Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Οι ΤΡΕΙΣ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΟΙ ΣΤΥΛΟΙ του πολιτισμού , το ΔΩΡΟ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ , το μέλλον του ΕΘΝΟΥΣ, σημεία που δεν κρύβονται από την αντηλιά των ημερών μας.


Ανήμερα της εορτής των ΤΡΙΩΝ ΣΤΥΛΩΝ του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού έρχεται η επιβεβαίωση το 1823 με θεόσταλτο ΔΩΡΟ,  ότι το Ελληνικό έθνος έχει μπροστά του πολύ μέλλον ακόμα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΒΥΖΑΝΤΙΟ- 30  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΝΗΝΟΥ
« Αφορμή για την καθιέρωση της κοινής γιορτής των τριών «μεγίστων φωστήρων της τρισηλίου θεότητος» υπήρξε μια διαμάχη (Στάση) για το ποιος από τους τρεις επιφανείς Ιεράρχες υπήρξε ο επικρατέστερος.
Η διαμάχη αυτή δημιουργήθηκε μεταξύ «των ελλογίμων (αξιότιμων, μορφωμένων) και ενάρετων ανδρών», στην Κωνσταντινούπολη, την εποχή της βασιλείας του Αλεξίου Κομνηνού (1081-1118).
Άλλοι θεωρούσαν τον Ιερό Χρυσόστομο ως σπουδαιότερο από τους δύο άλλους, άλλοι το Μέγα Βασίλειο και άλλοι τον Άγιο Γρηγόριο το Θεολόγο.
Έτσι δημιουργήθηκαν τρεις παρατάξεις: των Ιωαννιτών, των Βασιλεϊτών και των Γρηγοριτών, που καθεμιά αντιστρατευότανε τις δύο άλλες.
τη διαμάχη αυτή έδωσε τέλος ο Μητροπολίτης Ευχαΐτων Ιωάννης ο Μαυρόπους, που ανέλαβε να συμφιλιώσει τις αντιμαχόμενες παρατάξεις.
Πρότεινε λοιπόν, κατά προτροπή των Τριών Ιεραρχών, που τους είδε σε οπτασία (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη διήγησή του ο ιερός Συναξαριστής) να συσταθεί κοινή γιορτή και για τους τρεις.
Η πρόταση αυτή όχι μόνο ικανοποίησε τις τρεις αντιμαχόμενες παρατάξεις, αλλά βρήκε και πλατιά απήχηση στο κοινό αίσθημα του λαού»  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/trion-ierarchon-giorti-i-kathierosi-tis-megalis-eortis-tis-orthodoxias/
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ – 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1823 ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ

« 30 Ιανουαρίου 1823: Γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Μετά τη Θεία Λειτουργία είναι η σειρά των κατοίκων του Φαλατάδου να συνεχίσουν το έργο των ανασκαφών. Κατά τη διάρκεια τους, η αξίνα του Μανώλη Μάτσα (ή Σπανού) χτυπάει ένα κομμάτι ξύλου. Του κινεί την περιέργεια, το καθαρίζει και αντικρίζει τη μορφή της Θεοτόκου. Μετά τους πανηγυρισμούς η γύρω περιοχή ψάχνεται εξονυχιστικά και το άλλο μισό της εικόνας με τη μορφή του Αγγέλου αποκαλύπτεται. Ενώνουν τα κομμάτια και ταιριάζουν. Είναι η εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η εικόνα της Παναγίας Τήνου!»  https://tinosecret.gr/evresi-eikonas-panagias-tinou/

Το μυαλό των Τηνιακών και των υπολοίπων Ελλήνων πάει στην εφέστιο ημέρα της 25ης Μαρτίου του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ορόσημο της έναρξης του αγώνος για την λευτεριά του ΕΘΝΟΥΣ από την βάρβαρη τουρκοκρατία και το φανατικό τζιχάντ εκείνων των χρόνων( που φυσικά και σήμερα μας απειλεί γιατί ο φανατισμός είναι διαχρονική ασθένεια )
 Μήπως χρειαζόμαστε και άλλα σημεία για να πειστούμε ότι σαν λαός έχουμε μέλλον έστω και αν όλα τα θηρία της οικουμένης πάντα έρχονται εδώ και τρώνε , όπως και σήμερα αλλά στο τέλος μένει και μαγιά για να ζυμώσει τον ανθρώπινο πολιτισμό ;( λόγοι του Μακρυγιάννη που δεν έχανε την ευκαιρία να παρευρίσκεται στις εορταστικές εκδηλώσεις στο νησί , όσο ζούσε και να τιμήσει το γεγονός αυτό)


Παρακολουθείται τα σημεία των καιρών, αδιάψευστη είναι η μαρτυρία του ΚΥΡΙΟΥ ημών ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ προς τους μαθητές και Αποστόλους και κατά επέκταση σε εμάς τους ίδιους σήμερα.
Με την μόνη διαφορά άλλη είναι η σημειολογία που επιδέχεται ο νέο εποχίτικος νους και άλλη αυτή της Ορθόδοξης φρόνησης και ματιάς.


Το λουκουμάκι το αγιορείτικο το έχουμε στο τέλος του κειμένου, εσείς βρείτε να κεραστείτε δροσερό νερό από τις καθάριες αγιοπατερικές πηγές.


Η Εσχατολογία που προκύπτει συνέχεια και καθημερινά επί τη βάσει επικαιροποιημένων σεναρίων επιστημονικής φαντασίας καταστροφής του κόσμου είναι κατασκευάσματα εργαστηρίων και ψυχολογικός προγραμματισμός της ανθρωπότητας πάνω σε κατευθυνόμενους δρόμους.


Ουσιαστικά όμως συνιστά και αυτό παράλληλο σημείο των καιρών αποκαλύπτοντας το επίπεδο διαστροφής του κόσμου που βιώνουμε.


Αν ξαφνικά λοιπόν μας έπιασε η μανία της καταστροφής, ας ξεκινήσουμε πρώτα να χαλάμε τις αμαρτίες και τα πάθη και τότε θα ανοίξουν αυτόματα τα μάτια για να δούμε την πραγματικότητα που μας αποκρύπτουν επιμελημένα, δηλ. τον ανηλεή πόλεμο που διεξάγεται σε κάθε τι που έχει σχέση με τον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό.


Το μεγαλύτερο κάρφος σήμερα των κέντρων δεξαμενής σκέψης είναι το Αγιοτόκο συνταίριασμα της Ελληνικής διανόησης με το Χριστιανικό στοιχείο που μας χάρισαν σαν αιώνια παρακαταθήκη ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιερός Χρυσόστομος.


Είναι πλέον πασιφανές ότι όταν σήμερα κάποιοι διαφημίζουν την καταστροφή του κόσμου στο πίσω μέρος του διεστραμμένου εγκεφάλου τους σχεδιάζουν την εξαφάνιση της Ελληνορωμαικής ιστορίας, του πολιτισμού και της διανόησης του κοινού νου, επειδή αυτά τα θεωρούν ως ανατρεπτικά στοιχεία των ανόμων σχεδιασμών σε βάρος της ανθρωπότητας.
Πρέπει σήμερα κάποιος να κοιμάται με τα τσαρούχια για να μην μπορεί να δει το μυστήριο της ανομίας που εντείνεται και αποκορυφώνεται στις μέρες μας.
Τι φοβούνται λοιπόν τα κέντρα της ανομίας;


Μήπως φοβούνται και τρέμουν την αιώνια Ευλογία και Τιμή που έλαβαν οι Έλληνες έμποροι που βρέθηκαν στα Ιεροσόλυμα λίγο πριν τα ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ του ΚΥΡΙΟΥ μας;


«Ήσαν δε Έλληνες τινές εκ των αναβαινόντων, ίνα προσκυνήσωσιν εν τη εορτή. Ούτοι ουν προσήλθον Φιλίππω τω από Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ηρώτων αυτόν λέγοντες• κύριε, θέλομεν τον Ιησούν ιδείν. Έρχεται Φίλιππος και λέγει τω Ανδρέα, έρχεται Ανδρέας και Φίλιππος και λέγουσι τω Ιησού. Ο δε Ιησούς αποκρίνεται αυτοίς λέγων ελήλυθεν η ώρα, ίνα δοξασθή ο υιός τού ανθρώπου».


Με αυτή την ευλογία ξεκίνησε και ξεκινάει κάθε στιγμή νέα πορεία της Εκκλησίας προς τα Έθνη για να γίνεται πραγματικότητα το ρηθέν « ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ Ο ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ» .


Μήπως ανατριχιάζουν με την λέξη και την έννοια ΡΩΜΗΟΣ;
Μια έννοια που εισήγαγε σαν τύπο και μάλιστα πριν τον Μέγα Κωνσταντίνο ο Απόστολος Παύλος που σαν Ρωμαίος Πολίτης και Χριστιανός με Ελληνική Παιδεία ενσάρκωνε τα θεμέλια στοιχεία της μελλοντικής Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας (Νέας Ρώμης) την οποία και οριοθετούσε πλέον με τις Αποστολικές διαδρομές του.
Μήπως φοβούνται τον ΕΛΛΗΝΑ-ΡΩΜΗΟ;


Για τον λόγο αυτόν τον έχουνε σήμερα πατημένο « να τρώει χώμα στο έδαφος» ;
Μήπως φοβούνται και την ονοματολογία της ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ;
Το αρχαιότερο και καλύτερο άθλημα που γύμναζε το σώμα και το πνεύμα, ο δε νικητής εθεωρείτο ο σπουδαιότερος όλων. Αυτός ήταν και ο λόγος που στο αρχαίο ολυμπιακό πένταθλο, ο τελικός νικητής ήταν ο νικητής του 5ου κατά σειρά αγωνίσματος της πάλης.


Ο Έλληνας από αρχαιοτάτων χρόνων έμαθε να παλεύει.


Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιεί με ιεροπρέπεια την λέξη ΒΙΟΠΑΛΗ που συμπυκνώνει όχι μόνο τον καθημερινό πόνο του αλλά και την διαχρονικότητα του πολιτισμού και τα νάματα της παράδοσης του.


Η λέξη Έλληνας ταυτίσθηκε με την λέξη Πάλη γιατί ο Έλληνας παλεύει αιώνια με τα θεριά του κόσμου τούτου. Παλεύει για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του και την ΛΕΥΤΕΡΙΑ του αιματοβαμμένου τόπου του.


Σε λίγο και εκ των πραγμάτων στον πνευματικό πλανητικό στίβο οι άνθρωποι « θα παλεύουν ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΑ» αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας τα θησαυρίσματα του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού για το καλό της Ανθρωπότητας.
Πρέπει κάποια στιγμή να ξεμαυρίσει η Ελληνική Ψυχή και να δείξει στην οικουμένη πως χαίρεται και πανηγυρίζει όταν σέρνει τους αρχοντικούς ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ στα πνευματικά αλώνια της διανόησης και της σκέψης.


« Πριν κάμποσα χρόνια πήγε κάποιος σε ένα πολύ γνωστό στο Πανελλήνιο Γέροντα στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και του είπε μαζί με την εξομολόγηση του:
- Γέροντα να σου πω κάτι που είδα κατ όναρ και να μου πεις αν με πείραξε ο πειρασμός;
Και άρχισε να του περιγράφει το όνειρο του
- Σαν να βρέθηκα δίχως να το καταλάβω έξω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στην ΠΟΛΗ .
- Εκεί έξω στις πλατείες με τα γνωστά συντριβάνια δεν έβλεπα τούρκους αλλά όλοι μιλούσαν Ελληνικά.
- Αλλά το πιο παράδοξο που έβλεπα ήταν ότι πολυπληθή δημοτικά συγκροτήματα από όλες τις γωνίες της πατρίδος μας με ντόπιες νησιώτικες , ηπειρώτικες, μακεδονικές αλλά και μικρασιατικές, ποντιακές, κρητικές , καππαδόκικες, κυπριακές και θρακιώτικες φορεσιές είχαν περικυκλώσει κυκλοτερώς την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και χόρευαν υπό των ήχο των δημωδών μουσικών συνόλων.
- Τι να σου πω Γέροντα τι χαρά πήρα δεν περιγράφεται;
ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ
- Βρε ευλογημένε, γιατί λες ότι αυτό που είδες είναι του πειρασμού;
- Αφού αυτό θα γίνει
- ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ
- Ότι είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ θα γίνει
- Άντε πήγαινε τώρα και να συναντηθούμε ΘΕΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΣ σε αυτό το πανηγύρι για να το ζήσουμε και ζωντανά.»

Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι το τέλος του μεγάλου παιδαγωγικού κανόνος του Ελληνικού Ορθόδοξου Γένους. Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η πραγματικότητα της επανεκκίνησης της συναλληλίας, του φιλότιμου και της αρχοντικής λεβεντιάς. Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η αναστήλωση του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού στην σωστή αποστολική του πορεία.ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας ξεκίνησε ασκήσεις βολών στον Εύξεινο Πόντο και δείχνει που τελικά θα μετατεθεί το πεδίο σύγκρουσης από την Ουκρανία

 

φώτο από https://www.capital.gr/diethn

29 Ιανουαρίου σαν σήμερα: 1996 η κρίση των Ιμίων κλιμακώνεται

ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΑΙΓΑΙΟ - ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ - ΣΤΕΝΑ είναι συγκοινωνούντα δοχεία μεγίστης γεωπολιτικής αξιολόγησης 

War 3 - ο καλός , ο κακός και ο άσχημος σε όλη την εξέλιξη

 


ο ΚΑΛΟΣ 
" Μιλώντας σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η Μόσχα «δεν θα επιτρέψει στη Δύση να αγνοήσει κατάφωρα τα συμφέροντά μας».

Η σύγκρουση με τη Ρωσία «δεν είναι αναπόφευκτη», ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

«Η σύγκρουση δεν είναι αναπόφευκτη, υπάρχει χρόνος και χώρος για διπλωματία», είπε ο Όστιν, μιλώντας σε ενημέρωση στην Ουάσιγκτον την Παρασκευή. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους και τους εταίρους μας έχουν προσφέρει στη Ρωσία έναν δρόμο μακριά από την κρίση και προς μεγαλύτερη ασφάλεια και το Υπουργείο Άμυνας θα συνεχίσει να υποστηρίζει αυτές τις διπλωματικές προσπάθειες», πρόσθεσε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://sputniknews.com/20220128/us-welcomes-lavrovs-desire-for-peace-says-it-needs-to-be-backed-up-by-swift-action---official-1092585411.html

ο ΚΑΚΟΣ 

"  Ο χρόνος κυλά πλέον αντίστροφα για έναρξη της μεγαλύτερης ρωσικής επίθεσης από τον Ψυχρό Πόλεμο. Οι Ρώσοι συγκεντρώνουν ισχυρές δυνάμεις και στην Κριμαία ενώ μετέφεραν φιάλες αίματος στα σύνορα με την Ουκρανία.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ο Υπουργός Άμυνας και ο Α/ΓΕΕΘΑ μίλησαν για το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ και απείλησαν την Μόσχα “με ενεργοποίηση της τρομαχτικότερης πολεμικής μηχανής του πλανήτη αν επιτεθεί σε χώρα μέλος της Συμμαχίας”.

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τ. Μπάιντεν, προειδοποίησε ευθέως τον Ουκρανό πρόεδρο για επικείμενη ρωσική εισβολή.

Σύμφωνα με ουκρανικές και αμερικανικές πηγές η συνομιλία των δύο προέδρων ήταν δραματική, έντονη και δύσκολη καθώς τα σύννεφα του πολέμου έχουν απλωθεί πάνω από την Ουκρανία" 

https://warnews247.gr/ektakto-

και ο ΑΣΧΗΜΟΣ 

" η Κίνα θα πρέπει σύντομα να επιλέξει μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ

οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν την Κίνα με συνέπειες για τη στήριξη της Ρωσίας. Το Πεκίνο θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια δύσκολη επιλογή - η Κίνα δεν θα μπορεί πλέον να μείνει στη σκιά." https://english.pravda.ru/world/150145-china_russia_usa/Το να ακούμε από παπά ότι ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ συμμετείχε και υπέγραψε την συμφωνία Φεράρας – Φλωρεντίας, μας ξεπερνάει. Για να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε; - ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Αν δεν ήταν καλός φίλος να μας πληροφορήσει για αυτόν τον ιστορικό αναχρονισμό , το όλο γεγονός θα περνούσε απαρατήρητο.

Μόλις το ακούσαμε « κακοί λογισμοί» πλήρωσαν τον νου μας και άντε να τους βγάλεις.

Μια σκέψη – ερώτημα μας περιτριγύριζε

« που μπορεί να φτάσει ο μεταπατερικός αναθεωρητισμός και πετά γλυκιές οικουμενιστικές καραμέλες για  ευφρανθούν κάποιοι;»

Ας τα βάλουμε  αδελφοί τα πράγματα σε μια σειρά με όσα γνωρίζουμε από την Ιστορία και τα βιβλία που γράφτηκαν για τους Νεοφανείς Αγίους της Λέσβου και που στήριξαν τα λεγόμενα τους στα Αρχεία του κυρ. Φώτη Κόντογλου που συνέγραψε  στις αρχές της δεκαετίας του 60  το βιβλίο « ΣΗΜΕΙΟΝ ΜΕΓΑ» βάσει των μαρτυριών που του δόθηκαν από εκείνους του ντόπιους απλοϊκούς κάτοικους της Θερμής της Λέσβου , οι οποίοι συμμετείχαν ως 

«πρωταγωνιστές» σε αυτό το πρωτόγνωρο Ουράνιο συναξάρι της ανεύρεσης των ιερών λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ , Νικολάου και Ειρήνης στις μέρες μας και στον Ένηπτο – Αγιασμένο λόφο των Καρυών που κατά μαρτυρία του 1959- 1960 του παπά Βασίλη Μπάμια οι άγιοι τον ονομάτιζαν ως Δεύτερο Γολγοθά.

Ισχυρίζεται ο συγκεκριμένος πάτερ ( γνωστός ομιλητής - δημοφιλής στα μέσα δικτύωσης)   ότι ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ συμμετείχε στην γνωστή σύνοδο Φεράρας – Φλωρεντίας.

Ας δούμε λοιπόν ότι η Σύνοδος αυτή που έγινε υπό φοβερούς εκβιασμούς πραγματοποιήθηκε το 1438- 1439.

Πόσο χρονών ήταν τότε ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ που γεννήθηκε το 1410 σύμφωνα με δική του μαρτυρία στους Μύλους της πανέμορφης  νήσου Ιθάκης;

Ήτανε δηλαδή 28- 29 ετών.

Τι μαρτυρίες έχουμε με βάσει τα αρχεία του Φώτη Κόντογλου για την συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του;

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές.

Μαρτυρίες στους απλοϊκούς Θερμιώτες  που δίνονται από τον ίδιο τον Άγιο μέσα από εκφαντορικές εμφανίσεις του  τις σταχυολογούμε όπως:

Ο ίδιος έλαβε λαμπρή μόρφωση σπουδάζοντας την ιατρική και πριν αφιερωθεί στον Θεό , είχε καταταγεί στον βυζαντινό στρατό , όπου έφτασε σε υψηλό βαθμό.

Δεν έχουμε κάποια περαιτέρω αποκάλυψη για αυτήν την περίοδο της ζωής του. 

Πάντως για τα δεδομένα της εποχής του θα πρέπει να υπηρέτησε είτε στην Κωνσταντινούπολη ( επί Ιωάννου Η΄Παλαιολόγου) , είτε στον Μοριά ( επί της Δεσποτείας 1443- 1449 του  μετέπειτα Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του ΙΑ΄Παλαιολόγου, που ήταν και ο τελευταίος)

Το πιθανότερο είναι να υπηρέτησε στο Δεσποτάτο του Μύστρα , αν συνδυάσουμε άλλα αποκαλυμμένα στοιχεία του βίου του:

1Όπως  την ενάσκηση του σε ένα σπήλαιο επί πέντε έτη αφότου έγινε μοναχός μετά το 1445 με πολύ πιθανότερο τέτοιο τόπο ενασκήσεως του στην Πελοπόννησο παρά στην Κωνσταντινούπολη , όπου είχε περιοριστεί τότε η αυτοκρατορία.

τα Χριστούγεννα του 1444 μαζί με τους στρατιώτες του μετά από μια επιχείρηση τον βρίσκουν να ακούει ένα σεβάσμιο ασκητή τον  Ιωάννη τον μετέπειτα Γέροντα του και προσελκύεται από τους Θείους λόγους του. Τα ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ( Ιανουάριος του 1445) ο ασκητής κατεβαίνει για μεταλάβει τους στρατιώτες και ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ τον ακολουθεί πλέον στην εν ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ στην ηλικία των 35 ετών.

Στα χρόνια που ασκήθηκε με τον Γέροντα του όπως λέει ο ίδιος ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ είχε για προσκέφαλο μία πέτρα.

  

2Μετά βλέπουμε την αποστολή του στην Δύση ασφαλώς επί των ημερών του τελευταίου αυτοκράτορα (δηλ. μέσα στην περίοδο από το 1449 έως το 1453 που διήρκησε η βασιλεία του Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου) , τον οποίο πιθανότατα γνώριζε από την Πελοπόννησο.

Δηλ. ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος αποστέλλει τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ  το 1449 ( μετά φυσικά την περίοδο της άσκησης του επί πέντε έτη με τον Γέροντα του ) , τον αποστέλλει λοιπόν   στην Γαλλία ως προσοντούχο κληρικό του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, όχι σε καμία σύνοδο τύπου Φεράρας – Φλωρεντίας, αλλά για να συμμετάσχει σε συζητήσεις έστω και την έσχατη στιγμή  για να βοηθήσουν οι Δυτικοί την καταπληγωμένη αυτοκρατορία.

ΚΑΙ ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ είχε πολλά προσόντα για τέτοιες διπλωματικές επαφές.

Είχε γνώσεις ιατρικής , θεολογίας αλλά και στρατηγικού σχεδιασμού γιατί υπηρέτησε ως αξιωματικός του στρατεύματος των Βυζαντινών.

Ποιον άλλο καλλίτερο θα έβρισκε ο τελευταίος αυτοκράτορας μας για να στείλει;

 

Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ πήγε εκεί που τον έστειλε η Εκκλησία για να βοηθηθεί η πατρίδα και όχι για να κάνει θεολογικές φιγούρες οικουμενιστικές.

 

Εκεί λοιπόν στην Γαλλία ο ΑΓΙΟΣ δεν μένει δίχως διδασκαλία . Με λόγους Ορθοδοξίας και με νοήματα Ορθοπραξίας προσελκύει ένα  γνήσιο     Ρωμιόπουλο,  τον Κωνσταντίνο τον μετέπειτα Άγιο Διάκονο Νικόλαο που τότε βρέθηκε στο Μορλαί της ΝΔ ακτής της Γαλλίας να σπουδάζει.

Με τον Διάκονο Νικόλαο επιστρέφουν στην Ελλάδα – (μαρτυρίες λένε στην Αθήνα)  και  την περίοδο 1449- 1453 διεδράμουν από εκεί ιεραποστολικά όλα τα κομμάτια της πληγωμένης επικράτειας της Ρωμιοσύνης , όπου ιστορικά έχει ξεκινήσει το παιδομάζωμα και ο εξισλαμισμός.

Τότε η αυτοκρατορία ήταν μόνο η ΠΟΛΗ την οποία σιγά – σιγά την περικυκλώνουν οι αγαρηνοί.

Δηλ. ο ΑΓΙΟΣ αυτό το διάστημα τρέχει να στηρίξει τις πονεμένες ψυχές των Ρωμιών που έχουν χάσει την γη κάτω από τα πόδια τους.

Το πάρσιμο της ΠΟΛΗΣ  το1453  βρίσκει τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ μακριά από αυτήν και κάποια στιγμή χάνεται μέσα στην αντάρα των πολεμικών γεγονότων  με τον  Άγιο Νικόλαο τον Διάκονο και ξανασυναντιούνται μαζί με άλλους πρόσφυγες κατατρεγμένους σε κάποια ακτογραμμή της Θράκης όπου με καΐκι φτάνουν στην νήσο Λέσβο στις 14 Μαρτίου του 1454

Χαρακτηριστική η εικόνα όπως την εμφάνισε ο ΑΓΙΟΣ να κρατεί είτε αυτός , είτε ο Διάκονος Νικόλαος την Εικόνα της Παναγίας της   Βρεφοκρατούσσης ( ιστορικό κειμήλιο της μητέρας του)    πάνω στο καΐκι με έκδηλη την αγωνία του κατατρεγμού τους.

Από τον Μάρτιο του 1454 μέχρι το 1463 ο ΑΓΙΟΣ διακονεί τους κατατρεγμένους νησιώτες στην Λέσβο από την Σταυροπηγιακή Ιερά Ιστορική Μονή του ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ στον ξακουστό σήμερα λόφο των Καρυών της Θερμής Λέσβου μέχρι το μαρτύριο του με τους συν αυτώ  στις 12 παρά τέταρτο την Λαμπροδευτέρα του 1463.

 

Και τώρα πάτερ μου που τόλμησες να απαγγείλεις το « ποίημα» ότι δήθεν ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ συμμετείχε και υπέγραψε υπέρ της ένωσης  με τους Δυτικούς στην σύνοδο της Φεράρας – Φλωρεντίας το 1439 στηριζόμενος σε ιστορικούς αναχρονισμούς γιατί απλά ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ στην ηλικία των 29 ετών δεν ήταν ούτε καν κληρικός σύμφωνα με τα παραπάνω.

Αν δεχτούμε ( Θεός φυλάξοι) τις ανακρίβειες  που φτάνουν μέχρι το σημείο να συκοφαντείτε εν ψυχρώ ένας μεγάλος ΆΓΙΟΣ της Ρωμιοσύνης για απάντησε μας στα εξής  δυο ερώτηματα.

Α. ένας που υπογράφει τέτοιες συμφωνίες έχει αναπτύξει φυσικά  καλές γνωριμίες με την Δύση του Πάπα.

Γιατί λοιπόν να μην δραπετεύσει στην Δύση  ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ και να απολαύσει τις διευκολύνσεις του γνωστού Βησσαρίωνα και των άλλων δικών μας που την κοπάνησαν προς τα εκεί ;

Αντίθετα ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ συνεχίζει την μαρτυρική διαδρομή του μέχρι το τέλος του δίπλα στους σκλαβωμένους αδελφούς του.

B. έχεις ακούσει ποτέ πάτερ μου που συκοφαντείς τον ΑΓΙΟ σχετικά με το μαρτυρικό  τέλος του,  όπως ο ίδιος το αποκάλυψε στους πιστούς σε εκείνα τα ανεπανάληπτα χρόνια της ανεύρεσης των Ιερών Λειψάνων του;« έβγαλε τον μεγάλο ΣΤΑΥΡΟ που φορούσε και τον έδειξε στα άγρια θηρία τους αγαρηνούς που εισέβαλλαν στο μοναστήρι του

¨εμείς ΑΥΤΟΝ προσκυνούμε¨ τους είπε

Τότε τον έπιασαν οι υιοί της άγαρ και τον έσυραν από τα γένια του πάνω στις πέτρες φέρνοντας τον πάνω κάτω.

Το αίμα του άρχισε να ποτίζει το έδαφος , τον κτυπούσαν με βούρδουλες και στο τέλος τον κρέμασαν σε μια καρυδιά ( εκεί ο ΑΓΙΟΣ τελούσε την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ) ,πήραν ένα πριόνι και του πριόνισαν την κάτω σιαγόνα. Τον ξεκρέμασαν και με  αφόρητους πόνους τον άφησαν να παρακολουθεί τα άγρια μαρτύρια των συμμοναστών του.

Στο τέλος τον αποκεφάλισαν.

Εμείς δεν μπορούμε να αντέξουμε ακούγοντας αυτά τα μαρτύρια , πως άραγε άντεξε ο ΑΓΙΟΣ;

Άντεξε γιατί ενοικούσε μέσα του η ΘΕΙΑ ΧΑΡΙΣ.

Αν πάτερ μου υπέγραφε  κατά τα δικά σου λεγόμενα ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ εκείνο το χαρτί της συνόδου Φεράρας – Φλωρεντίας ήταν φυσικό να τον εγκαταλείψει  η ΘΕΙΑ ΧΑΡΙΣ από τότε.

Δεν επιθυμούμε να σε ονοματίσουμε – θεατρινίσουμε πάτερ γιατί είσαι γνωστός ομιλητής, απλά παρακαλούμε να διορθώσεις αυτό που είπες.

Ελπίζουμε ότι ήταν πάνω στην εκφορά του λόγου.

ΚΑΙ δεν ήταν κάτι άλλο.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας    

 

  ΠΗΓΕΣ φωτο http://www.monastiria.gr/nisia-agaiou/nomos-lesvou/iera-moni-agiou-rafail-mitilinis/

https://xamenamonopatia.home.blog/2019/03/19/%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE

  

 

   


Κάποτε σε μια γνωστή μας Γερόντισσα παρουσιάστηκε ο ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ και της είπε "να πεις ότι τίποτε δεν πάει χαμένο"

 

φωτο - ευλογημένη η στιγμή όταν ο ΣΤΑΥΡΟΣ εισέλθει εκεί που ΤΟΝ  προσμένουν οι πάσες γενιές της Ρωμιοσύνης.

τα Ελληνορωμαϊκά! με την χαρακτηριστική ηλεκτρονική διεύθυνση https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

με τις αρχές που τα διέπουν και που καταθέσαμε πριν δυο χρόνια πορεύονται μέσα στα γεγονότα και συνάμα οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ψυχές εκείνες που αναπνέουν μόνο με ΧΡΙΣΤΟ, Ελλάδα και με Ανθρωπιά, αλλά και μια ευγνωμοσύνη σε όλα εκείνα τα ιστολόγια που συμπορευθήκαμε σε δύσκολες εποχές επί δεκαετία και με την αρθρογραφία μας.

Το ότι ο λόγος επισκέπτεται κάθε γωνιά της γης φαίνεται από τα εκατομμύρια προβολές αλλά και από την προσευχή σας που την αισθανόμαστε μέσα στους κόπους και τα ξενύχτια μας.

Κάποτε σε μια  γνωστή μας Γερόντισσα παρουσιάστηκε ο ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ και της είπε " να πεις ότι τίποτε δεν πάει χαμένο"

Αυτά τα λέμε γιατί τίποτε δεν πέφτει κάτω από την προσοχή του Ουρανού, απλώς εμείς είμαστε χωμάτινοί και γεμάτοι λάθη που προσπαθούμε να τα διορθώσουμε αναβαπτιζόμενοι μέσα στα χαριτόβρυτα νάματα των Πάτερων μας.

η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ των ΑΓΙΩΝ μας θα μας βοηθήσει όταν εμείς προσανατολιστούμε προς τα αιώνια επέκεινα με γνώμονα να ομολογούμε ΧΡΙΣΤΟ Ενσαρκωμένο , Εσταυρωμένο, Παθοντα και Αναστημένο την τρίτη ημέρα κατά τας γραφάς αλλά και  Αναληφθέντα με την Ανθρώπινη φύση μετά Δόξης .

  Έτσι το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ που λέμε θα γίνει το τέλος του μεγάλου παιδαγωγικού κανόνος του Ελληνικού Ορθόδοξου Γένους. Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ θα καταστεί η πραγματικότητα της επανεκκίνησης της συναλληλίας, του φιλότιμου και της αρχοντικής λεβεντιάς. Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ θα ταυτιστεί με την αναστήλωση του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού στην σωστή αποστολική του πορεία.

Ο Έλληνας είναι πλασμένος όχι για πολέμους κατακτητικούς αλλά είναι φτιαγμένος για πνευματικές μάχες.

Εισήλθαμε στην μεγάλη ευθεία - κρατάτε γερά - καλή υπομονή και καλή δύναμη άνωθεν .

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ
 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

" είναι απώλεια γιατί ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ κάνει στις ημέρες μας μεγάλη συγκομιδή αγίων."

 Εκοιμήθη η Ηγουμένη της Ι.Μ. Εικοσιφοίνισσης Γερόντισσα Αλεξία 

Ως Στύλος Αείφωτος στις παρυφές του Παγγαίου όρους στην Αν. Μακεδονία διακόνησε επί δεκαετίες την παλαίφατη Ιερά Μόνη της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας με το θαυματουργό εικόνισμα της αχειροποίητης μορφής της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ , μαζί δε  διηκόνησε τους χιλιάδες προσκυνητές που κατακλύζουν το αιωνόβιο αυτόν πνευματικό Παρθενώνα.

Τέτοιες ημέρες με βαρύ χιονιά πριν χρόνους επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή της Εικοσιφοινίσσης με φίλους που έπρεπε να πάνε για να συνδράμουν στην αποκατάσταση των ηλεκτρολογικών  καλωδιώσεων του μοναστηριού που είχαν καταρρεύσει υπό το βάρος του χιονιού.

Το μοναστήρι ήταν αποκλεισμένο ήδη και 20 μέρες και είμασταν οι πρώτοι που φτάναμε.

Μας υποδέχτηκε η γερόντισσα και όσο οι γνωστοί μας αποκαθιστούσαν τις βλάβες η γερόντισσα υπομονετικά  " ανέχτηκε " φιλοξένησε  την παρουσία μας.

Δεν καταλάβαμε πως πέρασαν 3,5 ώρες και τι δεν είπαμε με την αείμνηστη γερόντισσα Αλεξία;

Στο τέλος κατανοήσαμε ότι στο όρος Παγγαίο και στην πλέον παλαιά ιστορική  Μονή της Μακεδονίας η ΘΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ εγκατέστησε  

προϊστάμενη που σαν πνευματικό αλεξικέραυνο έσωζε ψυχές και διακονούσε την σωτηρία τους.

Όταν η γερόντισσα ομιλούσε για ΧΡΙΣΤΟ και Ελλάδα το παιδικό πρόσωπο της γέμιζε με ΦΩΣ, αυτό το ΦΩΣ που κυκλώνει εδώ και αιώνες τον προμαχώνα αυτό της Ρωμιοσύνης.

Αυτά  τα ελάχιστα  αδελφοί γιατί δεν υπάρχουν λόγοι να περιγράψουν την απώλεια αυτή.

ΚΑΙ είναι απώλεια γιατί ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ κάνει στις ημέρες μας μεγάλη συγκομιδή αγίων.

Μένουμε με την παρηγοριά ότι αυτή η ΘΕΙΚΗ  συγκομιδή πρεσβεύει για εμάς.


ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 


 

" προφητείες " για τις επόμενες μέρες του στενού συνεργάτη του Ερντογάν που ταυτίζονται με όσα ειπώθηκαν κατά καιρούς από τους Αγίους Πατέρες μας" Θα ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία ή η Δύση θα προκαλέσει μια σύγκρουση Τουρκίας-Ρωσίας; Τί είδους πολεμικό παιχνίδι παίζεται στην Μαύρη Θάλασσα."

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ - όπως τα επισημάναμε πριν μέρες: 

βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/01/blog-post_30.html 

βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/01/blog-post_26.html


ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ  Ι. Καραγκιούλ

ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ !!!! ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΗΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ...ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ - ΚΑΤΑΛΑΒΕ

" Η Ουκρανία είναι ένα μέτωπο και προς την Ανατολή και τη Δύση, πράγμα που σημαίνει ότι μια χώρα, ένα έθνος θα θυσιαστεί αξιοθρήνητα. Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Κριμαία και προσάρτησε την ανατολική Ουκρανία, προσπαθεί να εδραιώσει τη θέση της στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ και η Δύση προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη δική τους ασφάλεια χειραγωγώντας τη μοίρα άλλων χωρών. Χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως μέτωπο ενάντια στην «απειλή από την Ανατολή».

Η κρίση της Ουκρανίας δεν περιορίζεται στη σύγκρουση με τη Ρωσία, στις προσπάθειες αυτοάμυνας ή στην επιθυμία της Ρωσίας να εισβάλει. Είναι μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου παιχνιδιού, ενός ευρύτερου και μακροχρόνιου αγώνα

Έτσι χρησιμοποίησαν την Τουρκία για χρόνια ως «πρώτη χώρα». Αυτή είναι η αμετάβλητη μέθοδος της Δύσης. Αντιλαμβάνονται την Ουκρανία με τον ίδιο τρόπο: απλώς ως μέτωπο.

Δεν έχει καμία διαφορά για αυτούς αν η Ουκρανία ηττηθεί. Θα χτίσουν το μέτωπό τους σε μια άλλη περιοχή, πάνω από ένα άλλο έθνος. Γιατί, για τη Δύση, κάθε έθνος είναι τόσο πολύτιμο στο βαθμό που εξυπηρετεί τα δυτικά συμφέροντα.

Το σχέδιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να πολιορκήσουν τη Ρωσία και την Κίνα υπέστη σοβαρές ζημιές. Περιέργως, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη άρχισαν να εφαρμόζουν τη στρατηγική «πολιορκίας» τους κατά της Ρωσίας και της Κίνας και στην Τουρκία.

Ωστόσο, η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν προκάλεσε μεγάλο σοκ στην Ασία, στην Ανατολική Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή. Οι χώρες και τα έθνη συνειδητοποίησαν ότι το να βασίζονται στη Δύση για να ανακάμψουν είναι απελπιστικό. Αυτή η πραγματικότητα θα είναι πιθανώς η μεγαλύτερη απώλεια της Δύσης στον 21ο αιώνα.

Τώρα ένα παρόμοιο σενάριο εφαρμόζεται στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη προκαλούν όλες τις χώρες του μετώπου κατά της Ρωσίας. Ωστόσο, η Ρωσία εκμεταλλεύεται πλήρως την αδυναμία και την ανασφάλεια της Δύσης και εφαρμόζει έναν νέο χάρτη επέκτασης σε αυτό το πεδίο.

Η Ρωσία θα διχοτομήσει την Ουκρανία – Η Δύση θα εγκαταλείψει το Κίεβο

Η Ρωσία δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία. Θα εγγυηθεί την εισβολή της Κριμαίας. Θα ασκήσει πλήρη έλεγχο στα ανατολικά της χώρας. Θα διχοτομήσει την Ουκρανία.

Επιπλέον, η Δύση δεν θα προστατεύσει την Ουκρανία από τη Ρωσία με κάθε κόστος. Θα προσφέρει υποστήριξη σε κάποιο βαθμό και στη συνέχεια θα την εγκαταλείψει.

Ένας πόλεμος στην Ουκρανία σημαίνει πόλεμο στη Μαύρη Θάλασσα

Ωστόσο, αυτός ο πόλεμος θα έχει τεράστιες και επικίνδυνες συνέπειες. Ο πόλεμος στην Ουκρανία σημαίνει πόλεμος στη Μαύρη Θάλασσα. Σημαίνει ότι η Μαύρη Θάλασσα θα μετατραπεί σε Ανατολική Μεσόγειο. Η πλήρης εγκατάσταση των ΗΠΑ και της Ευρώπης στη Μαύρη Θάλασσα σημαίνει ότι δεν θα φύγουν ποτέ.

Αυτή η κατάσταση που θα ταράξει βαθιά τη Ρωσία βραχυπρόθεσμα, φαίνεται ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή της Τουρκίας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Μια τέτοια ατμόσφαιρα στη Μαύρη Θάλασσα αποτελεί ακραίο κίνδυνο για την Τουρκία.

Θα φτιάξoυν τουρκικό μέτωπο και στη Μαύρη Θάλασσα;

Αυτό το δυτικό σχέδιο, που στοχεύει στην «πολιορκία» της Τουρκίας όπως τη Ρωσία και τη Κίνα, θα οδηγήσει στο άνοιγμα ενός «τουρκικού μετώπου» στη Μαύρη Θάλασσα, μετά από όλα όσα έγιναν στη Συρία και το Ιράκ, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Αυτός ο πόλεμος θα επηρεάσει όλες τις χώρες της περιοχής. Κάθε χώρα από τη Μολδαβία μέχρι τη Ρουμανία, από τη Βουλγαρία μέχρι τη Γεωργία θα είναι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, καταδικασμένη να πάρει μέρος σε αυτόν τον «πόλεμο Ανατολής-Δύσης».νατολικά της χώρας. Θα διχοτομήσει την Ουκρανία.

Επιπλέον, η Δύση δεν θα προστατεύσει την Ουκρανία από τη Ρωσία με κάθε κόστος. Θα προσφέρει υποστήριξη σε κάποιο βαθμό και στη συνέχεια θα την εγκαταλείψει.

Προετοιμασίες για πόλεμο Τουρκίας-Ρωσίας;

Έτσι, η Τουρκία θα βρεθεί στο επίκεντρο και του πολέμου της Ουκρανίας.

Θυμηθείτε, στην αρχή του συριακού πολέμου, ο πρωταρχικός στόχος των ΗΠΑ και της Ευρώπης ήταν να πυροδοτήσουν έναν πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας. Έγιναν αρκετές προσπάθειες.

Ένα ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Προκλήσεις έγιναν από την τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ (FETO) και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Αν η απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 είχε πετύχει, αυτός ο πόλεμος θα είχε ξεκινήσει.

Τώρα, δοκιμάζουν ξανά την τύχη τους. Η Ουκρανία δεν μπορεί να σταματήσει τη Ρωσία. Αλλά η Τουρκία μπορεί. Έτσι γίνονται οι υπολογισμοί και, κατά συνέπεια, τα σχέδια.

Εάν τα καταφέρουν, ένας πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας θα γίνει αναπόφευκτος. Αυτό σημαίνει την καταστροφή και των δύο χωρών. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα είναι οι μόνοι νικητές." ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/symvoulos-tou-erntogan-xetyligei-to-natoiko-schedio-tha-mas-katastrepsoun-mas-sprochnoun-se-olethrio-roso-tourkiko-polemo/