Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

31 Ιανουαρίου 2020 : η Μεγ. Βρετανία βγαίνει από ΕΕ και την ίδια ημέρα ο τούρκος μπαίνει στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα ανήμερα των ΙΜΙΩΝ Πολλές συμπτώσεις μαζεμένες;


Πολλές συμπτώσεις μαζεμένες;
Με επανειλημμένη αρθρογραφία επισημάναμε τις  ως άνω συμπτώσεις  εδώ και ένα χρόνο, αναλύοντας παραμέτρους .
Φυσικά ούτε ο αέρας πήρε την Ελληνική σημαία το 1996 από ΙΜΙΑ.
Και ούτε ο κακός καιρός ( φυσούσε αέρας λένε)  έφερε  το 2020 τον τούρκο στην Ελληνικές θάλασσες για ΕΡΕΥΝΑ.
Αύριο δεν θα έχει " ευχαριστώ στους Αμερικάνους " αλλά ελάτε να βοηθήσετε . Οι τούρκοι δεν θα υποχωρήσουν , μπορεί για λίγο να κάνουν πίσω ,αλλά θα παραμείνουν αδιάλλακτοι.
Τα τουρκικά ΜΜΕ συνδέουν τις έρευνες αυτές με την πρόσφατη παράνομη συμφωνία Λιβύης - τουρκίας.
Άλλο ψυχραιμία και άλλο κοροϊδία.
  
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΑΝΑΓΚΗ να μάθουμε το συναξάρι των νεομαρτύρων μας που πότισαν το δένδρο της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ του 21 και το ξαναποτίζουν.


Άγιος Αναστάσιος ο Νεομάρτυρας εκ Ναυπλίου.
‎ ‎το συναξάρι του μας το έστειλε μια καλή φίλη η Βαγγελίτσα

« Ημερομηνία εορτής 1 Φεβρουαρίου...Ο Άγιος Αναστάσιος ήταν γέννημα θρέμμα του Ναυπλίου και ζωγράφος επιδέξιος ως προς το επάγγελμα. Αρραβωνιάστηκε εκεί την κόρη ενός χριστιανού και σε λίγες μέρες άκουσε κάποια σφάλματα για την αρραβωνιαστικιά του και την άφησε. Οι συγγενείς της κόρης, του έκαναν μαγικά, για να την αγαπήσει και να την πάρει. Έτσι σε λίγο καιρό υπό την επήρεια των μαγικών, έχασε ο νέος τα λογικά του και γυρνούσε από δω κι από κει.Όταν τον είδαν οι Τούρκοι, έτσι αλλόκοτο, τον έκαναν να αλλαξοπιστήσει. Ο Θεός όμως τον λυπήθηκε και σε λίγες μέρες του έδωσε την υγεία του. Και ερχόμενος στα συγκαλά του, κατανοεί ότι είναι Τούρκος και ότι φορούσε στο κεφάλι άσπρο σαρίκι. Αμέσως το πετάει στο χώμα και αρχίζει να φωνάζει με δυνατή φωνή και με τόλμη μέσα στο πλήθος των Τούρκων ότι ήταν, είναι και θα είναι για πάντα χριστιανός.Οι Τούρκοι μόλις είδαν ότι μετάνιωσε, έτρεξαν καταπάνω του και δέρνοντας και σπρώχνοντας τον έφεραν στον κριτή. Ο κριτής επιχειρούσε με διάφορες πλεκτάνες, πότε κολακεύοντας και πότε φοβερίζοντας, να τον κάνει να αρνηθεί την Χριστιανική πίστη. Αλλά ο Μάρτυρας δεν τα λογάριαζε όλα αυτά και ακλόνητος έλεγε με τόλμη ότι δεν αρνείται τον Κύριο Ιησού Χριστό, τον αληθινό Θεό, αλλά πιστεύει και Τον προσκυνά ως δημιουργό και σωτήρα του ενώ την πίστη στον Αλλάχ δεν την χρειάζεται και την αποστρέφεται. Όταν άκουσε αυτά ο κριτής έδωσε εντολή να τον αποκεφαλίσουν.Αλλά οι Τούρκοι δεν τον άκουσαν και με το που τον έβγαλαν από το κριτήριο όρμισαν πάνω του όπως παλιά οι Ιουδαίοι στον πρωτομάρτυρα Στέφανο και άλλοι με ξύλα, άλλοι με σπαθιά, άλλοι με μαχαίρια κατατρυπούσαν το κορμί του Μάρτυρα μέχρι που το κατέκοψαν σε μικρά κομμάτια.Έτσι ετελειώθη την 1η Φεβρουαρόυ 1655 μ.Χ. (κατά άλλους το 1654 μ.Χ.) ο ευλογημένος Αναστάσιος και έλαβε του μαρτυρίου το στεφάνι και τώρα ευφραίνεται στο χορό των Μαρτύρων εις δόξαν του Τριαδικού Θεού. Με Βασιλικό διάταγμα της 14ης Νοεμβρίου 1935 μ.Χ. καθιερώθηκε η 1η Φεβρουαρίου ως ημέρα ολοκληρωτικής αργίας των καταστημάτων Ναυπλίου»


Η ΚΟΡΩΝΑ του Κορωναϊού είναι η ΣΥΓΧΥΣΗ; Η σύγχυση είναι αυτή του αντίχριστου;


Ο πιστός χριστιανός όταν ξυπνάει το πρωί κάνει τον ΣΤΑΥΡΟ του και λαμβάνει ΑΝΤΙΔΩΡΟ και ΑΓΙΑΣΜΟ.
Έτσι συνεχίζει την ημέρα του   
Για όλα μας μίλησαν οι άγιοι , για όλα μας επέστησαν την προσοχή , μαζί με τα άλλα ή  πριν από αυτά μπορεί να προηγηθούν ανίατες αρρώστιες.
Η αποστασία φέρνει αδιέξοδα σε όλους τους τομείς ακόμα και σύγχυση στο θέμα της υγείας.
Αυτό που γίνεται παγκοσμίως δεν έχει προηγούμενο όσο και να επιθυμούν να το παραλληλίσουν με άλλες ιογενείς επιδημίες .
 « Νέος κοροναϊός: Παγκόσμια σύγχυση για τη χρήση της μάσκας -Προστατεύει ή όχι;» https://www.iefimerida.gr/ygeia/koronaios-pagkosmia-syghysi-gia-hrisi-tis-maskas
 «Μη φοράτε μάσκα, αν είστε καλά», γράφει στην πρώτη σελίδα του σημερινού φύλλου της η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στη Σιγκαπούρη, την ώρα που οι αρχές σε όλον τον κόσμο επιχειρούν να αμβλύνουν τον πανικό των πολιτών που αναζητούν διακαώς να προμηθευτούν χειρουργικές μάσκες για να προστατευθούν ενάντια στον ταχέως εξαπλούμενο  κοροναϊό.
Στη γειτονική Μαλαισία, η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να φορούν πάντα μάσκα και να έχουν μαζί τους μπουκαλάκια με απολυμαντικό υγρό, ενώ παρόμοιες εκκλήσεις έχουν απευθύνει οι αρχές της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ.
Τα αντικρουόμενα μηνύματα έχουν προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες σχετικά με τους τρόπους προστασίας κατά της επιδημίας, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 200 ανθρώπους στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 20 χώρες, με κάποιους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι η λανθασμένη τοποθέτηση της μάσκας μπορεί ακόμη και να αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κοροναϊό.
Η Αυστραλία και η Ταϊβάν ανακοίνωσαν ότι οι υγιείς πολίτες δεν χρειάζονται μάσκες, αλλά η Αυστραλία έχει διανείμει ένα εκατομμύριο μάσκες από τα εθνικά ιατρικά της αποθέματα και οι μάσκες φοριούνται ευρέως στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, την Ταϊπέι, όπου η κυβέρνηση έχει επιβάλει πλαφόν στην αγορά τους και έχει απαγορεύσει την εξαγωγή τους.
Η Διοίκηση των Σιδηροδρόμων της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα ότι, αν ο ιός συνεχίσει να εξαπλώνεται, θα αρνείται να επιβιβάζει επιβάτες στα τρένα, αν δεν φορούν χειρουργική μάσκα.
Φοράτε τις μάσκες σωστά
Ο κοροναϊός μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο παρότι δεν είναι σαφές πόσο εύκολο είναι αυτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα κρούσματα ήταν άνθρωποι που είτε βρέθηκαν στην κινεζική πόλη Ουχάν--το επίκεντρο της μόλυνσης--είτε ήταν συγγενείς των ανθρώπων που μολύνθηκαν ή ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Η μετάδοση γίνεται πιθανόν μέσα από την επαφή με ένα μολυσμένο πρόσωπο μέσω των σωματιδίων στον αέρα από το φτάρνισμα ή τον βήχα. Ο ιός μεταδίδεται επίσης αν κάποιος αγγίξει ένα μολυσμένο άτομο ή αντικείμενο και μετά αγγίξει το στόμα του, την μύτη ή τα μάτια του.

«Οι περιστάσεις όπου απαιτούνται μάσκες είναι όταν βρίσκεσαι μέσα σε ένα πλήθος…ή αν φροντίζεις κάποιον που έχει μολυνθεί. Αν σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα, φόρα μια χειρουργική μάσκα», δήλωσε στο Reuters Global Markets Forum η Άντζελα Ράσμουσεν, μια ιολόγος στο Κέντρο για την Μόλυνση και την Ανοσία του Πανεπιστημίου Κολούμπια των ΗΠΑ.
Στην Κίνα, όπου μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί σχεδόν 10.000 κρούσματα του κοροναϊού, ο Τσουνγιού Γου, κορυφαίος επιδημιολόγος στο Κινεζικό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών, δήλωσε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ότι οι πολίτες θα πρέπει να φοράνε μάσκα όταν χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.»
Επαναλαμβάνουμε …
Ο Πιστός Χριστιανός όταν ξυπνάει το πρωί κάνει τον ΣΤΑΥΡΟ του και λαμβάνει ΑΝΤΙΔΩΡΟ και ΑΓΙΑΣΜΟ.
Έτσι συνεχίζει την ημέρα του…Ας πορευτούμε με ψυχραιμία και ανθρωπιά στα  δύσκολα που έρχονται στην ανθρωπότητα ακολουθώντας τις υγειονομικές συντεταγμένες  οδηγίες. Προς το παρόν και όπως εξαπλώνεται ο φονικός ιός φαίνεται να καταρρέουν οι κόκκινες γραμμές των συστημάτων υγείας και ακόμα είναι νωρίς.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας    


Να ειπωθεί η ΑΛΗΘΕΙΑ στον Ελληνικό Λαό, τώρα που επιβεβαιώνονται οι ΑΓΙΟΙ και μπορεί να τον καλέσουν « στα ΟΠΛΑ»;


Την στιγμή που οδεύουμε στην κορύφωση της επετείου της μνήμης των ΙΜΙΩΝ και την ώρα που η ΕΥΡΩΠΗ αγωνιά για την επιδημιολογική εξάπλωση του  κοροναϊού , ο τούρκος βρήκε την ευκαιρία και προκαλεί αφάνταστα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Από το πρωί της 31 Ιανουαρίου 2020 οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες για το τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα.
« Το ίδιο σενάριο με την Κύπρο “παίζει” η Τουρκία στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. “Αποστολή” ερευνητικού σκάφους “και βλέπουμε”. Ο πλους του ORUC REIS από τα ξημερώματα σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δεν έγινε τυχαία, ούτε βέβαια μπορεί να αποδοθεί στις καιρικές συνθήκες, οι οποίες απ΄ ότι μαθαίνουμε δεν είναι και τόσο κακές που να δικαιολογούν την “έκτακτη ανάγκη” αλλαγής πορείας και εισόδου σε ύδατα που δεν δικαιούται να πλέει το τουρκικό ερευνητικό.
Η Τουρκία μας δοκιμάζει και μάλλον πήρε την απάντηση της. Η φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ,εμφανίστηκε πολύ γρήγορα στην περιοχή κι αυτό είναι ένα μήνυμα που η Τουρκία πρέπει να το “μετρήσει”.
Η Αθήνα πολύ σωστά δεν ανεβάζει τους τόνους. Τουλάχιστον αυτό το μάθημα από τα Ίμια το πήραμε. Δεν θα κλιμακώσουμε εμείς. Αν η Τουρκία θέλει να αναλάβει το ρίσκο της κλιμάκωσης θα πρέπει να το κάνει η ίδια…» https://www.militaire.gr/giati-mpike-stin-elliniki-yfalokripida-to-oruc-reis-ti-epidiokei-i-toyrkia-kai-i-elliniki-antidrasi/
Σε λίγο διαβάζουμε…
« Αποχώρησε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα το τουρκικό πλοίο «ORUC REIS».
Αμέσως μετά διαβάζουμε …
« Ξεκίνησε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του pronews.gr.
Τόσο ισραηλινά μέσα επιτήρησης όσο και η εικόνα που έχει το ελληνικό ΓΕΕΘΑ είναι ότι έχει απλώσει καλώδιο ηχοβολιστικό και έχει ξεκινήσει σεισμικές έρευνες εντός της υφαλοκρηπίδας.
Για την ακρίβεια το Oruc Reis βρίσκεται στα 128 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο και 292 ναυτικά μίλια από το ανατολικό άκρο της Κρήτης.
Η ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» εξέπεμψε το προκαθορισμένο μήνυμα μέσω ασυρμάτου να απομακρυνθεί γατί βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά φυσικά το τουρκικό ερευνητικό δεν απάντησε.
Την περιοχή προσεγγίζει ελληνικό υποβρύχιο το οποίο υπολογίζει ότι θα φτάσει τις επόμενες 2 ώρες σε ακτίνα βοής του Oruc Reis.» Γιάννης Πετρίδης https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/843176_xekinise-ereynes-mesa-stin-elliniki-yfalokripida-oruc-reis


ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

« Κλιμάκωση: Δύο τουρκικά πολεμικά πλησιάζουν την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» - Σε ετοιμότητα Ελληνικά F-16 από Κρήτη» https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/843248_klimakosi-dyo-toyrkika-polemika-plisiazoyn-tin-fregata

ΕΥΤΥΧΩΣ μας προετοίμασαν οι ΑΓΙΟΙ μας .
Οι ΑΓΙΟΙ δεν χρειάζονται επιβεβαίωση γιατί ΠΝΕΥΜΑΤΟΚΙΝΗΤΑ βλέπουν τα γεγονότα.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 στο άρθρο  « Συνομολογητής με τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ στα Εθνικά μας θέματα. Εμφανίσεις του Γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα λίγο πριν και λίγο μετά την Κοίμηση του.»
« μας επισημάνθηκε από πνευματικούς αδελφούς, ότι ακριβώς μετά τα ΣΑΡΑΝΤΑ της μνήμης του γέροντα Εφραίμ έρχεται και η ιστορική μνήμη της νύκτας των Ιμίων, όπου θρηνήσαμε τα τρία παλληκάρια μας και οι τούρκοι γκρίζαραν περιοχές στο ΑΙΓΑΙΟ  Έχουν τότε μεγάλο λόγο οι τούρκοι να επικυρώσουν και να πραγματοποιήσουν τις σκοτεινές προθέσεις τους»

« λίγα 24ωρα μετά την κοίμηση του εμφανίζεται ο μακαριστός γέροντας σε αγιασμένη ψυχούλα και της μεταφέρει ότι η τουρκική επιθετικότητα θα ενταθεί κοντά στα ΣΑΡΑΝΤΑ του.

 Όπως μας επισήμαναν κατά ΘΕΙΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ συμπίπτουν τα ΣΑΡΑΝΤΑ του Γέροντα κοντά στην εορτή του Μεγάλου Αντωνίου που ο γέροντας Εφραίμ τιμούσε ιδιαιτέρως και έγινε ο κτήτωρ της Ιεράς Μονής του στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Επίσης μας επισημάνθηκε από πνευματικούς αδελφούς, ότι ακριβώς μετά τα ΣΑΡΑΝΤΑ της μνήμης του γέροντα Εφραίμ έρχεται και η ιστορική μνήμη της νύκτας των Ιμίων, όπου θρηνήσαμε τα τρία παλληκάρια μας και οι τούρκοι γκρίζαραν περιοχές στο ΑΙΓΑΙΟ  Έχουν τότε μεγάλο λόγο οι τούρκοι να επικυρώσουν και να πραγματοποιήσουν τις σκοτεινές προθέσεις τους»  8 Δεκεμβρίου 2019 ανήμερα της  ΟΣΙΑΚΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ του Γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα μεταφέρουμε στο άρθρο μας « η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΡΡΗΣΗ του Γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα : « παιδί μου θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ»
ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟΥ πνευματικού παιδιού του Γέροντα.
Τι του είπε ο Γέροντας Εφραίμ για την Κοίμηση του
- « παιδί μου δεν θα προλάβω την ΠΟΛΗ»
- « γιατί παιδί μου θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ» https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/12/blog-post_47.html

Χορεύοντας με τους ΛΥΚΟΥΣ και τις ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ

Με τι πολεμάμε και με ποιους θα πολεμήσουμε;


 « Ταύτας τας εσχάτας ημέρας, όπου τα χνώτα του Αντιχρίστου μολύνουν γην και θάλασσαν και πάσαν πνοήν ζωής, ως δρόσον χάριτος αναψύχουσαν, ως αύραν Προφήτου Ηλιού αναρριπίζει ο Θεός την ενέργειαν της νοεράς προσευχής εις τα στήθη και την καρδίαν της Εκκλησίας, ως αντίδοτον ψυχικής και σωματικής υγείας και σωτηρίας δια τας ημέρας που έρχονται και θα έλθουν» Ταύτας τας εσχάτας ημέρας (Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης)

« – Γέροντα, νιώθω αγωνία, φόβο, για ο,τι μας περιμένει.
– Αυτός ο φόβος μας βοηθάει να γαντζωθούμε στον Χριστό. Όχι ότι πρέπει να χαίρεται κανείς γι’ αυτήν την κατάσταση που περιμένουμε, άλλα να χαίρεται, γιατί θα αγωνισθή για τον Χριστό. Δηλαδή δεν θα περάσουμε μια κατοχή ενός Χίτλερ η ενός Μουσολίνι, άλλα θα δώσουμε εξετάσεις για τον Χριστό.
Δεν είναι ότι θα έχουμε εμείς πολυβόλα, ατομικές βόμβες ανώτερες, και θα νικήσουμε. Τώρα ο αγώνας θα είναι πνευματικός. Θα παλέψουμε με τον ίδιο τον διάβολο. Ο διάβολος όμως δεν έχει καμμιά εξουσία, αν δεν του δώσουμε εμείς εξουσία.
Τι να φοβηθούμε; Αν ήταν Χίτλερ η Μουσολίνι, ήταν άλλο. Να μην υπάρχη φόβος. Να χαιρώμαστε που η μάχη είναι πνευματική.
Εάν ζήτε μοναχικά, πατερικά, και προσέχετε, θα δικαιούσθε την θεία επέμβαση σε κάθε επίθεση του εχθρού. Αν υπάρχουν άνθρωποι προσευχής, ταπεινοί, που έχουν πόνο και αγάπη, είναι κεφάλαια πνευματικά, είναι «βάσεις» πνευματικές. Δυό-τρεις ψυχές να υπάρχουν σε ένα μοναστήρι που να σκέφτωνται τον πόνο των άλλων και να προσεύχωνται, είναι πνευματικό οχυρό. Καθηλώνουν τα πάντα» Απόσπασμα από τις σελίδες  332 -336 του βιβλίου: ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ  Β΄ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ
ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ»
ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

« Η ΠΑΝΑΓΙΑ στις μέρες μας ανέβασε νέους στυλίτες στο Άγιον Όρος που ετοιμάζουν την μετάνοια της Μεγάλης Ελλάδος που έρχεται.»


Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Νάιτζελ Φάρατζ «Η ΕΕ τελείωσε για την Βρετανία και εύχομαι να καταρρεύσει το οικοδόμημα των Βρυξελών σύντομα». ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ


Αν δεν βρεθεί γρήγορα θεραπεία , ένας πονηρός ΙΟΣ θα πατάξει τον εγωισμό των ισχυρών της γης. Ο ένας θα ρίχνει το φταίξιμο στον άλλον .


Ακόμα δεν είδαμε τίποτε και φυσικά το απευχόμαστε.  Οικονομικά ζητήματα- διαφορές και γεωπολιτικά προβλήματα θα μεγιστοποιηθούν. Μετακινήσεις πληθυσμών θα ενταθούν.
Άραγε θα καταλάβει η ανθρωπότητα ότι όλα αυτά είναι εξ αιτίας της αποστασίας της;

Μήπως πρέπει να ασχοληθεί η ΕΕ με το μείζον της διαχείρισης των αυξανόμενων προσφυγικών ροών , της επιδημιολογικής διασποράς του κορονοϊού 2019-nCoV και των δυσμενών υγειονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες;


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ασχολήθηκαν και έχουν ήδη πλάνα αντιμετώπισης.
Οι προκλήσεις της ανθρώπινης ασφάλειας και εύρυθμης  λειτουργίας της κοινωνίας μεγιστοποιούνται. Ουδείς περίμενε τέτοια πράγματα δηλ. αδιέξοδα πάνω  στα αδιέξοδα , όπως είναι το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού.
Πρέπει να συνδράμουμε όλοι με ψυχραιμία και ανθρωπιά γιατί ο ιός αυτός δεν κάνει εξαιρέσεις, όλοι είμαστε  ίσοι απέναντι του.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αυτοί που άφησαν το πρόβλημα να αυξηθεί πρέπει να δώσουν λύσεις προληπτικού στην αρχή χαρακτήρα.  

Προς το παρόν η  Κομισιόν: Θέλει διευκρινίσεις για τον πλωτό φράχτη!


Ο Έλληνας είναι  ανθρωπιστής και Θεανθρωπιστής γιατί είναι ΕΝΘΕΟΣ από αρχαιοτάτων χρόνων.
Ο ανθρώπινος πόνος τον λυγίζει ειδικά όταν προέρχεται από την προσφυγιά του πολέμου.
Τώρα του έβαλαν μεγάλα βάρη στις αδύναμες πλάτες του αφού τον πέρασαν από το καμίνι των μνημονίων.
Του έλαχε να ψάχνει να βρει μόνος του λύσεις στα ανθρώπινα αδιέξοδα.
Και κάνει ότι μπορεί, αλλά πρέπει να ενημερώνει τους εταίρους του στην ΕΕ που φρόντισαν να σφραγίσουν τα Ελληνοσκοπιανά- βουλγαρικα- αλβανικά σύνορα  στην μεθόριο, ώστε να μην περνάει μύγα.
Έτσι  άφησαν τον Έλληνα  ευάλωτο στον πάσης φύσεως δουλέμπορο που εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο,  να κάνει μόνος του  παιχνίδι με την συνεργεία των τούρκων που θέλουν τα Ελληνικά νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ δικά τους.

Τι ρωτούν οι εταίροι σχετικά με το εγχείρημα της τοποθέτησης πλωτού φράχτη για την διαχείριση των αυξανόμενων προσφυγικών ροών;  

« Διευκρινίσεις από τις ελληνικές Αρχές για τον σχεδιασμό του πλωτού φράχτη που θα αναπτυχθεί στο Αιγαίο για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, αναμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δηλώνει ότι θα παρακολουθεί την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και την αποτελεσματική πρόσβαση των αιτούντων άσυλο.

«Ενημερωθήκαμε για τα σχέδια της κυβέρνησης από τον Τύπο. Θα έρθουμε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για να μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα τί σχεδιάζουν και ποιοί είναι οι στόχοι της εγκατάστασης ενός φράγματος», απάντησε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής όταν ρωτήθηκε στη σημερινή ενημέρωση προς τον Τύπο για το «πλωτό φράγμα» που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση.

«Η Επιτροπή θα διαδραματήσει πλήρως το ρόλο της σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου», είπε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι «είναι δύσκολο να κάνουμε μια συγκεκριμένη τοποθέτηση για το θέμα, καθώς δεν έχουμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου».

Συνεχίζοντας, ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι τα φυσικά φράγματα δεν αντιβαίνουν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όμως «αυτό που είναι σαφές είναι ότι τέτοιου είδους φυσικά τείχη δεν πρέπει να είναι εμπόδιο στην αναζήτηση ασύλου που προστατεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η προστασία των εξωτερικών συνόρων είναι πρωτίστως αρμοδιότητα των κρατών μελών, αλλά η αρχή της μη επαναπροώθησης πρέπει να γίνεται σεβαστή, καθώς και οι γενικές αρχές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, όπως ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων».

Κατέληξε λέγοντας ότι αυτό που η Επιτροπή θα πρέπει να αξιολογήσει είναι η αποτελεσματική πρόσβαση των αιτούντων άσυλο.Πηγή: ΑΝΤ1» https://www.protothema.gr/greece/article/970293/metanasteutiko-dieukriniseis-gia-ton-ploto-frahti-perimenei-i-komision

Πιστεύουμε ότι θα δοθούν  αρμοδίως  οι κατάλληλες εξηγήσεις.
Όμως εκείνο το δημώδες της άλωσης έρχεται στο στόμα  μας:
« Μέσα με δέρνει ο θάνατος, ν' όξω με δέρνει ο Τούρκος. Κι απ' τη δεξιά μου τη μεριά, Φράγκος με πολεμάει»(Καππά Καρδίτσας) ΤΟ ΜΑΝΤΑΤΟ


Πριν από λίγο
«Παγκόσμια Έκτακτη Ανάγκη για την Υγεία» “Global Health Emergency”
Ο κοροναϊός έχει κηρυχθεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ως παγκόσμια έκτακτη ανάγκη, καθώς το ξέσπασμα εξακολουθεί να εξαπλώνεται εκτός της Κίνας.
"Ο κύριος λόγος αυτής της δήλωσης δεν είναι αυτό που συμβαίνει μόνο στην Κίνα, αλλά αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες", δήλωσε ο επικεφαλής της ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Η ανησυχία είναι ότι θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε χώρες με ασθενέστερα συστήματα υγείας.


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Ἡ Συνοδοιπόρος στὰ "ναρκοπέδια" καὶ ἡ "Μπουρλοτιέρισσα" τοῦ Ἀρχιπελάγους

Φώτο 30 Ιανουαρίου 2014 ΤΗΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ
Ο κρισιμότερος και ο πιο ελπιδοφόρος μήνας της ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ και του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ είναι ο μήνας του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ της ανθρωπότητας , ο μήνας Μάρτιος με ότι σημαίνει αυτό και για τα σημερινά δρώμενα.
Πάντα οι τούρκοι τον μήνα Μάρτιο έχουν ένα βάρος στην καρδιά τους.
Έτσι δεν διαφέρει αυτά που γράψαμε στις 27 Μαρτίου του 2014 με τις μέρες που έρχονται   εν έτει τω σωτηρίω 2020.
Σήμερα όλα παίζονται στις παρατάσεις και τις καθυστερήσεις όχι μόνο του συμβατικού χρόνου αλλά και του πνευματικού νόμου.

Γράφει ὁ Δρ. Κωνσταντῖνος Βαρδάκας
Ταμπέλες καθοδήγησης ἔχουν ἀπὸ πολλοῦ μαρκάρει τὶς ζωές μας, πρὸς οἰκονομικὸ ναρκοπέδιο, πρὸς πνευματο-κοινωνικὸ ναρκοπέδιο,  πρὸς οἰκογενειακὸ-ἐπαγγελματικὸ ναρκοπέδιο, πρὸς πολιτικὸ ναρκοπέδιο, πρὸς γεωπολιτικὸ-γεωστρατηγικὸ ναρκοπέδιο.

Ἕνας πλανήτης σκέτο ναρκοπέδιο!

Ὅλα τα μονοπάτια  ναρκοθετήθηκαν καὶ ἀπὸ ἐμᾶς τοὺς ἴδιους , ὄχι γιὰ νὰ ἐμποδίσουμε τὸν κοινὸ ἐχθρὸ ἀλλὰ συνεργοῦντος καὶ αὐτοῦ νὰ τὸν φέρουμε κὰτ εὐθεία μέσα στὶς αὐλὲς  τῶν σπιτιῶν μας.  

Τελικὰ "ναρκοθετήθηκε" καὶ τὸ ἴδιο το μυαλό μας καὶ δὲν μπορεῖ νὰ ἀξιολογήσει ἀκόμη καὶ τὰ καθημερινὰ δρώμενα.

“Κάποιος πρέπει νὰ σᾶς πεῖ πὼς δὲν ζεῖτε σὲ ὄνειρο, οὔτε σὲ ἐφιάλτη. Ζεῖτε μία πολὺ ἄσχημη πραγματικότητα, ποὺ θὰ χειροτερέψει...”

 Κι ἐμεῖς ἀναρωτιόμαστε: Ἐμένα μὲ πιάνουν τὰ νέα μέτρα, ἀγνοώντας (ἠθελημένα) πὼς....
ὅταν θὰ μᾶς "πιάσουν", θὰ εἶναι πολὺ ἀργά…
ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑ: “ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ...” http://www.agioritikovima.gr/

30 Ἰανουαρίου 1823: Μὲ τὴν ἀνεύρεση τῆς Θαυματουργοῦ Εἰκόνος τῆς Παναγίας τῆς Τήνου τῆς Εὐαγγελίστριας  ξεκινάει ἡ συνοδοιπορία τῶν νεώτερων χρόνων τῆς πονεμένης  Ρωμιοσύνης μὲ τὸ Θεῖο Πεπρωμένο της στὰ δύσκολα  γεωπολιτικὰ δρώμενα τῆς ἱστορίας.

Οἱ ξυπόλητοι Ἀγωνιστὲς τοῦ '21 (βλ. Μακρυγιάννης κ.ἃ) ΤΗΝ ἐπισκεπτόταν μὲ τὶς Ὑδραίικες σκοῦνες στὰ πολεμικὰ διαλείμματα γιὰ νὰ τοὺς εὐλογήσει τὰ ἅρματα καὶ νὰ τοὺς ψιθυρίσει στὸ αὐτὶ  
"τὸ Ποθούμενο τῆς Λευτεριᾶς ξεκίνησε. Πάρτε φαλάγγι τοὺς ἐχθρούς τοῦ ΥΙΟΥ μού".

Καὶ αὐτὸ τὸ κάνανε μέχρι τὴν στιγμὴ ποὺ  κάποιοι ἀπὸ αὐτοὺς μὲ πράξεις καὶ παραλείψεις  "ναρκοθέτησαν" τὴν ἱστορικὴ πορεία τοῦ Γένους βλ. δολοφονία Ἰωάννη Καποδίστρια , ἐμφύλιες διαμάχες κ.ἃ

Καὶ ὅμως μέσα στὰ ναρκοπέδια τῆς ἱστορίας καὶ στὶς συγκυρίες τῶν γεγονότων  εἴχαμε τὴν ἴδια τὴν ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ- Συνοδοιπόρο  νὰ ἀποναρκοθετεῖ τὶς διαδρομὲς  τοῦ Ἔθνους   στὶς φοβερὲς δοκιμασίες –τραγωδίες του.


Μπορεῖ νὰ μὴν τὸ ἀξίζαμε ἀλλὰ πάντα ΤΗΝ εἴχαμε "ναρκοσυλλέκτη" δίπλα μας.

Γιὰ νὰ τὸ ποῦμε πιὸ ἁπλά…

 "Αν δὲν εἴχαμε τὴν ΜΑΝΑ τοῦ ΘΕΟΥ Συνοδοιπόρο  δὲν τὴν βγάζαμε καθαρὴ".

Καὶ πῶς νὰ τὴν "βγάλουμε  καθαρὴ" ἂν  δὲν ΤΗΝ εἴχαμε  Προστάτη καὶ Βοηθὸ στὸν ἀκήρυκτο πόλεμο ποὺ διεξαγάγει ἡ Ρωμιοσύνη μὲ τοὺς ἀντίχριστους ὅλων των ἐποχῶν; 


Ἐπειδὴ τὸ μένος τοὺς εἶναι τέτοιο ἐναντίων μας φρόντισαν νὰ ¨τορπιλίσουν¨ καὶ τὴν ἴδια τὴν Συνοδοιπόρο μᾶς τὸ 40 ἀνήμερά της Ἑορτῆς ΤΗΣ μέσα στὴν αὐλὴ τοῦ σπιτιοῦ της στὴν Τῆνο.


Μήπως καὶ σήμερα δὲν THN "τορπιλίζουν" μὲ ἔξωθεν ὁδηγίες, ἀποφάσεις,  κ.ἅ;

Μήπως νομίζουν ὅτι ἡ Συνοδοιπόρος μας δὲν θὰ τοὺς ἀπαντήσει πάλι. ὅπως τοὺς ἀπάντησε καταλλήλως στὰ βουνὰ τῆς ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ;

Μήπως σήμερα ἡ ἀπάντηση τῆς Μεγαλόχαρης σὲ αὐτοὺς  θὰ εἶναι πλέον ὁλοκληρωμένη καὶ τελειωτικὴ;

Τί βλέπουμε τὰ τελευταῖα χρόνια δίχως νὰ μποροῦμε νὰ ἀντιδράσουμε ἐξ αἰτίας τῆς ἀκηδίας τῶν "εὕρω- πακέτων";

Κάποιους νὰ ποντίζουν νάρκες στὶς ζωὲς μᾶς βλ. μνημόνια καὶ ταυτόχρονα νὰ ποντίζουν νάρκες σὲ ὅλο το Αἰγαῖο.

Νὰ στήνουν ἕνα σκηνικὸ μὲ ὑφαλοκρηπίδες, ΑΟΖ, γκρίζες ζῶνες, ἐνεργειακοὺς διαδρόμους κ.ἃ  μὲ ἐπιδίωξη ἄλλοι "νὰ ζεστάνουν" τὶς τσέπες τους, ἄλλοι νὰ μᾶς ἐκμηδενίσουν Ἐθνικὰ καὶ οἱ ἐξ ἀνατολῶν νὰ ξαναζήσουν τὸ ξεφτισμένο ὄνειρο τῆς ὀθωμανικῆς ὑπεροχῆς.


Τὸν σκοπὸ τοὺς τὸν ξέρουν καλὰ καὶ τώρα  "σήμανε"  ἡ ὥρα νὰ δοῦν καὶ τὸ ἀποτέλεσμα τῶν πράξεών τους.

 Ὅμως δὲν ξέρουν τὸν ΣΚΟΠΟ ποὺ μᾶς φυλάει καὶ εἰδικότερα στὸ Αἰγαῖο ποὺ  εἶναι ἡ ΠΑΝΑΓΙΑ ἡ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ τῆς ΤΗΝΟΥ.

Μπουρλοτιέρηδες πρὸς τὸ παρὸν δὲν ἔχουμε…


Ἡ Παναγιὰ ἀφοῦ περισυλλέξει ὅλες τὶς νοητὲς νάρκες  ἀπὸ τὴν ζωὴ τοῦ Ἔθνους  καὶ ἀπὸ τὸ Αἰγαῖο, θὰ φέρει τοὺς δικοὺς ΤΗΣ "μπουρλοτιέρηδες" καὶ ἀργότερα θὰ ἀναδείξει καὶ ἀπὸ ἐμᾶς τέτοιους γιὰ νὰ κάνει τὸ Αἰγαῖο "κόλαση" γιὰ τοὺς ἐχθρούς του ΥΙΟΥ της καὶ ΘΕΟΥ μᾶς ποὺ ἤδη ἔχουν τὰ "κόλλυβα στὸ ζωνάρι" γιὰ τὸ μνημόσυνο ποὺ τοὺς ἐπιφυλάσσει ἡ ἱστορία  μόλις τολμήσουν νὰ φτάσουν στὰ ἕξη μίλια τῆς ὑφαλοκρηπίδας (Γέρων Παΐσιος), σήμερα ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.

Ἡ  ἀπάντηση ΤΗΣ αὐτὴ τὴν φορὰ θὰ εἶναι συμμετρική των κακουργηματικῶν ἐπιδιώξεών τους.

Μὲ ὅλους αὐτοὺς ἡ ΠΑΝΑΓΙΑ ἔχει παλιοὺς λογαριασμοὺς καὶ πρέπει νὰ ξεχρεώσουν!
 Γιὰ τοὺς ἄπιστους ἐξ ἠμῶν ποὺ εἴμαστε μάλιστα καὶ πολλοὶ  ἀλλὰ καὶ γιὰ τοὺς ρεαλιστὲς ἰδεοληψίες ποὺ δὲν βλέπουν λύση στὰ προβλήματα ποὺ μᾶς ἕσφιξαν θὰ μποροῦσε νὰ πεῖ καλοσυνάτα…η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ

- Ποιὰ Μάνα ἀφήνει τὰ παιδιά της στὰ χέρια τῶν ἐχθρῶν ΤΗΣ;

- Ποιὰ Μάνα δὲν συγκινεῖται ὅταν βλέπει τὴν Τιμὴ ¨τῶν πασῶν γενεῶν τῆς Ρωμιοσύνης¨ νὰ κατακλύζει τὸ σπιτικό της μὲ ὕμνους καὶ  ὠδὲς πνευματικὲς  στὸ Αἰγαιοπελαγίτικο Θρονὶ ΤΗΣ;

- Ποτὲ δὲν σᾶς ἄφησα μόνους ἔστω καὶ ἂν δὲν τὸ βλέπατε.

- Τὸ ἔπος τοῦ '21 δὲν τελείωσε ἀκόμη γιὰ αὐτὸ καὶ τὸ ἄλγος καὶ οἱ ὠδίνες τοῦ Ἔθνους συνεχίζονται…

-  Ἡ ζωντανὴ  ΠΑΡΟΥΣΙΑ μοῦ στὸ ἀλβανικὸ ἔπος τοῦ '40 ἦταν ἡ "προαναγγελία"  τῶν δεινῶν ποὺ θὰ ὑποστοῦν οἱ ἐχθροί μου μὲσ τοῦ Αἰγαίου τα νερά!


Δρ. Κωνσταντῖνος Βαρδάκας

Φώτο από τους εορτασμούς στην ΤΗΝΟ το 2014 ( άρθρο μας από https://epanastasilae.blogspot.com/2020/01/blog- https://www.pentapostagma.gr/2014/03/%CE%B7)


« μπορεί να θέλουν να βάλουν την ανθρωπότητα σε καραντίνα – φέρετρο, αλλά η ΑΓΑΠΗ του ΘΕΟΥ την οδηγεί στον ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ για να πάρει την Χαρά της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ» μας επεσήμανε ασκητής που βλέπει από την παλαίστρα του ψηλά, την κοιλάδα των δακρύων μας.