Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025

2018 Γέροντας: τόσο πολύ μας "αγαπούν" που θέλουν την Ελλάδα μισή της μισής...τότε θα ξυπνήσετε μονομιάς

 


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/RhVMd8iXHMo?si=HzVBbU6knK_kaHTz

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ - εικόνες

 Απελπισμένοι άνθρωποι κρέμονται από άδεια δοχεία περιμένοντας φαγητό στη Γάζα

Οι γιατροί σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο στη Γάζα λένε ότι δεν μπορούν πλέον να δίνουν στους ασθενείς τους ένα γεύμα την ημέρα και μόλις που έχουν καθαρό νερό ή φάρμακα. Αναφέρει η Paula Hancocks του CNN.

ΒΙΝΤΕΟ στον σύνδεσμο https://edition.cnn.com/2025/07/24/world/video/gaza-food-starvation-malnutrition-hunger-aid-hancocks-pkg-intl

η Αγία Παρασκευή γεννήθηκε κατά την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής για αυτό είναι τούτες τις ώρες κοντά στην Ελλάδα που βιώνει ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 


Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΜΑΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

Αδελφοί τόσα πολλά μπορούμε να πούμε για την μεγάλη αυτή Αγία μας, αλλά μια καλή φίλη μας πρόλαβε και  έστειλε ένα συγκλονιστικό άρθρο που εμπλουτίζει τις γνώσεις μας αλλά και την Τιμή μας προς την ΑΓΙΑ.

'Ένα μόνο θα σας πούμε μόνο εμείς, ότι η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ τώρα που τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο , η πολυαγαπημένη μας αυτή Αγία  προ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΙ με την παρρησία της την ΣΩΤΗΡΙΑ του Ελληνικού 'Εθνους που διέρχεται τα ίδια μαρτύρια με αυτήν και το  πιέζουν σήμερα  να θυσιάσει στα είδωλα της νέας εποχής, αλλά αυτό είναι αποφασισμένο να τα συντρίψει ολοσχερώς.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ την καλή φίλη που επιμένει λόγω ταπεινής σεμνότητας στην ανωνυμία της,   


Τα μυστήρια και ο θαυμαστός βίος της Αγίας Παρασκευής

 Πριν μερικά χρόνια, επισκέφθηκα ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Μακεδονίας στο κατάφυτο όρος Παγγαίο, την Ι. Μονή Εικοσιφοίνισσας, ένα ιστορικό μοναστήρι και ένα από τα αρχαιότερα στην Ελλάδα, με την περίφημη ομώνυμο αχειροποίητο και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Επειδή παρουσίαζα ένα πρόβλημα υγείας με τα μάτια μου, ζήτησα από μία μοναχή να μου δώσει λίγο αγιασμό της Παναγίας, χωρίς να της πω για ποιον λόγο τον ήθελα.

 

  Μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκε με ένα μπουκαλάκι και μου είπε ότι δεν βρήκε αγιασμό της Παναγίας, αλλά κάποιον άλλον, που τον είχαν φυλαγμένο από τη Μεγάλη Παρασκευή, και μου εξήγησε ότι τη Μεγάλη Παρασκευή στο μοναστήρι τους τελούν έναν αγιασμό ειδικό, που οι πιστοί τον χρησιμοποιούν μόνο για το κεφάλι και κυρίως για τα μάτια. Απόρησα για τη σύμπτωση και το απέδωσα σε θεία ενέργεια της Παναγίας. Όμως μέσα μου, γεννήθηκε το ερώτημα, γιατί την ημέρα της  Μεγάλης Παρασκευής να τελούν ιδιαίτερο αγιασμό που προορίζεται για την υγεία των ματιών. Οι απαντήσεις μου δόθηκαν κάποια χρόνια αργότερα, ενώ κάτι μέσα μου έλεγε ότι το θέμα αυτό έχει άμεση σχέση με την Αγία Παρασκευή.

 

  Ερεύνησα τον βίο της μεγάλης αυτής αγίας και κάποια στιγμή βρήκα στο διαδίκτυο ένα video  με τον αρχιμανδρίτη Δημήτριο Καββαδία, και με τίτλο «ο θαυμαστός βίος της Αγίας Παρασκευής», που έριχνε αρκετό φως στο μυστήριο. βλ. https://www.pemptousia.gr/video/o-vios-tou-agias-paraskevis/

 Η Αγία Παρασκευή κατέχει την υψηλότερη θέση αγίας γυναικός μετά την Παναγία, γι’ αυτό και στην Ελλάδα λατρεύεται παλλαϊκά, με πάμπολλους ιερούς ναούς και αγιάσματα. Ο βίος της, πράγματι,  είναι θαυμαστός.

 

   Έζησε τον 2ο μ.Χ αι. και ήταν Ρωμαία στην καταγωγή. Οι γονείς της, πλούσιοι ελληνόφωνοι ευγενείς και με ελληνικά ονόματα, Αγάθων και Πολιτεία, αλλά και χριστιανοί, τη γέννησαν μετά 35 χρόνια έντονης προσευχής, επειδή δεν τεκνοποιούσαν. Γεννήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή του χριστιανικού Πάσχα, γι’ αυτό και για να τιμήσουν τη μεγάλη αυτή ημέρα, ονόμασαν την αγία Παρασκευή.

  

  Η αγία ήταν ένα παιδί από μικρό δοσμένο στην προσευχή και αφιερωμένο στον Θεό. Όταν σε ηλικία είκοσι ετών απεβίωσαν οι γονείς της, διένειμε όλη την τεράστια περιουσία της στους φτωχούς και η ίδια κλείστηκε σε κοινοβιακό παρθενώνα, ο οποίος αποτελούσε ένα  είδος πρώιμης μοναστικής ζωής. Κάποια στιγμή, με την ευλογία της ηγουμένης της, αποφάσισε να εξέλθει σε ιεραποστολική δράση, παρά το ότι ήταν εποχή σκληρών διωγμών για τους χριστιανούς.

 

   Ξεκίνησε τη δράση της από τη Σικελία, όπου και μεγάλωσε, αφότου οι γονείς της είχαν εγκατασταθεί εκεί φεύγοντας από τη Ρώμη, όπου αρχικά διέμεναν. Όταν η Αγία, στην αρχή των αγώνων της, από τη Σικελία ανέβηκε στη Ρώμη, είχε ήδη αποκτήσει φήμη για το έργο της και αυτό έγινε γνωστό στον τότε αυτοκράτορα Αντωνίνο, οπότε και άρχισαν και τα πρώτα μαρτύριά της. Είναι γνωστό στους πολλούς το θαυμαστό περιστατικό, όταν την έριξαν σε λέβητα που μέσα κόχλαζε πίσσα και λάδι. Εκείνη όμως, με τη χάρη του Θεού, ένιωθε το πυρακτωμένο υγρό σαν δρόσο και έμενε αβλαβής, αλλά ο αυτοκράτορας απορώντας, ζήτησε να του ρίξει κάποιες σταγόνες, γιατί νόμιζε ότι το μείγμα στην πραγματικότητα δεν έκαιγε. Η Αγία του πέταξε μικρή ποσότητα στο πρόσωπο με τις χούφτες της και πάραυτα αυτός τυφλώθηκε. Τότε, την παρακάλεσε να τον θεραπεύσει με την προσευχή της και σε αντάλλαγμα εκείνος υποσχέθηκε ότι θα πιστέψει στον Χριστό. Πράγματι, αμέσως θεραπεύτηκε και ήταν ο πρώτος ειδωλολάτρης αυτοκράτορας  που έγινε χριστιανός, γι’ αυτό και πήρε την επωνυμία Πίος, που σημαίνει στα ελληνικά ευσεβής. Από το γεγονός αυτό η αγία καθιερώθηκε αργότερα ως θεραπεύτρια των οφθαλμών.

 

   Ελεύθερη πλέον η αγία συνέχισε την αποστολική πορεία της τώρα προς την Ελλάδα. Πέρασε στην Κέρκυρα, στο Δυρράχιο και διέδραμε, διδάσκοντας, την Ήπειρο  και  τη Μακεδονία, φθάνοντας μέχρι την Αντιόχεια της Θράκης  και τα χώματα του Βυζαντίου. Κατά την επιστροφή της, μέσω Θεσσαλονίκης, κατέβηκε στα Τέμπη, όπου υπήρχε λατρεία του θεού Απόλλωνα. Εκεί την έκλεισαν σε φυλακή. Γι’ αυτό και σε όλη την περιοχή των Τεμπών υπάρχει ναός ή προσκυνητάρι της.

 

    Όταν την απελευθέρωσαν, πέρασε στην Αθήνα, μετά Κορινθία, Μέγαρα και πάλι Ήπειρο ολοκληρώνοντας έτσι την πορεία της στην Ελλάδα και παρέχοντας παντού με το κηρυκτικό της έργο τον θείο φωτισμό. Από τη Ήπειρο επέστρεψε στην Ιταλία, στη Magna Grecia. Στην πόλη Άσκολι τη συνέλαβε ο έπαρχος Ασκληπιός, φανατικός ειδωλολάτρης, και την έστειλε σ’ ένα σπήλαιο έξω από την πόλη, όπου εμφώλευε ένα τεράστιο φίδι-δράκοντας, στον οποίο έριχναν τους καταδίκους. Η αγία εμφύσησε την πνοή της επάνω στον δράκοντα και αυτός κόπηκε στα δύο. Μετά το θαύμα αυτό μετεστράφη ο Ασκληπιός στον χριστιανισμό, καθώς  και πλήθος λαού και βαπτίστηκαν. Με βάση την παράδοση αυτή η αγία Παρασκευή, εκτός από προστάτρια των οφθαλμών, τιμάται και ως δρακοντοκτόνος και ιδιαίτερα σε περιόδους λειψυδρίας. Είναι η αγία που αφήνει ελεύθερα τα νερά σκοτώνοντας το τέρας που φυλάσσει και εμποδίζει τη ροή των πηγών τους. Δεν είναι εξάλλου περίεργο ότι πολλά από τα αγιάσματά της βρίσκονται δίπλα σε πηγές νερών και πλούσια βλάστηση, ενώ αποπνέουν ένα ιερό μυστήριο.

 

   Συνέχισε να περιοδεύει στην περιοχή και να κηρύττει, ώσπου έπεσε στα χέρια του πιο ωμού τυράννου, του Ταράσιου, και από κει και πέρα αρχίζουν τα μεγάλα μαρτύριά της. Μαστιγώσεις με βούνευρα, ξεσμός του δέρματος με σιδερένια χτένια, εκρίζωση οδόντων και νυχιών, αποκοπή μαστών, ξύρισμα κεφαλής και διαπόμπευση και πολλά άλλα φρικτά βασανιστήρια. Σε όλα αυτά η αγία δεν έδειχνε να αποκάμνει, αλλά παραδόξως φαινόταν όλη χαίρουσα και ευφραινομένη, ενδυναμωμένη από τη χάρη του Χριστού. Στο τέλος, την έκλεισαν φυλακή, την κάρφωσαν τανυστά στο έδαφος και της έβαλαν στο στήθος μια μεγάλη και ασήκωτη πλάκα. Την ίδια νύχτα της εμφανίστηκε ο Χριστός δορυφορούμενος από πλήθος αγγέλων και την ενθάρρυνε να μη δειλιάζει, γιατί η χάρις Του όπως τη λύτρωσε μέχρι εκείνη τη στιγμή, θα εξακολουθούσε να τη λυτρώνει από κάθε μαρτύριο και πειρασμό. Την επομένη, την έφεραν στον Ταράσιο εντελώς θεραπευμένη  και αυτός την οδήγησε στον ναό να προσκυνήσει τα είδωλα. Εκείνη ύψωσε το χέρι της και όλα τα είδωλα έπεσαν και κατασυντρίφτηκαν, ενώ οι εντός αυτών δαίμονες εξήλθαν με βοή, θρήνους και σύγχυση.

 

    Τελικά, αποφασίστηκε ο αποκεφαλισμός της. Όταν την οδήγησαν στον τόπο της καταδίκης, ζήτησε από τους δημίους της να προσευχηθεί. Ανάμεσα στα άλλα, παρακάλεσε τον Κύριο όσοι Τον επικαλούνται, δια του ονόματος και των πρεσβειών της, να εισακούγονται  και όσοι τιμούν την ημέρα της μνήμης της να ανταμείβονται με τα πλούσια χαρίσματά Του, αλλά και να εκπληρώνονται τα αιτήματά τους. Ακούσθηκε φωνή εξ ουρανού, ως βροντή, δίδοντας επιβεβαίωση ότι εισακούσθηκε η προσευχή της. Το λείψανό της παρέλαβαν ευσεβείς χριστιανοί και το έθαψαν με τιμές, αφού το άλειψαν με μύρα και αρώματα και το μετέφεραν από το Ascoli στο Καναλάκι Πρεβέζης. Θαυματουργούσε και θαυματουργεί πάντοτε και όποιος τη επικαλεσθεί με πίστη, τη βρίσκει έτοιμο βοηθό σε κάθε ψυχωφελές ζήτημα.

 

   Πολλά παράδοξα συμβαίνουν με τον εικονογραφικό τύπο της Αγίας που, πέρασε από διάφορες φάσεις εξέλιξης. Δεν ήταν εξαρχής όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, δηλαδή να κρατά πινάκιο με μάτια. Αρχικά, εικονιζόταν ως μάρτυς, μετά ως μοναχή και στη συνέχεια ως μάρτυς που κρατάει στην αγκαλιά της την εικόνα του νεκρού Χριστού. Αυτή η απεικόνιση προήλθε από παλαιότερη εικονογραφία της Θεοτόκου, που την παριστάνει να φέρει στα χέρια της και να προβάλλει την εικόνα του νεκρού Χριστού, ως το «πένθος για την Εκκλησία». Ο τύπος αυτός της εικόνας της Θεοτόκου αγιογραφείτο για να τιμήσει, κατά τη θεία λατρεία, την πένθιμη ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής, κατά την οποία η Θεοτόκος φέρει το πένθος του νεκρού Χριστού, και γι’ αυτό τον λόγο  η ονομασία της εικόνας ήταν «Η Αγία και μεγάλη Παρασκευή». Αργότερα, η φορητή αυτή εικόνα αντικαταστάθηκε από τον κεντητό επιτάφιο.

 

    Με πρότυπο την πένθιμη αυτή απεικόνιση της Θεοτόκου, αναπτύχθηκε ένας εικονογραφικός τύπος της αγίας Παρασκευής, που την παριστάνει να φέρει και αυτή στα χέρια της την εικόνα του νεκρού Χριστού. Το γεγονός αυτό βέβαια, δεν είναι καθόλου συμπτωματικό ή τυχαίο, εφόσον η αγία Παρασκευή γεννήθηκε κατά την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής και όντως εκπροσωπεί από μια άποψη το πένθος της Εκκλησίας. Γι’ αυτό, ως επί το πλείστον, στις  αγιογραφίες  της παρουσιάζεται  ως σοβαρή και μαυροφορούσα μοναχή που απηχεί κάτι το βαθύ, δυνατό και μυστηριώδες. Η θεώρηση αυτή την προβάλλει ως  μια υπερβολικά δυναμική Αγία, που πατάει και συντρίβει μέσω του νεκρού Ιησού Χριστού τις υποχθόνιες καταβολές του Άδη. Τον δυναμισμό της ενισχύει επί πλέον και η ιδιότητά της ως δρακοντοκτόνου.

 

   Στο δεύτερο μισό  του 20ου αιώνα, γύρω στα 1950,  με τον αγιογραφικό οίκο του Άγγελου Απέργη, άρχισε να εμφανίζεται και ο εικονογραφικός τύπος της αγίας ως οφθαλμοφόρου, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Προηγήθηκε ένα διάστημα και η απεικόνιση της αγίας ως κεφαλοφόρου, που κρατά πάλι μέσα σε πινάκιο αντί για μάτια την κεφαλή της ως προσφορά και θυσία προς τον Ιησού Χριστό.

 

   Με βάση, λοιπόν, τις πολύτιμες πληροφορίες που αντλήθηκαν από το video του π. Δημητρίου Καββαδία, δόθηκε και απάντηση στο ερώτημα, γιατί κατά την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής, στην Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης τελείται ακολουθία αγιασμού, ο οποίος  προορίζεται αποκλειστικά για το κεφάλι και τα μάτια των πιστών.

 ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

"ανάμεσα σε μια γυναίκα και σε ένα που είχε μια βαλίτσα χρήματα να μου δώσει" Ασκητής Αγιορείτης

ΕΠΙΚΑΙΡΟ αν και το ακούσαμε πριν πολλά χρόνια ...
Πώς έγινε ο διάλογος ...σε σχέση με τους σημερινούς πολυμήχανους πειρασμούς .
-παιδί μου αν συναντήσω σε δρόμο ..
στο ένα πεζοδρόμιο να περπατάει μια γυμνή γυναίκα και στο άλλο ένας που θα κρατάει στο χέρι του μια βαλίτσα με χρήματα ετοιμοπαράδοτα για εμένα τον ελεεινό, θα προτιμήσω να πάω από την πλευρά της γυναίκας και όχι των χρημάτων ..
- γιατί παιδί μου πολλοί έπεσαν από τον πειρασμό της πορνείας και παρά πολλοί περισσότεροι από τον πειρασμό της πλεονεξίας που είναι ειδωλολατρία.
- ξέρεις τι σημαίνει αυτό ;
- στην οποιαδήποτε γυμνή γυναίκα βλέπεις το πλάσμα του Θεού και στην βαλίτσα με τα χρήματα τα εύκολα βλέπεις τον έξω από εδώ που σου ψιθυρίζει στο αυτί να φιλήσεις τον Χριστό σαν τον Ιούδα και να ενδώσεις στις εντολές των Φαρισαίων .
Πολλές φορές φέρνουμε στην θύμηση μας αυτά τα λόγια γιατί στις μέρες μας γίνονται ακόμα πιο επίκαιρα.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

τι να σου διηγηθώ από την Αγία Παρασκευή ; ότι με γλύτωσε από το ξύλο που μου έριχναν οι δαίμονες ...

 

Πάμε σαράντα χρόνια πίσω αδελφέ , όταν ως  νέος ισορροπούσα ανάμεσα στο κοσμικό φρόνημα και την αναζήτηση του ΘΕΙΟΥ.

Μια δύσκολη εποχή με μεγάλους πειρασμούς, όταν και τότε η νεολαία έπεφτε και ξαναέπεφτε γιατί τα μηνύματα της εποχής μιλούσαν για ευδαιμονία και σαρκολατρεία (και δυστυχώς σήμερα είναι χειρότερα τα πράγματα )

Προσπαθούσα να επιλέξω τι δρόμο θα ακολουθήσω και ως ηλίθιος πειραματιζόμουνν  μέσα στην ελευθεριότητα που διαφήμιζαν από τότε.

Ένα μεσημέρι που πήγα να ξεκουραστώ με περικύκλωσαν δαίμονες από όλες τις πλευρές και με χτυπούσαν αλύπητα .

Τους έβλεπα , είχα τρομάξει τόσο και ένιωθα  στα πλευρά μου τις κλωτσιές τους.

Μάλιστα με είχαν ξεγυμνώσει και με θώπευαν με τα τριχωτά χέρια τους .

Εκεί που απόκαμα από το ξύλο , εμφανίζεται έμπροσθεν μας μια γυναικεία φιγούρα με ολόσωμο  χιτώνα και στην κεφάλι της έφερε ένα λευκό τουρμπάνι ( μετά σε πολλές τοιχογραφίες αναγνώρισα την Αγία αυτή έτσι)

- αφήστε το πλάσμα του Θεού , είπε στους δαίμονες που κροτάλιζαν τα δόντια τους και αμέσως εξαφανίστηκαν. 

Είχα ανακουφιστεί από την ανέλπιστη αυτή σωτηρία μου. 
Γυρίζει προς τα εμένα και μου λέει :

- είμαι η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ , έλαβα άδεια από τον ΚΥΡΙΟ για να σε σώσω από τους δαίμονες που σε έσερναν προς τα δικά τους σκοτεινά μέρη .

- αυτό θα  κάνουν και στα επόμενα χρόνια θα πειράζουν τα πλάσματα του Θεού  με περισσή μανία και πολλοί θα φάνε ξύλο και θα χαθούν γιατί δίνουν δικαιώματα σε αυτούς .

- κανόνισε τι θα κάνεις από εδώ και πέρα , άλλη φορά δεν σε σώζω .

Αυτά μας είπε αδελφοί ασκητής , μάλλον μας τα εξομολογήθηκε από την προσωπική του ζωή .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

"σε ένα εκκλησάκι της δίχως σκέπη ανήμερα της εορτής της φέρνει η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ένα σύννεφο σε όλη την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και σκιάζει τους πιστούς από το λιοπύρι"

 

Ο άγιος πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης και το θαύμα της Αγίας Παρασκευής!

Στο Νεοχώρι Σιντικής του νομού Σερρών, όπου ζούσε ο άγιος Πατήρ, υπάρχει ένα παρεκκλήσιο της αγίας Παρασκευής, στους πρόποδες του βουνού. Επειδή η περιοχή έχει πολλά παρεκκλήσια, όπου έγιναν πολλά θαύματα, ο παππούλης μάς έλεγε ότι ο τόπος αυτός είναι ένα δεύτερο Άγιον Όρος!

 Κάποτε λοιπόν μας διηγήθηκε:
" Στους πρόποδες του βουνού ( Μπέλες), υπάρχει ένα πολύ παλιό εκκλησάκι της αγίας Παρασκευής. Πήραμε άδεια από την αρχαιολογική υπηρεσία για να το επισκευάσουμε και χρειάστηκε να αφαιρεθεί η παλιά στέγη του ναού. Πλησίαζε η γιορτή της αγίας και σκεφτόμουν πώς θα κάνουμε την θεία λειτουργία χωρίς την οροφή, διότι είχε πολλή ζέστη. Για μένα είχαν τοποθετήσει μια μικρή τέντα, στο ιερό. Τότε είπα: Αγία Παρασκευή πώς θα σταθούν οι ηλικιωμένες γυναίκες μέσα στον ήλιο; Σε παρακαλώ κάνε το θαύμα σου! Ήρθε η ημέρα της γιορτής και κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας, ήρθε ένα συννεφάκι και στάθηκε επάνω από τους πιστούς μέχρι το τέλος της ακολουθίας! Διαλύθηκε δε όταν αποχώρησαν όλοι"!

Το συγκλονιστικό αυτό θαύμα όπως μας το διηγήθηκε ο παππούλης μάς συγκίνησε και εδραίωσε μέσα μας την βεβαιότητα ότι είχαμε μπροστά μας έναν αγιασμένο Πατέρα της Εκκλησίας! 

Ο σεβασμιώτατος επίσκοπος Μόρφου κ.κ. Νεόφυτος αναφερόμενος σε συνέντευξή του στο π. Ιωάννη είπε σχετικά με τις προφητείες του για την Πόλη"" Ο όσιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης, αγιότατος... ! "
Η ζωή του μακαριστού Πατρός Ιωάννη θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε ένα νέο Γεροντικό των σύγχρονων αγίων Πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας!
Η αγία ευχή του να μας σκεπάζει και να μας στηρίζει πάντοτε! Αμήν!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής - εκπαιδευτικός

Proskynitis.blogspot.com

Πόσες φορές σταματήσαμε στα όμορφα Τέμπη και της ανάψαμε κεράκι να μας έχει ασφαλείς στους δρόμους;

 

Η  θαυματουργή εικόνα της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στα Τέμπη.

Χρόνια Πολλά και Βοήθεια μας η ΑΓΙΑ που εορτάζει.

( αδελφοί στα  στρατηγικά Τέμπη και στο διάβα των γεγονότων που έρχονται θα διαδραματιστούν ουκ ολίγα)

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

τα παραπάνω γράφτηκαν το 2020 βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/07/blog-post_54.html

και μέχρι σήμερα μεσολάβησαν η ΤΡΑΓΩΔΙΑ στα Τέμπη και η Τραγωδία της πλημμύρας του Θεσσαλικού κάμπου που μάλιστα κατέστρεψε το προσκύνημα της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ που σήμερα φιλότιμα προσπαθούν να αποκαταστήσουν 

γιατί θα ενεργήσει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ; ούτε καν το φαντάζεστε .

 

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Στην τράπεζα με ένα Πατέρα συντρώγαμε μαζί με άλλους αδελφούς .

Ο Γέροντας πάντα λιγομίλητος ή μάλλον αμίλητος στα δικά μας τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς για το τι μέλλει γενέσθαι.
(Σημειωτέον ότι αυτό έγινε πριν λίγα χρόνια)

Αφού τελειώσαμε τον Δείπνο και την Προσευχή και πριν ανασηκωθούμε ο Πατέρας αυτός μας ρώτησε :

γιατί θα ενεργήσει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ; ούτε καν το φαντάζεστε

Και συνέχισε απαντώντας στο ερώτημα του 

- ο Φιλάνθρωπος Θεός θα ενεργήσει με όλη την Δύναμη του για να ανατρέψει ότι σήμερα ζούμε , ώστε αυτό που σήμερα ζούμε να μην γίνει ΣΥΝΗΘΕΙΑ.

- μπορεί εσείς να είστε μεγάλοι, αλλά ρωτήστε τους μικρότερους από εσάς που δεν είδαν κανονικούς ανθρώπους και κανονικές ανθρώπινες συνήθειες, αν μπορούν να καταλάβουν, ότι υπάρχει κάτι πιο διαφορετικό από αυτό που ζούνε;

- ο Άγιος Θεός θα ανατρέψει την νέα εποχή της αταξίας και της ανωμαλίας και θα φέρει την ισορροπία της ανθρώπινης ζωής με κάθε δυνατό τρόπο .

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

☦ είπε: “Παιδί μου στο παρά πέντε θα επέμβει ο Θεός. Τώρα μας αφήνει λίγο μόνους για να δεί…”

 

☦ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΤΟ ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟΥ ‘22
Από το ιστολόγιο του ΘΗΒΑΙΟΥ ΠΟΛΊΤΗ 

“… τον Φλεβάρη του ‘22 τότε που μιλούσαν όλοι στα κανάλια και έλεγαν πως έρχεται υποχρεωτικότητα των εμβολίων σε όλες τις ηλικίες , πήγαμε λοιπόν τότε στον πατερούλη για να πάρουμε την ευχή του γιατί και η πίεση στην δουλειά ήταν πάρα πολύ μεγάλη και λέγονταν πάρα πολλά εκείνο τον καιρό ακόμα και για πλήρη αποκλεισμό των ανεμβολίαστων. Όταν λοιπόν μπήκα μέσα στον Αι Γιώργη του έβαλα μετάνοια και κάθισα στην καρεκλίτσα την μπροστινή που είχε ακριβώς πίσω από το τραπεζάκι του, το οποίο είχε ανοίξει μπροστά από την δεξιά πλευρά του τέμπλου του ιερού ναού, για να διαβάζει εκεί τις ευχούλες του.. Μπήκα λοιπόν αμέσως στο θέμα και τον ρώτησα: “Ήρθε η ώρα να φύγουμε παππούλη;;;”
Τότε λοιπόν άστραψε απότομα το πρόσωπο του και λούστηκε από Θεία Χάρη και μου είπε: “Παιδί μου στο παρά πέντε θα επέμβει ο Θεός. Τώρα μας αφήνει λίγο μόνους για να δεί…”
ΑΝΑΡΤΗΣΗ Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022
https://thivaiospolitis.blogspot.com/search?q=%CE%95%CE%99%CE%A0%CE%95+%CE%93%CE%95%CE%A1%CE%A9%CE%9D+%CE%9F%CE%A4%CE%91%CE%9D+%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%97%CE%98%CE%97%CE%9A%CE%95 
24 Φεβρουαρίου 2022 (μόλις 5 ημέρες μετά) ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία και…… ξεχάστηκαν όλα.
Θ.Π.

https://thivaiospolitis.blogspot.com/2023/07/22.html

2025- 2026 ΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΣΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 2026 ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΤΟ  ΠΡΩΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 

2025 Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΜΕ ΣΕΝΤΟΝΙΑ 



Ή Ομορφιά είναι μία Μάχη, είναι η Νίκη του Φωτός πάνω στη σκιά

 




«Στὴν Ἑλλάδα ἡ ὀμορφιὰ δὲν μαθαίνεται ποτέ, εἶναι αὐθόρμητη, αὐτόχθονη ὅπως τ' ἄσπρα κεντίδια τῶν κυμάτων πάνω στὴν ἄμμο, ὅπως ἡ μελετημένη συμμετρία τῶν κυπαρισσιῶν σὲ ὅλο τὸ μῆκος τῶν δρόμων, σὰν μία πανδαισία χρωμάτων σὲ πόρτες καὶ παράθυρα, ἢ σὰν το πολύχρωμο ἔμβλημα τῶν ἑλληνικῶν ἐνδυμάτων καὶ κοσμημάτων. Διότι ἡ ὀμορφιὰ εἶναι μία μάχη, εἶναι ἡ νίκη τοῦ φωτὸς πάνω στὴ σκιά».

Ζὰκ Λακαριὲρ, «Ἑλληνικὸ καλοκαίρι».
* Ὁ Ζὰκ Λακαρριὲρ (Jacques Lacarrière, 2 Δεκεμβρίου 1925 - 17 Σεπτεμβρίου 2005) ἦταν Γάλλος συγγραφέας, ἀπὸ τοὺς κυριότερους συντελεστὲς τῆς προβολῆς τῆς ἑλληνικῆς λογοτεχνίας στὴ Γαλλία, κριτικός, μεταφραστής, δοκιμιογράφος καὶ στοχαστής.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2025

ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΙΛΗ - Χάρτης του αλβανικού υπουργείου Άμυνας δείχνει «αλβανικά» τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα και την Κέρκυρα

 

Ελληνικές περιοχές εμφανίζονται ως τμήμα της λεγόμενης «Εθνικής Αλβανίας» στο επίσημο περιοδικό του υπουργείου

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η δημοσίευση άρθρου στο επίσημο περιοδικό του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας (Gazeta “Ushtria”), με αφορμή τα 147 χρόνια από το Συνέδριο του Βερολίνου.

Το άρθρο συνοδεύεται από χάρτη που παρουσιάζει εκτεταμένα ελληνικά εδάφη ως «ιστορικές αλβανικές περιοχές», με αναγραφή ονομάτων και εκτάσεων σε τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το himara.gr, ο χάρτης εμφανίζει την Κέρκυρα (ως Korfuz – 641 τ.χλμ), την Ηγουμενίτσα (Gumenicë – 615 τ.χλμ), την Πρέβεζα (Preveze – 1036 τ.χλμ), την Άρτα (Artë – 1602 τ.χλμ), τα Ιωάννινα (Janinë – 4990 τ.χλμ) και τα Γρεβενά (Grevenë – 1536 τ.χλμ), εντός της λεγόμενης «Εθνικής Αλβανίας».

Πρόκειται για όρο που σε συνδυασμό με την απεικόνιση ελληνικών εδαφών παραπέμπει ευθέως στην αλυτρωτική θεωρία της «Μεγάλης Αλβανίας», την οποία υιοθετούν εθνικιστικοί κύκλοι της γειτονικής χώρας.

ΠΗΓΗ https://www.protothema.gr/politics/article/1673921/hartis-tou-alvanikou-upourgeiou-amunas-deihnei-alvanika-ta-ioannina-tin-preveza-kai-tin-kerkura/

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΥΡΙΣΤΙΗΚΑΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ή ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΜΑΣ ΤΡΟΛΛΑΡΟΥΝ 

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΕΙΠΕ 

"ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΙΛΗ " 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Ας μας χαρίσει η Γιαγιά των Ελλήνων Ορθοδόξων την ΧΑΡΗ της τώρα που έπεσαν όλα τα θηρία να μας φάνε

 

εορτάζει η γιαγιά όλων μας που το όνομα της σημαίνει ΧΑΡΗ 

Το όνομα Άννα στα εβραϊκά προέρχεται από το εβραϊκό όνομα "Χάνα" που σημαίνει "χάρη" ή "εύνοια" 

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ

Η Κοίμηση της Αγίας Άννης
25 Ιουλίου
«Η Αγία Άννα, η γιαγιά κατά σάρκα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ήταν από τη φυλή του Λευί, κόρη του ιερέα Ματθάν και της γυναίκας του Μαρίας. Ο Ματθάν ιεράτευε επί της βασιλείας Κλεοπάτρας και Σαπώρου ή Σαβωρίου, βασιλιά των Περσών, και της βασιλείας Ηρώδου του Αντιπάτρου. Ο Ματθάν είχε τρεις κόρες, τη Μαρία, τη Σοβή και την Άννα. Παντρεύτηκε η πρώτη στη Βηθλεέμ και γέννησε τη Σαλώμη, τη μαία. Παντρεύτηκε η δεύτερη, κι αυτή στη Βηθλεέμ, και γέννησε την Ελισάβετ (τη μητέρα του Ιωάννη του Προδρόμου).
Παντρεύτηκε δε και η Τρίτη, η Άννα, στη γη της Γαλιλαίας, και γέννησε Μαρία τη Θεοτόκο, που σημαίνει ότι η Σαλώμη, η Ελισάβετ και η αγία Μαρία η Θεοτόκος, ήσαν κόρες τριών αδελφών και μεταξύ τους πρωτεξαδέλφες. Αυτή λοιπόν η Άννα, αφού γέννησε τη σωτηρία όλου του κόσμου, την Παναγία, και την απογαλάκτισε, την ανάθεσε στον Ναό, ως άμωμο δώρο στον παντοκράτορα Θεό, και έζησε το υπόλοιπο της ζωής της, μέχρις ότου εξεδήμησε εν ειρήνη προς τον Κύριο, με νηστείες και ευεργεσίες προς αυτούς που είχαν ανάγκη. Τελείται δε η αυτής Σύναξις εν τω Δευτέρω».
Όλη η ακολουθία της ημέρας, εσπερινού και όρθρου, υπέρλαμπρη και φωτοφόρος, είναι γεμάτη από ωραιότατα εγκώμια προς την Αγία Άννα, στα οποία καλείται να μετάσχει «εν κυμβάλοις ψαλμικοίς», κατά το δοξαστικό των αποστίχων του εσπερινού, «Πάσα η κτίσις». «Μετ’ εγκωμίων εκτελείται η ένδοξος μνήμη σου… Άννα θεόκλητε». Ο εγκωμιασμός όμως δεν είναι μόνον για την αγία Άννα. Μετέχει σ’ αυτόν και ο σύζυγός της, ο δίκαιος Ιωακείμ, γιατί αυτός είναι, κατά κάποιο τρόπο, ο ήλιος, που ενώθηκε με τη σελήνη, την αγία Άννα, για να προέλθει η ακτίνα της Παρθενίας, η Παναγία Μαριάμ, η κόρη τους. «Ήλιος ώσπερ τη σελήνη τη Άννη ενούμενος, ο κλεινός Ιωακείμ, της παρθενίας ακτίνα γεννά».
«Ω, μακαρία δυάς, υμείς πάντων γεννητόρων υπερήρθητε…» Μακάρια δυάδα, που ξεπεράσατε όλους τους γονείς. Αιτία βεβαίως για τον πλούτο των εγκωμίων είναι αυτό που ο καθένας κατανοεί: από τον Ιωακείμ και την Άννα, γεννήθηκε η Παναγία, η οποία έφερε στον κόσμο, μέσα στο βάθος του σχεδίου του Θεού για τη σωτηρία αυτού, τον ίδιο τον Θεό εν σαρκί, τον Κύριο Ιησού Χριστό. «Δια της Παναγίας, της Θεότητος αυγή επέλαμψε». Με την Παναγία έλαμψε στον κόσμο το φως της Θεότητος. Και βεβαίως έτσι τιμώνται ο παππούς και η γιαγιά κατά σάρκα του Κυρίου μας. «Μνήμην τελούντες Δικαίων, των Προπατόρων Χριστού…».
Η αιτιολόγηση αυτή της φωτοφόρου εορτής της Κοιμήσεως της αγίας Άννης δεν συνιστά μία απλή αναφορά της όλης εορτής. Αποτελεί το κέντρο, την αδιάκοπα ανακυκλούμενη έννοια, τόσο που θα έλεγε κανείς ότι όλη η ακολουθία δεν κάνει τίποτε άλλο, από το να προβάλλει τον ερχομό του Χριστού διά της Παναγίας Μητέρας Του, και αυτό να το παρουσιάζει με διαφορετικές λέξεις και πολλαπλά λογοτεχνικά σχήματα, με εικόνες και με προτυπώσεις ακόμη από την Παλαιά Διαθήκη. Σαν να έχουμε το πολυτιμότερο διαμάντι στον κόσμο, και να το προβάλλουμε με όλων των ειδών τα φώτα και τους χρωματισμούς. «Οι εξ ακάρπων λαγόνων, ράβδον αγίαν την Θεοτόκον βλαστήσαντες, εξ ης η σωτηρία τω κόσμω ανέτειλε, Χριστός ο Θεός». «Της μητρός του Δεσπότου και Ποιητού, μήτηρ γέγονας Άννα πανευκλεής…»
(Το άφθαρτο αριστερό πόδι της Αγίας Άννας βοήθεια για όλο τον κόσμο αμήν!!!
Φυλάσσεται στο Κυριακό της Σκήτης της Αγίας Άννας στο Αγιο Όρος.
Διακρίνονται τα νεύρα και τα δάχτυλα του Ποδιού ενώ διατηρεί θερμοκρασία “ζωντανού” σώματος)

Έτσι η κοίμηση της αγίας Άννης, και μαζί με αυτήν του αγίου Ιωακείμ, λειτουργεί παραπεμπτικά και αναγωγικά: δι’ αυτών τιμάται και εγκωμιάζεται ο Κύριος Ιησούς Χριστός. «Μνήμην Δικαίων τελούντες, σε ανυμνούμεν, Χριστέ». Κι είναι φυσικό: αν ένας άνθρωπος έχει κάποια αξία είναι γιατί ο ίδιος ο Θεός τον έχει χαριτώσει και τον έχει υπερυψώσει. Κι αν αυτό ισχύει για όλους τους αγίους, πόσο μάλλον για τους κατά σάρκα προπάτορές Του, τον παππού Του και τη γιαγιά Του;
Η τιμή ασφαλώς για την αγία Άννα και τον άγιο Ιωακείμ δεν είναι μία εύνοια του Θεού χωρίς λόγο. Για να χαριτωθούν με αυτόν τον τρόπο – να γεννήσουν το καλύτερο άνθος της ανθρωπότητας, την Παναγία Θεοτόκο – συνήργησαν και οι ίδιοι, με την αγιασμένη ζωή τους, γεγονός που προβάλλει εξίσου πολλαπλώς η ακολουθία της ημέρας. «…Η νοητή χελιδών (η Άννα)…αμέμπτως εν σωφροσύνη βιωσαμένη καλώς». Με σωφροσύνη και με άμεμπτο τρόπο έζησε η αγία Άννα. «Τας νόμου εντολάς, θεαρέστως τηρούσα, μητέρας Ισραήλ, υπερήρας απάσας…αγιόλεκτε Άννα, προμήτορ Κυρίου». Τήρησες τις εντολές του νόμου του Θεού, με θεάρεστο τρόπο, αγιόλεκτε Άννα, και ξεπέρασες όλες τις μητέρες του Ισραήλ.


Με την προϋπόθεση αυτή, να τηρεί δηλαδή πάντοτε το θέλημα του Θεού, αναδείχτηκε η Άννα σ’ αυτό το υψηλό σημείο, να γίνει Μητέρα της Μητέρας του Θεού, γι’ αυτό και οι ύμνοι στη συνέχεια δεν παύουν να μιλούν για το τελικό αποτέλεσμα: να μετατεθεί στους κόλπους του Θεού και να είναι συνόμιλος των αγγέλων. Ο Χριστός «σε μεταθέμενος προς τα επουράνια, μετά δόξης, Άννα ένδοξε». «Σήμερον εκ της προσκαίρου μεταστάσα ζωής, εν τοις επουρανίοις μετά χαράς την πορείαν ποιουμένη αγάλλεται». Το ένδοξο τέλος της αγίας Άννης, τηρουμένων των αναλογιών, περιμένει βεβαίως και εμάς, εφόσον αγωνιζόμαστε στη ζωή αυτή να τηρούμε τις άγιες εντολές του Χριστού. Ο Θεός μας, μη ξεχνάμε, δεν είναι προσωπολήπτης.
Πηγή: π. Γ. Δορμπαράκης (http://pgdorbas.blogspot.gr/)
ΠΗΓΗ Δήμητρα Φουσέκη ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ🌿
Η ιστορία της εικόνας είναι θαυμαστή, όπως αρμόζει σε μια θαυματουργή εικόνα.
🥀Το 1881 μία κάτοικος της Κρήνης (Τσεσμέ) Μικράς Ασίας ζήτησε α̟πό την Αγία Άννα - μητέρα της Παναγίας μας - να της χαρίσει ένα τέκνο κι αυτή θα αφιέρωνε μια εικόνα στην χάρη της.
Πράγματι η Αγία εισάκουσε το αίτημά της κ η συγκεκριμένη ̟πιστή ζήτησε από έναν αγιογράφο των Κυδωνίων (Αϊβαλί) να αγιογραφήσει την Αγία, οπως κ έγινε.
Η εικόνα έμεινε μνημειώδης για την ζωντάνια των ̟προσωπων. Αυτό, όμως, που την έκανε ξεχωριστή ήταν ως απεικονιζόταν η Αγία Άννα μαζί με την κόρη της, την Θεοτόκο, σε ηλικία 12 ετών κοπέλα. Σπανιότατα απεικονίζεται η Παναγία μας ωσάν κοπέλα, πράγμα που την έκανε εξαρχής μοναδική την συγκεκριμένη αγιογραφία.
Η εικόνα αμέσως δωρίσθηκε στον περίλαμπρο ναό την Αγίας Φωτεινής, στην Σμύρνη, κ α̟πό την πρώτη στιγμή άρχισε την θαυματουργή της "δράση".
Ο ίδιος ο Άγιος Εθνομάρτυρας Χρυσόστομος Σμύρνης έστελνε τα άτεκνα ζευγάρια να παρακαλέσουν μπροστά στην εικόνα, ύστερα από 40 μέρες νηστείας, για να τους χαρίσει η Αγία ένα τέκνο. Τα αιτήματα χιλιάδες, οπως κ χιλιάδες τα θαύματα της τεκνοποίησης.
Το 1922 έρχεται η ολέθρια καταστροφή της Μ. Ασίας.
Στην Σμύρνη η βαρβαρότητα κ οι ωμότητες των Τούρκων δεν σταματούν στις λεηλασίες, στους βιασμούς κ στους σκοτωμούς. Εισβάλουν κ στις Εκκλησιές κλέβοντας ό,τι ̟πολύτιμο βρίσκουν, καταστρέφοντας τα υπόλοιπα.
Έτσι λοιπόν ανάβουν μία φωτιά έξω α̟πό τον Ι.Ναό κ ρίχνουν στις φλόγες τις άγιες εικόνες της Εκκλησίας της Αγίας Φωτεινής. Την δεδομένη στιγμη περνάει από την περιοχή η Γιασεμή Κολάρα η οποία, λόγω της συνοδείας υπαλλήλων της αγγλικής ̟πρεσβείας (καθώς πήγε να πάρει την εξαδέλφη της που δούλευε στην αγγλική πρεσβεία), μπόρεσε κ διέσχισε με σχετική ασφάλεια την περιοχή.
Η πορεία της όμως πέφτει πάνω στην βάρβαρη πράξη του καψίματος των ιερών εικόνων.
Βλεποντας το ανίερο κ αποτροπιαστικό θέαμα, χωρίς να το σκεφθεί, φωνάζει ένα τουρκάκι που τους συνοδεύει, ονόματι Αλί, του δίνει ό,τι χρήματα είχε πάνω της κ του ζητάει να πάει να δωροδοκήσει τους Τούρκους ένοπλους που είχαν μαζευτεί γύρω από το σημείο της καύσης, ώστε να τον επιτρέψουν να ̟περάσει κ να πάρει οποια εικόνα προλάβει α̟πό την πυρά καθώς, οπως έλεγε, "θα μας κάψει ο Θεός που βλεπουμε να καίγεται η κληρονομιά μας".
Πράγματι ο Αλί καταφέρνει να περάσει κ την πρώτη εικόνα ̟που πιάνει την φέρνει στην Γιασεμή.
Με μεγάλη συγκίνηση η Γιασεμή βλεπει ως η εικόνα που έσωσε ήταν αυτή της Αγίας Άννης την οποία δώρισε πριν από 40 χρόνια η μητέρα της στην Αγία Φωτεινή ως τάμα για το πρώτο της ̟παιδί. Το γεγονός είναι κυριολεκτικά θαυμαστό.
Η εικόνα κρατήθηκε ως Οικογενειακό κειμήλιο το οποίο, καθ’ όλην την διάρκεια των χρόνων πραγματοποιούσε θαύματα σε όσους την επικαλούνταν.
Τα χρόνια π̟έρασαν κ το Οικογενειακό κειμήλιο βρέθηκε στα χέρια των απογόνων της Γιασεμής κ συγκεκριμένα στην Οικογένεια Μαϊστράκη.
Τελικά η Οικογένεια Μαϊστράκη αποφασίζει να δωρίσει το Οικογενειακό κειμήλιο στο μοναστήρι της Αναλήψεως Βοιωτίας ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να ευεργετηθεί όσος ̟περισσότερος κόσμος μπορεί από την θαυματουργή εικόνα.
Από τότε τα αιτήματα χιλιάδες, το ίδιο κ τα θαύματα της τεκνοποίησης.
Οι μαρτυρίες άφθονες για άτεκνα ζευγάρια, ̟πολλά με σοβαρα προβλήματα, τα ο̟ποία μετά από τάμα προς την Αγία κατάφεραν κ τεκνοποίησαν.
Το μοναστήρι αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα εκατοντάδες προσκυνήματα της Πατρίδος μας που προσφέρουν ίαση ψυχής κ πνεύματος.
Πραγματικός φάρος πίστεως.
Το μοναστήρι είναι ανοικτό για το κοινό κ τους πιστούς.
ΠΗΓΗ Ελένη Δημητρίου ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

2025 "αποκατάσταση" της Δημοκρατίας...δεν έδεσε το κάταγμα από την αρχή λόγω Κυπριακού - " ανάσταση" της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ την ίδια ώρα λέει ο σουλτάνος

 

Εν μέσω πολιτικού καύσωνα σκανδάλων, ανοικτών εθνικών προβλημάτων, τραγικών κοινωνικών προβλημάτων  διαμαρτύρονται γιατί ο κόσμος τους αναθεματίζει.

Την ίδια ώρα ο σουλτάνος από την καθ ημάς Ανατολή υπερθεματίζει: 

Η Αγία Σοφία σύμβολο της Άλωσης, «αναστήθηκε» όταν μετατράπηκε σε τζαμί

Ο Τούρκος πρόεδρος σε μήνυμά του στο Twitter το οποίο συνοδεύει με φωτογραφία της Αγίας Σοφίας, εκφράζει την «ατελείωτη ευγνωμοσύνη» του «στον Θεό» που «μας έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ανάσταση της Αγίας Σοφίας»


ΑΝΟΙΞΕΣ ΩΡΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΊΞΕΩΝ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ..ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
ΤΟ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ .....