Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τα είπε « Τώρα πάλι παρουσιάστηκε μια αρρώστια, για την όποια βρήκαν ένα εμβόλιο που θα είναι υποχρεωτικό και για να το κάνει αυτό κανείς, θα τον σφραγίζουν»

Η ΕΛΛΑΔΑ και η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ διαβάζει ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ τα βράδια της καραντίνας και κλαίει. Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ μας μίλησε  για αυτά που ζούμε.
Ακριβώς όπως ειπώθηκαν από τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ .
Με λίγες αγιοπνευματικές λέξεις μας εξηγεί γιατί γίνονται πολλά πράγματα.
« Τώρα πάλι παρουσιάστηκε μια αρρώστια, για την όποια βρήκαν ένα εμβόλιο που θα είναι υποχρεωτικό  και  για να το κάνει αυτό   κανείς, θα τον σφραγίζουν»
Από το ΛΟΓΟΙ Β΄ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ  
« Τὰ πράγματα προχωροῦν κανονικά. Στὴν Ἀμερικὴ τὰ σφραγισμένα σκυλιὰ ἐκπέμπουν μὲ τὸν πομπὸ καί, τάκ, τὰ βρίσκουν. Ἔτσι ξέρουν τὸ κάθε σκυλὶ ποῦ βρίσκεται.
Ὅσα σκυλιὰ δὲν ἔχουν τὴν μάρκα τους καὶ εἶναι ἀδέσποτα τὰ σκοτώνουν μὲ ἀκτίνες λέιζερ.
Μετὰ θὰ ἀρχίσουν νὰ σκοτώνουν καὶ τοὺς ἀνθρώπους. Τόννους ψάρια ἔχουν σφραγίσει καὶ τὰ παρακολουθοῦν ἀπὸ τὸν δορυφόρο σὲ ποιό πέλαγος εἶναι!
Τώρα πάλι παρουσιάσθηκε μιὰ ἀρρώστια, γιὰ τὴν ὁποία βρῆκαν ἕνα ἐμβόλιο ποὺ θὰ εἶναι ὑποχρεωτικὸ καί, γιὰ νὰ τὸ κάνη κανείς, θὰ τὸν σφραγίζουν.

Πόσοι ἄνθρωποι ἐκεῖ εἶναι ἤδη σφραγισμένοι μὲ ἀκτίνες λέιζερ, ἄλλοι στὸ μέτωπο καὶ ἄλλοι στὸ χέρι!
 Ἀργότερα, ὅποιος δὲν θὰ εἶναι σφραγισμένος μὲ τὸν ἀριθμὸ 666 δὲν θὰ μπορῆ οὔτε νὰ πουλᾶ οὔτε νὰ ἀγοράζη ἢ νὰ παίρνη δάνειο, νὰ διορίζεται κ.λπ.
Μοῦ λέει ὁ λογισμὸς ὅτι ὁ Ἀντίχριστος μὲ αὐτὸ τὸ σύστημα θέλησε νὰ πιάση ὅλον τὸν κόσμο καί, ἅμα δὲν εἶναι κανεὶς στὸ σύστημα, δὲν θὰ μπορῆ νὰ δουλέψη κ.λπ., εἴτε κόκκινος εἴτε μαῦρος εἴτε ἄσπρος, ὅλοι δηλαδή.
 Θὰ ἐπιβληθῆ ἔτσι μὲ ἕνα οἰκονομικὸ σύστημα ποὺ θὰ ἐλέγχη τὴν παγκόσμια οἰκονομία, καὶ μόνον ὅσοι θὰ ἔχουν δεχθῆ τὸ σφράγισμα,  τὸ  χάραγμα  μὲ  τὸν  ἀριθμὸ 666, θὰ μποροῦν νὰ ἔχουν ἐμπορικὲς συναλλαγές.

Τί θὰ πάθουν ὅμως οἱ ἄνθρωποι ποὺ θὰ σφραγίζωνται!... Μοῦ ἔλεγε κάποιος εἰδικὸς  ὅτι  μὲ  τὶς  ἀκτίνες  λέιζερ  παθαίνει  κανεὶς  βλάβη. Οἱ ἄνθρωποι ποὺ θὰ σφραγισθοῦν θὰ τραβοῦν τὶς ἀκτίνες τοῦ ἥλιου καὶ θὰ πάθουν τέτοια ζημιά, ποὺ θὰ μασοῦν τὴν γλῶσσα τους ἀπὸ τὸν πόνο15.
Ὅσοι δὲν σφραγισθοῦν, θὰ περάσουν καλύτερα ἀπὸ τοὺς ἄλλους, γιατὶ ὁ Χριστὸς ὅσους δὲν σφραγισθοῦν θὰ τοὺς βοηθήση.

Δὲν εἶναι μικρὸ πράγμα αὐτό!– Γέροντα, πότε θὰ τοὺς βοηθήση; Μετά;
Νὰ δῆς, ὁ Θεὸς ξέρει ἕναν τρόπο, τὸν ξέρω καὶ ἐγὼ αὐτόν.
Λοιπόν..., μὲ ἀπασχόλησε πολὺ αὐτὸ τὸ θέμα καὶ μοῦ ἔστειλε μετὰ τό... τηλεγράφημα.
 Ὁ Θεὸς πῶς μᾶς οἰκονομάει, πώ! πώ»
Από το ΛΟΓΟΙ Β΄ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ
 ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ
ΚΕΦ 1- ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ
Σελ 101 – σφράγισμα 666

Ο μεγάλος αυτός ΑΓΙΟΣ του αιώνα, μας λύνει όλες τις απορίες και μας προτρέπει σε ΜΕΤΑΝΟΙΑ και ΕΓΓΡΗΓΟΡΣΗ. Και το ερωτηματικό παραμένει, τόσα χρόνια οι εκκλησιαστικές κεφαλές μας γιατί δεν διάβαζαν ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ;
Σας παρακαλούμε αδελφοί και λόγω των αγίων ημερών μας όσο και να μας πονάνε τα διαδραματιζόμενα, να μην προχωράμε σε άκομψους σχολιασμούς , ευχόμενοι για τους πατέρες μας και η  δική μας ΑΓΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ αυτή την φορά θα δώσει την απάντηση σαν το τηλεγράφημα που έλαβε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ από τον Ουρανό.ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

  


Το ανθρώπινο κακό τρόμαξε και το ίδιο το αντίχριστο πνεύμα.


Πριν την φονική αυτή πανδημία προηγήθηκε Πνευματική Πανδημία και Αποστασία.
Αυτό το γεγονός είναι μια επέμβαση του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ μέσα στην ανθρώπινη ιστορία . όπως έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.
Το ανθρώπινο κακό τρόμαξε και το ίδιο το αντίχριστο πνεύμα.
Στιγμές ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ και στιγμές ύστατης μετάνοιας πριν έλθουν και τα άλλα.
Ποια θα είναι αυτά; Ήδη τα γράφουν οι αναλυτές και οι ανταποκρίσεις, αλλά την πνευματική ουσία την ψηλαφούμε μέσα από τα πατερικά νάματα της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ .
Αυτές τις ώρες ουδείς μπορεί να κάνει τον δάσκαλο γιατί όλοι μαθαίνουμε από τα φρικτά λάθη μας.
Παραβιάσαμε τον πνευματικό, τον φυσικό νόμο και προσβάλαμε την ίδια την δημιουργία συμπεριφερόμενοι όχι ως πλάσματα αλλά ως εκπεπτωκότες άγγελοι.
 Αυτές τις στιγμές ας  συστοιχηθούμε κάτωθεν του ΤΙΜΙΟΥ και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και να παρακαλέσουμε να σηκώσει ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ την Παντοδύναμη Δεξιά ΤΟΥ για να μας σώσει με ένα νεύμα του.
 ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Μέσα από το Ιερό Βήμα ακούστηκαν άγριες φωνές: « φύγε από εδώ και μην ξαναπατήσεις το πόδι σου και μη τυχόν κάνεις ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ»


Εχθές περί την μεσημβρία έγινε κάτι συγκλονιστικό όπως μας το περιέγραψαν με δέος.
Το παρακάτω γεγονός έγινε σε ένα χωρίο της Μακεδονίας, ούτε της Βόρειας όπως πλέον με αυτό το όνομα  ευφημίζονται οι γείτονες μας , ούτε της Κεντρικής, ούτε της Δυτικής αλλά ούτε της Αν. Μακεδονίας.
Για εμάς η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας πέρα από τους αυτοδιοικητικούς προσδιορισμούς είναι ΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ όπως έλεγε ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης Παντελεήμων ο Β΄.
Μεσημεριανές ώρες, τώρα που καλυτέρεψε ο καιρός πήγε ο Ιερέας του Χωριού μαζί με τον νεωκόρο για να καθαρίσουν το εσωτερικό του Ναού και την αυλή του.
Πρώτα εισήλθαν στον Ιερό Ναό, αλλά ξαφνιάστηκαν από  κάτι άγριες φωνές που ακουγόταν μέσα από το Ιερό.
Προς στιγμή νόμιζαν ότι μπήκαν κλέφτες, αλλά μεσημεριάτικα ήταν λίγο παράξενο να συμβεί αυτό.
Ο Παππούλης  έκανε να πλησιάσει ,αλλά οι φωνές στα αυτιά του γινόταν ξεκάθαρες και τον προειδοποιούσαν :
 « φύγε από εδώ και μην ξαναπατήσεις το πόδι σου και μη τυχόν κάνεις ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ»
ο Ιερέας κατάλαβε αμέσως τι συνέβαινε ( φυσικά δεν υπήρχε κανείς μέσα στο Ιερό Βήμα υποστατικά ) .
Έπεσε στα γόνατα και έκλαιγε, έκλαιγε , έκλαιγε για τις αμαρτίες μας.
Έκλαιγε για την κατάντια μας, έκλαιγε για τις ημέρες που ζούμε.
Έκλαιγε πως στις ημέρες μας και μάλιστα τέτοια αγία περίοδο Μεγάλης Σαρακοστής και Πασχαλιάς λόγω της φονικής αυτής πανδημίας επέτρεψε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ  να ζήσουν οι σημερινοί  χριστιανοί κάτι που δεν είχαν ζήσει όλες οι προηγούμενες γενιές δηλ. να κλείσουν οι εκκλησίες μας.
Έκλαιγε με αναφιλητά και έλεγε ότι « για να συμβαίνουν όλα αυτά πρέπει να έχουμε παροργίσει  τόσο τον ΑΓΙΟ  ΘΕΟ και ότι είμαστε η χειρότερη γενιά χριστιανών κατ όνομα»

Έκλαιγα και εγώ μόλις το έμαθα αυτό και με αποπήρε  ύπνος, μας είπε το παλληκάρι που  περιέγραψε το συγκλονιστικό αυτό γεγονός .
« ακόμα και μέσα στον ύπνο μου πονούσα, όταν εμφανίστηκε μπροστά μου μια ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΗ που έκλαιγε και αυτή και μου είπε :
¨ δάκρυα θέλω παιδία μου , δάκρυα πολλά για να σας βάλλω από την Αυλή του σπιτιού μου μέσα στο Σπίτι του ΥΙΟΥ ΜΟΥ¨»

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας   

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΓΕΡΟΝΤΑΣ : « Γίνεται μια παγκόσμια σατανική τελετή τέτοιες μέρες Πασχαλιάς»

 ΓΕΡΟΝΤΑΣ : «  Γίνεται μια παγκόσμια σατανική τελετή  τέτοιες μέρες Πασχαλιάς»
Και συνεχίζει με τα παρακάτω:
« πήραμε ένα μάθημα τι θα ζήσουν οι πιστοί χριστιανοί στον τελικό αντίχριστο»
« τώρα το αντίχριστο πνεύμα εφαρμόζει  τα ¨θεραπευτικά – πνευματικά ¨  πρωτόκολλα του »
« θα διακοπεί η κακία του αντίδικου να κάνει ζημιά στον ανθρώπινο πλάσμα του ΘΕΟΥ»
« οι άγιοι θα φανερώνονται  ολοζώντανα στις μέρες μας γιατί τους έχουμε μεγάλη ανάγκη και για να ενισχύσουν την ΠΙΣΤΗ μας»
« την Ελλάδα και τα μάτια μας , είναι το εμβόλιο για την σωτηρία του  πολιτισμού της ανθρωπότητας»
« ο ΤΙΜΙΟΣ και ΖΩΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Κυρίου μας Ιησού Χριστού  είναι το φυλακτήριο της οικουμένης»

ΣΤΩΜΕΝ καλώς τέτοιες μέρες άγιες αδελφοί    

ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ των Θυρών


Φώτο -Προσευχόμενη γυναίκα την ώρα της Θείας Λειτουργίας ( ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ των Θυρών) σε ναό στην Ρουμανία.
 Νίκη Κεραμέως: ''Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς η Μεγάλη Εβδομάδα''

 « Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας «Ζούμε μια ιστορική στιγμή» και σημείωσε ότι «φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, ούτε στις Εκκλησίες. Δεν θα ψήσουμε το Πάσχα στο χωριό. Θα το γιορτάσουμε σπίτι. Έχουμε χρόνια να γιορτάσουμε».
https://www.romfea.gr/diafora/36193-petsas-pasxa-sto-spiti-den-pame-xorio-kai-ekklisia
Όπως τόνισε ο ίδιος "θα περάσει η κρίση και θα έχουμε χρόνια μπροστά μας για να γιορτάσουμε το Πάσχα με τα ήθη και τα έθιμά του".
ΚΥΡΙΑΚΗ του ΘΩΜΑ
Τῶν θυρῶν κεκλεισμένωνἐπέστης Χριστὲ πρὸς τοὺς Μαθητάς την αφοβίαν και ειρήνη εδίδου.
Τα κοκόρια θα λαλήσουν  όχι  φυσικά του Αποστόλου Πέτρου αλλά της δικής μας απιστίας και αποστασίας.  
Όμως ο  ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ θα μας δεχτεί σαν τον Απόστολο Θωμά μέσα στο ΥΠΕΡΩΟ να ψηλαφήσουμε την πλευρά του.
Περισσότερα πράγματα στην αγάπη σας, ζητώντας την υπομονή, την ομοψυχία , την ψυχραιμία και την πίστη όλων για  να περάσει αυτός ο εφιάλτης και να πάρει μαζί του όλους τους κακούς  εφιάλτες της μεταπολίτευσης.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
  

ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ της Πονεμένης Ρωμιοσύνης φεύγει με τον ΚΑΝΟΝΑ αυτό της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ και της ολιγόμηνης ΠΕΙΝΑΣ; O τούρκος και αυτά που κάνει δεν είναι ΚΑΝΟΝΑΣ, αλλά η αιτία για να ανοίξουμε τα μάτια μας.


«Ψυχή μου, ψυχή μου,
ἀνάστα, τί καθεύδεις
τό τέλος ἐγγίζει
καί μέλλεις θορυβεῖσθαι·
ἀνάνηψον οὖν,
ἵνα φείσηταί σου Χριστός ὁ Θεός,
ὁ πανταχοῦ παρών
καί τά πάντα πληρῶν».
Η Πέμπτη ἑβδομάς τῶν Νηστειῶν εἶναι τό λειτουργικό ἀποκορύφωμα τῆς Τεσσαρακοστῆς. Οἱ ἀκολουθίες εἶναι μακρότερες καί ἐκλεκτότερες. Στή συνήθη ἀκολουθία τῶν λοιπῶν ἑβδομάδων θά προστεθοῦν δύο νέες ἐκτενεῖς ἀκολουθίες·τήν Πέμπτη ὁ Μέγας Κανών καί τό Σάββατο ὁ Ἀκάθιστος ὕμνος.

Μπορεί  εμείς να μην λειτουργηθούμε αλλά ο Άγγελος φύλακας  του καθενός θα παρευρεθεί μέσα στις εκκλησιές  για να δώσει το παρών της ομολογίας μας στον ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ.

« Όταν θα φεύγει η Φονική αυτή πανδημία από την Ελλάδα ολοτελώς θα είναι μια μέρα που και οι ασθενείς της επιδημίας αυτής  θα σηκωθούν υγιείς από τα κρεβάτια των νοσοκομείων.»

« να κρατήσουμε ανοικτό τον δίαυλο της Προσευχής πάση θυσία γιατί έρχονται μέρες πρωτόγνωρες ιστορικά»

« θα κλάψουν πάρα πολλοί και περισσότεροι θα καταλάβουν ότι το μόνο κέρδος αυτής της προσωρινής ζωής είναι η αληθινή αγάπη»

« η Ελλάδα θα βγει πιο γρήγορα από αυτή την παγκόσμια απόγνωση και τον λόγο θα τον καταλάβουμε όλοι μας δίχως να χρειαστεί  να έχουμε περαιτέρω  εξηγήσεις »
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΟΥΛΑ «να μην ενοχλήσουμε τώρα τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ γιατί με τους άλλους Πατέρες συζητάνε, τι θα κάνουν με τον ιό και τα σύνορα της Ελλάδος»


Τέτοιες ώρες  συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Υπάρχει όχι μόνο αγωνία εδώ στην γη αλλά και στην άλλη πλάση, αν τελικά  τα καταφέρουμε στον μεγάλο πνευματικό πόλεμο που άνοιξε. Φυσικά ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ το επέτρεψε για να δώσουμε σαν ανθρωπότητα εξετάσεις. Κάποιες απλοικές ψυχούλες με παρρησία  λαμβάνουν μηνύματα από αυτό το μέτωπο και μας μεταφέρουν σε μια άλλη διάσταση προσέγγισης του πνευματικού χώρου που μας περιβάλλει.  
Φυσικά αν  κάποιοι τα θεωρούν παράδοξα και δυσκολεύονται, να τους επιστήσουμε την προσοχή, ότι όσο θα σφίγγουν τα πράγματα στην τραγική καθημερινότητα των ημερών μας, ο Ουρανός και η Άφατος Φιλανθρωπία του ΘΕΟΥ  θα ακουμπάει την γη και θα έρχονται οι ΑΓΙΟΙ να πιάνουν το χέρι των ανθρώπων.
Μας μεταφέρθηκε το παρακάτω από μια ψυχούλα που ευλαβείται τους Νεοφανείς Αγίους της κατατρεγμένης σήμερα νήσου Λέσβου , τον Άγιο Ραφαήλ τον οσιομάρτυρα , τον Άγιο Νικόλαο τον Διάκονο και την Αγία παρθενομάρτυρα  Ειρηνούλα στον αγιοποτισμένο λόφο των Καρύων στην όμορφη Θερμή , πολίχνη του νησιού   

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

-          
-         Είχα τελειώσει την Δ΄ Στάση των ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ στο σπίτι μου και  είχα θυμιατίσει τις εικόνες.
-         Μια από αυτές ήταν και η εικόνα των Νεοφανών ΑΓΙΩΝ της Λέσβου που έχω πολλά χρόνια στο εικονοστάσι μου.
-         Κουρασμένη πήγα να ξεκουραστώ  
-         Μόλις έκλεισα τα μάτια μου σαν να βρέθηκα αστραπιαία στο Μοναστήρι των ΑΓΙΩΝ στον Λόφο των Καρυών.
-         Βρισκόμουν σε στάση προσευχής μπροστά στο πιθάρι που έκαψαν οι αγαρηνοί την δωδεκάχρονη Αγία Ειρηνούλα όπου  βρίσκεται στο κάτω Ναό που τιμάται στο Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου.
-         Όταν ξαφνικά μέσα από αυτό το πιθάρι  αναδύθηκε ολοζώντανα η Αγία Ειρηνούλα, φορούσε ένα λευκό μακρύ φόρεμα  με ένα σειρίτι χρυσό γύρω της , στο κεφαλάκι της είχε ένα φωτεινό στεφάνι  και στο χέρι της κρατούσε ένα θυμιατήρι αναμμένο που ανέδιδε  ευώδες θυμίαμα.
-         Μου το έδωσε στο χέρι μου και ταυτόχρονα αισθάνθηκα το άγγιγμα της ΑΓΙΑΣ.
-         Μου λέει
« πάμε στο επάνω  ναό  για να θυμιατίσουμε »
( εννοούσε το Καθολικό της Ιεράς Μονής , όπου και ο τάφος του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ)
-         μαζί με την ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ περάσαμε έξω από την   είσοδο του  ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ . Εκεί η ΑΓΙΑ μου είπε να κάνω τον Σταυρό μου.
-         ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια που βρίσκονται πίσω από το Ιερό του Καθολικού βρεθήκαμε στο επάνω επίπεδο του μοναστηριού και εισήλθαμε στο Καθολικό.
-         Τόσο κόσμο πρώτη φορά είδα μέσα , αλλά τι κόσμο , τόσους πατέρες μαζεμένους πρώτη φορά είδα στην ζωή μου , όλοι ήταν σοβαροί και αυστηροί , κοιτούσαν μάλιστα με προσοχή   προς τον τάφο του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ
-         Εκεί διέκρινα τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ να στέκεται ολοζώντανος και να διακρίνεται από τους άλλους πατέρες με το ψηλό ανάστημα του .
-         Έμοιαζε αυστηρός και αγέρωχος  
-         Ο ΑΓΙΟΣ αγόρευε και με τις κινήσεις των χεριών του έδειχνε στους άλλους πατέρες που τον παρακολουθούσαν ότι κάτι πολύ σοβαρό συνέβαινε.
-         Βλέποντας τον ΑΓΙΟ ζωντανό , ένα δέος με κυρίεψε και ζήτησα από την ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΟΥΛΑ να πάω να τον προσκυνήσω
-         Αλλά η Αγία με προέτρεψε
««να μην ενοχλήσουμε τώρα τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ γιατί με τους  άλλους Πατέρες συζητάνε τι θα κάνουν με τον ιό και τα σύνορα της Ελλάδος»

-         Από εχθές δεν μπόρεσα να πλύνω το χέρι μου γιατί  ευωδιάζει, είναι αυτό το χέρι που το  ακούμπησε η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΟΥΛΑ.
Εδώ αδελφοί σταματούμε την αφήγηση αυτή και όποιος προσέλαβε – έλαβε το μήνυμα ότι ο ουρανός βρίσκεται σε ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ 
 Ουσιαστικά είχαμε μια ΣΥΝΑΞΗ ΑΓΙΩΝ στα σύνορα μας αυτές τις ημέρες, αδελφοί και τα αποτελέσματα να φανούν το επόμενο διάστημα.
Μνήμη δικαίου μετ εγκωμίων… στον πρώτο Οσιομάρτυρα της Ρωμιοσύνης και απλανή οδηγό της Ανάστασης του Έθνους μας.


«Της Ιθάκης τον Γόνον και της Λέσβου το καύχημα…»  


Το καλύτερο δώρο του Ουρανού στις μέρες μας είναι το συναξάρι αυτού του ΑΓΙΟΥ που έγινε το πιο σπουδαίο κομμάτι της καρδιάς πολλών συνανθρώπων μας που δέχθηκαν την ευεργετική παρουσία ΤΟΥ στις πονεμένες ζωές τους.


Στο Παγκόσμιο στερέωμα πολλοί  γνωρίζουν τον ΑΓΙΟ  και περισσότεροι τον τιμούν με ύμνους και ωδές πνευματικές και αυτό το οφείλουμε ΘΕΙΑ-ΝΕΥΣΗ στους ταπεινούς εκείνους κατοίκους της ΘΕΡΜΗΣ που (ευαγγελίσθηκαν) αυτό το πρότυπο συναξάρι της Άγιας Βιωτής του που δόθηκε δωρεά στην χειμαζόμενη ανθρωπότητα του αιώνα μας.


Γνωστή η ιστορία αυτού του Αγίου, ξακουστά τα θαύματα του και Αληθινή η Αγάπη του για το σημερινό κατασκανδαλισμένο πλάσμα του ΘΕΟΥ.
Όταν επί  των πνευματικών επάλξεων ανεβαίνει ο πρώτος ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΑΣ της Ρωμιοσύνης ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ η ροή των γεγονότων αλλάζει προς το δυσμενές για  όλους τους εχθρούς της πατρίδος μας.  Φυσικά οι ΑΓΙΟΙ μας χρειάζονται την έμπρακτη μετάνοια που  είναι ο κρίσιμος παράγοντας που θα αλλάξει πιο γρήγορα τις  άσχημες εξελίξεις. 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας     


Όχι τώρα εις Απόγνωση , ξεκίνησε το εξάμηνο της Χαρμολύπης που οδηγεί στα γεγονότα της ΠΟΛΗΣ.


Φώτο από fb ( Magical Greece)


Πάει να βγει ο ΗΛΙΟΣ και τον πολεμούν τα σύννεφα , λες και θα είναι μόνιμα απέναντι του, δίχως να υπολογίζουν τον αέρα της ΟΡΓΗΣ.
Αφού μάντρωσαν τους ανθρώπους τώρα νοιάζονται για την ψυχική τους υγεία , φυσικά με το δίκαιο, διότι  ουδείς γνωρίζει πως θα βγούμε από την καραντίνα αυτή.
Οι της νέας εποχής ακόμα και ο Ερντογάν δηλώνουν, ότι ο κόσμος  μετά από αυτή την πανδημία θα είναι διαφορετικός.
Εμείς το γνωρίζουμε καλά  αυτό, πολλά χρόνια  πριν έρθει η άγνωστης προέλευσης πανδημία αυτή, καθότι  ενημερωθήκαμε μέσω των αγίων πατέρων μας ότι θα ανατραπούν πολλά πράγματα από την καθημερινότητα μας.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ένας πνευματοφόρος άγιος γέροντας και  κτήτωρ της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Πεντέλης ομίλησε για την ΑΠΟΓΝΩΣΗ των ημερών μας και μας ειδοποιεί:

« Τώρα όμως, ολίγες ημέρες έχουμε, οπότε επέρχεται η κάθαρσις, έχουμε ολίγες ημέρες -να μην έρχονται σε απόγνωση (οι Έλληνες)»  Γέροντας Σίμων Αρβανίτης (1901-1988)

Ένας άλλος μεγάλος άγιος των ημερών μας και κτήτωρ της Ιεράς Μόνης Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα των ΗΠΑ, ο γέροντας Εφραίμ  πριν κοιμηθεί είπε σε πνευματικό του παιδί κληρικό τα εξής:
-         Παιδί μου εγώ δεν θα προλάβω την ΠΟΛΗ
-         Γιατί θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ
Ο Γέροντας Εφραιμ ο Αριζονίτης κοιμήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 2019 πρωινές ώρες Κυριακής ( ώρα Ελλάδος ) όταν στις ΗΠΑ με την διαφορά ώρας ήταν Σάββατο.
Κατά μια παράδοξη συγκυρία το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα εξ αιτίας του κορωνοιού σημειώθηκε  σύμφωνα με το CNN στην κινέζικη πόλη Γιουχάν στις 8 Δεκεμβρίου του 2019, όπως αρθρογραφήσαμε κατά επανάληψη.
 Μετά όλος ο πλανήτης άρχισε να τρέχει, λες και κάποιος ξέσφιξε τα μπουλόνια της περιστροφής της γης.
Ένα μικρό πραγματάκι όπως είναι ο ιός προκαλεί τόσα και τόσα.
Όλα πλέον παίρνουν την σειρά τους και μάλιστα δίχως να το καταλάβουμε.
Πάμε σε αγιασμένα λόγια που αφορούν επακριβώς τις ημέρες μας:
«...Όπως βλέπουμε σήμερα τον κόσμο γενικώς, ότι δεν εδύνατο ο Θεός πλέον να ανεχθεί εκείνη την λυπηρά κατάσταση σ’ όλη την οικουμένη, μηδαμώς εξαιρουμένης και της Ελλάδος, που την αγαπά περισσότερο και το οποίο στα χαρτιά μας λέει και σε λίγο πραγματοποιούνται, ότι η Ελλάς, η Ελλάς θα δείτε σε λίγο πόσο θα γίνει μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη.» Γέροντας Σίμωνας ο Αρβανίτης

Κάτι που δεν γνωρίζουμε για τον Γέροντα αυτό:
« Ο Παναγιώτης ( το κοσμικό του όνομα)  επισκέφθηκε πολλές φορές το Άγιον Όρος. Μια από αυτές, στα Καυσοκαλύβια, συνάντησε τον μητροπολίτη Νεκτάριο Κεφαλά, τον μετέπειτα άγιο Νεκτάριο, και όταν πήγε να πάρει την ευχή του ο άγιος τον κράτησε από το χέρι και του είπε ότι θα γίνει πνευματικός και θα σώσει πολλές ψυχές»  http://vatopaidi.wordpress.com/2009/03/04/%CE%B3
« Και όταν οι άνθρωποι καταλάβουν ποιο είναι το φάρμακο, θα σωθούνε, ειδεμή θα πάνε χαμένοι».
Η μάνα τον ρώτησε: Ποιό είναι το φάρμακο Γέροντα; Και ο Γέροντας της είπε: «Η Αγία Κοινωνία με την Ιερά Εξομολόγηση και μετάνοια, παιδί μου. Θα έρθει ημέρα που δεν θα έχετε μέρος να θάβετε τους νεκρούς και θα τους θάβετε ομαδικά σε λάκκους από τα ατυχήματα και τις αρρώστιες.
Αυτή είναι η κατάντια του ανθρώπου από την αμαρτία. Ξέχασε τον Θεό, τις νηστείες. Δεν προσέχει τίποτα ιερό».
Ξεκαθάρισμα. Ο Γέροντας συχνά έλεγε: «Έρχεται η ώρα που θα ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι», εννοώντας πολέμους και ακαταστασίες (υλικές και πνευματικές) και ημέρες εκδικήσεως.
Ανάγκη, για αγιότητα! Ο Γέροντας έλεγε στους πατέρες της Μονής: Ο κόσμος ένα πράγμα έχει περισσότερο ανάγκη, την αγιότητα! Ο άνθρωπος πρέπει να μιμηθεί την απλότητα των μικρών παιδιών και, απευθυνόμενος προς τον Θεόν, να λέγει:
«Τι θέλεις, Κύριε, να κάμω»; Προσέχετε τον διάβολο. Θέλει τη διχόνοια, τη σύγχυση, την ακαταστασία. Μην ακούτε τους λογισμούς, που σας ενσπείρει.
Ο Χριστός μας, η Παναγία μας, οι Άγιοί μας, είναι γλυκύτατοι, ωραιότατοι, με πολλή αγάπη. Σ’ αυτούς να καταφεύγετε, για να σας προστατεύουν από τους δαίμονες. Αποφθέγματα του π. Σίμωνος Αρβανίτη (+1988), επιλεγμένα από τα πέντε βιβλία που έγραψε γι’ αυτόν ο μαθητής του π. Ζωσιμάς.https://simeiakairwn.wordpress.com/2019/11/08/%CE%B4%CF

Τα παρακάτω γράφτηκαν την Σαρακοστή του 2016:  
Λίγο καιρό πριν κοιμηθεί ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΙΜΩΝ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ του 1988  τον έφεραν ασθενούντα σε μια κουρά μοναχού στην Ιερά Μονή του ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ στην Πεντέλη.
Στην τράπεζα που παρατέθηκε με έβαλαν να καθίσω δίπλα του , λέγοντας μου:
-να πάρεις την ευλογία του διότι πρόκειται περί μεγάλου Αγίου.
Μέχρι τότε δεν γνωρίζαμε απολύτως τίποτε περί αυτού.
Έλαβα την ευλογία και σιωπηλά δίπλα του ντρεπόμουν να φάω.
Ο Γέροντας Σίμωνας με προέτρεψε με την τρεμάμενη φωνούλα του.
-παιδάκι μου φάε το φαγάκι που σου έβαλαν
-τι νομίζεις θα το έχουμε αυτό το ταπεινό φαγάκι πάντα απέναντι μας.
Σήκωσα το κουτάλι για την σούπα που είχα μπροστά μου , αλλά αμέσως το άφησα κάτω, όταν ο Γέροντας απευθυνόμενος σε εμένα μου είπε.
* Βρε ..ετοιμάζεσαι  να πας στην Κωνσταντινούπολη;
* Γέροντα δεν σκοπεύω τώρα να κάνω κανένα ταξίδι .
Χαμογελώντας ο Γέροντας με κοφτό τρόπο μου λέει
-θα πας και εσύ μαζί με πολλούς άλλους, μετά τα ζόρια( δεινά)  που θα περάσει η Ελλάδα , να προσκυνήσετε στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ που θα ξαναλειτουργήσει πάλι ΟΡΘΟΔΟΞΑ.
Στο αμάξι κατεβαίνοντας από τις σκοτεινές κατηφοριές του βουνού της Πεντέλης ( τότε ήταν χωματόδρομος)  πετούσα από χαρά.. έστω και αν δεν ήξερα τίποτε για αυτόν τον Γέροντα. Το μόνο που έμαθα εκείνη την βραδιά στο Μοναστήρι ήταν ότι ο παππούλης ήταν ο πρώτος ηγούμενος και ο κτίτωρ της Ιεράς Μονής.
Μετά τα έμαθα όλα……

« Επέρχεται η κάθαρσις…
Θα την ανυψώσει την Ελλάδα ο Θεός, θα την δοξάσει !!!
Προφητεία του Γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη, Μονής Αγίου Παντελεήμονα Νέας Πεντέλης, παρμένη από το βιβλίο του Μοναχού Ζωσιμά: “Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης 1901-1988, η ζωή και το έργο του”. Πηγή ‘Aφυπνιστής’
http://hristospanagia1.wordpress.com

(απομαγνητοφωνημένο κείμενο)
Σήμερα όμως, έχουμε ανάγκη να θέλουμε νά κάνουμε κάτι τοιούτο, γιά νά ίδωμεν ότι, ότι μπορούμε σήμερα στήν ζωήν αυτήν, νά φέρομε ωραία αποτελέσματα, διότι όπως βλέπουμε σήμερα τόν κόσμο γενικώς, ότι δεν εδύνατο ο Θεός πλέον να ανεχθεί εκείνη την λυπηράν κατάσταση σ’όλη τήν οικουμένη μηδαμώς εξαιρουμένης και της Ελλάδος, πού τήν αγαπά
περισσότερο και το οποίο στα χαρτιά μας λέει και σε λίγο πραγματοποιούνται, ότι ή Ελλάς, ή Ελλάς θά δείτε σέ λίγο πόσο θά γίνει μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη.
Όχι μόνο θά δείτε, θά έχει εξαίρετο καί λαμπρό παράδειγμα εις όλη τήν οικουμένη,
διότι ενθυμείσθε ότι εδώ δέν εχύθηκε αίμα, όταν εκήρυξε ό Απόστολος Παύλος, ενώ ξέρεις τι αίμα χύθηκε σ’ όλα τά έθνη;
Ένθυμείστε ότι είπε, τί είπε ό Χριστός, όταν επήγαν τίνες Έλληνες, όταν επήγε ό Ανδρέας καί ό Φίλιππος;
Ένθυμείστε τώρα που είπανε, τίνες άνδρες Ιδείν θέλουνε τόν Κύριο καί είπε:
«Νύν έδοξάσθη ό ΥΙός τού Άνθρώπου», Καί γιατί;
Πώς γιατί; τά πράγματα μαρτυρούν γιατί, Είπαμε ότι διότι δέν εχύθηκε αίμα, διότι μετά πιστών φιλοσόφων επλησίαζαν τόν Θεό μερικοί.
Καί διά τούτο, ήταν ετοιμασμένοι καί ωραίαι ψυχαί.
Εις αυτές τίς ωραίες ψυχές λοιπόν θέλησε ο Θεός τίς ολίγες νά πλέξει τό εγκώμιο, Σύν τούτο έχομε καί ένα άλλο.
Ποιος ό λόγος λοιπόν, αυτοί οι Απόστολοι, νά μήν έγραψαν τά Ευαγγέλια, τήν Καινή Διαθήκην, τά άλλα όλα εις τήν εβραϊκήν γλώσσα, τήν δική τους, πού μάλιστα ήταν καί αγράμματοι;
Προς έντροπήν τών συμπατριωτών, διότι ήταν ανάξιοι αυτοί νά ακούσουνε στην εβραϊκή γλώσσα τά λόγια αυτών πού σταύρωσαν τόν Χριστό,
Καί έγραψαν εις τήν, εις τήν Ελλάδα, γιατί ή Ελλάς είχε τήν γλώσσα αυτήν ή όποια ήτανε ωραία γλώσσα, άφ’ ενός μεν πού ήτανε ωραία γλώσσα καί είχε καί απήχηση σ’ όλη τήν οικουμένη, αλλά αφ ετέρου δε, ότι ήτανε καί άξιοι…
Διότι δέν ήθέλησαν νά κάνουν κακό,
Ότι ήταν αμαρτωλοί, όλος ό κόσμος. ήτανε αμαρτωλοί, αλλά όμως καί δέν μπορούσανε νά μήν δεχθούν τό ωραίο τό όποιο ήκουοαν, την ύψηλήν αυτήν, την ύψηλήν διδασκαλία, τήν εδέχθηοαν.
Όχι ότι δεν ήτανε αμαρτωλοί αμαρτωλοί ήτανε, αλλά δεν εδέχοντο τά άλλα έθνη. “Ολίγοι μόνοι καί γι’ αυτό γινοταν τόσα καί τόσα μαρτύρια, τίς χιλιάδες τών μαρτύρων.
Άμα λοιπόν, διά τούτο καί φυλάει ό Θεός τήν Ελλάδα, τώρα ιδιαιτέρως νά τήν δοξάσει, αν καί πάντοτε έδειχνε τό μεγαλείον όταν εγινότανε πόλεμος, αλλά καί τώρα ιδίως πού πρόκειται λοιπόν άπαντες διά παντός.
Όχι ότι θά τήν μεγαλώσει ό Θεός. Θά τήν ανυψώσει, θά την δοξάσει οπότε επέρχεται η κάθαρσις,
έχουμε ολίγες ημέρες νά μην έρχονται σέ απόγνωση!
μόνο οφείλουμε να κηρύττουμε παντού καί νά λέγωμε παντού ότι καί πολλά καλά θέλουμε,
Έχει πει καί ό Θεός ότι «ουδέ θρίξ της κεφαλής δέν θά πειραχθή εις τους μετανοούντας», αλλά όχι μετάνοια όπως τήν θέλουμε.
Άρα λοιπόν, αγαπητοί, οφείλουμε νά γνωρίσουμε ότι, μή φοβηθούμε ό,τι λέγουν, ό,τι κάνουν καί ότι γίνεται, «ταύτα δει γενέσθαι».
Καταλάβατε; Πρέπει νά γίνουν αυτά!!!
Ήλθε η ώρα πλέον νά καθαρίσει, όχι η Δευτέρα Παρουσία, νά καθαρίσει τήν ήρα άπό τό στάρι.
Καί ή πρώτη, η πρώτη Ελλάς αυτήν πού θά υποστεί από τους Τούρκους μια Μικρή, μια μικρή αυτήν όπως είπομεν προσβολή, αλλά είναι ό τάφος τους όμως της Τουρκίας!
Ο τάφος τους καθώς τό είχανε πει καί αυτοί οι Τούρκοι, όπως είπαν μερικοί τώρα.
Είπαν λέει ότι είναι αδύνατον ό Αλλάχ νά ανεχθεί, είναι αδύνατον ό Αλλάχ νά ανεχθεί, εμείς θά γίνουμε θηρία, σείς δέ δέν ξέρω άν θά μείνει κανένας από σάς.
Όλίγοι πού θά μείνετε, θά πάτε στην Κόκκινη Μηλιά! Τό όποιο καί ….
Άρα λοιπόν, άρα λοιπόν, νά είμεθα ετοιμασμένοι, χαρούμενοι, ότι ό μετανοών άνθρωπος, δέν πρόκειται νά ύποστή τίποτα.
Να είμεθα χαρούμενοι, διότι εγνωρίσαμε τόν Χριστό, αλλά όχι όμως νά τόν λατρεύουμε όπως θέλει καθένας και λέγονται χριστιανοί άνθρωποι.
Αν θέλουμε νά δούμε τόν Χριστό, πρέπει νά είμαστε ανεξίκακοι, πρέπει νά έχουμε αγάπη, διά νά τήν μεταδίδουνε καί αυτή, μέ τήν συμπεριφορά μας, μέ τόν τρόπο μας καί μέ τίς καλές πράξεις μας.
Καί άν οί άλλοι άνθρωποι είναι αδύνατοι, νά τους βοηθήσουμε. Έάν οι άλλοι αυτοί είναι κακοί, νά προσπαθήσουμε, άν είναι δυνατόν νά δεχθούν τήν διδασκαλία τού Χριστού.
Τότε ασφαλώς ό άνθρωπος αυτός θά καταξιωθή διά διπλής, όχι μερίδος, αλλά τιμής παρά τού Θεού καί παρά τών ανθρώπων.»
Γέρων Σίμων Μονής Πεντέλης (ο Αρβανίτης)

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας