Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

και φέτος μας παρηγορεί ο Άγιος Δημήτριος με το ΜΥΡΟ του ...στιγμιότυπα βίντεο

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://www.facebook.com/share/r/FzMN5mKKZ3FMJkNm/

τι έγινε ; ξεχάσαμε τις "ταφόπλακες" και τους "νεκροθάφτες" της Ελλάδος ;

Μέσα όμως από αυτήν την μεγάλη αδικία του ανεωγμένου τάφου θα έρθει η "Ανάσταση" και οι δήθεν φιλοι μας και οι άλλοι θα πέσουν στην παγίδα που μας άνοιξαν ..αυτά γράφαμε πριν χρόνια , τα λέγαμε πολλές φορές όταν η ΕΕ της Γερμανίας φανταζόταν ισχυρή...μια ματιά στην διεθνή επικαιρότητα και φαίνεται πως ενεργεί ήδη ο πνευματικός νόμος .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς - Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


 Ευτυχώς υπάρχουν αυτές οι φωνές ..και μας τα θυμίζουν με εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση 

Διαβάζουμε :
"Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη : Σιγή τάφου γύρω από τα εγκληματικά μνημόνια"
Η πρόσφατη συνέντευξη του νομπελίστα οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτς και οι σχετικές δηλώσεις του τραπεζίτη Σάλλα, γύρω από τη δραματική κατάσταση της οικονομίας μας, κίνησαν τα χρόνια λιμνάζοντα ύδατα, γύρω από τον προβληματισμό των εγκληματικών Μνημονίων. Και με ενθαρρύνουν να επιμείνω για πολλοστή φορά γύρω απ’ αυτά.
Έχουν περάσει 15 χρόνια από την επιβολή του πρώτου Μνημονίου, που ακολουθήθηκε και από τα δύο άλλα. Στο διάστημα αυτό οι συνέπειές τους διέλυσαν ολοσχερώς την οικονομία μας, φτωχοποίησαν τη μεσαία και χαμηλότερη τάξη και το χειρότερο, ενθάρρυναν και εμπέδωσαν τα μυθεύματα περί γαλάζιας πατρίδας.

Το περίεργο δεν είναι πως φτάσαμε μέχρις εδώ, καθώς τα ζοφερά αποτελέσματα των Μνημονίων όφειλαν να είναι αναμενόμενα από την αρχή. Αντιθέτως, ανεξήγητη είναι καταρχήν η απόλυτη σιωπή των εκάστοτε αρμοδίων, γύρω από την καταστροφή της χώρας και τις ευθύνες γύρω από αυτήν. Το ίδιο ακατανόητες, και οι συχνές ενθουσιαστικές δηλώσεις τους, για το πόσο καλά πηγαίνει η οικονομία.
Πώς τα Μνημόνια έσωσαν δήθεν την οικονομία μας
Ας δούμε, λοιπόν τη σωτηρία της. Το 2009, όταν ξέσπασε η κρίση, το χρέος της Ελλάδας ανέρχονταν σε 270 δις Ε, ενώ σήμερα υπολογίζεται σε 407 δις Ε. Και ως ποσοστό στο ΑΕΠ, το χρέος τότε ήταν 126%, και βιώσιμο, με βάση τη σχετική βιβλιογραφία, ενώ σήμερα, μετά από 15 χρόνια σωτήριων, υποτίθεται, μέτρων εκτιμάται στο 167%. Η σημαντική του μείωση των τελευταίων ετών οφείλεται κυρίως στον πληθωρισμό. Έτσι, λοιπόν μας έσωσαν τα Μνημόνια, αλλά και χάρις σε αλχημείες επιχειρημάτων, το χρέος που εκλήφθηκε ως καταστρεπτικό το 2009, τώρα, σοβαρά διογκωμένο, εκλαμβάνεται ωστόσο ως βιώσιμο.
Επίσης είναι άξιον απορίας, το πως και το γιατί η ΕΕ καταλήφθηκε από πανικό, σε βαθμό που έσπευσε να καταδικάσει έναν ολόκληρο λαό, με το ελληνικό χρέος των 270 δις, το 2009, μικρό ποσοστό στο συνολικό του Νότου των 2.2 τρισ. Ε., ενώ τώρα που έχει σημαντικά διογκωθεί, όλα καλά.


Να σημειωθεί ακόμη, ότι στην περίπτωση του ελληνικού χρέους, δεν τηρήθηκε ένας απαράβατος κανόνας, παρά την επιμονή της Γαλλίας, που μάταια προσπάθησε να μας σώσει. Η Γερμανία, ωστόσο, ήταν αντίθετη. Αναφέρομαι στο χρέος, που για να θεωρηθεί βιώσιμο, απαιτείται ο ρυθμός ανάπτυξης της χρεωμένης οικονομίας να υπερβαίνει το ρυθμό αύξησης του. Γι αυτό, και μάτωσε, και εξακολουθεί να ματώνει ο ελληνικός λαός για να το εξυπηρετήσει. Εξαιτίας της θανατηφόρας λιτότητας.
Εύλογα, λοιπόν, τίθεται το ερώτημα, του γιατί η ΕΕ από το 2009 και μετά, μεταχειρίστηκε με τέτοια σκληρότητα το πιο αδύναμο μέλος της, την Ελλάδα. Και η απάντηση που φαίνεται να έχει επικρατήσει είναι ότι η ΕΕ καταλήφθηκε από πανικό, για πιθανή χρεοκοπία των γερμανό γαλλικών τραπεζών, επειδή διέθεταν μεγάλη ποσότητα ελληνικών χαρτιών. Και ενώ αυτό το χρέος, και αυτό το έλλειμμα, θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με ήπιο τρόπο, με κάποιο δάνειο, σε συνδυασμό και με μέτρα ανάπτυξης, κατέληξαν ωστόσο στη δουλοποίηση ενός ολόκληρου λαού, στην υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας του, στη φτωχοποίηση του και στην απόλυτη καταστροφή του.
Κάποιας μορφής Μνημόνια ήταν απαραίτητα εφόσον υπήρχε χρέος
Σπεύδω να διευκρινίσω ότι το ανάθεμα δεν αφορά την ύπαρξη Μνημονίων, αλλά πολύ συγκεκριμένα τις παρακάτω έξη ανειλημμένες και εθνικά αυτοκτονικές υποχρεώσεις, που αναλήφθηκαν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Πρόκειται:

Πρώτον, για την παραίτηση από συμψηφισμό χρεών, παρότι η Γερμανία μας χρωστά από την κατοχή, ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ το δικό μας χρέος.
Δεύτερον, για το αλύπητο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Τρίτον, για την αποδοχή θανατηφόρου βαθμού λιτότητας, που απέκλειε εκ προοιμίου τη δυνατότητα ανάπτυξης.

Τέταρτον, για την αποδοχή του αγγλικού δικαίου, προκειμένου να κρίνει ενδεχόμενη διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της.

Πέμπτον, για τη συναίνεση αργοπορίας του κουρέματος του χρέους (επειδή το ζήτησαν οι πιστωτές) που όμως υπήρξε καταστρεπτική για τα δικά μας κοινωνικά ταμεία.
Έκτον, η πλαστογράφηση του ΟΧΙ σε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2015.

Πώς και γιατί δεν αντέδρασε ο ελληνικός λαός εναντίον της θανατικής του καταδίκης;
Η απάντηση συνοψίζεται στις σελίδες του εξαιρετικού βιβλίου της Ναόμι Κλάιν, «Το δόγμα του σοκ», που αναφέρεται στις μεθοδεύσεις οι οποίες επιβάλλονται σε λαούς, όταν επιχειρείται η εφαρμογή σκληρών και αδικαιολόγητων μέτρων. Να θυμηθούμε, λοιπόν, πώς παρουσίαζε τους Έλληνες μερίδα του γερμανικού Τύπου, πριν από την υπογραφή των Μνημονίων. Ως λαό ανεύθυνο, που ζει πλουσιοπάροχα σε βάρος άλλων, που είναι τεμπέλης και επιδίδεται από το πρωί σε ουζοποσία, και για τους λόγους αυτούς πρέπει να τύχει παραδειγματικής τιμωρίας.
Έτσι υπογράφηκαν τα τρία Μνημόνια με περιεχόμενο, όχι απλώς εξευτελιστικό για ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα, όχι απλώς εγκληματικό, για τις συνθήκες εξαθλίωσης που επέβαλε, όχι απλώς μακροχρόνια καταστρεπτικό για την επιβίωση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και ληστρικό για το σύνολο σχεδόν του δημόσιου πλούτου μας. 
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ 







μέσα από τις αναβολές θα έρθει ο αιφνιδιασμός για όλους μας ...

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Ένας ιδιότυπος ψυχοτρονικός πόλεμος στις μέρες μας. Μετά την "εργαστηριακή " πανδημία εισερχόμαστε σε πολεμική  "πανδημία" την οποία την εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν .
Το να ρίξεις μερικά πυραυλάκια στο Ιράν είναι εύκολο , το να μην παρασύρεις όμως τις χρηματιστηριακές αγορές στο γκρεμό είναι το ζητούμενο για αυτούς που στηρίζουν τα όπλα τους πάνω στην δύναμη των τραπεζών και του συστήματος αυτού που ρουφά το αίμα των λαών.
Για αυτό και ξεκίνησαν  στις ώρες αυτές ειδικές ψυχολογικές επεμβάσεις όχι μόνο κατά του Ιράν, αλλά και κατά του όλου της ανθρωπότητας, "με ήξεις αφίξεις και βλέπουμε, μέχρι να τα δούμε όλα " , όταν από τον Χ απρόβλεπτο παράγοντα θα αυξηθούν οι ταχύτητες της καραμπόλας των γεωπολιτικών εξελίξεων .
Ουδείς σώφρον  επιθυμεί πόλεμο, μόνο οι θιασώτες της παγκοσμιοποίησης που θέλουν να τον φέρουν στα μέτρα τους και να γίνουν πιο τυραννικοί.

"Ισραήλ: Νετανιάχου και Γκαλάντ δεν πήραν εξουσιοδότηση να αποφασίσουν τον χρόνο που θα «απαντήσουν» στο Ιράν
Τι γράφουν τα ισραηλινά ΜΜΕ - Οι υπουργοί που συμμετείχαν στο συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ εξέφρασαν δυσαρέσκεια για την «αδύναμη» απάντηση στην απόπειρα επίθεσης στο σπίτι του Νετανιάχου - Προβληματισμός για το θέμα των ομήρων και τις «απειλές» των ΗΠΑ
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ
Το παραμύθι των εκλογών στις ΗΠΑ καλά κρατεί για να έχει και φοβικό αντίκτυπο στην διεθνή επικαιρότητα .
Μια υπερ-χρεωκοπημένη χώρα οδεύει στα ίδια δηλ. στο να δημιουργεί περιφερειακούς πολέμους και από αυτό να ζει και να μακροημέρευει.
Τα πυρηνικά στο Ιράν και το εν δυνάμει χτύπημα τους έχει συμβολικό χαρακτήρα.
Μετά θα ανοίξουν οι  ασκοί του Αιόλου στον Περσικό και αλλού.
Γιατί ;
Τα προηγούμενα χρόνια όλοι δέθηκαν με συμφωνίες για να τρέξουν την παγκοσμιοποίηση μεταξύ αυτών η Ρωσία και η Κίνα ...μετά μάλωσαν στην μοιρασιά , μάλιστα αυτό συνέβη εν μέσω πανδημίας και κατέληξαν όλοι τους σε πολεμικές αναμετρήσεις ανά τον κόσμο.
Τελικά όλα αυτά τα κάνει η πλεονεξία που κατά το Ευαγγέλιο είναι ειδωλολατρία , πίσω από την πλεονεξία είναι ο δαίμονας με τις φίλιες δυνάμεις του και τα όργανα του .
Τελικά όμως και από αυτήν την παγκόσμια πλεονεξία επί της ανθρωπότητας που πέρασε πλέον  σε φάση παρακμής λόγω της αποστασίας της από τον ηθικό και φυσικό νόμο, ενεργεί το σχέδιο της Οικονομίας του Αγίου Θεού.
Για αυτό έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ : "τώρα οργώνει ο πονηρός , αύριο θα μπει ο ίδιος ο ΧΡΙΣΤΟΣ και θα σπείρει "
Αυτά ...και Δόξα τον Άγιο Τριαδικό Θεό.
Δρ.Κωνστσντίνος Βαρδάκας 

Αυτό είναι το όνομα του « Φίλος του Θεού και Πολίτης Χριστού» Αυτός ο ΑΓΙΟΣ θα σας βοηθήσει στην νεοθωμανική λαίλαπα.

 

Φώτο: ο Όσιος Φιλόθεος ο Χριστουπολίτης βλέπει από την Χερσόνησο της Παναγίας απέναντι στο Περιβόλι της στο Άθωνα. 
Η μνήμη του είναι στις 21 Οκτωβρίου 

Τι όμορφο πράγμα να σε μνημονεύει η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ως Φίλο του Θεού ( ΦΙΛΟΘΕΟΣ) και Χριστού Πολίτη ( ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΙΤΗΣ) 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  

Ποιος είναι αυτός ο τυχερός που έχει τα δύο αυτά ονόματα μαζί « ΦΙΛΟΣ του ΘΕΟΥ και Πολίτης του ΧΡΙΣΤΟΥ»;

Ούτε καν κατάλαβα πως τον έκανα φίλο μου, μακάρι να με θεωρεί και αυτός το ίδιο. Όλοι να τον κάνουμε φίλο μας γιατί από αυτές τις φιλίες κερδίζουμε πολλά.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ας ξεκινήσουμε να ομιλούμε για αυτόν…

Στα μαύρα χρόνια της τουρκοκρατίας το 1526 ένα ορφανό από πατέρα συλλαμβάνεται από τους τούρκους και φυλακίζεται για να πιεστεί ώστε να εξισλαμιστεί.

Από τα κάγκελα της φυλακής στην χερσόνησο της Παναγίας βλέπει το λιμανάκι όπου αποβιβάστηκε πριν χρόνια για πρώτη φορά σε ακτογραμμή της Μακεδονίας ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ των Εθνών Παύλος. Φέρνει στο νου του τα παιχνίδια με τους φίλους του στα σοκάκια του κάστρου της ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ αλλά και τις προσπάθειες που κάνουν οι Οθωμανοί κατακτητές εκείνες τις μέρες να εξισλαμίσουν το όνομα της ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ σε Καβάλα.


Εκεί μόνο του που είναι, κλαίει ,αλλά όχι για πολύ. Ξαφνικά λαμπρό φως γεμίζει την φυλακή και εμφανίζεται ενώπιον του η Υπεραγία Θεοτόκος 
Του ανοίγει την πόρτα της φυλακής ( όπως έγινε και με τον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΕΤΡΟ στα Ιεροσόλυμα) και δίχως να τον δει κανένας τον οδηγεί στο διπλανό Μοναστήρι της με την επονομασία ΠΑΝΑΓΙΑ η ΚΑΜΜΥΤΖΙΩΤΙΣΣΑ που βρισκόταν στην άκρη της Χερσονήσου της Καστροπολιτείας της ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ.

Εκεί οι τούρκοι λόγω των προνομίων που έδωσε ο Μωάμεθ δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εισέλθουν.

Το ορφανό έχει συγκλονιστεί από την εξαίσια παρέμβαση αυτή της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ , αφηγείται το γεγονός στον ηγούμενο και γίνεται δόκιμος μοναχός.
Αλλά τα βέλη του βελιάρ δεν το αφήνουν το μικρό ήσυχο .

Μια κοπέλα νικημένη από τον πειρασμό του επιτίθεται με κακιές προθέσεις. Το ορφανό φεύγει σαν τον ΠΑΓΚΑΛΟ τον ΙΩΣΗΦ.

Βλέπει τον πόλεμο που σηκώθηκε εναντίον του και παίρνει ευχή από τον ηγούμενο για να εγκαταβιώσει στην Ιερά Μονή ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ στο ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στην οποία οφείλει τόσα πολλά.
Εκεί αδελφοί μου ο ιερομόναχος πλέον ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ φτάνει σε μεγάλα ύψη αγιότητας και για να κρύψει τα έκτακτα χαρίσματα που του δίνονται επικαλείται λόγους υγείας και εγκαταβιώνει με λίγους μαθητές του σε ένα κάθισμα έξω από το μοναστήρι.

Σε ηλικία 85 ετών αποδημεί και δίνει στους μαθητές του την εντολή να αφήσουν το σκήνωμα του στο δάσος, ώστε να το φάνε τα άγρια θηρία διότι δεν επιθυμεί την δόξα των ανθρώπων.
Οι μαθητές του υπακούν, αλλά στήλη φωτός κάθε βράδυ κατέρχεται από τον ουρανό και κάνει γνωστό τον πνευματικό αυτό θησαυρό. Οι Μοναχοί της Ιεράς Μονής Διονυσίου παραλαμβάνουν το ΑΓΙΟ ΣΚΗΝΩΜΑ και με πομπή το τεθησαυρίζουν ανάμεσα στα πνευματικά σεβάσματα τους.

Όμως η Ιστορία δεν τελειώνει εδώ γιατί έχει συνέχεια μέχρι τις ημέρες μας.. κάντε ένα κόπο να διαβάσετε την εξέλιξη ..
Στα χρόνια της Επανάστασης του 1821 και μετά οι ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ λαμβάνουν τις Εικόνες και τα Ιερά Λείψανα και κατέρχονται στην νότια Ελλάδα φοβούμενοι αντίποινα των τούρκων.

Έτσι η Κάρα και τα Λείψανα του ΟΣΙΟΥ ΦΙΛΟΘΕΟΥ βρίσκονται στην ανατολική οροσειρά των Αγράφων, σε υψόμετρο 800 μέτρων στην Ιερά Κοινοβιακή Μονή Παναγίας της Κορώνης (ή Κορώνας).

ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Έρχεται η γερμανοκρατία των προτεσταντών της Ευρώπης και τα μοναστήρια εκεί διαλύονται.

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν αφήνει όμως τα πράγματα έτσι .   

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρός Ιεζεκιήλ. (1874-1953).

Αναλαμβάνει την αναδιοργάνωση τους


Έτσι ανακαλύπτει στα ιερά σεβάσματα της Μονής τα Ιερά Λείψανα και το συναξάρι του ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΟΘΕΟΥ και ειδοποιεί τον καθηγούμενο τότε της Ιεράς Μονής Διονυσίου ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ Γέροντα Γαβριήλ, τον πολυμαθέστατο και άοκνο εργάτη της ιστορικής παραδόσεως μας
Ο Γέροντας Γαβριήλ διείδε την μεγάλη παρρησία του ΟΣΙΟΥ ΦΙΛΟΘΕΟΥ και αγιογραφεί την εικόνα τον οποίον στην Μονή Διονυσίου τον γνωρίζουν ως « ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ γόνον »

Τα χρόνια περνούν και ο Γέροντας Γαβριήλ πριν φύγει από αυτήν την ζωή θέλει να κάνει γνωστό τον ΟΣΙΟ στους συμπολίτες του που τώρα λέγονται ΚΑΒΑΛΙΩΤΕΣ και όχι ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΙΤΕΣ.

Ειδοποιεί την δεκαετία του 70 τον οικείο μητροπολίτη κυρο Προκόπιο και με λιτανεία και εορταστικές εκδηλώσεις φέρνει την εικόνα του ΟΣΙΟΥ από το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.
Η ιστορία όμως έχει και συνέχεια γιατί την φτιάχνει η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ που θέλει να τιμήσει τον ΟΣΙΟ ΦΙΛΟΘΕΟ.

Αυτό είναι το όνομα του « Φίλος του Θεού και Πολίτης Χριστού»

Αυτός ο ΑΓΙΟΣ θα σας βοηθήσει στην νεοθωμανική λαίλαπα

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ μας προηγούμενων ετών που επικαιροποιείται σήμερα


Τι όμορφο πράγμα να σε μνημονεύει η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ως Φίλο του Θεού ( ΦΙΛΟΘΕΟΣ) και Χριστού Πολίτη ( ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΙΤΗΣ)

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ του 1989 βρεθήκαμε στην Ι.Μ Διονυσίου στο Άγιον Όρος. Ο γνωστός σε όλους μας προ ηγούμενος της Μονής Γέροντας Παπα – Χαράλαμπος ο Διονυσιάτης από την συνοδεία του Γέροντα Ιωσήφ του ησυχαστή μας καλωσόρισε και μας προέτρεψε να χαιρετίσουμε ένα συντοπίτη μας.

-Παιδιά εδώ έχουμε ένα δικό σας ΑΓΙΟ, τον Όσιο Φιλόθεο τον Χριστουπολίτη

-μα Γέροντα εμείς είμαστε από την Καβάλα και τον τοπικό μας ΑΓΙΟ τον επονομάζουν ΟΣΙΟ ΦΙΛΟΘΕΟ Καβαλιώτη;

του απαντήσαμε για να πάρουμε από τον ίδιο την βεβαίωση.

-Το χριστιανικό όνομα της πόλης σας είναι ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ , το άλλον μάλλον είναι τουρκικής ετυμολογίας 
         Ο ΟΣΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ , αυτός ο μεγάλος Άγιος της Μονής μας ανδρώθηκε στην βυζαντινή Χριστούπολη που την κατέλαβαν τότε οι τούρκοι και έζησε στα χρόνια πριν την μετονομάσουν σε Καβάλλα.

– Άλλωστε ο φίλος μου πατήρ Γεράσιμος ο Μικραγιαννίτης όταν συνέδεσε το απολυτίκιο του Οσίου Φιλοθέου , λέει στην αρχή:

« Χριστουπόλεως γόνος και του Άθω ωράισμα και Μονής του Προδρόμου δένδρον ώφθης κατάκαρπον…» -υπάρχει καλλίτερο πράγμα παιδιά μου να σε μνημονεύουν ως Φίλο του Θεού ( ΦΙΛΟΘΕΟΣ) και Χριστού Πολίτη ( ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΙΤΗΣ)
– αυτός ο ΑΓΙΟΣ θα σας βοηθήσει στην νεοθωμανική λαίλαπα που έρχεται.

Από αυτά που μας είπε ο σεβαστός Γέροντας το 1989 δεν κατάλαβα πολλά πράγματα , μέχρι που ο ηγούμενος του μοναστηριού του ,ο γνωστός σε όλους μας Γέροντας Θεόκλητος ο Διονυσιάτης έγγραψε για τις ημέρες μας στο άρθρο του «Μελαγχολικαί ενοράσεις» που δημοσιεύθηκε στον Ορθόδοξο Τύπο στις 23 Νοεμβρίου 2001 αναφερόμενος σε διάλογο που είχε με αγιορείτες άγνωστους αγίους ασκητές.
Ο Θεός θά επιτρέψει την αντικατάσταση της αγίας  Εκκλησίας Του, πού «επεριποιήσατο τώ ιδίω Αίματι», μέ τόν σκοτεινό και δαιμονικόν μουσουλμανισμόν μέσα στην Τοπική  Ορθοδοξία της  Ελλάδος;

Μού απήντησαν με ένα στόμα ότι, ο Θεός θα το επιτρέψει εξ αφορμής τής εκτεταμένης αμαρτίας. Καί ανεφέρθησαν στους βυζαντινούς ρωμηούς, πού δεν μετανοούσαν.

Και όταν πάλιν τους ερώτησα· πώς θα συμβεί αυτό και πότε και τί θά γίνουν οι Έλληνες;

Απήντησαν, ότι ήδη ενεργείται η άλωση με τα 2-3 εκατομμύρια των μωαμεθανών, πού ονομάζονται μετανάστες καί πού θα στερεώνονται σταδιακώς μέ τήν ελληνικήν ιθαγένεια, πού θά τούς χορηγεί ευχαρίστως τό Κράτος, δηλαδή η άθεη κυβέρνηση.»
Τα χρόνια πέρασαν φροντίσαμε να μάθουμε περισσότερα για τον Όσιο Φιλόθεο τον Αγιορείτη καθότι οι πηγές ήταν ελάχιστες και να συμπεριλάβουμε κάποια στοιχεία στο πόνημα μας το 2009 με τον τίτλο « Χριστουπόλεως Αναστήλωση – η Χριστώνυμος πόλις απέναντι στην αίρεση και την πλάνη» το οποίο και το διαθέσαμε δωρεάν.

« στα δύσκολα χρόνια περί το 1526 που εφαρμόζεται το παιδομάζωμα και ο εξισλαμισμός ζει ο ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ στην φθαρείσα Χριστώνυμο πολιτεία όπου οι οθωμανοί με παρεμβατικές πολιτικές θέλουν να ξεγυμνώσουν την πόλη αυτή από οτιδήποτε έχει σχέση με ΧΡΙΣΤΟ.

Οἱ γονεῖς του προερχόνταν ἀπό τήν ἐπαρχία τῶν Ἀσιανῶν τῆς πόλεως Ἐλάτειας.
Ἔμεινε νωρίς ὀρφανός ἀπό πατέρα καί ὅπως λέει τό συναξάρι τοῦ Ἁγίου ἡ χήρα μητέρα του «κακουχούμενη καί ὀνειδιζόμενη ἀπό τούς γείτονας ἐπειδή δέν εἴχανε τινά συγγενῆ ὀλοφύρετο μαζί μέ τά δύο ὀρφανά παιδιά της».

Σώθηκε ὁ ΑΓΙΟΣ ἀπό τό παιδομάζωμα καί τόν ἐξισλαμισμό μέ τήν θαυμαστή ἐνέργεια τῆς ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ νά τόν ἀπελευθερώνει ἀπό τό δεσμωτήριο καί ἐξ’ αἰτίας αὐτοῦ τοῦ γεγονότος ἀφιερώθηκε ὁ Ἅγιος μέχρι τήν ἡλικία τῶν εἴκοσι πέντε ἐτῶν στήν Ἱερά Μονή τῆς ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΜΜΥΤΖΙΩΤΙΣΣΗΣ πού ἦταν μετόχι τῆς Ι.Μ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ὅπως ἀναφέραμε ἀπό τόν 14ο αἰῶνα στήν περιοχή τῆς σημερινῆς χερσονήσου τῆς ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

Τό 1551 προσέρχεται στήν Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ καί φθάνει σέ ὑψηλά μέτρα Ἁγιότητας καί σέ ἡλικία 84 ἐτῶν τελευτεῖ τήν 21ην Ὀκτωβρίου τοῦ 1610.

Ὁ ἅγιος Φιλόθεος ἦταν γνήσιος Χριστουπολίτης, ζοῦσε σάν Χριστουπολίτης καί πρόσβλεπε νά γίνει Οὐρανοπολίτης «ὅπερ καί ἐγένετο».

Ἔτσι ἀποδεικνύεται περίτρανα ὅτι ἡ ἀλλοτρίωση τῆς χριστωνύμου ὀνομασίας καί «ἡ παρεμβατική πολιτική» τῶν ἀλλοδόξων δέν ἐμπόδισαν τήν ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ νά ἀναδείξει μεγάλο τοπικό Ἅγιο στά δύσκολα αὐτά χρόνια. Μπορεῖ νά ἐξαφάνισαν τήν ὀνομασία τῆς Χριστουπόλεως ἀλλά δέν μποροῦσαν νά σβήσουν ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ πού ζοῦσε στίς καρδιές τῶν πιστῶν.»

Εν τω μεταξύ στην όμορφη πόλη της Καβάλας ο πιστός λαός μνημόνευε τον τοπικό του αυτό Αγιορείτη Όσιο με την προσωνυμία του Καβαλιώτη, ήταν δε και το λογικό.

Όμως ο μακαριστός μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κυρος Προκόπιος αρκετά χρόνια συγκέντρωνε ιστορικά στοιχεία από το συναξάρι του ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΟΘΕΟΥ και σε σχέση με την βιωτή του στην πόλη που κοσμεί αυτό το ακρογιάλι της Μακεδονικής ακτογραμμής απέναντι από το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και μάλιστα με το περιώνυμο λιμένα του Αποστόλου Παύλου όπου αποβιβάστηκε δια πρώτη φορά στην Ευρώπη ο Απόστολος Παύλος μαζί με την Αποστολική συνοδεία του Ευαγγελιστή Λουκά , Τιμοθέου και Σίλα.
Είχε ήδη ο μακαριστός μητροπολίτης συγγράψει πόνημα από το 1980 για τον Όσιο Φιλόθεο αλλά πάντα τον προβλημάτιζε το γεγονός ποια θα ήτο η προσωνυμία του.

Αρχές καλοκαιριού του 2011 ενώ τελείωνε την επαυξημένη και συμπληρωματική έκδοση της πρώτης συγγραφής του με τον τίτλο « Όσιος Φιλόθεος ο Χριστουπολίτης , Ιστορία – Βίος – Ακολουθία» Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ , Τοπικοί Άγιοι , εκδόσεις Παρουσία μας εκμυστηρεύθηκε ότι βίωσε ένα « έκτακτο γεγονός» με τον ΟΣΙΟ και συμπλήρωσε:

Έχω βεβαία την πεποίθηση ότι τον ΑΓΙΟ ΦΙΛΟΘΕΟ θα πρέπει από του νυν και εως του αιώνος να τον επονομάζομεν ως ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΙΤΗ 
Είναι πρώτη φορά που αποκαλύπτομαι το έκτακτο αυτό γεγονός που βίωσε ο μητροπολίτης Προκόπιος, όπως μας το αφηγήθηκε ο ίδιος:

– παρουσιάστηκε ενώπιον μου στο Ιερό Θυσιαστήριο από το πουθενά και όταν τον ρώτησα ποιος είναι μου απήντησε « είμαι ο ΟΣΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΙΤΗΣ και ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ»

-Είναι μεγάλος ΑΓΙΟΣ και προστάτης αυτής της Πόλης , μας είπε επίσης ο ίδιος, μιας πολιτείας που βρίσκεται σε κομβικό γεωπολιτικό σταυροδρόμι και την εποφθαλμιούν πολλοί αλλόδοξοι- ΤΟΥΡΚΟΙ και ομόδοξοι- ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ αλλά και πέρασε πολλές γενοκτονίες. 
 
Τότε θυμήθηκα τον Παπα – Χαραλάμπη τον Διονυσιάτη και τα ίδια που μου έλεγε το 1989.
Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ποτέ θα γίνει και γιατί θα γίνει ;

Χριστιανοί θα γίνουμε μετά τα γεγονότα , τώρα είμαστε ψευδαδελφοί
Μερικές σκέψεις με πόνο ...
Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας  
Πότε θα γίνουν ρωτάνε να γλυτώσουμε από τους " τυράννους " που φυσικά εμείς ψηφίσαμε;
Εναγωνίως περιδιαβαίνουμε το διαδίκτυο για  κάποια είδηση  για το πότε ξεκινούν ..
Την ώρα που έχουν εκτοπισθεί ένα εκατομμύριο Λιβανέζοι όλων των τάξεων στα καλά καθούμενα και το Ιράν με το Ισραήλ κραδαίνουν την πυρηνική απειλή εμείς ρωτάμε , πότε ;
Δεν λέμε τι γίνεται με τα πυρηνικά καλούδια που ετοιμάζει η Ρωσία για τα Έθνη του Βορρά, εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα ..για αυτό να παρακαλούμε για το μικρότερο  κακό δηλ.να πιαστεί ο πόλεμος από κάτω .
Γνωστά όλα αυτά ακόμη και στους συνανθρώπους μας που είναι άθεοι γιατί όλοι μας ζούμε ήδη την τραγωδία και τον πόλεμο .
Ο πόλεμος αυτός που ήδη ενεργείται είναι πταίσμα μπροστά στον μεγάλο πόλεμο που ξεκίνησε κατά του ανθρώπινου είδους το 2019 με τον Covid 19 και με τις τεράστιες σε μέγεθος απώλειες και εν δυνάμει τέτοιες από αυτά που εφηύρε ο αντίδικος για τον άνθρωπο .
Οι ίδιοι εφευρέτες του αντίδικου κάνουν αυτόν τον σημερινό  πόλεμο και θα βγάλουν και τα άλλα μυστικά όπλα τους που φύτεψαν σε κάθε Έθνος
Ανησυχούν οι υποκριτές για μεταναστευτικό που θα αυξηθει λόγω των πολεμικών γεγονότων .
Όλα αυτά θα τα γράψει η ιστορία ..τι έκαναν και τι συνέπειες είχαν .
Το φανατισμένο κομμάτι του μουσουλμανικού δυναμικού που χώνεψε εδώ, πως θα αντιδράσει όταν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ χτυπήσουν ανελέητα το Ιράν;
Πώς θα διαχειριστούν οι δικοί μας μια άλλη διαφορετική  κατάσταση που βλέπουμε με οργισμένα πλήθη  σε άλλες χώρες να κραδαίνουν μαχαίρια ;
Θα ζητήσουν την βοήθεια στα πλαίσια της ΕΕ από Γάλλους κυρίως αστυνομικούς που έχουν ειδικευθεί στην καταστολή τέτοιων φανατικών ;
(αρχίζει και διαφαίνεται ο λόγος των Πατέρων μας )
Γιατί θα  φέρουν εδώ  τέτοιους αστυνομικούς ;
Μήπως για να μην ξεφύγουν οι μανιασμένοι ισλαμιστές και πάνε προς την Ευρώπη;
Όταν θα καταλάβουμε ότι όλοι τους μας μισούν θανάσιμα και θέλουν να δούνε το τέλος της Ελλάδος , τότε θα κλαίμε ...και άλλα που δεν λέγονται . 
Φυσικά θα έρθει και ο Τούρκος στο  "πανηγύρι" , χάνει τέτοια πανηγύρια ;
Εμείς εδώ μέσα προεκλογικά κομματικά πανηγύρια...
Ας πάμε όμως στα καλά μετά τα άσχημα ...
Δεν είναι λίγο πράγμα να γλυτώνεις από την τυραννία ;
Σαν τα χρόνια του Τιμίου Προδρόμου κάπως έτσι " μετανοείτε ήγγικεν η Οργή του Θεού " και εμείς αναρωτιόμαστε " μα είμαστε καλοί άνθρωποι , καλοί χριστιανοί "
Ναι θα γίνει αυτό που έλεγε ο Άγιος Παϊσιος " με τα γεγονότα θα φοβηθούν οι άνθρωποι και θα επιστρέψουν στην Εκκλησία και στον Μοναχισμό "
Φυσικά θα επιστρέψουν στην πραγματική Εκκλησία και την Πίστη και όχι σε Νομικό  πρόσωπο  δημοσιοσχεσιτών που σε κάποιο τμήμα του εμφορείται με δοξασίες παναίρεσης.
Ότι γίνει, θα γίνει για να μας γλυτώσει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ  από το βούλωμα του αντίδικου και την ένωση μας με το θηρίο.
Ότι γίνει , θα γίνει για να γίνουμε χριστιανοί αληθινοί και άνθρωποι προς τον οποιοδήποτε συνάνθρωπο μας.
Αρκετά με τον σατανισμό που τον βάπτισαν " ιεροπρεπώς"  ως  δημοκρατικές διαδικασίες.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντινος Βαρδάκας 

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα του Αγίου Δημητρίου (ο ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ)

 

  Φώτο ( Εικόνες της Εύας Καραντινού από το βιβλίο της Άννας Ιακώβου: "Μια σιροπιαστή ιστορία από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης".)

 Πόσοι από τους Θεσσαλονικείς γνωρίζουν ότι η εορτή του Αγίου Δημητρίου είναι για τη Θεσσαλονίκη μια Πασχάλιος ημέρα, δηλαδή προβάλλεται σαν την Κυριακή του Πάσχα και ότι οι προεόρτιες ημέρες της προβάλλονται κατά τον τύπο της Μεγάλης Εβδομάδας; Αλλά ακόμη ότι στα πλαίσια αυτού του εορτασμού περιλαμβάνεται και Ψυχοσάββατο, το Ψυχοσάββατο του αγίου Δημητρίου, το λεγόμενο και Ψυχοσάββατο των Θεσσαλονικέων;

  Ψυχοσάββατο, λοιπόν, «Μεγάλη Εβδομάδα» και Πασχάλιος ημέρα της κυρίας εορτής συναπαρτίζουν τον εορτολογικό κύκλο του Μεγαλομάρτυρα.  Ο Συμεών Θεσσαλονίκης, το 14ο αιώνα, αναφωνεί για το αναστάσιμο της  ημέρας της εορτής του ενδόξου Αγίου: «Τις η λαμπρά αύτη ημέρα την αναστάσιμον του Κυρίου εξεικονίζουσα;» και επίσης ο ίδιος αναφέρει ότι «Η μνήμη του Αγίου εορταζόταν στον ναό του κατά τον τύπο της αγίας και μεγάλης Κυριακής της του Χριστού και Θεού ημών αναστάσεως».

  Πράγματι, η ιδιαίτερη αυτή λατρευτική παράδοση στη Θεσσαλονίκη, μαρτυρείται σε χειρόγραφα από τον 12ο  μ.Χ. αιώνα. Ο εορτασμός ξεκινούσε από την 1η Οκτωβρίου, οπότε  και άρχιζε  νηστεία, κατά τον τύπο της νηστείας της Σαρακοστής του Πάσχα. Μετά δε την ημέρα της μνήμης του Αγίου, την 26η  Οκτωβρίου, ο εορτασμός παρετείνετο επί οκτώ ακόμη ημέρες, σαν μια Διακαινήσιμος Εβδομάδα, όπως συμβαίνει και μετά το Πάσχα. Έτσι, όλος ο Οκτώβριος ήταν αφιερωμένος στον μάρτυρα. Το δε Ψυχοσάββατο του Αγίου ήταν το Σάββατο το οποίο προηγείτο της εορτής του.

  Γνωρίζουμε ότι η Εκκλησία μας έχει καθιερώσει δύο μεγάλα ψυχοσάββατα, το ένα πριν την Κυριακή της Απόκρεω και το άλλο πριν από την Κυριακή της Πεντηκοστής. Υπάρχουν και κάποια μικρότερα, που αν και η λαϊκή παράδοση τα τιμά, δεν περιλαμβάνονται στο τυπικό της Εκκλησίας. Όμως, το Ψυχοσάββατο του Αγίου Δημητρίου η Εκκλησία μας το έχει αναγνωρίσει επισήμως και το έχει καθιερώσει στο τυπικό της. Άρα, με το Ψυχοσάββατο του αγίου Δημητρίου, τα ψυχοσάββατα δεν είναι πλέον δύο, αλλά τρία και το γεγονός αυτό από μόνο του  σημαίνει πολλά για τη σπουδαιότητα της αγίας μορφής του ενδόξου Μεγαλομάρτυρα.

  Επίσης, κατά τις ιερές ακολουθίες των ημερών της φερόμενης ως Μ. Εβδομάδας του Αγίου, καθώς και της Πασχάλιας εορτής του, η υμνολογία και η υμνογραφία μιμούνται  κατά ένα μεγάλο βαθμό τις αντίστοιχες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Κυριακής του Πάσχα και σε κάποια τροπάρια είναι εμφανής ο παραλληλισμός του πάθους του Κυρίου προς τον μαρτυρικό θάνατο του μάρτυρος.

   Πώς προέκυψε όμως ο παραλληλισμός αυτός ως προς το πάθος του Χριστού, καθώς και η προσπάθεια εξομοίωσης με την Πασχαλινή περίοδο; Σ’ αυτό κυρίως συνετέλεσε ο τρόπος του μαρτυρικού θανάτου του Αγίου Δημητρίου. Θανατώθηκε  δια λογχισμού μιμούμενος τον λογχισμό του Χριστού και «εδέχθη της σωτηρίου πλευράς την χάριν», κατά τους υμνογράφους. Επί πλέον, κατά τους συναξαριστές, το σώμα του παρέμεινε άφθαρτο στον τάφο, όπως άφθαρτο διετηρήθη μετά τον θάνατο και το σώμα του Κυρίου. ‘Η σαρξ και των δύο ουκ οίδε διαφθοράν». Η αδιάκοπη συρροή πιστών στον τάφο του ανά τους αιώνες, παραπέμπει στον τάφο του Κυρίου και τον επιτάφιο της Μ. Παρασκευής. Η ροή του μύρου από το σώμα του Μεγαλομάρτυρα ομοιάζει με τη ροή του αίματος και ύδατος από τη λογχευθείσα πλευρά του Κυρίου.

  Ο Πασχάλιος εορτασμός στη γενέτειρα του Αγίου Δημητρίου, τη Θεσσαλονίκη, που διακόπηκε  για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα στους αιώνες, επανήλθε επί μακαριστού Μητροπολίτου Παντελεήμονος Β΄ κατά τη δεκαετία του ’80. Τότε και ο μακαριστός επίσης Ι. Φουντούλης εξέδωσε με βάση παλαιά χειρόγραφα και την ακολουθία της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα του Αγίου Δημητρίου.

  Έτσι, με υπέρλαμπρο και Πασχάλιο τρόπο εορτάζεται ο «κατ’ εξοχήν Μακεδονομάχος άγιος, ο οποίος αιώνες τώρα υπερμαχεί της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, της Ελλάδος απάσης και της Οικουμένης», κατά τον μακαριστό πατέρα Ανανία Κουστένη, ο οποίος και χαρακτηρίζει μάλιστα τον Έλληνα λεβέντη άγιο ως δεύτερο προστάτη της Ελλάδος μετά την Παναγία. Ας έχουμε την άγρυπνη προστασία του φιλοπάτριδος αγίου, μαζί με την αγία Σκέπη της Παναγίας, που συνεορτάζουν δίπλα δίπλα, και ας επικαλούμαστε τις πρεσβείες τους στις ζοφερές ημέρες που περνά η ανθρωπότητα. Ειδικά, στις τραγικές αυτές στιγμές της αγριότητας των πολέμων, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την ιδιότητα του Αγίου Δημητρίου ως υπέρμαχου και προστάτη της Οικουμένης, καθώς  τονίζει το απολυτίκιό του και να του απευθύνουμε τις θερμές προσευχές μας για προστασία των αμάχων στις εμπόλεμες ζώνες και τον περιορισμό του κακού σε όλο τον κόσμο.

Πηγές:

«Η μεγάλη εβδομάδα του Αγίου Δημητρίου» Ιωάννου Φουντούλη

«Το Ψυχοσάββατο και η Μεγάλη Εβδομάδα του Αγίου Δημητρίου»

Simeiakairwn.wordpress.com

H «Μεγάλη Εβδομάδα» του Αγίου  Δημητρίου   Βασιλείου Χάδου

«Λόγος λειτουργικός» Π. Σκαλτσή 4etv

Πηγή fb

"ο ίδιος Αρχιερέας Χριστός έρριξε με την αριστερή χούφτα του ένα αναμμένο κάρβουνο στο εκκλησίασμα που οπισθοχώρησε με τρόμο "

σκυλιά
  γαβγίζουν και δαγκώνουν ...
Και "δαγκώνουν" ανελέητα με τον διηθητικό ιό της αντίχριστης λύσσας .
Ούτε μπόγιας , κανείς δεν μπορεί να τα μαζέψει γιατί έχουν πλάτες από ισχυρά πλανητικά κέντρα.  
Στόχος τους ο ίδιος ο Χριστός και ότι έχει σχέση μαζί του .
 Για αυτά τα αδέσποτα δεν υπάρχει εμπόδιο , όλα μπροστά τους υποχωρούν φοβισμένα γιατί όλα ελέγχονται από αυτά τα  παγκόσμια κέντρα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης .
Ήδη επειδή τα δαγκώματα τους  είναι βαθειά και ανελέητα έχει επέμβει ο ίδιος ο Κύριος  μας και ενεργεί με τον τρόπο του για γιάνει τους ανθρώπους από τα αντίχριστα αυτά  δαγκώματα .
Μόνο αν γνωρίζαμε σε τι μέρες ζούμε και πως μετατρεπόμαστε αναπολόγητοι με όσα  διαδραματίζονται ενώπιον μας, θα ανατριχίαζαμε όλο το 24ωρο και θα αφήναμε τα Παχειά λόγια και τις αίολες αναλύσεις.
Το κατεξοχήν  δικαίωμα που έχουμε λάβει είναι ότι με το ΑΓΙΟ Βάπτισμα μας και την θέληση μας πρέπει να  σωθούμε.
Η καθημερινότητα έχει μετατραπεί σε μια τραγωδία και μια ομολογία με όσα μας ετοίμασαν στα παρασκήνια .
Λοιπόν τι συμβαίνει όχι στα παρασκήνια των ανθρώπων αλλά του Ουρανού;
Τι βίωσε εν εγγρηγόρσει κάποιος ; Και τι μήνυμα έλαβε αυτός και λαμβάνουμε και εμείς ;
" παρουσιάστηκε παιδί μου ο ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός με λαμπρά Αρχιερατική Στολή στο Ιερό Βήμα του  Ιερού  Ναού μας του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας.
ΤΟΝ έλουζε ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ Χαροποιό και Παρήγορο  και μόλις αυτό συνεστάλλει λίγο, μπόρεσα και αντίκρυσα την Μεγαλοπρέπεια του Θεανθρώπινου Προσώπου .
Έτσι μπόρεσα να δω και την Περίβλεπτη Λειψανοθήκη της ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ, όπως υπάρχει αυτή στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου να είναι εναποθετημένη επί της ΑΓΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ.
Μέχρις εδώ όλα ήταν καλά .
Έχεις δει παιδί μου Δεσπότη εκνευρισμένο;
Και κάτι πιο έντονο είδα στο Θεανθρώπινο Πρόσωπο του Κυρίου μας που έβλεπε με αυτήν την αυστηρή μάτια  το Εκκλησίασμα  που βρισκόταν ενώπιον ΤΟΥ.
Τι ήταν αυτό παλληκάρι μου που αντίκρυσα μετά ;
Από την χούφτα του αριστερού του χεριού είδα τον ΚΥΡΙΟ με οργή να ρίχνει στο πλήρωμα ένα ΑΝΑΜΜΕΝΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ σαν αυτά που θυμιατίζουμε .
Τρόμος και φόβος κατέβαλε όλους που υποχώρησαν προς τα πίσω και μαζί έβλεπα τον Αρχιερέα ΧΡΙΣΤΟ θυμωμένο  να αποστρέφει το ΠΡΟΣΩΠΟ του και να γυρίζει προς την Αγία Τράπεζα .
Θα τα πεις όλα αυτά έστω και αν τα θεωρήσουν πλάνη , φαντασία ή ενέργεια του πονηρού .
Θα τα πεις όλα αυτά, ώστε να μην είμαστε αναπολόγητοι αν εκεί στο βήμα της ΚΡΙΣΗΣ μας ρωτήσει ο ΧΡΙΣΤΟΣ γιατί δεν τα είπαμε.
Θα τα πεις όλα αυτά γιατί ο Αρχάγγελος συνέχεια γυρίζει και παίρνει ψυχές .
Θα τα πεις όλα αυτά γιατί έχει και ο ΘΕΟΣ για εμάς .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

" η πατερική προφητεία είναι ποίηση απέναντι σε αυτά που μας δείχνουν "

 

Στο μεταξύ, μας σκοτώνουν με μικρές δόσεις, πολύ ταχτικά, πολύ σιωπηλά, πολύ σοφά. Κάθε μέρα γυρίζουμε στο σπίτι μας για να θάψουμε ένα νεκρό: μια σκέψη, ένα αίσθημα. Σε λίγο δε θα χουμε τίποτε άλλο να κάνουμε παρά να κοιτάζουμε πως να βρούμε το ταΐνι μας, σαν τα σκυλιά και σαν τις γάτες, με μόνη τη διαφορά, το χειρότερο, πως θα κουβαλούμε μαζί μας τα υπολείμματα των ανθρώπων που ήμασταν.

Γ. Σεφέρης, Μέρες, Γ΄, σελ. 208-9
(Αθήνα, 8-7-1940)
Η ανακοίνωση της βράβευσής του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας έγινε σαν σήμερα 24.10.1963
ΠΗΓΗ

Γιῶργος Βς

η ΕΛΛΑΔΑ είναι χώρα των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ και όχι των δόλιων Πατριών

 

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ των ΠΑΤΕΡΩΝ και η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΡΗΣΙΑ του.

Κάποτε το 1986 επισκέφθηκαν δύο πνευματικά παιδιά του γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη , τον γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη, ( σημερινό ΑΓΙΟ της Εκκλησίας μας ) και τους λέει ο δεύτερος :

-Εσείς έχετε πολύ πλούσιο γέροντα....

Τον είδα μπροστά στο Θρόνο του Κυρίου και να του λέει ο Κύριος.


-" Με ευαρέστησες πολύ παιδί μου με όλη σου τη ζωή.."

Ευχαρίστησε ταπεινά ο γέροντας τον Κύριο....

Αλλά είπε πως έχει και μοναχούς και μοναχές και ζήτησε τη σωτηρία και γι αυτούς, και πως αν δεν μπουν και αυτοί στον παράδεισο ,ούτε και αυτός θέλει να περάσει μέσα.

Ο Χριστός συγκατένευσε...ΝΑΙ......

" -Ξέρεις Χριστέ μου ,έχω και τους λαϊκούς παρακαλώ σε και γι'αυτούς..."

Και ο ΚΥΡΙΟΣ πάλι συγκατένευσε ΝΑΙ....και γι αυτούς....

Και συνέχισε ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ο Κατουνακιώτης....

Τώρα καταλαβαίνετε πόσο πλούσιος είναι ο γέροντας σας και πόση παρρησία έχει στον Κύριο μας Ιησού Χριστό;

(απόσπασμα από τον επικήδειο λόγο που εκφώνησε το πνευματικό τέκνο του ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, Γέροντας Νικόδημος στην Ιερά Μονή του ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ στην Αριζόνα των ΗΠΑ, εμφανώς κατασυγκινήμενος. Το όλο αυτό εξιστορημένο γεγονός έκανε όχι μόνο τους παρευρισκόμενους στην κηδεία του αγίου γέροντα, αλλά και τους δεκάδες χιλιάδες πιστούς που την παρακολουθούσαν διαδικτυακά, να ξεσπάσουν σε λυγμούς, αναγνωρίζοντας τα μεγαλεία της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ που κρύβονται σε αγιασμένες ψυχούλες που ήταν εδώ στην γη για εμάς αλεξικέραυνα, αλλά και σήμερα ενώπιον του ΘΡΟΝΟΥ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ είναι πρεσβευτές για την σωτηρία μας - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας)


“ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΜΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ….”

 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ: “ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΜΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ….” Θηβαίος Πολίτης

η ιατρική πρέπει να ξανά-ψαχτεί από πολλές πλευρές γιατί φαίνεται ότι έχει αποτύχει σε πολλά, γιατί δεν βάζει μπροστά ΧΡΙΣΤΟ

ΗΠΑ: Άνδρας εγκεφαλικά νεκρός ξύπνησε την ώρα που οι γιατροί του αφαιρούσαν ζωτικά όργανα
Ο Άντονι Τόμας Χούβερ από το Κεντάκι των ΗΠΑ ήταν δωρητής οργάνων -«Μόλις ξεκίνησε η διαδικασία άρχισε να «χτυπιέται» πάνω στο χειρουργικό τραπέζι και να κλαίει», υποστηρίζει η αδερφή του...
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ

μας το λένε σιγά - σιγά σήμερα : "Τι θα γίνει εάν κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ"

 


τι είχαμε ακούσει εμείς από τον Ιανουάριο του 2020 και τι μας λένε  σήμερα  Οκτωβρίο του 2024 

ακούσαμε τότε:  -« επειδή ΣΤΕΝΕΨΑΝ  οι καρδιές των ανθρώπων , αυτός ο πόλεμος θα γίνεται για τα ΣΤΕΝΑ»

-« τα άλλα, είναι όλα γνωστά, τα ξέρουν, αλλά με τον δικό τους τρόπο και όχι όπως ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ θα τα χειριστεί»   

-« θα γίνει ένας πολύ μεγάλος πόλεμος, θα ξεκινήσει από τα ΣΤΕΝΑ του ΟΡΜΟΥΖ και θα καταλήξει στα ΣΤΕΝΑ της ΠΟΛΗΣ ,          εκεί θα έχει πολλά επεισόδια, αλλά εκεί θα τελειώσει και το δράμα» 

διαβάζουμε σήμερα : 
Aπό ενδεχόμενη κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ Ισραήλ - Ιράν αλλά και τη συνέχιση των επιθέσεων των Χούτι, θα εξαρτηθούν σημαντικά το επόμενο διάστημα οι αγορές πετρελαίου που προς το παρόν διαθέτουν πλεονασματική παραγωγή η οποία συμβάλλει εν μέρει σε σταθεροποίηση των τιμών.



Το λιμάνι του κόλπου της Τάμπα στη Φλόριντα φαίνεται να έχει επιβιώσει από τον τυφώνα Μίλτον με ελάχιστες ζημιές, διαλύοντας τους φόβους ότι θα μπορούσε να διαταχθεί μια βασική πύλη για τις παραδόσεις καυσίμων. Αλλά και το λιμάνι του Progreso στο Μεξικό προσπαθεί να ανοίξει ξανά αφού δέχθηκε πλήγμα από την καταιγίδα.

Το Ιράν μπορεί και παράγει σήμερα περίπου 4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως (Mb/d), εκ των οποίων τα 2 Mb/d εξάγονται, κυρίως στην Κίνα.


Παράλληλα μέρος του διακινείται σε μεγάλο βαθμό από το σκοτεινό στόλο, που μπορεί είναι εκτός αγοράς, αλλά επηρεάζει τις τιμές.


Επίσης ο αριθμός της παραγωγής μειώθηκε χάρη στη Λιβύη που την διέκοψε για ένα μήνα τον Σεπτέμβριο. Η Λιβύη παρήγαγε 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, με 460.000 βαρέλια ημερησίως προς εξαγωγή, σύμφωνα με στοιχεία της Kpler.



Τιμές και ναύλοι

Η τιμή του αργού πετρελαίου διαμορφωνόταν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 10 Οκτωβρίου στα 79,65 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 37 σεντς (0,5%) στα 76,95 δολάρια ανά βαρέλι. Επίσης τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν κατά 35 σεντς (επίσης 0,5%) στα 73,59 δολάρια ανά βαρέλι.

αναλυτές της Poten & Partners αναφερόμενοι στις εξελίξεις στην αγορά Μαύρου Χρυσού επισημαίνουν ότι η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει δυσκολότερη, στην περίπτωση που το Ιράν έκλεινε τα στενά του Ορμούζ, το πιο σημαντικότερο σημείο διέλευσης πετρελαίου στο κόσμο. Μια τέτοια απόφαση θα διέκοπτε τις ροές πετρελαίου και από άλλους παραγωγούς της Μέσης Ανατολής ενώ θα ήταν επιζήμια και για την αγορά των δεξαμενοπλοίων. Επίσης κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αύξηση τιμών και εμπλοκή και άλλων υπερδυνάμεων στη σύγκρουση.


Οι κρίσεις στο Σουέζ

Υπενθυμίζεται το προηγούμενο της κρίσης του Σουέζ το 1956-1957 οπότε ο τότε Αιγύπτιος πρόεδρος, Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ, εθνικοποίησε τη διώρυγα του Σουέζ και την έκλεισε για πέντε μήνες αναγκάζοντας τα δεξαμενόπλοια για πρώτη φορά να ταξιδεύουν γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας. Επίσης η Διώρυγα του Σουέζ έκλεισε και πάλι μετά τον πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967 για οκτώ χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι επιχειρήσεις δεξαμενόπλοιων ανέπτυξαν εναλλακτικές διαδρομές και οι πλοιοκτήτες κατασκεύαζαν όλο και μεγαλύτερα πλοία για να μεγιστοποιήσουν τις οικονομίες κλίμακας. Αυτό προκάλεσε τη στροφή προς τα VLCC (Very Large Crude Carriers) και ULCC (Ultra Large Crude Carriers).


Όταν η διώρυγα του Σουέζ άνοιξε επιτέλους, τα μεγάλα αυτά πλοία δεν μπορούσαν να περάσουν λόγω της περιορισμούς μεγέθους της διώρυγας, καθιστώντας πολλές από τις αλλαγές στο εμπορικών διαδρομών μόνιμες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.iefimerida.gr/oikonomia/agora-petrelaioy-ti-tha-ginei-ean-kleisoyn-ta-stena-toy-ormoy


 επισημαίναμε στις 4 Ιανουαρίου του 2020:  

βλ.αρθρογραφία https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/01/blog-post_4.html

Αν κλείσουν τα ΣΤΕΝΑ του ΟΡΜΟΥΖ θα πηγαίνουμε με τα πόδια στις δουλειές και στις μετακινήσεις μας;


Το καλοκαίρι που μας πέρασε δεν προλαβαίναμε να μετρούμε τα πυρπολημένα δεξαμενόπλοια κοντά στα ΣΤΕΝΑ του ΟΡΜΟΥΖ( κόλπος του Ομάν)  . Σήμερα τι;
Ο ασκός του Αιόλου στην Μέση Ανατολή άνοιξε και έδειξε το στρατηγικότερο σημείο της.
« θα γίνει ένας πολύ μεγάλος πόλεμος, θα ξεκινήσει από τα ΣΤΕΝΑ του ΟΡΜΟΥΖ και θα καταλήξει στα ΣΤΕΝΑ της ΠΟΛΗΣ ,      εκεί θα έχει πολλά επεισόδια, αλλά εκεί θα τελειώσει και το δράμα»  
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
« Ο στρατηγός Γολαμάλι Αμπουχαμζέχ, διοικητής του επίλεκτου σώματος των Φρουρών της Επανάστασης στην επαρχία Κερμάν, αναφερόμενος και στο ενδεχόμενο επιθέσεων κατά πλοίων στον Κόλπο.
Το Ιράν επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να εκδικηθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον θάνατο του Σουλεϊμανί, σύμφωνα με δηλώσεις του ιρανού στρατηγού που έγιναν χθες και μεταδόθηκαν σήμερα από το πρακτορείο Tasnim.
"Τα Στενά του Χορμούζ είναι σημείο ζωτικής σημασίας για την Δύση και διαπλέονται από μεγάλο αριθμό αμερικανικών πολεμικών πλοίων ... ζωτικής σημασίας αμερικανικοί στόχοι στην περιοχή έχουν ταυτοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό...περί τους 35 αμερικανικούς στόχους στην περιοχή μέχρι το Τελ Αβίβ βρίσκονται στην ακτίνα δράσης μας", προειδοποίησε.»  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ας δούμε κάποια σημαντικά πράγματα για τα ΣΤΕΝΑ αυτά
« Το Στενό του Ορμούζ, δίαυλος ζωτικής σημασίας για τη ναυτιλία που συνδέει τους πετρελαιοπαραγωγούς της Μέσης Ανατολής με τις αγορές στην Ασία, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική κι όχι μόνο, βρίσκεται στο επίκεντρο των εντάσεων της περιοχής για δεκαετίες.

«Πριν από λίγο καιρό, η τιμή του πετρελαίου εκτοξεύτηκε μόνο και μόνο επειδή περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα δεν προσφερόταν στην αγορά εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη. Μέσω του Στενού του Χορμούζ μεταφέρονται καθημερινά πάνω από 15 φορές μεγαλύτερες ποσότητες»
 εξήγησε ο Εουτζέν Βάινμπεργκ, επικεφαλής αναλυτής της Commerzbank.
Τα τελευταία χρόνια, εκπρόσωποι του Ιράν έχουν απειλήσει επανειλημμένα να σφραγίσουν τη θαλάσσια διαδρομή. Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν ακόμη ένα αντιτορπιλικό στον Κόλπο του Ομάν.
Η Lloyd's του Λονδίνου χαρακτήρισε τον Περσικό Κόλπο και τμήματα του Κόλπου του Ομάν περιοχές υψηλού κινδύνου μετά τις επιθέσεις στα μέσα Μαΐου.

Ο Βάινμπεργκ αναμένει ότι ο αριθμός των μεταφορών μέσω των Στενών θα μειωθεί. Αυτό θα σήμαινε λιγότερη προσφορά, υψηλότερες τιμές.
 Ο θαλάσσιος δίαυλος χωρίζει το Ιράν και το Ομάν, συνδέοντας τον Κόλπο με τον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα.
Το στενότερο σημείο στο Στενό έχει πλάτος 33 χιλιομέτρων, αλλά η δίοδος ναυσιπλοΐας έχει πλάτος μόλις τρία χιλιόμετρα προς κάθε κατεύθυνση.



Η αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης εκτιμά ότι 18,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα του πετρελαίου που μεταφέρεται διά θαλάσσης πέρασαν από τη δίοδο αυτή το 2016. Αυτό είναι περίπου το 30% του αργού και άλλων προϊόντων πετρελαίου σε υγρή μορφή που μεταφέρθηκαν διά θαλάσσης το 2016.
Περίπου 17,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αργό και συμπυκνώματα εκτιμάται ότι μεταφέρθηκαν μέσω του Στενού το 2017 και περίπου 17,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα το πρώτο εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με την εταιρία αναλύσεων του πετρελαϊκού κλάδου Vortexa.
Με την παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου να είναι περίπου 100 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αυτό σημαίνει ότι περίπου το ένα πέμπτο περνά μέσω των Στενών.
Η μεγαλύτερη ποσότητα αργού που εξάγεται από τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν, τα ΗΑΕ, το Κουβέιτ και το Ιράκ - όλα κράτη-μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών - μεταφέρεται μέσω του θαλάσσιου αυτού διαύλου.
Είναι χρησιμοποιείται για σχεδόν όλο το υγροποιημένο φυσικό αέριο (ΥΦΑ) που παράγεται από τον μεγαλύτερο εξαγωγέα ΥΦΑ του κόσμου, το Κατάρ.
Κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράν το 1980-1988, οι δύο πλευρές προσπάθησαν να διακόψουν η μία τις εξαγωγές πετρελαίου της άλλης, σε μια διαμάχη που έμεινε γνωστή ως «ο πόλεμος των δεξαμενόπλοιων».
Ο αμερικανικός 5ος Στόλος, που εδρεύει στο Μπαχρέιν, είναι επιφορτισμένος με την προστασία των εμπορικών πλοίων στην περιοχή.
«Ενώ η παρουσία του αμερικανικού 5ου Στόλου αναμένεται να διασφαλίσει ότι το κρίσιμης σημασίας θαλάσσιο πέρασμα παραμένει ανοικτό, είναι πιθανοί προκλητικοί ελιγμοί των ιρανικών στρατιωτικών δυνάμεων όπως και μια επανέναρξη των πυρηνικών δραστηριοτήτων», έγραψαν σε έκθεσή τους στις 22 Απριλίου αναλυτές της τράπεζας RBC.
Το Ιράν συμφώνησε να περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα με αντάλλαγμα τη χαλάρωση των κυρώσεων στο πλαίσιο συμφωνίας του 2015 με τις ΗΠΑ και πέντε άλλες μεγάλες δυνάμεις. Η Ουάσινγκτον αποσύρθηκε από τη συμφωνία το 2018. Οι δυτικές δυνάμεις φοβούνται ότι το Ιράν θέλει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, κάτι που αρνείται η Τεχεράνη.
«Όλες αυτές οι γεωπολιτικές ιστορίες θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν ένα σκληρό ..σενάριο για τον πρόεδρο (Ντόναλντ) Τραμπ καθώς προσπαθεί να διατηρήσει υπό έλεγχο τις τιμές του πετρελαίου», έγραψαν αναλυτές της RBC…
Τον Ιούλιο του 1988, το αμερικανικό πολεμικό πλοίο Vincennes κατέρριψε ιρανικό επιβατικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 290 επιβαίνοντες. Η Ουάσινγκτον απέδωσε την κατάρριψη στο γεγονός ότι το πλήρωμα θεώρησε ότι το επιβατικό αεροσκάφος ήταν μαχητικό. Η Τεχεράνη είπε ότι επρόκειτο για εσκεμμένη επίθεση. Οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι το Vincennes βρισκόταν στην περιοχή για να προστατεύσει τα ουδέτερα σκάφη απέναντι σε επιθέσεις του ιρανικού ναυτικού.
Στις αρχές του 2008, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ιρανικά σκάφη απείλησαν αμερικανικά πολεμικά, πλησίασαν τρία σκάφη του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στα Στενά.
Τον Ιούνιο του 2008, ο τότε διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, ο Μοχαμέντ Αλί Τζαφάρι, δήλωσε ότι το Ιράν θα επιβάλει ελέγχους στη ναυσιπλοΐα στο Στενό εάν δεχθεί επίθεση.
Τον Ιούλιο του 2010, το ιαπωνικό πετρελαιοφόρο M Star δέχθηκε επίθεση στο Στενό. Την ευθύνη ανέλαβε μια ομάδα μαχητών με την ονομασία Ταξιαρχίες του Αμπντάλα Αζάμ που είχε σχέσεις με την Αλ Κάιντα.
Τον Ιανουάριο του 2012, το Ιράν απείλησε να μπλοκάρει το Στενό σε αντίποινα για τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις που είχαν στόχο τα έσοδα της χώρας από το πετρέλαιο, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης.
Τον Μάιο του 2015, ιρανικά σκάφη εξαπέλυσαν βολές κατά τάνκερ υπό σημαία Σιγκαπούρης. Υποστηρίχθηκε τα πυρά έπληξαν ιρανική πλατφόρμα πετρελαίου, με αποτέλεσμα το πλοίο να εγκαταλείψει την περιοχή.
Τον Ιούλιο του 2018, ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί άφησε να εννοηθεί ότι το Ιράν θα μπορούσε να διακόψει τη ροή πετρελαίου μέσω του Στενού σε αντίδραση στην προσπάθεια των ΗΠΑ να μειωθούν στο μηδέν οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν. Αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε ότι το Ιράν θα μπλοκάρει όλες τις εξαγωγές μέσω του Στενού εάν διακοπούν οι εξαγωγές του Ιράν.
ΠΗΓΗ: Reuters, Der Spiegel via

-« επειδή ΣΤΕΝΕΨΑΝ  οι καρδιές των ανθρώπων , αυτός ο πόλεμος θα γίνεται για τα ΣΤΕΝΑ»
-« τα άλλα, είναι όλα γνωστά, τα ξέρουν, αλλά με τον δικό τους τρόπο και όχι όπως ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ θα τα χειριστεί»   
-« θα γίνει ένας πολύ μεγάλος πόλεμος, θα ξεκινήσει από τα ΣΤΕΝΑ του ΟΡΜΟΥΖ και θα καταλήξει στα ΣΤΕΝΑ της ΠΟΛΗΣ ,          εκεί θα έχει πολλά επεισόδια, αλλά εκεί θα τελειώσει και το δράμα» λόγοι από μια προσευχόμενη ψυχούλα κοντά στο ψαλτήρι.
Μας το τόνισε  από προχθές για αυτό και επισημάναμε σε άρθρο μας: https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/01/blog-post_96.html
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


το ραντεβού Θανάτου Ιράν - Ισραήλ έχει κλείσει - εκεί που θα λένε αναβάλλεται, θα γίνει

 


Η κόλαση του πολέμου εξαπλώνεται στη Μέση Ανατολή σε πολλά μέτωπα καθώς η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Hamas στη Λωρίδα της Γάζας έχει εξελιχθεί σε περιφερειακή, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στο τελικό στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός του Ισραήλ για την επίθεση στο Ιράν, παρά τη διαρροή απορρήτων σχεδίων της επίθεσης που αποκαλύψθηκε το Σάββατο (19/10).
Το Ισραήλ ισοπεδώνει τη Βηρυτό προκειμένου να καταστρέψει τον οικονομικό βραχίονα της Hezbollah

Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

το είπε: "Γήπεδο η Παλαιστίνη" το βλέπουμε, αλλά συνέχισε: "Τάφος τους η Νεκρά Θάλασσα" για όλους τους εμπλεκόμενους. Έρχεται με φόρα.

 

Δορυφορικές εικόνες πριν και μετά τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας


Άγιος Παϊσιος :  "Γήπεδο η Παλαιστίνη; Τάφος τους η Νεκρά Θάλασσα" Σύνδεσμος Φώτο


πόλεμος δορυφόρων πάνω από το Ιράν



ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΠΊΓΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΗΔΗ ΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ...
ΣΤΩΜΕΝ καλώς αυτές τις ώρες 
Διαβάζουμε :
Η δυτική υποστήριξη είναι κλειδί για το Ισραήλ και κυρίως η παροχή σημαντικών πληροφοριών μέσω δορυφόρων και άλλων συστημάτων...
Ισραηλινές και δυτικές πηγές έχουν καταδείξει πως επίκειται μία μεγάλη επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εξετάζονται χτυπήματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, στην παραγωγή πετρελαίου και στους τομείς των επικοινωνιών και των τραπεζών, καθώς και «στοχευμένες δολοφονίες» βασικών προσωπικοτήτων της ηγεσίας της χώρας, με έναν ανώτερο αξιωματούχο ασφαλείας να έχει απειλήσει άμεσα με τη δολοφονία του ανώτατου ηγέτη της χώρας, Ali Khamenei.
Οποιαδήποτε τέτοια επίθεση αναμένεται να υποστηριχθεί από δυτικές χώρες με στρατιωτική παρουσία στην περιοχή, κυρίως από τις ΗΠΑ....
Η εμπλοκή Μόσχας και η ρωσική αεράμυνα στο Ιράν

Το Κρεμλίνο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην περιοχή και έχει διαμηνύσει πως θα στηρίξει το Ιράν, το οποίο ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας κυρίως στην παροχή πληροφοριών μέσω δορυφόρων.  
Εξάλλου η αεράμυνα του Ιράν είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ρωσική....
Λίγα είναι γνωστά για την προσαρμογή των συστημάτων που έλαβε το Ιράν, αλλά είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί ραντάρ εντοπισμού στόχων 96L6E, εμπλοκής 30N6E2 και διαχείρισης μάχης 64N6E2.
Παράλληλα με τα S-300, αποκαλύφθηκε από ρωσικές πηγές το 2020 ότι το Ιράν είχε αποκτήσει το σύστημα ραντάρ μεγάλης εμβέλειας Rezonans-NE που παρέχει σημαντικές πληροφορίες σε πολύ ευρύτερες περιοχές από οποιοδήποτε άλλο σύστημα ραντάρ στη χώρα...
Ραντάρ που εντοπίζουν τα F -3 5

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ερευνητικού κέντρου Rezonans, Alexander Stuchilin, αποκάλυψε τον Αύγουστο του ίδιου έτους: «Στις αρχές του 2020 αυτό το ραντάρ αναγνώρισε τα αεροσκάφη F-35 των ΗΠΑ και τα εντόπισε…
Το προσωπικό του ραντάρ μετέδιδε πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των διαδρομών των πτήσεων F-35 , με σαφήνεια, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι παρακολουθούσε αξιόπιστα τα αεροσκάφη.
Το σύστημα ραντάρ δεν είναι κατάλληλο για στόχευση και σε καμία περίπτωση δεν παρέχει στο Ιράν ένα μέσο κατάρριψης εχθρικών μαχητικών stealth, αλλά παρέχει σημαντική γνώση των θέσεων των εχθρικών αεροσκαφών,...

Πηγή πληροφοριών https://www.bankingnews.gr/


Βγήκαν στην φόρα έγγραφα για την επίθεση στο ΙΡΑΝ και εμείς τους πιστέψαμε;

 


" CNN: Διέρρευσαν άκρως απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου με τα σχέδια του Ισραήλ για αντίποινα στο Ιράν" ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ


Πληθαίνουν, μετά και την επίθεση με drones κοντά στην κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι φωνές περί επικείμενης σκληρής απάντησης του Ισραήλ στο Ιράν.

Πήγαν να χτυπήσουν το σπίτι του και αυτός θα τους χτυπήσει τα πυρηνικά; 

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ - ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ - ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΑΥΤΟ ΕΞΥΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.

" Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν σοβαρή ανησυχία μετά τη διαρροή δύο εγγράφων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που περιγράφουν τις προετοιμασίες του Ισραήλ για χτύπημα στο Ιράν. Τα έγγραφα αυτά δημοσιεύθηκαν από λογαριασμό του Telegram που συνδέεται με το Ιράν.

Παρόλο που τόσο το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας όσο και το Γραφείο του Διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα έγγραφα που διέρρευσαν, δεν αρνήθηκαν τη γνησιότητά τους."  (βλ. ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ;

ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ.

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ;

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ  ΣΥΝΘΗΚΩΝ - ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ. 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


(ανανέωση πληροφοριών) 

Η διαρροή είναι «βαθιά ανησυχητική», δήλωσε στο CNN Αμερικανός αξιωματούχος.

Τα έγγραφα, με ημερομηνίες 15 και 16 Οκτωβρίου, άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο την Παρασκευή, αφού αναρτήθηκαν στο Telegram από έναν λογαριασμό που ονομάζεται «Middle East Spectator».

Χαρακτηρίζονται ως άκρως απόρρητα και έχουν επισημάνσεις που υποδεικνύουν ότι προορίζονται να τα δουν μόνο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «Five Eyes» – Αυστραλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Περιγράφουν τις προετοιμασίες που φαίνεται να κάνει το Ισραήλ για ένα χτύπημα κατά του Ιράν. Ένα από τα έγγραφα, το οποίο αναφέρει ότι συντάχθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών, αναφέρει ότι τα σχέδια περιλαμβάνουν τη μετακίνηση πυρομαχικών από το Ισραήλ.

Ένα άλλο έγγραφο λέει ότι προέρχεται από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας και περιγράφει ασκήσεις της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας που περιλαμβάνουν πυραύλους αέρος-επιφάνειας, που επίσης πιστεύεται ότι προετοιμάζουν ένα χτύπημα στο Ιράν.

Αμερικανός αξιωματούχος αναφέρει ότι η έρευνα εξετάζει ποιος είχε πρόσβαση στο φερόμενο έγγραφο του Πενταγώνου. Οποιαδήποτε τέτοια διαρροή θα προκαλούσε αυτόματα έρευνα του FBI παράλληλα με το Πεντάγωνο και τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι «αυτά τα δύο έγγραφα είναι κακά, αλλά όχι φρικτά. Η ανησυχία είναι αν υπάρχουν περισσότερα».

Δεν είναι σαφές πώς τα έγγραφα δημοσιοποιήθηκαν, ούτε αν διέρρευσαν σκόπιμα. Οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σε κατάσταση συναγερμού για ιρανικές εκστρατείες hacking – οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δήλωσαν τον Αύγουστο ότι το Ιράν είχε χακάρει έγγραφα που ανήκαν στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Το Axios αναφέρθηκε πρώτο στα έγγραφα που διέρρευσαν.

Πηγή: CNN

https://www.militaire.gr/dierreysan-apo-tis-ipa-akros-aporrita-eggrafa-gia-ta-schedia-toy-israil-schetika-me-tin-epithesi-sto-iran/