Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Επικαιροποιούν με ταχύτητα τις Προφητείες- έρχεται Κουρδικό με την νέα ηγεσία των ΗΠΑ; Μεταφέρονται δυνάμεις.

 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Όταν τον ρώτησα πότε θα γίνουν τα γεγονότα αυτά, ο Άγιος (Παΐσιος) απάντησε: «όταν οι Η.Π.Α. ανακηρύξουν την ίδρυση ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους».

Φαίνεται τώρα  να μεταφέρονται δυνάμεις εκεί. ΚΑΙ όλα όσα γνωρίζαμε επί Τραμπ να ανατρέπονται.

Το εν δυνάμει Κουρδιστάν έχει άμεση σχέση με τα δρώμενα στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο ακόμα και με το Κοσσυφοπέδιο στα δυτικά Βαλκάνια , όπως θα δούμε παρακάτω. 

από το https://www.echedoros-a.gr/2021/01/blog-post_280.html διαβάζουμε 

 Οι συνεχείς απειλές κατά της «Πράσινης Ζώνης» που βρίσκεται στην καρδιά της ιρακινής πρωτεύουσας, Βαγδάτη, και όπου βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία, ώθησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να μελετήσουν επιλογές για τη μετακίνηση  των περισσότερων δυνάμεων στην Περιφέρεια του Κουρδιστάν και επέκταση των στρατιωτικών της βάσεων στην περιοχή.

 «Το νέο αμερικανικό προξενείο στο Ερμπίλ μπορεί να φιλοξενήσει ορισμένους Αμερικανούς στρατιώτες», ανέφεραν αμερικανικές πηγές.

Το μεγαλύτερο αμερικανικό προξενείο στον κόσμο

Τόνισαν ότι το αμερικανικό προξενικό συγκρότημα στο Ερμπίλ, το οποίο κοστίζει 600 εκατομμύρια δολάρια, και χτίζεται, από το 2018, θα είναι το μεγαλύτερο προξενείο των ΗΠΑ στον κόσμο, ξεπερνώντας ακόμη και την τεράστια πρεσβεία στην Ιορδανία, και έχει προγραμματιστεί να ανοίξει 2022, με την οικιστική πτέρυγα και πολλές άλλες δομές, μεταξύ των οποίων και μιας μεγάλης έκτασης για να στεγάσει στρατιωτική μονάδα.

Όπως αποκαλύφθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποκλείουν την ανανέωση ή την επέκταση άλλων στρατιωτικών βάσεων στο Κουρδιστάν, και οι εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στη βάση «Harir», 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ερμπίλ, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν το 2003, και μπορεί να χρησιμεύσουν ως μια εκπαιδευτική βάση.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Περιφέρειας του Κουρδιστάν, Νετσιρβάν Μπαρζανί, ήταν πρόθυμος να προσελκύσει την αμερικανική παρουσία, της οποίας η συνεργασία με την Peshmerga (περιφερειακές κουρδικές δυνάμεις) οδήγησε σε εισροή στρατιωτικής βοήθειας περίπου 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων φέτος ήδη.

Επιπρόσθετα τον περασμένο μήνα, η αμερικανική ιστοσελίδα «Axios» αποκάλυψε την πρόθεση της Ουάσινγκτον να κλείσει την πρεσβεία της στη Βαγδάτη και να την μεταφέρει στο Ερμπίλ, μετά από πολλές επιθέσεις που έχουν στόχο την Πράσινη Ζώνη της πρωτεύουσας, στην οποία βρίσκεται η πρεσβεία. 

The New Khalij

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

 https://www.echedoros-a.gr


ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ
Συγκλονιστικά είναι και τα λεγόμενα ενός ψάλτη, στη Ζώδια το 1973, του Δημήτρη του Πρωτόπαπα για την επίθεση των Τούρκων στην Κύπρο τότε & για το πότε θα ελευθερωθεί η Κύπρος, γεγονός που συνδέεται & αυτό χρονικά με την δημιουργία Κουρδικού κράτους. Είχε πει χαρακτηριστικά για τους Κύπριους: «πολλοί θα πεθάνουν στην προσφυγιά, αλλά όταν ακούσετε ότι ιδρύθηκε μια νέα χώρα που θα λέγεται Κουρδία τότε θα επιστρέψετε πίσω χωρίς πόλεμο»

Απόσπασμα από την συνέντευξη Μητροπολίτη Μόρφου στο SIGMALIVE Πηγή: http://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Αποσπάσματα από το βιβλίο: «Σκεύος εκλογής» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου
«Οι Ευρωπαίοι τώρα κάνουν χάρη στους Τούρκους και ανεξαρτητοποιούν τα κρατίδια όπου ζουν οι μουσουλμάνοι (Βοσνία – Ερζεγοβίνη). Βλέπω όμως να διαλύουν την Τουρκία με ευγενικό τρόπο: Θα ξεσηκωθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι και θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι να ανεξαρτητοποιηθούν και τα έθνη αυτά. Θα πουν τότε στην Τουρκία : «Εμείς σου κάναμε το χατίρι εκεί, πρέπει τώρα, κατά τον ίδιο τρόπο να ανεξαρτητοποιηθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι. Έτσι «ευγενικά» θα κομματιάσουν την Τουρκία.
Αποσπάσματα από το βιβλίο: «Σκεύος εκλογής» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου


«Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι. Στη Βοσνία θα γίνει μουσουλμανικό κράτος (εκείνη την εποχή δεν υπήρχε τέτοιο κράτος), αλλά το γεγονός αυτό θα στραφεί εναντίον τους, διότι κατά αντιστοιχίαν αυτού θα δημιουργηθεί αργότερα και κουρδικό κράτος μέσα στην καρδιά της».

Απόσπασμα από το άρθρο του κ. Α.Δ.

– Όταν τον ρώτησα πότε θα γίνουν τα γεγονότα αυτά, ο Άγιος (Παΐσιος) απάντησε: «όταν οι Η.Π.Α. ανακηρύξουν την ίδρυση ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους».

" Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί." Απόσπασμα από το βιβλίο: «Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994» ΤΟΜΟΣ Α΄ 6η ΕΚΔΟΣΗ του Νικόλαου Α. Ζουρνατζόγλου, Επισμηναγός Ε.Α.

Η δημιουργία Κουρδιστάν αλλά και το Κοσσυφοπέδιο για τις ΗΠΑ συνιστούν άμεση γεωπολιτική προτεραιότητα καθότι μέσω των δυο αυτών γεωστρατηγικών κρίσιμων σημείων μπορούν εύκολα να χαράξουν και να υλοποιήσουν τους μακροχρόνιους σχεδιασμούς τους στην Μέση Ανατολή και τα Δυτικά Βαλκάνια .
και αν ρωτήσετε που κολλάει το ΑΙΓΑΙΟ ;
η απάντηση φαίνεται εύκολη
" στα παζάρια με τον σουλτάνο κάτι του δίνεις και κάτι του παίρνεις"
ΤΕΛΙΚΑ μπροστά στα μάτια μας γίνεται το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ο Μητροπολίτης που έκανε ωτοστόπ στους οδηγούς για να μετακινηθεί.

 


" Τον συναντούσαμε πολλές φορές στην Ιερά Μόνη Πετράκη, όταν ήταν συνοδικός. Λαμβάναμε την ευχή του δίχως να γνωρίζουμε ότι ήταν Αρχιερέας.

Η ταπεινότητα του και το μειλίχιο ύφος των λόγων του δεν μπορούσαν να αποκαλύψουν ένα τέτοιο εκκλησιαστικό άνδρα που έκανε ακόμα και ανώτερες σπουδές στην Οξφόρδη." Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Ο Μητροπολίτης που έκανε ωτοστόπ στους οδηγούς για να μετακινηθεί.

από την ομάδα ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ στο fb και τον https://www.facebook.com/panos.filotheou?

Ακολουθώντας την γνωστή διαδρομή, επισκεφτήκαμε στη Νέα Σκήτη τον γέροντα Γεράσιμο τον Μυτιληνιό , και ξεκινήσαμε παίρνοντας το μονοπάτι να πάμε για διανυκτέρευση στην Ι.Μ. Αγίου Παύλου.
Καθυστερήσαμε όμως στον δρόμο και φτάσαμε αργά το απόγευμα στον προορισμό μας.
Εκείνη την εποχή δεν χρειαζόταν να πάρεις τηλέφωνο.
Ο αρχοντάρης μας πληροφόρησε ότι η τράπεζα είχε γίνει και μας ρώτησε αν πεινάμε.
Μας οδήγησε από ένα μικρό πορτάκι μέσα στην τράπεζα.
Λίγο πριν πέσουμε με τα μούτρα στο λιτό αλλά νοστιμότατο φαγητό ξαναεμφανίστηκε οδηγώντας έναν μικροσκοπικό και αδύνατο παπά στο απέναντι τραπέζι.
Ράσα παμπάλαια και τριμμένα.
Στα χέρια του κρατούσε ένα μικρό μαύρο παμπάλαιο βαλιτσάκι σαν αυτά που βλέπουμε σε παλιές ταινίες.
Είχαμε τελειώσει το φαγητό και σιγομουρμουρίζαμε.
Πριν καν τελειώσει το δείπνο του ο παπάς ξαναεμφανίζεται για τρίτη φορά ο αρχοντάρης .
-Πάτερ φάγατε ;
-Ναι τελείωσα απάντησε ο παπάς.
-Να σας οδηγήσουμε στο κελί . Πρέπει να καθαρίσουμε την τράπεζα. Περιμένουμε τον δεσπότη.
-Εγώ είμαι ο δεσπότης.
Έμεινε έκπληκτος ο αρχοντάρης .
-Περιμένετε λίγο σας παρακαλώ.
Σε τρία λεπτά εμφανίζεται μια ομάδα από ψαλτάδες μοναχούς.
"Τον δεσπότην και αρχιερέαν ημών......."
Ρωτήσαμε.
Ήταν ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος Κόμπος.
Ο ασκητής δεσπότης.
Αυτός που για να μετακινηθεί έπαιρνε το λεωφορείο της γραμμής ή έβγαινε με τα πόδια στον δρόμο και έκανε ωτοστόπ.

Να χαιρετίσουμε τους αδελφούς ομογενείς που παρακολουθούν τα ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΑ , να τους ευχηθούμε ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ , όπως και σε όλους μας και η ΠΑΝΑΓΙΑ να είναι ΣΚΕΠΗ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ μας

 


Σήμερα, στα πρόθυρα της πείνας που έρχεται, ας απευθυνθούμε στον άγιο Τρύφωνα- Το μυστικό του Αγίου.

 Το μυστικό του Αγίου Τρύφωνα

 Από την καλή φίλη και εξαιρετική φιλόλογο Ε.Τ 

  Για τον Άγιο Τρύφωνα γνωρίζουμε γενικά ότι είναι προστάτης των αμπελουργών. Πολλά όμως άλλα και σημαντικά σχετίζονται με τον νεαρό αυτόν άγιο που ίσως τα αγνοούμε, και που με την εορτή του μας ανοίγει την πόρτα της εισόδου στον μήνα Φεβρουάριο. Πρωτομηνιά, κι ο αγαπημένος μας αυτός άγιος μας υποδέχεται, σύμφωνα με την εικονογραφία του, μ’ ένα σταυρό κι ένα κλαδευτήρι στο χέρι ή ακόμα κι ένα κλαδί αμπέλου. Είναι  όμορφος, σγουρομάλλης, αγένειος, σε ηλικία σχεδόν τρυφερή. Γιατί αυτό το νεαρό παλικάρι μας καλωσορίζει στην πρώτη του Φλεβάρη;

 

   Ο άγιος Μεγαλομάρτυρας Τρύφων γεννήθηκε το πρώτο μισό του 3ου μχ. αιώνα στη Λάμψακο της Φρυγίας, στη Μ. Ασία. Γεννήθηκε από φτωχούς, αλλά ευσεβείς γονείς και  εργαζόταν σαν χηνοβοσκός. Επειδή από μικρός μελετούσε τον θείο λόγο και δίδασκε το ευαγγέλιο του Χριστού, ο Θεός τον προίκισε πολύ νωρίς με ιδιαίτερα χαρίσματα, αλλά  και με τη δύναμη να θεραπεύει αρρώστιες και να καταπολεμά τα δαιμόνια, τα οποία διασκορπίζονταν και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του. Γι’ αυτό αποκαλείται ιαματικός και συγκαταλέγεται στους Αναργύρους. (Από τους δώδεκα Αναργύρους, που αποτελούν ζεύγη, ανήκει στο έκτο ζεύγος, Θαλλαίλεος και Τρύφων). Θεωρείται προστάτης των γεωργών και ο άγιος που διώχνει τις ασθένειες των αγρών, των αμπελώνων και των κήπων. Κατά τον φοβερό διωγμό του αυτοκράτορα Δεκίου μαρτύρησε μα φρικτά βασανιστήρια.

 

    Ο Φεβρουάριος, που την πρώτη του ημέρα τιμούμε τη μνήμη του αγίου Τρύφωνα, παραδοσιακά θεωρείται μήνας καθαρτήριος. Πήρε τ’ όνομά του από τον λατινικό μήνα Februarius, που επειδή ήταν ο τελευταίος μήνας του Ρωμαϊκού έτους, (πρώτος ήταν ο Μάρτιος), σήμαινε τον μήνα των καθαρμών. 

Οι άνθρωποι έπρεπε να εξαγνιστούν, για να υποδεχτούν τη νέα χρονιά. Εμείς αποκαλούμε τον μήνα αυτόν και Φλεβάρη, κατά παρετυμολογία, επειδή ανοίγει τις φλέβες του και μας δίνει πολλά νερά, για να πρασινίσει η φύση. 

Και αυτό το λουτρό της βροχής υποδηλώνει επίσης ένα είδος καθαρμού. Παράλληλα, οι αμπελουργοί αυτή την εποχή καθαρίζουν και κλαδεύουν τ’ αμπέλια τους. 

Μέσα στον μήνα αυτόν επίσης, μπαίνουμε και στην δια της μετανοίας καθαρτήρια περίοδο του Τριωδίου.

 

    Μέσα απ’ όλη αυτή την ετοιμασία του καθαρμού της φύσης, ταυτόχρονα προβάλλουν και τα νέα βλαστήματα. Αρχίζουν να μπουμπουκιάζουν τα δέντρα, οι κήποι, τ’ αμπέλια, που όμως κινδυνεύουν από τις όψιμες παγωνιές και κακοκαιρίες. Ο άγιος Τρύφων εδώ έρχεται ως αρωγός και προστάτης σ’ όλες αυτές τις διεργασίες. Καθαρίζει τους αγρούς από βλαπτικά ζωύφια και προστατεύει τα μικρά μπουμπούκια από τις παγωνιές. 

Αυτό φανερώνει παρετυμολογικά και τ’ όνομά του, Τρύφων, από τη λέξη τρυφή που σημαίνει απόλαυση, άνεση, από την οποία προκύπτει και το επίθετο τρυφερός. 

Τρυφερός είναι ο ίδιος ο άγιος λόγω της νεαρής του ηλικίας, γι’ αυτό προστατεύει και τα νεαρά μπουμπούκια μην παγώσουν και μαραθούν. (Πληροφοριακά στοιχεία από το έργο του Δ. Λουκάτου «Συμπληρωματικά του χειμώνα και της Άνοιξης).

 

    Εκείνο που έχει όμως τη μεγαλύτερη σημασία, είναι τα ενεργήματα του αγίου σε πνευματικό επίπεδο. 

Με το κλαδευτηράκι του καθαρίζει με αγάπη το αμπέλι της καρδιάς μας και αφήνει να ξεπεταχτούν προστατευμένα τα μικρά μπουμπούκια των αρετών μας, καθώς πρόκειται να εισαχθούμε στην περίοδο της μετανοίας. 

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την επομένη, 2 Φεβρουαρίου, έχουμε τη μεγάλη γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου. Εισαγωγική γιορτή και αυτή στον Φεβρουάριο.  

Η εορτή του αγίου Τρύφωνα, πολύ σοφά, θεωρείται προεόρτια της Υπαπαντής και συνδέεται άμεσα μαζί της. 

Αποτελεί προετοιμασία της Υπαπαντής του Κυρίου. Στην Υπαπαντή ο άγιος Συμεών υποδέχεται στον ναό το νήπιο Ιησού, σαράντα μέρες μετά τη γέννησή του και τον παίρνει έκθαμβος και ευφραινόμενος στην αγκαλιά του. 

Ο άγιος Τρύφων επιθυμεί να μας προετοιμάσει, ώστε να καταστήσουμε κι εμείς τον αμπελώνα των καρδιών μας ναό πνευματικό, αφού προηγουμένως με τη βοήθειά του και το νοητό κλαδευτηράκι του, έχουμε καθαρίσει τους λογισμούς μας, για να υποδεχθούμε εκεί μέσα, όπως ο θεοδόχος Συμεών, τη θεία χάρη του νηπιάζοντος Κυρίου.

 

   Στην ακολουθία του Αγίου Τρύφωνα, όπου εμπλέκονται οι ύμνοι προς τον άγιο με τους προεόρτιους ύμνους της Υπαπαντής, απαντούμε το Κοντάκιο:

 

« Ως αγκάλας σήμερον πιστοί καρδίας εφαπλούντες, δέξασθε καθαρωτάτω λογισμώ επιδημούντα τον Κύριον, προεορτίους αινέσεις προσάδοντες».

«Απλώνοντας σήμερα, πιστοί, τις καρδιές σας σαν αγκαλιές, δεχθείτε με καθαρότατο λογισμό τον Κύριο που έρχεται μόνιμα να κατοικήσει, ψάλλοντας προεόρτιους αίνους».

        

    Και στον όρθρο του Αγίου Τρύφωνα  ψάλλουμε στον προεόρτιο κανόνα:

 

« Ανοιγέσθω ο ναός, ο του Θεού γαρ νυν επέστη ναός, ναούς ημάς ποιήσαι του αγίου Πνεύματος». «Ας ανοιχθεί ο ναός του Θεού, γιατί ήρθε τώρα ο ίδιος ο ναός του Θεού να μας καταστήσει ναούς του Αγίου Πνεύματος».

 

   Με τον τρόπο αυτό έχοντας δεχθεί τον Χριστό στις καρδιές μας, θα νιώσουμε, όπως ο άγιος Συμεών, τη θεία χαρά και απόλαυση, τη θεία τρυφή, για την οποία μας προετοιμάζει και μας προτρέπει να νιώσουμε ο άγιος Τρύφων, γιατί αυτό σημαίνει κυρίως τ’ όνομά του, την ουράνια τρυφή, την τρυφή του παραδείσου. Κι αυτό κατ’ επανάληψη το τονίζει η υμνολογία του:

 

« Τρυφήν την ακήρατον ιχνηλατών εκ παιδός»

« Τρυφής κατεμφορούμενος παραδόξου και θείας»

«Της όντως ενθέου εν ουρανοίς τρυφής απολαύων»

«Και καταρδεύεις ημών τη διάνοιαν εν τη τρυφή αθλοφόρε των δώρων σου».

«Τρυφή γαρ πιστοίς εδείχθης».

 

Καταρδεύει, λοιπόν, τη διάνοιά μας με τη δική του θεία τρυφή και ουράνια απόλαυση και μας τη μεταδίδει.

 

    Σήμερα, στα πρόθυρα της πείνας που έρχεται, ας απευθυνθούμε στον άγιο Τρύφωνα, τώρα που γνωρίσαμε τις θείες του μυστικές ιδιότητες, κι ας τον παρακαλέσουμε, να μας μεταδώσει τη θεία τρυφή του μέσα στην ψυχή μας, γιατί έχοντας αυτή, όχι μόνο δεν θα επιποθούμε τις γήινες απολαύσεις και τρυφές, αλλά θα είμαστε πλήρεις ευφροσύνης και ουράνιας ευτυχίας, δίχως να αισθανόμαστε καμία έλλειψη και στέρηση. 

Οι άγιοι τρεφόμενοι με τον ουράνιο αυτόν άρτο περιορίζουν κατά πολύ τις υλικές τους ανάγκες, ακόμη και στο θέμα της τροφής. 

Γιατί τους τρέφει όχι η γήινη τροφή, αλλά η τρυφή-τροφή  της θείας ενέργειας που άφθονα εισρέει εντός τους. Ας μας ευλογήσει  ο άγιος  Τρύφωνας να βιώσουμε και να απολαύσουμε μέσα μας αυτή τη θεία και σωτήριο τρυφή. Εξαιρετικό κείμενο και ευχαριστούμε 

για το https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

 ΕΞΕΛΙΞΗ: όταν ο τούρκος αποσύρει τα σεισμογραφικά και τα γεωτρύπανα του δεν κάνει το καλό παιδί, αλλά θέλει να τα προστατέψει σε πιθανή πολεμική σύγκρουση


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ήδη το σεισμογραφικό BARBAROS μετά από ένα πολύμηνο ταξίδι γύρω από την Κυπριακή ΑΟΖ ναυλοχεί στο λιμάνι της Σελεύκειας στην Ισαυρία σύμφωνα με το https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:339828/mmsi:271043480/imo:9538103/vessel:BARBAROS_HAYREDDIN_PASA

 Ληφθείσα θέση: 2021-01-31 14:51 UTC πριν από

3 ώρες, 25 λεπτά

Τοπική ώρα σκαφών:
2021-01-31 17:51 LT (UTC +3)

Περιοχή: EMED - Ανατολική Μεσόγειος

Τρέχουσα θύρα: TASUCU

Γεωγραφικό πλάτος / μήκος: 36.3113 ° / 33.89715 °

Κατάσταση: Αγκυροβολημένο

Ταχύτητα / πορεία: 0 kn / 304 °

Πηγή AIS: 4737

Στο ίδιο λιμάνι ναυλοχεί εδώ και πολύ καιρό και το τεράστιο γεωτρύπανο ΓΙΑΒΟΥΖ αλλά έχει κλείσει το στίγμα του εντοπισμού του για τους γνωστούς λόγους.

Εν των μεταξύ το γνωστό ORUC REIS σεισμογραφικό βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Αττάλειας .

Η καλοκαιρινή περίοδος των εκβιασμών πέρασε,  η Ελλάδα κάθισε ή την κάθισαν στο τραπέζι των διερευνητικών ή όπως κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί των διαπραγματεύσεων.

Όμως ο τούρκος φοβάται και επειδή φοβάται ( είναι βλέπετε και η μνήμη των Ιμίων) απέσυρε τα μέσα  με τα οποία μας εκβίαζε.

Σεισμογραφικά και πλωτά γεωτρύπανα είναι εύκολοι στόχοι για την ΠΑ

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΠΊΠΕΔΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ...

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςΣτον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΡΗΤΗΣ η πανσέληνος του Ιανουαρίου έκανε ένα Υπέρλαμπρο ΣΤΑΥΡΟ.(ΒΙΝΤΕΟ)


 Ευχαριστούμε τον καλό φίλο από τον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΡΗΤΗΣ που μας έστειλε το οπτικό αυτό υλικό μαζί με το βίντεο και μας δίνει μέσα σε αυτό τις εξηγήσεις του.
Πράγματι αυτή  η  όμορφη διάθλαση του φωτός της πανσελήνου έφτιαξε αυτό τον υπέρλαμπρο ΣΤΑΥΡΟ και μας κάνει να αναφωνήσουμε το γνωστό:  

«Σταυρός, ὁ φύλαξ πάσης της οἰκουμένης.
Σταυρός, ἡ ὡραιότης τῆς Ἐκκλησίας.
Σταυρός, βασιλέων τὸ κραταίωμα.
Σταυρός, πιστῶν τὸ στήριγμα.
Σταυρός, ἀγγέλων ἡ δόξα
καὶ τῶν δαιμόνων
τὸ τραῦμα
»

(Ἐξαποστειλάριον)

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΠΕΙΝΑ στην ΕΥΡΩΠΗ προ των ΠΥΛΩΝ;

Βιώνουμε  οικονομική κρίση με τα lockdown ακορντεόν  , ακούσαμε για γεωπολιτική κρίση , υποφέρουμε από  πνευματική κοινωνική κρίση αρχών και αξιών και γνωρίζουμε στις μέρες μας τι είναι και η εμβολιαστική κρίση.

Στην ΓΗΡΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟ και στην ΓΗΡΑΙΑ ΑΛΒΙΩΝΑ σφάζονται , απλώς η κατανομή και η εξαγωγή εμβολίων ήταν το έναυσμα ο ένας να βγάλει τα εσώτερα απωθημένα του μετά το περιβόητο BREXIT.

Αυτοί που χειρίζονται ζωές σαν να ζούνε σε ένα παράλληλο σύμπαν όπως το λέει ο λόγος του Ευαγγελίου " Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι" 

Η κρίση φέρνει παράκρουση και η παράκρουση φέρνει πολλά κακά.

Μια εκδήλωση αυτών η ανέχεια που αρχίζει και κάνει φανερή την παρουσία της στις λεωφόρους των ευρωπαικών μεγαλουπόλεων 

 " Ουρά χιλιομέτρων φοιτητών κάθε βράδυ για διανομή τροφίμων!!!

Πείνα στη Γαλλία…Ολοένα κι αυξάνει δραματικά η ανασφάλεια των φοιτητών που σχηματίζουν μια μεγάλη ουρά αναμονής χιλιομέτρων κάθε βράδυ για να επωφεληθούν από τη διανομή τροφίμων." ΠΗΓΗ https://dimpenews.com/2021/01/29/%cf%80%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1-
οι Πατέρες μας μίλησαν για μεγάλη πείνα στην Ελλάδα αλλά απ΄ότι φαίνεται και η Ευρώπη δεν θα πάει πίσω.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Ça se passe à Paris, la précarité grandissante des étudiants avec une file d’attente plus importante chaque soir pour bénéficier d’une distribution alimentaire. Sujet demain sur @brutofficiel.
Οι Πατέρες  μας μίλησαν για μεγάλη πείνα στην Ελλάδα και φαίνεται ότι και η Ευρώπη δεν θα πάει πίσω.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ομορφαίνουν την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου οι Χριστομίμητοι - Θεραπευτές - ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΚΥΡΟΣ και ΙΩΑΝΝΗΣ και οι συν αυτώ

 

φωτο - ΛΕΙΨΑΝΟΘΗΚΗ Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου Βέροιας με τους ΑΓΙΟΥΣ ΚΥΡΟ και ΙΩΑΝΝΗ
Οι Άγιοι Μάρτυρες Κύρος και Ιωάννης άθλησαν κατά την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού (284 – 305 μ.Χ.). Ο Άγιος Κύρος καταγόταν από την Αλεξάνδρεια, ενώ ο Άγιος Ιωάννης καταγόταν από την Έδεσσα της Μεσοποταμίας. Ο Κύρος ασκούσε δωρεάν την ιατρική, θεραπεύοντας κάθε νόσο, ενώ παράλληλα διέδιδε την χριστιανική πίστη μεταξύ των ειδωλολατρών που ακόμα ήταν η πλειονότητα των κατοίκων της Αιγύπτου και των άλλων περιοχών της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Όταν ξέσπασε ο διωγμός του Διοκλητιανού, ο Άγιος Κύρος πήγε σε ένα παραθαλάσσιο τόπο της Αραβίας και, αφού περιεβλήθηκε το μοναχικό σχήμα, κατοίκησε στον τόπο αυτό, χωρίς να πάψει να ιατρεύει ασθένειες μοναχών και κατοίκων της περιοχής.
Ο Άγιος Ιωάννης σύμφωνα με αγιολογικές πηγές ήταν στρατιωτικός στο επάγγελμα. Κάποτε επισκέφθηκε τους Αγίους Τόπους. Ευρισκόμενος στα Ιεροσόλυμα άκουσε για τα θαύματα που επιτελούσε ο Άγιος Κύρος. Μην μπορώντας να μάθει που ακριβώς βρισκόταν ο Κύρος, πήγε στην Αλεξάνδρεια. Από εκεί, αφού από διάφορες φήμες έμαθε που διέμενε ο Άγιος Κύρος, πήγε και τον βρήκε και έμεινε μαζί του.
Κατά την περίοδο του διωγμού συνελήφθη και η Αγία Αθανασία, που ήταν χήρα, καθώς επίσης και οι τρεις θυγατέρες της Θεοδότη, Θεοκτίστη και Ευδοξία. Η είδηση τάραξε τον Κύρο και τον Ιωάννη. Έτσι οι Άγιοι, επειδή φοβήθηκαν μήπως αυτές δειλιάσουν από την σκληρότητα των βασανιστηρίων, εξαιτίας της αδυναμίας της φύσεως της γυναίκας, έσπευσαν κοντά τους και έδιναν σε αυτές θάρρος, ενώ παράλληλα προετοιμάζονταν και οι ίδιοι για το μαρτύριο. Και πράγματι, συνελήφθησαν και αυτοί και οδηγήθηκαν στον ηγεμόνα. Εκεί διακήρυξαν με παρρησία και θάρρος την πίστη τους στον Θεό.
Μάταια ο ηγεμόνας ζητούσε να κάμψει την ανδρεία της μητέρας, δείχνοντας σε αυτή τις θυγατέρες της και επιρρίπτοντάς της την ενοχή. Εκείνη, αφού στράφηκε προς τις θυγατέρες της, τις ενίσχυε λέγουσα ότι η σωματική ωραιότητα είναι πρόσκαιρη, ενώ στην αιωνιότητα διατηρείται η ομορφιά της ψυχής του ανθρώπου αθάνατη. Αυτές δε έλεγαν προς την μητέρα τους ότι αισθάνονταν μεγάλη χαρά, επειδή έμελλε να φύγουν από τον μάταιο αυτό κόσμο μαζί της για την αγάπη του Χριστού και να μην χωρισθούν ποτέ από κοντά της. Ο ηγεμόνας εξαγριώθηκε και διέταξε να τους υποβάλουν σε πολλά και σκληρά βασανιστήρια. Μετά από τα βασανιστήρια αποκεφάλισαν διά ξίφους τον Άγιο Κύρο και τον Άγιο Ιωάννη, το έτος 292 μ.Χ.. Έτσι μαρτύρησαν και η Αγία Αθανασία με τις τρεις θυγατέρες
της.
Στίχος εις τον Κύρον και Ιωάννην

Κύρῳ συναθλῶν Ἰωάννης πρὸς ξίφος, συνθαυματουργεῖ καὶ μετὰ ξίφος Κύρῳ.
Στίχος εις την Αθανασίαν, Θεοδότην, Θεοκτίστηω και Ευδοξίαν
Μήτηρ ἀρίστη, καὶ τριὰς θυγατέρων, πόθῳ Πατρὸς θνῄσκουσι τοῦ πάντων ξίφει.
Κῦρον Ἰωάννην τε τάμον πρώτῃ τριακοστῇ.
Ἀπολυτίκιον. Ἦχος δ΄. Ὁ ὑψωθεὶς ἐν τῷ Σταυρῷ

Ὡς Ἀθλοφόροι εὐκλεεῖς τοῦ Σωτῆρος, καὶ ἰατῆρες τῶν ψυχῶν καὶ σωμάτων, Ἀνάργυροι ἐκλάμπετε ἐν πάσῃ τῇ γῇ, νόσων μὲν ἰώμενοι, ἀνωδύνως τὰ βάρη, χάριν δὲ πορίζοντες, τοῖς βοῶσιν ἀπαύστως• χαίρετε κρῆναι θείων δωρεῶν, Κῦρε θεόφρον, καὶ Ἰωάννη ἔνδοξε.
Ἕτερον Ἀπολυτίκιον Ἦχος πλ. α΄.

Τά θαύματα τῶν Ἁγίων σου Μαρτύρων, τεῖχος ἀκαταμάχητον ἡμῖν δωρησάμενος, Χριστέ ὁ Θεός, ταῖς αὐτῶν ἱκεσίαις, βουλάς ἐθνῶν διασκέδασον, τῆς Βασιλείας τά σκῆπτρα κραταίωσον, ὡς μόνος ἀγαθός καί φιλάνθρωπος.
Κοντάκιον. Ἦχος γ΄. Ἡ Παρθένος σήμερον

Ἐκ τῆς θείας χάριτος, τὴν δωρεὰν τῶν θαυμάτων, εἰληφότες Ἅγιοι, θαυματουργεῖτε ἀπαύστως, ἅπαντα, ἡμῶν τὰ πάθη, τῇ χειρουργίᾳ, τέμνοντες, τῇ ἀοράτῳ Κῦρε θεόφρον, σὺν τῷ θείῳ Ἰωάννῃ, ὑμεῖς γὰρ θεῖοι ἰατροὶ ὑπάρχετε.
Κάθισμα Ἦχος δ΄. Ὁ ὑψωθεὶς ἐν τῷ Σταυρῷ

Τὰς χαμαιζήλους ἡδονὰς συμπατοῦντες, πρὸς μαρτυρίου Ἀθληταὶ θεῖον ὕψος, περιφανῶς ἐπήρθητε ἐν χάριτι, Κῦρε Ἰωάννη τε, οἰκουμένης φωστῆρες• ὅθεν ἱκετεύομεν, σκοτασμοῦ ἁμαρτίας, καὶ νοσημάτων ῥύσασθαι ἡμᾶς, τὸν ἐπὶ πάντων Θεὸν ἱκετεύοντες.
Ὁ Οἶκος

Ἑαυτοὺς τῷ Θεῷ ἀναθέμενοι Ἅγιοι, πᾶσαν πεῖραν δεινῶν δι᾿ αὐτὸν ὑπεμείνατε, θανόντες προθύμως Μάρτυρες γενναῖοι, καὶ μετὰ τέλος, πᾶσι πηγάζετε τὰ θεῖα χαρίσματα, τοῖς ἐν ποικίλαις νόσοις ὑπάρχουσι, καὶ ὑπὸ πολλῶν ἐταζομένοις κακῶν, ὧν εἷς καὶ πρῶτος εἰμὶ ἐγὼ ὁ τάλας• τὸ σῶμα γὰρ καὶ τὴν ψυχὴν ὑπὸ τραυμάτων χαλεπῶν ὀδυνῶμαι, καὶ πίστει ὑμῖν βοῶ, ἰάσασθέ με• ὑμεῖς γὰρ θεῖοι ἰατροὶ ὑπάρχετε.
Μεγαλυνάριον

Χαίρετε πασχόντων θεραπευταί, Κῦρε θεοφόρε, Ἰωάννη τε θαυμαστέ• δωρεὰν γὰρ πᾶσι, παρέχοντες ἰάσεις, εὐεργετεῖτε πάντας, ὡς χριστομίμητοι.