Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Ένα συγκλονιστικό θαύμα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΩΜΑ

 


ο Απόστολος Θωμάς, όπως του είπε του έκτισε μεγαλοπρεπέστατο παλάτι . Απόρησε ο βασιλιάς , ρωτώντας τον - Που το ξέρεις, που το είδες

Ένα συγκλονιστικό θαύμα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΩΜΑ που μόλις σήμερα μάθαμε ...
Ο Απόστολος Θωμάς έλαβε τον κλήρο να διδάξει τον ΧΡΙΣΤΟ στις μακρινές Ινδίες .
Εκεί ο βασιλιάς ζήτησε ένα καλό μηχανικό να ανακαινίσει το παλάτι του.
Παρουσιάστηκε ο Απόστολος Θωμάς και του είπε ότι μπορεί να το κάνει.
Ο βασιλιάς χάρηκε και του έδωσε πολλά χρήματα για τον σκοπό αυτό με την παράκληση να το έχει έτοιμο μετά από ένα ταξίδι που θα έκανε και θα έλλειπε για ικανό χρονικό διάστημα.
Ο βασιλιάς έφυγε και ο Απόστολος Θωμάς μοίρασε τα χρήματα της ανακαίνισης στους πτωχούς.
Πολλοί χάρηκαν και χόρτασαν άρτο.
Όταν επέστεψε ο βασιλιάς του είπαν τα γεγονότα.
Αυτό που έκανε ο Απόστολος Θωμάς το θεώρησε προσβολή για αυτό συνέλαβε τον Απόστολο και τον έκλεισε στην φυλακή.
Εκείνες τις μέρες πέθανε ο αδελφός του βασιλιά.
Απαρηγόρητος βασιλιάς έμαθε ότι αυτόν που έκλεισε στην φυλακή ανάσταινε νεκρούς.
Τότε έδωσε εντολή να τον βγάλουν και παρακάλεσε τον Απόστολο Θωμά να αναστήσει τον αδελφό του.
Το θαύμα έγινε εν ονόματι του ΧΡΙΣΤΟΥ.
Ο βασιλιάς χάρηκε αλλά δεν μπορούσε να ξεχάσει την προσβολή του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ με την κατάχρηση των χρημάτων.
Αποφάσισε να τον ξανα κλείσει στην φυλακή.
Όμως ο αναστημένος αδελφός του τον προέτρεψε να μην το κάνει γιατί ο Απόστολος Θωμάς , όπως του είπε του έκτισε μεγαλοπρεπέστατο παλάτι .
Απόρησε ο βασιλιάς , ρωτώντας τον
- Που το ξέρεις, που το είδες
Η απάντηση που έλαβε , ήταν.
Όταν πέθανα βρέθηκα μέσα σε αυτό το παλάτι που σου έκτισε ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΘΩΜΑΣ στον ουρανό με τις ελεημοσύνες που έκανε στους φτωχούς μοιράζοντας τα χρήματα της ανακαίνισης που του έδωσες.
.

Θα προηγηθεί μεγάλο κακό στην Αμερική ( ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ο ανεμοστρόβιλος του Κάνσας προκαλεί μεγάλες ζημιές και αφήνει χιλιάδες χωρίς ρεύμα

Ασυνήθιστα βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν τον ανεμοστρόβιλο να σκίζει το Andover, να καταστρέφει κτίρια, με τα συντρίμμια να πετούν στον αέρα.


Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης (Παπά – Γιάννης), (1925 – 2009): Η Αμερική θα πάψει να είναι Υπερδύναμη.

Πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική. Θα πάψει να είναι υπερδύναμη. Υπερδύναμη θα είναι η Ρωσία και μετά θα συμβούν τα γεγονότα. Θα προηγηθεί μεγάλο κακό στην Αμερική.
Στην πρώτη μαρτυρία του κ. Απ. Σίμογλου, Αλεξανδρούπολη, αναφέρεται :
Σε μια επίσκεψή μας στον Παππούλη και χωρίς να τον ρωτήσουμε ξαφνικά μας είπε : «Έφθασε ο καιρός να πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη, θα γίνει πάλι ελληνική!» Όταν τον ρώτησα πότε θα γίνει αυτό, μου απάντησε : «Σύντομα. Πολύ σύντομα στις μέρες μας». Τον ξαναρώτησα : «Δηλαδή πότε; Πες μας κάποια ημερομηνία». Τότε η απάντησή του ήταν : «Α! Όλα και όλα ημερομηνίες όχι, όχι. Το σχέδιο του Θεού αυτό είναι, ημερομηνίες όμως όχι.». Μας είπε, επίσης, ότι πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική. Θα πάψει να είναι υπερδύναμη.Υπερδύναμη θα είναι η Ρωσία και μετά θα συμβούν τα γεγονότα. Επίσης, μας είπε : «Όλοι εσείς που είστε εδώ (ήμασταν εννέα άτομα διαφόρων ηλικιών) θα πάτε στην Πόλη και θα είναι Ελληνική. Εγώ όμως δε θα προλάβω. Θα έχω φύγει για τον ουρανό!!!»

Πηγή: Βιβλίο +Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης (Παπά – Γιάννης), (1925 – 2009), Σελ.141 -142) https://www.dogma.gr/diafora/i-foveri-profiteia-gia-tin-ameriki-tha-ta%CE%90sei-olo-ton-kosmo-alla-sto-telos-tha-katarrefsei/99592/

ΠΗΓΗ των παρακάτω βίντεο και περισσοτερα στο  https://www.bbc.com/news/world-us-canada-61281692


Σύντομη διαφανής γραμμή παρουσίασης

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την έκταση της ζημιάς στο YMCA, με αυτοκίνητα να χτυπούν τους τοίχους και το ταβάνι να έχει ξεφλουδίσει.Σύντομη διαφανής γραμμή παρουσίασης

Η Greater Wichita YMCA ανάρτησε στο Facebook : «Το υποκατάστημα Andover YMCA υπέστη σημαντικές ζημιές ως αποτέλεσμα της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή Andover σήμερα το απόγευμα.

«Είμαστε ευγνώμονες που όλο το προσωπικό και τα μέλη που βρήκαν καταφύγιο στο υποκατάστημα την ώρα της καταιγίδας δεν τραυματίστηκαν».

Μετά την Ελληνιστική Οδησσό έρχεται η σειρά του Ελληνικότατου ΑΙΓΑΙΟΥ;

 

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ - Ρωσική πυραυλική επίθεση στο αεροδρόμιο της Οδησσού κατέστρεψε τον διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης

ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΡΟΣ ΟΔΗΣΣΟ -ΥΠΕΡΝΕΙΣΤΕΡΙΑ- ΜΟΛΔΑΒΙΑ 

ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 9η  ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

Αυστριακός καγκελάριος: Αν ο πόλεμος δεν τελειώσει σύντομα, θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος

ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΑΣΚΗΤΗΣ εδώ και μια εβδομάδα είπε: "ο Πόλεμος θα επεκταθεί εκεί ( Ουκρανία) και θα πάει παντού, έρχεται και  η σειρά του ΑΙΓΑΙΟΥ  , η ειρήνη όπως μας την λέγανε τελείωσε , μετά τον μεγάλο Πόλεμο έρχεται η άλλη ειρήνη ( η πάντα νουν υπερέχουσα του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ) " 

Αν η Ουκρανία καταστεί περίκλειστο κράτος με την απώλεια της Οδησσού , τότε τα ΣΤΕΝΑ διαβαθμίζονται γεωπολιτικά από το ΝΑΤΟ γιατί η Ρωσία θα υπερισχύει σε όλη την Μαύρη Θάλασσα, οι εντάσεις θα αυξηθούν με αερομαχίες πάνω σε αυτήν αλλά η μπάλα θα πιάσει και εμάς καθότι ο τούρκος θα δείξει πάλι το αποκρουστικό πρόσωπο του μέσα στην ιστορία και θα θελήσει ως άρπαγας να εκμεταλλευθεί τις συγκυρίες και τις ευκαιρίες που του ανοίγονται.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.


Δεκαετία του 2000 σε μια αγία γερόντισσα εμφανίστηκε η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ και είπε: «Αν υπήρχαν πέντε Δεσποτάδες, θα σας έδινα την ΠΟΛΗ»

 


Το ακούσαμε ιδίοις και σήμερα με όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν, αλλά και έχουν συμβεί από τότε, ο λόγος αυτός συνεχίζει να έρχεται έμπροσθεν μας.

"το αν υπήρχαν πέντε Δεσποτάδες" δεν μπορούσαμε να το εξηγήσουμε γιατί η αγία αυτή γερόντισσα δεν μας είπε τίποτε άλλο, καθότι το μείζον για την ίδια δεν είναι ο κατασκανδαλισμός και ο διχασμός των πιστών, αλλά η ενότητα και η πνευματική ολότητα με καπετάνιο του σκάφους της Εκκλησίας, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, που κρατά γερά το τιμόνι εν μέσω δαιμονικών καταιγίδων.
Ενώ ομίλησαν μεγάλοι ΑΓΙΟΙ για την ΕΛΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ που θα δει η γενιά μας κανείς δεν μιλάει, ίσως για να μην τον πούνε γραφικό με περικεφαλαία, πιθανώς για να τα έχει καλά με το σύστημα και να μην θιγούν οι τούρκοι και οι πολιτικές φιλίας και ανοικτών συνόρων.
Τώρα που οι τούρκοι άρχισαν να δείχνουν τα δόντια τους, κάποιοι προβληματίζονται και διαβάζουν τα λεγόμενα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ και άλλων Πάτερων μας, που προείπαν αυτά.
Ο πιστός λαός ο πάντα αδικημένος και γραφικός για τους περισπούδαστους των ημερών μας έχει ήδη προετοιμαστεί για όλα αυτά, καθότι έχει ενσκύψει σεβαστικά πάνω στα νάματα των Θεοπνεύστων λόγων των Αγίων μας και από αυτά αντλεί δύναμη και κουράγιο.
Όμως όλα αυτά προσμένουν την πραγματική μετάνοια Κλήρου και Λαού και συνειδητοποίηση, ότι το θρυλούμενο ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ έχει τεράστιες πνευματικές διαστάσεις για ολάκερη την ανθρωπότητα.
Για αυτό τον λόγο λυσσάει το αντίχριστο πνεύμα των ημερών μας και θέλει να μας βουλώσει με την σφραγίδα του.
Ο κατασκανδαλισμός των ημερών μας φτάνει στο αποκορύφωμα, αλλά και το τέλος των δεινών είναι γνωστό.
Ένας παππούλης αγιορείτης μας επεσήμανε πριν χρόνους:
-«όταν θα εξελίσσονται τα γεγονότα, τότε οι ταγοί θα ετοιμάζονται και θα συνωστίζονται ποιος θα πρωτοπάει στην ΠΟΛΗ και την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
-«η θλίψη όμως και το δάκρυ των πιστών και των πονεμένων συνανθρώπων μας εξ αιτίας των δεινών που θα μας επιφέρουν οι δήθεν φίλοι μας θα είναι τέτοια, που κανείς δεν θα επιτρέψει να μπει στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ παπόφιλος και υποκριτής»

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί

(δημοσιεύθηκε 3 Μαΐου 2020 και επισημάναμε τότε: τα λέμε τώρα γιατί πλησίασαν δραματικά όλα αυτά , την μια μέρα θα κοιμηθούμε έτσι και την άλλη θα ξυπνήσουμε διαφορετικά . Από εδώ και εμπρός η καθημερινότητα θα είναι γεμάτη με εκπλήξεις και ανατροπές)
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΣΗΜΕΡΑ εν έτη 2022 - βεβηλώνεται ως τζαμί υπό των αγαρηνών η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και καταστρέφονται τα ψηφιδωτά της και δεν ακούγεται " κιχ";; ( δεν εννοούμε παραστάσεις σε διεθνείς οργανισμούς για να πούμε ότι κάναμε το καθήκον μας)

Στην Κουμμουνιστική Ρωσία γιόρταζαν την Πρωτομαγιά και ΑΥΤΗ τους μιλούσε για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Δεν είχε οφθαλμούς και όμως είδε όλη την κακουργία και την πανουργία των τελευταίων αιώνων της δύσμοιρης ανθρωπότητας. 

Μεγάλη ΑΓΙΑ προέβλεψε τρεις ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. Οι δυο έγιναν απομένει ο ΤΡΙΤΟΣ, σε μια ανθρωπότητα με χίλια δυο προβλήματα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Στο τέλος του κειμένου παραθέτουμε προσωπικό βίωμα με την ΟΣΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ. 
Ο Αγιος Ιωάννης τής Κροστάνδης, ό μεγάλος αυτός Άγιος τής Ορθοδόξου Ρωσικής Εκκλησίας, όταν συνάντησε γιά πρώτη φορά τήν άγνωστή του τότε, 14χρονη 
τυφλή Ματρώνα μέσα στόν κατάμεστο από κόσμο ναό τού Αγίου Ανδρέα, είπε γι΄ αυτήν, τά παρακάτω λόγια…. 
» Ελα, Ματρώνουσκα, έλα… Ιδού έρχεται ή αντικαταστάτριά μου, ό Όγδοος στύλος τής Ρωσίας »  
μιλώντας προφητικά, γιά τήν ιδιαίτερη αποστολή τής Ματρώνας στόν Ρωσικό λαό καί στά μετέπειτα χρόνια τών διωγμών πού έβλεπε νά έρχονται… 
2 ΜΑΙΟΥ κλίνομεν το γόνυ μας σεβαστικά στην μνήμη της ΟΣΙΑΣ ΜΑΤΡΩΝΑΣ της Ρωσίδας  
Η Οσία δεν ήταν μόνο ο όγδοος Στύλος της Ρωσίας αλλά υπάρχει και σαν ΣΤΥΛΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ δια τις ημέρες μας. 
Ο αναστεναγμός της ΑΓΙΑΣ για την Ρωσία 
« Προέβλεψε τήν Γερμανική εισβολή στήν Ρωσία, αλλά μίλησε καί γιά έναν άλλο, μετέπειτα πόλεμο, πού θά σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους, μέσα σέ μιά νύχτα… 
Σέ μικρή ακόμη ηλικία προείπε τήν επανάσταση τού 1917 πού έγινε χρόνια αργότερα, λέγοντας. 
» Θά ληστεύουν καί θά αφανίζουν τίς Εκκλησίες, θά αρπάζουν τά εδάφη καί θά τά μοιράζουν άπληστα μεταξύ τους, καταδιώκοντας όλους χωρίς εξαίρεση…»  
« Θυμάται ή κ. Ζδάνοβα, αρχιτέκτων μηχανικός, να της λέει η ΑΓΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ  
» Τήν ρωτούσα γιά τήν πορεία τής Ρωσίας μέσα στήν Επανάσταση, καί μού έλεγε, 
Πρώτα θά βγάλουν τόν Στάλιν. Μετά απ΄ αυτόν οί κυβερνήτες θά εναλλάσσονται καί ό ένας θά είναι χειρότερος από τόν άλλον….Θά κατακλέψουν τήν Ρωσία…  
Μετά τόν πόλεμο θά γυρίζουν » οί σύντροφοι » στό εξωτερικό, θά ιδούν καί πώς ζούνε οί ξένοι, θά διαφθαρούν καί θά σπάσουν τελικά τά μούτρα τους. 
Εκείνο τόν καιρό θά εμφανισθεί ό Μιχαήλ… 
( Σ.Σ. από τά παρακάτω, φαίνεται ότι μάλλον μιλάει γιά τόν Μιχαήλ Γκορμπατσώφ. Ο καιρός όμως θά τό δείξει… ) 
» Θά θελήσει νά βοηθήσει, όλα να τά αλλάξει, όλα νά τά ανατρέψει… 
Αλλά άν ήξερε ότι θά αποτύχει καί ότι θά τόν σκοτώσουν, έ , τότε, δέν θά άρχιζε μέ κανένα τρόπο… 
Θά γίνουν ταραχές, διαμάχες, σφαγές… Τό ένα κόμμα θά πολεμάει τό άλλο. Μετά θά γίνει κάποια καλυτέρευση πού όμως, θά κρατήσει λίγο καιρό.»  
Από εδώ και πέρα ομιλεί η ΟΣΙΑ για τις ημέρες μας 
Μιά ανάσα θά πάρετε, απ΄ όλα θά έχετε, μέχρι καί τήν Παράκληση θά μπορείτε νά κάνετε στήν Κόκκινη Πλατεία αλλά καί τά μνημόσυνα στόν σφαγιασθέντα Τσάρο… 
Αλλά μετά θά γυρίσουν στήν Ρωσία οί παλαιοί…καί θά γίνει ή κατάσταση χειρότερη από ότι ήταν πρώτα… 
Ώχ, πώς σάς λυπάμαι όλους! Μέχρι τούς εσχάτους καιρούς, ( γιατί από εκεί καί πέρα ), έτσι θά ζήσετε…» 
Περιγράφει την Τρίτη Καταστροφή της ανθρωπότητας  
« ….Πόλεμος, συμπλήρωσε, δέν θά ξαναγίνει ποτέ…( μέ τόν τρόπο πού μέχρι τώρα ξέρουμε…). 
Χωρίς πόλεμο θά πεθάνετε όλοι. Θά πέσουν πολλά θύματα. Όλοι οί νεκροί θά ξαπλώσετε επάνω στήν γή…. 
Θά σάς πώ καί κάτι άλλο, 
Αποβραδίς όλα θά είναι ( όρθια καί καλά ) πάνω στήν γή, καί όταν θά σηκωθείτε τό άλλο πρωϊ, όλα θά μπούν ( θά ταφούν ) μέσα στήν γή…  
Χωρίς » πόλεμο » ….. ό πόλεμος ( τότε ) θά γίνεται…»  
Με τυφλούς τους οφθαλμούς η ΟΣΙΑ έβλεπε την σημερινή πολεμική τεχνολογία αιχμής που θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της ανθρωπότητας. 
Έβλεπε ότι η καταστροφή θα είναι τελείως ολοκληρωτική  . 
Ή Άννα Βιμπόρνοβα θυμάται, 
« Επισκέφθηκα τήν Ματρώνα τίς μέρες τής Μεγάλης Σαρακοστής ( 1952 ), λίγο πρίν πεθάνει.  
Μή φοβάσαι μού λέει, δέν θά ξαναγίνει σύντομα πόλεμος. Θά ξαπλώσουμε έτσι καί θά σηκωθούμε αλλιώς» 
» Πώς αλλιώς; » τήν ρωτάω. 
» Νά, – μού λέει -, θά γυρίσουμε στό «ξύλινο » … 
«Μάτουσκα, τής λέω, τί σημαίνει τό «ξύλινο; « 
» Ξύλινο αλέτρι, μού λέει, μέ αυτό θά δουλεύουμε τότε…» 
» Καί πού θά πάνε τά τρακτέρ πού τώρα έχουμε;…» 
Ώ, – λέει -, άσε τά τρακτέρ… Θά δουλεύει τότε τό αλέτρι τό ξύλινο, καί ή ζωή θά είναι καλή.  
Όμως, ακόμη δέν φτάσαμε μέχρι αυτούς τούς καιρούς. Εσύ όμως δέν θά πεθάνεις μέχρι τότε καί θά τά δείς όλα αυτά…»  
Η ΟΣΙΑ ψηλαφούσε την αιτία των καταστροφικών πολέμων και της απανθρωπιάς που τους χαρακτηρίζουν. 
« Αυτό ήταν τό θέλημα τού Θεού. Ο λαός είναι σάν υπνωτισμένος καί μιά φοβερή δαιμονική δύναμη έχει μπεί σέ δράση. Βρίσκεται στόν αέρα, καί διεισδύει παντού.  
Παλιά, ή δαιμονική αυτή δύναμη κατοικούσε στά έλη καί στά πυκνά δάση, επειδή οί άνθρωποι πήγαιναν τακτικά στήν εκκλησία, φορούσαν καί τιμούσαν τόν σταυρό. Τά σπίτια τους ήταν προστατευμένα από τίς εικόνες, τά κανδήλια πού έκαιγαν, τόν αγιασμό πού έκαναν… 
Τά δαιμόνια πετούσαν μακριά καί φοβόντουσαν νά πλησιάσουν… 
Σήμερα όμως, τά σπίτια αυτά αλλά καί οί ίδιοι οί άνθρωποι έχουνε γίνει κατοικητήριο δαιμόνων γιά τήν απιστία τους καί τήν απομάκρυνσή τους από τόν Χριστό.»  
Αποσπάσματα από τό βιβλίο » Η Αγία Ματρώνα τής Μόσχας » orthodoksiantepithesi  
Συμβουλές της ΟΣΙΑΣ για το άμεσο μέλλον μας 
« Τις μέρες που γίνονταν μαζικές διαδηλώσεις, η Αγία παρακαλούσε όλους να μη βγαίνουν έξω, να κλείνουν πόρτες, παράθυρα και φεγγίτες, επειδή, όπως έλεγε, τα στίφη των δαιμόνων καταλαμβάνουν όλο το χώρο. 
Με τη δύναμη του Σταυρού να σώζεστε και να αμυνόσαστε. 
Πλησιάζει πειρασμός; Πρέπει συνέχεια να προσευχόμαστε.  
Αδικοχαμένος γίνεται κανείς, όταν ζεί χωρίς προσευχή. 
Ο εχθρός κάθεται στον αριστερό μας ώμο και στο δεξιό ο Άγγελος. Έχουν και ο ένας και ο άλλος το δικό τους βιβλίο. Στο ένα γράφονται οι αμαρτίες μας, στο άλλο τα καλά μας έργα’’.  
Να κάνετε το σταυρό σας πιο συχνά, είναι η κλειδαριά σας όπως η κλειδαριά της πόρτας.  
Να καταφεύγετε στη σωστική και προστατευτική δύναμη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, να σφραγίζετε με τον Τίμιο Σταυρό και τα πράγματα γύρω σας. Να έχετε μπροστά στις εικόνες αναμμένα κανδήλια.»  
« θα έλθει καιρός πού θα βάλουν μπροστά σας τον ΣΤΑΥΡΟ και το ΨΩΜΙ και θα σας πούν «Διαλέξετε!» 
Θα διαλέξουμε τον Σταυρό, της έλεγαν, αλλά πώς θα μπορέσουμε να ζήσουμε..;
-«Ε, θα κάνουμε προσευχή, θα πλάσουμε βώλους λίγο χωματάκι, θα προσευχηθούμε στον Θεό, θα φάμε και θα χορτάσουμε! » αποκρινόταν προφητικά η Αγία Ματρώνα, ενώ αλλού έλεγε:
“Θα πάρετε χώμα, θα κάνετε κουλουράκια, θα τα σταυρώνετε, και θα είναι σαν ψωμί!» https://iconandlight.wordpress.com/ 
Προσωπικό βίωμα με την ΟΣΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ. 
Ήταν 1η  Μαιου του 2017 και μετά τον πανηγυρικό εσπερινό της ΑΓΙΑΣ στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Περισσό όπου υπάρχει τεθησαυρισμένο Ιερό Λείψανο της , βρέθηκα να ψάχνω να βρω ταξί μέσα στο σκοτάδι. 
Μετά από αρκετή ώρα κάποιο ταξί βρέθηκε. 
-Ά μου λέει ο ταξιτζής και εγώ ήρθα να προσκυνήσω την ΑΓΙΑ πριν λίγο. 
– είναι μεγάλη ΑΓΙΑ και λύνει προβλήματα 
– θα σου το πω αλλά να μην με παρεξηγήσεις. 
– ξέρεις πόσο ζευγάρια χωρισμένα έσωσε η Χάρη της. 
Άφησα τον ταξιτζή να μονολογεί για να καταλάβω τι ήθελε να μου πει. 
Μια φορά πήρα ένα ζευγάρι που πήγαινε στην Σχολή Ευελπίδων για να βγάλει διαζύγιο. 
  
Τους είπα να περάσουμε πρώτα από τον Ναό αυτόν και να προσκυνήσουν την  ΑΓΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ. 
 
Ήταν καλοπροαίρετοι άνθρωποι και το δέχτηκαν 
  
Το αποτέλεσμα ήταν να γυρίσουν στο σπίτι τους κοντά στα παιδιά τους. 
  
Από τότε όταν γνωστά μου ζευγάρια έχουν τέτοιο πρόβλημα, τους παίρνω με το ταξί μου και τους φέρνω στην ΑΓΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ. 
 
Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο, μονοιάζουν. 
Άκουγα το ηλικιωμένο ταξιτζή και θαύμαζα για την ΟΣΙΑ αλλά και για το απλό κοινωνικό έργο αυτού του ανθρώπου. 
Για αυτό και φυσιογνωμικά δεν τον ξέχασα. 
Ξημερώματα μετά την ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ το Πάσχα του 2018 που τελείωσε αργά διότι διαβάστηκαν όλα τα λειτουργικά τυπικά βρέθηκα να ψάχνω σε δύσκολη ώρα ταξί. Μαζί μου είχα μια μικρή εικόνα της ΑΓΙΑΣ ΜΑΤΡΩΝΑΣ. 
Έβγαλα το κινητό μου για να τηλεφωνήσω για ταξί ενώ στο άλλο χέρι κρατούσα το ΑΓΙΟ ΦΩΣ με προσοχή . 
Δυο τύποι μέσα στο σκοτάδι ερχόταν εναντίον μου με άγριες διαθέσεις. 
Ξαφνικά ένα ταξί άναψε τα φώτα του.  
Δεν χρονοτρίβησα και το πήρα. 
Ο ταξιτζή ήταν Έλληνας , μετά το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,  μου λέει 
– βγήκα για δουλειά αλλά πρώτα πήγα στην Ευαγγελίστρια στο  Περισσό για ΑΝΑΣΤΑΣΗ  και για να προσκυνήσω την ΑΓΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ που βρίσκεται   εκεί και τώρα βρίσκομαι στο κέντρο των Αθηνών. 
Όταν έφτασα στο προορισμό μου και άνοιξε τα φώτα για να τον πληρώσω θυμήθηκα ότι ήταν ο ταξιτζής που χρησιμοποίησα πριν ένα χρόνο μετά τον Εσπερινό της Οσίας Ματρώνας. 
Του το υπενθύμισα και χάρηκε. 
Το ρώτησα αν πιστεύει σε ΘΑΥΜΑΤΑ 
Και μου είπε  

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας