Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Διάφοροι στρατηγοί βγαίνουν και ομιλούν, αλλά δεν μίλησε ακόμα η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ των Ελλήνων, η ΠΑΝΑΓΙΑ!


Φώτο: η ΠΑΝΑΓΙΑ η Ιεροσολυμίτισσα στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα.

Οι στρατηγοί μπορεί να ομιλούν , αλλά όταν μιλήσει η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ –Υπεραγία Θεοτόκος  μέσα από τα γεγονότα που διαγράφονται ενώπιον μας,  τότε η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ των όπου γης Ελλήνων θα ολοκληρωθεί και θα είναι συγκλονιστική.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αγαθή ψυχούλα μας είπε:
« και φέτος τον Δεκαπενταύγουστο η ΠΑΝΑΓΙΑ θα στείλει το μήνυμα στα παιδιά ΤΗΣ»
Προς το παρόν  σήμερα οι τούρκοι ξεσάλωσαν στο Θρακικό πέλαγος ( Σαμοθράκη – Λαδοξέρα) γιατί επιθυμούν να στήσουν ένα επεισόδιο.
Δεν είναι μόνο οι τούρκοι, είναι και οι επανειλημμένες σεισμικές δονήσεις σε όλη την Ελληνική επικράτεια που θέλουν να μας στείλουν ένα μήνυμα..  ΞΥΠΝΑΤΕ!!
Όμως με όλα αυτά που συμβαίνουν ένα ΠΕΠΛΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ μας σκεπάζει, γιατί πηγαίναμε χαμένοι από πρώτο χέρι , όπως λέει ο θυμόσοφος λαός.
Ο Ουρανός οριοθέτησε τις  φριχτές ιστορικές περιόδους της κατοχής των μνημονίων στην Ελλάδα.
Όποια πολιτική πέτρα και να σήκωνες ανακάλυπτες φίδι ή σκορπιό για να σε δαγκώσει ύπουλα.
Φθινόπωρο του 2018 γράφαμε
«  και τα ερπετά που κυκλοφορούν  και τσιμπούν  θανατηφόρα πάνε για μόνιμη χειμερία νάρκη για να μην ξυπνήσουν ποτέ τους.
Τους γνωρίσαμε πλέον καλά όλους, νυν και πρώην και φρέσκους  μεταλλαγμένους σωτήρες .
Όμως τους γνώριζε πολύ καλά και μας προστάτευε από αυτούς  η ίδια η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ που προΐσταται πάντα του Έθνους των Ελλήνων.
Είναι πολύ οδυνηρό, αν δεν έχεις Πίστη και Ευλάβεια,  να είσαι ανώτατος άρχοντας αυτού του τόπου και να έχεις στο «κεφάλι σου»  την ίδια την ΠΑΝΑΓΙΑ που ουσιαστικά η ίδια Άρχει σε αυτό  νότιο αλωνάκι της Βαλκανικής που βρέχεται από την Μεσόγειο.
Οι πολιτικοί  μπορεί να νομίζουν ότι παίζουν στο γήπεδο δίχως αντίπαλο και να  παίζουν  μονότερμα αλλά το κακό θα έρθει ξαφνικά και θα σοκαριστούν δεόντως.»
Καλοκαίρι του 2015
«Έχει  ήδη ανέλθει στην εξουσία ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και ο λαός νομίζει ότι θα μπορέσει να πάρει αναπνοή μετά  τα πέτρινα χρόνια των μνημονιακών συμβάσεων του συνασπισμού ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και του κυρ. Φώτη ( έχει προηγηθεί η κυβερνητική θητεία του Κωστάκη , του Γιωργάκη και η σχεδόν οικουμενική κυβέρνηση του κεντρικού τραπεζίτη Παπαδήμου) .
Αμ!! καλά που θα μας άφηναν να πάρουμε αναπνοή.
Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ γνώριζε πολύ καλά τι θηρία ετοίμαζαν για εμάς οι διεθνείς τοκογλύφοι και τι αφόρητες πιέσεις θα ασκούσαν.
Βλ. μετάλλαξη του ΟΧΙ σε ΝΑΙ το Βράδι του δημοψηφίσματος της 5 Ιουλίου του 2015 και την πρωτόγνωρη προσφυγική κρίση που ξέσπασε τον επόμενο μήνα δηλ. τον Αύγουστο του ιδίου έτους αφού νομοθετήθηκε το κατάλληλο νομικό πλαίσιο περί ιθαγενείας.
Η ΠΑΝΑΓΙΑ έβλεπε και μας συμπονούσε γιατί πέφταμε σε νέες  ευγενικές παγίδες των ξένων.
Για αυτό τον λόγο ανήμερα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ του 2015 μας επισκέπτεται από τα Ιεροσόλυμα με την εφέστια και θαυματουργή εικόνα της, της επονομαζόμενης Ιεροσολυμίτισσας στο μετόχι του ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ στην Πλάκα των Αθηνών. 
Γράφαμε τότε
« 25 Μαρτίου του 2015 ανήμερα του Ευαγγελισμού μας επισκέφτηκε από τους Αγίους Τόπους της Παλαιστίνης στην Αθήνα η Αχειροποίητος Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας και σκόρπισε την Ευλογία ΤΗΣ στους καθημαγμένους από την αμαρτία και τα μνημόνια Έλληνες.
Η Παραμονή της Εφέστιας αυτής Εικόνας παρατάθηκε κατά πολύ , σαν να ήθελε η Υπεραγία Θεοτόκος   να μας πει κάτι…
 Ελάχιστες μέρες μετά το τέλος της προσκύνησης ΤΗΣ στο μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα , ζήσαμε τα  capital control,  το μεγαλειώδες ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του Ελληνικού Λαού, τις καλοκαιριάτικες υπαναχωρήσεις των πολιτικών μας έμπροσθεν των εκβιασμών των εταίρων και μέσα στο ΠΑΣΧΑ του Καλοκαιριού  βιώσαμε και μαζί με την Ευρώπη την προσφυγική πλημμυρίδα του Ισλάμ.
Τι άλλο θέλουμε για να πειστούμε ότι η Παναγιά μας ακολουθεί και πάλι τα πονεμένα βήματα των παιδιών της στα μαρτύρια και σε αυτό που έρχεται ως καταισχύνη των εχθρών του ΥΙΟΥ ΤΗΣ;
Τότε μαζί με τους εκβιασμούς των εταίρων και τις ύπουλες προθέσεις και παγίδες τους, συνέβησαν και άλλα.
¨Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015, ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ.
ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ;
Η Εικόνα της Ιεροσολυμίτισσας δεν σηκωνόταν γιατί ήταν βαριά! Παρουσιάστηκε η Παναγία σε μια γυναίκα και είπε: «ΔΕΝ ΑΦΗΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ»
Τρεις φορές έγινε απόπειρα να τη σηκώσουν οι μοναχοί που τη συνοδεύουν από τα Ιεροσόλυμα και η εικόνα δεν σηκώνονταν…
Α.Δ. Η πληροφορία στάλθηκε με email από αναγνώστη Πηγή: pentapostagma.gr http://perivolipanagias.blogspot.gr/http://archangelosmichail.gr/Ιουλίου18, 2015» https://www.pentapostagma.gr/2016/03/%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CE%AF-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CE%AF%CE%BB.html
Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν οδυνηρά και γίνονται φρικτότερα  για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα , για κάθε σπιτικό ,για κάθε οικογένεια.
Η κοροϊδία υπερβαίνει την κοινή λογική γιατί την διαχειρίζονται καλοπληρωμένοι σύμβουλοι που θέλουν να διαμορφώσουν τα πιστεύω μας πάνω σε δαιμονικά καλούπια.
Μας άφησε άραγε η ΠΑΝΑΓΙΑ;
ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ
Ήταν μια μεγάλη πνευματική παιδαγωγική περίοδος προς τους καλοπροαίρετους, ώστε  να ετοιμαστούν για τα μεγαλύτερα χτυπήματα που μας ετοίμασαν τα ξένα θηρία;
Βλ. το βδέλυγμα της ονομασίας των Σκοπίων ,πιθανές παγκόσμιες οικονομικές ανατροπές – πισωγύρισμα διεθνών κεφαλαίων –  αναφαινόμενη εμπλοκή με Αλβανούς και Τούρκους μαζί με εσωτερικές αναστατώσεις, προβοκάτσιες τύπου Εξαρχείων.
Τελικά εκείνο το καλοκαιρινό ολοκαύτωμα του Ιουλίου 2018 στο ΜΑΤΙ της Αν. Αττικής ήταν η αρχή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΡΗΝΟΥ μας για να  αφυπνιστούμε, άσχετα με αυτά που μας λένε, ώστε να προστατέψουμε από εδώ και πέρα μόνοι μας τις ζωές και τις οικογένειες μας.
Η ΠΑΝΑΓΙΑ δεν μας εγκατέλειψε απλώς οριοθετούσε το σημείο μέχρι το οποίο μπορεί να ανεχτεί το ανθυγιεινό αυτό περιβάλλον.
Δεκαπενταύγουστος 2018 
Οι Ορθόδοξοι Έλληνες παγώνουν από συγκίνηση και  Χαρά  μαζί με έκπληξη, όταν στον εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τους ανακοινώνετε  η απελευθέρωση από τα μπουντρούμια των φυλακών υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης των δυο απαχθέντων στρατιωτικών μας.
Αντίθετα οι εχθροί της ΠΙΣΤΗΣ παγώνουν από φόβο.
Σου λένε ότι εδώ κάτι συμβαίνει και προσπαθούν να διαχειριστούν το ΘΑΥΜΑ με « μεταμεσονύκτιες παρελάσεις»
Άλλοι πιο σκληροί προσβάλουν την ΑΓΙΑ ΜΟΡΦΗ της με καρτούν για να βρεθούν σύντομα στο χώρο της ενδίκου πνευματικής μισθαποδοσίας.
Και άλλοι πυροβολούν  με κρότου λάμψης την ΑΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ της που προπορεύεται στην διαδήλωση – διαμαρτυρία που έγινε στην Θεσσαλονίκη για την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Λοιπόν οι εχθροί της Ελλάδος ξύπνησαν για τα καλά.
Γνωρίζουν ποιον αληθινό αντίπαλο έχουν απέναντι τους σε αυτό το μέρος που θέλουν να ξεπουλήσουν ολοκληρωτικά  και είναι η ίδια η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ.
Δυο μέρες μετά το χειροπιαστό ΘΑΥΜΑ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ τον  Δεκαπενταύγουστο του 2018 ( με την απελευθέρωση των δυο απαχθέντων στρατιωτικών μας στον Έβρο)    δηλ. στις 17 Αυγούστου, η ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ  παρουσιάστηκε και είπε σε πιστό αδελφό  :
« να  πεις ότι το ΘΑΥΜΑ που έκανα ανήμερα  της Εορτής μου δεν τελείωσε, αλλά ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»

ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ αδελφοί όπου γης.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας   








Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Λιτανεία μετά από δυο χιλιετίες επί της λιθόστρωτης Ρωμαίικης Εγνατίας οδού που κατέληγε στην ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ από την Ρώμη.


Δεν θα πούμε πολλά λόγια , θα αφήσουμε τις εικόνες των λιτανευόντων ανθρώπων πιστών να μιλήσουν από μόνες τους.
Πρώτη Λιτανεία μετά από χιλιάδες χρόνια στο διατηρημένο κομμάτι της λιθόστρωτης Εγνατίας οδού που συνέδεε τα Ρωμαικά χρόνια με τα Βυζαντινά χρόνια της καθ’ ημάς Ανατολής και της Ρωμιοσύνης.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ανήμερα της εορτής του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΙΛΑ αξιώθηκε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αποστολικής Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου να βηματίσει εκεί που βημάτισαν οι ωραίοι πόδες των Αποστόλων και συγκεκριμένα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ και των συνεργατών του ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Σίλα , Τιμοθέου και του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ Λουκά.
Αυτό το λιθόστρωτο κομμάτι συνέδεε το επίνειο της Αρχαίας Νεάπολης, της μετέπειτα Βυζαντινής Χριστούπολης , της σημερινής καβάλας με τους αρχαίους Φιλίππους , όπου και διαδραματίστηκαν τα σπουδαία γεγονότα που περιγράφει στις Πράξεις των Αποστόλων ο Ευαγγελιστής Λουκάς.
Αυτό το λιθόστρωτο τμήμα  της Ρωμαίικής Εγνατίας οδού ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας , ήταν το κομμάτι πού έφερνε  τον Πολιτισμό στην Ευρώπη.
ΚΑΙ εξηγούμεθα , όταν το βημάτιζε  ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ κάπου το 49 με 50 μ.Χ. στο μυαλό του περιφερόταν το όραμα του Μακεδόνα άνδρα που είδε κατ’ όναρ στην Τρωάδα λίγα 24 ωρα πριν.
Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ φορέας της Ελληνιστικής παιδείας γνώριζε πολλά και έτσι πρόσμενε στους Αρχαίους Φιλίππους να συναντήσει σε λίγο  την ψυχή  του Μεγάλου Αλεξάνδρου που τον κάλεσε στην Μακεδονία μέσω του Μακεδόνα άνδρα που είδε στο γνωστό όραμα.
Μετά την ανηφοριά η Αποστολική συνοδεία κάθισε στο ανάγλυφο ίσιωμα του δρόμου , σημείο που ατενίζει προς τα Δυτικά τους Φιλίππους και Ανατολικά την Νεάπολη, που οι ρωμιοί πρόγονοι μας στα βυζαντινά χρόνια την μετονόμασαν σε ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ για να τιμήσουν το γεγονός της απόβασης του ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΥ – ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ για πρώτη φορά στην ηπειρωτική Ευρώπη στο μέρος της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Στο σημείο αυτό της Εγνατίας οδού  που ξεκουράστηκαν οι Απόστολοι ανέπεμψαν δοξολογία στον ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ.
Το σημείο αυτό ως πάτημα των Αποστόλων ήταν γνωστό στα Βυζαντινά χρόνια.
Μια αγία γερόντισσα την δεκαετία του 90 είδε καθ’ ήπαρ ( ζωντανά) τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ και της είπε:
« - σε αυτό το σημείο όπου βρίσκεται η σημερινή ιερά μονή του Αποστόλου Σίλα ξεκουραζόμουν και εγώ καθ’ οδόν προς την Κωνσταντινούπολη»
Δεκάδες ΑΓΙΟΙ πέρασαν από αυτό το μέρος στα χρόνια της υπερχιλιετούς ρωμιοσύνης. ‘
Η παράδοση του πατήματος αυτού υπήρχε από τότε και κυκλοφορούσε σε εχθρούς και φίλους της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Η βυζαντινή ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ έπεσε στα χέρια των τούρκων και άλλαξε όνομα έγινε Καβάλα ώστε να ξεχαστεί το όνομα του ΧΡΙΣΤΟΥ.
Τι έκαναν λοιπόν οι εχθροί  του σκλαβωμένου Ελληνισμού της αγίας αυτής περιοχής ;
Τα απόβλητα της επεξεργασίας των καπνών τα πέταγαν, ουσιαστικά τα συγκέντρωνα σε αυτό το μέρος.
Έτσι το πάτημα αυτό των ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ  που βρίσκεται το κομμάτι της Εγνατίας οδού που διέρχεται από την σημερινή ιερά μονή του Αποστόλου Σίλα το έκαναν μια τεράστια χωματερή , ώστε να χαθεί η ιστορική μνήμη.
Αυτό δεν κάνουν και σήμερα άραγε οι διεθνείς πλαστογράφοι- τυμβωρύχοι της  ιστορίας  της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας;
Όταν η Χριστεπώνυμος ΠΟΛΗ της καβάλας απελευθερώθηκε από την μακρόχρονη  τουρκοκρατία και την ολιγόχρονη βουλγαρική τυραννία απετέλεσε Μητρόπολη των Νέων Χωρών με πρώτο Μητροπολίτη τον κύρο Χρυσόστομο Χατζησταύρου, πρώην πρωτοσύγκελου του Εθνο μάρτυρα και ΑΓΙΟΥ μας Χρυσόστομου της Σμύρνης που κατακρεούργησαν οι τουρκαλάδες – τζιχαντιστές των χρόνων της Μικρασιατικής τραγωδίας.
Ο Δεσπότης αυτός γνώριζε την ιστορική αυτή  παράδοση και αμέσως καθάρισε το άγιο αυτό μέρος που το έκαναν χωματερή για να σβήσουν οι αθεόφοβοι την ευλογία του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.
 Με την σειρά μας έχουμε προσωπικές  μνήμες και αφηγήσεις  που οι πρόσφυγες- ξυπόλητοι πρόγονοι μας που έφτασαν σε αυτό το μέρος μετά τον μεγάλο κατατρεγμό  της Μικράς Ασίας , πειναλέοι διαμένοντας σε αντίσκηνα , βοηθούσαν στον καθαρισμό αυτής της αγίας περιοχής .
Το πάτημα( σημείο που ξεκουράστηκαν οι  απόστολοι)   βρέθηκε μαζί και το κομμάτι της λιθόστρωτης Εγνατίας οδού και στην συνέχεια έπηξαν ( έκτισαν) Ιερά Μονή με τα πενιχρά εισοδήματα τους.


Έτσι η ΕΥΛΟΓΙΑ των ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ αποκαταστάθηκε και σήμερα σε αυτό το μέρος που πρέπει να χαρακτηριστεί ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας αναπέμπονται ύμνοι και ωδές πνευματικές στον ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ.
Βαδίζουμε ως ΕΘΝΟΣ σε δύσκολα και κακοτράχαλα μονοπάτια αλλά έχουμε συνοδίτες του ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ Παύλο- Λουκά- Τιμόθεο και τον εορτάζοντα Σίλα .
Μαζί με αυτούς φωνάζουμε η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ και στηρίζουμε τις ελπίδες μας σε αυτούς τους ΑΓΙΟΥΣ,  ότι κόντρα στις δολιότητες των γεωπολιτικών παιχνιδιών θα αποκαταστήσουν την Ιστορική Αλήθεια.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  
   


Λίγα 24ωρα πριν μπούμε στον άγιο δεκαπενταύγουστο η Παναγία από την Ιερά Μονή Ιβήρων δίνει ΜΕΓΑ μήνυμα.


Ανατριχιαστικά σημεία συμβαίνουν στις μέρες μας.
Κολυμπώντας στα καλά νερά του διαδικτύου και συγκεκριμένα στο ιστολόγιο https://epanastasilae.blogspot.com/  συγκλονιστήκαμε από το παρακάτω βίντεο που μόλις σήμερα αναρτήθηκε.


Προσκυνητής με το κινητό του κατέγραψε το παραπάνω συμβάν στην Ιερά Μονή Ιβήρων και όπως φαίνεται εναργέστατα , κατέγραψε την κίνηση
 ( μεγάλη ταλάντωση )  του μεγάλου και βαρύ  κανδηλιού που βρίσκεται ενώπιον της εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ σε κρύπτη.
Συγκεκριμένα. όπως γνωρίζουν οι προσκυνητές της Ιεράς Μονής η κρύπτη αυτή με την Εικόνα της Παναγίας και το βαρύ ευμεγέθη κανδήλι που σκεπάζεται από υαλοπίνακα. βρίσκεται άνωθεν της παλαιάς  εισόδου της Ιεράς Μονής Ιβήρων διαμέσου της οποίας εισήλθε δια πρώτη φορά η ΕΦΕΣΤΙΟΣ ΕΙΚΩΝ της Παναγίας Πορταιτίσσης το 1000μχ, όταν θαυματουργικό τω τρόπω και βηματίζοντας επί της θαλάσσης ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ την ανέσυρε από τα κύματα.
Γνωστό το θαύμα της επανειλημμένης  μετακίνησης της ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ δίπλα στην θύρα αυτή, που έγινε αιτία να δομηθεί το παρεκκλήσιο εκεί, όπου και φυλάσσεται η ΠΑΝΑΓΙΑ η Πορταίτισσα  σήμερα , το παγκόσμιο αυτό σέβασμα  της οικουμένης.
Την αρχική αυτή θύρα εισόδου της ΕΙΚΟΝΟΣ  των Βυζαντινών  χρόνων  οι Πατέρες της μονής  την έκτισαν( την σφράγισαν ) και άνωθεν αυτής σε ύψος πάνω από  3 μέτρα από το έδαφος έφτιαξαν μια μεγάλη κρύπτη στην οποία  τοποθέτησαν τοιχογραφία – εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και έμπροσθεν αυτής κρέμασαν κανδήλα που ανάβει  ολημερίς και έμπροσθεν αυτής υπάρχει τζάμι προστατευτικό.
Σε αυτή την θέση- κρύπτη  τίθεται το ερώτημα .
Πως είναι δυνατόν να ταλαντεύεται η βαριά  κανδήλα ενώπιον της εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ, όταν δεν υπάρχει αιτιολογία φυσικής αιτίας από ρεύμα αέρος και από άλλα τινά;
Γνωρίζουμε επίσης τι σημαίνει ιστορικά  όταν μετακινείται η κανδήλα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ιβήρων, έμπροσθεν του ΑΓΙΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ.
Δείτε τι συνέβη τις ώρες του Κυπριακού το 74 και σε άλλες περιπτώσεις καταγεγραμμένες από τους Πατέρες.
Αυτή η κίνηση-ταλάντωση  της κανδήλας στην συγκεκριμένη θέση καταγράφηκε όπως φαίνεται με κινητό από προσκυνητή.
Η ΠΑΝΑΓΙΑ δίνει μήνυμα στο καθένα μας και σε όλους .
Δίνει μήνυμα ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ και ΕΓΓΡΗΓΟΡΣΗΣ.
Δίνει μήνυμα στην πολιτική – εκκλησιαστική και στρατιωτική ηγεσία.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Ευχαριστούμε το ιστολόγιο  https://epanastasilae.blogspot.com/  και τον ΘΗΒΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ για την μαρτυρία αυτή.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Να κάνουμε Προσευχή για τον Σεβ.Μόρφου. Ξεκινούν διωγμό εναντίον του μέσα στην Κύπρο.


Ο διωγμός ξεκίνησε από έξω και σήμερα μπήκε στην Κυπριακή βασανισμένη ενδοχώρα.
Τους ενοχλεί ο Προφητικός, Πατερικός και Ρωμαίικος λόγος;
Τους ενοχλεί η αυθεντική κοψιά ενός ιεράρχη που με τον λόγο του αλλοιώνει και δεν φανατίζει;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ξεκινήσαμε  να αναλύουμε  τις τελευταίες προκλήσεις του τούρκου στο ΑΙΓΑΙΟ - Κύπρο και διαβάζοντας κυπριακά ΜΜΕ, κατανοήσαμε  ότι οι χειρότεροι πειρασμοί  είναι από μέσα.
Όταν  η καραμέλα του ρατσισμού καλύπτεται εξωτερικά με ζάχαρη και από μέσα με  δηλητηριώδες  φαρμάκι.
Αλλά και όταν σου στερούν το δικαίωμα του λόγου και της διαφορετικής άποψης, αυτό δεν ονομάζεται ρατσισμός ;
Η Ορθοδοξία δεν μπορεί να ταυτιστεί με τον ρατσισμό και τις άσχημες μορφές του γιατί η ίδια πρωταγωνιστεί εχθρικά απέναντι του. Γιατί η ίδια είναι ιατρείο και βαρύ χειρουργείο αποκατάστασης ψυχών και σωμάτων πολλές φορές.
Το πλάσμα του ΘΕΟΥ είναι ο πόνος και η συνεχής μέριμνα της Ορθοδοξίας που θέλει ευτυχισμένους ανθρώπους, να χαίρονται τα αγαθά του ΘΕΟΥ.
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ έλεγε ότι η Κύπρος θα δεχτεί ένα ράπισμα.
Μήπως είμαστε κοντά;
«Σε μια άλλη εξέλιξη στο μικροσκόπιο της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μπήκαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου.
Όπως πληροφορείται το SigmaLive, η Επίτροπος Διοικήσεως κάνει σκέψεις για παρέμβαση στα πλαίσια του ρατσισμού.  Τις τελευταίες ώρες γίνεται μελέτη του περιεχομένου των δηλώσεων και δεν αποκλείονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες.»  https://www.sigmalive.com/news/local/580652/ti-dilonei-sto-sigma-o-mitropolitis-morfou-meta-ti-thyella-antidraseon
Να το δούμε και αυτό, ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη ότι πλησιάζουμε στην ώρα Ο.

« Τι δηλώνει στο ΣΙΓΜΑ ο Μητροπολίτης Μόρφου μετά τη θύελλα αντιδράσεων
Μιλώντας σήμερα αποκλειστικά στο ΣΙΓΜΑ δήλωσε ότι «οι άνθρωποι τα εγκαταλείπουν όλα, εκτός από τις επιθυμίες τους».
Ο Μόρφου Νεόφυτος που μίλησε για πρώτη φορά για τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ανέφερε ότι «υπάρχει φιλανθρωπία στη Μητρόπολη Μόρφου για αυτούς που αγωνίζονται, ακόμη και στους ομοφυλόφιλους».
Καλά  τα ενεργειακά οικόπεδα Κύπρο, αλλά μείζον η λογική για τους άθεους και ο ΧΡΙΣΤΟΣ για τους πιστούς.
Σε μια δύσκολη συγκυρία ξύνουν πληγές.
Σε μια στιγμή που ο Ελληνισμός στην Ελλάδα και στην Κύπρο πρέπει να είναι ενωμένος και ενδυναμωμένος, κάποιοι κόβουν φέτες ψυχής. Το έργο αυτό  γεωπολιτικοί  χασάπηδες το είδαμε πολλές φορές και γνωρίσαμε τις επώδυνες στιγμές του. Δεν θα πάρουμε από αυτό που προσφέρεται.
Ο κοσμάκης παρ όλα τα πάθη , τις αδυναμίες και τις αμαρτίες του  έχει κοινά σημεία αναφοράς που ενώνονται με την κοινή λογική . Και η κοινή λογική σήμερα λέει ΣΤΩΜΕΝ καλώς, αρχίζει ο διωγμός γιατί έχουν ετοιμάσει εκτός από τα τουρκικά θηρία και άλλα πνευματικά τερατουργήματα. Για να δούμε ποιο θα πρωτοδαγκώσει;
Τελικά όλους μας θα μας καταπιεί η ΧΑΡΙΣ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

2006 ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ- λίγο πριν εισέλθει η Ελλάδα στις περιπέτειες της.

Μας  διηγήθηκαν εκείνη την χρονιά γνωστοί μας  μια συγκλονιστική ιστορία- μαρτυρία .
Που να γνωρίζαμε ότι σε λίγο καιρό θα εισερχόταν  η πατρίδα μας σε μεγάλες περιπέτειες.
Την παραθέσαμε στο fb   το 2017 και αναρτήθηκε από κάποια ιστολόγια.
Την παραθέτουμε, όπως την καταθέσαμε τότε με κεφαλαία γράμματα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΗΤΑΝ ΕΣΠΕΡΑΣ  28 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2006.

ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΔΗΛΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΡΗΜΑΓΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ Η ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΥΠΑΡΡΙΣΙ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ.


ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ ΚΤΗΜΑ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΞΕΡΟΛΙΘΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΘΑΜΝΟΥΣ.

ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΝ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗ.
ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ.

ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΚΑΝΔΗΛΙΑ ..ΘΥΜΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.
ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΟΥΡΟΥΠΩΝΕΙ.
ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ.
Η ΩΡΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΕΡΑΣΜΑ
ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ.




ΞΑΦΝΙΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΕΠΤΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΕΝΟΣ ΨΗΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΠΑΛΑΙΙΚΑ ΡΟΥΧΑ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΡΟΜΑΞΑΝ.

ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΝΑΘΑΡΡΗΣΑΝ ..

ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ..

ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΔΗΛΙΑ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ....
ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΡΑ.

ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΕΦΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ..

ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΣΤΡΑΦΤΑΝ ΜΕ  ΕΝΑ ΥΠΕΡΚΟΣΜΙΟ ΦΩΣ ΕΝΩ ΗΔΗ ΣΟΥΡΟΥΠΩΝΕ...
ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ
ΤΟΥΣ ΕΓΝΕΨΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ.
-ΑΠΟ ΕΔΩ...

ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗ ΞΕΡΟΛΙΘΙΑ ΥΨΟΥΣ ΤΡΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΟΙΞΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΕΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑ..ΙΣΑ- ΙΣΑ ΠΟΥ ΧΩΡΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΛΕΠΤΟΣ...

ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ..ΑΠΟΡΩΝΤΑΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ...




ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ.

ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΙΣΩ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ  ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΕ.

ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΥΠΗΡΧΕ Η ΞΕΡΟΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΛΙΟΚΑΙΡΙΣΜΕΝΑ ΒΡΥΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΠΆΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.

ΕΤΡΙΨΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΠΟΣΒΟΛΏΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΒΕΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΔΗΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ.

ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΘΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.

ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ  ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΕΜΠΛΟ ΤΟΥΣ  ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ  ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ..ΚΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ.

ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ.
ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ.

Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ:

« - ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΧΘΕΣ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ
- ΠΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ..ΤΟΝ ΤΑΔΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΔΕ.
-ΟΤΙ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΝ.»



Αδελφοί ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ  ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ , ΟΤΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ  ΣΩΤΗΡΙΩΔΕΣ ΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ  ΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ.

ΔΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ





Τα γεγονότα ξεκίνησαν από την στιγμή που αποφάσισαν να συγκρουστούν μέσα στην Ελλάδα η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Γερμανία.

Θέλουν να ξαναμοιράσουν τον κόσμο και  μπουρδουκλώνονται σε ένα στενό κομμάτι Ελληνικής γης. 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Η Πατρίδα μας  Σημείον Αντιλεγόμενον μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. 
Αν μπούμε στον προσομοιωτή της γεωπολιτικής και τον φορτώσουμε με τα δεδομένα της τρέχουσας επικαιρότητας θα μας δείξει εικόνες από τα λεγόμενα των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας. 
Ας πάμε λοιπόν … 
Όταν τον Ιούλιο του 2016 έγινε το τουρκικό πραξικόπημα είδαμε στους τηλεοπτικούς δέκτες τούρκους πραξικοπηματίες στρατιώτες να καταλαμβάνουν τις γέφυρες του Βοσπόρου και ακούσαμε πληροφορίες ότι η τουρκική στρατιά του Έβρου εκινείτο προς την Κωνσταντινούπολη για να ελέγξει την εκεί κατάσταση. 
Από ότι φάνηκε το πραξικόπημα ήθελε να αποσπάσει το Ευρωπαικό τμήμα της Τουρκίας με την ΠΟΛΗ. 
Μετά είδαμε τον Ερντογάν να κάθεται πολλές μέρες στην Πόλη μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση στην Άγκυρα. 
Τον επόμενο μήνα τον Αύγουστο του 2016 στην Πετρούπολη η τουρκία συνάπτει στενές σχέσεις με την Ρωσία και από αυτό το ειδύλλιο ξεπετάγεται η συμφωνία του  Turkish Stream και των S– 400 που θα είναι η αντιαεροπορική ομπρέλα προστασίας του. 
 Εν λόγω αγωγός μαζί με τον νέο αγωγό Nord Stream 2Pipeline μέσω  χωρών της Βαλτικής θα μονοπωλούσαν την προσιτή ενεργειακή αυτάρκεια της Ευρώπης της Γερμανίας για πολλά χρόνια και έτσι οποιοσδήποτε άλλος ανταγωνιστής βλEastMed των κοιτασμάτων  των ενεργειακών αντικλίνων  της Αν Μεσογείου θα απαξιωνόταν. 
ΕΠΡΕΠΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να ελέγξουν  το στενό κομμάτι γης από την Κωνσταντινούπολη- ΣΤΕΝΑ- Ανατολική και Δυτική Θράκη – Μακεδονία-  Σκόπια( κλάδος προς κεντρική Ευρώπη) – Ήπειρος – Αλβανία- Στενά Οτράντο (κλάδος προς Ιταλία) . 
 Δεν πέρασε αρκετός καιρός και στην αποδυναμωμένη από τα μνημόνια Ελλάδα ανοίγουν, ουσιαστικά επαναφέρουν το ονοματολογικό των Σκοπίων και τις διαφορές με την Αλβανία( βλ . φήμες για οριοθέτηση συνόρων)  
Στα δυτικά Βαλκάνια αυτές τις ώρες ξέσπασε ο μεγαλύτερος πόλεμος κατασκόπων από την εποχή του ψυχρού πολέμου. 
Οι ισχυροί επιθυμούν να απαλλοτριώσουν ο καθείς ανάλογα με τα συμφέροντα του Έθνη – Ιστορία – Ιερά και Όσια. 
Αν και τα τελευταία χρόνια βρεθήκαμε  στην σκάλα του κακού με τον τούρκο να μας εποφθαλμιά , ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ οικονομούσε τα πράγματα ( τα καθυστερούσε ) μέχρι να μαζέψει τους ισχυρούς της γης σε αυτό το αλωνάκι και να τους βάλλει να αρπαχτούν. 
τώρα ήρθαν τα γεγονότα… 
«Ο Turkish Stream ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ «μάχες» δραματικών εξελίξεων στα Βαλκάνια και στο ΑΙΓΑΙΟ.» 
Πως με καραμπόλα γεωστρατηγικών συμφερόντων θα βγούμε από το Εθνικό αδιέξοδο; 
Με δίχως αναπνοή μας πάνε εκεί που θέλουν οι ισχυροί της γης. 
Σκοπός τους να γίνουμε το ιερό θύμα στο θυσιαστήριο των άνομων προθέσεων τους με σκοπό να διαλυθεί η τουρκία. 
Την τουρκιά την κομματιάζουν ευγενικά βλ. τις δίνουν S– 400 Ρωσία και  F-35  οι ΗΠΑ ενώ εμάς μας κομματιάζουν πραγματικά  και με αίμα. 
Κυκλοφορεί ένα εύλογο ερώτημα τούτες τις ώρες  
Γιατί η Ελληνική κυβέρνηση ( επί ΣΥΡΙΖΑ) δεν απέλασε Ρώσους διπλωμάτες όταν ο Ρώσος υπέγραφε την μελλοντική παράδοση των S– 400 στον τούρκο και ουσιαστικά τον αναγόρευε ρυθμιστή της επικείμενης εμπλοκής στο ΑΙΓΑΙΟ και απέλασε διπλωμάτες ρώσους εξ αιτίας του ονοματολογικού των Σκοπίων; 
Όλα γίνονται για το θεαθήναι και έχουν τριπλές και πολλαπλές ερμηνείες που όταν σκάσουν οι εξελίξεις θα τα καταλάβουμε, αν φυσικά παραμείνουμε ψύχραιμοι λόγω του ΣΟΚ να ξυπνάς με εφιάλτη και να βρίσκεσαι πάλι μέσα σε εφιάλτη. 
Η Ελλάδα και η τουρκία θα βιώσουν βίους παράλληλους με μεγάλες ανατροπές . 
Δεν υπάρχει πλέον εφησυχασμός ούτε καν προβληματισμός μόνο επαγρύπνηση. 
Η ανικανότητα να διαχειριστούν οι καθ όλα αρμόδιοι αυτά που έρχονται θα πληρωθεί άσχημα από όλους μας. 
Καλές οι προσευχές και η μετάνοια από τους Πιστούς σήμερα, αλλά πλέον είναι θέμα ομολογίας και επιβίωσης και θα πρέπει με κάθε δημοκρατικό μέσο να φωνάξουμε STOP και μη παρέκει. 
Η φωτιά μπήκε ήδη  στα σπλάχνα του Έθνους μας 
« Τέτοια κληρονομικά που μας έχει αφήσει ο Χριστός δεν έχουμε δικαίωμα να την εξαφανίσουμε στις μέρες μας.  
Θα δώσουμε λόγο στον Θεό.  
Εμείς, το μικρό αυτό έθνος, πιστέψαμε στον Μεσσία, μας δόθηκε η ευλογία να διαφωτίσουμε όλον τον κόσμο. 
Η Παλαιά Διαθήκη μεταφράσθηκε στην ελληνική γλώσσα εκατό χρόνια πριν από την έλευση του Χριστού.  
Οι πρώτοι Χριστιανοί τι τράβηξαν! κινδύνευε συνέχεια η ζωή τους. Τώρα τι αδιαφορία υπάρχει!… 
 Ενώ ανώδυνα σήμερα, χωρίς να κινδυνεύη η ζωή μας, μπορούμε να διαφωτίσουμε τα έθνη, να γινώμαστε πιο αδιάφοροι;  
Αν σήμερα έχουμε λιγάκι ειρήνη, ξέρεις τι έχουν τραβήξει οι παλιοί;  
Ξέρεις πόσοι θυσιάσθηκαν;  
Τώρα τίποτε δεν θα είχαμε, αν δεν θυσιάζονταν εκείνοι. Και κάνω μια σύγκριση· πώς τότε, ενώ κινδύνευε η ζωή τους, κρατούσαν την πίστη τους, και πώς τώρα, χωρίς καμμιά πίεση, όλα τα ισοπεδώνουν!  
Όσοι δεν έχουν χάσει την εθνική τους ελευθερία, δεν καταλαβαίνουν.  
Τους λέω: «Ο Θεός να φυλάξη να μην έρθουν οι βάρβαροι και μας ατιμάσουν!» και μου λένε: «Και τι θα πάθουμε;»  Ακούς κουβέντα;  
Άντε να λείψετε, χαμένοι άνθρωποι! Τέτοιοι είναι οι άνθρωποι σήμερα. Δωσ’ τους χρήματα, αυτοκίνητα, και δεν νοιάζονται ούτε για την πίστη ούτε για την τιμή ούτε για την ελευθερία. 
Την Ορθοδοξία μας σαν Έλληνες την οφείλουμε στον Χριστό και τους αγίους Μάρτυρες και Πατέρες της Εκκλησίας μας·  
και την ελευθερία μας την οφείλουμε στους ήρωες της Πατρίδας μας, που έχυσαν το αίμα τους για μας.  
Αυτήν την αγία κληρονομιά οφείλουμε να την τιμήσουμε και να την διατηρήσουμε και όχι να την εξαφανίσουμε στις μέρες μας.  
Είναι κρίμα να χαθή ένα τέτοιο έθνος!  
Και βλέπουμε τώρα, όπως πριν αρχίση ένας πόλεμος στέλνουν ατομικές προσκλήσεις, έτσι και ο Θεός με ατομικές προσκλήσεις μαζεύει ανθρώπους, για να κρατηθή κάτι και να σωθή το πλάσμα Του.  
Δεν θα αφήση ο Θεός, αλλά πρέπει και εμείς να κάνουμε ό, τι μπορούμε ανθρωπίνως και για ό, τι δεν μπορούμε να κάνουμε ανθρωπίνως, να κάνουμε προσευχή να βοηθήση ο Θεός.»  Ειπώθηκε το 1992. 
(ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ – ΛΟΓΟΙ Α΄ – ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ) 
 Η Πατρίδα μας  Σημείον Αντιλεγόμενον μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. 
Είναι όμως Επιλεγόμενη  από τον Ουρανό να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στον Επανευαγγελισμό της Ανθρωπότητας. ΑΥΤΌ είναι και το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ του Ουρανού και της Γης με κέντρο αναφοράς την Κωνσταντινούπολη. 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς