Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

ο Άγιος των Αεροπλάνων ( γιατί ταξίδευε στις γωνιές του πλανήτη έτσι )

Ἡ τελευταία φωτογραφία τοῦ Ἁγ.Ἰωάννη Μαξίμοβιτς

Φωτογραφία του Αγ.Ιωάννη Μαξίμοβιτς στις 2 Ιουλίου 1966-ημέρα της κοιμήσεώς του στο Σιάτλ-στον Ιερό Ναό του Αγίου Τύχωνα του Ζαντόνσκ
 
Κατά την διαδρομή από το Σαν Φραντσίσκο στο Σίατλ στράφηκε προς τα δεξιά και ευλόγησε τα βουνά της Πλάτινα, πριν να εγκατασταθεί εκεί η μοναστική αδελφότητα.Σε αυτήν πρωινή θεία Λειτουργία ο Άγιος Ιωάννης προσευχήθηκε μπροστά στην εικόνα της Παναγίας του Κούρσκ
 
Photo taken of St John Maximovich in 1966 July 2nd the day of his death in Seattle. On route from San Francisco to Seattle he turned to the right and blessed the mountains of Platina before the brotherhood was even aware of their monastic dwellings. That morning Liturgy was celebrated and prayers before the Kursk icon of the Mother of God by St. John
…Από τον βίο του Αγίου…

Το Σάββατο στις 2 Ιουλίου το 1966 ο Άγιος έφυγε από αυτή την ζωή. Είχε πάει στο Σιάτλ μαζί με την θαυματουργική εικόνα της Παναγίας του Κούρσκ.
Μόλις τελείωσε την Θεία Λειτουργία και αφού πέρασε 3 ώρες προσευχόμενος μέσα στο ιερό πήγε στο δωμάτιο του να ξεκουραστεί, κάθισε στην πολυθρόνα του και στις 4 παρά δέκα το απόγευμα κοιμήθηκε τον αιώνιο ύπνο ήρεμα χωρίς πόνο. Ακούστηκε ένας θόρυβος και όταν μπήκαν μέσα τον βρήκαν κάτω πεσμένο από την πολυθρόνα του και όπως λένε προγνώριζε την ημέρα του θανάτου του εκ των προτέρων και ήξερε ότι ο θάνατος του πλησιάζει και είχε προετοιμαστεί όπως οι μεγάλοι Άγιοι της Εκκλησίας μας.
 
 
proskynitis.blogspot και hristospanagia3
Σημεία των Καιρών 3 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

αγωνία στον τουρκικό τύπο " η Ελλάδα κάνει ασκήσεις για να περάσει το ποτάμι" - Φόβος μην τυχόν και "επισκεφτούμε" την ΠΟΛΗ;

Παραθέτει μάλιστα και αρκετές φώτο 

Διαβάζουμε... 

Η Ελλάδα είχε κάνει άσκηση διάσχισης του ποταμού Έβρου με τανκς στα τουρκικά σύνορα πριν από ένα μήνα. Αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε άσκηση διέλευσης των συνόρων στον ποταμό Αξιό, γράφει ο Γιασάρ Άντερ στον τουρκικό Τύπο.
Από το The Hellenic Information Team
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν τις καλοκαιρινές τους ασκήσεις. Σε συνέχεια της άσκησης διέλευσης του ποταμού Έβρου στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας πριν από λίγο, παρόμοια άσκηση πραγματοποιήθηκε και στον ποταμό Αξιό.
Περισσότερα στο https://echedoros.blog/

Να αφήσουμε τα «μωρά» του κόσμου να μας μιλήσουν τώρα για την αλήθεια

 

ΜΙΑ  ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ μας έστειλε το παρακάτω και για αυτό την ευχαριστούμε για τον κόπο της. 


Πριν λίγες ημέρες, μου τηλεφώνησε μια γνωστή μου υπερήλικη κυρία, που πλησιάζει τα ενενήντα. Ζει σ’ ένα μικρό χωριουδάκι, είναι ευλαβέστατη, και παρά την ηλικία της, είναι δραστήρια και προσφέρει τις υπηρεσίες της με ζήλο στον ιερό ναό του χωριού της. Αν και σχεδόν αγράμματη- ίσα που να διαβάζει λίγο μπορεί- το ίδιο δραστήριο και διαυγές είναι και το μυαλό της.

  Μου είπε: «Δες τον ψαλμό 82 και πες μου τι εννοεί. Εγώ τον διαβάζω, αλλά δεν μπορώ να τον καταλάβω. Όμως αισθάνομαι με σιγουριά, το νιώθω,  ότι έχει κάποια σχέση μ’ αυτά που μας συμβαίνουν και μ’ αυτά που σύντομα θα μας συμβούν».

  Προσωπικά, δεν θυμάμαι να είχα διαβάσει ποτέ αυτόν τον ψαλμό. Όταν, λοιπόν, τον διάβασα, έπεσα από τα σύννεφα. Κυριολεκτικά, είναι σαν να μας στέλνει ένα μήνυμα ηχηρό- εφόσον τα νοήματα των ψαλμών είναι διαχρονικά- για ό,τι  μας συμβαίνει τώρα και για ό,τι πρόκειται να μας συμβεί, σύμφωνα με τη θεία νομοτέλεια..

  Στον ψαλμό αυτό, που ξεκινά με τη μεγαλειώδη φράση: «Ο Θεός, τις ομοιωθήσεταί σοι;» ο ψαλμωδός βρίσκεται σε μεγάλη ταραχή και επικαλείται την άμεση βοήθεια του Θεού, γιατί η χώρα του διατρέχει τον έσχατο κίνδυνο, τον οποίο ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχε δοκιμάσει. 


Γιατί ξαφνικά, όλα τα έθνη της γης, τα εχθρικά προς τον Θεό, ξεσηκώθηκαν εναντίον του λαού Του, και με πολύ μίσος και σχέδια γεμάτα πανουργίες, αποφάσισαν να εξολοθρεύσουν αυτόν τον λαό, ώστε να μην υπάρχει πλέον ως έθνος και να εξαφανισθεί από προσώπου γης εντελώς, ενώ αυτοί να κληρονομήσουν τον πλούσιο τόπο του.

 

    Προσφεύγει, λοιπόν, ο ψαλμωδός με πίστη θερμή τον Κύριο, και τον παρακαλεί να μη μείνει πλέον σιωπηλός και να μη συγκρατήσει άλλο την οργή Του ενώπιον αυτής της αδικίας. 

Αλλά να καταδιώξει τους εχθρούς αυτούς και ο θυμός Του να ξεσπάσει ξαφνικά σαν καταιγίδα και όλους να τους συνταράξει. 

Να τους μεταβάλει σε τροχό και ανεμοστρόβιλο, ώστε να μη στέκονται πουθενά, αλλά μέσα από συνεχείς και άπαυστες συμφορές να περιστρέφονται εδώ κι εκεί σαν ξηρό άχυρο που το φυσά ο άνεμος και το διασκορπίζει, να τους κατακαύσει δε ως πυρ. 

Ώστε στο τέλος, εν μέσω τόσων συμφορών, να ντροπιαστούν, να καταληφθούν από φόβο και ταραχή και να αναγκαστούν να εκζητήσουν το όνομα του Κυρίου. 

Και όσοι διαφύγουν τον  όλεθρο, να γνωρίσουν ότι όχι τα ονόματα των ψευδοθεών τους, αλλά το όνομα του Κυρίου είναι το ύψιστο σ’ όλη τη γη και  βεβαίως, η παιδαγωγική αυτή οργή του Κυρίου να οδηγήσει σε σωφρονισμό, μετάνοια και επιστροφή προς Αυτόν.

   Με εξέπληξε η φωτισμένη πληροφορία της γιαγιάς αυτής και κυρίως το πώς, χωρίς να καταλαβαίνει σχεδόν τίποτε από όσα διάβαζε,  συσχέτισε μέσα στην καρδιά και τη διάνοιά της το περιεχόμενο του ψαλμού με την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα ως χώρα, και ποιο θα είναι το προδιαγραμμένο τέλος της  πορείας αυτής. 

Σκέφθηκα, πόσο οι απλοί, ταπεινοί και αγράμματοι άνθρωποι, που κανένας δεν τους υπολογίζει, μπορούν να γίνονται δοχεία της σοφίας του Θεού. 

Αμέσως μετά, και ενώ έκανα τέτοιες σκέψεις,  άνοιξα τον υπολογιστή, και εντελώς συμπτωματικά(;) βρέθηκα μπροστά σ’ ένα άρθρο που μου έδινε καίριες τις απαντήσεις:

   Πολλά και μεγάλα τα συμφέροντα …

Δεν πιστεύω  πλέον  κανέναν , πολιτικό , δημοσιογράφο , επιστήμονα, είναι πολλά τα λεφτά και η δόξα…

Ποιόν να πιστέψω…

  ας θυμηθούμε ότι στα δύσκολα  ο Θεός στα «νήπια» αποκαλύπτει την αλήθεια  και αποκαλύπτεται …

Το πιθανότερο είναι ο επαίτης στον ηλεκτρικό, ο πωλητής στη λαϊκή, ο λαχειοπώλης, ο εργάτης που μοχθεί  νύκτα μέρα ταπεινωμένος, αν τον ρωτήσεις, να σου πει την αλήθεια, παρά ο επίσκοπος…

«ὅτι ἀπέκρυψας ταῦτα ἀπὸ σοφῶν καὶ συνετῶν καὶ ἀπεκάλυψας αὐτὰ νηπίοις».

  Και όπως λέει και ο Άγιος Παύλος: 

«…Τα μωρά του κόσμου εξελέξατο ο θεός ίνα τους σοφούς καταισχύνη,

και τα ασθενή του κόσμου εξελέξατο ο θεός ίνα καταισχύνη τα ισχυρά,

και τα αγενή του κόσμου και τα εξουθενημένα εξελέξατο ο Θεός,

και τα μη όντα, ίνα τα όντα καταργήση,

όπως μη καυχήσηται πάσα σαρξ ενώπιον του Θεού»…

                                                  (Προς Κορινθίους Α΄1,27-30)     

  Ταπεινώνονται από τον Θεό για την υπερηφάνειά τους οι ισχυροί, οι έχοντες και κατέχοντες την κοσμική εξουσία και γνώση, ώστε να θολώνει η κρίση τους, να μωραίνονται και να μη βλέπουν την αλήθεια, ενώ δίνει τη χάρη Του στους ταπεινούς, ώστε να τη βλέπουν.

«…γέγραπται γαρ· απολώ την σοφίαν των σοφών και την σύνεσιν των συνετών αθετήσω.  Πού σοφός; Πού γραμματεύς; Πού συζητητής του αιώνος τούτου; Ουχί εμώρανεν ο Θεός την σοφίαν του κόσμου τούτου;» (Προς Κορινθίους Α΄, 1,19-21).

  Έτσι, σε καιρούς που το χέρι του Θεού αποκαλύπτει και ξεσκεπάζει ο,τιδήποτε το ψεύτικο, παρακμιακό και διεφθαρμένο, για να αναστήσει ένα νέο, αληθινό και πιο υγιή κόσμο, κάμπτεται η θρασεία καύχηση των ισχυρών και των έως τότε δήθεν σοφών, με αποτέλεσμα να  φανερώνονται και να αποδεικνύονται μέσα σ’ όλο το μεγαλείο της πνευματικής φτώχειας τους ως τραγικά «κύμβαλα αλαλάζοντα».

 Ενώ η φτωχή και αγράμματη γιαγιά μπορεί ν’ ανιχνεύει πολύ απλά μέσα από τον λόγο του Θεού την αλήθεια για τα επερχόμενα…

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣΟΜΕΙΩΣΗ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ - Time: 5 billion people may die in nuclear disaster because of Ukraine

  2:03  04.07.2023 14:03 /

American experts from the Future of Life Institute simulated a nuclear conflict between Russia and the United States.

"We obviously don't know how many people will survive a nuclear war. But if it's even remotely as bad as this study predicts, it has no winners, merely losers," Time said.

Most of the US population will be killed immediately, whereas the ensuing nuclear winter will last for a decade.

If one side launches nuclear-capable missiles, the other side will retaliate in a maximum of ten minutes.

  • The US will strike Russia from the northern part of Norway,
  • Russia will strike the US from the north of Canada, a couple of minutes after the launch of US missiles.

more 

https://english.pravda.ru/news/world/156989-russia_us_nuclear_war/

Θά 'ρθη ξαφνικά. Ή το βόδι στο χωράφι, ή το άλογο στ' αλώνι.» Άγιος Πατροκοσμάς!

 

ο Ιούλιος είναι ο έβδομος μήνας του Γρηγοριανού Ημερολογίου, με διάρκεια 31 ημερών. Αξίζει να σημειωθεί πως πήρε το όνομά του από τον Ιούλιο Καίσαρα, δημιουργό του Ιουλιανού Ημερολογίου.
Στην αγροτική Ελλάδα ο Ιούλιος ονομάζεται: Αλωνάρης, Αλωνιστής, Αλωνητής, Αλωνητής, Αλωνιάτης και Αλωνεύτης, διότι την εποχή αυτή γίνεται το αλώνισμα των δημητριακών.
Στα ορεινά της πατρίδας μας συναντάται και με την ονομασία Θεριστής, καθώς λόγω των ψυχρού κλίματος ο θερισμός γίνεται τον Ιούλιο.

είναι το καλοκαίρι της Οργής και όχι της κλιματικής αλλαγής;;;

 

φωτο ΠΗΓΗ
Υπάρχει και η πνευματική ερημοποίηση μιας χώρας πέρα από τους πρωτόγνωρους καύσωνες.

Η φτωχοποίηση- κακοποίηση της Ελλάδος αλλά και το Μεγαλείο της προφητεύθηκαν.

 

Φώτο από την ΦΙΛΙΠΠΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ 


Παγκόσμια οικονομική κρίση προ των πυλών. Η επικαιρότητα με τις οικονομικές ειδήσεις το διαφημίζουν. Οι μεγάλοι δεν μπορούν να μοιράσουν την πίτα για να χορτάσουν την δαιμονική πλεονεξία τους. Πλησιάζουμε στις κόκκινες γραμμές των γνωστών προφητειών του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ του Αιτωλού.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η φτωχοποίηση- κακοποίηση της Ελλάδος αλλά και το Μεγαλείο της προφητεύθηκαν.

Όλοι οι άγιοι πατέρες συγκλίνουν καθότι μια είναι η πηγή της πληροφόρησης για αυτούς, ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ το Πνεύμα της Αληθείας.

Πως μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά όχι από οικονομικής και γεωπολιτικής πλευράς αλλά από Πνευματικής.

Όχι απλώς το είπε , αλλά και το έβαλε σε σωστή βάση. 

Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ δεν είναι το ζητούμενο, το ζητούμενο είναι η κατά ΧΡΙΣΤΟΝ Ζωή που με την μετάνοια μας οδηγεί στον Ουρανό. 

«Θα επέμβει η Δικαιοσύνη του ΘΕΟΥ να ξεριζώσει τους αιτίους της Παγκοσμίου Διαστροφής , οπουδήποτε και αν βρίσκονται και αν έχουν ισχύν και λέγονται δυνατοί και μεγάλοι. 

Μετά θα αναστηθεί η φυλή μας πάλι. 

Επανέρχεται πάλι η Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα του Βυζαντίου και της Ευρώπης. 

Θα αποκτήσουμε πάλι πίσω τα δικά μας τον Πόντο , την Καππαδοκία , την Μικρά Ασία. 

Όλα αυτά θα επανέλθουν. 

Αλλά δεν μας αφορούν αυτά , εκείνο που μας αφορά είναι ο ΟΥΡΑΝΟΣ, εκεί θα πάμε. 

Μας κάνει μια παρηγοριά ο ΘΕΟΣ ότι θα είναι μαζί μας.   

Όλα αυτά είναι μια παρηγοριά για να μας παρηγορήσουν τα αίματα των μαρτύρων μας και τα κλάματα των προγόνων μας τώρα. 

Θα μας κάνει αυτήν την Δωρεά ο ΘΕΟΣ, να συντρίψει όλους τους παγκοσμίους παλιανθρώπους που ανακατεύουν την κοινωνία και δι αυτού να εξυγιάνει την κοινωνία και να επανέλθουμε εκεί που ήταν ακριβώς.» ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ ο Βατοπαιδινός 



 ΦΩΤΟ από το fb και τον Πανός φίλόθέός Φίλόθέόύ φλώροςΠΑΝΑΓΊΑ ΠΑΡΑΜΥΘΊΑ


1η Ιουλίου του 2009 κοιμήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους Γέροντες που έχει αναδείξει η Ορθοδοξία, ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός! Το ωραιότερο χαμόγελο της νίκης του θανάτου!


Δημοσιεύτηκε στις 8 Μαΐ 2018 

Ήτανε 15 Αυγούστου ( 2 Αυγούστου με το Αγιορείτικο)  του 1989 όταν βρεθήκαμε με τον πατέρα μας  στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου μαζί με άλλους προσκυνητές στο Περιβόλι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας. 

Η Ιερά Μονή ήταν τότε ένα κτιριακό μεγαλοπρεπές ερείπιο που κουβαλούσε μνήμες της χιλιόχρονης Ρωμιοσύνης. 


Αν θυμόμαστε καλά εκείνες τις ημέρες εγκαταστάθηκε σε αυτό  και η συνοδεία του ΓΕΡΟΝΤΑ Ιωσήφ του Βατοπαιδινού που έτυχε να βρίσκεται τότε κοντά της και ο ΓΈΡΟΝΤΑΣ Εφραίμ ο Κατουνακιώτης , όλα παιδιά του Πατερικού ογκόλιθου της σύγχρονης νηπτικής παράδοσης και συνεχιστού  των κολλυβάδων του ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ του Ησυχαστού . 

Είχαμε πάρει τις ευχές των Πατέρων και στην Μεγάλη Τράπεζα με τις περίφημες τοιχογραφίες-αγιογραφίες – φρέσκα μας ομιλούσε ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ . 

Και τι δεν μας έλεγε. 

Ούτε τα μάτια μας , ούτε και τα αυτιά μας μπορούσαμε να ξεκολλήσουμε από επάνω του . 

Στο τέλος τον πλησίασα κατ ιδίαν και τον ρώτησα. 

Γέροντα τα επιχειρήματα σας για το κοινωνικό γίγνεσθαι των ημερών μας ήταν τόσο δυνατά και επίκαιρα που ουδείς δύναται να αντιλέξει. 

Τότε δεν γνώριζα ποιον είχα έμπροσθεν μου και συνέχισα να τον ρωτώ. 

Όλα αυτά που είπατε τα χρησιμοποιούν στις σχολές της κοινωνιολογίας. 

Και ο αείμνηστος γέροντας μας απάντησε:  

« Παιδί μου δεν εσπούδασα τίποτε , είμαι από την σχολή των αλιέων , την σχολή των ψαράδων των μαθητών του ΧΡΙΣΤΟΥ.» 

Και το πρόσωπο του φωτίσθηκε , όπως το αντίκρυσε το χριστεπώνυμο πλήρωμα φωτισμένο μετά την μακαρία κοίμηση του. 

Όταν ομιλούσε ο γέροντας νόμιζες ότι είχες απέναντι σου ένα χαρούμενο παιδί γεμάτο ΦΩΣ. 

Από την παραπάνω ηχοληψία που ήταν και από τις τελευταίες ομιλίες -πνευματικές παρακαταθήκες του, προσπαθήσαμε να απομαγνητοφωνήσουμε κάποια αποσπάσματα με δυσκολία λόγω δύσκολης μαγνητοφώνησης.  

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 

Γρηγόριος Γκόρτσος 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟhttps://youtu.be/xuqdrr4sg3E

Ας ανοίξουμε τους οφθαλμούς και τα αυτιά μας για να επεξεργαστούμε τους πνευματικούς λόγους του Γέροντα σε μέρες τέτοιες κρίσιμες που βρισκόμαστε. 

« –Για αυτό προσέχετε να κρατήσουμε τις παραδόσεις μας 

–Να αντέξουμε τους μεγάλους πειρασμούς  

–Γιατί θα γίνει ανακαινισμός τώρα  

–Θα επέμβει η δικαιοσύνη του ΘΕΟΥ με μεγάλη Οργή να ξεριζώσει την Παγκόσμια διαστροφή. 

–Για να ξανακτίσει νέα γενιά. 

–Αυτά θα γίνουν τώρα. 

–Τώρα στις ημέρες μας.  

–Δεν έχουμε μέρες. 

–Θα μιλήσουν τα αίματα των μαρτύρων μας και τα κλάματα των προγόνων μας και θα επανέλθουμε πάλι στις βάσεις μας. 

–Για αυτό να κάνουμε Προσευχή στον ΆΓΙΟ ΘΕΟ να μείνει κοντά μας για να αντέξουμε. 

–Και πίσω έρχεται η ΑΝΑΣΤΑΣΗ. 

ΥΠΑΚΌΗ – ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ και ΑΓΑΠΗ, αυτά είναι από το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ , αυτό έκανε ο ΧΡΙΣΤΟΣ μας.  

–Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει . 

–Αν παρακούσεις θα πεθάνεις και πέθανες.  

–Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε. 

–Μοναχός τι σημαίνει; 

–Ο συνεχιστής της μετανοίας. 

–Βλέπεται είμεθα αμαρτωλοί , δεν τα καταφέραμε όπως μας έκανε ο ΘΕΟΣ και έτσι δεν τον ευαρεστούμε όπως έπρεπε, αλλά μην φοβάστε, ο ΘΕΟΣ είναι Πανάγαθος , είναι Εύσπλαχνος. 

–Παρακαλώ την Αγάπη σας να κρατήσουμε την ΜΕΤΑΝΟΙΑ. 

–Επανέρχομαι και σας λέγω επειδή αποκορυφώθηκε η παγκόσμιος αμαρτωλότης επεμβαίνει ο ΘΕΟΣ εντός ολίγου, δυναμικά και τότε θα δοκιμάσουμε πολλούς σκληρούς πειρασμούς. 

–Αν τους περιγράψω δεν θα αντέξετε. 

–Για αυτό όλοι με μετάνοια και προσοχή για να μας σκεπάσει ο ΘΕΟΣ την ημέρα της οργής για να μην μας παρασύρει. 

–Αυτό μην το ξεχνάτε , πολύ κοντά είναι αυτό. 

–Θα επέμβει ο ΘΕΟΣ δυναμικά , όπως την περίοδο του κατακλυσμού, την περίοδο του Νώε.  

–Ένα τέτοιο θα γίνει και τώρα. 

–Θα επέμβει η Δικαιοσύνη του ΘΕΟΥ να ξεριζώσει τους αιτίους της Παγκοσμίου Διαστροφής , οπουδήποτε και αν βρίσκονται και αν έχουν ισχύν και λέγονται δυνατοί και μεγάλοι. 

–Θα επαναφέρει την ισορροπία , θα μιλήσουν τα αίματα των πατέρων μας και ειδικά των προγόνων μας. 

Ελληνικό αίμα μόνο, 11 εκατομμύρια Έλληνες εμαρτύρησαν τους τρεις πρώτους αιώνες, όταν η σιδερόφρακτη ρωμαική αυτοκρατορία κρατούσε τα ηνία. 

–Το Ελληνικό αίμα που χύθηκε τότε θα πνίξει τους κανίβαλους αυτούς που λέγονται σήμερα μεγάλοι. 

–Αλλά αυτό δεν αφορά εμάς , ο ΘΕΟΣ είναι έλεος , εμείς θα δείξουμε ευγνωμοσύνη και υπακοή στο ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ για να μας σκεπάσει στην ερχομένη λαίλαπα. 

–Μετά θα αναστηθεί η φυλή μας πάλι. 

–Επανέρχεται πάλι η Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα του Βυζαντίου και της Ευρώπης. 

–Θα αποκτήσουμε πάλι πίσω τα δικά μας,  τον Πόντο , την Καππαδοκία , την Μικρά Ασία. 

–Όλα αυτά θα επανέλθουν. 

–Αλλά δεν μας αφορούν αυτά , εκείνο που μας αφορά είναι ο ΟΥΡΑΝΟΣ, εκεί θα πάμε. 

–Μας κάνει μια παρηγοριά ο ΘΕΟΣ ότι θα είναι μαζί μας.   


Όλα αυτά είναι μια παρηγοριά για να μας παρηγορήσουν τα αίματα των μαρτύρων μας και τα κλάματα των προγόνων μας τώρα. 

–Θα μας κάνει αυτήν την Δωρεά ο ΘΕΟΣ, να συντρίψει όλους τους παγκοσμίους παλιανθρώπους που ανακατεύουν την κοινωνία και δι αυτού να εξυγιάνει την κοινωνία και να επανέλθουμε εκεί που ήταν ακριβώς. 

–Θα θελήσει να κρατηθεί η Ρωσία αλλά δεν θα μπορέσει. 

–Θα κρατήσει περί τους δυο – τρεις μήνες.  

–Θα θελήσει να στεριωθεί η Ρωσία στο μέρος τούτο και τα ΣΤΕΝΑ. 

–Μετά θα κινηθούν οι ΔΥΤΙΚΟΙ. 

–Τότε θα κινηθούν όλοι αυτοί και θα μαζευτούν στην περιφέρεια του Βυζαντίου 

–Διότι το Βυζάντιο το έχει ξεριζώσει το Βατικανό και το παρέδωσε στους τούρκους. 

–Τώρα οι επαίσχυντοι απόγονοι των προγόνων τους που λέγονται Ευρωπαίοι θα τους μαζέψει η Οργή του ΘΕΟΥ και δεν θα γυρίσει κανένας  πίσω να πει τι έπαθα. 

–Στο πεδίον της μάχης καθώς μας λένε αυτοί που είδαν, σε τρία ημερονύχτια σφαγής θα έχει περί τα 700 εκατομμύρια νεκρούς , όχι γυναικόπαιδα αλλά άνδρες.  

–Τότε θα αρχίσει αυτός ο ανακατεμός όλος.  

–Θα ξεριζωθεί όλη η ΠΟΛΗ η παλαιά, θα μείνει μόνο η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. 

–ΚΑΙ τότε θα αρχίσει ο ανακαινισμός ,θα επιστρέψουμε πίσω στις βάσεις μας. 

–Η Ελλάδα θα φτωχύνει πολύ αλλά μετά θα κινηθεί. 

–Δεν θα μείνομεν εδώ θα επιστρέψουμε στις βάσεις μας πάλι. 

–Ο Πόντος , η Καππαδοκία, η Μικρά Ασία , η Βιθυνία όλα αυτά δικά μας  είναι. 

–Αυτές είναι οι ρίζες των προγόνων μας. 


–Έτσι σας είπα αυτά να πάρετε μια εικόνα. 

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ μετά δέχεται ερωτήσεις και απαντάει: 

–Στην πρώτη λαίλαπα θα είναι ανωμαλίες.  

–Στην πρώτη λαίλαπα θα είναι όταν ξεκινήσει η Ρωσία. 

Και δεν θα δεχτούν οι Αμερικάνοι και οι Εβραίοι θα θέλουν να σπρώξουν πίσω. 

–Τότε θα είναι ακριβώς που θα επέμβουν. 

–Τότε θα είναι που θα παρουσιαστεί ΑΓΓΕΛΟΣ εξ Ουρανού και θα τους επιβάλλει μέθη. 

–Αυτοί που θα μαζευτούν θα φέρουν και τους Εφόρους οι Αμερικάνοι μαζί με  Ιάπωνες και δεν ξέρω τι; 

–Διότι το θέμα τους είναι  να ξεριζωθεί ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ από την γη. 

–Μέχρι  εδώ ετελείωσε. 

–Όταν θα κινηθούν αυτοί, ΑΓΓΕΛΟΣ εξ Ουρανού θα παρουσιαστεί και θα τους επιβάλλει μέθη να χάσουν τα λογικά τους, όχι να τρελαθούν αλλά να θέλει να σκοτώσει ο ένας τον άλλον. 

–Τώρα σας είπα σε τρία ημερονύχτια σφαγής θα γίνει όλο αυτό το μακελειό . 

–Τότε θα παρουσιαστεί ο ίδιος ο ΑΓΓΕΛΟΣ, αλλά αισθητά και θα πει σταματάτε « αρκεί η εκδίκηση» « στώμεν καλώς».  

–Τότε θα ξυπνήσουν οι ολίγοι που έμειναν. 

–Τότε θα ξυπνήσουν και θα πουν γιατί ήρθαμε εδώ ; 

γιατί σκοτωθήκαμε;  

–και θα γυρίσουν πίσω εις τας Ευρώπας τους. 

–Τότε ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΕΟΥ μπροστά στον κόσμο θα αναστήσει αυτούς που κοιμούνται από το Βυζάντιο. 

–Αυτοί κοιμούνται από το Βυζάντιο εκκλησιαστικοί και πολιτικοί ηγέτες. 

–Θα τους ξυπνήσει ο ΑΓΓΕΛΟΣ και θα τους δείξει με το δάκτυλο. 

-πάρτε τους αυτούς να σας κυβερνήσουν 

–Τότε θα αρχίσει η ανάπλαση της φυλής γενικά και της ανθρωπότητος. 

–Θυμάστε τι έγινε στους 7 Παίδες εν Εφέσω; 

–Και τώρα « κοιμάται»  ένας πολιτικός ηγέτης  δεν το ξέρουμε ποιος είναι. 

–Είναι πάντως φίλος του ΘΕΟΥ είναι ΑΓΙΟΣ άνθρωπος. 

–Πάντως είναι πολιτικός ηγέτης, αυτός θα αναλάβει την ηγεσία κατά εντολή  του ΘΕΟΥ , του Αγγέλου. 

–Τότε η γη θα ανοίξει τους θησαυρούς της και οι πτωχοί θα γίνουν ζάμπλουτοι. 

–Θα κατοικήσει ο ΘΕΟΣ με τους ανθρώπους. 

–Θα υπάρξει τόση γαλήνη , τόση ειρήνη , τόση ευτυχία. 

–Αυτό για τρεις – τέσσερεις δεκαετίες για να  οργανωθούν καλά οι Χριστιανοί και ύστερα από αυτό ο αντίχριστος αμέσως και μετά η Συντέλεια. 

Σε ερωτήσεις ο Γέροντας απαντά:  



Αυτά θα γίνουν στα παιδιά σας στα εγγόνια σας, τότε μάλλον θα γίνουν. 

Δέχεται ερώτηση από  πιστή . 

-Πόσο κοντά βλέπεται Γέροντα να είναι; 

-την ακρίβεια του χρόνου κόρη μου ο ΘΕΟΣ πότε δεν μας την δίνει, τα σημεία των καιρών μαρτυρούν και οι Χρησμοί των Πατέρων μας . 

–Σας είπα τώρα:  

–Θα γίνει Πολιτειακή ανωμαλία 

–Μόλις γίνει Πολιτειακή ανωμαλία αμέσως θα τραβήξει πίσω το κεφάλαιο, το παγκόσμιο κεφάλαιο , το διεθνές το πετρελαικό.  

–Μόλις τραβήξει πίσω το διεθνές κεφάλαιο , θα απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι. 

–Μετά ο Γέροντας συνεχίζει με στιγμιότυπα  από την  ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΒΙΟΤΗ  ΤΟΥ δίπλα στο ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ  ΙΩΣΗΦ τον ΗΣΥΧΑΣΤΗ. 

Πως εγκαταστάθηκαν στο Βατοπάιδι;  

Τότε ζούσε στην Αθήνα ένας μεγάλος προφήτης ο Γέροντας Πορφύριος χωρίς να του πω τίποτε χωρίς να με γνωρίζει, είδε τις σκέψεις μου και έστειλε άνθρωπο να μου πει: 

–Πρόσεξε, τάδε λέγει ΚΥΡΙΟΣ 

–Θα πας στο Βατοπαίδι  

και πήγαμε ακούσαμε στην εντολή του ΘΕΟΥ  

–ΤΗΝ  ΠΑΝΑΓΙΑ μας εδώ  την βλέπουμε , είναι σαν μανούλα μας και μας σκεπάζει. 

Ομιλεί στην συνέχεια με συγκίνηση για τα Θαύματα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ που την είχε ο ίδιος και την  έφερε στο Βατοπαίδι , όταν έφυγε από τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή. 

Τελειώνοντας ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός συνεχίζει με πόνο ψυχής να επισημαίνει:  

–Δεν έχουμε μέρες.  

–Έρχεται η μεγάλη λαίλαπα που θα ξεριζώσει όλη την διαστροφή. 

–Θα ταλαιπωρηθούμε όλοι, αλλά κρατήστε την ΠΙΣΤΗ. 

–Ο ΘΕΟΣ θέλει τον νου , να κρατάμε τον νου , όχι στον μετεωρισμό. 

–Το καθήκον μας στον παρόντα κόσμο είναι η συνεχιζόμενη ΜΕΤΑΝΟΙΑ. 

–Προσέξτε αν δεν μετανοήσουμε θα χαθούμε……..» ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΑ αποσπάσματα από ομιλία του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού σε πιστούς. 

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ ΑΔΕΛΦΟΙ  

Ήγγικε και βιώνουμε ήδη πρωτόγνωρα πράγματα . 

Η ΕΛΛΑΔΑ θα αναστηθεί μόνο δια της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας





Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Τα αποτελέσματα των Γαλλικών εκλογών πιθανώς να επισκιαστούν από εξελίξεις στις ΗΠΑ - δίνουν μια βδομάδα διορία στον Μπάιντεν να παραιτηθεί λέει η βρετανική Telegraph.

 






Πόλεμος ή απομύρωση από το ΑΓΙΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ; ο ΟΥΡΑΝΟΣ " σπρώχνει " προς τον πόλεμο

 




Πριν πολλά χρόνια  μια γερόντισσα και μετά την εκδημία των μεγάλων αγίων μορφών των συγχρόνων αγίων μας είπε: « έρχεται θλίψη στην ανθρωπότητα γιατί θα λείψουν οι άγιοι γέροντες και οι γερόντισσες πλην εξαιρέσεων στα δάκτυλα και ο κοσμάκης θα τρέχει να λάβει βοήθεια στην Αγιαστική Χάρι που εγκαταβιώνει στα Ιερά Λείψανα και τις θαυματουργές Εικόνες της Ορθοδοξίας»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ποιο είναι το αποτέλεσμα;
.
Τι βλέπουμε;
Κάθε σπίτι και καημός και κάθε ψυχή πόνος .
Τα μαρτύρια των Ελλήνων κορυφώνονται στις μέρες μας.
Για αυτό ένας άγιος μας έλεγε « μπορεί τα σπίτια σας να είναι όρθια αλλά τα ερείπια είστε εσείς μέσα σε αυτά »
Ποιος έχει σήμερα μείνει αλώβητος από την δαιμονική μπόρα που ξέσπασε;
Είναι χαρακτηριστικό της Ελλάδος να κινείται πάνω στις κόκκινες γραμμές της ιστορίας και να επιλέγει την τραγωδία πριν την σωτηρία της.
Κανείς δεν μπορεί να κάνει τον δάσκαλο στον άλλο γιατί όλοι μας μαθαίνουμε μέχρι τέλους.
Όμως έχουμε μάτια και βλέπουμε και αισθήματα, για αυτό και πονάμε .
Όποιος έχει απλές γνώσεις ιστορίας μπορεί να λύσει την παρακάτω εξίσωση.
Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ο Καβάσιλας (1322- 1392) λίγο πριν την άλωση της ΠΟΛΗΣ μιλάει για Έθνος Ελλήνων Ορθοδόξων προεικονίζοντας την σημερινή Ελλάδα.
Στα τελευταία χρόνια της Παλαιολόγειας περιόδου ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ανοίγει ένα τεράστιο ιστορικό κύκλο.
Ο Κύκλος πάντα τελειώνει στο ίδιο σημείο που έχει ακριβώς τα ίδια ιστορικά – κοινωνικά και γεωπολιτικά χαρακτηριστικά.
Ο κύκλος άνοιξε στην Κωνσταντινούπολη και εκεί θα
κλείσει στις μέρες μας.
1453 μέρες άλωσης
το γένος των Ρωμιών , το Ελληνικό Ορθόδοξο γένος του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα ωδινάται.
Από την μια πλευρά ο Λατίνος και η πνευματική αντίχριστη κουστωδία του, τον εκβιάζει να αρνηθεί την φίλη Ορθοδοξία του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού.
Από την άλλη πλευρά επικρέμεται η χατζάρα του φανατικού ισλάμ.
Τι να διαλέξει άραγε;
Διαλέγει την φωτιά του πολέμου , το μαρτύριο , την θυσία και σώζει την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ υπομένοντας τον πνευματικό κανόνα της τουρκικής σκλαβιάς για αιώνες μέχρι που αρχίζει και λαμβάνει τις πρώτες αναπνοές λευτεριάς το 1821, δίχως να αναπνέει ακόμη κανονικά.
2010 - 2019 μέρες μνημονίων έστω και αν υποστηρίζουν ότι μας έβγαλαν
το γένος των Ρωμιών , το Ελληνικό Ορθόδοξο γένος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτου και των άλλων νέων Αγίων μας ωδινάται.

Από την μια πλευρά του υπόσχονται εν μέσω αδυσώπητης οικονομικής λαίλαπας δυσβάστακτων μέτρων διεθνούς τοκογλυφίας , του υπόσχονται ανάπτυξη μέσω της ηλεκτρονικής μεταρρύθμισης. 

Όλοι και όλα δούλεψαν και δουλεύουν για αυτό δηλ. πώς να μας απομυρώσουν, πώς να μας αρπάξουν την Δωρεά Σφραγίδα του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ που λάβαμε με το Άγιο Βάπτισμα.

Οι απόγονοι των Λατίνων- Ούνων μας εκβιάζουν πάλι.

Θέλεις να ζήσεις; (άραγε τι να ζήσεις με αυτά τα διεθνή τοκογλυφικά ρεμάλια; ) πάρε την κάρτα σου λένε για να διευκολυνθείς ( τα ανθρώπινα δικαιώματα εδώ είναι ένα καλοστημένο παραμύθι)

Από την άλλη πλευρά ο απόγονος του φανατικού ισλάμ , τούρκος μας απειλεί.

« θέλεις να επιβιώσεις Έλληνα, μοίρασε το ΑΙΓΑΙΟ και βλέπουμε , ειδάλλως θα ισοπεδώσω τις πόλεις σου με πυραυλικές επιθέσεις και με όσους σου κουβάλησα μέσα, τόσα χρόνια κάτω από την μύτη σου για να σου ενσπείρουν τρόμο και φόβο»
Τονίσαμε ότι ο κύκλος κλείνει στο ίδιο σημείο για αυτό και ζούμε τα ίδια ακριβώς πράγματα.

Τώρα τι θα διαλέξει το ΕΘΝΟΣ των Ελλήνων; ΠΟΛΕΜΟ ή ΑΠΟΜΥΡΩΣΗ από το ΤΙΜΙΟ Άγιο Βάπτισμα μας;

Τα ίδια διλλήματα , οι ίδιοι οι εκβιασμοί.
Πατάμε επάνω στις κόκκινες γραμμές της μακρόχρονης ιστορίας μας . Μόνο μέσα από συγκλονιστικά πράγματα που έρχονται παγκοσμίως θα τρομάξουμε και θα μετανοήσουμε.
Η λέξη μετάνοια όπου και να την πεις είναι για όλους μας μια ξερή λέξη δίχως πράξεις και πολλές φορές την στολίζουμε με λόγια δίχως πνευματικό αντίκρισμα.
Οι λύσεις στα ανθρώπινα και εθνικά αδιέξοδα μας θα δοθούν από επάνω .
Ο Καλός Θεός μας επέστησε την προσοχή να παρακολουθούμε τα σημεία των καιρών, ανεξάρτητα αν οι αντίχριστοι μας ταΐζουν με γύμνια , σαρκολατρεία και διαστροφή ώστε να θολώνουμε.
Αρχές δεκαετίας του 90 μια ψυχούλα που ολημερίς έκοβε την καρδούλα της κομματάκια και την μοίραζε στον κόσμο έλεγε « ο ΘΕΟΣ θα λυπηθεί το πλάσμα του και θα παρουσιαστεί στα αδιέξοδα του , θα δώσει ο Καλός Θεός ένα χαστούκι στο σύστημα και θα συγκλονιστούν τα έθνη και το καθένα θα σηκωθεί να κάνει ότι του λέει ο λογισμός του» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Αρχές δεκαετίας του 90 η ίδια η ψυχούλα μαρτυρούσε « τα νερά ( δηλ. η ΑΟΖ – υφαλοκρηπίδα) θα είναι η αιτία που θα πιαστούμε με τον τούρκο»
Έχουμε δει πως μαλώνουν τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι.
Πρώτα λεκτική αντιπαράθεση , μετά πλησίασμα με αγριάδες , μετά του δείχνεις το δάκτυλο και τον ακουμπάς με αυτό, μετά πέφτει η πρώτη καρπαζιά και τότε αρχίζει το πανηγύρι.
Ενώ οι τούρκοι έχουν ήδη εκπονήσει σχεδιασμό πως θα μας κτυπήσουν , κάποιες διορθωτικές κινήσεις που θέλουν να κάνουν διεθνώς τους φρενάρουν.
Εκεί και που οι τούρκοι δεν θα το περιμένουν θα πλακωθούμε μεταξύ μας αίφνης , απρόσμενα.
« θα πιαστούμε» όπως έλεγε στην κυριολεξία ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.

Ο Ουρανός έκλαψε για την Ελληνικοτάτη Μακεδονία μας.
Τώρα κλαίει και για τα άλλα θηρία ( μοντέρνες κάρτες- εμφυτεύσιμα τσίπ , νέα μέτρα ) που ετοιμάζουν οι δήθεν φίλοι μας και οι αιώνιοι εχθροί μας με ημερομηνία λήξης.


Αφουγκραστείτε αυτό που έρχεται από όλες τις πλευρές .
Λυγίστε τα πόδια στο ΘΕΙΟ και σηκωθείτε σαν Ήρωες, Ομολογητές και Άγιοι.

ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ « από εδώ και πέρα πολλές Παρακλήσεις στην ΠΑΝΑΓΙΑ ( να την μάθετε από έξω) έτσι θα σωθούμε»

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

"θα περάσουμε από τρία καμίνια , ήδη περνάμε και στο τέλος θα λάμπουμε"

 



Φώτο από fb fanari 

" είναι βέβαιο ότι ο διωγμός , η περιπέτεια της αδικίας και ο κατασκανδαλισμός θα μας κάνουν συν-  ανθρώπους από παλιανθρώπους και Θεανθρώπους από υπανθρώπους"  

Ηγούμενος  Ιεράς Μονής του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ πριν χρόνια  "θα περάσουμε από τρία καμίνια , ήδη περνάμε και στο τέλος θα λάμπουμε" 

Στάρετσ πριν χρόνια " όποιος συγκρουστεί με την Ελλάδα στην κατηφόρα της θα πάθει μεγάλη ζημιά γιατί λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι" 

Γέροντας ασκητής " θα φύγει το ψευτορωμαίικο με πάταγο - θα μας πάρει τα αυτιά" 

Γερόντισσα " τα τουριστικά καταλύματα έπρεπε να γίνουν γιατί θα δέχονται τους προσκυνητές από όλο τον κόσμο στην Ορθόδοξη Ελλάδα" 

πριν λίγες ώρες άκουσε κάποιος από άγιο 

"να αγοράσετε αλάτι ,  να επιμένετε στην ΕΥΧΗ και την ΠΡΟΣΕΥΧΗ "

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

" σας ρωτάω τι συνδέει την Κλιματική αλλαγή, με την Αλλαγή της ανωμαλίας και την Αλλαγή στα Ιερά και τα Όσια μας;" είπε Ασκητής και απάντησε ο ίδιος: " οι υψηλές θερμοκρασίες της κόλασης που δεν έχουν καμία σχέση με τον σημερινό καύσωνα "

 

ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ

 

Επιμένει η Τουρκία στην συστηματική αμφισβήτηση των ελληνικων κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Ανατολικη Μεσόγειο με αφορμή τις εργασίες του ιταλικού ερευνητικού C/S TELIRI εκδίδοντας και νεα NAVTEX σε περιοχή που βαφτίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα» και η οποία επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης .Με την ίδια NAVTEX επικαλύπτει και μερος της Κυπριακής υφαλοκρηπίδας δυτικά του νησιού.

Η Τουρκία εξέδωσε λιγο πριν τα μεσάνυκτα της Παρασκευής την NAVTEX 0615/24 με την οποία αναγγέλλει τις εργασίες πόντισης καλωδίου (για τηλεπικοινωνίες) από το C/S TELIRI επισημαίνοντας ότι πρόκειται για περιοχή της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας».
Η νεα αυτή τουρκική NAVTEX έρχεται σε συνέχεια της πρώτης αναγγελίας που είχε εκδώσει ο σταθμός της Αττάλειας και ειχε αποκαλύψει το Πρωτο Θέμα στις 25 Ιουνίου και δείχνει την επιμονή της Τουρκίας να εγείρει θέμα αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και επαναβεβαίωσης της «Γαλάζιας Πατρίδας» και του Τουρκολυβικού Μνημονίου.
Νίκος Μελέτης

Περισσότερα ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Τους ακούτε ; Και οι Λίθοι Κεκράξονται. Δεν είναι μόνο θαμμένος στην Ελληνικοτάτη Μακεδονία ο Μ. Αλέξανδρος, είναι και ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ;



« Ήρθαν να μας πάρουν τα μαρμαρένια λιθάρια με τον Σταυρό επάνω  οι ορκισμένοι οχθροί αλλά έπεσαν στον μαρμαρωμένο βασιλιά και όπου φύγει- φύγει»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σε μια εποχή που  μας λένε να συνηθίσουμε την αυτοκεφαλία της σκοπιανής εκκλησίας, σε μέρες που παίζονται τα πάντα σχετικά με   την πορεία μας ως έθνους μέσα στο  ιστορικό επέκεινα, σε κρίσιμους καιρούς που βάλθηκαν να μας τα πάρουν όλα  κάνουμε μια έρευνα ψυχής, προσφορά στον πολύ-αδικημένο Πιστό Λαό της Πατρίδος.
Όλα αυτά για να ετοιμαζόμαστε την στιγμή που η γη θα ανοίξει και θα παρουσιάσει τους κρυμμένους θησαυρούς της.( ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός)
Δεν είναι μόνο οι ενεργειακοί θησαυροί , είναι και οι πνευματικοί τέτοιοι ανυπολόγιστης αξίας.

 Βοούν οι πέτρες…
« Αγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς, Επίσκοπος Αχρίδος
« Όταν ο Χριστός επήγε για τελευταία φορά στα Ιεροσόλυμα, ο λαός βγήκε σε προϋπάντησή του. Αναρίθμητα μάτια Τον κοίταζαν. Και αμέτρητα στόματα εφώναζαν με ενθουσιασμό: Ωσαννά Υιέ Δαβίδ! Ευλογημένος ο ερχόμενος… Ο Βασιλεύς του Ισραήλ!
Μα αυτό έκαμε τους Φαρισαίους και πρασίνισαν από το κακό τους! Και είπαν στο λαό, να μην κραυγάζει! Απάντησε ήρεμα ο Χριστός: «Αν αυτοί σιωπήσωσιν, οι λίθοι κεκράξονται». (Λουκ. 19, 40)
Και τώρα, είκοσι αιώνες μετά, με ερωτάς:
Πως είναι δυνατόν να φωνάξουν οι πέτρες;
Σού απαντώ: Με πολλούς τρόπους.»
Ποιοι είναι αυτοί οι τρόποι;
Τα διάσπαρτα μακεδονικά ταφικά μνημεία της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μαζί με αναγνωρισμένου φήμης επιστήμονες έστω και με  όψιμες δηλώσεις τους ,  βοούν στα αυτιά των σκοπιανών και των διεθνών χορηγών τους, ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.
Τα ίδια χώματα της Μακεδονίας και όλης της Ελλάδος   βοούν ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ.

Όταν έρχονται οι ξένοι να επισκεφτούν το Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων γνωρίζουν πολλά, υποθέτουν περισσότερα και « μας ματιάζουν» για τους θησαυρούς που έχουμε και δεν έχουν αυτοί.
Συγκεκριμένα η ανώτερη γερμανική πολιτική ελίτ φαίνεται να ενδιαφέρεται για τον συγκεκριμένο χώρο.
Θέτουμε το εξής λογικό ερώτημα που είναι ισχυρό επιχείρημα να αναρωτηθούμε, τι έχουμε και τι δεν κάνουμε;
« -πως είναι δυνατόν μια αρχαία πολιτεία- πολίχνη όπως οι Αρχαίοι Φίλιπποι που φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με την πολυάριθμη αρχαία Ρώμη  να έχει στην ιστορική διαδρομή της επάλληλες παλαιοχριστιανικές βασιλικές που τα απομεινάρια τους να δηλώνουν ότι το μέγεθος και η έκταση τους μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών  στην  Αθήνα ή την νέα  μεγαλοπρεπή εκκλησία του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ στην ΑΙΓΙΝΑ;»


« τι ήθελαν να τιμήσουν καταλλήλως οι πρόγονοι μας Ρωμιοί στους Φιλίππους , ποιο πρόσωπο Αγίου;»
« γιατί η Ρώμη δεν έχει τέτοιου μεγέθους παλαιοχριστιανικές αφιερωμένες, όπως των αρχαίων Φιλίππων,  στον Απόστολο Παύλο,  έστω   στα  παλαιοχριστιανικά ή μεσοβυζαντινά χρόνια, ενώ κόπτεται  ότι βρήκε την  ταφική λάρνακα του Αποστόλου Παύλου ;»
Τα παρακάτω ισχυρίζεται  το Βατικανό, είναι όμως έτσι;
« Όπως προκύπτει από τη ραδιοχρονολόγηση άνθρακα, τα λείψανα ανάγονται στον 1ο ή στον 2ο αιώνα.
«Το στοιχείο αυτό πιθανότατα επιβεβαιώνει την ομόφωνη και αδιαμφισβήτητη παράδοση που θέλει τα λείψανα του Αποστόλου Παύλου να βρίσκονται εδώ», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, στη διάρκεια της τελετής λήξης του Έτους Αποστόλου Παύλου.
Μέσα στη σαρκοφάγο οι αρχαιολόγοι βρήκαν κόκκους από λιβάνι, αλλά και υπολείμματα από δύο λινά υφάσματα.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε η ανακάλυψη και της αρχαιότερης προσωπογραφίας του Αποστόλου Παύλου στην κατακόμβη της Αγίας Θέκλας στη Ρώμη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα του Βατικανού «L’Osservatore Romano», το φρέσκο – που χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα μ.Χ.- αποκαλύφθηκε στις 19 Ιουνίου.
Οι ανασκαφές στον τάφο του Αποστόλου Παύλου άρχισαν το 2002, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των πιστών ότι δεν μπορούν να τον επισκεφθούν.»
Μας πληροφορεί όμως  ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ για άλλα πράγματα.
Στο ερευνητικό πόνημα του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ συγγραφέν υπό  του ιδίου ( το οποίο προκαλεί ηλεκτροπληξία στους σημερινούς αγαπητολόγους – παπόφιλους)
« ΜΕΛΕΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Δεκέμβριος 1998»
Ο ΑΓΙΟΣ  ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ομιλεί για την Αποστολική διαδρομή του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ μέχρι την σημερινή Ισπανία, αφήνοντας αιχμές, ότι δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί το μαρτύριο του στην Ρώμη.
Όμως και άλλες πηγές μαρτυρούν περί αυτού:
« Στη Β’ προς Τιμόθεον επιστολή του, που έγραψε στη διάρκεια της δεύτερης φυλάκισής του στη Ρώμη και λίγο πριν από το μαρτύριό του (μεταξύ 64 και 68),δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι πραγματοποίησε κάθε ευαγγελικό σχέδιο του, ότι το κήρυγμα του το είχαν ακούσει όλα τα έθνη (Β’ Τιμ. 4:17) και όχι, έχοντας πια αγωνιστεί τον καλό αγώνα, τελειώνει την επίγεια πορεία του περιμένοντας μόνο το στεφάνι της δικαιοσύνης από τον Κύριο, τον δίκαιο Κριτή (Β’ Τιμ. 4:8).


Με δυο λόγια οι παραπάνω καινοδιαθηκικές μαρτυρίες δηλώνουν, ότι ο Παύλος ήθελε να κηρύξει το ευαγγέλιο και στην Ισπανία, ότι του δόθηκε η ευκαιρία να το κάνει και ότι στα τέλη της ζωής του έγραφε με τρόπο που έδειχνε ότι το είχε πραγματοποιήσει. Από τις βιβλικές ενδείξεις, λοιπόν, δεν μπορούμε να παρα να θεωρήσουμε το ταξίδι του Aποστόλου στην Ιβηρική Χερσόνησο ως πιθανό ιστορικό γεγονός.

Υπάρχει, ωστόσο, και πλήθος μαρτυριών αγίων πατέρων και εκκλησιαστικών συγγραφέων, που ενισχύουν την άποψη του ευαγγελισμού της ισπανικής φυλής από τον απόστολο των εθνών (βλ.Paul de Ballester Convalier, Το ταξείδιον και το έργον του αποστόλου Παύλου εις την Ισπανίαν, Αθήναι 1954· του ίδιου ιστορία της Ισπανικής Ορθοδοξίας, τ. Α’, Αθήναι 1961, σελ. 77 κ. έ.· Γρηγορίου Δ. Παπαθωμά, Πήγε ο Απόστολος Παύλος στην Ισπανία; περ. «Θεολογία», τ. 60/4, Αθήναι 1989, σελ. 754-770)
Σύμφωνα με όλα τα τεκμήρια, λοιπόν, ο Παύλος ήταν ο πρώτος κήρυκας του Ευαγγελίου στην Ισπανία, όπως αναφέρει και η λατινική επιγραφή του ναού της Viana στή Νavarra: «Saulus, Praeco Crucis, fuit nobis primordia lucis (=ο Σαύλος, ο κήρυκας του Σταυρού, υπήρξε ο πρώτος φωστήρας μας).»
Μ.Σ.Π
(Περιοδικό «Πάντα τα έθνη» τ. 99)

Παγκόσμιο γεγονός θα είναι, ότι ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ βρίσκεται κοντά σε αυτούς που αγάπησε περισσότερο, εκεί τον έθαψαν , στους Φιλίππους της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας του Μεγ. Αλεξάνδρου;
Να για ποία ΑΓΑΠΗ ομιλούμε!!

ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ 1

« Φιλιπ. 1,1           Παῦλος καὶ Τιμόθεος, δοῦλοι Ἰησοῦ Χριστοῦ, πᾶσι τοῖς ἁγίοις ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ τοῖς οὖσιν ἐν Φιλίπποις σὺν ἐπισκόποις καὶ διακόνοις·
Φιλιπ. 1,1                   Ημείς, ο Παύλος και ο Τιμόθεος, δούλοι του Ιησού Χριστού, εις όλους τους εν Χριστώ Ιησού πιστούς Χριστιανούς, που ευρίσκονται στους Φιλίππους μαζή με τους επισκόπους και τους διακόνους,
Φιλιπ. 1,2           χάρις ὑμῖν καὶ εἰρήνη ἀπὸ Θεοῦ πατρὸς ἡμῶν καὶ Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ.
Φιλιπ. 1,2                  ευχόμεθα να είναι εις σας η χάρις και η ειρήνη από τον Θεόν και Πατέρα μας και από τον Κυριον Ιησούν Χριστόν.
Φιλιπ. 1,3           Εὐχαριστῶ τῷ Θεῷ μου ἐπὶ πάσῃ τῇ μνείᾳ ὑμῶν,
Φιλιπ. 1,3                  Ευχαριστίας αναπέμπω στον Θεόν μου κάθε φοράν, που σας ενθυμούμαι.
Φιλιπ. 1,4           πάντοτε ἐν πάσῃ δεήσει μου ὑπὲρ πάντων ὑμῶν μετὰ χαρᾶς τὴν δέησιν ποιούμενος
Φιλιπ. 1,4                  Παντοτε, εις κάθε μου δέησιν, με χαράν παρακαλώ και ικετεύω τον Θεόν δι’ όλους σας, να προοδεύετε εις την κατά Χριστόν πίστιν και ζωήν.
Φιλιπ. 1,5           ἐπὶ τῇ κοινωνίᾳ ὑμῶν εἰς τὸ εὐαγγέλιον ἀπὸ πρώτης ἡμέρας ἄχρι τοῦ νῦν,
Φιλιπ. 1,5                  Ευχαριστώ τον Θεόν δια την συμμετοχήν σας εις την χάριν του Ευαγγελίου και στο έργον της διαδόσεώς του από την πρώτην ημέραν, που επιστεύσατε μέχρι σήμερον.
Φιλιπ. 1,6           πεποιθὼς αὐτὸ τοῦτο, ὅτι ὁ ἐναρξάμενος ἐν ὑμῖν ἔργον ἀγαθὸν ἐπιτελέσει ἄχρις ἡμέρας Ἰησοῦ Χριστοῦ,
Φιλιπ. 1,6                  Είμαι δε βέβαιος εις τούτο ακριβώς, ότι δηλαδή ο Θεός, που ήρχισεν εις σας το αγαθόν αυτό έργον της σωτηρίας σας και της συμμετοχής σας εις την νέαν ζωήν του Ευαγγελίου, θα το φέρη εις άρτιον και τέλειον πέρας μέχρι της μεγάλης εκείνης ημέρας, της δευτέρας παρουσίας του Ιησού Χριστού.»


Τι μπορεί να μας λέει η τελευταία ακροστιχία της προς ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ; Ότι ο Απόστολος Παύλος θα βρίσκεται στους Φιλίππους καρδία και σώματι  μέχρι της Δευτέρας Παρουσίας του Ιησού Χριστού;

ΕΔΩ στους Αρχαίους Φιλίππους τον τίμησαν από τα πρώτα κιόλας πρωτοχριστιανικά χρόνια με μεγάλα και υπέρλαμπρα οικοδομήματα, ενώ η Ρώμη ερχόταν πίσω και καταιδρωμένη.
·         « Ανατολικά της αγοράς των Φιλίππων εκτείνεται το συγκρότημα του Οκταγώνου.
·         Οι Φιλιππήσιοι στο χώρο αυτό, όπου υπήρχε ένας μεγάλος τάφος των Ελληνιστικών χρόνων, Μακεδονικού τύπου, ανήγειραν αμέσως μετά την κατάπαυση των τελευταίων διωγμών και την έκδοση του ενδίκτου των Μεδιολάνων (313 μ.Χ.) λατρευτικό Οίκο. Δηλαδή πριν την ανέγερση του μεγάλου οκταγώνου ναού, στη θέση αυτή της πόλης και σε επαφή με ελληνιστικό τάφο, που ανήκε σε εθνικό ήρωα, ιδρύθηκε το 313-343 επί επισκόπου Πορφυρίου, ο πρώτος ευκτήριος χριστιανικός οίκος της πόλης. Μετά τον θρίαμβο της Εκκλησίας και την ανέγερση μνημειώδους οκταγωνικού ναού, ο ελληνιστικός τάφος διατηρήθηκε στο μέσων των χριστιανικών προσκτισμάτων, θεωρούμενος ότι ανήκε στο χριστιανό μάρτυρα-Απόστολο Παύλο.
·         Συνεπώς ο ευκτήριος οίκος του Πορφυρίου με τα ψηφιδωτά δάπεδα, με συμβολικές χριστιανικές παραστάσεις και κτητορικές επιγραφές, συνδυαζόμενος με τον ελληνιστικό τάφο, είναι από τα λίγα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύπτουν το μετασχηματισμό του εθνικού κόσμου σε χριστιανικό. Και μια μαρτυρία της παρουσίας του Παύλου στους Φιλίππους, όπως αποδεικνύεται, επίσης ότι πρώτος λατρευτικός οίκος στο συγκρότημα του Οκταγώνου είναι, προς το παρόν, το αρχαιότερο χριστιανικό κτίσμα λατρείας , αφιερωμένο στον πρωτοκορυφαίο Απόστολο των Εθνών και των Φιλίππων Παύλο, για τον εξωραϊσμό του οποίου ενδιαφέρεται και δαπανά ο Επίσκοπος Φιλίππων Πορφύριος.
·         Οι ανασκαφές του Οκταγώνου από τον καθηγητή της βυζαντινής αρχαιολογίας Στ. Πελεκανίδη οδήγησαν στο μωσαϊκό δάπεδο του αρχαιοτέρου Ευκτηρίου Οίκου και στις ενδιαφέρουσες επιδαπέδιες επιγραφές του. Η μια και πολύτιμη αναφέρει: Ο ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΗΣΙΝ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΕΠΟΙΗΣΕΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ.


·         Η επιγραφή αυτή είναι σπουδαιότατη για την ιστορία των χριστιανικών Φιλίππων και έχει ιδιαίτερη σημασία για το λατρευτικό συγκρότημα του Οκταγώνου, γιατί α) αναφέρει τον Επίσκοπο και αρωγό για τη μερική διακόσμηση του ναΐσκου, τον γνωστό από τη Σύνοδο της Σαρδικής (342-343 μ.Χ.) επίσκοπο Φιλίππων Πορφύριο. β) κατονομάζεται ο άγιος, απόστολος Παύλος, που στο όνομά του τιμάται ο ναός και γ) δηλώνεται η μορφή του κτίσματος ως βασιλικής.
·         Το σύνολο του ψηφιδωτού, που καλύπτει το δάπεδο του δυτικού τμήματος του ναού, συνίσταται από διάφορα γεωμετρικά σχήματα, από τα οποία πολλά περιλαμβάνουν ζωικά και ανθικά θέματα. Στη νότια πλευρά του διαχώρου αποκαλύφθηκε επάνω σε λευκό κάμπο με μαύρα γράμματα και μια άλλη επιγραφή: “Χριστέ βοήθη του δούλου σου Πρίσκου (σ)υν παντί του οίκου αυτού”. Και η δεύτερη αυτή αναφέρεται στον επίσης αρωγό Πρίσκο και σε όλη την οικογένειά του και επικαλείται την βοήθεια του Κυρίου.
·         Με την εδραίωση και επίσημα του χριστιανισμού στους Φιλίππους άρχισε να αναπτύσσεται και η χριστιανική ναοδομία σε ποικίλες αρχιτεκτονικές μορφές. Η άνθηση στη μικρή κατά βάση πόλη, ο πλούτος και η πολυτέλεια των μνημείων, οφείλεται στην έλξη και τη γοητεία που ασκούσε η αποστολική ανάμνηση και παρακαταθήκη και που βαθιά βίωνε το Πλήρωμα της Εκκλησίας των Φιλίππων» http://www.im-philippon.gr/index.php/mitropoli/topiki-agiologia/lithoi/147-euktirios


Τον τίμησαν τόσο πολύ οι βυζαντινή Ρωμιοί πρόγονοι μας, τον Απόστολο των Εθνών   στους Αρχαίους Φιλίππους, αλλά  και το επίνειο τους , την αρχαία Νεάπολη ( εκεί όπου αποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη) το ονόμαζαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ επί 800 ολόκληρα χρόνια για να επισημάνουν το μεγάλο κοσμοιστορικό γεγονός της απόβασης της τετραμελούς Αποστολικής Συνοδείας ( Παύλου – Λουκά – Σίλα- Τιμοθέου ) που έφερε η αγιοπνευματική παραγγελία του οράματος του Μακεδόνα Άνδρα στον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ και μέσω αυτής   στους  Έλληνες Μακεδόνες και στους Ευρωπαίους, το μήνυμα του Ευαγγελικού Λόγου δηλ. τον Ενσαρκωμένο- Εσταυρωμένο- Παθόντα και Ταφέντα αλλά Αναστημένο Κύριο ημών Ιησού Χριστού.( ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ πόνημα του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα, εκδ. 2009)
Η ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ έγινε Καβάλα , έτσι ήθελαν οι τούρκοι και παραμένει έτσι, για να θυμόμαστε το οθωμανικό παρελθόν της σε καιρούς που η τουρκία πάει όπως πάει...
Για να μη πω και άλλα…
Αλλά θα πω τούτο.
Σε μια συνεργασία που είχαμε με τον μακαριστό μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου  κ.κ. Προκόπιο πάνω σε ιστορικά και γεωπολιτικά δρώμενα μας είπε, ότι τον επισκέφτηκαν Αμερικάνοι καθηγητές ιστορίας- αρχαιολογίας και του επέστησαν την προσοχή, ότι διαθέτουν αρκετά στοιχεία που συνηγορούν ότι ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ των Εθνών Παύλος είναι θαμμένος στους Φιλίππους.
Σε μια τέτοια εποχή που ζούμε … 
Και οι Λίθοι Κεκράξονται. Δεν είναι μόνο θαμμένος στην Ελληνικοτάτη Μακεδονία ο Μ. Αλέξανδρος , είναι και ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ;
Να είστε καλά  αδελφοί  που κάνατε τον κόπο να διαβάσετε τα παραπάνω.
ΒΟΗΘΕΙΑ μας ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ των Εθνών Θείος Παύλος.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας