραβωνιαστεί με μία κόρη χριστιανών. Δυστυχώς όμως η κοπέλα αυτή φάνηκε απρόσεκτη στη ζωή της και προκλητική και γι’ αυτό ο Αναστάσιος δεν θέλησε να προχωρήσουν. Έτσι διέλυσε τον αρραβώνα τους. Το γεγονός αυτό ερέθισε τους γονείς της κοπέλας, οι οποίοι πήραν απόφαση να εκδικηθούν τον νέο που απέρριψε την κόρη τους.

Τυφλωμένοι από τον πληγωμένο εγωισμό τους κατέφυγαν σε κάποιο μάγο και του ζήτησαν να βλάψει τον Αναστάσιο. Έτσι ο διάβολος βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί στον αγνό αυτό και πιστό νέο, ο οποίος ήταν πρότυπο αρετής και χριστιανικής ζωής. Ξαφνικά ο Αναστάσιος έπαθε κάποια κρίση κι έχασε τα λογικά του. Άρχισε να τριγυρνά στους δρόμους και να φωνάζει ασυνάρτητα λόγια. Τότε κάποιοι τούρκοι βρήκαν ευκαιρία, του φόρεσαν ένα άσπρο σαρίκι και χωρίς καλά – καλά να το καταλάβει τον έκαναν μωαμεθανό.

Αργότερα όμως, με τη βοήθεια του Θεού, συνήλθε ο Αναστάσιος και είδε με έκπληξη τα τούρκικα ρούχα που του είχαν φορέσει. Πέταξε αμέσως από πάνω του το σαρίκι και άρχισε να φωνάζει μπροστά στους τούρκους: «Εγώ χριστιανός ήμουν, χριστιανός είμαι και χριστιανός θέλω να είμαι!». Την ίδια στιγμή τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο δικαστήριο. Πάλι όμως επανέλαβε με θάρρος την ομολογία του. Ο δικαστής προσπάθησε να τον μεταπείσει και με κολακείες και με απειλές, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο νεαρός αθλητής του Χριστού έλεγε με παρρησία: «Δεν αρνούμαι τον Κύριό μου Ιησού Χριστό, τον αληθινό Θεό, αλλά πιστεύω και τον προσκυνώ ως Δημιουργό και Σωτήρα μου. Τη δική σας την πίστη δεν την χρειάζομαι …». Στο άκουσμα αυτών των λόγων ο κριτής διέταξε να τον αποκεφαλίσουν. Ωστόσο πριν προλάβουν να τον αποκεφαλίσουν ο τουρκικός όχλος εξαγριωμένος έπεσε με μανία πάνω του. Άλλοι με ξύλα, άλλοι με ξίφη κι άλλοι με μαχαίρια κτυπούσαν και κατατρυπούσαν το σώμα του μάρτυρα μέχρι που ξεψύχησε κι έλαβε το μαρτυρικό στεφάνι. Ήταν 1η Φεβρουαρίου 1655.

Ο άγιος νεομάρτυρας Αναστάσιος εικονίζεται συνήθως βαστώντας ένα κλαδί ελιάς, διότι σύμφωνα με την παράδοση το σημείο, όπου μαρτύρησε, βρίσκεται δίπλα σε μια υπεραιωνόβια ελιά στην πλατεία Παναγιάς, στη βόρεια πλευρά του Ιερού Ναού του Γενεσίου της Θεοτόκου. Το ιστορικό αυτό δέντρο, κάτω από το οποίο δίδασκε και ο μεγάλος ιεροκήρυκας του Ναυπλίου Ηλίας Μηνιάτης, διατηρείται μέχρι σήμερα και μαζί με το μνημείο που έχει στηθεί δίπλα του υπενθυμίζουν τη γενναία άθληση του Αγίου και αποτελούν πηγή εμπνεύσεως για τους ευλαβείς προσκυνητές.

Μεγάλη ευλογία για το Ναύπλιο είναι και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια απέκτησε Ναό προς τιμήν του προστάτου της πόλεως αγίου Αναστασίου. Ο μεγαλοπρεπής αυτός ναός, που κτίστηκε με την πρωτοβουλία και την ανύστακτη φροντίδα του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου, εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 1995 και πλέον δεσπόζει στην είσοδο της πόλεως ως σημείο της προστασίας του Αγίου.

Ο άγιος Αναστάσιος, ο οποίος δέχθηκε σκληρή την επίθεση του πειρασμού, αλλά την αντιμετώπισε με πίστη και ανδρεία, έλαβε χάρη από τον Θεό για να βοηθεί και όλους τους πιστούς που ζητούν τη βοήθειά του. Ας παρακαλούμε λοιπόν κι εμείς τον «της πόλεως Ναυπλίου ένδοξον φρουρόν», για να μας περιφρουρεί από κάθε επιβουλή του πονηρού και να μας κρατά σταθερούς στην πίστη και την αγάπη του Χριστού.

Διευθυντής CIA: Η Μέση Ανατολή είναι έτοιμη να εκραγεί! Εδώ και 40 χρόνια δεν το έχω δει αυτό!

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς τόνισε ότι η διαδικασία στη Μέση Ανατολή μετά τις 7 Οκτωβρίου ήταν ένα σημείο καμπής: «Έχω περάσει τα περισσότερα από τα τελευταία 40 χρόνια στη Μέση Ανατολή ή σε αυτήν την περιοχή και σπάνια έχω δει τη Μέση Ανατολή τόσο πολύπλοκη και έτοιμη να εκραγεί», είπε....
«Το κλειδί είναι να αντιμετωπίσουμε το Ιράν»

Ο Μπερνς σημείωσε ότι η ένταση που ξεκίνησε με τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και συνεχίζεται με τις συνεχιζόμενες σφαγές του Ισραήλ στη Γάζα δεν αφορά μόνο την περιοχή αλλά ολόκληρο το παγκόσμιο σύστημα....
«Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη απειλή μακροπρόθεσμα»

«Η άμεση πρόκληση μπορεί να προέρχεται από τη Ρωσία, αλλά η Κίνα είναι η μεγαλύτερη απειλή μακροπρόθεσμα».

Περισσότερα σε όλο το άρθρο στο 
ECHEDOROS'S BLOG – ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ


"μόνο τα ζόμπι δεν μετανοούν για αυτό θέλουν να μας κάνουν με κάθε πονηρό μέσο ζόμπι"

 

φωτο από την Φιλιππια Βενετσάνου 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ο ΠΟΛΕΜΟΣ
Βίντεο συγκλονιστικό



"Σύμμαχοι μας οι λόγοι των Αγίων μας...

Ὁ Κύριος «ἔκλινε τοὺς οὐρανούς καὶ κατέβη», καί ἡ ἐν σαρκί ἔλευσή Του στὴ γῆ συνιστᾶ συγχρόνως τὴν προφητεία γιὰ τὴ δεύτερη ἔλευσή Του. 

Γι’ αὐτό τὸν λόγο, ὅσοι ἀγάπησαν τὴν ἐν σαρκί ἐπιφάνειά Του ζοῦν μὲ ἄσβεστη δίψα γιὰ τὴ δεύτερη ἔλευσή Του ἐν τῇ δόξῃ τοῦ Πατρός Του. 

Δὲν ζοῦν ἁπλῶς μὲ ἔντονη προσμονή, ἀλλά τέτοιος εἶναι ὁ πόθος τους νὰ συναντήσουν τὸν Κύριο, πού μᾶλλον σπεύδουν πρὸς αὐτήν.

Ὅταν ὁ Κύριος ἦλθε, ἀποτέλεσε τὸ ἀντιλεγόμενο «σημεῖο» τοῦ Θεοῦ γιὰ ὅλες τὶς ἐρχόμενες γενεές, ὅπως λέει τὸ σημερινὸ Εὐαγγέλιο (Λουκ. 2, 34).

 Δηλαδή, δὲν χωρεῖ οὐδετερότητα στὴ στάση μας ἀπέναντί Του. Συνεπῶς, ἂν παραδοθοῦμε σὲ Αὐτόν μὲ ταπεινὴ ἀγάπη, θὰ μᾶς σκεπάσει ἁπλώνοντας πάνω μας τὴ μεσσιανική Του ἐξουσία. 

Θὰ Τὸν φέρουμε μέσα μας ψάλλοντας ἐπινίκιο ὕμνο, ὅπως ἔκανε ὁ δίκαιος πρεσβύτης Συμεών. 

Ἂν ὅμως ἐπιτρέψουμε στὰ μακρὰ ἔτη τῆς ζωῆς μας νὰ ἐξαλείψουν ἀπὸ τὶς καρδιές μας τὴν ἐλπίδα μιᾶς τόσο μεγαλειώδους ἀπολυτρώσεως, θὰ καταλήξουμε σὲ τραγικὸ ναυάγιο. 

Ἂν ἡ αἰωνιότητα πάψει νὰ ἀποτελεῖ τὴν ἀποκλειστικὴ καὶ μοναδικὴ ἔμπνευσή μας, μὲ τὴ βοήθεια τῆς ὁποίας ἡ ἐπίγεια ὕπαρξή μας πραγματώνεται ἐπάξια, θὰ συμμορφωθοῦμε ἀναπόφευκτα μὲ τὴ θλιβερὴ πραγματικότητα τοῦ πεπτωκότος κόσμου πού μᾶς περιβάλλει. Σὲ αὐτό ἔγκειται φυσικὰ καὶ ἡ τραγωδία τῆς ἀνθρωπότητας"

Απόσπασμα από ομιλία για την Υπαπαντή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. 
Αρχιμ. Ζαχαρίας Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου, Έσσεξ Αγγλίας

(Πηγή: kirigmata.blogspot.com)

με λίγο κουράγιο και με ειλικρινή μετάνοια μπορεί να " Μεταμορφωθούμε" και εμείς .. συμβαίνει στην Εθνική οδό - Φώτο

+ Ουράνιος Θόλος τώρα επάνω από την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σαγματά
Πηγή  ΘΗΒΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

" πυρηνικά δίχως τέλος"

 

φώτο από μαρτυρία Αγιορείτη  σε  παλαιό άρθρο μας - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
"Για πρώτη φορά ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είναι τόσο κατηγορηματικός εναντίον των ΗΠΑ τις οποίες ευθέως κατηγορεί για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Il-76 που μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους στο Belgorod για ανταλλαγή στις 24/1/2024.
Παράλληλα προανήγγειλε τη δημιουργία ευρείας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης σε ολόκληρη την Ουκρανία που μπορεί να ξεπερνά σε έκταση τα 200 χιλιόμετρα και βέβαια θα εκτείνεται πέραν των εδαφών που έχει προσαρτήσει η Ρωσία και θεωρούνται ήδη εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας"
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ
Τώρα αν θέσουμε υπόψη μας και τους λόγους του οσίου Γέροντος Εφραίμ του Αριζονίτη, ότι τα πυρηνικά ανακαλύφτηκαν για συγκεκριμένη αμαρτία , τότε μπορούμε να δούμε την πορεία της ανθρωπότητας.
Ειλικρινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως είμαστε τόσο ψύχραιμοι σε αυτό που έρχεται;
Και μια αγιασμένη ψυχή μας είπε : " εκτός από τον φόβο ΘΕΟΥ δεν υπάρχει και μυαλό , απορρίφτηκε  και αυτό από την αμαρτία"
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

επιδεινώνεται η κατάσταση στα νότια σύνορα των ΗΠΑ - το ΤΕΞΑΣ απορρίπτει το τελεσίγραφο της Ουάσιγκτον και ενισχύεται με εθνοφύλακες από άλλες πολιτείες ΒΙΝΤΕΟ

Φώτο ΠΗΓΗ

Σχετικό βίντεο πριν λίγο 

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Τουρκία «Σε αυτό το πλαίσιο, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στο να διασφαλίσουμε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα οδηγήσει σε κλιμάκωση στη Μαύρη Θάλασσα»

 


Η Τουρκία θα συνεχίσει να εφαρμόζει αυστηρά τη Σύμβαση του Μοντρέ για τα Στενά, ήταν το μήνυμα που έστειλε από τη Σόφια, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο Hakan Fidan.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με την ομόλογό του της Βουλγαρίας, Maria Gabriel, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας για τη σύσταση της Ομάδας Εργασίας Αντιμετώπισης Ναρκών στη Μαύρη Θάλασσα, χαρακτηρίζοντάς την μια υποδειγματική περίπτωση περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.
«Ως παράκτια κράτη, τη θεωρούμε ως ένα βήμα που συνάδει τόσο με την αρχή της περιφερειακής κυριότητας όσο και με το πνεύμα της συμμαχίας» ανέφερε, προσθέτοντας:
«Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αυστηρά τη σύμβαση του Μοντρέ και αποκλείεται καν να σκεφτούμε αυτό το θέμα, πολλώ δε μάλλον να το συζητήσουμε».
Ο Hakan Fidan είπε ότι Τουρκία και Βουλγαρία είναι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ που συνορεύουν με τη Μαύρη Θάλασσα και ως εκ τούτου η ασφάλεια και η σταθερότητα της Μαύρης Θάλασσας είναι ζωτικής σημασίας για τις δύο χώρες. «Σε αυτό το πλαίσιο, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στο να διασφαλίσουμε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα οδηγήσει σε κλιμάκωση στη Μαύρη Θάλασσα», τόνισε και επισήμανε πως η 'Αγκυρα συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη και τα εμπλεκόμενα μέρη για την αποκατάσταση της ελευθερίας της εμπορικής ναυσιπλοΐας.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η 'Αγκυρα επικαλέστηκε το άρθρο 19 της Σύμβασης του Μοντρέ και έκλεισε τα Στενά του Βοσπόρου για τα πολεμικά πλοία τόσο των εμπλεκόμενων μερών, όσο και των μη παράκτιων κρατών. Πρόσφατα, η 'Αγκυρα ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτραπεί να περάσουν από τα Στενά τα ναρκαλιευτικά που δώρισε το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ουκρανία. Ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, ναύαρχος Erjumed Tatlioglu, δήλωσε επίσης σε ομιλία του τον Οκτώβριο ότι «δεν θέλουμε το ΝΑΤΟ και την Αμερική στη Μαύρη Θάλασσα».
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μετέφερε στη Σόφια πρόταση για τη διοργάνωση μιας συνάντησης υψηλού επιπέδου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία μιας επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan στη Βουλγαρία, ενδεχομένως μετά τις τοπικές εκλογές στην Τουρκία τον Μάρτιο.
Ο Χακάν Φιντάν δήλωσε ικανοποιημένος από τη θετική πορεία των οικονομικών σχέσεων της Τουρκίας με τη Βουλγαρία.
Ο όγκος του διμερούς εμπορίου έχει ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια και στόχος, όπως είπε, «είναι να επιτύχουμε το συντομότερο δυνατό τον στόχο των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων».
Η Τουρκία πραγματοποιεί σχεδόν το σύνολο των εξαγωγών της προς την Ευρώπη οδικώς μέσω της Βουλγαρίας.
«Για το λόγο αυτό, είμαστε σε συνεχή επαφή με τις βουλγαρικές αρχές για να διευκολύνουμε τη διέλευση των φορτηγών μας από τα σύνορα», είπε ο Τούρκος υπουργός.
Ο Fidan συναντήθηκε στη Σόφια με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Rumen Radev, τον πρωθυπουργό Nikolai Denkof, τον αρχιμουφτή Mustafa Hadji και με την ηγεσία του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, κόμμα που εκπροσωπεί κυρίως μειονοτικούς ψηφοφόρους.

www.bankingnews.gr

"Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΤΑΥΡΏΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΧΙΑΣΤΙ"

Σχόλιο του  Δρ. Κωνσταντίνου  Βαρδάκα
"Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΤΑΥΡΏΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΧΙΑΣΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ..
ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ 
ΣΤΑΥΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΧΙΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ , ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗ ή ΑΓΑΘΩΣΥΝΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ "

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; 
ΑΡΓΗΣΑΜΕ;


ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ "προφητείες" του στενού συνεργάτη του Ερντογάν που ταυτίζονται με όσα ειπώθηκαν κατά καιρούς από τους Αγίους Πατέρες μας.

 


" Θα ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία ή η Δύση θα προκαλέσει μια σύγκρουση Τουρκίας-Ρωσίας; Τί είδους πολεμικό παιχνίδι παίζεται στην Μαύρη Θάλασσα."

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ - όπως τα επισημάναμε σε παλαιότερη αρθρογραφία:

βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/01/blog-post_30.html 

βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/01/blog-post_26.html


ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ  Ι. Καραγκιούλ

ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ !!!! ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΗΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ...ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ - ΚΑΤΑΛΑΒΕ

" Η Ουκρανία είναι ένα μέτωπο και προς την Ανατολή και τη Δύση, πράγμα που σημαίνει ότι μια χώρα, ένα έθνος θα θυσιαστεί αξιοθρήνητα. Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Κριμαία και προσάρτησε την ανατολική Ουκρανία, προσπαθεί να εδραιώσει τη θέση της στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ και η Δύση προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη δική τους ασφάλεια χειραγωγώντας τη μοίρα άλλων χωρών. Χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως μέτωπο ενάντια στην «απειλή από την Ανατολή».

Η κρίση της Ουκρανίας δεν περιορίζεται στη σύγκρουση με τη Ρωσία, στις προσπάθειες αυτοάμυνας ή στην επιθυμία της Ρωσίας να εισβάλει. Είναι μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου παιχνιδιού, ενός ευρύτερου και μακροχρόνιου αγώνα

Έτσι χρησιμοποίησαν την Τουρκία για χρόνια ως «πρώτη χώρα». Αυτή είναι η αμετάβλητη μέθοδος της Δύσης. Αντιλαμβάνονται την Ουκρανία με τον ίδιο τρόπο: απλώς ως μέτωπο.

Δεν έχει καμία διαφορά για αυτούς αν η Ουκρανία ηττηθεί. Θα χτίσουν το μέτωπό τους σε μια άλλη περιοχή, πάνω από ένα άλλο έθνος. Γιατί, για τη Δύση, κάθε έθνος είναι τόσο πολύτιμο στο βαθμό που εξυπηρετεί τα δυτικά συμφέροντα.

Το σχέδιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να πολιορκήσουν τη Ρωσία και την Κίνα υπέστη σοβαρές ζημιές. Περιέργως, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη άρχισαν να εφαρμόζουν τη στρατηγική «πολιορκίας» τους κατά της Ρωσίας και της Κίνας και στην Τουρκία.

Ωστόσο, η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν προκάλεσε μεγάλο σοκ στην Ασία, στην Ανατολική Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή. Οι χώρες και τα έθνη συνειδητοποίησαν ότι το να βασίζονται στη Δύση για να ανακάμψουν είναι απελπιστικό. Αυτή η πραγματικότητα θα είναι πιθανώς η μεγαλύτερη απώλεια της Δύσης στον 21ο αιώνα.

Τώρα ένα παρόμοιο σενάριο εφαρμόζεται στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη προκαλούν όλες τις χώρες του μετώπου κατά της Ρωσίας. Ωστόσο, η Ρωσία εκμεταλλεύεται πλήρως την αδυναμία και την ανασφάλεια της Δύσης και εφαρμόζει έναν νέο χάρτη επέκτασης σε αυτό το πεδίο.

Η Ρωσία θα διχοτομήσει την Ουκρανία – Η Δύση θα εγκαταλείψει το Κίεβο

Η Ρωσία δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία. Θα εγγυηθεί την εισβολή της Κριμαίας. Θα ασκήσει πλήρη έλεγχο στα ανατολικά της χώρας. Θα διχοτομήσει την Ουκρανία.

Επιπλέον, η Δύση δεν θα προστατεύσει την Ουκρανία από τη Ρωσία με κάθε κόστος. Θα προσφέρει υποστήριξη σε κάποιο βαθμό και στη συνέχεια θα την εγκαταλείψει.

Ένας πόλεμος στην Ουκρανία σημαίνει πόλεμο στη Μαύρη Θάλασσα

Ωστόσο, αυτός ο πόλεμος θα έχει τεράστιες και επικίνδυνες συνέπειες. Ο πόλεμος στην Ουκρανία σημαίνει πόλεμος στη Μαύρη Θάλασσα. Σημαίνει ότι η Μαύρη Θάλασσα θα μετατραπεί σε Ανατολική Μεσόγειο. Η πλήρης εγκατάσταση των ΗΠΑ και της Ευρώπης στη Μαύρη Θάλασσα σημαίνει ότι δεν θα φύγουν ποτέ.

Αυτή η κατάσταση που θα ταράξει βαθιά τη Ρωσία βραχυπρόθεσμα, φαίνεται ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή της Τουρκίας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Μια τέτοια ατμόσφαιρα στη Μαύρη Θάλασσα αποτελεί ακραίο κίνδυνο για την Τουρκία.

Θα φτιάξoυν τουρκικό μέτωπο και στη Μαύρη Θάλασσα;

Αυτό το δυτικό σχέδιο, που στοχεύει στην «πολιορκία» της Τουρκίας όπως τη Ρωσία και τη Κίνα, θα οδηγήσει στο άνοιγμα ενός «τουρκικού μετώπου» στη Μαύρη Θάλασσα, μετά από όλα όσα έγιναν στη Συρία και το Ιράκ, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Αυτός ο πόλεμος θα επηρεάσει όλες τις χώρες της περιοχής. Κάθε χώρα από τη Μολδαβία μέχρι τη Ρουμανία, από τη Βουλγαρία μέχρι τη Γεωργία θα είναι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, καταδικασμένη να πάρει μέρος σε αυτόν τον «πόλεμο Ανατολής-Δύσης».νατολικά της χώρας. Θα διχοτομήσει την Ουκρανία.

Επιπλέον, η Δύση δεν θα προστατεύσει την Ουκρανία από τη Ρωσία με κάθε κόστος. Θα προσφέρει υποστήριξη σε κάποιο βαθμό και στη συνέχεια θα την εγκαταλείψει.

Προετοιμασίες για πόλεμο Τουρκίας-Ρωσίας;

Έτσι, η Τουρκία θα βρεθεί στο επίκεντρο και του πολέμου της Ουκρανίας.

Θυμηθείτε, στην αρχή του συριακού πολέμου, ο πρωταρχικός στόχος των ΗΠΑ και της Ευρώπης ήταν να πυροδοτήσουν έναν πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας. Έγιναν αρκετές προσπάθειες.

Ένα ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Προκλήσεις έγιναν από την τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ (FETO) και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Αν η απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 είχε πετύχει, αυτός ο πόλεμος θα είχε ξεκινήσει.

Τώρα, δοκιμάζουν ξανά την τύχη τους. Η Ουκρανία δεν μπορεί να σταματήσει τη Ρωσία. Αλλά η Τουρκία μπορεί. Έτσι γίνονται οι υπολογισμοί και, κατά συνέπεια, τα σχέδια.

Εάν τα καταφέρουν, ένας πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας θα γίνει αναπόφευκτος. Αυτό σημαίνει την καταστροφή και των δύο χωρών. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα είναι οι μόνοι νικητές." ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/symvoulos-tou-erntogan-xetyligei-to-natoiko-schedio-tha-mas-katastrepsoun-mas-sprochnoun-se-olethrio-roso-tourkiko-polemo/

οφθαλμαπάτη - κατέβηκαν λύκοι στο Σύνταγμα με τα "χιόνια" ή δεν κατέβηκαν;

Φώτο ΠΗΓΗ

δεν μάθαμε να διαλέγουμε άρχοντες, αλλά συνεργούς της νέας τάξης των πραγμάτων; ΤΩΡΑ ΦΑΝΗΚΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΡΓΑ - ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΟΝΤΑ

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 
Εκκλησία Ελλάδος: «Η χριστιανική παραδοσιακή οικογένεια αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά»
Ἐγκύκλιος τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος περί τοῦ Γάμου»

Ὅπως ἔχετε ἐνημερωθῆ, μόλις πρίν ἀπό λίγες ἡμέρες, δηλαδή τήν 23η Ἰανουαρίου 2024, συνῆλθε ἡ Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, πού εἶναι ἡ Ἀνωτάτη Ἀρχή τῆς Ἐκκλησίας μας, γιά νά μελετήση τό θέμα πού ἀνέκυψε στίς ἡμέρες μας, δηλαδή τήν θέσπιση τοῦ «πολιτικοῦ γάμου» τῶν ὁμοφυλοφίλων, μέ ὅλες τίς συνέπειες πού ἐπιφέρει αὐτό στό οἰκογενειακό δίκαιο.
Ἡ Ἱεραρχία συζήτησε ἐπαρκῶς τό θέμα αὐτό μέ ὑπευθυνότητα καί νηφαλιότητα, ἀποδεικνύοντας γιά μιά ἀκόμη φορά τήν ἑνότητά της, καί στήν συνέχεια ὁμόφωνα ἀποφάσισε τά δέοντα πού ἔχουν ἀνακοινωθῆ.

Μιά ἀπό τίς ἀποφάσεις πού ἔλαβε εἶναι νά ἐνημερώση τό πλήρωμά της, τό ὁποῖο θέλει νά ἀκούση τίς ἀποφάσεις της καί τίς θέσεις της. Μέσα στό πλαίσιο αὐτό, ἡ Ἱεραρχία ἀπευθύνεται πρός ὅλους ἐσᾶς, γιά νά διατυπώση τήν ἀλήθεια γιά τό σοβαρό αὐτό θέμα.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ 
Όλα όσα εκτίθενται στην εγκύκλιο αυτή που θα διαβαστεί στους Ιερούς Ναούς είναι μια πατρική ΜΝΕΊΑ (υπενθύμιση ) ΕΥΘΥΝΩΝ ΒΑΡΥΤΑΤΩΝ  σε αυτούς που πρόκειται να το ψηφίσουν και να υλοποιήσουν τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου.
Από πάνω αυτοί να το ψηφίζουν και από κάτω οι χριστιανοί ψηφοφόροι όλων των πολιτικών κομμάτων να φωνάζουν στα Μέσα Κοινωνικής Οφθαλμαπάτης : "εσείς φταίτε , εμείς δεν έχουμε καμμία ευθύνη για τον νέο Γολγοθά που στήθηκε"
Όλοι πάμε ίσια αδελφοί στο έρεβος της Νεκράς Θάλασσας όπου και τα βιβλικά Σόδομα .
Γιατί φταίξαμε όλοι επί μέρους ...
Άλλοι πολύ, άλλοι λιγότερο.
Τόσα  σημεία μας έδειχνε ο Άγιος Θεός με πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζήσαμε αυτά τα χρόνια ( μνημόνια , πανδημίες κα ) και δεν μάθαμε να διαλέγουμε άρχοντες, αλλά συνεργούς της νέας τάξης των πραγμάτων;
 Η Ορθόδοξη  Ελλάδα σήμερα δεν είναι των Νεοελλήνων, αλλά του Ουρανού .
Οι Νεοέλληνες εξακολουθούν να κάνουν τον δάσκαλο, ενώ συνέχεια θα έπρεπε να μαθαίνουν από την μια καρπαζιά στην άλλη που δέχονται .
Ούτε τους έμαθαν, τι θα πει και πως πονάει ο πνευματικός νόμος (περισσότερο και από αυτά τα νομοσχέδια)
Σήμερα όλοι ορατοί και αόρατοι θέλουν να συκοφαντήσουν και να  διασαλεύσουν την Ορθοδοξία εδώ, δηλ. στην πηγή της.
Κάποιος έγγραφε τις προάλλες...
-τι είναι αυτά τα βρώμικα χαρτιά που τολμάς να φέρεις εδώ στο Θρόνο του Παντοδύναμου Αγίου Τριαδικού Θεού ; ο τρισκατάρατος άρχισε να ψελλίζει με φόβο ..." είναι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τους χριστιανούς " μονολόγησε


-Τι κουβαλάς τον ρώτησαν οι Άγγελοι ;

-Τι χαρτιά έχει αυτός ο φάκελος τρισκατάρατε;

Αυτός χαμογελούσε ικανοποιημένος λες και είχε παραμάσχαλα ένα σπουδαίο θησαυρό .

Συνέχισε να προχωράει προς τον ΘΡΟΝΟ του Ουρανού με θράσος, έδειχνε τον φάκελο με τα χαρτιά στους Αγγέλους και αυτοί απέστρεφαν το πρόσωπο τους και έκλαιγαν , μη μπορώντας να τον σταματήσουν .

στην ξαφνική όμως θέα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ κοντοστάθηκε και δεν έβγαζε αναπνοή , περίμενε τι θα τον ρωτήσει ο Ταξιάρχης.

- τι είναι αυτά τα βρώμικα χαρτιά που τολμάς να φέρεις εδώ στο Θρόνο του Παντοδύναμου Αγίου Τριαδικού Θεού ;
 
ο τρισκατάρατος άρχισε να ψελλίζει με φόβο ...

" είναι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τους χριστιανούς " μονολόγησε 

- και γιατί τολμάς να το φέρνεις εδώ , εσύ που μαγαρίζεις με κάθε περπατησιά σου ;

"το πάω στο ΘΡΟΝΟ για να ΤΟΥ δείξω ότι ΤΟΝ ξανασταύρωσαν πάλι και να μην τους βοηθήσει άλλο πια, γιατί δεν το αξίζουν "

Ο Αρχάγγελος έκανε πέρα και τον άφησε να περάσει ανάμεσα από τα Χερουβείμ , τις Δυνάμεις , τις Εξουσίες ..

Ο τρισκατάρατος προχωρούσε βιαστικά και με αδημονία να διαβάλλει , να συκοφαντήσει , όπως συνήθως κάνει. 

Πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στον ΘΡΟΝΟ, μια Πανώρια Μεγαλοπρεπής Γυναικεία Φιγούρα τον σταματάει .

- τι θες εσύ εδώ κοντά στον Υιό μου ;

- πως τόλμησες να φτάσεις μέχρις εδώ ;

- εσύ που μηχανεύτηκες την ανθρώπινη απώλεια , εσύ που ταλαιπωρείς κόσμο και κοσμάκη και τώρα τα έβαλες με τα αθώα παιδιά;

- εσύ τους έβαλες να το ψηφίσουν , εσύ τους μπόλιασες με αδιαφορία και δηλητήρια και εσύ τολμάς να έρθεις να τους κατηγορήσεις στο παιδί μου;

- πάρε τα χαρτιά αυτά και γύρνα πίσω , δεν έχουν καμία αξία στον Ουρανό και την Γη.

( Γεροντικό των ημερών μας )
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

"ΘΑΥΜΑ τής Γερόντισσας Γαλακτίας όταν ήταν έν ζωή."- "Παιδί μου εμείς οί Ορθόδοξοι είμαστε ζωντανοί ακόμα καί όταν πεθαίνουμε "

"Νά τό μοιραστώ μαζί σας αδελφοί, ζωντανό ΘΑΥΜΑ τής Γερόντισσας Γαλακτίας όταν ήταν έν ζωή."

- "Παιδί μου εμείς οί Ορθόδοξοι είμαστε ζωντανοί ακόμα καί όταν πεθαίνουμε "

Μάς είπε από τήν άλλη άκρη τού τηλεφώνου ένας σεβάσμιος παππούλης υπερηλικιωμένος από τήν Αγιοτόκο Κρήτη πού στό διάβα τής ζωής του γνώρισε όλες τίς αγίες μορφές τής εποχής μας καί έλαβε τίς ευλογίες τους. Ένα διάβα πού τόν έκανε ασκητή μέσα στόν κόσμο καί τού έδωσε τό προνόμιο άν καί ό ίδιος αναγκεμένος νά ταίζει κόσμο καί κοσμάκη στό νησί τών ΑΓΙΩΝ τής Κρήτης.

Καί συνέχισε νά μάς λέει στό τηλέφωνο:

- " Άκου αυτό τό Θαυμαστό Παραμονή Χριστουγέννων"

-" Είχα έγνοια πώς θά ταίσω μία πολύτεκνη οικογένεια πού πέρσι τά Χριστούγεννα ανήμερα έφαγαν μόνο σαλάτα ντομάτας τήν στιγμή πού δέν είχαν τήν δυνατότητα νά αγοράσουν κρέας . Aκούς γιατί φτώχεια μιλάμε;"

- "Παρακαλούσα τόν ΜΙΧΑΛΗ (έτσι λέει τόν ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ λόγω τής οικειότητας πού αισθάνεται μαζί του , απορία τής μεγάλης ευλάβειας πού τού έχει καί  τής πνευματικής συναναστροφής μαζί του) ΚΑΙ ό ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ δέν βράδυνε "

- "Έφερε έξω από τήν πόρτα μου ένα άγνωστο μου πρόσωπο  καί αυτό  μού έδωσε ένα φάκελο μέ 250 ευρώ"

-"Τό θεώρησα δώρο τού "ΜΙΧΑΛΗ" γιά νά φάει αυτή ή οικογένεια"

-"Έβαλα τόν φάκελο σέ ένα συγκεκριμένο συρτάρι γιά νά πάω νά ψωνίσω κρέας καί τά αναγκαία τήν επομένη γιά νά τά δώσω στήν οικογένεια αυτή"

- "Τό πρωί  όμως ο φάκελος είχε εξαφανιστεί , έψαξα όλο τό σπίτι καί στό τέλος απόκαμα, ότι θά έμεναν νηστικοί οί συνάνθρωποι μου αυτοί"

- "Μέ δάκρυα στά μάτια γονάτισα μπροστά στήν φωτογραφία τής Γερόντισσας Γαλακτίας καί τήν παρακαλούσα νά μέ βοηθήσει."

 - "Αφού έκλαψα γιά πολλή ώρα, τήν σήκωσα γιά νά τήν ασπαστώ καί τότε ακριβώς πίσω από τήν κορνίζα τής φωτογραφίας τής γερόντισσας βρήκα κολλημένο τόν φάκελο μέ τά χρήματα "

- " Θαυμαστός ό ΘΕΟΣ έν τοίς ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ, αναφώνησα" 

Συγκινημένος ο γέροντας τελείωσε τήν συζήτηση του αυτή μαζί μου.

Άδραξα πρός τό τέλος τήν ευκαιρία νά τόν ρωτήσω:

- Πές μου εσύ παππούλη πού έχεις τόση οικειότητα μέ τόν Αρχάγγελο Μιχαήλ άν σού είπε κάτι γιά όσα όλα σήμερα περνάμε.

Ό παππούλης σταμάτησε νά κλαίει από τήν συγκίνηση τής αφήγησης αυτής καί μού απάντησε: 

-" Ένα θά σού μεταφέρω, ό ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ πήρε εντολή από Τόν ίδιο Τόν ΚΥΡΙΟ μας Ιησού Χριστό νά ξεκινήσει"

- "Άν έβλεπες πόσο ακονισμένη είναι ή Ρομφαία του θά καταλάβαινες"

Στώμεν καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΥΓ. να ευχαριστήσουμε τον Γεώργιο Γεωργουδάκη που μας το θύμισε ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

"ξέφραγο αμπέλι δίχως σύνορα με τους γειτονικούς βόρειους βάλτους που σηκώνουν ότι τους γυαλίσει στο μάτι ;"

φώτο ΑΠΕ - ΜΠΕ μετά την κλοπή 
Διαβάζουμε και θλιβόμαστε ...
Τα βημόθυρα, τις δύο πόρτες της Ωραίας Πύλης που οδηγούν στο Ιερό Βήμα, αφαίρεσαν άγνωστοι από το παλαιό εκκλησάκι των Αγίων Γεωργίου και Αθανασίου στους πρόποδες του όρους Μπέλες, στις Σέρρες.
φωτο ΑΠΕ - ΜΠΕ πριν την κλοπή 
Η κλοπή εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή 28 Ιανουαρίου, από τον πατέρα Αναστάσιο, ο οποίος ιερουργεί στην κοινότητα Νεοχωρίου Σιντικής.
Το εκκλησάκι επισκέπτονται οι ιερείς της κοινότητας σε τακτά διαστήματα για να το φροντίζουν, ενώ μένει ανοιχτό για να μπορούν να το επισκέπτονται οι εκδρομείς, καθώς βρίσκεται κοντά σε μονοπάτι για περιπατητές του δάσους και για κυνηγούς. Το συγκεκριμένο ξωκκλήσι χτίστηκε το 1874. Είναι ένα από τα συνολικά τέσσερα εκκλησάκια που βρίσκονται στο βουνό και εξυπηρετούσαν το παλιό χωριό της Φιλύρας. Τα άλλα τρία είναι μεταγενέστερα.
φώτο ΑΠΕ - ΜΠΕ
Σέρρες: Τα βημόθυρα που κλάπηκαν ήταν από ξύλο μασίφ.
Όπως είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πατήρ Αναστάσιος, είχε επισκεφθεί το εκκλησάκι στις αρχές Δεκεμβρίου. «Τον χειμώνα δεν ερχόμαστε τόσο συχνά. Το καλοκαίρι συχνότερα», είπε ο ιερέας.


Τα βημόθυρα που κλάπηκαν ήταν από ξύλο μασίφ, ωστόσο η αξία τους δεν έχει προσδιοριστεί. Η εκτίμηση του πατέρα Αναστάσιου είναι πως πρόκειται για έργο με μεγάλη αξία, τόσο οικονομική όσο και πολιτιστική.



ξεκινάει, αλλά ποιος είπε ότι θα ολοκληρωθεί; γιατί τι θα τα κάνεις τα ψηφιακά, όταν θα στερήσε τα βασικά συν φαγητά;

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ : 

Δεν δεχόμαστε πια μετρητά»: Άσχημα τα νέα για εκατομμύρια Αμερικανούς που δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό

Κι όμως δεν πρόκειται για κάτι μακρινό, αφού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ορισμένες επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν το συγκεκριμένο μέτρο, αποκλείοντας ουσιαστικά ανθρώπους που δεν διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς ή άλλα σύγχρονα μέσα για να πληρώσουν.

«Πόσοι άνθρωποι δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό; Και πόσο δύσκολο έχει γίνει να ζει κανείς χωρίς αυτόν;». Αυτά τα δύο ερωτήματα παραθέτει σε άρθρο του στον ιστότοπο ερευνών «Theconversation» ο Jay L. Zagorsky, αναπληρωτής Καθηγητής Αγορών, Δημόσιας Πολιτικής και Δικαίου, στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και εξιστορεί την εμπειρία του από το Σιάτλ, στην Ουάσινγκτον, οπού εξακρίβωσε ότι ορισμένες επιχειρήσεις αρνούνταν να πληρωθούν από τους πελάτες του με μετρητά

Περισσότερα στο https://www.economistas.gr/epiheiriseis/56053_den-dehomaste-pia-metrita-ashima-ta-nea-gia-ekatommyria-amerikanoys-poy-den

προφητεία μόλις έγινε είδηση

ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ 

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ :"ΚΚΕ: Με μανιφέστο 4.800 λέξεων εξηγεί γιατί θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια
Βασικός λόγος άρνησης ότι το νομοσχέδιο οδηγεί στην εμπορευματοποίηση της τεκνοποίησης και της τεκνοθεσίας -
Αναλυτικά η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τις «Θέσεις του ΚΚΕ για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τις επιπτώσεις του στα δικαιώματα των παιδιών»: 
1. Η ΚΕ του ΚΚΕ συζήτησε τη θέση του Κόμματος σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που δόθηκε στις 25 Γενάρη 2024 στη δημόσια διαβούλευση με θέμα «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις». Οι διατάξεις του σχεδίου νόμου αναδεικνύουν ποιο είναι το κύριο ζήτημα που επιδιώκεται να λυθεί."
Περισσότερα στο  ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Σχεδόν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες κρύβεται το σήμερα στα λόγια που είχε πει ο Γέρων Παΐσιος το 1983,τα οποία παρατίθενται στο έργο του κ. Ζουρνατζόγλου -Γέροντας Παΐσιος-Μαρτυρίες προσκυνητών

«Θα έρθει καιρός που θα ανεβοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θα εναλλάσσονται τα κόμματα, θα ανακαλούνται διατάγματα, θα ψηφίζονται νόμοι και θα καταργούνται άλλοι και θα επικρατούν σύγχυση και ταραχή. Τότε όμως θα αντιδράσουν λίγοι πιστοί Χριστιανοί αλλά και το ΚΚΕ».ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

πριν λίγο ο Μπάιντεν "Στόχευσε την Τεχεράνη"

Αυτό δήλωσε ο  γερουσιαστής John Cornyn του Τέξας  που ήταν πιο ωμός: «Στόχευσε την Τεχεράνη», έγραψε στο X
Τι ειπώθηκε:
"Ο θάνατος τριών αμερικανών στρατιωτών σε επίθεση με drone την Κυριακή ώθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες βαθύτερα στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και έδωσε νέα επείγουσα ανάγκη στις προσπάθειες εξασφάλισης της απελευθέρωσης ομήρων στη Γάζα με αντάλλαγμα την παρατεταμένη διακοπή των μαχών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η συρροή αλληλένδετων γεγονότων - οι συνομιλίες υψηλού διακυβεύματος για ομήρους στη Γαλλία βρίσκονταν σε εξέλιξη την ίδια στιγμή που Αμερικανοί αξιωματούχοι αντιμετώπιζαν τους θανάτους στρατιωτών στην Ιορδανία - προστέθηκε σε μια από τις πιο φορτισμένες στιγμές από το ξέσπασμα της βίας μετά την τρομοκρατία της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου επιθέσεις.
Τώρα, οι ηγέτες στην Ουάσιγκτον και τη Μέση Ανατολή σκέφτονται επιλογές που θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν σημαντικά την κατάσταση, με χιλιάδες ζωές και το μέλλον της περιοχής σε ισορροπία.
«Θα απαντήσουμε», είπε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε μια αίθουσα δεξιώσεων σε μια βαπτιστική εκκλησία στη Νότια Καρολίνα λίγες ώρες μετά την επίθεση." από τον Kevin Liptak, CNN Περισσότερα στον 
SS Lewis B Puller πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού
Τελευταία ενημέρωση 
"Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούτι ισχυρίζονται ότι χτύπησαν πλοίο του Ναυτικού των ΗΠΑ- η Ουάσιγκτον διαψεύδει" Περισσότερα στο https://echedoros.blog/

Όλα αυτά βεβαιώνουν με διάφορα ωρών την επισήμανση μας 
"τι στενή σχέση έχουν το πετρελαιοφόρο Ιράν με το όμοιο του Τέξας;"

" ζαλισμένοι στο ΦΟΥΛ" ζούμε ανάμεσα στην κοσμογονία του αντιχρίστου που πάει να φυτρώσει και στην Κοσμογονία του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού που έρχεται ως θεραπεία.

 

Πριν ξεκινήσουμε μια επισήμανση αδελφοί μου αναγνώστες: 

Σήμερα συναγωνιζόμαστε ποιος είναι λιγότερος αμαρτωλός και θεωρούμε τους άλλους βαθιά διεστραμμένους - αν ειλικρινά δούμε το επιμέρους της ευθύνης μας για την κατάσταση αυτή έχουμε μια ελπίδα να δούμε ΘΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ γιατί αυτό είναι η αρχή της Εθνικής Μετανοίας που χρειάζεται - είναι πρώτη φορά όπου το Έθνος μας ζητάει επιτακτικά ΑΓΙΟΥΣ και μετά ήρωες , μας ζητάει να σοβαρευτούμε και να αφήσουμε τις " αγαπησιάρικες δήθεν αγάπες" για να ισορροπήσουμε. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Οι ΤΡΕΙΣ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΟΙ ΣΤΥΛΟΙ του πολιτισμού , το ΔΩΡΟ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ , το μέλλον του ΕΘΝΟΥΣ, σημεία που δεν κρύβονται από την αντηλιά των ημερών μας

Ανήμερα της εορτής των ΤΡΙΩΝ ΣΤΥΛΩΝ του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού έρχεται η επιβεβαίωση το 1823 με θεόσταλτο ΔΩΡΟ,  ότι το Ελληνικό έθνος έχει μπροστά του πολύ μέλλον ακόμα.



ΒΥΖΑΝΤΙΟ- 30  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΝΗΝΟΥ
« Αφορμή για την καθιέρωση της κοινής γιορτής των τριών «μεγίστων φωστήρων της τρισηλίου θεότητος» υπήρξε μια διαμάχη (Στάση) για το ποιος από τους τρεις επιφανείς Ιεράρχες υπήρξε ο επικρατέστερος.
Η διαμάχη αυτή δημιουργήθηκε μεταξύ «των ελλογίμων (αξιότιμων, μορφωμένων) και ενάρετων ανδρών», στην Κωνσταντινούπολη, την εποχή της βασιλείας του Αλεξίου Κομνηνού (1081-1118).
Άλλοι θεωρούσαν τον Ιερό Χρυσόστομο ως σπουδαιότερο από τους δύο άλλους, άλλοι το Μέγα Βασίλειο και άλλοι τον Άγιο Γρηγόριο το Θεολόγο.
Έτσι δημιουργήθηκαν τρεις παρατάξεις: των Ιωαννιτών, των Βασιλεϊτών και των Γρηγοριτών, που καθεμιά αντιστρατευότανε τις δύο άλλες.
τη διαμάχη αυτή έδωσε τέλος ο Μητροπολίτης Ευχαΐτων Ιωάννης ο Μαυρόπους, που ανέλαβε να συμφιλιώσει τις αντιμαχόμενες παρατάξεις.
Πρότεινε λοιπόν, κατά προτροπή των Τριών Ιεραρχών, που τους είδε σε οπτασία (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη διήγησή του ο ιερός Συναξαριστής) να συσταθεί κοινή γιορτή και για τους τρεις.
Η πρόταση αυτή όχι μόνο ικανοποίησε τις τρεις αντιμαχόμενες παρατάξεις, αλλά βρήκε και πλατιά απήχηση στο κοινό αίσθημα του λαού»  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/trion-ierarchon-giorti-i-kathierosi-tis-megalis-eortis-tis-orthodoxias/
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ – 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1823 ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ

« 30 Ιανουαρίου 1823: Γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Μετά τη Θεία Λειτουργία είναι η σειρά των κατοίκων του Φαλατάδου να συνεχίσουν το έργο των ανασκαφών. Κατά τη διάρκεια τους, η αξίνα του Μανώλη Μάτσα (ή Σπανού) χτυπάει ένα κομμάτι ξύλου. Του κινεί την περιέργεια, το καθαρίζει και αντικρίζει τη μορφή της Θεοτόκου. Μετά τους πανηγυρισμούς η γύρω περιοχή ψάχνεται εξονυχιστικά και το άλλο μισό της εικόνας με τη μορφή του Αγγέλου αποκαλύπτεται. Ενώνουν τα κομμάτια και ταιριάζουν. Είναι η εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η εικόνα της Παναγίας Τήνου!»  https://tinosecret.gr/evresi-eikonas-panagias-tinou/

Το μυαλό των Τηνιακών και των υπολοίπων Ελλήνων πάει στην εφέστιο ημέρα της 25ης Μαρτίου του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ορόσημο της έναρξης του αγώνος για την λευτεριά του ΕΘΝΟΥΣ από την βάρβαρη τουρκοκρατία και το φανατικό τζιχάντ εκείνων των χρόνων( που φυσικά και σήμερα μας απειλεί γιατί ο φανατισμός είναι διαχρονική ασθένεια )
 Μήπως χρειαζόμαστε και άλλα σημεία για να πειστούμε ότι σαν λαός έχουμε μέλλον έστω και αν όλα τα θηρία της οικουμένης πάντα έρχονται εδώ και τρώνε , όπως και σήμερα αλλά στο τέλος μένει και μαγιά για να ζυμώσει τον ανθρώπινο πολιτισμό ;( λόγοι του Μακρυγιάννη που δεν έχανε την ευκαιρία να παρευρίσκεται στις εορταστικές εκδηλώσεις στο νησί , όσο ζούσε και να τιμήσει το γεγονός αυτό)


Παρακολουθείται τα σημεία των καιρών, αδιάψευστη είναι η μαρτυρία του ΚΥΡΙΟΥ ημών ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ προς τους μαθητές και Αποστόλους και κατά επέκταση σε εμάς τους ίδιους σήμερα.
Με την μόνη διαφορά άλλη είναι η σημειολογία που επιδέχεται ο νέο εποχίτικος νους και άλλη αυτή της Ορθόδοξης φρόνησης και ματιάς.


Το λουκουμάκι το αγιορείτικο το έχουμε στο τέλος του κειμένου, εσείς βρείτε να κεραστείτε δροσερό νερό από τις καθάριες αγιοπατερικές πηγές.


Η Εσχατολογία που προκύπτει συνέχεια και καθημερινά επί τη βάσει επικαιροποιημένων σεναρίων επιστημονικής φαντασίας καταστροφής του κόσμου είναι κατασκευάσματα εργαστηρίων και ψυχολογικός προγραμματισμός της ανθρωπότητας πάνω σε κατευθυνόμενους δρόμους.


Ουσιαστικά όμως συνιστά και αυτό παράλληλο σημείο των καιρών αποκαλύπτοντας το επίπεδο διαστροφής του κόσμου που βιώνουμε.


Αν ξαφνικά λοιπόν μας έπιασε η μανία της καταστροφής, ας ξεκινήσουμε πρώτα να χαλάμε τις αμαρτίες και τα πάθη και τότε θα ανοίξουν αυτόματα τα μάτια για να δούμε την πραγματικότητα που μας αποκρύπτουν επιμελημένα, δηλ. τον ανηλεή πόλεμο που διεξάγεται σε κάθε τι που έχει σχέση με τον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό.


Το μεγαλύτερο κάρφος σήμερα των κέντρων δεξαμενής σκέψης είναι το Αγιοτόκο συνταίριασμα της Ελληνικής διανόησης με το Χριστιανικό στοιχείο που μας χάρισαν σαν αιώνια παρακαταθήκη ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιερός Χρυσόστομος.


Είναι πλέον πασιφανές ότι όταν σήμερα κάποιοι διαφημίζουν την καταστροφή του κόσμου στο πίσω μέρος του διεστραμμένου εγκεφάλου τους σχεδιάζουν την εξαφάνιση της Ελληνορωμαικής ιστορίας, του πολιτισμού και της διανόησης του κοινού νου, επειδή αυτά τα θεωρούν ως ανατρεπτικά στοιχεία των ανόμων σχεδιασμών σε βάρος της ανθρωπότητας.
Πρέπει σήμερα κάποιος να κοιμάται με τα τσαρούχια για να μην μπορεί να δει το μυστήριο της ανομίας που εντείνεται και αποκορυφώνεται στις μέρες μας.
Τι φοβούνται λοιπόν τα κέντρα της ανομίας;


Μήπως φοβούνται και τρέμουν την αιώνια Ευλογία και Τιμή που έλαβαν οι Έλληνες έμποροι που βρέθηκαν στα Ιεροσόλυμα λίγο πριν τα ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ του ΚΥΡΙΟΥ μας;


«Ήσαν δε Έλληνες τινές εκ των αναβαινόντων, ίνα προσκυνήσωσιν εν τη εορτή. Ούτοι ουν προσήλθον Φιλίππω τω από Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ηρώτων αυτόν λέγοντες• κύριε, θέλομεν τον Ιησούν ιδείν. Έρχεται Φίλιππος και λέγει τω Ανδρέα, έρχεται Ανδρέας και Φίλιππος και λέγουσι τω Ιησού. Ο δε Ιησούς αποκρίνεται αυτοίς λέγων ελήλυθεν η ώρα, ίνα δοξασθή ο υιός τού ανθρώπου».


Με αυτή την ευλογία ξεκίνησε και ξεκινάει κάθε στιγμή νέα πορεία της Εκκλησίας προς τα Έθνη για να γίνεται πραγματικότητα το ρηθέν « ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ Ο ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ» .


Μήπως ανατριχιάζουν με την λέξη και την έννοια ΡΩΜΗΟΣ;
Μια έννοια που εισήγαγε σαν τύπο και μάλιστα πριν τον Μέγα Κωνσταντίνο ο Απόστολος Παύλος που σαν Ρωμαίος Πολίτης και Χριστιανός με Ελληνική Παιδεία ενσάρκωνε τα θεμέλια στοιχεία της μελλοντικής Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας (Νέας Ρώμης) την οποία και οριοθετούσε πλέον με τις Αποστολικές διαδρομές του.
Μήπως φοβούνται τον ΕΛΛΗΝΑ-ΡΩΜΗΟ;


Για τον λόγο αυτόν τον έχουνε σήμερα πατημένο « να τρώει χώμα στο έδαφος» ;
Μήπως φοβούνται και την ονοματολογία της ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ;
Το αρχαιότερο και καλύτερο άθλημα που γύμναζε το σώμα και το πνεύμα, ο δε νικητής εθεωρείτο ο σπουδαιότερος όλων. Αυτός ήταν και ο λόγος που στο αρχαίο ολυμπιακό πένταθλο, ο τελικός νικητής ήταν ο νικητής του 5ου κατά σειρά αγωνίσματος της πάλης.


Ο Έλληνας από αρχαιοτάτων χρόνων έμαθε να παλεύει.


Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιεί με ιεροπρέπεια την λέξη ΒΙΟΠΑΛΗ που συμπυκνώνει όχι μόνο τον καθημερινό πόνο του αλλά και την διαχρονικότητα του πολιτισμού και τα νάματα της παράδοσης του.


Η λέξη Έλληνας ταυτίσθηκε με την λέξη Πάλη γιατί ο Έλληνας παλεύει αιώνια με τα θεριά του κόσμου τούτου. Παλεύει για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του και την ΛΕΥΤΕΡΙΑ του αιματοβαμμένου τόπου του.


Σε λίγο και εκ των πραγμάτων στον πνευματικό πλανητικό στίβο οι άνθρωποι « θα παλεύουν ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΑ» αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας τα θησαυρίσματα του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού για το καλό της Ανθρωπότητας.
Πρέπει κάποια στιγμή να ξεμαυρίσει η Ελληνική Ψυχή και να δείξει στην οικουμένη πως χαίρεται και πανηγυρίζει όταν σέρνει τους αρχοντικούς ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ στα πνευματικά αλώνια της διανόησης και της σκέψης.


« Πριν κάμποσα χρόνια πήγε κάποιος σε ένα πολύ γνωστό στο Πανελλήνιο Γέροντα στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και του είπε μαζί με την εξομολόγηση του:
- Γέροντα να σου πω κάτι που είδα κατ όναρ και να μου πεις αν με πείραξε ο πειρασμός;
Και άρχισε να του περιγράφει το όνειρο του
- Σαν να βρέθηκα δίχως να το καταλάβω έξω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στην ΠΟΛΗ .
- Εκεί έξω στις πλατείες με τα γνωστά συντριβάνια δεν έβλεπα τούρκους αλλά όλοι μιλούσαν Ελληνικά.
- Αλλά το πιο παράδοξο που έβλεπα ήταν ότι πολυπληθή δημοτικά συγκροτήματα από όλες τις γωνίες της πατρίδος μας με ντόπιες νησιώτικες , ηπειρώτικες, μακεδονικές αλλά και μικρασιατικές, ποντιακές, κρητικές , καππαδόκικες, κυπριακές και θρακιώτικες φορεσιές είχαν περικυκλώσει κυκλοτερώς την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και χόρευαν υπό των ήχο των δημωδών μουσικών συνόλων.
- Τι να σου πω Γέροντα τι χαρά πήρα δεν περιγράφεται;
ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ
- Βρε ευλογημένε, γιατί λες ότι αυτό που είδες είναι του πειρασμού;
- Αφού αυτό θα γίνει
- ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ
- Ότι είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ θα γίνει
- Άντε πήγαινε τώρα και να συναντηθούμε ΘΕΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΣ σε αυτό το πανηγύρι για να το ζήσουμε και ζωντανά.»
ο μακαριστός πατήρ Ανανίας έλεγε το ίδιο



Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι το τέλος του μεγάλου παιδαγωγικού κανόνος του Ελληνικού Ορθόδοξου Γένους. Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η πραγματικότητα της επανεκκίνησης της συναλληλίας, του φιλότιμου και της αρχοντικής λεβεντιάς. Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η αναστήλωση του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού στην σωστή αποστολική του πορεία.



ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας