Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Η ΠΑΝΑΓΙΑ του ΚΑΛΟΥ απέναντι στο Θηρίο- ΒΟΜΒΑ που «αναπνέει» στα σπλάχνα του ΑΙΓΑΙΟΥ και της Μεσογείου.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
ΞΥΠΝΑΤΕ και  λάβετε μέτρα. 
Η προφητεία συμφωνεί με την σεισμολογία; 
Το είπαν εδώ και πολύ καιρό γέροντες και γερόντισσες 
« πάρτε πνευματικά μέτρα» έρχεται δαιμονικό τσουνάμι. 
Το τεκμηρίωσαν επιστημονικά αρμόδιοι φορείς. 
« Σύμφωνα με νέες έρευνες ξένων και Ελλήνων γεω-επιστημόνων στην περιοχή του Αιγαίου ανάμεσα στη Σαντορίνη και στην Αμοργό υπάρχουν συνολικά πέντε μεγάλα ρήγματα μήκους άνω των 20 χιλιομέτρων το καθένα, τα οποία μπορούν να δώσουν σεισμούς μεγέθους 6,5 έως 7,3 βαθμών.  
Υπάρχουν επίσης τουλάχιστον 20 υποθαλάσσια ηφαίστεια, αλλά μόνο ο Κολούμπος κοντά στη Σαντορίνη φαίνεται να είναι ενεργός. 
Τα παραπάνω δήλωσε επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών Παρασκευή Νομικού, βασικό μέλος της ερευνητικής ομάδας.» από AΠΕ-ΜΠΕ http://www.pronews.gr/ 11 Νοεμβρίου 2017 
Δεν είναι μόνο οι τούρκοι που εποφθαλμιούν το ΑΙΓΑΙΟ, είναι και τα κρυμμένα γεωλογικά τέρατα μέσα στα σπλάχνα του βυθού που εποφθαλμιούν την απέραντη γαλάζια ηρεμία του. 
Μπορεί η Ιστορία να κάνει ομόκεντρους κύκλους σαν το τσουνάμι αλλά όταν την γνωρίζουμε καλά σε αγαστή συνεργασία με την επιστήμη μας καθιστά πανέτοιμους αν το επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις . 
«Η Παναγιά Καλού είναι χωριό της Σαντορίνης, το οποίο βρίσκεται περίπου 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από τα Φηρά. Κατά την απογραφή του 2001 είχε 36 κατοίκους. Διοικητικά ανήκει στο Τοπικό διαμέρισμα Ημεροβιγλίουτου Δήμου Θήρας.
Το όνομα του χωριού προέρχεται από την ύπαρξη εκεί της Εκκλησίας της Παναγιάς του Καλού (Κοίμηση της Θεοτόκου), η οποία κτίστηκε όταν τέλειωσε ο Καιρός του Κακού, η ηφαιστειακή δραστηριότητα, δηλαδή, της περιόδου 1649-1650, η οποία οδήγησε στην εμφάνιση του υποθαλάσσιου ηφαιστείου Κολούμπο ». 
Ποιο είναι το ηφαίστειο Κολούμπο που ¨έκτισε¨ ολόκληρη Εκκλησία;
« Οι άγνωστες εκρήξεις στο Αιγαίο που δημιούργησαν το πιο αινιγματικό υποθαλάσσιο ηφαίστειο στον κόσμο.
«Περισσότερες από 23 υποθαλάσσιες ηφαιστειακές εκρήξεις συνέβησαν τα τελευταία 70.000 χρόνια στο κεντρικό Αιγαίο, εκεί όπου βρίσκεται ένα από τα πιο αινιγματικά ηφαίστεια στον κόσμο, το Κολούμπο. 
Έλληνες και ξένοι επιστήμονες που «ακτινογράφησαν» τον χαρακτήρα του ηφαιστείου μελετώντας τα σεισμικά προφίλ του, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια, το ηφαίστειο αυτό απέκτησε εντυπωσιακές διαστάσεις μέσα από πολυάριθμες εκρήξεις (και όχι χάρη σε μία μόνο έκρηξη όπως πιστευόταν μέχρι σήμερα) ενώ την ίδια ώρα, από αυτά τα δραματικά γεωλογικά φαινόμενα, δημιουργήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή άλλοι 18 υποθαλάσσιοι ηφαιστειακοί κώνοι με ύψος μέχρι και 200 μέτρα. 
Όλα αυτά συνέβησαν επτά χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σαντορίνης σε μία περιοχή ιδιαίτερα «δραστήρια. 
λέει στα ΝΕΑ η Παρασκευή Νομικού, λέκτορας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου της Αθήνας που μαζί με την ομάδα του καθηγητή Κρίστιαν Χάμπσχερ από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, πραγματοποίησαν την έρευνα και δημοσίευσαν την εργασία τους για την πρώτη τρισδιάστατη (3D) εξέλιξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου με βάση την ερμηνεία σεισμικών προφίλ, στην επιθεώρηση Journal of Volcanology and Geothermal Research. 
Σύμφωνα με την εξερεύνηση του κρατήρα με υποβρύχια ρομπότ σε ωκεανογραφικές αποστολές, τα ανώτερα στρώματα του κρατήρα του Κολούμπου είναι πάνω από 250 μέτρα ελαφρόπετρας τα οποία προήλθαν από την ηφαιστειακή έκρηξη του 1650 μ. Χ. ενώ το βαθύτερο ηφαιστειακό στρώμα λεπτόκοκκης τέφρας (κίσσηρης) κοντά στην επιφάνεια του κρατήρα, στα 500μ. βάθος, προέρχεται από παλαιότερη ηφαιστειακή έκρηξη του ηφαιστείου..» http://www.tanea.gr/ Στέφανος Κρίκκης   23/03/2015 
ΠΟΙΟ μπορεί να  είναι το ΘΗΡΙΟ του ΑΙΓΑΙΟΥ; 
Η ΚΑΥΤΗ ΑΝΑΣΑ στο ΑΙΓΑΙΟ 
Κάθε δυο λεπτά «αναπνέει» το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπος κοντά στη Σαντορίνη. 
Η ΔΡΑΚΟΚΤΟΝΙΑ αδελφοί θα γίνει με την ΜΕΤΑΝΟΙΑ και την ΠΡΟΣΕΥΧΗ μας. 
Αλλά και με την ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ Πολιτείας και Κοινωνίας. 
« Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπος που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σαντορίνης και θεωρείται ένα από τα πιο ενεργά και επικίνδυνα της Μεσογείου, στέλνει βίαιες εκροές αερίων κάθε περίπου δύο λεπτά, αναφέρουν Ιταλοί και Έλληνες ερευνητές. 
Χρησιμοποιώντας τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ βαθιάς θάλασσας, αλλά και εξελιγμένα μαθηματικά μοντέλα, οι ερευνητές κατέγραψαν και ανέλυσαν τη θερμοκρασία και την ηλεκτρική αγωγιμότητα των ρευστών, τα οποία εξέρχονται βίαια από το υδροθερμικό πεδίο που βρίσκεται μέσα στο βυθό του κρατήρα του Κολούμπου, σε βάθος 500 μέτρων. 
Η έρευνα ανέδειξε διαφορετικά, αλλά πολύ συγκεκριμένα μοτίβα δραστηριότητας κατά την ενεργητική και την αδρανή φάση του ηφαιστείου, το οποίο είχε βρεθεί σε σχεδόν εκρηκτική κατάσταση τα καλοκαίρια του 2010 και του 2011, όταν μελετήθηκε λεπτομερώς για πρώτη φορά από το αμερικάνικο ερευνητικό σκάφος Nautilus του Πανεπιστημίου του Rhode Island, σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ. 
Η μελέτη, με επικεφαλής τον Ευάγγελο Μπακάλη του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, δημοσιεύεται στο Nature Scientific Reports. Συμμετείχαν επίσης ο επίκουρος καθηγητής Θεόδωρος Μερτζιμέκης από το Τμήμα Φυσικής και η επίκουρη καθηγήτρια Παρασκευή Νομικού από το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Σύμφωνα με τον Ε. Μπακάλη, o οποίος αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1995 και από το 2012 διεξάγει έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, 
«η συγκεκριμένη διεργασία μοιάζει καταπληκτικά με το μηχανισμό μιας καυτής “ανάσας”. 
Είναι η ανάσα του Κολούμπου!. 
Η συγκεκριμένη συμπεριφορά παρατηρείται για πρώτη φορά παγκοσμίως. 
Τα υποθαλάσσια ηφαίστεια είναι εξαιρετικά πολύπλοκα και δυναμικά περιβάλλοντα, που ελάχιστα έχουν μελετηθεί ως σήμερα. 
Όσο συχνότερη είναι η «ανάσα» ενός ηφαιστείου, σε τόσο πιο ενεργή ή και εκρηκτική κατάσταση βρίσκεται.»Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Κρύβει το ΑΙΓΑΙΟ κανένα «τέρας» που μπορεί να ΑΝΑ-σηκώσει τα νερά του ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ και δεν το γνωρίζουμε ; 
« Μέχρι σήμερα ο βυθός της περιοχής ανατολικά της Σαντορίνης μελετήθηκε με το πλοίο «Αιγαίο» το 2001 και το 2006, ενώ νότια της Αμοργού χαρτογραφήθηκε από το αμερικανικό πλοίο «Marcus Langseth» το 2015. Σχετική σεισμική έρευνα είχε γίνει από το γερμανικό πλοίο «Poseidon» το 2006. 
Οι ερευνητές παρουσίασαν τη νέα εργασία στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «Τεκτονοφυσική» (Tectonophysics) με θέμα «Επεκτεινόμενος εφελκυσμός, βύθιση και πλευρική κατάτμηση στις λεκάνες Σαντορίνης – Αμοργού κατά το Τεταρτογενές : Επιπτώσεις στα γεγονότα της Αμοργού του 1956». 
« Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, εκτός από το ρήγμα της Αμοργού που ‘έδρασε’ πριν περίπου 60 χρόνια και το οποίο χρειάζεται κάποιους αιώνες για να ξαναενεργοποιηθεί, τα υπόλοιπα ρήγματα μπορούν να δώσουν σεισμό, χωρίς όμως να είναι δυνατό να προσδιορισθεί χρονικά αν αυτός θα συμβεί σε μερικά χρόνια ή σε δεκάδες χρόνια.  
Όσον αφορά τον κίνδυνο ενός μελλοντικού τσουνάμι, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η περιοχή έχει το σεισμικό δυναμικό που χρειάζεται (μέγεθος σεισμού περίπου 7), καθώς και πολλά απότομα ασταθή πρανή με μεγάλες μορφολογικές κλίσεις κατά μήκος των ρηξιγενών υποθαλάσσιων κρημνών, που μπορούν να δώσουν τσουνάμι, εφόσον ενεργοποιηθούν, όπως έγινε το 1956 με το μεγαλύτερο τσουνάμι του 20ου αιώνα στη Μεσόγειο.  
Είχε προηγηθεί ο σεισμός του 1956, που προκάλεσε 53 θανάτους και πολλές καταστροφές στο νησί της Σαντορίνης και στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένα τσουνάμι που είχε ύψος κύματος έως 30 μέτρων στην Αμοργό, 20 μέτρων στην Αστυπάλαια και δέκα μέτρων στη Φολέγανδρο. 
Στην περιοχή αυτή του Αιγαίου υπάρχουν αρκετά υποθαλάσσια ηφαίστεια εκτός από το γνωστό Κολούμπο κοντά στη Σαντορίνη. Συγκεκριμένα, έχουν εντοπισθεί περίπου 23 υποθαλάσσιοι ηφαιστειακοί κώνοι ευθυγραμμισμένοι στα βορειοανατολικά του Κολούμπου. 
Είναι όμως πολύ μικρότεροι και οι κορυφές τους βρίσκονται πολύ βαθύτερα, έτσι ώστε δεν φαίνεται να υπάρχει πρόσθετος ηφαιστειακός κίνδυνος. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία των επιστημόνων, η ηφαιστειακή δραστηριότητα περιορίζεται στον τομέα του Κολούμπου και δεν συνεχίζεται προς τους τομείς της Ανύδρου και της Αμοργού.» από AΠΕ-ΜΠΕ http://www.pronews.gr/ 11 Νοεμβρίου 2017 
ΤΩΡΑ  ερωτήσεις καίριες  σε όλους εμάς τους γνωστικούς. 
Α. Εκείνη η Γερόντισσα από την Κέρκυρα τον Αύγουστο του 2012 είχε γνώσεις Τεκτονοφυσικής και σεισμολογίας ή επρόκειτο για κάτι άλλο με την περιγραφή κάποιων καταστάσεων; 
« το θηρίο που είναι στο ΑΙΓΑΙΟ θα ξυπνήσει» 4 Αυγούστου 2012 

Β. ο Σεβασμιότατος Μόρφου τονίζει με παρρησία 
 « Θα προηγηθεί ένας σεισμός μεγάλος στην Ελληνική επικράτεια, αυτός θα προκαλέσει μετακίνηση πληθυσμού» 4 Απριλίου 2017 

Γ. «Ο Θεός επιτρέπει να γίνει ΤΩΡΑ ένα τράνταγμα γερό.» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ 
« Έρχονται δύσκολα χρόνια. Θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες… Να το πάρουμε στα σοβαρά, να ζήσουμε πνευματικά. Οι περιστάσεις μας αναγκάζουν και θα μας αναγκάσουν να δουλέψουμε πνευματικά. Καλό όμως είναι να το κάνουμε χαρούμενα και προαιρετικά και όχι από θλίψεις, αναγκαστικά. Πολλοί Άγιοι θα παρακαλούσαν να ζήσουν στην εποχή μας, για να αγωνισθούν… Ο Θεός ας αξιοποιήσει το κακό σε καλό σαν Καλός Θεός. Αμήν » 
Γέροντος Παϊσίου Λόγοι Α” Με πόνο και αγάπη για το σύγχρονο άνθρωπο 
Έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος» Σουρωτή Θεσσαλονίκης πηγή 
ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ και ΙΚΕΣΙΕΣ αναπέμπονται από τον Ουρανό και  την γη για γλυτώσουμε την ΟΡΓΗ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ για την αμαρτία και την διαστροφή που κατέκλυσε την Οικουμένη. 
Το θηρίο του ΑΙΓΑΙΟΥ πιθανώς να είναι κρυμμένο σε κάποιο ενεργό υποθαλάσσιο ηφαίστειο του ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ μας που μπορεί να ξυπνήσει-ενεργοποιηθεί με τέτοιου μεγάλου μεγέθους σεισμούς; 
Ας τα αντιμετωπίσουμε όλα με ΠΙΣΤΗ και ψυχραιμία και συντεταγμένα με συναίσθηση μετάνοιας και βοήθειας στους  δυσκολεμένους συνανθρώπους μας  στην Μεσογειακή λεκάνη–  τυχόν πληγέντες. Ας ελπίσουμε όμως    ότι ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ εξ αιτίας των Αγιομαρτυρικών αιμάτων των προγόνων μας και των μικρών παιδιών  θα δείξει ΕΛΕΟΣ σε εμάς τους αμαρτωλούς  που φυσικά δεν το αξίζουμε λόγω αμετανοησίας. 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς