Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

άρχισε να φωνάζει και ο Πούτιν "ΟΥΑΙ εις τα Έθνη του Βορρά";Ο Β.Πούτιν περνά εσπευσμένα ειδικό νομοσχέδιο με το οποίο ζητά έκτακτες εξουσίες για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το νομοσχέδιο κάνει λόγο για σχέδιο γενικής επιστράτευσης ενώ θέτει την αμυντική βιομηχανία σε “κατάσταση πολέμου” ζητώντας να εργαστούν 24ώρες το 24ωρο χωρίς αργίες και με τριπλοβάρδιες!

Πρόκειται για άσχημη εξέλιξη όχι μόνο για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία. Κυρίως, γιατί η ρωσική ηγεσία ετοιμάζεται για επέκταση του πολέμου εκτός Ουκρανίας. Το νομοσχέδιο κάνει μεν αναφορά στις “στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό” με εξειδίκευση την Ουκρανία, όμως θέτει τις βάσεις για το Καλίνινγκραντ και την Βαλτική." του Αρθρογράφου: Bασίλη Καπούλα

Τύμπανα πολέμου στην Βαλτική: Ο Β.Πούτιν ζήτησε έκτακτες εξουσίες – Σχέδιο γενικής επιστράτευσης – Για χρήση πυρηνικών μιλά ο Λουκασένκο!

τι επισημαίναμε πέντε μήνες πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία - Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου του 2021

" ουαί εις τα Έθνη του Βορρά" - στρατιωτικοποίηση της Βαλτικής Θάλασσας και της Αρκτικήςφώτο από το fb και την Φ.Β

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Οι αποκαλούμενες χώρες του Βορρά , ενεπλάκησαν σε μία αντιπαράθεση που πιθανόν να μην τους αφορά στο αρχικό στάδιο, και η οποία αφορά τεράστια ενεργειακά και γεωπολιτικά συμφέροντα.


"Η αμυντική συμφωνία μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ Δανίας και Νορβηγίας και της τυπικά αδέσμευτης Σουηδίας για την ενίσχυση της κοινής στρατιωτικής ικανότητας για την αντιμετώπιση απειλών αποσκοπεί στο να καταστήσει την εικόνα ασφάλειας ασφαλέστερη μέσω ενός «αποτρεπτικού» αποτελέσματος.

Τρεις Σκανδιναβικές χώρες, η Σουηδία, η Δανία και η Νορβηγία πρόκειται να υπογράψουν μια επιχειρησιακή συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου. Ο δηλωμένος στόχος του είναι να αυξήσει τη στρατιωτική ικανότητα των εθνών μέσω κοινών ασκήσεων και να μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις απειλές και γεγονότα μαζί.
Σύμφωνα με τους τρεις, η κατάσταση ασφαλείας στο Στενό του Øresund και στην περιοχή της Βόρειας Θάλασσας έχει επιδεινωθεί. Για το λόγο αυτό, πρέπει να αυξηθεί η ικανότητα από κοινού αντιμετώπισης απειλών και παραβιάσεων, υποστήριξαν.
Ο Henrik Breitenbauch, επικεφαλής του Κέντρου Στρατιωτικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, δεν έκρυψε τη συμφωνία άμυνας που συνήφθη εναντίον «του μεγάλου γείτονα στην Ανατολή», δηλαδή της Ρωσίας. Ωστόσο, προσπάθησε ότι οι κοινοί στρατιωτικοί μύες των τριών χωρών είναι "πολύ μικροί" για μια τέτοια προσπάθεια. Σε κλίμακα από το ένα έως το πέντε, μεταξύ σημαντικών παραγόντων για την εξασφάλιση της ασφάλειας της Δανίας, ο Χένρικ Μπρέιτενμπαχ βαθμολόγησε το ΝΑΤΟ ως πέντε, δίνοντας στη συμφωνία με τη Σουηδία και τη Νορβηγία δύο." 


ΤΕΛΙΚΑ ποιο θα είναι το μέλλον των Βορείων χωρών;

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

¨Ένα πρωινό πριν αρκετά χρόνια , καθώς καθόταν ο γέροντας στο προαύλιο του κελιού με πέντε –έξι επισκέπτες – προσκυνητές , είπε ξαφνικά :

«Αλλοίμονο στα κράτη του Βορρά ».

Ένας από τους παρευρισκόμενους ρώτησε με περιέργεια : «Θα πέσει φτώχεια εκεί γέροντα ;» , επειδή μιλούσαν για την οικονομική κατάσταση στον κόσμο . 

«Φωτιά θα πέσει απ΄ τον ουρανό», απάντησε ο γέροντας . Επειδή ακόμα ήταν η εποχή του ψυχρού πολέμου ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ε.Σ.Σ.Δ , ρώτησε ένας άλλος : 

«Θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος; Θα χτυπήσει το ΝΑΤΟ τους Πολωνούς , τους Τσεχοσλοβάκους και τους Λευκορώσους και τους Γερμανούς οι Ρώσοι ; » 

Ο γέροντας κούνησε το κεφάλι του και είπε : 

«Όλοι θα παρατήσουν τους Ρώσους και θα πάνε με τους Εβραίους της Αμερικής . Οι Ρώσοι θα τους κάψουν »

Παισίου Μοναχού Προφητείες & Διδαχές , Σελ: 443

ΓΈΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ

Απόσπασμα από την γνωστή προφητεία-ποίημα του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού 

" Με μιας θα ανάψει  η φωτιά, από μικρή αιτία κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία. Η δε Ρωσία ξαφνικά εισβάλλει στην Τουρκία και ως χείμαρρος ορμητικός σαρώνει την Περσία.

Και προχωρεί ακάθεκτη φθάνει στην Παλαιστίνη Θεός θέλει ο Αντίχριστος του Κόσμου για να γίνει. Τότε κατέρχονται ομού της Δύσεως τα κράτη, ουαί στα Έθνη του Βορρά γίνονται όλα στάχτη" 

ΠΗΓΗ http://anakalipto.blogspot.com/2012

Μετά από αυτά που γίνονται και πρόκειται να γίνουν είναι δυνατόν να μην τρέμει όλη η ανθρωπότητα γιατί σε λίγο θα στενάζει;

Πρώτη φορά στα χρονικά έχουν βγει τόσοι στρατηγικοί πύραυλοι στην επιφάνεια της γης κοντά σε σύνορα χωρών.

ΓΙΑΤΙ βγαίνουν άραγε;

Για να χρησιμοποιηθούν, ώστε να κάψουν την ΑΜΑΡΤΙΑ και την διδασκαλία της ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ;

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ να κάνει το ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΝΗΜΗΣ -1 Ιουλίου 2009 (μας φορούσαν τις αλυσίδες των μνημονίων) -13 χρόνια μετά " ΗΡΘΕ η ΩΡΑ" μας προείπε ο "προφήτης" Όσιος Γέροντας

 

Φώτο από την ΦΙΛΙΠΠΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ 


Παγκόσμια οικονομική κρίση προ των πυλών. Η επικαιρότητα με τις οικονομικές ειδήσεις το διαφημίζουν. Οι μεγάλοι δεν μπορούν να μοιράσουν την πίτα για να χορτάσουν την δαιμονική πλεονεξία τους. Πλησιάζουμε στις κόκκινες γραμμές των γνωστών προφητειών του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ του Αιτωλού.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η φτωχοποίηση- κακοποίηση της Ελλάδος αλλά και το Μεγαλείο της προφητεύθηκαν.

Όλοι οι άγιοι πατέρες συγκλίνουν καθότι μια είναι η πηγή της πληροφόρησης για αυτούς, ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ το Πνεύμα της Αληθείας.

Πως μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά όχι από οικονομικής και γεωπολιτικής πλευράς αλλά από Πνευματικής.

Όχι απλώς το είπε , αλλά και το έβαλε σε σωστή βάση. 

Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ δεν είναι το ζητούμενο, το ζητούμενο είναι η κατά ΧΡΙΣΤΟΝ Ζωή που με την μετάνοια μας οδηγεί στον Ουρανό. 

«Θα επέμβει η Δικαιοσύνη του ΘΕΟΥ να ξεριζώσει τους αιτίους της Παγκοσμίου Διαστροφής , οπουδήποτε και αν βρίσκονται και αν έχουν ισχύν και λέγονται δυνατοί και μεγάλοι. 

Μετά θα αναστηθεί η φυλή μας πάλι. 

Επανέρχεται πάλι η Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα του Βυζαντίου και της Ευρώπης. 

Θα αποκτήσουμε πάλι πίσω τα δικά μας τον Πόντο , την Καππαδοκία , την Μικρά Ασία. 

Όλα αυτά θα επανέλθουν. 

Αλλά δεν μας αφορούν αυτά , εκείνο που μας αφορά είναι ο ΟΥΡΑΝΟΣ, εκεί θα πάμε. 

Μας κάνει μια παρηγοριά ο ΘΕΟΣ ότι θα είναι μαζί μας.   

Όλα αυτά είναι μια παρηγοριά για να μας παρηγορήσουν τα αίματα των μαρτύρων μας και τα κλάματα των προγόνων μας τώρα. 

Θα μας κάνει αυτήν την Δωρεά ο ΘΕΟΣ, να συντρίψει όλους τους παγκοσμίους παλιανθρώπους που ανακατεύουν την κοινωνία και δι αυτού να εξυγιάνει την κοινωνία και να επανέλθουμε εκεί που ήταν ακριβώς.» ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ ο Βατοπαιδινός  ΦΩΤΟ από το fb και τον Πανός φίλόθέός Φίλόθέόύ φλώροςΠΑΝΑΓΊΑ ΠΑΡΑΜΥΘΊΑ


1η Ιουλίου του 2009 κοιμήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους Γέροντες που έχει αναδείξει η Ορθοδοξία, ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός! Το ωραιότερο χαμόγελο της νίκης του θανάτου!


Δημοσιεύτηκε στις 8 Μαΐ 2018 

Ήτανε 15 Αυγούστου ( 2 Αυγούστου με το Αγιορείτικο)  του 1989 όταν βρεθήκαμε με τον πατέρα μας  στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου μαζί με άλλους προσκυνητές στο Περιβόλι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας. 

Η Ιερά Μονή ήταν τότε ένα κτιριακό μεγαλοπρεπές ερείπιο που κουβαλούσε μνήμες της χιλιόχρονης Ρωμιοσύνης. 


Αν θυμόμαστε καλά εκείνες τις ημέρες εγκαταστάθηκε σε αυτό  και η συνοδεία του ΓΕΡΟΝΤΑ Ιωσήφ του Βατοπαιδινού που έτυχε να βρίσκεται τότε κοντά της και ο ΓΈΡΟΝΤΑΣ Εφραίμ ο Κατουνακιώτης , όλα παιδιά του Πατερικού ογκόλιθου της σύγχρονης νηπτικής παράδοσης και συνεχιστού  των κολλυβάδων του ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ του Ησυχαστού . 

Είχαμε πάρει τις ευχές των Πατέρων και στην Μεγάλη Τράπεζα με τις περίφημες τοιχογραφίες-αγιογραφίες – φρέσκα μας ομιλούσε ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ . 

Και τι δεν μας έλεγε. 

Ούτε τα μάτια μας , ούτε και τα αυτιά μας μπορούσαμε να ξεκολλήσουμε από επάνω του . 

Στο τέλος τον πλησίασα κατ ιδίαν και τον ρώτησα. 

Γέροντα τα επιχειρήματα σας για το κοινωνικό γίγνεσθαι των ημερών μας ήταν τόσο δυνατά και επίκαιρα που ουδείς δύναται να αντιλέξει. 

Τότε δεν γνώριζα ποιον είχα έμπροσθεν μου και συνέχισα να τον ρωτώ. 

Όλα αυτά που είπατε τα χρησιμοποιούν στις σχολές της κοινωνιολογίας. 

Και ο αείμνηστος γέροντας μας απάντησε:  

« Παιδί μου δεν εσπούδασα τίποτε , είμαι από την σχολή των αλιέων , την σχολή των ψαράδων των μαθητών του ΧΡΙΣΤΟΥ.» 

Και το πρόσωπο του φωτίσθηκε , όπως το αντίκρυσε το χριστεπώνυμο πλήρωμα φωτισμένο μετά την μακαρία κοίμηση του. 

Όταν ομιλούσε ο γέροντας νόμιζες ότι είχες απέναντι σου ένα χαρούμενο παιδί γεμάτο ΦΩΣ. 

Από την παραπάνω ηχοληψία που ήταν και από τις τελευταίες ομιλίες -πνευματικές παρακαταθήκες του, προσπαθήσαμε να απομαγνητοφωνήσουμε κάποια αποσπάσματα με δυσκολία λόγω δύσκολης μαγνητοφώνησης.  

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 

Γρηγόριος Γκόρτσος 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟhttps://youtu.be/xuqdrr4sg3E

Ας ανοίξουμε τους οφθαλμούς και τα αυτιά μας για να επεξεργαστούμε τους πνευματικούς λόγους του Γέροντα σε μέρες τέτοιες κρίσιμες που βρισκόμαστε. 

« –Για αυτό προσέχετε να κρατήσουμε τις παραδόσεις μας 

–Να αντέξουμε τους μεγάλους πειρασμούς  

–Γιατί θα γίνει ανακαινισμός τώρα  

–Θα επέμβει η δικαιοσύνη του ΘΕΟΥ με μεγάλη Οργή να ξεριζώσει την Παγκόσμια διαστροφή. 

–Για να ξανακτίσει νέα γενιά. 

–Αυτά θα γίνουν τώρα. 

–Τώρα στις ημέρες μας.  

–Δεν έχουμε μέρες. 

–Θα μιλήσουν τα αίματα των μαρτύρων μας και τα κλάματα των προγόνων μας και θα επανέλθουμε πάλι στις βάσεις μας. 

–Για αυτό να κάνουμε Προσευχή στον ΆΓΙΟ ΘΕΟ να μείνει κοντά μας για να αντέξουμε. 

–Και πίσω έρχεται η ΑΝΑΣΤΑΣΗ. 

ΥΠΑΚΌΗ – ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ και ΑΓΑΠΗ, αυτά είναι από το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ , αυτό έκανε ο ΧΡΙΣΤΟΣ μας.  

–Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει . 

–Αν παρακούσεις θα πεθάνεις και πέθανες.  

–Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε. 

–Μοναχός τι σημαίνει; 

–Ο συνεχιστής της μετανοίας. 

–Βλέπεται είμεθα αμαρτωλοί , δεν τα καταφέραμε όπως μας έκανε ο ΘΕΟΣ και έτσι δεν τον ευαρεστούμε όπως έπρεπε, αλλά μην φοβάστε, ο ΘΕΟΣ είναι Πανάγαθος , είναι Εύσπλαχνος. 

–Παρακαλώ την Αγάπη σας να κρατήσουμε την ΜΕΤΑΝΟΙΑ. 

–Επανέρχομαι και σας λέγω επειδή αποκορυφώθηκε η παγκόσμιος αμαρτωλότης επεμβαίνει ο ΘΕΟΣ εντός ολίγου, δυναμικά και τότε θα δοκιμάσουμε πολλούς σκληρούς πειρασμούς. 

–Αν τους περιγράψω δεν θα αντέξετε. 

–Για αυτό όλοι με μετάνοια και προσοχή για να μας σκεπάσει ο ΘΕΟΣ την ημέρα της οργής για να μην μας παρασύρει. 

–Αυτό μην το ξεχνάτε , πολύ κοντά είναι αυτό. 

–Θα επέμβει ο ΘΕΟΣ δυναμικά , όπως την περίοδο του κατακλυσμού, την περίοδο του Νώε.  

–Ένα τέτοιο θα γίνει και τώρα. 

–Θα επέμβει η Δικαιοσύνη του ΘΕΟΥ να ξεριζώσει τους αιτίους της Παγκοσμίου Διαστροφής , οπουδήποτε και αν βρίσκονται και αν έχουν ισχύν και λέγονται δυνατοί και μεγάλοι. 

–Θα επαναφέρει την ισορροπία , θα μιλήσουν τα αίματα των πατέρων μας και ειδικά των προγόνων μας. 

Ελληνικό αίμα μόνο, 11 εκατομμύρια Έλληνες εμαρτύρησαν τους τρεις πρώτους αιώνες, όταν η σιδερόφρακτη ρωμαική αυτοκρατορία κρατούσε τα ηνία. 

–Το Ελληνικό αίμα που χύθηκε τότε θα πνίξει τους κανίβαλους αυτούς που λέγονται σήμερα μεγάλοι. 

–Αλλά αυτό δεν αφορά εμάς , ο ΘΕΟΣ είναι έλεος , εμείς θα δείξουμε ευγνωμοσύνη και υπακοή στο ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ για να μας σκεπάσει στην ερχομένη λαίλαπα. 

–Μετά θα αναστηθεί η φυλή μας πάλι. 

–Επανέρχεται πάλι η Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα του Βυζαντίου και της Ευρώπης. 

–Θα αποκτήσουμε πάλι πίσω τα δικά μας,  τον Πόντο , την Καππαδοκία , την Μικρά Ασία. 

–Όλα αυτά θα επανέλθουν. 

–Αλλά δεν μας αφορούν αυτά , εκείνο που μας αφορά είναι ο ΟΥΡΑΝΟΣ, εκεί θα πάμε. 

–Μας κάνει μια παρηγοριά ο ΘΕΟΣ ότι θα είναι μαζί μας.   


Όλα αυτά είναι μια παρηγοριά για να μας παρηγορήσουν τα αίματα των μαρτύρων μας και τα κλάματα των προγόνων μας τώρα. 

–Θα μας κάνει αυτήν την Δωρεά ο ΘΕΟΣ, να συντρίψει όλους τους παγκοσμίους παλιανθρώπους που ανακατεύουν την κοινωνία και δι αυτού να εξυγιάνει την κοινωνία και να επανέλθουμε εκεί που ήταν ακριβώς. 

–Θα θελήσει να κρατηθεί η Ρωσία αλλά δεν θα μπορέσει. 

–Θα κρατήσει περί τους δυο – τρεις μήνες.  

–Θα θελήσει να στεριωθεί η Ρωσία στο μέρος τούτο και τα ΣΤΕΝΑ. 

–Μετά θα κινηθούν οι ΔΥΤΙΚΟΙ. 

–Τότε θα κινηθούν όλοι αυτοί και θα μαζευτούν στην περιφέρεια του Βυζαντίου 

–Διότι το Βυζάντιο το έχει ξεριζώσει το Βατικανό και το παρέδωσε στους τούρκους. 

–Τώρα οι επαίσχυντοι απόγονοι των προγόνων τους που λέγονται Ευρωπαίοι θα τους μαζέψει η Οργή του ΘΕΟΥ και δεν θα γυρίσει κανένας  πίσω να πει τι έπαθα. 

–Στο πεδίον της μάχης καθώς μας λένε αυτοί που είδαν, σε τρία ημερονύχτια σφαγής θα έχει περί τα 700 εκατομμύρια νεκρούς , όχι γυναικόπαιδα αλλά άνδρες.  

–Τότε θα αρχίσει αυτός ο ανακατεμός όλος.  

–Θα ξεριζωθεί όλη η ΠΟΛΗ η παλαιά, θα μείνει μόνο η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. 

–ΚΑΙ τότε θα αρχίσει ο ανακαινισμός ,θα επιστρέψουμε πίσω στις βάσεις μας. 

–Η Ελλάδα θα φτωχύνει πολύ αλλά μετά θα κινηθεί. 

–Δεν θα μείνομεν εδώ θα επιστρέψουμε στις βάσεις μας πάλι. 

–Ο Πόντος , η Καππαδοκία, η Μικρά Ασία , η Βιθυνία όλα αυτά δικά μας  είναι. 

–Αυτές είναι οι ρίζες των προγόνων μας. 


–Έτσι σας είπα αυτά να πάρετε μια εικόνα. 

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ μετά δέχεται ερωτήσεις και απαντάει: 

–Στην πρώτη λαίλαπα θα είναι ανωμαλίες.  

–Στην πρώτη λαίλαπα θα είναι όταν ξεκινήσει η Ρωσία. 

Και δεν θα δεχτούν οι Αμερικάνοι και οι Εβραίοι θα θέλουν να σπρώξουν πίσω. 

–Τότε θα είναι ακριβώς που θα επέμβουν. 

–Τότε θα είναι που θα παρουσιαστεί ΑΓΓΕΛΟΣ εξ Ουρανού και θα τους επιβάλλει μέθη. 

–Αυτοί που θα μαζευτούν θα φέρουν και τους Εφόρους οι Αμερικάνοι μαζί με  Ιάπωνες και δεν ξέρω τι; 

–Διότι το θέμα τους είναι  να ξεριζωθεί ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ από την γη. 

–Μέχρι  εδώ ετελείωσε. 

–Όταν θα κινηθούν αυτοί, ΑΓΓΕΛΟΣ εξ Ουρανού θα παρουσιαστεί και θα τους επιβάλλει μέθη να χάσουν τα λογικά τους, όχι να τρελαθούν αλλά να θέλει να σκοτώσει ο ένας τον άλλον. 

–Τώρα σας είπα σε τρία ημερονύχτια σφαγής θα γίνει όλο αυτό το μακελειό . 

–Τότε θα παρουσιαστεί ο ίδιος ο ΑΓΓΕΛΟΣ, αλλά αισθητά και θα πει σταματάτε « αρκεί η εκδίκηση» « στώμεν καλώς».  

–Τότε θα ξυπνήσουν οι ολίγοι που έμειναν. 

–Τότε θα ξυπνήσουν και θα πουν γιατί ήρθαμε εδώ ; 

γιατί σκοτωθήκαμε;  

–και θα γυρίσουν πίσω εις τας Ευρώπας τους. 

–Τότε ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΕΟΥ μπροστά στον κόσμο θα αναστήσει αυτούς που κοιμούνται από το Βυζάντιο. 

–Αυτοί κοιμούνται από το Βυζάντιο εκκλησιαστικοί και πολιτικοί ηγέτες. 

–Θα τους ξυπνήσει ο ΑΓΓΕΛΟΣ και θα τους δείξει με το δάκτυλο. 

-πάρτε τους αυτούς να σας κυβερνήσουν 

–Τότε θα αρχίσει η ανάπλαση της φυλής γενικά και της ανθρωπότητος. 

–Θυμάστε τι έγινε στους 7 Παίδες εν Εφέσω; 

–Και τώρα « κοιμάται»  ένας πολιτικός ηγέτης  δεν το ξέρουμε ποιος είναι. 

–Είναι πάντως φίλος του ΘΕΟΥ είναι ΑΓΙΟΣ άνθρωπος. 

–Πάντως είναι πολιτικός ηγέτης, αυτός θα αναλάβει την ηγεσία κατά εντολή  του ΘΕΟΥ , του Αγγέλου. 

–Τότε η γη θα ανοίξει τους θησαυρούς της και οι πτωχοί θα γίνουν ζάμπλουτοι. 

–Θα κατοικήσει ο ΘΕΟΣ με τους ανθρώπους. 

–Θα υπάρξει τόση γαλήνη , τόση ειρήνη , τόση ευτυχία. 

–Αυτό για τρεις – τέσσερεις δεκαετίες για να  οργανωθούν καλά οι Χριστιανοί και ύστερα από αυτό ο αντίχριστος αμέσως και μετά η Συντέλεια. 

Σε ερωτήσεις ο Γέροντας απαντά:  Αυτά θα γίνουν στα παιδιά σας στα εγγόνια σας, τότε μάλλον θα γίνουν. 

Δέχεται ερώτηση από  πιστή . 

-Πόσο κοντά βλέπεται Γέροντα να είναι; 

-την ακρίβεια του χρόνου κόρη μου ο ΘΕΟΣ πότε δεν μας την δίνει, τα σημεία των καιρών μαρτυρούν και οι Χρησμοί των Πατέρων μας . 

–Σας είπα τώρα:  

–Θα γίνει Πολιτειακή ανωμαλία 

–Μόλις γίνει Πολιτειακή ανωμαλία αμέσως θα τραβήξει πίσω το κεφάλαιο, το παγκόσμιο κεφάλαιο , το διεθνές το πετρελαικό.  

–Μόλις τραβήξει πίσω το διεθνές κεφάλαιο , θα απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι. 

–Μετά ο Γέροντας συνεχίζει με στιγμιότυπα  από την  ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΒΙΟΤΗ  ΤΟΥ δίπλα στο ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ  ΙΩΣΗΦ τον ΗΣΥΧΑΣΤΗ. 

Πως εγκαταστάθηκαν στο Βατοπάιδι;  

Τότε ζούσε στην Αθήνα ένας μεγάλος προφήτης ο Γέροντας Πορφύριος χωρίς να του πω τίποτε χωρίς να με γνωρίζει, είδε τις σκέψεις μου και έστειλε άνθρωπο να μου πει: 

–Πρόσεξε, τάδε λέγει ΚΥΡΙΟΣ 

–Θα πας στο Βατοπαίδι  

και πήγαμε ακούσαμε στην εντολή του ΘΕΟΥ  

–ΤΗΝ  ΠΑΝΑΓΙΑ μας εδώ  την βλέπουμε , είναι σαν μανούλα μας και μας σκεπάζει. 

Ομιλεί στην συνέχεια με συγκίνηση για τα Θαύματα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ που την είχε ο ίδιος και την  έφερε στο Βατοπαίδι , όταν έφυγε από τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή. 

Τελειώνοντας ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός συνεχίζει με πόνο ψυχής να επισημαίνει:  

–Δεν έχουμε μέρες.  

–Έρχεται η μεγάλη λαίλαπα που θα ξεριζώσει όλη την διαστροφή. 

–Θα ταλαιπωρηθούμε όλοι, αλλά κρατήστε την ΠΙΣΤΗ. 

–Ο ΘΕΟΣ θέλει τον νου , να κρατάμε τον νου , όχι στον μετεωρισμό. 

–Το καθήκον μας στον παρόντα κόσμο είναι η συνεχιζόμενη ΜΕΤΑΝΟΙΑ. 

–Προσέξτε αν δεν μετανοήσουμε θα χαθούμε……..» ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΑ αποσπάσματα από ομιλία του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού σε πιστούς. 

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ ΑΔΕΛΦΟΙ  

Ήγγικε και βιώνουμε ήδη πρωτόγνωρα πράγματα . 

Η ΕΛΛΑΔΑ θα αναστηθεί μόνο δια της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
κυκλοφορεί μέσω viber και προκαλεί κύματα συγκίνησης - ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ στον Όσιο Δαυίδ.Διηγείται ένας προσκυνητής...

Σήμερα Δευτέρα 20 Ιουνίου, είχα την ευλογία να βρεθώ για προσκύνημα στον Όσιο Δαυίδ. 

Περιμένοντας στην δεξιά πύλη του ιερού να πάρουμε την ευχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Γέροντα Γαβριήλ, μαζί με άλλους προσκυνητές, περιμέναμε υπομονετικά βλέποντας έναν ιερέα σκυμμένο στο πετραχήλι του Γέροντα Γαβριήλ να διαβάζει ευχές και να παρακαλεί την Παναγία, και τους Αγίους για το παιδάκι του ιερέα, το οποίο ήταν κι αυτό κάτω από το πετραχήλι.. 

Σιγά σιγά ο Γέροντας άρχισε να το ρωτάει απλά πράγματα, πως το λένε, τι τάξη πάει, πόσων χρονών είναι κι εκείνο με σπαστή φωνή απαντούσε. 

Δεν κατανοούσαμε για ποιόν λόγο του έκανε τέτοιες ερωτήσεις παρά μόνο όταν ολοκλήρωσε τις δεήσεις ο Γέροντας, και σηκώθηκε το παιδάκι 12 ετών, και κλαίγοντας ο ιερέας πατέρας του μας είπε με σπαστά Ελληνικά:

- Δοξασμένο το όνομα του Θεού, σήμερα πρώτη φορά μίλησε το παιδί μου! Στα 12 του χρόνια! Και όχι μόνο μίλησε αλλα μίλησε και στα Ελληνικά, ενώ είμαστε από τη Ρωσία και φυσικά δεν γνωρίζει ούτε λέξη στη γλώσσα σας...

Περιττό να σας πώ τι αισθανθήκαμε όλοι μας.

Οι Άγιοι της Μονής, Δαυίδ, Ιάκωβος και ο μακαριστός Γέροντας Κύριλλος, μετά των ευχών του Γέροντα Γαβριήλ να μας σκεπάζουν όλους μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ άνωθεν: "ο αρχιδαίμονας από κοντά σας θα φύγει με ΠΑΤΑΓΟ"- "οι Πατέρες όταν τον ξορκίζουν έτσι φεύγει "

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ; ( επ ευκαιρία της εορτής των ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ)

 


22 Ιανουαρίου του 2021 επισημαίνουμε :


” αυτό που θα ζήσετε δεν θα είναι ένας απλός εφιάλτης αλλά μια καθημερινότητα που θα επιδεινώνεται συνέχεια” και ο ΑΓΙΟΣ επιβεβαιώνεται συνέχεια.

Μας προειδοποίησε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης ο άγιος γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης ( στην φώτο με την γερόντισσα Μακρίνα της Ιεράς Μονής της Παναγίας της Οδηγήτριας στην Πορταριά του Πηλίου.

«Να προετοιμαστούμε για ταχεία κλιμάκωση της αυστηρότητας των μέτρων (κατά του κορωνοϊού) εντός των προσεχών εβδομάδων, ώστε να διατηρηθούν οι δυνατότητες φροντίδας και να αυξηθούν οι εκστρατείες εμβολιασμού», έγραψε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ΕΚΠΕΝ/ECDC)με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης των νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού

ΕΝΑΣ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΑΣ – ΑΣΧΕΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΕΙΓΜΑ

ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΓΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΟΨΩΝΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ;


ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com


ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

επίκαιρη αναδημοσίευση βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/06/


«πάμε σε εκλογές ή σε ΟΥΡΑΝΙΕΣ επιλογές;»

 


«θέλουμε ηγεσίες με ΙΔΑΝΙΚΑ και όχι δανεικά»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 Μπορεί εμείς να το θέλουμε διακαώς , άλλοι όμως δεν το θέλουν γιατί επένδυσαν μεγάλα σχέδια σε τούτο τον τόπο. 

Μπορεί εμείς να επιθυμούμε να νοηματοδοτήσουμε πάλι τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της ανθρωπιάς , όμως άλλοι θέλουν να καταργήσουν τα σύνορα και την οριοθέτηση του σεβασμού των Εθνών. 

Κάποιοι ετοιμάζουν κουστούμια με πολιτικές ραφές. 

άραγε πάμε σε εκλογές ή σε ΟΥΡΑΝΙΕΣ επιλογές; 

Να τι λέει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: 

Ενώ ο Θεός καθορίζει σύνορα εις τους λαούς, που λέγει ο Απόστολος Παύλος στους Αθηναίους,  

«ορίσας προστεταγμένους καιρούς και τας οροθεσίας τοις κατοικίαις αυτών», τα οροθέσια είναι τα σύνορα και ο Θεός κανονίζει, ακόμη, πόσο θα ζήσει ένας λαός. Τους προστεταγμένους, ορίζει δηλαδή, τους προστεταγμένους καιρούς. 

Εμείς  εδώ και χρόνια επιμένουμε σε πολιτικές  αλόγιστου ανοίγματος των συνόρων εξ αιτίας διεθνών υποχρεώσεων . 

Και δεν γνωρίζουν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, ότι το άνοιγμα των συνόρων μας είναι η δική τους επακόλουθη αυτοκτονία. 

« Κάθε αχαριστία στην Ελλάδα θα ισοδυναμούσε με προδοσία προς την Ευρώπη» Πιέρ Μπουρτάν-1942.»  

Τις φταίει για τις  «δανεικές ηγεσίες» ; 

Το λέει με γλαφυρό τρόπο ο Σόλων στα Ελεγεία του Σόλωνα (8D-11W) 

« Εάν επάθατε δεινά εξ αιτίας των σφαλμάτων σας,
μην αιτιάσθε τους θεούς διά την τύχην σας. 
Διότι σεις είσθε εκείνοι οι οποίοι, υποστηρίζοντες 

όσους σας επιβάλλουν μίαν δουλείαν σκληράν, 
τους ενισχύετε κατά τον τρόπον τούτον. 
Ο καθείς από σας περιπατεί με το βήμα της Αλεπούς (=είστε πονηροί),  

ομαδικώς όμως είσθε κουφοί και επιπόλαιοι.
Διότι προσέχετε εις τα κολακευτικά λόγια ενός γόητος ανδρός 
αλλά τα επακόλουθα που θα προκύψουν δεν σας απασχολούν» 

https://oode.wordpress.com/spiritual-crisis/ 

« Όταν αποδυναμώσεις ένα λαό και τον αφήσεις να έχει άδειο στομάχι δεν μπορεί να σκεφθεί τίποτα παραπάνω από την επιβίωση του. Έγινε δηλαδή ιδανικό το δανεικό χρήμα από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Το άδειο στομάχι του Έλληνα είναι ο χειρότερος σύμβουλος του. Βέβαια η Ελλάδα μας δεν έφτασε τυχαία στο χείλος της χρεοκοπίας, αν δεν είναι ήδη χρεοκοπημένη, πράγμα που οφείλεται καθαρά στην ανικανότητα των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών που κυβέρνησαν διαδοχικά από το 1974 και έπειτα. 

Και το χειρότερο όλων είναι ότι απαξιώνονται τα λαμπρά ιδανικά που είχαμε σαν έθνος, τα αυθεντικά ιδανικά που μας έκαναν να σταθούμε όρθιους στις θύελλες και τις συμφορές δια μέσω των αιώνων.» ΑΡΤΕΜΙΟΣ 

http://www.sfeva.gr/598470FD.el.aspx 

Για να περάσουμε  όμως από τα ΔΑΝΕΙΚΑ στα ΙΔΑΝΙΚΑ πρέπει να διαβούμε ένα μεγάλο τούνελ δυσκολιών που προορίσθηκε για αυτό το μικρό Έθνος, που έδειξε μια άνευ προηγουμένου επιπολαιότητα εδώ και πολλά χρόνια σε παγίδες εικονικής τρυφής. 

επίκαιρη αναδημοσίευση άρθρο 10 Δεκεμβρίου 2018 - πηγή https://www.facebook.com/thivaiospolitis/posts/pfbid025UzzPSRTa7WtsEr1uffr8E71SeGVxyHjkAqL8ydxQKZMDbDKm92cfjz

Ας αφήσουμε αυτή την αγνή ψυχούλα από την Σιντική των Σερρών, τον Γέροντα Παπά – Γιάννη Καλαΐδη, που λειτουργούσε στην ίδια πνευματική συχνότητα με τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ, του οποίου ήταν πνευματικός συνομιλητής , να μας οδηγήσει, στο τι θα συναντήσουμε, διαβαίνοντας τον επόμενο καιρό αυτό το τούνελ. 


«Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας …Μας κατατρέχουν και μας φθονούν γιατί δεν μπορούν να χωνέψουν πως ένα μικρό κράτος έχει τόση χάρη από το Θεό.

Αυτοί μπορεί να έχουν τη δύναμη και τα όπλα, εμείς έχουμε την πίστη και την ελπίδα μας στο Θεό.
Τους δώσαμε τον πολιτισμό. …θέλουν να μας χτυπήσουν, να μην έχουμε ούτε θρησκεία ούτε γλώσσα ούτε πατρίδα.
Θέλουν να αφαιρέσουν από τις ταυτότητές μας το Έλληνας Χριστιανός.
Η ταυτότητα δεν είναι απλό έγγραφο αλλά είναι ο ίδιος μας ο εαυτός μας. Ομολογούμε την πίστη μας όταν ζητάμε να αναγράφεται.
Και δεν μπορούν με το ζόρι να μας το αφαιρέσουν γιατί αυτό δεν είναι δημοκρατία αλλά δικτατορία…
Δηλαδή οι βάρβαροι Τούρκοι πεντακόσια χρόνια δεν μπόρεσαν να μας κάνουν Τούρκους και τώρα οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας θα μας αλλαξοπιστήσουν…
Να κάνουμε προσευχή με πίστη και αγάπη να κάνουμε ότι το καλύτερο για το έθνος και την πίστη μας.
Η Παναγία δεν θα αφήσει την Ελλάδα μας. Θα περάσουμε δύσκολες μέρες, αλλά δεν θα είναι πολύς καιρός αυτό.
Να έχετε τρόφιμα στα σπίτια σας, να είστε πάντα κοντά στον Θεό, η Παναγία μας μας αγαπάει, δεν θα μας αφήσει να υποφέρουμε πολύ!!
Στην Ευρώπη και σε άλλα κράτη θα περάσουν πολύ δύσκολα!..
Η Ελλάδα μας έχει συνέχεια αγροτική παραγωγή και με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας μας θα ευκολύνεται πολύ ο κόσμος στις δύσκολες μέρες.
Όμως άλλες χώρες βιομηχανικές θα δυσκολεύονται πολύ, θα βλέπουν την Ελλάδα σαν παράδεισο κάποια κράτη!!!
Ακούστε καλά τι θα σας πω και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας και να το θυμόσαστε :
«Δοξασµένο να είναι το όνοµα του Κυρίου, που άκουσε τις προσευχές µας κι έδωσε έλεος. Τα γεγονότα της παράδοσης της Πόλης στους Έλληνες θα προλάβουν την έκδοση αυτής της ταυτότητας κι έτσι θα σωθούν πολλοί άνθρωποι και πολλοί άλλοι λαοί οι οποίοι θα την παίρνανε…
Γι’ αυτό το θέμα προσευχήθηκαν πάρα πολλοί – εγώ είμαι ο τελευταίος – και ο Θεός εισάκουσε την προσευχή μας! Θα προλάβουν και θα γίνουν τα γεγονότα της Πόλης για να γλιτώσουμε από την ταυτότητα!» Από το βιβλίο +Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης (Παπά – Γιάννης), (1925 – 2009), τόμ. Β, σελ. 159
Να μνημονεύσουμε Κολοκοτρώνη :
«Μια φορά εβαπτίστημεν με το λάδι, βαπτιζόμεθα και μία με το αίμα δια την ελευθερίαν της πατρίδος μας.»
« Οι Έλληνες είναι τρελλοί, αλλά έχουν Θεόν φρόνιμον.»
« Το Γένος μας και άλλες φορές σταυρώθηκε, αλλά ιδού ζώμεν.»
άραγε πάμε σε εκλογές ή σε ΟΥΡΑΝΙΕΣ επιλογές;
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Mikrasianaegean σύντομα ελεύθερα κοντά μας με άλλη μουσική επένδυση ( ρωμαίικη - βυζαντινή)

ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ-Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

" στην Μαδρίτη σκέφτονται που θα ¨ανάψουν¨ τα πυρηνικά ( βλ. Ουκρανία - Βαλτική - Ιράν) , στην ΠΟΛΗ που θα ανάψουμε κεριά"

 

φώτο - από το fb και την Φιλιππία Βενετσάνου


ΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΝΩΘΕΝ " δεν προλαβαίνουν για εκλογές , όπως πάνε τα πράγματα"

 Η Ρωσία, είπε ο Πούτιν, θα είναι αναγκασμένη να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα εάν αναπτυχθούν υποδομές του ΝΑΤΟ στις δύο σκανδιναβικές χώρες, καταγγέλλοντας τις «ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες» του ΝΑΤΟ, το οποίο επιδιώκει «να επιβεβαιώσει την ηγεμονία του», όπως είπε.  μεταδίδουν τα πρακτορεία Interfax και Ria.

 

" Ρωσικά ΜΜΕ: “Η Τουρκία ανέπτυξε τους S-400 -Προετοιμάζεται για σύγκρουση με Ελλάδα” 

Η Τουρκία έχει αναπτύξει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 για να προστατεύσει την Άγκυρα από την ελληνική πυραυλική επίθεση αποκαλύπτουν οι Ρώσοι εν μέσω διαπραγμάτευσης Ερντογάν-Μπάιντεν για τα F-16V. 

Σύμφωνα με φωτογραφίες που παρουσιάζουν η ανάπτυξη των S-400 έγινε στην” αεροπορική βάση Myurted κοντά στην Άγκυρα ώστε να προστατευθεί η τουρκική πρωτεύουσα από ελληνική πυραυλική επίθεση”. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/ektakto-rosika-mme-i-tourkia-aneptyxe-tous-s-400-proetoimazetai-gia-sygkrousi-me-ellada-deite-eikones/

" Σταθερότητα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο ζήτησε ο Μπαιντεν από τον Ερντογαν" 

και άρχισαν να γελούν τα ψάρια 

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΤΡΑΒΟΥΣΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΙ; - 64 παραβιάσεις στο Αιγαίο την ημέρα της Σύνοδου Κορυφής του ΝΑΤΟ!- Ευχαριστίες Μπάϊντεν στον Ερντογάν στη συνάντηση που είχαν στη Μαδρίτη

ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΟΝ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ 
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ - ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΤΩΝ ΣΕ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΣΤΗΣΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΛΕΕΙ : - Αν δηλαδή, δόθηκε κάποια υπόσχεση στον Ερντογάν σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά και ειδικά την αποστρατικοποίηση των νησιών;

 


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ στο https://warnews247.gr/oratos-kindynos-

Ορατός κίνδυνος ελληνοτουρκικής σύρραξης μετά τον “θρίαμβο” Ερντογάν στο ΝΑΤΟ – Κλιμάκωση διαρκείας στο Αιγαίο

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η χτεσινή συμφωνία Τουρκίας-Σουηδίας και Φινλανδίας η οποία οδήγησε στην άρση του τουρκικού βέτο για την ένταξη των χωρών αυτών στο ΝΑΤΟ.

Η συμφωνία δημιουργεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για την Ελλάδα, όχι άμεσα από τις προβλέψεις του Μνημονίου που υπεγράφη μεταξύ των τριών χωρών, αλλά έμμεσα.....

Ελληνοτουρκική σύρραξη…

Το ερώτημα που απασχολεί ορισμένους ελληνικούς διπλωματικούς κύκλους, όπως και κάποιους κυβερνητικούς αξιωματούχους, είναι κατά πόσο η υποχώρηση Ερντογάν στο ζήτημα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, μπορεί να συνοδεύεται από υπόγειες υποσχέσεις της Ουάσιγκτον για ικανοποίηση κάποιων από τα αιτήματα της Άγκυρας και ειδικά εκείνα που άπτονται των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Αν δηλαδή, δόθηκε κάποια υπόσχεση στον Ερντογάν σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά και ειδικά την αποστρατικοποίηση των νησιών. Και εδώ ερχόμαστε στην ουσία του ζητήματος.

  1.  Αμερικανική υπόσχεση δεν δόθηκε αλλά υπονοούμενο περί “δυνατότητας συμφωνίας” μπορεί να υπήρξε, αρκεί να είχε προηγηθεί άρση του βέτο για τη Σουηδία-Φινλανδία. Αυτό μπορεί να εξηγεί και την ταχύτητα επίτευξης συμφωνίας.
  2. Είναι δεδομένο πως η Σουηδία και η Φινλανδία έλαβαν εντολή να δώσουν ότι ζητάει ο Ερντογάν για να μπουν εδώ και τώρα στο ΝΑΤΟ και να ξεπεραστεί ο τουρκικός σκόπελος.
  3. Όλο αυτό λειτουργεί έμμεσα εναντίον της Ελλάδας. Ο Ερντογάν αρχίζει να νοιώθει ανίκητος και πιστεύει πως ελέγχει ή μπορεί να παζαρέψει με το ΝΑΤΟ μια επίθεση σε ελληνικά νησιάΣτην πραγματικότητα αρχίζει να πιστεύει πως ακόμη και αν επιτεθεί στο Αιγαίο, το ΝΑΤΟ δεν θα αντιδράσει ή ακόμη και αντιδράσει μπορεί να το διαχειριστεί και να το ελέγξει. Και αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για εμάς από την χτεσινή συμφωνία.
  4. Ένας ακόμη λόγος που ο Ερντογάν άρπαξε την ευκαιρία που του πρόσφεραν Σουηδία και Φινλανδία είναι διότι κερδίζει πόντους ενόψει εκλογών στην Τουρκία. Θεωρεί πως κέρδισε μια τεράστια νίκη η οποία θα τον ανεβάσει δημοσκοπικά. Αρκεί κάποιος να δει την θριαμβολογία τουρκικών ΜΜΕ.
  5. Αυτή όμως η “ερντογανική επιτυχία” για να ολοκληρωθεί και να μπορέσει να επανεκλεγεί προϋποθέτει και κάποιο εδαφικό κέρδος στο Αιγαίο. Συνεπώς, επανερχόμαστε στον μεγάλο στόχο του Ερντογάν. Ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή προσπαθεί να παζαρέψει νησιά του Αιγαίου. Άνοιξε την βεντάλια των διεκδικήσεων, τα έβαλε όλα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, πήρε μια πρώτη νίκη και πιστεύει πως θα πάρει και την δεύτερη και τελική νίκη.
  6. Τα όσα αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι παρακάτω, πρέπει να προβληματίσουν ακόμη περισσότερο αν φυσικά λένε την αλήθεια.

Πλέον, μετά και την χτεσινή εξέλιξη, υπάρχει ορατός κίνδυνος σύρραξης στο Αιγαίο και όχι ενός απλού “θερμού επεισοδίου”. Ο Ερντογάν μόλις τελειώσει η Σύνοδος στο ΝΑΤΟ θα κλιμακώσει επικίνδυνα.

Ίσως κάποιοι πέταξαν στην Ελλάδα, την “καυτή πατάτα” αναχαίτισης της Τουρκίας με στρατιωτικά μέσα. Η Ιστορία θα δείξει αν κάποιοι στήνουν παγίδα στον Ερντογάν ως δεύτερου Σαντάμ Χουσείν. Μην ξεχνάμε ότι η Αμερική ήταν αυτή που ενθάρρυνε τον Σαντάμ Χουσείν να επιτεθεί στο Κουβέιτ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/oratos-kindynos-ellinotourkikis-syrraxis-meta-ton-thriamvo-erntogan-sto-nato-klimakosi-diarkeias-sto-aigaio/