Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Παθαίνουν οι τούρκοι όταν βλέπουν τις Βυζαντινές σημαίες και κατηγορούν ότι «Η Ελλάδα εισέβαλε στο 20ό νησί μας »! ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

 

«Στο νησί Limoniye (Αλιμιά) της Ελλάδας, το οποίο άνοιξε για διαμονή και τουρισμό  χτίστηκαν δύο εκκλησίες. Στο νησί κυματίζουν ελληνικές και βυζαντινές σημαίες.» γράφει το δημοσίευμα της Sözcü σύμφωνα με το https://www.echedoros-a.gr στις 27 Φεβρουαρίου του 2021 

Άγκυρα.

«Παραβλέποντας το διεθνές δίκαιο (…) στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, η Ελλάδα ξεκίνησε άλλη μία κατοχή ενός νησιού», λέει τούρκικο δημοσίευμα με αφορμή τις εκκλησίες στο ελληνικό νησί Αλιμιά που βρίσκεται μεταξύ της Ρόδου και της Χάλκης, που οι Τούρκοι  σε αυτό καθώς και σε πολλά άλλα νησιά και βραχονησίδες έχουν κατακτητικές βλέψεις.

Μάλιστα, το δημοσίευμα επικαλείται τον απόστρατο συνταγματάρχη Ουμίτ Γιαλίμ που είχε διατελέσει ως γενικός γραμματέας στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας που δηλώνει:  «Τόσο η Ελληνική όσο και η βυζαντινή σημαία έχει τοποθετηθεί σε διάφορα μέρη του νησιού "Λιμόνιγε", που η Ελλάδα το αποκαλεί 

Αλιμιά » 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  στο 

 https://www.echedoros-a.gr/2021/02/20.html#more

" Corriere della Sera: Το Καστελλόριζο είναι Covid-free, όλοι οι κάτοικοι εμβολιάσθηκαν" - Αλλά από τα σατανικά τουρκικά και διεθνή βάσανα είναι free ;


 

«Πάτερ αγαθέ», Δοξαστικό Κυριακής του Ασώτου (Ματθαίος Τσαμκιράνης)- Έδωσε ένα παιδί του ήρωα αξιωματικό το 74 στην Κύπρο για αυτό και τα ακούσματα του ήταν Ουράνια.

 

" Ο κυρ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ήταν τα γυμνασιακά μας  ακούσματα όταν μας πήγαιναν στον εβδομαδιαίο σχολικό εκκλησιασμό . Απολαμβάναμε τότε μικρά παιδάκια πριν μισό σχεδόν αιώνα τον Ουρανό στην Γη, αλλά  δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε την μεγάλη αξία της ψαλτικής σχολής που καθιέρωσε τα επόμενα χρόνια ο ίδιος.  

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ να  πούμε  ότι  ο κυρ ΜΑΤΘΑΙΟΣ έψελνε με ιεροπρέπεια και με πόνο που ξεχείλιζε μαζί με  την ταπεινή συγκίνηση του  γιατί είχε δώσει ένα παιδί του ήρωα έφεδρο αξιωματικό καταδρομέα στην Κύπρο το 74 υπέρ ΠΙΣΤΕΩΣ και ΠΑΤΡΙΔΟΣ με το  μάλιστα οποίο βρεθήκαμε και στα ίδια θρανία. Ήταν ο Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Δημήτριος Τσαμκιράνης. Ο Έφεδρος Ανθυπολοχαγός ("Σήμερα ΛΟΧΑΓΟΣ") Δημήτριος Τσαμκιράνης 1973 B' EΣΣΟ 106 ..Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

"Μια αριστοτεχνική εκτέλεση του περίφημου δοξαστικού της Κυριακής του Ασώτου «Πάτερ αγαθέ» από έναν μεγάλο ερμηνευτή της ψαλτικής τέχνης τον Ματθαίο Τσαμκιράνη. Ο ιερός Υμνογράφος με ιδιαίτερο ποιητικό κάλλος αποδίδει το νόημα της ευαγγελικής περικοπής το οποίο ολοκληρώνει ο ιεροψάλτης ο οποίος αν είναι ως ο Ματθαίος Τσαμκιράνης μεταρσιώνει τους πιστούς στα πλαίσια της λογικής λατρείας της Εκκλησίας. Η υμνογραφία και η μουσική συνιστούν το δίζυγο άρμα την περίοδο του Τριωδίου στην πορεία μας προς την Ανάσταση.

«Πάτερ ἀγαθέ, ἐμακρύνθην ἀπό σοῦ μή ἐγκαταλίπῃς με,

μηδέ ἀχρεῖον δείξῃς τῆς βασιλείας σου·ὁ ἐχθρός ὁ παμπόνηρος ἐγύμνωσέ με,καί ᾖρέ μου τόν πλοῦτον·τῆς ψυχῆς τά χαρίσματα ἀσώτως διεσκόρπισα,ἀναστάς οὖν, ἐπιστρέψας πρός σέ ἐκβοῶ·Ποίησόν με ὡς ἕνα τῶν μισθίων σου,ὁ δι’ ἐμέ ἐν Σταυρῷ τάς ἀχράντους σου χεῖρας ἁπλώσας,ἵνα τοῦ δεινοῦ θηρός ἀφαρπάσῃς με,καί τήν πρώτην καταστολήν ἐπενδύσῃς με, ὡς μόνος πολυέλεος». 

 στο  https://www.pemptousia.gr/2021/02/pater-agathe-doxastiko-kiriakis-tou-asotou-mattheos-tsamkiranis/

 ΑΚΟΥΣΤΕ το υπέροχο ηχητικό ψαλτικό πατώντας επάνω στο σύνδεσμο

https://www.pemptousia.gr/wp-content/uploads/2021/02/05-pater-agathe.mp3ΚΥΡΙΑΚΗ του ΑΣΩΤΟΥ- σήμερα "γιορτάσαμε" σχεδόν όλοι μας και φυσικά η " εξευρωπαισμένη" κατά άλλα πατρίδα που ετοιμάζεται να βιώσει οσονούπω αυτήν την Ευαγγελική Περικοπή .

 


Πολύ καιρό πριν μας τα πουν κάποιοι ειδικοί στο γυαλί, τα προείπε «ακάθαρτον πνεύμα» ενώπιον Ιερών Λειψάνων.

 


Δυσκολεμένη ψυχούλα με « ακάθαρτον πνεύμα»  την ώρα που το πάνε οι οικείοι του να προσκυνήσει Ιερά Λείψανα στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη  

«επιβεβαιώνει καιρό πριν» κάποιους ειδικούς που έβγαιναν μετά  στην τηλεόραση.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα παρακάτω βιώσαμε προσωπικά και αυτά καταθέτουμε.

Το γεγονός αυτό έγινε ακριβώς ένα χρόνο πριν και ήταν σχεδόν ένας μήνας πριν εισέλθουμε στο πρώτο lockdown για τον Covid -19.

Μας το υπενθύμισαν σήμερα  συν προσκυνητές μας που το βίωσαν και οι ίδιοι.

Στην παλαίφατη   ιστορική Ιερά Μόνη Ασωμάτων Πετράκη  με το πολυσχιδές πνευματικό έργο που βρίσκεται στο κέντρο των Αθηνών ανάμεσα στα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της πατρίδας, όπου και ο ανθρώπινος πόνος πλεονάζει, εδώ και πολλές δεκαετίες γίνεται κάθε  Τρίτη Ιερά Παράκληση στους Νεοφανείς Αγίους της Λέσβου Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη ενώπιον των Ιερών Λειψάνων τους , αλλά και κάθε Παρασκευή γίνεται Παράκληση στην Θαυματουργό και Αγία Μεγαλομάρτυρα Παρασκευή ενώπιον της Τιμίας Κάρας της.

Έτσι μια Τρίτη ένα χρόνο πριν, βρεθήκαμε μετά τον εσπερινό στην καθιερωμένη Παράκληση των Νεοφανών Αγίων της Λέσβου.

Η τότε καθημερινότητα μας πριν ένα ακριβώς χρόνο δεν μπορούσε να «πιστέψει» το πώς θα άλλαζε δραματικά μέσα σε λίγες μέρες.

Κάποιοι Γέροντες και Γερόντισσες  μόνο με την προσευχή τους μας έδιναν μηνύματα πριν  πολλά χρόνια, ότι έρχονται συγκλονιστικά πράγματα στην ανθρωπότητα και μιλούσαν και για διωγμό της εκκλησίας.

Αυτά τότε όμως ήταν ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο.

Στο τέλος της Ιεράς Παράκλησης μπήκαμε όλοι στην σειρά για να προσκυνήσουμε τα Χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Νεοφανών Αγίων που μαζί με τα δεκάδες άλλα Ιερά Λείψανα της Ιεράς Μονής είναι  Θησαυρός , Παρακαταθήκη  και  Πνευματικό Αλεξικέραυνο στο κέντρο μάλιστα της πολύβουης και εφάμαρτης μεγαλούπολης.

Κάποιοι όμως έσπρωχναν στην σειρά και βιαζόταν να προσκυνήσουν. Ήταν κάποιοι γονείς που κρατούσαν γερά έναν έφηβο και προσπαθούσαν να τον οδηγήσουν ενώπιον των Ιερών Λειψάνων.

Κάναμε όλοι πίσω και αφήσαμε διάδρομο  στους ταλαίπωρους γονείς να φέρουν το παιδί τους ενώπιον της Λειψανοθήκης.

Δεν ήταν και τόσο καλό το θέαμα για να το περιγράψουμε, αλλά θα μείνουμε στο εξής περιστατικό.

Το παιδί τελικά δεν προσκύνησε, αλλά γύρισε προς τους άλλους προσκυνητές που καθόταν στην σειρά και τους είπε εμπαίζοντας τους :

-        εε εσείς, τι κάθεστε στην σειρά για να φιλήσετε ;

-        Θα πεθάνετε όλοι σας, δεν βλέπετε αυτά που πάτε να φιλήσετε είναι γεμάτα θάνατο , είναι γεμάτα με κορονοιό.   

Φυσικά κανέναν δεν έπεισε το ακάθαρτο πνεύμα, γιατί όσοι βρεθήκαμε εκεί ,είμασταν για να λάβουμε την Ζωοποιό Χάρη που πηγάζει από τα Ιερά μας Λείψανα.

Και φυσικά το ίδιο εξακολουθούμε να κάνουμε.

 Σε εκείνη όμως  την χρονική συγκυρία η ειδησεογραφία των  ΜΜΕ δεν προδίκαζε τίποτε από αυτά που ερχόταν.

Και τι ήλθε σε λίγο καιρό;

Κάποιοι ειδικοί από το γυαλί να επιβεβαιώνουν την « διάγνωση» του ακάθαρτου πνεύματος.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

 

ΟΛΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ - Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για έκρηξη σε πλοίο στον κόλπο του Ομάν

 


ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΣΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΑΝ από όπου διέρχεται το 30% της παγκόσμιας τροφοδοσίας με πετρέλαιο βρίσκεται στο επίκεντρο πιθανών καταιγιστικών εξελίξεων.

Μόλις πριν λίγες ώρες επισημαίναμε: "  Τζο Μπάιντεν προς το  Ιράν «Δεν μπορείτε να δράτε ατιμώρητα.»- Ακολουθεί την στρατηγική Τράμπ - ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ "  βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/02/blog-post_732.html

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 28 Φεβρουαρίου 2021 - ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ από το https://sputniknews.com/middleeast/202102271082207644-tel-aviv

" Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ δήλωσε σήμερα ότι η «αρχική εκτίμησή» του είναι ότι το Ιράν είναι υπεύθυνο για την έκρηξη σε ισραηλινής ιδιοκτησίας πλοίο χθες στον Κόλπο του Ομάν.

«Το Ιράν επιδιώκει να πλήξει ισραηλινές υποδομές και ισραηλινούς πολίτες», δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας στο δημόσιο δίκτυο Kan. Η θέση του πλοίου σχετικά κοντά στο Ιράν εγείρει την ιδέα, την εκτίμηση ότι ήταν οι Ιρανοί». «Αυτήν την στιγμή, σε επίπεδο αρχικής εκτίμησης, δεδομένης της εγγύτητας και της συγκυρίας- αυτή είναι η εκτίμησή μου», δήλωσε ο Μπένι Γκαντζ προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει βαθύτερη έρευνα.

Η έκρηξη σημειώθηκε χθες το πρωί στο οχηματαγωγό MV Helios Ray στον Κόλπο του Ομάν. Αμερικανός, αμυντικός αξιωματούχος στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι η έκρηξη δημιούργησε ρήγματα στο κύτος του πλοίου. Η αιτία της έκρηξης δεν είναι σαφής και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Το πλοίο ανήκει στην εταιρεία του Τελ Αβίβ Ray Shipping μέσω εταιρείας που είναι καταχωρημένη στην Νήσο του Μαν. Ο ιδιοκτήτης του, σύμφωνα με το δίκτυο Kan, ο Ραμί Ούνγκαρ, δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «η ζημιά είναι δύο οπές διαμέτρου 1,5 μέτρου περίπου, αλλά δεν είναι σαφές αν προκλήθηκαν από πύραυλο ή από νάρκες που τοποθετήθηκαν στο πλοίο».https://www.militaire.gr/to-israil-katigorei-to-iran-gia-ekrixi-se-ploio-ston-kolpo-toy-oman/

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Ο Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης με δάκρυα εξιστορεί πως ενώπιον του ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ του Ησυχαστή Γέροντος του περιέγραψε τα ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ που τον επισκέφτηκαν και προσκύνησε το Μεσαίο.

 


Ζωγραφίζουμε στους τοίχους τους αγωνιστές του 21 αλλά δυστυχώς όχι στις ψυχές - φέτος ο τούρκος θα μας κάνει ένα καλό - θα τους ζωγραφίσουμε στις ψυχές

 


" O Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης εν όψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, δημιούργησε μια τεράστια τοιχογραφία με ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης σε τοίχο του κολυμβητηρίου της πόλης επιφανείας 900 τ.μ.

Ο εθνομάρτυρας Γρηγόριος ο Ε', πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ο οποίος απαγχονίστηκε από τους Τούρκους και η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τον ανακήρυξη Άγιο, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Γρηγόριος Δίκαιος Παπαφλέσσας, ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Κωνσταντίνος Κανάρης, ο Νικηταράς, η Μαντώ Μαυρογένους, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός που έγραψε τον Εθνικό μας Ύμνο και ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας ο Ιωάννης Καποδίστριας, μας θυμίζουν σε ποιους οφείλουμε σήμερα την ελευθερία μας" ΠΗΓΗ φωτο .https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/42184-o-toixos-ton-iroon-tou-1821-ston-dimo-arguroupolis-foto

ΑΝ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΜΕΘΑ ΑΝΑΠΟΛΟΓΗΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 21.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ 200 ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΜΑΥΛΙΣΟΥΝ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΚΑΤΗΧΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ  ΚΑΤΩ.

ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ  ΦΟΡΕΑΣ  ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΝΣΑΡΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ. 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί - τα τελευταία 24ωρα βομβαρδιζόμαστε με ότι πιο αισχρό, διεστραμμένο, σατανικό και ανθελληνικό υπάρχει και υπάρχει και συνέχεια. Πριν λίγες ημέρες μας είπε γέροντας και το γράψαμε " σας ετοιμάζουν πολλές εκπλήξεις"

200 χρόνια μετά το άγιο και ηρωικό 21 , τι χρείαν έχουμε τρομοκρατικού λόγου ;

  ΑΝΑΛΗΘΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΌΣΟ ΚΑΚΌ ΟΣΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΝΤΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ 

" Στη σημερινή «δημοκρατία»: Ο Θάνος Βερέμης λέει ότι «Τούρκοι θα εισβάλουν τις προσεχείς ημέρες στο Καστελλόριζο και θα μας κλείσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης»! Τρομοκρατούν τους Έλληνες και καλλιεργούν την ηττοπάθεια για να προωθήσουν τις εθνικές υποχωρήσεις." https://www.newsbreak.gr/media/182779/simera-sti-dimokratia-adianoiti-dilosi-toy-antiproedroy-toy-eliamep-gia/


«Συναγερμός» στην EE για απάτη με 900 εκατ. δόσεις εμβολίων - Ξεκινά έρευνα η OLAF

 


" Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης  (OLAF) ερευνά απάτη με την προσφορά συνολικά 900 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων από μεσάζοντες σε ευρωπαϊκές χώρες.

 

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναφέρει προσφορές από υποτιθέμενους «μεσάζοντες» για την προμήθεια, συνολικά, 900 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 έναντι 12,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η OLAF, η υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της διαφθοράς, η οποία έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα.

 

«Η OLAF έλαβε πληροφορίες από πολλές χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για προσφορές εμβολίων κατά της Covid-19 από υποτιθέμενους μεσάζοντες», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της υπηρεσίας.

 

«Μέχρι στιγμής, όλες οι προσφορές μαζί αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 900 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων με συνολική απαιτούμενη τιμή 17,7 δισεκατομμυρίων ευρώ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Οι φαρμακευτικές εταιρείες που κατασκευάζουν τα εμβόλια δηλώνουν ότι πωλούν μόνο και απευθείας σε κυβερνήσεις.

 

Η OLAF προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι απατεώνες επιδιώκουν να πωλήσουν εμβόλια σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Δύο αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασαν ανησυχία για τα εμβόλια «φαντάσματα» που βρίσκονται στην αγορά.

 

«Υπάρχει μία πραγματικά μεγάλη ποσότητα...Κανείς δεν έχει ιδέα τι υπάρχει μέσα στα φιαλίδια...Στην καλύτερη περίπτωση ό,τι υπάρχει δεν είναι αποτελεσματικό, στην χειρότερη είναι πολύ σοβαρό θέμα».


 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ https://www.lifo.gr/now/world/synagermos-stin-ee-gia-apati-me-900-ekat-doseis-embolion-xekina-ereyna-i-olaf?utm_medium=Social&utm_source


"τι δεν καταλαβαίνουμε ότι μπήκαμε σε πολιτική ανωμαλία εξ αιτίας πραγματικής ανωμαλίας;"

ΑΠΟ ΑΣΚΗΤΗ - " ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ" - ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΨΑΛΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΣΑΣ ΜΟΡΦΟΥ

 


φώτο από https://www.kathimerini.gr/investigations/

ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ.

Τι γίνεται στην Μεγαλόνησο; 

Νέο περιστατικό διαδραματίστηκε πριν από λίγο εντός του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος, όταν άντρας εισήλθε στην αυλή του κτήριου και επιτέθηκε φραστικά σε δημοσιογράφο.

Λόγος ήταν για ακόμη μία φορά το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision. Συγκεκριμένα ο άντρας βρέθηκε μπροστά σε δημοσιογράφο του ΡΙΚ και σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να του φωνάζει και να τον βρίζει. Ο δημοσιογράφος, όπως φαίνεται και στο βίντεο, προσπάθησε να αποφύγει τον άντρα τονίζοντας του πως πρέπει να απομακρυνθεί λόγω κορωνοϊού. Ο άντρας αφού είπε όσα ήθελε να πει αποχώρησε.

Μέλη της Αστυνομία βρέθηκαν στο σημείο και συνόδευσαν τον άντρα σε τοπικό αστυνομικό σταθμό για κατάθεση. Αναμένεται να κατηγορηθεί γραπτώς."https://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/1135642/antras-boykare-sto-rik-kai-epitethike-frastika-se-dimosiogafo-binteo

Eurovision 2021: Σε μπελάδες η Κύπρος για το «σατανικό» της τραγούδι

O τίτλος του τραγουδιού είναι «El Diablo» 

Ομάδα πολιτών, που αυτοπροσδιορίζονται “χριστιανοί”, έχουν ξεσηκωθεί και ζητούν να αποσυρθεί το τραγούδι από τον φετινό, 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Μάλιστα, η αστυνομία στην Κύπρο έχει τεθεί σε συναγερμό, ύστερα από απειλητικά τηλεφωνήματα αγνώστων στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ), ότι θα κάψουν το κτίριο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα «Πολίτης».https://www.newsit.gr/media/Eurovision-2021-se-mpelades-i-kypros-gia-to-sataniko-tis-tragoudi-video/3229935/ 

  

οι Προφήτες ομίλησαν - οι λαοί παρακολουθούν- τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ πυροδοτούνται με εξελίξεις.

 


φώτο από το  https://www.echedoros-a.gr


ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΏΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σήμερα  27 Φεβρουαρίου του 2021-"¨Πολιτικός αναβρασμός στα Βαλκάνια: Εκλογές σε Βουλγαρία, Αλβανία και η «επόμενη μέρα» στο Κόσοβο¨ Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

25 Φεβρουαρίου του 2021 - Ο πρόεδρος της Αλβανίας μιλά για την «αλβανική άνοιξη»


 ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΜΕ στις 14 Φεβρουαρίου του 2021 " ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ " Βράζουν τα Βαλκάνια"  ΠΗΓΗ βλ . https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/02/blog-post_71.html

"Ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, ο οποίος κατηγορείται από τη Σερβία για εγκλήματα πολέμου, «επέστρεψε στην ιδέα της ένωσης μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας», όπως αναφέρει δημοσίευμα του Κοσόβου.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με υποστηρικτές του κόμματος που ηγείται, ο Ραμούς Χαραντινάι τόνισε ότι παρόλο που έχουν περάσει 20 χρόνια από τον πόλεμο με τη Σερβία, η κατάσταση είναι στάσιμη.

Μεταξύ των άλλων προειδοποίησε τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς ότι το Κοσσυφοπέδιο θα ενταχθεί στην Αλβανία το 2025, εάν δεν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου" https://www.echedoros-a.gr

Το ΑΠΕ – ΜΠΕ κάνει μια ουσιαστική περιγραφή των δρώμενων στα βόρεια σύνορα μας - πολλά θα διαβάζετε , άλλα ένα θα καταλάβουμε : ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ είπε  σε στρατιωτικούς "η απειλή είναι από την Αλβανία, ακούστε τον Γέροντα"

"Βουλευτικές εκλογές διενεργήθηκαν στο Κόσοβο, στις 14 Φεβρουαρίου, ενώ στις 4 Απριλίου ψηφίζουν οι Βούλγαροι και στις 25 του ίδιου μήνα οι πολίτες στην Αλβανία. Στο Κόσοβο οι πρόωρες εκλογές ανέδειξαν θριαμβευτή το κίνημα “Αυτοδιάθεση” και το διεθνές ενδιαφέρον εντείνεται για τις μετεκλογικές εξελίξεις στην πιο εύφλεκτη γωνιά της Βαλκανικής.

Στην Αλβανία κυριαρχεί ήδη στην πολιτική σκληρή αντιπαράθεση για το θέμα της διαχείρισης της πανδημίας, το ίδιο και στην Βουλγαρία όπου οι νεκροί από την Covid- 19 ανέρχονται σε δέκα χιλιάδες και τα κρούσματα έχουν εκτοξευτεί στις διακόσιες σαράντα χιλιάδες.

Ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Βελιγράδι, Νίκος Πέλπας, γράφει για το “φαινόμενο Άλπιν Κούρτι”, τον ηγέτη του κινήματος των Αλβανών του Κοσόβου το οποίο σάρωσε με ποσοστό 47% απωθώντας από την εξουσία τους παλιούς ηγέτες του UCK, όπως ο Χακίμ Θάτσι, ο Ραμούς Χαραντινάϊ κ.α. που από το 1999 κυριαρχούσαν στην πολιτική σκηνή:

“Στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 14ης Φεβρουαρίου στο Κόσοβο το κίνημα «Αυτοδιάθεση» που ηγείται ο Άλμπιν Κούρτι κατατρόπωσε όλους τους αντιπάλους και αναδείχτηκε νικητής των εκλογών καταλαμβάνοντας το 47% των ψήφων.

Το “φαινόμενο Άλπιν Κούρτι”

Το ποσοστό αυτό δεν κατάφερε να αποσπάσει κανένα κόμμα μέχρι σήμερα από το 2002 που διεξήχθησαν οι πρώτες βουλευτικές εκλογές, όταν ακόμη το Κόσοβο βρισκόταν υπό την διοίκηση του ΟΗΕ. Τότε η Δημοκρατική Ένωση Κοσόβου (LDK) του ιστορικού ηγέτη Ιμπραχίμ Ρουγκόβα έλαβε το 45,6% των ψήφων.

Ο Άλμπιν Κούρτι με την νίκη του Κόμματος του στις εκλογές της περασμένης Κυριακής κατέγραψε ένα ιστορικό εκλογικό ρεκόρ αλλά ταυτόχρονα έστειλε στο περιθώριο τα κόμματα που ίδρυσαν πρώην οπλαρχηγοί των ανταρτών του UCK και τα οποία κυριαρχούσαν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στην πολιτική σκηνή.

Το κίνημα «Αυτοδιάθεση» από μία αντισυστημική οργάνωση νεαρών επαναστατών το 2005 οι οποίοι έγραφαν συνθήματα κατά των ξένων «αποικιοκρατών» όπως αποκαλούσαν τις ξένες ειρηνευτικές δυνάμεις και έριχναν αυγά και γιαούρτια στους «βολεμένους» ντόπιους πολιτικούς, εξελίχθηκε σε κόμμα εξουσίας. Ο αρχηγός του κινήματος Άλμπιν Κούρτι έχει “περγαμηνές” στο βιογραφικό του που θα ζήλευε κάθε επίδοξος πολιτικός.

Την περίοδο 1997-98 ως φοιτητής της σχολής Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων του πολυτεχνείου της Πρίστινας οργάνωνε καθημερινά μαζικές ειρηνικές διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Μιλόσεβιτς καταγγέλλοντας την καταπίεση που υπόκειται ο αλβανικός πληθυσμός. Εκείνες οι διαδηλώσεις ήταν τόσο καλά οργανωμένες που προβλήθηκαν έντονα από τα ξένα ΜΜΕ και επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την διεθνή κοινή γνώμη υπέρ των αλβανικών αιτημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι το καθεστώς Μιλόσεβιτς βρέθηκε τότε σε πολύ δύσκολη θέση και αμηχανία διότι δεν ήξερε πώς να αντιμετωπίσει αυτόν τον Γκαντικό τρόπο αντίστασης ενώ οι διαδηλώσεις γίνονταν καθημερινά μαζικότερες. Τον Απρίλιο του 1999 κατά την διάρκεια των νατοϊκών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας ο Κούρτι συνελήφθη και καταδικάστηκε από σερβικό δικαστήριο σε κάθειρξη δεκαπέντε ετών με την κατηγορία «της απειλής για την εδαφική ακεραιότητα της Γιουγκοσλαβίας και τον σχεδιασμό εχθρικών δραστηριοτήτων».

Οδηγήθηκε στις φυλακές του Ποζάρεβατς όπου έμεινε δύο χρόνια μέχρι το 2001 όταν ο τότε πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα του απένειμε χάρη. Επιστρέφοντας στην Πρίστινα και αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του επέστρεψε στην παλιά του τέχνη, οργανώνοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και δράσεις με στόχο αυτήν την φορά την αποδέσμευση του Κοσόβου από το καθεστώς της διεθνούς επιτήρησης, την ένωση με την Αλβανία, την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, κατηγορώντας τους πολιτικούς που προέρχονταν από τον UCK και ασκούσαν την εξουσία ότι ξεπούλησαν τα πάντα για να γεμίσουν τις τσέπες τους.

Το 2005 με συντρόφους του ακτιβιστές των φοιτητικών χρόνων ίδρυσαν το κίνημα «Αυτοδιάθεση» το οποίο οι πολιτικοί αναλυτές κατατάσσουν ιδεολογικά στην αποκαλούμενη πατριωτική κεντροαριστερά. Το κίνημα αυτό από το 2012 και εδώ κέρδιζε τις εκλογικές αναμετρήσεις ωστόσο ποτέ δεν κατάφερνε να βρει συμμάχους ώστε να ηγηθεί κάποιας κυβέρνησης. Αυτό άλλαξε τον Φεβρουάριο του 2020 όταν συμμάχησε με την Δημοκρατική Ένωση Κοσόβου και ο Κούρτι ανέλαβε πρωθυπουργός.

Η διακυβέρνηση του ωστόσο ήταν βραχείας διάρκειας. Η κυβέρνηση ανατράπηκε μετά από 52 ημέρες όταν αποχώρησε από τον συνασπισμό η Δημοκρατική Ένωση ύστερα από παρέμβαση των ΗΠΑ που θεωρούσαν τον Κούρτι αναξιόπιστο και μη ελεγχόμενο. Ο ίδιος τότε είχε καταγγείλει ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά δρώμενα του ειδικού απεσταλμένου του Ντόναλντ Τράμπ, Πρέσβη Ρίτσαρντ Γκρένελ.

Το πολιτικό «παζάρεμα» για το σχηματισμό κυβέρνησης

Σήμερα ο Κούρτι είναι αδιαμφισβήτητος νικητής των βουλευτικών εκλογών με ένα μεγάλο ποσοστό αλλά… και πάλι δεν έχει αυτοδυναμία. Με το 47% που έλαβε το κίνημα «Αυτοδιάθεση» καταλαμβάνει 56 έδρες επί συνόλου 120 που συνθέτουν την βουλή του Κοσόβου. Αυτές τις μέρες ο Κούρτι βρίσκεται συνεχώς σε διαβουλεύσεις αναζητώντας συμμάχους. Το δεύτερο σε δύναμη κόμμα το Δημοκρατικό που έλαβε το 17% των ψήφων απέρριψε ήδη το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κούρτι.

Άλλωστε το κόμμα αυτό είναι ακέφαλο με δεδομένο ότι ο ιδρυτής του Χάσιμ Θάτσι και ο πρόεδρος του Κάντρι Βέσελι βρίσκονται στις φυλακές του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης ως κατηγορούμενοι για εγκλήματα πολέμου, Την συνεργασία δήλωσε ότι αρνείται και η Δημοκρατική Ένωση Κοσόβου που ήρθε τρίτο κόμμα στις εκλογές με 13,1%.

Ο πρώην πρωθυπουργός Ράμους Χαραντινάι του οποίου η Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσόβου έλαβε το 7,5% των ψήφων δείχνει πρόθυμος να συνεργαστεί ζητάει ωστόσο την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος εκλέγεται από την βουλή.

