Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

Προειδοποίηση " μαζέψτε αίμα για μετάγγιση φτάνει πόλεμος και έρχονται δεινά"

 


Ξημέρωμα Κυριακής Δ΄ Νηστειών του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος λάβαμε ένα μήνυμα: 

" μαζέψτε αίμα για μετάγγιση φτάνει  πόλεμος και έρχονται  δεινά" 

"ας φροντίσουν οι αρμόδιοι φορείς για αυτό" 

" η καθημερινότητα των πολιτών θα δυσχεράνει από εδώ  και εμπρός και χειρότερη θα γίνει αυτή των πολιτικών" 

" Αυτά παρέλαβα παιδί μου στην προσευχή μου" μας είπε Γέροντας ανήσυχος και εμείς συστήνουμε ψυχραιμία και πρόνοια οικονομίας σε αυτό το αγαθό που λέγεται αίμα και σώζει ζωές.

ΥΓ. γνωρίζουμε ότι  κάποιοι μας διαβάζουν, ας το λάβουν στα υπόψη τους αυτό.  


https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

ΑΥΤΟΥΣ να αποφεύγεις!!!

 


Προφητεία του Αποστόλου Παύλου (Οι άνθρωποι των εσχάτων χρόνων!)

''Τίς ἔσχατες ἡμέρες θά ἔρθουν δύσκολοι καιροί. Γιατί οἱ ἄνθρωποι θά εἶναι φίλαυτοι, φιλάργυροι, ἀλαζόνες, ὑπερήφανοι, βλάσφημοι, ἀπειθεῖς στούς γονεῖς τους, ἀχάριστοι, ἀσεβεῖς, ἄστοργοι, ἀδιάλλακτοι, συκοφάντες, ἄσωτοι, ἄγριοι, ἐχθροί τοῦ καλοῦ, προδότες, αὐθάδεις, φουσκωμένοι ἀπό ἐγωισμό. Θ΄ ἀγαπᾶνε πιό πολύ τίς ἡδονές παρά τόν Θεό. Θά δείχνουν ὅτι ἔχουν εὐσέβεια, ἀλλά θά ἔχουν ἀρνηθεῖ τή δύναμή της μέ τίς πράξεις τους. Κι αὐτούς νά τούς ἀποφεύγεις...''

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο νοσηλεύεται η Νανά Παλαιτσάκη.- Η τελευταία ανάρτηση της στα social media ήταν χθες, όταν η ίδια ανέβασε φωτογραφίες από τον εμβολιασμό της

 Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο νοσηλεύεται εδώ και λίγες ώρες η Νανά Παλαιτσάκη.

Η γνωστή δημοσιογράφος, σύμφωνα με το sfaknews.gr νωρίς σήμερα το απόγευμα 10/4 εισήχθη στο νοσοκομείο με βαρύ καρδιακό επεισόδιο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γνωστή δημοσιογράφος ένιωσε νωρίς σήμερα το απόγευμα έναν έντονο πόνο στο στήθος. Συγγενικό της πρόσωπο τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις της στο σπίτι και προφανώς αμέσως κάλεσε το EKAB προκειμένου να μεταφερθεί στο πλησιέστερο εφημερεύον νοσοκομείο.

Η τελευταία ανάρτηση της Νανάς Παλαιτσάκη στα social media ήταν χθες, όταν η ίδια ανέβασε φωτογραφίες από τον εμβολιασμό της χθες το μεσημέρι (9/4) στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Μάλιστα στη λεζάντα των φωτογραφιών είχε γράψει:

«Εμβολιάστηκα στο Λαϊκό. Απίστευτη τάξη, ευγένεια, ενημέρωση. Α’ δόση σήμερα καθώς έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί όσων έχουμε χρόνια υποκείμενα νοσήματα» έγραφε.

ΠΗΓΗ https://www.in.gr/2021/04/10/greece/nana-palaitsaki-nosileyetai-se-krisimi-katastasi/


ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ -Υπάρχει ήδη μεγάλο πρόβλημα μεταξύ Ρωσίας και τουρκίας - Σήμερα δηλώσεις της δεύτερης ότι θα κλείσει τα ΣΤΕΝΑ στα Ρωσικά πλοία .


 Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Η Τουρκία απάντησε στις χτεσινές παρεμβάσεις του ίδιου του Β. Πούτιν αλλά και του ρωσικού ΥΠΕΞ που ζήτησαν να τηρηθεί η Συνθήκη του Μοντρέ. Πριν λίγο παρέμβαση πραγματοποίησε και ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα και ο Αναπληρωτής Ρώσος ΥΠΕΞ.

Συνολικά έχουμε 4 ρωσικές παρεμβάσεις στο ανώτατο επίπεδο σε 24 ώρες. 

Η Άγκυρα επικαλείται το γράμμα της Συνθήκης του Μοντρέ για να εμφανιστεί ως “ουδέτερη” που απλά τηρεί ότι προβλέπεται.

Αναφέρει πως δεν μπορεί να μπλοκάρει πλοία των ΗΠΑ παρά μόνο της Ρωσίας αν ξεσπάσει πόλεμος με Ουκρανία. Δικαιολογεί τις ΗΠΑ λέγοντας πως “Αμερικανικά πλοία μπορούν να περάσουν τα Στενά “αν επικαλεστούν ανθρωπιστικούς λόγους λόγω Ουκρανίας”.

Πριν λίγο παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία, ο οποίος ζήτησε να μάθει πότε θα αποχωρήσουν τα “αμερικανικά πλοία από την Μαύρη Θάλασσα”.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν πως η χτεσινή παρέμβαση Πούτιν στον Ερντογάν αφορούσε ακριβώς αυτό το θέμα:

Παραβίαση της Συνθήκης του Μοντρέ είτε με παραμονή αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα εκτός του χρονικού διαστήματος που ορίζει η Συνθήκη είτε με αποστολή ΝΑΤΟϊκού Στολίσκου.

Kαι για τα δύο ζητήματα η Άγκυρα δικαιολογήθηκε στην Μόσχα.

Διαβάστε επίσης

Θανάσιμη προειδοποίηση Πούτιν σε Ερντογάν: “Θα πληρώσεις βαρύ τίμημα αν έρθει ΝΑΤΟϊκός Στολίσκος” – Η Ρωσία κλείνει τα σύνορα με την Τουρκία!

Μετά τον Πούτιν και το ρωσικό ΥΠΕΞ, παρέμβαση και του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα

Ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα ζήτησε να μάθει την ημερομηνία αποχώρησης των δύο αμερικανικών πολεμικών πλοίων.

Συγκεκριμένα ζήτησε να ενημερωθεί για την μετάβαση των αμερικανικών πλοίων από την Μεσόγειο προς την Μαύρη Θάλασσα όπως ορίζει το γράμμα της Συνθήκης του Μοντρέ

Αξιωματούχος της πρεσβείας ανέφερε αργότερα:

“Οι ΗΠΑ έχουν εκπληρώσει τις διαδικασίες που προβλέπονται για είσοδο στην Μαύρη Θάλασσα όπως προβλέπει η Συνθήκη των Στενών. Τα αμερικανικά πλοία θα εισέλθουν στην Μαύρη Θάλασσα από την Μεσόγειο και θα επιστρέψουν πίσω”

Πηγές αναφέρουν πως τα δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία θα εισέλθουν στην Μαύρη Θάλασσα σε διαφορετικές ημερομηνίες. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για είσοδο στις 14 και 15 Απριλίου και αποχώρηση στις 4 και 5 Μαϊου.

Παρέμβαση και από τον Αναπληρωτή Ρώσο ΥΠΕΞ – Μιλά για παραβίαση της Συνθήκης και και όχι μόνο

“Η Ρωσία ανησυχεί για την αυξημένη δραστηριότητα ξένων κρατών που δεν έχουν ακτογραμμή στην Μαύρη Θάλασσα” ανέφερε σε νέα παρέμβαση και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Aleksandr Grushko.

“Οι αφίξεις πλοίων του ΝΑΤΟ έχουν αυξηθεί όπως και η παραμονής τους στην Μαύρη Θάλασσα.

Η ευθύνη για την διατήρηση της ασφάλειας στην Μαύρη Θάλασσα ανήκει στα κράτη της Μαύρης Θάλασσας τα οποία έχουν δημιουργήσει τα απαραίτητα εργαλεία συμπεριλαμβανομένης της “Οικονομικής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας”

Σύμφωνα με την Σύμβαση του Μοντρέ, οι ΗΠΑ πρέπει να ειδοποιήσουν 14 μέρες νωρίτερα για τον διάπλου των πλοίων μέσω Βοσπόρου και Δαρδανελίων.

Την Παρασκευή 9 του μήνα η Τουρκία ανέφερε πως ειδοποιήθηκε για τον διάπλου αμερικανικών πλοίων στις 14 και 15 Απριλίου τα οποία και θα παραμείνουν μέχρι 4 και 5 Μάϊου”.

Είναι αξιοσημείωτο εδώ πως οι Ρώσοι μιλούν για παραβίαση της Συνθήκης του Μοντρέ λόγω μη έγκαιρης ειδοποίησης της Τουρκίας 14 μέρες πριν. Η ειδοποίηση έγινε στις 9 του μήνα.

Ταυτόχρονα η ρήση του Ρώσου πρέσβη για “Οικονομική Συνεργασία χωρών Μαύρης Θάλασσας” και ότι η ευθύνη “ανήκει αποκλειστικά σε αυτές τις χώρες” εγγράφει υποθήκη για το μέλλον…

“Η Τουρκία δεν μπορεί να κλείσει τα Στενά λόγω ανθρωπιστικών λόγων”

Εξαιρετικό ενδιαφέρουν παρουσιάζει άρθρο ερντογανικού ΜΜΕ το οποίο προειδοποιεί την Ρωσία και τον Πούτιν λέγοντας πως “τα Στενά δεν θα κλείσουν αν οι ΗΠΑ επικαλεστούν ανθρωπιστικούς λόγους”.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

“Πολεμικά πλοία μη παράκτιων κρατών δεν μπορούν να παραμείνουν στην Μαύρη Θάλασσα πάνω από 21 ημέρες.

Τα πολεμικά πλοία που θέλουν να περάσουν τα Στενά δεν πρέπει να έχουν συνολικό εκτόπισμα πάνω από 15.000 τόνους είτε πρόκειται για κράτη Μαύρης Θάλασσας είτε όχι.

Επιπλέον η Συνθήκη του Μοντρέ απαγορεύει την διέλευση αεροπλανοφόρων αν και δεν το αναφέρει ρητά. Αυτό ισχύει λόγω του εκτοπίσματος, άνω των 15.000 τόνων.

Υποβρύχια μπορούν να περάσουν τα Στενά μόνο για παράδοση τους, είτε για επισκευή είτε για αποστολή προς επισκευή. Τα ξένα υποβρύχια δεν μπορούν να περάσουν τα Στενά

Οι χώρες της Μαύρης Θάλασσας πρέπει να ειδοποιούν τουλάχιστον 8 ημέρες πριν για να περάσουν πολεμικά πλοία τα Στενά. Αντίθετα οι χώρες που δεν ανήκουν στην Μαύρη Θάλασσα πρέπει να ειδοποιούν 15 ημέρες πριν.

Αν δεν υπάρχουν αλλαγές στο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί στην Τουρκία, αυτό πρέπει να γίνεται 3 ημέρες πριν τον διάπλου.

“Πράσινο φως για ανθρωπιστικούς λόγους”

Δεν απαιτείται ενημέρωση μόνο για “ανθρωπιστικούς λόγους”

Σύμφωνα με το Άρθρο 18 της Συνθήκης, τα κράτη που δεν ανήκουν στην Μαύρη Θάλασσα μπορούν να στείλουν πολεμικά πλοία χωρίς ειδοποίηση μόνο για “ανθρωπιστικούς λόγους”.

Παρόλ αυτά το εκτόπισμα των πολεμικών πλοίων που αποστέλλονται στην Μαύρη Θάλασσα για “ανθρωπιστικούς λόγους” δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 8.000 τόνους.

Όρια στο εκτόπισμα ξένων πολεμικών πλοίων

“Η Συνθήκη του Μοντρέ προβλέπει την ένταση και την διάρκεια της στρατιωτικής παρουσίας στην Μαύρη Θάλασσα.

Το συνολικό εκτόπισμα των πλοίων που δεν ανήκουν σε χώρα της Μαύρης Θάλασσας είναι 45.000 τόνοι και ένα μόνο κράτος μέλος δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 30.000 τόνους.

 “Απαγορεύεται η διέλευση για τα πολεμικά πλοία εμπόλεμων χωρών”

“Κατά την διάρκεια περιόδου πολέμου η Τουρκία έχει το δικαίωμα να μπλοκάρει τον διάπλου πολεμικών πλοίων.

Αυτό μπορεί να γίνει είτε αν υπάρχει απειλή πολέμου είτε αν έχει ήδη ξεσπάσει ο πόλεμος.

Σύμφωνα με το άρθρο 19 της Σύμβασης, σε περίοδο πολέμου εφόσον η Τουρκία είναι ουδέτερη χώρα, για τα πολεμικά πλοία ουδετέρων χωρών εξακολουθεί να ισχύει το δικαίωμα
ελεύθερης διέλευσης από τα Στενά, σύμφωνα με τις προηγούμενες διατάξεις.

Για τα πολεμικά πλοία εμπόλεμων χωρών απαγορεύεται η διέλευση.

Σύμφωνα με το άρθρο 20 της Σύμβασης, σε περίπτωση πολέμου, με την Τουρκία σε
εμπόλεμη κατάσταση, οι προηγούμενες διατάξεις δεν εφαρμόζονται και το καθεστώς
διέλευσης των πολεμικών πλοίων από τα Στενά, αφήνεται εξ’ ολοκλήρου στην διακριτική ευχέρεια της τουρκικής κυβέρνησης.

Όπως αναγράφεται στο άρθρο 21 της Σύμβασης, σε περίπτωση που η Τουρκία δεν
είναι εμπόλεμη χώρα αλλά θεωρεί πως απειλείται άμεσα με πόλεμο τότε μπορεί να εφαρμόσει το άρθρο 20 ελέγχοντας εξ’ολοκλήρου τον διάπλου των Στενών για τα ξένα πολεμικά πλοία”.

Περισσότερα στο https://warnews247.gr/ektakto-apantisi-fotia-tourkias-se-rosia-oi-ipa-boroun-na-spasoun-tin-synthiki-montre-gia-anthropistikous-logous-gia-paraviasi-mila-idi-i-moscha/?fbclid=IwAR1PjcFtFiV9GO8lIuJqW1wzpYyfUX99gxdY0xSaACjA8aeyLFAEj5x6mgY

 ΕΔΩ και μέρες επισημαίνουμε : "Αναθεώρηση Συνθήκης του Μοντρέ = φουρτούνα στην Μαύρη θάλασσα , στα ΣΤΕΝΑ και στο ΑΙΓΑΙΟ= κατέβασμα των Ρώσων και διάλυση της τουρκίας." βλ 


Τα παιδιά ομολογούν τώρα που ανοίγουν τα σχολεία " μόνο ο ΘΕΟΣ θα μας σώσει" και κάποιοι ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα δήθεν χάθηκε - ΜΑΡΤΥΡΙΑ

 

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ 

" Κάτι αναπάντεχο συνέβη σε συζήτηση ρεπόρτερ της ΕΡΤ με μαθητή Λυκείου. Το τηλέφωνο του νεαρού ήχησε με το Απολυτίκιο Ύψωσης του Τιμίου Σταύρου (σ.σ. Σώσον Κύριε τον λαό σου) και, όταν ερωτήθη γι' αυτή του την επιλογή σημείωσε: Πιστεύω και θεωρώ πως μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει από αυτή την κατάσταση." 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.enikos.gr/society/772837/mathitis-echei-psalmo-os-ringtone-mono-o-theos-tha-mas-sosei-leei?fbclid=IwAR15zmb5zdRNPeDYOkqNdUYKjiJnlBXNo

ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ δεν γίνεται τίποτε, έμειναν οι ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ να δώσουν γιατρειά σε όσα ζούμε και έρχονται.

 


 
Προσπαθήσαμε να τα δούμε με καλό λογισμό και καταλήξαμε με πολλές απορίες 

ΤΡΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ που συσχετίζονται μεταξύ τους.

 Κάπου σήμερα το μεσημέρι 

«Το θέμα του εμβολιασμού πρέπει να το δούμε σαν τοίχος προστασίας. Ιδιαίτερα εμείς οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να τρέξουμε, για να εμβολιαστούμε, όχι απλώς να πάμε» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας στην ΕΡΤ και συνέχισε ότι «έτσι προστατεύουμε όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους ανθρώπους. Και η χριστιανική αγάπη αυτό λέει».

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι «πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και στους ειδικούς και να μην διστάσουμε να εμβολιαστούμε, ώστε να γίνουμε ο τοίχος που θα μπορέσει να εμποδίσει την περαιτέρω ακμή της ασθενείας του κορονοϊού»ΠΗΓΗ https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/42888-arxiepiskopos-na-exoume-empistosyni-stous-epistimones-kai-na-emvoliastoyme

Μία ώρα μετά τις ανωτέρω νουθεσίες 

"Εκδόθηκε σήμερα, Σάββατο 10 Απριλίου 2021 η νέα ΚΥΑ που αφορά την λειτουργία των Ιερών Ναών της επικράτειας.

Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ από αύριο, Κυριακή 11 Απριλίου 2021 ανοίγουν όλοι οι Ιεροί Ναοί με συνολικά 20 άτομα.

Επίσης, το ίδιο θα ισχύει την Τετάρτη 14, την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Απριλίου 2021" ΠΗΓΗ 

https://www.romfea.gr/diafora/42892-me-metra-anoigoun-apo-ayrio-oi-xoroi-latreias

«πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και στους ειδικούς και να μην διστάσουμε να εμβολιαστούμε, ώστε να γίνουμε ο τοίχος που θα μπορέσει να εμποδίσει την περαιτέρω ακμή της ασθενείας του κορονοϊού» μας είπε παραπάνω ο Αρχιεπίσκοπος 
ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ και  δεν εννοούμε τους αρνητές ακόμα ψάχνεται ...

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΡΟΜΒΩΣΕΙΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ;

" Κορωνοϊός - ΕΜΑ: Επανεξετάζει το εμβόλιο της Johnson & Johnson για πιθανές θρομβώσεις

Τέσσερις σοβαρές περιπτώσεις σπανίων θρομβώσεων, η μία από τις οποίες κατέληξε σε θάνατο, έχουν αναφερθεί μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της J&J  - Περιπτώσεις συνδρόμου διαρροής τριχοειδών αγγείων συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων δήλωσε σήμερα ότι επανεξετάζει αναφορές για περιστατικά αιμορραγίας σε ανθρώπους που είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19 και εξετάζει αναφορές για σπάνια περιστατικά θρόμβων σε σχέση με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ενώ η αγγλοσουηδική φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca βρίσκεται στο επίκεντρο μιας αναταραχής για πιθανή σχέση με σπάνια περιστατικά θρόμβων στον εγκέφαλο και στην κοιλιά, με επακόλουθο περιορισμό της χρήσης του εμβολίου της, αυτή είναι μια επίσημη αποκάλυψη για έρευνα για το J&J.

 


ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΗΣ ΑΝΟΣΟΑΠΟΚΡΙΣΤΗΣ ή γιατί πρέπει να φτιάξουμε άλλο τοίχος ανοσίας απέναντι στις μεταλλάξεις που  μας λένε ότι κάποιες  δεν τις πιάνουν τα ήδη υφιστάμενα εμβόλια, τότε μήπως σκέφτονται εκκλησιαστικώς πάλι να μας νουθετήσουν  με νέες εγκυκλίους ; 
Μόλις ξεκίνησε πριν ένα χρόνο η " τρέλα"  της πανδημίας επισημάναμε " βγάλτε  τα Ιερά Λείψανα και τις Αγίες Εικόνες και κάντε ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ 
11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 - Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΠΗΣ https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/03/blog-post_11.html

ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ - ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ  ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΜΑΣ 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η Στενότης των Στενών φέρνει ξένες δυνάμεις στην ΠΟΛΗ και ανατρέπει σύνορα κρατών.

 

 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τα αμερικανικά πολεμικά πλοία ετοιμάζονται να περάσουν τα Δαρδανέλια και η κατάσταση στην Ουκρανία γίνεται εκρηκτική.
Ενώ ο σουλτάνος θέλει να αλλάξει το καθεστώς των όρων της συνθήκης του Μοντρέ με πρόσχημα το νέο κανάλι - διώρυγα που θέλει να ανοίξει παράπλευρα του Βοσπόρου.
 Οι Ρώσοι αντιδρούν σε όλα ακόμα και με επίσημες δηλώσεις από το Κρεμλίνο και  έχουν προκαλέσει εκτάκτως από χθες τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από την εποχή του Β΄ΠΠ.
Μέσα σε όλα αυτά το κουρδικό ( ανακήρυξη του σε πρώτη φάση στο Ιράκ και την Βόρειο Συρία) ωρίμασε και ετοιμάζεται να γίνει  παράγοντας αποσταθεροποίησης της τουρκίας που βράζει στο εσωτερικό της .
ΑΦΟΡΜΕΣ για να βγει η τουρκία στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος του ΑΙΓΑΙΟΥ και να κάνει τις τρέλες της. Ταυτόχρονα  η ίδια η τουρκία εδώ και πολύ καιρό καταστρώνει σχεδιασμό να πυροδοτήσει το μπαρούτι των Βαλκανίων και να πάρουν τα βόλια και εμάς .
Τόσο καιρό Λαός και Στρατός πόσο ετοιμαστήκαμε σε όλα αυτά που ερχόταν και τώρα πλησίασαν ;
 Τόσα χρόνια κόμματα και αυτοί  που άλλαζαν τα βιβλία της Ελληνικής Ιστορίας μας πόσο φρόντισαν για την σφυρηλάτηση του Εθνικού φρονήματος και της Ομοψυχίας ;
Οι εξουσίες άραγε γνωρίζουνε που βηματίζουμε;
Φαίνεται ότι τα 200 χρόνια της Παλιγγενεσίας του 21 θα τα βιώσουμε φέτος  δια ζώσης με πολεμικές λάμψεις και τέτοιους ήχους και όχι με παρελάσεις δίχως θεατές.  

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας