Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

“ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΜΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ….”

 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ: “ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΜΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ….” Θηβαίος Πολίτης

Προφήτης και ο ΕΛΥΤΗΣ ; "είναι η βαρβαρότητα , την βλέπω να έρχεται κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις"

 Όλα τα στρατεύματα του σατανά έχουν ξεχυθεί στον κόσμο και παρασύρουν τους ανθρώπους στην απώλεια με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του. Εσύ ή με τον Θεό θα είσαι ή με τον σατανά.

☦︎ Γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης

ΜΕΣΑ από τα ψέματα τους φτάνεις σε αυτό που θέλουν. Ουκρανική Υπηρεσία Πληροφοριών: Ο πραγματικός Πούτιν μπορεί να μην υπάρχει πλέον...

 

Mail on Sunday

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, υποστράτηγος Κιρίλο Μπουντάνοφ, αποφάσισε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να έχει τρεις ντόπιους, ανθρώπους που έχουν υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση για να του μοιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Ο Μπουντάνοφ πιστεύει ότι αυτοί οι σωσίες παίζουν ιδιαίτερα τώρα, καθώς ο Πούτιν χάνει τον έλεγχο στο Κρεμλίνο και ενώ διαδίδονται ειδήσεις ότι πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον και μπορεί να έχει καρκίνο…

Σε συνέντευξή του στη βρετανική ταμπλόιντ «Mail on Sunday», ο Μπουντάνοφ είπε ότι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ανακάλυψαν τους σωσίες του Πούτιν που τον είχαν αντικαταστήσει σε πολλές «ειδικές περιπτώσεις» στο παρελθόν, αλλά ότι αυτές οι αντικαταστάσεις έχουν γίνει πλέον «κοινή πρακτική».

«Γνωρίζουμε συγκεκριμένα για τρία άτομα που εμφανίζονται συνέχεια στη θέση του, αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς πόσοι είναι συνολικά». Ο πραγματικός Πούτιν μπορεί να μην υπάρχει πλέον», είπε ο Μπουντάνοφ.

«Όλοι τους έκαναν πλαστικές για να τους μοιάσουν. Το μόνο που τους χαρίζει είναι το ύψος τους. Φαίνεται στις ηχογραφήσεις και στις εικόνες. Αυτό αποκαλύπτεται επίσης από τις χειρονομίες, τη γλώσσα του σώματος και τους λοβούς των αυτιών, που είναι μοναδικά για κάθε άτομο», πρόσθεσε.

Ο Μπουντάνοφ δεν θέλησε να κάνει εικασίες εάν ο Πούτιν αποχώρησε λόγω ασθένειας ή αν πραγματοποιήθηκε σιωπηλό πραξικόπημα εντός του Κρεμλίνου. 

Ωστόσο, είπε ότι η απελευθέρωση της Χερσώνας από την Ουκρανία θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες για τον Πούτιν και τους συνεργάτες του.

«Οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες στη Μόσχα», είπε.

--

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://www.echedoros-a.gr/2022/10/blog-post_100.html#more

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ;

 

 " αυτό που θα ζήσετε δεν θα είναι ένας απλός εφιάλτης αλλά μια καθημερινότητα που θα επιδεινώνεται συνέχεια” και ο ΑΓΙΟΣ επιβεβαιώνεται συνέχεια" 

ΠΟΛΕΜΟΣ - ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΚΕΣ - ΠΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ 

Μας προειδοποίησε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης ο άγιος γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης (στην φώτο με την γερόντισσα Μακρίνα της Ιεράς Μονής της Παναγίας της Οδηγήτριας στην Πορταριά του Πηλίου) 

" Να προετοιμαστούμε για ταχεία κλιμάκωση της αυστηρότητας των μέτρων (κατά του κορωνοϊού) εντός των προσεχών εβδομάδων, ώστε να διατηρηθούν οι δυνατότητες φροντίδας και να αυξηθούν οι εκστρατείες εμβολιασμού», έγραφε παλαιότερα  το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ΕΚΠΕΝ/ECDC)με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης των νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού" 

https://www.iefimerida.gr/kosmos/elbetia-sen-moritz-31-kroysmata-parallagmenoy-koronoioy-ypalliloys-xenodoheion

ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ – ΝΕΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΕΣΤ – ΕΝΑΣ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΑΣ;

ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΓΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΟΨΩΝΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ. 

ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ - ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΕ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ. 

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ;

ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

. Το Δεκέμβριο του 1960 ο Όσιος Δαυίδ εμφανίστηκε σε ένα μικρό κορίτσι, που προσκυνούσε στο μοναστήρι ενώ παρών στο θαύμα ήταν και ο πατέρας Κύριλλος ηγούμενος της μονής που τότε ήταν στρατιώτης..( 1η Νοεμβρίου εορτή του Οσίου Δαυίδ)

Το Θαύμα του Οσίου Δαυίδ που συγκλονίζει! Το 12χρονο κορίτσι που τον έβλεπε και συνομιλούσε μαζί του
ΘΗΒΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΠΗΓΗ

ΕΥΒΟΙΑ ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ: Μία απίστευτη, θαυμαστή ιστορία, η οποία ακόμη και 58 χρόνια μετά συγκλονίζει. Το Δεκέμβριο του 1960 ο Όσιος Δαυίδ εμφανίστηκε σε ένα μικρό κορίτσι, που προσκυνούσε στο μοναστήρι ενώ παρών στο θαύμα ήταν και ο σημερινός ηγούμενος της μονής.
Η μαρτυρία που ακολουθεί είναι η περιγραφή του θαύματος από πιστό που ήταν παρών στο διάλογο του Οσίου με το μικρό κορίτσι.
Με βαθιά συγκίνηση θέλω να σας διηγηθώ ένα περιστατικό που μου συνέβη πριν 45 χρόνια στη Μονή του Οσίου Δαβίδ. Την εποχή εκείνη ζούσα με την οικογένειά μου στο χωριό Κοκκινομηλιά, ένα πανέμορφο χωριό της Β. Ευβοίας, ορεινό με θέα το γαλάζιο Αιγαίο. Εκείνη την περίοδο υπηρετούσα ως ψάλτης στο αναλόγιο των ενοριών στη Κούλουρη και Μαρούλη, δύο γειτονικά μικρά χωριά με ξεχωριστή και αυτά ζωντάνια και ομορφιά.
Στις 31 Οκτωβρίου 1960 είχαμε αποφασίσει με την σύζυγό μου να πάμε στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαβίδ για να προσευχηθούμε επειδή την άλλη ημέρα ήταν η γιορτή του Αγίου. Η μετάβαση τότε γινόταν ή με τα ζώα ή με τα πόδια.Αιφνιδίως όμως το κοριτσάκι μας, αρρώστησε γεγονός που συνέβαλε στη ματαίωση του προσκυνήματος μας. Αν και κατά τη διάρκεια της νύχτας συνήλθε εν τούτοις η αναχώρηση μας για το μοναστήρι αναβλήθηκε.
Στις 5 Δεκεμβρίου 1960, την παραμονή του Αγίου Νικολάου ξεκινήσαμε να πραγματοποιήσουμε το προσκύνημά μας. Στο μοναστήρι συναντήσαμε και άλλους 30 περίπου προσκυνητές από ένα κεντρικό χωριό της Ευβοίας, την Αγία Άννα. Στην Ιερά Μονή βρισκόταν ως προσκυνητής και ο σημερινός ηγούμενος της Μονής π. Κύριλλος, λαϊκός τότε με την μητέρα του, εκμεταλλευόμενος την άδεια του από το στρατό, όπου υπηρετούσε. Κατά τον Εσπερινό που τελέστηκε από τον πατέρα Ιάκωβο Τσαλίκη και τον πατέρα Γρηγόριο (που σήμερα βρίσκεται στην Αλόννησο), οι προσκυνητές από την Αγία Άννα μας πληροφόρησαν ότι μαζί τους είναι και ένα δωδεκάχρονο κορίτσι Γυμνασίου που συνομιλεί με τον Άγιο.
Η πρώτη επικοινωνία του έγινε στην Εκκλησία της Αγίας Άννας, όπου είχαν μεταφερθεί τα ιερά λείψανα του Οσίου Δαβίδ. Το δωδεκάχρονο κορίτσι έβλεπε τον Όσιο Δαυίδ και αυθόρμητα άρχισε διάλογο μαζί του. Αυτό επαναλήφθηκε και στο μοναστήρι του Οσίου. Η έκπληξή μας ήταν μεγάλη. Παρακολουθούσαμε το διάλογο και από τις απαντήσεις συμπεραίναμε τι έλεγε στη μικρή ο Όσιος Δαυίδ. Σημειωτέον πως δεν βλέπαμε ούτε ακούγαμε την φωνή του Αγίου.
Αξέχαστος ο διάλογος του Αγίου
Παραθέτω ορισμένα τμήματα από τον καταπληκτικό αυτό διάλογο που ειλικρινά σημάδεψε από τότε τη ζωή μας:
Ο Άγιος είπε, «Ο καθηγητής σου Μαντζ …; είναι αμαρτωλός». «Όχι Όσιε, είναι πολύ καλός» του απάντησε η κοπελίτσα. «Ναι, θα ‘;ρθει μια μέρα που θα μετανοήσει και στο κήρυγμά του θα πιστέψουν δύο χιλιάδες άνθρωποι» συμπλήρωσε ο Άγιος Δαυίδ.
Σε ερώτηση του Αγίου, αν επιθυμεί να δει την κόλαση, η απάντηση του κοριτσιού ήταν καταφατική. «Ναι, θα ήθελα να δω την κόλαση και τους κολασμένους», (εδώ θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι το κορίτσι καθόταν και βρισκόταν σε κατάσταση έκστασης). Αμέσως τότε βρέθηκαν στην κόλαση. Η κοπελιά τρόμαξε μ’; αυτά που αντίκρισε και ξεφώνησε: «Πάρε με Άγιε από εδώ, γιατί δεν αντέχω να βλέπω». Ρώτησε όμως τον Άγιο να εξηγήσει για μια φρικτή εικόνα που αντίκρισε. «Γιατί αυτή η γυναίκα τρώει το παιδί της;» «Επειδή το γέννησε και το σκότωσε, για αυτό το τρώει;» απάντησε ο Όσιος Δαυίδ. Τότε ξανά παρακάλεσε τον Άγιο να φύγουν, διότι δεν άντεχε να βλέπει άλλο το φρικτό εκείνο θέαμα. Από τους μορφασμούς του προσώπου του κατανοούσες τη φρίκη που έβλεπε.
Όσιος Δαυίδ : «Θέλεις τώρα να δεις τους εκλεκτούς του παραδείσου»;
«Ναι, θέλω Όσιε» ήταν η απάντηση της μικρής. Αμέσως βρέθηκαν στον Παράδεισο.
Κοπελίτσα: «Όσιε, τι λαμπρός που είναι ο Ήλιος εδώ και τι ωραία τριαντάφυλλα; Όσιε, γιατί τα τριαντάφυλλα είναι άλλα ανοιγμένα, άλλα μισανοιγμένα και άλλα κλειστά»;
Όσιος Δαυίδ: «Τα ανοιγμένα είναι οι καθαρές ψυχές των χριστιανών, τα μισανοιγμένα όχι και τόσο καθαρές και τα κλειστά οι άπιστες».
Κοπελίτσα: «Όσιε αυτοί με τα λευκά φτερά γιατί σκουπίζουν τους δρόμους»;
Όσιος Δαυίδ: «Αυτοί είναι οι Άγγελοι και σκουπίζουν τους δρόμους για να περάσει η ψυχή του πατρός Ιακώβου» (ο πατήρ Ιάκωβος ήταν μαζί μας και τ’; άκουγε αυτά).
Κοπελίτσα: «Και θα ‘;ρθει τώρα η ψυχή του πατρός Ιακώβου;
«Θα αργήσει πολύ γιατί πρέπει να εξομολογεί τον κόσμο». Τότε είδα τον γέροντα Ιάκωβο να σκουπίζει με ένα λευκό μαντήλι τα δάκρυά του.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ήλθε ένα λεωφορείο με 25 περίπου επιβάτες. Εισήλθαν στον Ιερό Ναό. Η ησυχία που επικρατούσε τους ώθησε την περιέργεια. Τι συμβαίνει, μας ρώτησαν. Τους εξηγήσαμε πως ζούμε ένα θαύμα. Παρακολουθούμε μια συζήτηση του κοριτσιού με τον Άγιο Δαυίδ. Γέλασαν ειρωνικά και μας χλεύασαν.
Εκείνη ακριβώς τη στιγμή σταμάτησε η συνομιλία του κοριτσιού με τον Άγιο. Με απορία η κοπελίτσα απευθυνόμενη στον Άγιο ρωτά: «Όσιε, γιατί φεύγεις; μήπως οι ψυχές των χριστιανών δεν είναι καθαρές»;
«Το πούλμαν που ήλθε τώρα με τα 25 άτομα είναι όλοι άθεοι; εκτός από μια γερόντισσα 85 περίπου ετών, η οποία είναι πολύ πιστή και χάριν αυτής της ψυχής έφτασε εδώ το πούλμαν; Τι είπες Άγιε; στο πούλμαν υπάρχει και ένας Αθηναίος ψηλός και άκληρος που έχει ένα σκυλί που το ταΐζει καλύτερα από το παιδί του, ενώ πολλοί φτωχοί που έπεσαν στα χέρια του τους πέταξε στους δρόμους»; (τα λόγια τούτα του Αγίου συμπεραίνουμε από τις ερωτήσεις της κοπελίτσας.
Ο άνθρωπος που περιέγραψε η κοπελιά κατά σύμπτωση με πλησίασε και με ρώτησε: «Κύριε, τι είναι εδώ που ήλθαμε»; Είναι το μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ, του είπα. «Μα αυτά που είπε το κορίτσι, αυτός που περιέγραψε είμαι εγώ. Πού ξέρει αυτό για μένα»;
Την στιγμή εκείνη πήρε την γυναίκα του και στάθηκαν μπροστά στην εικόνα του Αγίου λέγοντας: «Άγνωστε Άγιε, δεν σε ξέρω ποιος είσαι, αλλά σ’; ευχαριστώ που μέσα σ’; αυτή την ερημιά βρήκα τον Θεό μου».
Τότε το κοριτσάκι απευθυνόμενη προς αυτούς που είχαν εισέλθει στον Ιερό Ναό είπε: «Σας παρακαλώ, όσοι έχουν βαριά την συνείδησή τους ας βγουν έξω, διότι ο Άγιος δεν θέλει να τους βλέπει».Οι επιβάτες του πούλμαν αναχώρησαν αφού δεν είχαν σκοπό και να μείνουν άλλο.
Μόλις έφυγαν άρχισε πάλι η συζήτηση με τον Άγιο. Ήταν πλέον περασμένα μεσάνυχτα. «Μη φεύγεις Όσιε, δεν κουράσθηκα» είπε η κοπελίτσα και αμέσως συμπλήρωσε: «Α! θα ‘;ρθεις στις 3.00 η ώρα και θα κάνεις και θαύμα»; Στη συνέχεια έτριψε τα μάτια του και απευθυνόμενη στη φίλη της που στεκόταν δίπλα της είπε: «Κοιμήθηκα»; «Ναι, σε είχε πάρει ο ύπνος» απάντησε εκείνη. «Συγχώρεσέ με Άγιε, ήλθα να σε προσκυνήσω και κοιμήθηκα» μονολόγησε. Τότε πράγματι καταλάβαμε ότι αυτά που προηγήθηκαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας τα αγνοούσε.
Εμείς όμως με αγωνία περιμέναμε το θαύμα στις 3.00 π.μ. που είχε προαναγγείλει ο Άγιος. Ήταν 2:45 π.μ όταν οι καμπάνες του μοναστηριού άρχισαν να κτυπούν χαρμόσυνα. Πεταχτήκαμε έξω. Κτυπούσαν μόνες τους. Το γεγονός αυτό το εκλάβαμε ως το θαύμα που αναμέναμε. Εισήλθαμε πάλι στον Ναό.
Το ρολόι έδειχνε 3:00. Ξαφνικά η ματιά όλων μας επικεντρώθηκε στο πάνω μέρος του τέμπλου. Στο ύψος του μικρού παραθύρου στον λευκό τοίχο παρουσιάστηκε μια σκιά που τράβηξε σαν μαγνήτης την προσοχή μας. Διερωτηθήκαμε, τι προκαλεί αυτή τη μαύρη σκιά στον τοίχο;
Τότε είδαμε να προβάλλει το κεφάλι του Οσίου Δαβίδ, με τα λευκά γένια του, όπως ακριβώς είναι στην εικόνα η μορφή του. Φάνηκε ακόμη το πετραχήλι, καθώς και δύο ή τρεις σταυροί από το πετραχήλι. Κουνούσε το κεφάλι του. Στο χέρι του κρατούσε το θυμιατό. Άρχισε να θυμιάζει. Τα κουδουνάκια του θυμιατού ακουγόντουσαν δυνατά. Δάκρυα κατάνυξης πλημμύρισαν τους πάντες. Ικετεύαμε τον Άγιο να μας ελεήσει. Τα δάκρυα έτρεχαν ασταμάτητα. Ο Άγιος έπαιρνε το θυμιατό στο αριστερό χέρι και με το δεξί ευλογούσε τον κόσμο.Ομολογώ ότι το θυμάμαι όσο ζω και δεν θα ξεχάσω ποτέ μου την γλυκύτητα του προσώπου του. Μια γλυκύτητα που αγαλλίαζε την ψυχή μου.
Τη στιγμή που ο Άγιος έσκυψε και προσκυνούσε το κοριτσάκι φωνάζει δυνατά: «Παναγιά μου! Χριστέ μου! περνάει ο Χριστός, περνάει η Παναγία, ο Μ. Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Δημήτριος». Ανέφερε πλειάδα Αγίων για αρκετή ώρα.
Του λόγου μας διακρίναμε μόνο τον Όσιο Δαβίδ που έκανε αυτή την υπόκλιση. Εξ αυτών που έλεγε το κορίτσι δεν βλέπαμε τίποτε. Μέσα σε όλα αυτά οφείλω να σας διηγηθώ και ένα εξίσου σοβαρό περιστατικό που συνέβη στη σύζυγό μου την βραδιά εκείνη. Κρατούσε το μικρό μας κοριτσάκι στην αγκαλιά της όλη την νύχτα χωρίς να αισθάνεται κούραση. Σε μια στιγμή όμως που προσπαθούσε να δει καλύτερα, αισθάνθηκε ότι το μικρό έγινε φοβερά βαρύ. Προσπάθησε να αφήσει κάτω το μικρό αλλά εκείνο παρέμεινε στην αγκαλιά της χωρίς ωστόσο η ίδια να το κρατά.
Επί μία ώρα ο Όσιος Δαυίδ παρέμεινε ορατός δια γυμνού οφθαλμού μέσα στον Ναό του. «Παιδιά μου ιδού ο Άγιος μας είναι εδώ κοντά μας. Να τον παρακαλείτε να σας βοηθάει πάντα. Ας αρχίσουμε όμως τώρα τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία».
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας συνομίλησα με τον τότε φαντάρο και φίλο μου και σημερινό Ηγούμενο της Μονής πατέρα Κύριλλο. «Είδες Κώστα- είπα- απόψε τι έγινε»; «Ναι Σταύρο, ζωντανά πράγματα αυτά, έχω συγκλονισθεί. Όπως βλέπεις είμαι στρατιώτης και αυτή τη στιγμή σου λέω πως όταν απολυθώ θα έλθω κατευθείαν εδώ και δεν θα πάω στο χωριό μου. Γιατί πλέον θέλω να υπηρετήσω τον Άγιο τον οποίο απόψε είδα με τα μάτια μου. Θα μείνω μοναχός στην Ιερά Μονή του Αγίου, διότι όπως είδες και συ τον είδα ζωντανό, τι άλλη απόδειξη θέλω». Πράγματι έτσι και έγινε. Όταν απολύθηκε πήγε στο Μοναστήρι. Σήμερα είναι ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαβίδ.
evia365.gr

και πού το ξέρουν αυτοί;

Politico: Αυξημένος κίνδυνος σύγκρουσης Ελλάδας και Τουρκίας μετά τη συμφωνία της Λιβύης - Ο Τούρκος πρέσβης προειδοποιεί
«Η ισορροπία δυνάμεων τώρα θεωρείται ότι είναι υπέρ της Τουρκίας, περισσότερο από ό,τι πριν. Η Τουρκία έχει πάει σε πόλεμο πολλές φορές από το 2016 και έχει επικρατήσει. Έχει αποδείξει ότι είναι σε θέση να αλλάξει τις πολιτικές συνθήκες με στρατιωτικές επεμβάσεις σε πολλά μέτωπα» συμπλήρωσε ο ίδιος
«Οι εκλογές είναι γνωστές για τη δημιουργία υπερβολικά θερμών συζητήσεων και νέων διαφορών», δήλωσε στo Politico ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Burak Özügergin. «Του χρόνου, με τις εκλογές στην περιοχή, μπορεί να έχουμε μια "τέλεια καταιγίδα", όπως λένε. Αλλά θα είναι κάθε άλλο παρά τέλεια αν η ένταση ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Πρέπει πραγματικά να είμαστε σε επαγρύπνηση, διότι τα πράγματα μπορούν να ξεφύγουν πολύ γρήγορα από τον έλεγχο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Η ανάπτυξη της αμερικανικής ελίτ μεραρχίας στη Ρουμανία υποδηλώνει την έναρξη του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου

 

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν εδώ και καιρό μέρος των σχεδίων της Ουάσιγκτον. Η πρόσφατη ανάπτυξη της μεραρχίας Screaming Eagles στην Ανατολική Ευρώπη κοντά στα ουκρανικά σύνορα μπορεί να υποδηλώνει την αρχή μιας παγκόσμιας σύγκρουσης, πιστεύει ο αρθρογράφος του Al Mayadeen , Ahmad Haj Ali .

«Η απάντηση στο ερώτημα πότε θα ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι η εξής: «Έχει ήδη ξεκινήσει», έγραψε ο δημοσιογράφος.

Κατά τη γνώμη του, η ανάπτυξη της αμερικανικής 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας Screaming Eagles στην Ανατολική Ευρώπη μιλά για την έναρξη μιας παγκόσμιας σύγκρουσης. Περίπου 4.700 στρατιώτες ήταν τοποθετημένοι στην Ευρώπη με το πρόσχημα της συμμετοχής σε «πρωτοφανείς στρατιωτικές ασκήσεις.

Ο Χατζ Άλι επέστησε επίσης την προσοχή στη δήλωση του διοικητή του τμήματος για την ετοιμότητά του να διασχίσει το έδαφος της Ουκρανίας σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον παρατηρητή, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία διαδραματίζουν ένα σενάριο για να αποδυναμώσουν τη Ρωσία, την Κίνα, καθώς και «να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία και να μεταφέρουν το βιομηχανικό και οικονομικό κεφάλαιο στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η είδηση ​​για την ανάπτυξη της επίλεκτης 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας στη Ρουμανία για να συμμετάσχει στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στις 21 Οκτωβρίου. Με το παρατσούκλι "Screaming Eagles", η μονάδα ελαφρού πεζικού εκπαιδεύεται να αναπτύσσει τις δυνάμεις της σε οποιοδήποτε πεδίο μάχης μέσα σε λίγες ώρες.

Έως και 4.700 στρατιώτες έχουν μεταφερθεί από τη βάση της μόνιμης ανάπτυξής τους στο Φορτ Κάμπελ του Κεντάκι, για να ενισχύσουν την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Θα βρίσκονται σε στρατιωτικές βάσεις στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία. Οι Screaming Eagles εμφανίστηκαν στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια με φόντο την αυξανόμενη ένταση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Κρεμλίνο: Επικίνδυνη η ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στη Ρουμανία 

Η ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων κοντά στα ρωσικά σύνορα δεν θα συμβάλει στη σταθερότητα, δήλωσε στους δημοσιογράφους στις 26 Οκτωβρίου ο επίσημος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όσο πιο κοντά πλησιάζουν τα αμερικανικά στρατεύματα στα ρωσικά σύνορα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για εμάς», είπε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση εάν αυτό το γεγονός θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πρόλογος του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

«Σε κάθε περίπτωση, αυτή η ανάπτυξη Αμερικανών στρατιωτών κοντά στα σύνορά μας δεν οδηγεί σε αυξημένη προβλεψιμότητα και σταθερότητα στην περιοχή μας», είπε.

Επιμελητής: Ντμίτρι Σουντάκοφ
ΠΗΓΗ https://english.pravda.ru/news/world/154598-screaming_eagles/

" το μυστήριο της ανομίας παίζει εδώ και αιώνες στην Θεσσαλονίκη"

 " για αυτό και οι τόσοι μεγάλοι άγιοι της" 

ΜΑΚΑΡΙΟΙ οι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ, γνώριζαν από τα πρώτα χρόνια αυτό που παίζεται στις μέρες μας.


ΓΕΡΟΝΤΑΣ " να μελετάμε και την Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ προς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ, για να λυθούν τα δραματικά ερωτηματικά των ημερών  μας"

Πολλοί θέλουν την Θεσσαλονίκη γιατί η συμβασιλεύουσα της Ρωμιοσύνης έχει ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΌ που της μετέφερε ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ των Εθνών ο ΘΕΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ.   

Β Θεσ. 1,6         εἴπερ δίκαιον παρὰ Θεῷ ἀνταποδοῦναι τοῖς θλίβουσιν ὑμᾶς θλῖψιν

Β Θεσ. 1,6                 Διότι θα είναι έργον δικαιοσύνης εκ μέρους του Θεού, εις εκείνους μεν που σας θλίβουν, να ανταποδώση θλίψιν,

Β Θεσ. 2,5                Δεν ενθυμείσθε, ότι σας τα έλεγα αυτά, όταν άκομα ήμουν μεταξύ σας;

Β Θεσ. 2,6         καὶ νῦν τὸ κατέχον οἴδατε, εἰς τὸ ἀποκαλυφθῆναι αὐτὸν ἐν τῷ ἑαυτοῦ καιρῷ·

Β Θεσ. 2,6                Και γνωρίζετε τώρα, ποίον είναι εκείνο, το οποίον συγκρατεί και εμποδίζει τον άνομον να αποκαλυφθή ενωρίτερα, δια να φανερωθή αυτός στον καιρόν, που του έχει καθορισθή από τον Θεόν.

Β Θεσ. 2,7         τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·

Β Θεσ. 2,7                Διότι τώρα η δράσις και το έργον της ανομίας ενεργείται και επεκτείνεται κατά τρόπον ακόμη μυστικόν, ώστε να μη είναι εξ ολοκλήρου φανερόν. Και τούτο διότι υπάρχει κάποιος, που εμποδίζει τον άνομον να εκδηλωθή με όλην αυτού την θρασύτητα και αναισχυντίαν. Και έτσι η πλήρης εμφάνισις του ανόμου θα γίνη, όταν το εμπόδιον αυτό λείψη από το μέσον.

Β Θεσ. 2,10        καὶ ἐν πάσῃ ἀπάτῃ τῆς ἀδικίας ἐν τοῖς ἀπολλυμένοις, ἀνθ᾿ ὧν τὴν ἀγάπην τῆς ἀληθείας οὐκ ἐδέξαντο εἰς τὸ σωθῆναι αὐτούς·

Β Θεσ. 2,10              Θα γίνη ακόμη η εμφάνισίς του με κάθε μέσον και είδος απάτης, που θα είναι καρπός της αδικίας, που θα επικρατήση μεταξύ εκείνων που θα είναι προωρισμένοι εξ αιτίας των δια την απώλειαν, επειδή δεν εδέχθησαν να αγαπήσουν και κάμουν κτήμα των την αλήθειαν, δια να σωθούν.

Β Θεσ. 2,11        καὶ διὰ τοῦτο πέμψει αὐτοῖς ὁ Θεὸς ἐνέργειαν πλάνης εἰς τὸ πιστεῦσαι αὐτοὺς τῷ ψεύδει,

Β Θεσ. 2,11               Και δια τούτο θα παραχωρήση ο Θεός να έλθη και εκδηλωθή εις αυτούς ενέργεια πονηρά, δια να πιστεύσουν αυτοί στο ψεύδος,

Β Θεσ. 2,12        ἵνα κριθῶσι πάντες οἱ μὴ πιστεύσαντες τῇ ἀληθείᾳ, ἀλλ᾿ εὐδοκήσαντες ἐν τῇ ἀδικίᾳ.

Β Θεσ. 2,12              και έτσι να κατακριθούν όλοι όσοι δεν επίστευσαν εις την αλήθειαν, αλλ' εδέχθησαν και ηκολούθησαν με ευχαρίστησιν και προθυμίαν την αδικίαν.


η ΕΛΛΑΔΑ είναι χώρα των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ και όχι των δόλιων Πατριών.

 

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ των ΠΑΤΕΡΩΝ και η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΡΗΣΙΑ του.

Κάποτε το 1986 επισκέφθηκαν δύο πνευματικά παιδιά του γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη , τον γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη, ( σημερινό ΑΓΙΟ της Εκκλησίας μας ) και τους λέει ο δεύτερος :

-Εσείς έχετε πολύ πλούσιο γέροντα....

Τον είδα μπροστά στο Θρόνο του Κυρίου και να του λέει ο Κύριος.


-" Με ευαρέστησες πολύ παιδί μου με όλη σου τη ζωή.."

Ευχαρίστησε ταπεινά ο γέροντας τον Κύριο....

Αλλά είπε πως έχει και μοναχούς και μοναχές και ζήτησε τη σωτηρία και γι αυτούς, και πως αν δεν μπουν και αυτοί στον παράδεισο ,ούτε και αυτός θέλει να περάσει μέσα.

Ο Χριστός συγκατένευσε...ΝΑΙ......

" -Ξέρεις Χριστέ μου ,έχω και τους λαϊκούς παρακαλώ σε και γι'αυτούς..."

Και ο ΚΥΡΙΟΣ πάλι συγκατένευσε ΝΑΙ....και γι αυτούς....

Και συνέχισε ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ο Κατουνακιώτης....

Τώρα καταλαβαίνετε πόσο πλούσιος είναι ο γέροντας σας και πόση παρρησία έχει στον Κύριο μας Ιησού Χριστό;

(απόσπασμα από τον επικήδειο λόγο που εκφώνησε το πνευματικό τέκνο του ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, Γέροντας Νικόδημος στην Ιερά Μονή του ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ στην Αριζόνα των ΗΠΑ, εμφανώς κατασυγκινήμενος. Το όλο αυτό εξιστορημένο γεγονός έκανε όχι μόνο τους παρευρισκόμενους στην κηδεία του αγίου γέροντα, αλλά και τους δεκάδες χιλιάδες πιστούς που την παρακολουθούσαν διαδικτυακά, να ξεσπάσουν σε λυγμούς, αναγνωρίζοντας τα μεγαλεία της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ που κρύβονται σε αγιασμένες ψυχούλες που ήταν εδώ στην γη για εμάς αλεξικέραυνα, αλλά και σήμερα ενώπιον του ΘΡΟΝΟΥ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ είναι πρεσβευτές για την σωτηρία μας - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας)

Ο ΑΓΙΟΣ των Δραματικών Ωρών που τρέχουν μπροστά μας

 


Ο μακαριστός γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης καθισμένος σε μουλάρι στο Άγιον Όρος.

" ο ΑΓΙΟΣ που με την παρρησία του θα μετριάσει τα δεινά της ανθρωπότητας.  

ο ΑΓΙΟΣ  που μας κήρυξε την Μετάνοια για να την χρησιμοποιήσει για το ΕΛΕΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΝ ΕΠΌΜΕΝΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ;

Τίποτε δεν θα πηγαίνει από εδώ και πέρα καλά στην Αμερική γιατί οι πνευματικοί νόμοι θα πνίξουν τα όνειρα που έχουν οι σκοτεινές δυνάμεις για το πλάσμα του ΘΕΟΥ.

Οι ΗΠΑ έχουν διχαστεί και δοκιμαστεί.

Έχουν δοκιμαστεί και έχουν βρεθεί ελλιποβαρείς γιατί συνεχίζουν να είναι ανηλεείς στις ανθρώπινες τραγωδίες που δημιούργησε η ακόρεστη πλεονεξία τους να άρχουν.

Αλλά τώρα δεν είναι μόνες έχουν και ανταγωνιστές (Ρωσία, Κίνα)  ή και συναγωνιστές 

( ΕΕ, Μεγ.Βρεττανία)  στο να επικρατήσουν  με την συνεργεία του αντίχριστου πνεύματος." 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας     

"Ο Άγιος Πορφύριος για τον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας

-Μωρέ έχω μια ζήλια…
-Ζηλεύω αυτόν τον μεγάλο γέροντα, γιατί θα έχει περάσει όλο το Αγιολόγιο της εκκλησίας μας.
-Εγώ είμαι καθηλωμένος εδώ στο κρεβάτι, και Άγιο με ανεβάζουν Άγιο με κατεβάζουν.
-Ενώ ο μεγάλος γέροντας σας Εφραίμ, ήταν έξυπνος και έχει κάνει συνθήκη με το Θεό, να μην τον καταλάβει κανείς, έως ότου πεθάνει.
-Και μετά θα τρομάξετε… τι είχατε δίπλα σας και δεν το καταλάβατε…"
https://proseuxi.gr/agios-porfirios-geronta-efraim-arizonas/
Με όλα αυτά τα τρομακτικά που γίνονται γύρω μας μόνο με "μια τρομακτική αγιότητα" υπερκεράζονται.
και ήδη ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΑΡΙΖΟΝΙΤΗΣ μιλάει ...

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/11/blog-post_11.html

ΦΩΤΟ από Christos Zingelis

Φίλοι του Αγίου Όρους/Agion Oros - Mount Athos

Ο πλανήτης ΓΗ έχει μήνυμα

Σοκαρισμένοι συγγενείς παραλαμβάνουν πτώματα, γονείς ψάχνουν για τα παιδιά τους και ολόκληρη η Νότιος Κορέα αναζητά απαντήσεις, μετά τον θάνατο τουλάχιστον 153 ανθρώπων οι οποίοι ποδοπατήθηκαν, όταν πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε έναν στενό δρόμο της Σεούλ για το Χάλογουιν.
Το Χαλλογουίν (αγγλικά: Halloween) γιορτάζεται τη νύχτα της 31 Οκτωβρίου και είναι μια αργία η οποία εορτάζεται κυρίως σε χώρες του αγγλοσαξωνικού κόσμου....
Μια θεωρία υποστηρίζει ότι η έμπνευση για την γιορτή προήλθε από τα γαελικά φεστιβάλ της σοδειάς, ιδίως του Σαμάιν. Γενικότερα, πολλοί υποστηρίζουν ότι οι πρόδρομοι του Χαλογοουίν είχαν παγανιστικές ρίζες...
Στο Χάλογουιν, τα παιδιά ντύνονται σε κάτι «τρομακτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, γνωστό ως «trick or treat» ή «φάρσα ή κέρασμα». Επίσης, η κολοκύθα αποτελεί σύμβολο της εορτής. Ακόμη, οι άνθρωποι κάνουν πλάκες, ανάβουν φωτιές, βλέπουν ταινίες με σχετική θεματολογία ή επισκέπτονται "στοιχειωμένα" αξιοθέατα.....

τελικά το φάντασμα της πείνας το έβγαλαν νωρίτερα

 


φώτο από το fb και την Φιλιππία Βενετσάνου 


ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ 24ΩΡΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΜΕ : "το φάντασμα της πείνας βγαίνει τον Νοέμβριο" 

βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/10/blog-post_154.html

Αλλά οι Ρώσοι το έβγαλαν πιο γρήγορα γιατί τους πειράξανε.

" Η Ρωσία παγώνει "από σήμερα" τη συμμετοχή της στη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια Ανέφερε ότι η Ουκρανία, με τη βοήθεια drones, επιτέθηκε σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας" βλ.https://www.capital.gr/diethni/3677666/i-rosia-pagonei-apo-simera-ti-summetoxi-tis-sti-sumfonia-gia-tin-exagogi-sitiron-apo-ta-oukranika-limania

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΗΜΑΝΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ 

ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

Η ΠΕΙΝΑ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΌ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ  ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 


Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Μητέρα του Πανιερ. Νεόφυτου Μόρφου "πρόσεξε γιέ μου να μην γύρει ο νους σου" - 1995 αείμνηστος Γέροντας Χρυσόστομος Αγγέλου " πρόσεξε να κρατήσουμε την κοινή λογική γιατί θα χαθεί και αυτή για αυτό να ζυγιάζουμε τον νου με ΧΡΙΣΤΟ"


 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://youtube.com/watch?v=v-TF5ikKrJY&feature=share&utm_source=EKLEiJECCKjOmKnC5IiRIQ

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΉ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ 

«Βλέπω ένα σκότος που έρχεται να καλύψει την γην μαζί με μία μεγάλην οργήν »

 


Σκοτάδι είναι το κακό. 
Θάνατος είναι. 
Νύχτα είναι. 

Μια κατάσταση τόσο κακή, που μας κάνει και δεν βλέπουμε εκείνα που θα έπρεπε να τα βλέπαμε και δεν κάνουμε τίποτε από εκείνα, που ήταν το πιο καλό για μας να τα κάναμε!
( Αγ.Ιωάννης ο Χρυσόστομος )

Ο Χριστός βαδίζει αργά μέσα στην ιστορία. 

Αργά σαν βαθύ ποτάμι, που κάποιο παιδί θα το νόμιζε ακίνητο, αλλά που ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να του φτιάξει φράγμα. 

Αργά σαν σιτάρι, που σπέρνεις το φθινόπωρο και το χειμώνα νομίζεις ότι είναι νεκρό. 

Ακόμα δεν ήρθε η άνοιξη για το σπόρο του Χριστού.

Ο δρόμος Του είναι δύσκολος. 

Γι' αυτό βαδίζει αργά. 

Πορεύεται μέσα από λακκούβες αίματος, μέσα από το σκοτάδι των αμαρτιών, και μέσα από τα αγκάθια των ληστών. 

Είναι στενός ο δρόμος Του και πολλοί πεσμένοι αμαρτωλοί βρίσκονται στον γκρεμό και στις δυο πλευρές του δρόμου Του. 

Εκείνος πρέπει να σκύβει και στις δυο πλευρές, να τους σηκώνει και να τους τραβά πίσω Του και να περπατά προς τα μπρος. 

Γι' αυτό βαδίζει αργά.

Βαδίζει αργά, γιατί το πλήρωμά Του είναι μακριά. 

Το πλήρωμά Του εκτείνεται στα πέρατα της ιστορίας και η θέση Του είναι στα έσχατα...( Αγ.Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

«Βλέπω ενα σκότος που έρχεται να καλύψη την γην μαζί με μία μεγάλην οργήν. 

Βλέπω συγχρόνως ότι το φως έγινε σκότος βαθύ, το δε σκότος έγινεν αμέτρητον σκότος. 

Ω είς ποιόν σκότος βαδίζομεν!»

(† π.Φιλόθεος Ζερβάκος)


Η Ρωσίδα γερόντισσα Μακαρία (+18 Ιουνίου 1993) είπε: 
(Εντός παρενθέσεως η ημερομηνία που το είπε.)

– Στους σκοτεινούς ανθρώπους αρέσει να μαυρίζουν την γη, ενώ οι δυνάμεις του κακού πολλαπλασιάζονται. 

Σύντομα ο καθένας θα ξέρει αυτήν την δουλειά 
(σ.σ. την μαγεία). 

Όλα τα ακάθαρτα πνεύματα θα συγκεντρωθούν γύρω από τον κακό (δηλ. τον Διάβολο). 

Θα τους συγκεντρώσει και θα αρχίσουν. 

Η ζωή θα είναι άσχημη (28η Οκτωβρίου 1987)

– Οι μάγοι θα καλύψουν όλο τον κόσμο με το σκοτάδι, ενώ χωρίς ήλιο τίποτα δεν θα μεγαλώνει. (18η Φεβρουαρίου 1988)

- Ὄχι, ἀδέρφια μου. 

Ἡ ἁμαρτία δὲν θὰ νική­σῃ. 

Μέσα στὴν κολασμένη καὶ σατανικὴ γενεά μας, στὸ σκοτάδι αὐτό, ὑ­πάρχει φῶς, ἐλπίδα, ἄγκυρα, σωσίβιο. 

Ποιό εἶ­­νε; 

Ἂν κάποιος ἀνάμεσά σας, ἄντρας ἢ γυναίκα, εἶνε πολὺ ἁμαρτωλὸς κ᾽ ἔχῃ χρόνια νὰ ἐξομο­λογηθῇ, τοῦ λέω· Ἄνοιξε τὰ αὐτιά σου κι ἄκου­σε σήμερα μιὰ γλυκειὰ φωνή. Σοῦ μιλάει ὁ Χριστὸς καὶ σοῦ λέει· 

«Θάρσει, τέκνον», ἔχε θάρ­ρος, παιδί μου· «ἀφέωνταί σοι αἱ ἁμαρτίαι σου». Μιὰ σταγόνα ἀπὸ τὸ αἷμα τοῦ Χριστοῦ μας μπο­ρεῖ νὰ κάψῃ τὶς ἁμαρτίες ὅλου τοῦ κόσμου.

Φτάνει πιὰ ἡ ἁμαρτία. 

Ἀρκετὰ δουλέψαμε γιὰ τὸν διάβολο. 

Τώρα νὰ γυρίσουμε στὸ Χριστὸ καὶ σὰν τὴν πόρνη νὰ φιλή­σουμε τὰ πανά­χραντα πόδια του. 

Κι ὅταν μιὰ μέρα πεθάνου­με, νὰ μᾶς ἀξιώσῃ ὁ Θεὸς νὰ σφραγίσουμε τὰ χείλη μας μὲ τὰ λόγια «Μνήσθητί μου, Κύριε, ὅταν ἔλθῃς ἐν τῇ βασιλείᾳ σου» (Λουκ. 23,42).

(† ἐπίσκοπος Φλωρίνης Αὐγουστῖνος ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ)

τώρα δεν τούς αρέσει το ΕΥΡΩ και εξομολογούνται αμαρτίες;

Αναρωτιόμαστε γιατί αυτοί οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί ; ενώ από πίσω μάλλον κρύβεται ένας παμπόνηρος στρατηγικός σχεδιασμός να μας βάλουν στην ζώνη του Ευρώ και μετά να μας κόψουν φέτες με τα μνημόνια; Και αυτό γιατί εισήλθαμε απροετοίμαστοι στην ΕΕ;

Στο άρθρο " Η τραπεζίτισσα της Goldman Sachs που «μαγείρεψε» το ελληνικό χρέος για 300 εκατ. δολάρια πήρε σύνταξη" μαθαίνει κάποιος πολλά και συμπληρώνει τις γνώσεις του. όσο αφορά στο τι παίχτηκε πίσω από τις πλάτες μας και σήμερα ήρθε ο δυσβάστακτος λογαριασμός ενώ αποψιλώθηκε κάθε εθνική οικονομική ικμάδα.

Διαβάζουμε στο άρθρο του Διονύση Θανάσουλα

"Αυτό ήταν το «δώρο» της τράπεζας που κυβερνά τον κόσμο κατά πολλούς στην Ελληνίδα που της έφερε 300.000.000 δολάρια από την συμφωνία με τη χώρα μας, η οποία στα 59 της χρόνια εξακολουθεί να κινείται μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης παραμένοντας μια απρόσιτη workaholic.
Στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη , το στέλεχος της Goldman Sachs που έγινε γνωστή ως η τραπεζίτισα που «μαγείρεψε» το ελληνικό χρέος ώστε να να εισέλθει η χώρα μας στο ευρώ, εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο. Η αποχώρηση της από την ασφαλιστική Rothesay, στην οποία κατείχε της θέση της διευθύνουσας συμβούλου για δεκαπέντε χρόνια, έφερε ξανά στη δημοσιότητα αυτή την «τραπεζίτισα του διαβόλου», την «ύαινα της Goldman Sachs» ή την Άντι όπως την αποκαλούν μόνο οι φίλοι και οι πολύ στενοί συνεργάτες της."

Στους πολιτικούς εκείνης της εποχής θα αναζητήσουμε ευθύνες; Θα τους χαρακτηρίσουμε ύαινες και δαιμονικά σπέρματα του σκότους; Ρωτάμε και ξαναρωτάμε γιατί τίποτε κρυπτόν υπό τον ήλιον της δικαιοσύνης.

Δραματικό διάγγελμα από τον Γερμανό Πρόεδρο: Έρχονται δύσκολα χρόνια - ΣΕ ΕΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΛΙ - ΓΑΛΑ και ανάπτυξη. Τόσο σταματημένα μυαλά;

φωτο από το fb - συσσίτιο στην γερμανική κατοχή

"Διάγγελμα από τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε δραματικούς τόνους για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται. Μίλησε για το «τέλος εποχής» της ειρήνης και της ευμάρειας στη Γερμανία.
Έρχονται δύσκολα, σκληρά χρόνια. Το μερίδιο ειρήνης που μας αντιστοιχούσε έχει εξαντληθεί. Η Γερμανία μπαίνει σε μια εποχή έχοντας τον άνεμο κόντρα». Έτσι κάπως περιέγραψε τη νέα πραγματικότητα για τη Γερμανία με σημείο καμπής το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ από το Προεδρικό Μέγαρο Bellevue στο Βερολίνο στο 45λεπτο διάγγελμά του προς το έθνος.

Η Γερμανία σε βαθιά κρίση...."

Πριν τα διαγγέλματα των ισχυρών της ΕΕ άγιοι γέροντες και γερόντισσες μας περιέγραψαν με σαφήνεια τι έρχεται.
Κλειστά τα αυτιά μας και κυρίως τα πνευματικά μας μάτια και απλώς χλευάζαμε ότι τέτοια πράγματα δεν γίνονται.
Έτσι γίναμε καλύτεροι συνέταιροι στην αμαρτία και την αποστασία.
Ο Γερμανός με τον σκληρό ρεαλισμό του, σήμερα επαναλαμβάνει τα προφητικά ακούσματα των Αγίων μας δίχως να τα έχει διαβάσει.
Όμως το δικό μας πρόβλημα είναι μεγαλύτερο γιατί δεν έχουμε ηγεσίες που μπορούν να πουν αλήθειες. Χρυσώνουν το χάπι με μισόλογα και πιστεύουν ότι πάλι θα γλυτώσουμε με τις δικές τους εξυπνάδες.
Οι λέξεις ΣΟΚ και ΔΕΟΣ αδυνατούν να περιγράψουν αυτό που  ζυγώνει παγκοσμίως.
Κανείς δεν. πρέπει να φοβάται από τις διαφαινόμενες δύσκολες καταστάσεις , αντίθετα πρέπει να τρομάζει όταν στις καρέκλες κάθονται ανεπαρκείς άνθρωποι
 (ο χαρακτηρισμός αυτός είναι φτωχός) να διαχειριστούν αυτά που περιέγραψε ο Γερμανός πρόεδρος. 

Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

27 τρισεκατομμύρια φύλλα φθινοπωρινά πεσμένα κάτω δείχνουν τον χειμώνα που έρχεται;

διαβάζουμε από το https://www.bankingnews.gr/

"Η ύψους 27 τρισεκατομμυρίων δολαρίων αγορά τίτλων χρέους του αμερικανικού Δημοσίου δείχνει… κρίση.
Η επόμενη χρηματοπιστωτική κρίση έχει ήδη ξεκινήσει... και πάλι από τις ΗΠΑ.
Σε αντίθεση με το 2008, που τα «ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου» (subrimes loans) πάγωσαν τις συναλλαγές στις αγορές και η Lehman Brothers πτώχευσε, το 2022, μπορεί να είναι η αγορά των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, ύψους 27 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα φέρει την κατάρρευση παγκοσμίως.
Όταν οι ιστορικοί του μέλλοντος ανατρέξουν στο 2022, θα το θυμούνται ως μια χρονιά που δεν λειτούργησε ποτέ τίποτε"

αυτό το πράγμα δεν παλεύεται με τίποτε - έχουμε Δημοκρατία ή παγκόσμια μαύρη μαγεία;

φώτο - το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ στην Κομοτηνή φέτος τον Σεπτέμβριο

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Οι τελευταίοι λόγοι του Αγίου Λουκά του Ιατρού επισκόπου Συμφερουπόλεως ήταν : " προσέξετε παιδιά μου δεν πολεμάτε με αίμα και με σάρκα αλλά με τις καταχθόνιες δυνάμεις του κοσμοκράτορος του αιώνος τούτου" 

Και στις μέρες μας ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ μας προειδοποίησε:  

"τώρα δεν πολεμάμε με τον Χίτλερ και τον Μουσόλινι αλλά με τον ίδιο τον αντίχριστο για αυτό το μέτωπο είναι καθαρό , είτε είσαι με τον Χριστό , είτε είσαι με τον πονηρό και τα όργανα του"

Ένας άλλος σεβαστός ασκητής από την Ουκρανία μας έλεγε από το 2015 ( τότε το γράψαμε αλλά μόλις σήμερα το  κατανοήσαμε και σε σχέση με όσα γίνονται ) " όταν συνέρχονται οι μεγάλοι να αποφασίσουν χάνω την υπόληψη μου στο ανθρώπινο είδος " 

Όμως ο ΘΕΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ μας ειδοποίησε πριν αιώνες (για αυτό πρέπει επί καθημερινής βάσης να ανοίγουμε το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ για να ρουφάμε πραγματική ΖΩΗ )  


 " Ἀδελφοί, ἐνδυναμοῦσθε ἐν Κυρίῳ καὶ ἐν τῷ κράτει τῆς ἰσχύος αὐτοῦ. 

Ἐνδύσασθε τὴν πανοπλίαν τοῦ Θεοῦ πρὸς τὸ δύνασθαι ὑμᾶς στῆναι πρὸς τὰς μεθοδείας τοῦ διαβόλου· 

ὅτι οὐκ ἔστιν ἡμῖν ἡ πάλη πρὸς αἷμα καὶ σάρκα, ἀλλὰ πρὸς τὰς ἀρχάς, πρὸς τὰς ἐξουσίας, πρὸς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους αἰῶνος τούτου, πρὸς τὰ πνευματικὰ τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις. 

Διὰ τοῦτο ἀναλάβετε τὴν πανοπλίαν τοῦ Θεοῦ, ἵνα δυνηθῆτε ἀντιστῆναι ἐν τῇ ἡμέρᾳ τῇ πονηρᾷ καὶ ἅπαντα κατεργασάμενοι στῆναι. 

Στῆτε οὖν περιζωσάμενοι τὴν ὀσφὺν ὑμῶν ἐν ἀληθείᾳ, καὶ ἐνδυσάμενοι τὸν θώρακα τῆς δικαιοσύνης, καὶ ὑποδησάμενοι τοὺς πόδας ἐν ἑτοιμασίᾳ τοῦ Εὐαγγελίου τῆς εἰρήνης, ἐν πᾶσιν ἀναλαβόντες τὸν θυρεὸν τῆς πίστεως, ἐν ᾧ δυνήσεσθε πάντα τὰ βέλη τοῦ πονηροῦ τὰ πεπυρωμένα σβέσαι· καὶ τὴν περικεφαλαίαν τοῦ σωτηρίου δέξασθε, καὶ τὴν μάχαιραν τοῦ Πνεύματος, ὅ ἐστι ῥῆμα Θεοῦ" 

Πρὸς Ἐφεσίους Ἐπιστολῆς Παύλου τὸ Ἀνάγνωσμα 6:10-17

δηλ. ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ μας λέει με τα παραπάνω  και τον τρόπο, πως να παλέψουμε.

Μόνο έτσι παλεύεται αυτό που μπήκε στις ζωές μας εξ αιτίας της αμαρτίας και των δικαιωμάτων που έλαβε ο αντίδικος που στις μέρες μας δημοσιογραφεί , πολιτεύεται , μάχεται στα πεδία των πολεμικών επιχειρήσεων. Είναι σύμβουλος μεγάλων πολυεθνικών κολοσσών , φαρμακευτικών εταιρειών , κυβερνήσεων και βασικά τα έχει ναρκοθετήσει  όλα για να φέρει το πλάσμα του ΘΕΟΥ σε αδιέξοδο 

Λέγανε οι παλαιοί με " το τσουβάλι μπαίνει και με το βελόνι βγαίνει" που σημαίνει ότι η δήθεν εικονική γλυκεία καθημερινότητα κρύβει πίκρα βάσανα και με πολύ κόπο ξαναγυρίζεις στο τραπέζι σου για να φας γλυκό και ευλογημένο ψωμί .

Πριν πολλά χρόνια τολμήσαμε τέτοιες μέρες να πούμε ότι αυτό που βιώνουμε δεν ομοιάζει με τίποτε από τις προηγούμενες ιστορικές περιόδους της ανθρωπότητας για αυτό δεν χρειαζόμαστε μόνο ήρωες, αλλά κυρίους αγίους.

Δηλ. να γίνουμε άγιοι και αν μας φαίνεται δύσκολο και ακατόρθωτο ισχύει "τα αδύνατα παρ ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ" άλλωστε και τους αγίους τους γέννησαν μάνες και πολλοί ξεκίνησαν από το τέλμα της αμαρτίας με σωσίβιο την πραγματική μετάνοια.

Αυτό που ζούμε παλεύεται μόνο με την αγιότητα και την εκκίνηση μας προς αυτήν.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας