Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

ποιες τσούχτρες; η θάλασσα ξεβράζει νάρκες στην Τουρκία

Αυτές οι νάρκες είναι τα " ορφανά"  της Οδησσού


Διαβάζουμε:

"Είκοσι οκτώ  θαλάσσιες νάρκες που δεν έχουν εκραγεί βρέθηκαν στην παραλία του θέρετρου Σίλε στον Εύξεινο Πόντο, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, και έχει αποκλειστεί, δήλωσαν οι αρχές της περιοχής.

Οι δύτες βρήκαν 28 νάρκες το πρωί, οκτώ από αυτά μεταφέρθηκαν στην ξηρά για να καταστραφούν, δήλωσαν οι αρχές της επαρχίας της Κωνσταντινούπολης, αναφέρει το κανάλι NTV .

Οι νάρκες θα εξουδετερωθούν στις 2 Αυγούστου. Συνεχίζεται η αποτύπωση του βυθού της παραλίας. Αστυνομική πηγή από το πρακτορείο επιβεβαίωσε ότι η παραλία Σοφουλάρ είναι κλειστή, αλλά όλες οι άλλες παραλίες του Σίλε είναι ανοιχτές.

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο, το ρωσικό πολεμικό πλοίο «Σεργκέι Κοτόφ» κατέστρεψε μια ουκρανική θαλάσσια νάρκη βορειοανατολικά του Βοσπόρου."

Πηγή https://echedoros.blog/2023/07/31/%ce%ad%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%c

23 χρόνους ελάβαμε παράταση.. πάμε σε λίγες μέρες για εξετάσεις, αλλά θα έχουμε δίπλα μας ζωντανό ΘΕΌ.

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΕΔΩΣΕ ΧΡΟΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΟΙ .
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΩΡΙΜΑΣΑΝ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΔΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΥ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ
ΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΦΥΣΗ...ΦΩΤΙΕΣ , ΞΗΡΑΣΙΑ, ΑΝΟΜΒΡΙΑ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΉ....



Πριν το 2000  ο  Γέροντας Θεοδόσιος από τα Ακούμια Ρεθύμνου έλεγε:
«Έρχονται δεινά που θα τα δείτε πολύ σύντομα. Είμαστε στην παράταση, οι ταυτότητες (ηλεκτρονικές της Ε.Ε.) έπρεπε να έχουν ήδη βγει...!»
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΊΝΤΕΟ https://youtu.be/D3WZtLDn5po


Έρχονται δεινά που θα τα δείτε πολύ σύντομα. Είμαστε στην παράταση, οι ταυτότητες (ηλεκτρονικές της Ε.Ε.) έπρεπε να έχουν ήδη βγει...!»
Ο γέροντας Θεοδόσιος Δαμβακεράκης (1908-2000) ασκήτεψε στο χωριό Ακούμια του Νομού Ρεθύμνου. Γέροντας χαρισματούχος και διορατικός,χαρακτηρίστηκε από τον γέροντα Παΐσιο τον αγιορείτη ως "Διαμάντι της Κρήτης". Χιλιάδες ήταν αυτοί που τον επισκέφτηκαν στο μοναστήρι του, εκατοντάδες όμως ήταν και τα πνευματικά του παιδιά, μεταξύ των οποίων γιατροί, εκπαιδευτικοί, στρατιωτικοί, ακόμα και κληρικοί.
Ειδικά από τα Χανιά που είχε πάρα πολλά πνευματικοπαίδια και διάνυαν περί των 100 χιλιομέτρων για να ακούσουν τα απλοϊκά αλλά και θεοσόφιστα λόγια του, αλλά και να πάρουν συμβουλές και δύναμη για τον ακατάπαυστο προσωπικό τους αγώνα. Η ανιδιοτελής αγάπη του στον συνάνθρωπο, η διορατικότητά του, αλλά και οι πολλές του θαυματουργικές επεμβάσεις (ακόμα και εν ζωή), ήταν αίτια να αγαπηθεί τόσα θερμά από όλους τους Κρητικούς, και να αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς του κρητικού ασκητισμού.
«Έρχονται δεινά που θα τα δείτε πολύ σύντομα. Είμαστε στην παράταση, οι ταυτότητες (ηλεκτρονικές της Ε.Ε.) έπρεπε να έχουν ήδη βγει...!»
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 'Γέροντας Θεοδόσιος - Ακούμια Ρεθύμνου
Εχει γίνει ένα τροχαίο κατά το οποίο γκρεμίζεται ένα αυτοκίνητο και οι δύο νεαροί επιβάτες του εγκλωβίζονται μέσα, δεν μπορούν να βγουν. Τότε εμφανίζεται ένας Γέροντας με ασκητική μορφή και τους βγάζει έξω.
Γεμάτοι ευγνωμοσύνη, αφού τον ευχαρίστησαν, τον ερώτησαν ´ποιος είσαι Γέροντα και ποιο είναι το μοναστήρι σου να έλθουμε να ανάψουμε ένα κερί´. ´Με λένε Θεοδόσιο και είμαι από τα Ακούμια, από το Ρέθυμνο´ και φεύγει.
Οταν ήλθαν στην Αθήνα, διηγήθηκαν στον πνευματικό τους το θαυμαστό γεγονός. Τότε, εκείνος επικοινώνησε με το μοναστήρι της Παναγίας της Καλυβιανής στις Μοίρες, και ερώτησε την ηγουμένη, η οποία του απάντησε: ´Ναι, έζησε στο μοναστηράκι του, στα Ακούμια.
Ηταν ένας πραγματικός Αγιος. Τον ζήσαμε´.

Η ΕΥΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΥΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - μπορεί σε λίγο να φτάσει και Σύνταγμα;


 Πρωτόγνωρο Μήνυμα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ - τώρα η ΕΥΩΔΙΑ της Μυροβλυσίας ΤΗΣ κατακλύζει όχι μόνο τον πέριξ του Ναού χώρο, αλλά διαχέεται σε πολλά οικοδομικά τετράγωνα .

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Προσωπική μας  Μαρτυρία σήμερα το μεσημέρι 30 Ιουλίου 2023.

Προ μεσημβρινές ώρες τα βήματα μας οδήγησαν στο Περιώνυμο προσκύνημα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ στο Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα .

και άλλες φορές το ζήσαμε αυτό αλλά σήμερα ήταν τόσο έντονο λες και μας μιλούσε η ΠΑΝΑΓΙΑ μας.

Από την στάση της αποβίβασης του λεωφορείου του  214  μια διαπεραστική ευωδία μας κατέκλυσε που μας θύμιζε το Μύρο της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ .

Όσο πλησιάζαμε στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ αυτή η Ευωδία και σε απόσταση περί τα 150 μέτρα μας ακολουθούσε διαχεόμενη στον περιβάλλοντα χώρο .

Ήταν το ΜΥΡΟ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ αυτό που εδώ  και χρόνια μας δίνεται Χάριτι Δωρεά μαζί με τα Χαριτόβρυτα Δάκρυα ΤΗΣ  που εκπηγάζουν ως νάματα θεραπευτικά από την Εφέστειο Ομώνυμο Εικόνα ΤΗΣ .

Όσο περνάνε οι μέρες και μέσα σε αυτούς χαλεπούς καιρούς όλο και περισσότεροι Πιστοί αλλά και άπιστοι καταλαβαίνουμε γιατί κλαίει αδιάλειπτα η ΠΑΝΑΓΙΑ μας .



Η έκτακτη αυτή Δακρυρροή και Μυροβλησία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας που έχει συγκλονίζει όλες τις γωνιές του πλανήτη μας είναι όπως λένε οι άγιοι πατέρες μας η ζωντανή παρουσία του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ που δίνει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Σε λίγες ώρες εισερχόμαστε στο Πάσχα του καλοκαιριού και το μάτι μας έχει φοβηθεί με όσα συμβαίνουν παράδοξα , δαιμονικά και καταστροφικά ( δεν χρειάζεται να τα περιγράψουμε γιατί είναι αποτελέσματα της φρικτής αποστασίας μας σε παγκόσμια κλίμακα) .

Εξερχόμενοι του Ιερού Ναού του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ η ευωδία του Μύρου της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ πάλι μας κατακλύζει. Αρχίζουμε και ροδοβολίζουμε  στις κατηφοριές του Βύρωνα και η ίδια  Ευωδία πάλι τόσο έντονη σε όλη την περιοχή. 




Βλέπουμε τα ανοικτά παραθύρια των διαμερισμάτων της συνοικίας του Βύρωνα  λόγω ζέστης και " ζηλεύουμε " τους κατοίκους που δίχως να το καταλαβαίνουν περιζώνονται από την ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ του Μύρου της ΠΑΝΑΓΙΑΣ .

Φτάνουμε στην  γνωστή πλατεία του ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ και το ΜΥΡΟ ομορφαίνει τις μεσημεριανές στιγμές μας.

Μια άλλη χαρά μπαίνει μέσα μας και κάνει την ζέστη του μεσημεριού δρόσο.

τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά αδελφοί; 

- λες και η ΠΑΝΑΓΙΑ βγήκε έξω από το Ναό της στις παρυφές του Υμηττού στην Νέα Ελβετία στον Βύρωνα και αρχίζει να κατεβαίνει προς την ΑΘΗΝΑ , η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ γνωρίζει το γιατί ...

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

 

☦ “πατερ Νεκταριε ο άγιος Βησσαρίωνας ηταν εδώ μεσα στο ιερό και σε άκουγε προσεκτικά που μιλούσες γι'αυτόν”

Κοίμηση του Πατρός Νικολάου Μαυρονέρι Βοιωτίας ! ! ! Ο Πνευματικός μας Πατέρας Ανεχώρησε προς Κύριον. ! ! Η Βοιωτική & η Εκκλησία τής Ελλάδος Στερείται ενός Αδάμαντος , Εμείς τον Πνευματικό Μας. ! ! ! Καλό Παράδεισο στην Αγία Του Ψυχή ! ! ! Αιωνία τού η Μνήμη    Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ


ΠηγήΠ.Νεκταριος Αυγερος

Αφού μας ζητάτε να ανεβάσει ο κάθε ένας κάποια εμπειρία από τον άγιο Παπούλη. θα το πω για την ωφέλεια σας

 και προς δόξαν Θεού και του μακαριστού πατρός. ειμαστε στο πανηγύρι του οσίου Λουκά πέρσι στην Χαιρώνεια από εκεί και η φωτογραφία. η ελαχιστοτητα μου ορισμένος ομιλητής για το πανηγύρι του οσίου Λουκά. στην ομιλία μου έκανα αναφορά στον δοξασμο του ανθρώπου με την αφθαρσια του ιερού λειψάνου του οσίου Λουκά και κατ'επεκταση του οσιου Βησσαρίωνα του αγαθωνιτου. οταν τελείωσα την ομιλία μου λέει ο παππούς μέσα στο ιερό κρυφά. πατερ Νεκταριε ο άγιος Βησσαρίωνας ηταν εδώ μεσα στο ιερό και σε άκουγε προσεκτικά που μιλούσες γι'αυτον. 
και χαμογελούσε καταφατικά. να τον φωνάζεις σε όλα θα σε ακούσει και θα είναι πάντα κοντά σου να τον επικαλεσθείς σε όλα. Είναι γρήγορος και ακούει γιατί έχεις μεγάλο αγώνα και συ που βοηθας ανθρώπους!! εμεινα να τον κοιτάζω με απορία και στο τέλος μετά το κέρασμα φυγαμε με την ψυχή μας πλημμυρισμένη από μια ανέκφραστη χαρά λες και είχαμε κάνει εξομολόγηση.! εφυγε όλη η κουραση στεναχώρια!! και θαυμασαμε την αγιότητα του πατρός Νικολάου.

……………………

Και πολλές φορές μας έλεγε για σημεία του αγίου Γεωργίου που εμφανιζόταν τον καθοδηγούσε σε πολλά θέματα
Δεν υπάρχει θάνατος τώρα είσαι ποιο κοντά και ποιο ζωντανος από ποτέ μη ξεχάσεις την συμφωνία μας να θυμάται ο ένας τον άλλο οποίος και αν φύγει πρώτος.

Π.Νεκταριος Αυγερος

https://www.facebook.com/profile.php?id=100055682951116



συγκλονιστικό βίντεο με το " Λαμπροφόρο Στρατήγημα" του ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ και του ΤΙΜΙΟΥ ΗΛΟΥ

 


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ βίντεο https://youtu.be/-KgHZP6FfDI

Χωρίς νά τό σχεδιάσω, ἀλλά μᾶλλον αὐθόρμητα, ἐδῶ καί μερικά χρόνια, θέλησα νά διαπιστώσω ἄν ὄντως τά ἐλάχιστα ἁγιάσματα Τιμίου Ξύλου καί Τιμίου Ἥλου πού μοῦ εἶχαν ἐπιδοθεῖ ἦταν γνήσια.

Μοῦ ἔδειξαν μιά διαδικτυακή ἀνάρτηση μέ Ἁγιορείτη γέροντα, καί μέ ἀφορμή αὐτό τό περιστατικό, ἔκανα κι ἐγώ ἁγιασμό μέ τά τεμάχια τοῦ Τιμίου Ξύλου. Μοῦ τά εἶχε δωρίσει ὁ τότε Πατριάρχης Ἱεροσολύμων Διόδωρος ἐνώπιον τοῦ διαδόχου του Εἰρηναίου.

Ἡ ταπεινότητά μου ἐλεήθηκε ἀπό τόν Κύριο νά κατέχει ὡς μεγίστη εὐλογία τά τιμαλφῆ τῆς Πίστεώς μας Δῶρα. Τά ἀποτμήματα αὐτά παρουσίαζαν ἔκτακτα σημεῖα τῆς παρουσίας καί ἐπενέργειας τῆς χάριτος τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.

Σταυρώνοντας μέ τό τιμιόξυλο τό νερό τῆς φιάλης, ἐπικαλούμενος τό Μέγα Ὄνομα τῆς Ἁγίας Τριάδος, γινόταν ὁρατή ἡ χαρίτωσή του.

Δοκίμασα νά ζυμώσω πρόσφορα χωρίς μαγιά, μέ μόνο τό καθαγιασμένο ὕδωρ τῶν τιμίων ἀποτμημάτων. Καί ζυμώθηκαν καί εὐωδίασε ὁ τόπος. Καί ἔκτοτε τό συνηθίζω. Χρησιμοποιῶ στίς ἱερουργίες ἀπ’ αὐτά τά ζυμωμένα πρόσφορα.

Πέρα ἀπό τή χαριτόδωρη μεγαλοδωρία τῆς θείας ἐπικλήσεως τοῦ Σωτῆρος καί τοῦ προσευχητικοῦ διαλόγου (πού ὅλα ἀνακεφαλαιώνονται στό λειτουργικό ἐκκλησιασμό καί τή θεία κοινωνία), κι αὐτά τά ἁπλά θεατά σημεῖα τῆς θείας συγκαταβάσεως ἦταν (καί) δι᾽ ἐμέ “παράκλησις”, παρηγορία, ἐνίσχυση, μετοχή στήν ἀθεάτως θεατή ἐνθεωτική εὐσπλαχνία τοῦ Κυρίου.

Καί δέν ἔπαυσα νά τό ὁμολογῶ στόν κόσμο, στούς κληρικούς μου, στή συνοδεία μου, στούς ἐπισκέπτες μου, πρός ἀφύπνιση, πρός ἀνάνηψη, πρός μετάνοια, πρός ἀποζήτηση μόνου τοῦ σαρκωμένου Θεοῦ ὡς Α καί Ω (καί) τῆς δικῆς μας ὑπάρξεως καί προοπτικῆς.

Βεβαίως τό ἅπαν τοῦ θείου ἐλέους εἶναι ἡ ὀρθόδοξη χριστιανική μου ταυτότητα, ἡ ἀρχιερατική μου ἰδιότητα, ἡ συμμετοχή μου στό ἕνα μυστήριο τοῦ σώματος τῆς Ἐκκλησίας, ἡ διακονία μου καί ἡ σωτηρία μου μέσα σέ αὐτήν τήν θεανθρώπινη ἑνότητα.

Καί τό πλέον κορυφαίο καί σωτηριῶδες ἀπό τά δωρήματα, ἡ τελειότητα τῶν δωρημάτων, τό ἀπαύγασμα τῆς θείας Δόξης, εἶναι ἡ θεία Λειτουργία, ὅπως τό ἔχω δηλώσει καί ἄλλοτε.


Φέτος, κατά τήν ἀπόδοση τῆς ἑορτῆς τῶν Θεοφανείων, ἱερουργώντας στό Παρεκκλήσιο τοῦ Κυρίου Παντοκράτορος στό Ἐπισκοπεῖο Γουμένισσας, κατά τόν Ὄρθρο τέλεσα καί τό Μεγάλο Ἁγιασμό, ἐπιρρίπτοντας στή φιάλη καί τεμάχιο τοῦ Τιμίου Ξύλου, πού μοῦ προσφέρθηκε τήν ἡμέρα πού δέχθηκα μέ ἄλλους ἕξι Ἀρχιερεῖς τήν ἐπίθεση μέ βιτριόλι στό Συνοδικό Δικαστήριο. Καί δόξα τῷ Θεῷ ἐξήλθαμε ζωντανοί ἀπό τήν περιπέτεια.

Κι ἐγώ καί οἱ διάκονοί μου π. Μιχαήλ καί π. Ραφαήλ καί οἱ συνεστῶτες διαπιστώσαμε τήν συγκατάβαση τοῦ Θεοῦ ἐν χάριτι (εἰδικά καί) στή φιάλη τοῦ Ἁγιασμοῦ μέ τήν ἀκίδα τοῦ Τιμίου Ξύλου κινούμενη μέ τήν αὐτή σταθερή περιμετρική κίνηση ἐπί 8´. Ἀντιθέτως ὁ Τίμιος Ἧλος (δωρεά τοῦ Διοδώρου Πατριάρχου Ἱεροσολύμων), αὐτήν τή φορά μόλις πού φαινόταν ὅτι ἐκινεῖτο. Τό νερό τῆς φιάλης παρέμενε ἀκίνητο.

Θά τό διαπιστώσετε οἱ ἴδιοι, βλέποντάς τα στό βίντεο πού θά παρουσιασθεῖ.

Δέν θέλω νά εἰπῶ ὅτι τό ἅπαν τοῦ λειτουργικοῦ καί ἁγιαστικοῦ μυστηρίου ἦταν αὐτό τό θαυμαστό σημεῖο. Καί αὐτό καί ἡ ἀνεπαίσθητη ἤ αἰσθητή πληροφορία τῆς θείας χάριτος στή λατρεύουσα καρδιά μας καί ἡ ἴδια ἡ λατρεύουσα ὕπαρξή μας, ὅλα ἐντάσσονται στή μοναδικότητα τοῦ λειτουργικοῦ γεγονότος καί τῆς θείας μεταλήψεως, στή μέθεξη τῆς βασιλείας τοῦ ἐπιφανέντος Θεοῦ.

Θέλησα νά προσφέρω ὡς δώρημα πρός τούς ἀδελφούς μου βιντεοσκοπημένο τό γεγονός, ἀποζητώντας διά πάντων τή δοξολογία τοῦ ζῶντος Θεοῦ καί Σωτῆρός μας. Ἄλλωστε τό ἀπαιτεῖ καί ἡ ἡμέρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/51468-stigmata-dynamis-tis-adynamias-tou-estavromenou?fbclid=IwAR0XrSN6LG93J9b-zKv9rHTTE4vhDXqL2bfFfcm-hhxdhMjsojHAX5lF_r0

το ποιον αυτών που μας απειλούν - όπως ξέσχισαν την ΑΓΙΑ ( και τόσους άλλους) θα τους ξεσχίσει ο Ουρανός σύντομα

 


1η  Αυγούστου

Άγία Νεομάρτυς Κασσάνδρα η Τραπεζούντια τού Πόντου (1644-1677 μ.Χ., έτών 33)
Προσοχή, αυτή η ιστορία περιέχει συγκλονιστικές λεπτομέρειες
«Ό Άσάμπασης παραδίνει τή χριστιανή σέ δυό στρατιώτες καί κατεβαίνει μαζί τους στό χώμα τού Τσουκανιστηρίου.
Σέ Δέκα μέτρων άπόστασι άπ'τήν έξέδρα τού Πασά, ύψώνονται δυό πανύψηλα κυπαρίσσια, πού άπέχουν τρία μέτρα άναμεταξύ τους.
Ό Άσάμπασης μέ τή βοήθεια τών στρατιωτών, κατεβάζει ώς τή γή δυό χονδρά κλαδιά τών κυπαρισσιών καί δένει σ'αύτά τά πόδια τής Κασσάνδρας. Έπειτα μέ ένα συνθηματικό σφύριγμα, οί στρατιώτες άφήνουν έλεύθερα τά κλαδιά κι'έκείνα, άφού τινάζονται μέ όρμή στά ύψη, ξεσχίζουν τό κορμί τής Μάρτυρος στά δυό. Τό κεφάλι κρεμασμένο άπ'τήν πέτσα τού ένός μέρους, προκαλεί φρίκη καί απελπισία γιά τήν κατάντια έκείνων, πού μέ τέτοια άπανθρωπία έξευτέλισαν τό άνθρώπινο στοιχείο τους.
Ή Νεομάρτυς Κασσάνδρα δέν ζή πιά. Ξεσχισμένη όπως είναι άνάμεσα στά δυό κυπαρίσσια, σαπίζει στήν ύπ'ούρανόν, ότι ό Πόντος ύπήρξε πατρίς καί ρίζα τών πιό έκλεκτών ψυχών, πού στάθηκαν πιστοί στόν Χριστό καί στήν ίδέα τής φιλοπατρίας, μέχρι τελευταίας τους άναπνοής.
Άγία τού Θεού Κασσάνδρα, άγνωστη καί λησμονημένη στά μάτια τού κόσμου, πρέσβευε γιά τή σωτηρία τών ψυχών μας καί τήν άνάστασι τού άθανάτου Έλληνικού Πόντου μας.»

" φως , θάλασσα , καρπούζι , σουβλάκι , έχετε όμως και κάτι άλλο στην χώρα σας που μας τραβάει, αλλά δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε " λένε οι τουρίστες

 


Την κτυπούσε ο πονηρός στον τοίχο και αυτή για να τον « εκδικηθεί» βάπτιζε παιδιά. Η Γερόντισσα που προείδε αερομαχίες πάνω από την Κρήτη.

 



Μπορεί εμείς να λέμε ότι γνωρίζουμε κάτι κολλυβο –γράμματα και να ψηλαφούμε με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, τον ορατό και αόρατο πόλεμο που ξεσηκώθηκε εναντίον της Ελλάδος και των Ελλήνων, αλλά δεν γνωρίζουμε ότι σε αυτό τον πόλεμο μπήκαν πρώτα τα πετεινά του Ουρανού , οι αφανείς  ασκητές , οι ταπεινοί γέροντες και οι αγωνίστριες γερόντισσες και δίνουν μάχες για να μας κρατήσουν όρθιους στην ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ  ΠΙΣΤΗ.
 Γράψαμε για την Γερόντισσα Νυμφοδώρα από την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Κορακίων Χανίων και έρχονται νέες μαρτυρίες για την ασκητική βιοτή της.
Εμείς γράψαμε περί τούτων  
« Μια μέρα την επισκέφτηκα μας είπε η πνευματική της θυγατέρα και δίχως να την ρωτήσω τίποτε , η γερόντισσα είχε κλείσει τα μάτια της και μου έλεγε «πω- πω παιδάκι μου γίνονται αερομαχίες πάνω από την Κρήτη μας, πω – πω τι γίνεται; Να τώρα οι δικοί μας ρίχνουν τούρκικα αεροπλάνα και πιάνουν αιχμαλώτους»
Και σήμερα ελάβαμε μαρτυρίες για το βάθος του πνευματικού αγώνα που έκανε η γερόντισσα μέσα στην ασκητική παλαίστρα της.
ΜΑΡΤΥΡΙΑ
« Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες είχε καμπουριάσει, αυτό προήλθε διότι ο πονηρός την χτυπούσε στον τοίχο, όπου και την τραυμάτισε. Τότε του είπε « θα σε εκδικηθώ»  και έκανε σαράντα βαπτίσεις  παιδιών στην Αφρική. Είχε βαφτίσει και το δικό μου.»  
Μόνο έτσι δύνανται να εξηγηθούν πολλά πράγματα. Το προφητικό χάρισμα δίνεται μέσα από πραγματική ομολογία και άσκηση εν ΧΡΙΣΤΩ
« αυτό που μετράει στην ζωή  μας όλη, είναι να είμαστε στα πόδια του ΧΡΙΣΤΟΥ» έλεγε η Γερόντισσα .

Κάποια ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ της παρουσιάστηκε ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ και της είπε " μείνε και ξενύχτησε μαζί μου" 

η Γερόντισσα ξενύχτισε δίπλα ΤΟΥ παρόλο που την  προηγούμενη νύχτα  της είχε σπάσει τα πλευρά ο πειρασμός και υπέφερε. ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΗΤΑΝ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΙΑ.

Ας έχουμε όλοι μας την ευχή της τέτοιες ώρες και ιδιαίτερα η Κρήτη μας.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ότι και να γίνει η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ στο ΑΙΓΑΙΟ είναι μόνο η ΠΑΝΑΓΙΑ , ούτε το ΝΑΤΟ , ούτε η ΕΕ. Όλα θα δοκιμαστούν πόσο αυθεντικά είναι.

 

2 Δεκεμβρίου του 2019 

Να γιατί η ΠΑΝΑΓΙΑ είπε « για αυτά που θα γίνουν θα είμαι η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ» ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/12/blog-post_2.html


Η Ιστορία κλείνει τον κύκλο της. 
Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας ολοζώντανη επί των επάλξεων του Ελληνικού  Έθνους των Ορθοδόξων Χριστιανών, ως ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ  
Τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους οι τούρκοι. 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ « για αυτά που θα γίνουν θα είμαι η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ»
ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΑΤΗΘΗΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ
ΑΥΤΗ ΘΑΜΑΣ ΣΩΣΕΙ – ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ

Στις 19 Ιανουαρίου του 2019 ο Υποπτέραρχος Θεόδωρος Λίγκρης  δίνει την κάτωθι συγκλονιστική μαρτυρία:  
Αφού αναφέρετε στις συγκλονιστικές στιγμές της διάσωσης της αρχιλοχίας της Αεροπορίας Στρατού κ. Βασιλικής Πλεξίδας με την πτώση του ελικοπτέρου ΧΪΟΥΙ στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας, την Τετάρτη της Λαμπροβδομάδας του 2017, στις 17 Απριλίου, στο 18:01  χρονικό σημείο του παρακάτω βίντεο συμπληρώνει :

Η αδελφή της προσπάθησε να αγιογραφήσει την ΠΑΝΑΓΙΑ, είναι αγιογράφος 


Όταν την τελείωσε είπε « την τελείωσα»  


Και της εμφανίστηκε η ΠΑΝΑΓΙΑ και της λέει:  
« δεν τελείωσες ,ΕΓΩ είμαι ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ»  
« ένας στρατηγός έχει γαλόνια»  
« και θα μου βάλλεις γαλόνια»  


Και μάλιστα της είπε η ΠΑΝΑΓΙΑ: 
 « ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»   
Έτσι έχουν τα πράγματα, αυτά τα έζησα ο ίδιος λέει ο Υποπτέραρχος Θεόδωρος Λίγκρης. 


ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ στα στρατεύσιμα παιδιά μας, σε όλο το έμψυχο δυναμικό. 
ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΔΕΛΦΟΙ
Η ΠΑΝΑΓΙΑ προπορεύεται επί των επάλξεων του Ελληνικού  Έθνους των Ορθοδόξων Χριστιανών ως ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ. 
Οι στρατηγοί υποκλίνονται ενώπιον ΤΗΣ. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Κουράγιο αδελφοί όπου γης έχουμε Ζωντανή Μητέρα και εδώ και εκεί

Φωτοσύνθεση Φιλιππία Βενετσάνου από fb

Καλή Παναγιά” σημαίνει “καλή παρηγοριά”,
“καλή απαντοχή”, ”καλή ελπίδα”,
“καλό ταξίδι στην πορεία…
“Καλή Παναγιά” πάει να πει να βγούμε να Την συναντήσουμε
στους δρόμους που έχει πάρει για να βρει Εκείνη τους αναγκεμένους.
“Καλή Παναγιά”…..ωραία που ακούγεται το Όνομά Της και η ευχή….
δάκρυα, ψίθυροι, ικεσίες, υψωμένα χέρια, βεβαιωμένες ελπίδες, λουλούδια, τα καλύτερα των κήπων, στολίζουν τα εικονίσματα της…

Eleni Dimitriou


ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ - να γίνει ολάκερη η ζωή μας ένα ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ και η Ελλάδα μας ένα Πραγματικό εστίν ανθρωπιάς και πολιτισμού. 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ Στόβοι: η αρχαία πόλη της Παιονίας ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΑΞΙΟ ΠΟΤΑΜΟ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -ΤΩΡΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ : "ΥΠΕΡ ΕΥΧΗΣ ΚΥΡΙΕ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΑΣ"

Φώτο από fb

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

κάτω από κάτι τέτοιες ασήμαντες δηλώσεις κρύβεται η μεγάλη σύγκρουση στην Μαύρη Θάλασσα.

"με μιας θα ανάψει η  φωτιά από μικρή αιτία  κραυγή πολέμου έρχεται από την Βουλγαρία και η Ρωσία σαν χείμαρρος χύνεται..."
" Αερομαχίες Ρωσικών και Νατοϊκών μαχητικών πάνω από την Μαύρη Θάλασσα"
Γνωστές αδελφοί όλες αυτές και πριν χρόνια οι προρρήσεις του Οσίου Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.
Πώς τα προγνώριζε όλα αυτά ο Γέροντας;


Σήμερα διαβάζουμε:


"Η Βουλγαρία ανησυχεί για την παράταση της ρωσικής άσκησης στη Μαύρη Θάλασσα.
Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Τόντορ Ταγκάρεφ, εξέφρασε την ανησυχία του για την παράταση της ρωσικής άσκησης κατά δέκα ημέρες.


«Η Ρωσία διακόπτει τη ναυσιπλοΐα μην αφήνοντας τα ουκρανικά πλοία να περάσουν», είπε ο Ταγκάρεφ

«Ο καθορισμός ζώνης προειδοποίησης για τη Μαύρη Θάλασσα γίνεται συνήθως για λίγες μέρες – όσο διαρκεί η ναυτική άσκηση. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η προθεσμία των 10 ημερών με την ειδοποίηση της Ρωσίας έληξε χθες, αλλά, παρατάθηκε κατά άλλες 10 ημέρες». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας στη βουλγαρική τηλεόραση nova.

Αυτοί οι περιορισμοί δεν πρέπει να εφαρμοστούν από τη Ρωσία για να εμποδίσει την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια. Αυτό είναι απαράδεκτο"

ΛΑΜΠΡΟΦΟΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑ σε μέρες που κυκλοφορούν ανάμεσα μας ακάθαρτα πνεύματα

 


ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ συνομιλία με αφόρητη ζέστη πριν λίγο  

-Χιλιάδες , εκατομμύρια θα εισέλθουν με το ΜΥΣΤΗΡΙΟ του ΣΤΑΥΡΟΥ στην Ορθοδοξία και με την επιβεβαίωση των προφητευομένων και μην σε παραξενεύει. Όλοι θα παραμιλούν με τα ζωντανά θαύματα, μας είπε.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

  " - δες παλληκάρι, μου είπε ο γέροντας , τι γίνεται γύρω μας; 

- ένα μακελειό , πέφτουν οχυρά και ξεθωριάζουν φίρμες πνευματικές ή μη.
- από την μια έχουμε την πρόοδο κάθε τι παράδοξου που προσβάλλει τον φυσικό και πνευματικό νόμο και από την άλλη δεν γνωρίζουμε τίποτε για την πραγματική ΠΡΟΟΔΟ.

- γνωρίζεις ότι ο μήνας του Αυγούστου είναι αφιερωμένος στον ΤΙΜΙΟ και ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ του Κυρίου μας και φυσικά στην Υπεραγία Θεοτόκο για αυτό και οι εχθροί τους αυτόν το μήνα παθαίνουν εις τας φρένας τους.

- σήμερα είναι τα Προεόρτια της Προόδου του ΤΙΜΙΟΥ και ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ μπαίνει με το ΛΑΜΠΡΟΦΟΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑ του ΣΤΑΥΡΟΥ.
- για ψάξτο και δες ... " 

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΔΕΛΦΟΙ το ψάξαμε 
«Σήμερον Σταυρός υψούται και κόσμος εκ πλάνης ελευθερούται. Σήμερον του Χριστού η Ανάστασις εγκαινιάζεται, και τα πέρατα της γης αγάλλονται».


Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει την Πρόοδο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, δηλαδή την έξοδο του Ιερού Συμβόλου του Σταυρού από το Παλάτι και τη λιτάνευσή του στις συνοικίες της Κωνσταντινουπόλεως προς ευλογία των πιστών, καθώς επίσης με τη δύναμη του Τιμίου Σταυρού να απαλλαγούν από κάθε επιδημία και ασθένεια.

Σε αυτό το " φοβερό"   ταξίδι μας βοήθησε τα μάλλα η φιλόλογος  Ἀγγελική Τσιραμπίδου


" Ἀναζητώντας τίς ρίζες αὐτῆς τῆς γιορτῆς ἔφτασα στά χρόνια τοῦ Βυζαντίου. 

Στά μέσα τοῦ 10ου αἰώνα βρῆκα στόν πολυγραφότατο Κωνσταντῖνο Πορφυρογέννητο μία ἐνδιαφέρουσα μαρτυρία. 


Στό ἔργο του «Ἔκθεσις Βασιλείου Τάξεως» ἀναφέρει πώς στήν Κωνσταντινούπολη ἄρχιζε ἀπό τίς 23 Ἰουλίου ἡ προσκύνηση τοῦ Τιμίου Ξύλου, πού διαρκοῦσε ἑπτά ἡμέρες. 


Στή συνέχεια, ἀπό τήν 1η Αὐγούστου καί γιά δύο ἑβδομάδες, γινόταν ἡ «Πρόοδος», δηλαδή ἡ περιφορά τοῦ Τιμίου Ξύλου σχεδόν σ’ ὅλη τήν Πόλη καί τά περίχωρα πρός ἁγιασμό τῶν πιστῶν. 


Τήν παραμονή τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου (14 Αὐγούστου) περιέφεραν τόν Σταυρό τοῦ Κυρίου στά ἀνάκτορα καί τέλος, τόν ἐναπέθεταν στό ἐκκλησάκι τῶν Ἁγίων Θεοδώρων πού βρισκόταν μέσα στό παλάτι.

 Ἡ ἐπίσημη ἑορτή θεσπίστηκε, ὅπως φαίνεται, ἀργότερα. 


Τόν 12ο αἰώνα, στά χρόνια της αὐτοκρατορίας τοῦ Μανουήλ Κομνηνοῦ, οἱ Βυζαντινοί σώθηκαν ἀπό ἐπιδρομή τῶν Σαρακηνῶν μέ τή βοήθεια τοῦ Τιμίου Ξύλου. 


Ἔκτοτε ἡ ἑορτή ὁρίστηκε τήν πρώτη μέρα τῆς νηστείας τοῦ Δεκαπενταυγούστου (1 Αὐγούστου) καί συνοδευόταν ἀπό λιτάνευση (πρόοδο) τοῦ τιμίου Σταυροῦ.

 Ὁ Πατμιακός κώδικας 266 ἀναγράφει ὅτι ἐπίσης κατά τήν 1η Αὐγούστου στή Μεγάλη Ἐκκλησία ἐτελεῖτο «ἡ Βάπτισις τῶν τιμίων Ξύλων». 

Ὁ Σ. Εὐστρατιάδης σημειώνει: «Κατά τήν ἡμέραν ταύτην ἐξήγετο ἐκ τοῦ σκευοφυλακίου τῆς μεγάλης ἐκκλησίας ὁ τίμιος Σταυρός, περιήγετο ἀνά τήν πόλιν καί ἐξετίθετο εἰς διαφόρους ναούς πρός προσκύνησιν καί ἁγιασμόν τῶν πιστῶν καί πάλιν ἀπετίθετο εἰς τό σκευοφυλάκιον».

 Ταξιδεύω μέ τόν νοῦ στούς δρόμους τῆς Πόλης καί βλέπω τήν περιφορά τοῦ Σταυροῦ. 


Οἱ πιστοί στέκουν στά πλάγια καί κάνουν εὐλαβικά τό σημεῖο τοῦ σταυροῦ. 

Ἄλλοι συνοδεύουν τήν πομπή μέ κατάνυξη καί προσεύχονται καθώς ἁγιάζεται κάθε γωνιά τῆς Βασιλεύουσας. 

Καμαρώνεις καί χαίρεσαι γιά τήν εὐλάβεια τῶν χριστιανῶν πού τιμοῦσαν τόσο ἔντονα τόν Σταυρό τοῦ Χριστοῦ... Σοφά θεσπίστηκε αὐτή ἡ γιορτή. 

Ἡ Ἐκκλησία εἶχε πείρα τῆς δυνάμεως τοῦ Σταυροῦ ἀπό τή γέννησή της, ἀπό τά πρῶτα χρόνια τῶν διωγμῶν. 

Ἔτσι σέ κάθε δυσκολία ἀτομική ἤ συλλογική οἱ πιστοί προσέτρεχαν πάντοτε στό Τίμιο Ξύλο, πού κατατρόπωσε τόν κοσμοκράτορα τοῦ αἰῶνος τούτου, πού νίκησε τό μεγαλύτερο κακό στόν κόσμο, τήν ἁμαρτία...

 Σήμερα, ὡστόσο, πόσο ξεθώριασε τούτη ἡ γιορτή! 

Κι ὅμως ἔχουμε ἀνάγκη τήν ἀναβίωσή της περισσότερο ἀπό ποτέ, θαρρῶ. 

Μπορεῖ σήμερα νά μή γίνονται ἐπιδρομές Σαρακηνῶν, ἀλλά ἡ πατρίδα μας πλήττεται ἀπό χειρότερες ἐπιδρομές. 

Δέν εἶναι μόνο οἱ ἐπιθέσεις τῶν δυνατῶν, ἀλλά καί οἱ ὕπουλες χρόνιες διαβρωτικές ἐπιθέσεις ἐκ τῶν ἔνδον, πού ροκάνισαν τίς ρίζες τῆς φυλῆς μας.

 Βρισκόμαστε σέ τόσο δεινή θέση... κι ἐξακολουθοῦμε νά βυθιζόμαστε στήν ἀπελπισία... 

Μά τέλος πάντων, τί συμβαίνει; 

Μήπως στέρεψε ἡ δύναμη τοῦ Σταυροῦ; 

Ἄπαγε τῆς βλασφημίας! Τότε ποῦ βρίσκεται τό πρόβλημα; 

Μήπως λείπουν οἱ χριστιανοί πού προστρέχουν στόν Σταυρό τοῦ Κυρίου καί προσεύχονται μέ πίστη ἀταλάντευτη;

 Ἡ ἱστορία μας ἔχει τόσα νά μᾶς διδάξει... Ἡ πίστη μας εἶναι τόσο ζωντανή... 


Συνεχίζουμε να διαβάζουμε ...

Στό χέρι μας εἶναι νά ἀναβιώσουν ἐκεῖνες οἱ μέρες πού οἱ πιστοί δέονταν μέ ὅλη τή θέρμη τῆς καρδιᾶς τους, μέ ἐμπιστοσύνη ἀκουμποῦσαν ὅλα τά θέματά τους στόν Σταυρό τοῦ Χριστοῦ καί ἡ παρουσία τοῦ Θεοῦ Πατέρα ἦταν βεβαία, ὄχι γιά νά φέρει τήν ἀπαλλαγή ἀπό τά δεινά κατά τό δικό μας θέλημα, ἀλλά γιά νά φέρει τήν ἔκβαση κατά τό ἅγιό του θέλημα καί τό συμφέρον τῶν ψυχῶν.


ΠΗΓΗ https://www.apolytrosis.gr/index.php/component/k2/item/719-proodos-stavrou

Όταν τελειώσαμε την ανάγνωση των παραπάνω και σε σχέση με αυτά που μας είπε ο σεβάσμιος γέροντας μας ήρθε μια ανατριχίλα και ξεχάσαμε για λίγο τον Καύσωνα τον πραγματικό και τον Πνευματικό και τότε θυμηθήκαμε τα τελευταία λόγια του παππούλη.

" το Μυστήριο του ΤΙΜΙΟΥ και ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΎ όχι μόνο δεν πολεμά την σημερινή δαιμονική μπόρα  αλλά θα ξεκλειδώσει κάθε πτυχή της και θα δείξει το μυστήριο της ανομίας που βρίσκεται μέσα σε αυτήν" 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

" θα βρει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ χίλιους τρόπους να μας σώσει από τους " σωτήρες " και τους κακούς εαυτούς μας - ΤΩΡΑ Πίστη , Υπομονή και τα μάτια ανοικτά γιατί μπήκαμε σε μεγάλα γεγονότα" - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

Και αύριο αν τολμήσει η Τουρκία να τα βάλει με την Ελλάδα, όλες αυτές οι χιλιάδες των κρυπτοχριστιανών Ελλήνων Ρωμιών θα ξεσηκωθούν εναντίον των Τούρκων και θα δράσουν ως 5η φάλαγγα. Οι Τούρκοι κάτι ξέρουν και δεν προχωρούν παρέκει. Ξέρουν. Ξέρουν!" πατήρ Ανανίας

Μου έλεγε προ ετών, ένας Εβραίος δημοσιογράφος, φίλος μου. Υπάρχουν κι αγαθοί Ισραηλίται, όπως ο Ναθαναήλ, ότι «Η Ρωμιοσύνη, πάτερ, υπέστη τρεις Αλώσεις. Τρεις πτώσεις. Τρεις πτώσεις! Μία είναι η Άλωσις της Βασιλευούσης από τους Τούρκους». 1453, 29 Μαΐου, ημέρα Τρίτη, ώρα 9η πρωϊνή. «Η Τρίτη η ασβολερή* και η φαρμακωμένη».


Πηγή: “Λόγοι για τη Άλωση της Πόλης”, Αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης, εκδ. Ακτή, τόμ. Β΄, σελ. 44-48

«Η άλλη πτώση είναι η καταστροφή της Σμύρνης. 1922.» Με την πρώτη πτώση δεν ξεριζώθηκαν οι Έλληνες ούτε απ’ την Πόλη ούτε απ’ την Μικρασία ούτε απ’ τις αλησμόνητες πατρίδες. Με τη δεύτερη πτώση προσπάθησαν οι Ιουδαίοι και ο Πάπας, εκείνοι που σταύρωσαν τον Χριστό… - Επί Ποντίου Πιλάτου εσταυρώθη ο Χριστός και επί αρχιερέων Άννα και Καϊάφα. - Με τη δεύτερη πτώση προσπάθησαν να ξεριζώσουν τη Ρωμιοσύνη από τους τόπους και τις πατρογονικές εστίες. Από το περιβόλι τους. Από κει, που φύτρωσαν. Ξερίζωσαν αρκετούς, αλλά έμειναν και πολλοί ακόμα. Στον Πόντο. Στην Καππαδοκία. Στην Μικρά Ασία. Και στ’ άλλα τα μέρη. Ακόμα και στη Συρία, που δοκιμάζεται σήμερα, υπάρχουνε Ρούμ. Τί είναι Ρούμ; Έλληνες Ορθόδοξοι της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Ο αείμνηστος Παντελεήμων Φωστίνης, όταν είχε πάει στην Κατοχή, στη Μέση Ανατολή, να υπηρετήσει εκεί το στρατό, ως ιεροκήρυξ του κράτους και του Ελληνικού στρατού, έβρισκε πολλούς Σύριους, που δήλωναν Ασσύριοι και δήλωναν Ρούμ. Τί θα πει Ρούμ; «Εμείς είμαστε Έλληνες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Εσείς δεν μας θέλετε!» Ναι! Μάλιστα! Ρούμ!
Κι έμειναν και είναι αρκετοί! Και αύριο αν τολμήσει η Τουρκία να τα βάλει με την Ελλάδα, όλες αυτές οι χιλιάδες των κρυπτοχριστιανών Ελλήνων Ρωμιών θα ξεσηκωθούν εναντίον των Τούρκων και θα δράσουν ως 5η φάλαγγα. Οι Τούρκοι κάτι ξέρουν και δεν προχωρούν παρέκει. Ξέρουν. Ξέρουν!
Και η τρίτη άλωση και πτώση της Ρωμιοσύνης άρχισε… Ξέρετε πότε; Θα το πω. Κι ας το πιώ. 18 Οκτωβρίου 1981. Σας λέει τίποτα αυτό; Άμα σας λέει… Αυτό είναι πράξη γενναία και αντίσταση, που μιλώ τέτοια στιγμή, κάτω από ένα καθεστώς, το οποίο μας έχει φτάσει πλέον στο χειρότερο σημείο παρακμής. Η Ελλάς ποτέ δεν είχε φτάσει σ’ αυτή την κατάντια, που έχει φτάσει σήμερα, κύριοι και πατέρες και αδελφοί. Δεν είχε φτάσει ποτέ σ’ αυτή την κατάντια, που έφτασε σήμερα. Ποτέ! Γίναμε «παλιόψαθα των εθνών». Γίναμε εμπαιγμός των μεγάλων. Και μας έφεραν όλα τα έθνη εδώ. Αυτή κι αν είναι Άλωση.
Πηγή: “Λόγοι για τη Άλωση της Πόλης”, Αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης, εκδ. Ακτή, τόμ. Β΄, σελ. 44-48
*Ασβολερή: μαύρη, σκοτεινή σαν την ασβόλη (καπνιά, αιθάλη).
ΠΗΓΗ

Φιλιππία Βενετσάνου