Ο Κούρτι δεν δείχνει διατεθειμένος να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα. Η μόνη λύση που μένει είναι να συνεργαστεί με τους μειονοτικούς βουλευτές οι οποίοι είναι 20 και απ αυτούς οι δέκα προέρχονται από την σερβική εθνική κοινότητα. Κατά πάσα πιθανότητα εκεί θα οδηγηθούν τα πράγματα. Ο Κούρτι αυτή την στιγμή έχει την υποστήριξη έξι μη Σέρβων μειονοτικών βουλευτών.

Οι Σέρβοι δεν αναμένεται να ψηφίσουν τον Κούρτι για πρωθυπουργό αλλά μπορεί ενδεχομένως να του εξασφαλίσουν απαρτία στην βουλή με δεδομένο ότι για να διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή κυβέρνησης απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον 80 βουλευτών.

Ήδη οι πολιτικοί εκπρόσωποι των Σέρβων άρχισαν να διαρρέουν ότι μπορεί να βοηθήσουν την εκλογή της κυβέρνησης Κούρτι εάν λάβουν κάποιο αξιόλογο υπουργείο μιας και το Σύνταγμα ορίζει ως απαραίτητη την συμμετοχή ενός Σέρβου στην κυβέρνηση.

Οι προτεραιότητες του Κούρτι και ο διάλογος με την Σερβία

Όπως και να έχει σύντομα θα φανεί εάν το πολιτικό αυτό παζάρεμα θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Εκείνο ωστόσο που απασχολεί εντονότερα την κοινή γνώμη είναι η επόμενη ημέρα και πως θα αντιμετωπίσει ο νέος πρωθυπουργός τα φλέγοντα ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Από την πλευρά της η διεθνής κοινότητα ενδιαφέρεται για την στάση που θα τηρήσει η νέα κυβέρνηση στην διαδικασία του διαλόγου με την Σερβία για την οριστικής επίλυσης του ζητήματος του Κοσόβου.

Ο Άλμπιν Κούρτι αμέσως μετά την νίκη στις εκλογές δήλωσε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του θα είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της, η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας, οι μεταρρυθμίσεις για την δημιουργία κράτους δικαίου και η πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο διάλογος με την Σερβία δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον Κούρτι. Σε συνέντευξη του μετά τις εκλογές για το σερβικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Vreme» ανέφερε ότι ο διάλογος με την Σερβία βρίσκεται στην πέμπτη ή έκτη θέση των προτεραιοτήτων του. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Κούρτι δεν θα αποχωρήσει από τον διάλογο με την Σερβία αλλά ούτε θα επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο για την επίτευξη κάποιας συμφωνίας. Η τακτική του προσβλέπει στην καταλυτική παρέμβαση των ΗΠΑ υπό την μορφή πιέσεων προς την Σερβία ώστε να αποκομίσει όσο μπορεί περισσότερα οφέλη.

Ο Κούρτι ελπίζει ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επιστρέψει στην πολιτική των πιέσεων κατά του Βελιγραδίου και θα εγκαταλείψει την πολιτική των συμβιβασμών και των αμοιβαίων υποχωρήσεων που εφάρμοζε η κυβέρνηση Τραμπ. Γι αυτό το λόγο άλλωστε ο Κούρτι ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Τζο Μπάιντεν και κάλεσε του Αλβανούς των ΗΠΑ να τον ψηφίσουν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Οι αναλυτές– ακόμη και Αλβανοί από το Κόσοβο– αμφιβάλλουν για την επιτυχία της τακτικής που προανήγγειλε ο Κούρτι για την διαδικασία του διαλόγου με την Σερβία.

Επισημαίνουν ότι πρόκειται για αναχρονιστική προσέγγιση που βασίζεται σε δεδομένα της τελευταίας δεκαετίας του περασμένου αιώνα όταν η Ρωσία ήταν αδύναμη σε διεθνές επίπεδο και η Σερβία βρισκόταν στο καναβάτσο χωρίς φίλους και συμμάχους πρόθυμους να την βοηθήσουν”. Όλα αυτά με τον κορονοϊό να καλπάζει έχοντας προσβάλει έως τώρα 67.906 ανθρώπους, εκ των οποίων πέθαναν 1587.

Πολιτική οξύτητα στην Αλβανία

Παρά το γεγονός ότι η προεκλογική εκστρατεία δεν έχει ξεκινήσει επισήμως, η χώρα ζει ατμόσφαιρα εκλογών, με χαρακτηριστικό της την εντεινόμενη πολιτική οξύτητα.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, διεκδικεί και τρίτη θητεία ώστε να ολοκληρώσει, όπως ισχυρίζεται, τις μεταρρυθμίσεις που έχει ξεκινήσει”, μεταδίδει από το Αργυρόκαστρο ο ανταποκριτής μας Παναγιώτης Μπάρκας και προσθέτει:

“Η αντιπολίτευση, από την πλευρά της, κατέρχεται στις εκλογές με σύνθημα στις 25 Απριλίου “χάνει ο Ράμα, κερδίζει η Αλβανία”. Λόγω της πανδημίας, η πολιτική αντιπαράθεση έχει μεταφερθεί εξολοκλήρου στα ΜΜΕ και το διαδίκτυο.

Η διαφαινόμενη συμμετοχή ατόμων που ελέγχονται για εμπλοκή στο οργανωμένο έγκλημα στις λίστες των κομμάτων, έχει κινητοποιήσει τις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ και των χωρών της ΕΕ, και σε μία περίπτωση η πρέσβης των ΗΠΑ αξίωσε την αφαίρεση από το ψηφοδέλτιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, υποψηφίου που ελέγχεται για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η αμερικανική παρέμβαση προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού Ράμα ο οποίος κατηγόρησε πρεσβευτές δυτικών χωρών για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις.

Ο Ράμα έχει επιδοθεί σε εκστρατεία εγκαινίων και ανακοίνωσης έργων και μεταρρυθμίσεων διακηρύσσοντας ότι μόνο το κόμμα του μπορεί να οδηγήσει μπροστά τη χώρα και χαρακτηρίζοντας την αντιπολίτευση ανίκανη για να διαχειριστεί κυβερνητικές ευθύνες.

Για τον Έντι Ράμα, ωστόσο, ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο να μην θεωρείται το αντιπολιτευτικό Δημοκρατικό Κόμμα και ο αρχηγός του Λιουλεζίμ Μπάσα, αλλά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, τον οποίο κατηγορεί ότι κάνει ανοιχτό προεκλογικό αγώνα υπέρ του Κόμματος Σοσιαλιστικής Ένταξης του οποίου ηγείτο προτού αναλάβει το ύπατο αξίωμα του και φεύγοντας άφησε διαδοχό του την σύζυγό του Μονίκα.

Ο πρόεδρος Μέτα από την πλευρά του, δεν χάνει ευκαιρία να επιτίθεται στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Έντι Ράμα με σκληρές κατηγορίες για διαφθορά συντηρώντας ανοιχτή μια οξεία αντιπαράθεση που διαρκεί τα δυο τελευταία χρόνια.

Η αντιπολίτευση επικεντρώνει την κριτική της σε καταγγελίες για αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα, για διαφθορά, έλεγχο της κυβέρνησης από το οργανωμένο έγκλημα, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και βεβαίως στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όπου η χώρα μετράει έως τώρα 1750 νεκρούς και 105.000 κρούσματα.

Σε αυτό το κλίμα οι δημοσκοπήσεις μολονότι δεν θεωρούνται αξιόπιστες, δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα. Έως τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή στις εκλογές 16 πολιτικά κόμματα από τα περισσότερα από 70 που αριθμούνται στη χώρα.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα κατέρχεται αυτοδύναμο, ενώ η αντιπολίτευση σε συμμαχία 11 κομμάτων. Στη λίστα των κομμάτων αυτών συμμετέχουν και τα δύο κόμματα που εκπροσωπούν τους Έλληνες στην Αλβανία, το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Κόμμα των Ελλήνων."


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ https://www.onalert.gr/kosmos/politikos-anavrasmos-sta-valkania-ekloges-se-voylgaria-alvania-kai-i-epomeni-mera-sto-kosovo/410298/

ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ είπε  σε στρατιωτικούς "η απειλή είναι από την Αλβανία, ακούστε τον Γέροντα" 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τζο Μπάιντεν προς το Ιράν «Δεν μπορείτε να δράτε ατιμώρητα.»- Ακολουθεί την στρατηγική Τράμπ - ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΚΑΙ φυσικά δίπλα στο Ιράν βρίσκεται το κουρδικό στοιχείο που βλέπει με την ανάληψη της Εξουσίας από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την αναθέρμανση των ελπίδων του  ώστε  να υπάρξει ως  κρατική οντότητα.

Το κουρδικό δρομολογήθηκε για αυτό και ο Ερντογάν " παλάβωσε" με το ΑΙΓΑΙΟ.

Την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ σπάζουν τις καλές σχέσεις τους με την Σαουδική Αραβία κατηγορώντας τον διάδοχο του θρόνου ως ηθικό αυτουργό του φόνου του διπλωμάτη  Κασόγκι..  

"Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δηλώνει ότι το Ιράν δεν μπορεί να δρα ατιμώρητα και προειδοποίησε την Τεχεράνη να «προσέχει», όταν ρωτήθηκε ποιο μήνυμα στέλνει στην Ισλαμική Δημοκρατία με τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα τα οποία εξαπολύθηκαν στην ανατολική Συρία τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

«Δεν μπορείτε να δράτε ατιμώρητα. Να προσέχετε», είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους ταξιδεύοντας στο Τέξας για να εκτιμήσει τις ζημιές που προκάλεσε εκεί μια φονική χειμωνιάτικη καταιγίδα."  ΠΗΓΗ https://www.militaire.gr/o-mpainten-kata-iran-quot-den-tha-dra-atimorito-quot/

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ;

Όταν οι Κούρδοι εφοδιάζονται με τελευταίας τεχνολογίας οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ  ;

Όταν βλέπουμε τους Ρώσους να μην θέλουν ανεξάρτητο Κουρδιστάν υποχείριο των ΗΠΑ στην Μεσοποτάμια ;

Όταν βλέπουμε το Ιραν να συνεχίζει να εμπλουτίζει το Ουράνιο του για πολεμικές δράσεις ;

Μόνο εμείς δεν βλέπουμε  εδώ ή μάλλον δεν  αξιολογεί η κοινή γνώμη τι μας ξημερώνει με τον τούρκο στο ΑΙΓΑΙΟ.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ είναι: 

τι στάση θα κρατήσει η Γαλλία σε αυτά που προδιαγράφονται στην Αν. Μεσόγειο και την Μ. Ανατολή;  

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

27 Φεβρουαρίου - Μνήμη του ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ του Κατουνακιώτη- Από αγιορείτες ασκητές ακούσαμε να τον προσφωνούν ως ΠΑΤΕΡΑ των ΠΑΤΕΡΩΝ

 

☦ Για τη μητέρα του παπά Εφραίμ που ευωδίασε αυτοστιγμεί

Η κυρία Βικτωρία, με το πέρασμα του χρόνου, απέκτησε πρόβλημα στην καρδιά της.

«Η μητέρα μου ήταν καρδιακή» έλεγε ο παπά Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, «και όταν πέθανε η αδερφή της, πολύ στεναχωρήθηκε και τη χτύπησε περισσότερο η καρδιά και την πήγε ο αδερφός μου, ο αξιωματικός, ο Χαράλαμπος, στο νοσοκομείο». Λίγες μέρες μετά, η Βικτωρία εκοιμήθη.

Η μητέρα του Αγίου είχε την επιθυμία, σχεδόν καθόλη τη διάρκεια της ζωής της, να κουρευτεί μοναχή. Η συνεννόηση ήταν ότι θα την κάνουν μοναχή όταν θα κοπιάσει η τελευταία ώρα της, λίγο πριν φύγει από τον κόσμο. Όταν πλησίαζε το τέλος της κυρίας Βικτωρίας, λόγω της καρδιάς της και της αναγκαστικής μεταφοράς της στο νοσοκομείο, ο αδερφός του παπά Εφραίμ, ο Χαράλαμπος, είπε στη μητέρα του: «Μητέρα, θέλεις να σε κάνουμε καλόγρια;». «Θέλω, παιδί μου». Έστειλε, μάλιστα, ο παπά Εφραίμ από το Άγιον Όρος το σχήμα και το πολυσταύρι. Δύο μέρες πριν κλείσει τα μάτια της, την κούρεψαν καλόγρια. Από Βικτωρία, την είπανε Μαρία.

Στο μεταξύ, ο Άγιος των Κατουνακίων, εκεί μακριά από το Όρος, ήταν σε θέση να γνωρίζει ότι η μητέρα του θα φύγει από τη ζωή. «Μην τη βασανίζετε» είπε, προφητεύοντας την κοίμηση της, «διότι δε θα βγει από το νοσοκομείο ζωντανή». Ο Γέροντας έπεσε μέσα. Πάντοτε έπεφτε μέσα. Τη Μεγάλη Πέμπτη μπήκε η μητέρα του σε κώμα και εφτά η ώρα το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής του 1963, έφυγε πια για τους ουρανούς.

Φεύγοντας η ψυχή της μοναχής Μαρίας, της πρώην κυρίας Βικτωρίας, θέλησαν η κόρη της η Ελένη, μαζί με τη Γερόντισσα που είχε αναλάβει τη γιαγιά, να της κάνουν την αναγκαία καθαριότητα, προκειμένου να τακτοποιηθεί η κεκοιμημένη για τα περαιτέρω της κηδείας.

«Χαράλαμπε, βγες έξω» παρακάλεσαν τον γιο της, τον αξιωματικό. «Θέλουμε να την αλλάξουμε». Αμέσως, με το που άρχισαν το άλλαγμα, η Ελένη και η Γερόντισσα αισθάνθηκαν έντονη ευωδία, αλλά δε μίλησαν η μία στην άλλη, αφήνοντας με διάκριση να δουν το πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο.

«Καλά, κι εσείς οι μοναχές βάζετε αρώματα;» είπε με απορία η Ελένη.

«Όχι, κυρία Ελένη» είπε η Γερόντισσα, «δε βάζουμε αρώματα, αυτό που ευωδιάζει εγώ το αισθάνθηκα αμέσως, την ώρα που την άλλαζα. Βγαίνει από το σώμα της μητέρας σας. Περίμενα να το αισθανθείτε κι εσείς, γι’ αυτό δεν έλεγα τίποτε. Αυτό είναι σημάδι αγιότητος. Είναι σημάδι ότι σώθηκε η μητέρα σας».

https://youtu.be/7u9GaXhaFd8


Φέρανε τον άνδρα της Ελένης κι απόρησε κι εκείνος το πόσο πολύ ευωδίαζε η γιαγιά. Ύστερα, ήρθαν και κάποιες ανιψιές της κεκοιμημένης, της αδερφής της οι κόρες. Λένε οι ανιψιές: «Τόσο άρωμα της ρίξατε;». «Δεν της ρίξαμε τίποτα» είπαν η Ελένη και η Γερόντισσα. «Εδώ, η θεία, η γιαγιά ευωδιάζει!» είπαν ξανά οι ανιψιές.

Ήταν Μεγάλη Παρασκευή και την πήγανε κατόπιν στο μοναστήρι όπου θα ελάμβανε χώρα η Εξόδιος Ακολουθία. «Οι καλόγριες» διηγούνταν ο Άγιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης περί της κοιμήσεως της μητέρας του, «είχαν κάνει τότες τον Επιτάφιο και μού λέει ο ίδιος ο Χαράλαμπος: Τι να σου πω, Εφραίμ! Περισσότερο ευωδίαζε η μητέρα μας, παρά ο Επιτάφιος που είχαν κάνει οι καλογριούλες!».

Όταν έμαθε ότι πλέον κοιμήθηκε η μητέρα του, έσπευσε ο παπά Εφραίμ στο Άγιον Όρος να προσευχηθεί για την ψυχή της. Ήταν, όμως, αχρείαστο, όπως ο ίδιος εξομολογούνταν. «Τι να πω και τι να ομολογήσω!» έλεγε με θαυμασμό. Πήγε να προσευχηθεί για την ψυχή της μητέρας του, αλλά η Χάρις τον πληροφορούσε κάτι το παράδοξο, όπως, ας πούμε, είναι παράδοξο να κάνεις προσευχή για την ψυχή ενός γνωστού Αγίου. «Όταν προσεύχομαι για τη μητέρα μου, παίρνω, δε δίνω!».

Περιέγραφε το θέμα της μητέρας του, έτσι χαριτωμένα:

«Κι άρχισα και μνησικάκησα κάποια στιγμή προς τη μητέρα μου. Έλεγα στον πάτερ Προκόπη: Βρε, πάτερ Προκόπη, τι να σου πω, αρχίζω και μνησικακώ με αυτήν τη γυναίκα, τη μητέρα μου. Μέσα στον κόσμο έζησε, δεν ήξερε ούτε την υπογραφή της να βάλει – Βικτωρία, να πούμε – και έφτασε, πίστεψε με, στα μέτρα του Γέροντος Ιωσήφ! [σημ. εννοούσε τον Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή]».

Κώστας Παναγόπουλος – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

Η μνήμη του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου τιμάται από την Εκκλησία μας κατά την 27η Φεβρουαρίου εκάστου έτους. Προτεινόμενη κύρια πηγή περί του Βίου του Αγίου:

«Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης, Έκδοση Ι. Ησυχαστηρίου Άγιος Εφραίμ, Κατουνάκια Αγίου Όρους, Α’ Έκδοση, 2000».

orthodoxianewsagency

Παρακολουθείστε ΖΩΝΤΑΝΑ από τον Ιερό Ναό Αγίου Κυπριανού Μενίκου της Μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου την Αρχιερατική Αγρυπνία του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μόρφου κ.κ. Νεοφύτου

 


" λένε - λένε για τα εμβόλια γιατί δεν δίνουν και λίγο φαγάκι στον κοσμάκη να ενισχυθεί ο φυσικός οργανισμός του γιατί δεν ξέρουμε και τι άλλο έρχεται ;"

 


ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑTΑΦΕΡΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ.