Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ στην Ρωσία "Ο Τζόζεφ Μπάιντεν θα είναι ο πρόεδρος που θα εξαπολύσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;"


(από τον Alexander Shtorm και την https://english.pravda.ru/)

Οι πρωταρχικοί εχθροί των ΗΠΑ σε σενάρια πιθανών πολέμων είναι η Ρωσία και το Ιράν. Η Κίνα δεν εμφανίζεται στη λίστα.

Τα εσωτερικά προβλήματα των ΗΠΑ δεν θα αλλάξουν τη στάση της Αμερικής απέναντι στη Ρωσία.
Η Ρωσία δεν κερδίζει τίποτα από την εξουσία του Μπάιντεν. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να σφίγγουν τις κυρώσεις τους εναντίον της Ρωσίας όπως έκαναν πριν, και δεν πρόκειται να πάρει πολύ καιρό η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ για να το κάνει.
Η στάση των ΗΠΑ για το Ιράν δεν πρόκειται να αλλάξει.
Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Axios, ο στρατός της χώρας διατάχθηκε να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης των ΗΠΑ στο Ιράν. Δεν αποκλείεται ότι το Ισραήλ θα βιώσει μια «πολύ δύσκολη περίοδο» στην περιοχή πριν από την εγκατάσταση του Τζο Μπάιντεν τον Ιανουάριο του 2021 στο Οβάλ γραφείο.

Εμπειρογνώμονες εικάζουν ότι η Ουάσινγκτον ενδέχεται να ξεκινήσει επίθεση εναντίον του Ιράν προτού αποχωρήσει από την προεδρία ο Τραμπ. Σε αυτήν την περίπτωση, το Ισραήλ κινδυνεύει να συμμετάσχει σε ένοπλες συγκρούσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν παγκόσμιο πόλεμο.

Ο Μπάιντεν μπορεί να εξαπολύσει πόλεμο με τη Ρωσία.
Όπως αναφέρθηκε από την Daily Express, οι ελιγμοί των αμερικανικών πολεμικών σκαφών μέσα στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας μπορεί να οδηγήσουν σε δραματικές συνέπειες. Ολόκληρος ο κόσμος ανατρίχιασε με την προοπτική ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου, όταν ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο καταδίωκε αντίστοιχο αμερικανικό στα ρωσικά χωρικά ύδατα.

Η παρακολούθηση των χωρικών υδάτων είναι κοινή πρακτική σε πολλές χώρες. Ο διοικητής της Ρωσικής φρεγάτας Ναύαρχος Βινογκράντοφ έστειλε προειδοποιητικό σήμα στον αρχηγό του USS John McCain μέσω διεθνούς καναλιού επικοινωνίας.

Η στιγμή πιθανής στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ ήταν κάτι παραπάνω από απλή. Ο Ρώσος Ναύαρχος Βλαντιμίρ Κομοέδοφ υπενθύμισε, ότι τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ βρίσκονται πάντα κάπου κοντά στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά το Ρωσικό Ναυτικό παρακολουθεί προσεκτικά. Οι Αμερικανοί δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τη Μαύρη, τη Βαλτική ή τη Θάλασσα του Μπάρεντς ή τον Άπω Ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό. Διεξάγουν αναγνωριστικές δραστηριότητες και αξιολογούν πιθανές προοπτικές εξουδετέρωσης του ρωσικού στόλου.

Στην πραγματικότητα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μόνο μία αλήθεια - την δική τους, την αμερικανική αλήθεια. Για τους Αμερικανούς, η Ρωσία είναι πάντα αντίπαλος και κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να το διορθώσει." Alexander Shtorm

ΠΗΓΗ : Читайте больше на https://english.pravda.ru/world/145335-biden
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ στα Ελληνικά από το https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

☦Η Ελλάδα «ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΗ» στα βάσανα και τις δόξες σαν τον Απόστολο Ανδρέα.

 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μοιραίος ο Απόστολος Ανδρέας για το Ελληνικό Έθνος.

Αυτός με τον έτερο Απόστολο Φίλιππο «σύστησαν»  το Έθνος μας στον  Θεάνθρωπο Κύριον ημών  Ιησού Χριστό λίγο πριν το εκούσιο ΠΑΘΟΣ και έτσι το Ευαγγέλιο του Ιωάννου, αποκαλύπτει πως η ιστορική πορεία του Χριστιανισμού ήταν δεμένη με τον Ελληνισμό.

Ο Ιωάννης είναι ο μόνος Ευαγγελιστής, ο οποίος περιλαμβάνει το περιστατικό της συναντήσεως του Ιησού με τους Έλληνες αμέσως μετά τη θριαμβευτική του είσοδο στην Ιερουσαλήμ :

«῏Ησαν δέ τινες ῞Ελληνες ἐκ τῶν ἀναβαινόντων, ἵνα προσκυνήσωσιν ἐν τῇ ἑορτῇ. Οὗτοι οὖν προσῆλθον Φιλίππῳ τῷ ἀπὸ Βηθσαϊδὰ τῆς Γαλιλαίας, καὶ ἠρώτων αὐτὸν, λέγοντες· Κύριε, θέλομεν τὸν ᾿Ιησοῦν ἰδεῖν. Ἔρχεται Φίλιππος, καὶ λέγει τῷ ᾿Ανδρέᾳ, καὶ πάλιν ᾿Ανδρέας καὶ Φίλιππος λέγουσι τῷ ᾿Ιησοῦ. Ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς ἀπεκρίνατο αὐτοῖς λέγων· ἐλήλυθεν ἡ ὥρα, ἵνα δοξασθῇ ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου.»

«ἐλήλυθεν ἡ ὥρα, ἵνα δοξασθῇ ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου»

Για αυτή την μοναδική στιγμή επιλέχθηκαν δύο  Απόστολοι με Ελληνικά Ονόματα ΑΝΔΡΕΑΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ.

Επιλέχτηκαν για να γίνουν μάρτυρες αυτού του ΛΟΓΟΥ του ΥΨΙΣΤΟΥ και για να γίνουν αργότερα Μεγαλο μάρτυρες σε Ελληνικά Εδάφη χύνοντας σπονδή το αίμα τους για τον ΚΥΡΙΟ και την διάδοση του Ευαγγελίου.

Ο Απόστολος Ανδρέας ο επονομαζόμενος και Πρωτόκλητος ως Απεσταλμένος για την διάδοση του Ευαγγελίου ΘΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ οριοθετεί με τα βήματα του την χιλιόχρονη Ρωμαίικη Αυτοκρατορία και μάλιστα αναδεικνύει την μελλοντική πρωτεύουσα της την Κωνσταντινούπολη.

Είναι ο πρώτος που διδάσκει ΧΡΙΣΤΟ στην μικρή αποικία των Μεγαρέων το Βυζάντιο την μετέπειτα λαμπρή Βασιλεύουσα των Πόλεων στις ακτές του Βοσπόρου.

Φυσικά για τον λόγο αυτό θεωρείται και ο πρώτος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Πατριάρχης πασών των γενεών των Ρωμιών.

Η παρουσία του ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ στην μοναδική πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας μας ευλογεί και την μελλοντική λαμπρότητα της στα μετέπειτα  πολιτισμικά και γεωπολιτικά δρώμενα.

Μετά ο Πρωτόκλητος κατηφορίζει στην Νότια Ελλάδα και τον βρίσκουμε κατάκοπο να αναπαύεται στο σημερινό Λουτράκι διψασμένος .

Εκεί ΧΑΡΙΤΙ ΘΕΟΥ ανοίγει Αγίασμα για να ξεδιψάσει τον Απόστολο και έκτοτε αυτό γίνεται μέχρι τις μέρες μας Ιαματικό εξ ου και το περίφημο νερό του Λουτρακίου.

Στην Πόλη των Πατρέων διδάσκει – ευλογεί και μαρτυρεί Σταυρούμενος με την αγνή Κεφαλή του προς τα κάτω, να ακουμπά ουσιαστικά το έδαφος της Ελλάδος και να το ευλογεί εσαεί.

Ο Απόστολος Ανδρέας ο    Πρωτόκλητος με το Ελληνικό όνομα που έχει σχέση με την λέξη ΑΝΔΡΕΙΟΣ δίνει την ευλογία του σε ΕΘΝΟΣ από πολλών χρόνων Ανδρειωμένων .

Οι ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ μένουν παρακαταθήκη στους αιώνες των αιώνων για αυτό και ο μακροχρόνιος  ΦΘΟΝΟΣ και οι   επαναλαμβανόμενες ΑΔΙΚΙΕΣ και τα ιστορικά βάσανα μας.

Αλλά στο τέλος έρχεται πάντα  η λαμπροφόρος Αναστάσιμη  ΔΟΞΑ.

Να σε πιο υπόβαθρο στηρίχτηκαν οι Άγιοι Πατέρες μας για να μας πουν τα παρακάτω:

Έλεγε μετά παρρησίας ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ο Επίσκοπος Πενταπόλεως ο Θαυματουργός:

«Ναὶ ὁ Ἕλλην ἐγεννήθη κατὰ θείαν πρόνοιαν διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος· τοῦτο τὸ ἔργον ἐκληρώθη αὐτῷ· αὕτη ἦν ἡ ἀποστολὴ αὐτοῦ· αὕτη ἡ κλῆσις αὐτοῦ ἐν τοῖς ἔθνεσιν· μαρτύριον ἡ ἐθνικὴ αὐτοῦ ἱστορία· μαρτύριον ἡ φιλοσοφία αὐτοῦ· μαρτύριον ἡ κλίσις αὐτοῦ· μαρτύριον αἱ εὐγενεῖς αὐτοῦ διαθέσεις· μαρτύριον ἡ παγκόσμιος ἱστορία· μαρτύριον ἡ μακροβιότης αὐτοῦ, ἐξ ἣς δυνάμεθα ἀδιστάκτως νὰ συμπεράνωμεν καὶ τὴν αἰωνιότητα αὐτοῦ, διὰ τὸ αἰώνιον ἔργον τοῦ Χριστιανισμοῦ μεθ᾿ οὗ συνεδέθη ὁ Ἑλληνισμός·

διότι ἐνῷ ὅλα τὰ ἔθνη τὰ ἐμφανισθέντα ἐπὶ τῆς παγκοσμίου σκηνῆς ἦλθον καὶ παρῆλθον, μόνον τὸ Ἑλληνικὸν ἔμεινε ὡς πρόσωπον δρῶν ἐπὶ τῆς παγκοσμίου σκηνῆς καθ᾿ ὅλους τοὺς αἰῶνας·

καὶ τοῦτο, διότι ἡ ἀνθρωπότης δεῖται αἰωνίων διδασκάλων·»

Τὸ ἔργον τοῦτο ἀληθῶς ἀνετέθη τῇ Ἑλληνικῇ φυλῇ· τοῦτο μαρτυρεῖται ὑπὸ τῆς ἱστορίας· ἓν μόνον βλέμμα ῥιπτόμενον εἰς τὴν ἱστορίαν τοῦ χριστιανισμοῦ ἐπαρκεῖ ὅπως πιστώση τὴν ἀλήθειαν ταύτην.

Ἐν τῇ ἱστορίᾳ τοῦ χριστιανισμοῦ ἀπὸ τῆς πρώτης σελίδος αὐτῆς ἀναφαίνεται ἡ τῆς Ἑλληνικῆς φυλῆς ἐν τῷ χριστιανισμῷ δρᾶσις, καὶ ἡ κλῆσις αὐτῆς, ἵνα ἀναλάβῃ τὸ μέγα της ἀποστολῆς τοῦ χριστιανισμοῦ ἔργον.

Οἱ θεῖοι τοῦ Σωτῆρος λόγοι «νῦν ἐδοξάσθη ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου», ὅτε ἀνηγγέλθη αὐτῷ, ὅτι Ἕλληνες ἤθελον ἰδεῖν αὐτόν, ἐνεῖχον βαθεῖαν ἔννοιαν· ἡ ῥῆσις ἦν προφητεία, πρόῤῥησις τῶν μελλόντων· οἱ ἐκεῖ ἐμφανισθέντες Ἕλληνες ἦσαν οἱ ἀντιπρόσωποι ὅλου τοῦ Ἑλληνικοῦ ἔθνους· ἐν τῇ παρουσίᾳ αὐτῶν διεῖδεν ὁ θεάνθρωπος Ἰησοῦς τὸ ἔθνος ἐκεῖνο, εἰς ὃ ἔμελλε νὰ παραδώσῃ τὴν ἱερὰν παρακαταθήκην, ἵνα διαφυλαχθῇ τῇ ἀνθρωπότητι.» ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ- ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΩΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΝ

Ένθυμείστε ότι είπε, τί είπε ό Χριστός, όταν επήγαν τίνες Έλληνες, όταν επήγε ό Ανδρέας καί ό Φίλιππος;

Ένθυμείστε τώρα που είπανε, τίνες άνδρες Ιδείν θέλουνε τόν Κύριο καί είπε: «Νύν έδοξάσθη ό ΥΙός τού Άνθρώπου», Καί γιατί;

Πώς γιατί; τά πράγματα μαρτυρούν γιατί, Είπαμε ότι διότι δέν εχύθηκε αίμα, διότι μετά πιστών φιλοσόφων επλησίαζαν τόν Θεό μερικοί.

Καί διά τούτο, ήταν ετοιμασμένοι καί ωραίαι ψυχαί.

Εις αυτές τίς ωραίες ψυχές λοιπόν θέλησε ο Θεός τίς ολίγες νά πλέξει τό εγκώμιο,

Άμα λοιπόν, διά τούτο καί φυλάει ό Θεός τήν Ελλάδα, τώρα ιδιαιτέρως νά τήν δοξάσει, αν καί πάντοτε έδειχνε τό μεγαλείον όταν εγινότανε πόλεμος, αλλά καί τώρα ιδίως πού πρόκειται λοιπόν άπαντες διά παντός.

Όχι ότι θά τήν μεγαλώσει ό Θεός. Θά τήν ανυψώσει, θά την δοξάσει οπότε επέρχεται η κάθαρσις, έχουμε ολίγες ημέρες νά μην έρχονται σέ απόγνωση!

μόνο οφείλουμε να κηρύττουμε παντού καί νά λέγωμε παντού ότι καί πολλά καλά θέλουμε,

Έχει πει καί ό Θεός ότι «ουδέ θρίξ της κεφαλής δέν θά πειραχθή εις τους μετανοούντας», αλλά όχι μετάνοια όπως τήν θέλουμε.

Άρα λοιπόν, αγαπητοί, οφείλουμε νά γνωρίσουμε ότι, μή φοβηθούμε ό,τι λέγουν, ό,τι κάνουν καί ότι γίνεται, «ταύτα δει γενέσθαι».

Καταλάβατε; Πρέπει νά γίνουν αυτά!!!

Ήλθε η ώρα πλέον νά καθαρίσει, όχι η Δευτέρα Παρουσία, νά καθαρίσει τήν ήρα άπό τό στάρι.

Καί ή πρώτη, η πρώτη Ελλάς αυτήν πού θά υποστεί από τους Τούρκους μια Μικρή, μια μικρή αυτήν όπως είπομεν προσβολή, αλλά είναι ό τάφος τους όμως της Τουρκίας!

Άρα λοιπόν, άρα λοιπόν, νά είμεθα ετοιμασμένοι, χαρούμενοι, ότι ό μετανοών άνθρωπος, δέν πρόκειται νά ύποστή τίποτα.

Να είμεθα χαρούμενοι, διότι εγνωρίσαμε τόν Χριστό, αλλά όχι όμως νά τόν λατρεύουμε όπως θέλει καθένας και λέγονται χριστιανοί άνθρωποι»  Προφητεία του Γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη, Μονής Αγίου Παντελεήμονα Νέας Πεντέλης, παρμένη από το βιβλίο του Μοναχού Ζωσιμά: “Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης 1901-1988, η ζωή και το έργο του

Αδελφοί ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι  διαβατάρικα πουλιά στον χωροχρόνο της αιωνιότητας και της καθημερινότητας και έχουν μεγάλες ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ Ευλογίες.

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

1η δημοσίευση 30-11-17

Το Ραντάρ του ΘΕΟΥ πάνω από την Κύπρο και την Ελλάδα λέγεται ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ. ( 2 ΒΙΝΤΕΟ)

 

Και αν όλα αυτά που θα  αναφερθούν  παρακάτω συνέβησαν   όταν ο ΑΓΙΟΣ ήταν εν ζωή, σκεφτείτε τώρα τι θα πράττει με την παρρησία του ενώπιον του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ για την δοκιμαζόμενη πατρίδα μας.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΚΥΠΡΟΣ 1974

« -Σε μια άλλη περίπτωση πιο μπροστά τότε με την εισβολή στην Κύπρο και τον Αττίλα.

-Οι Αμερικάνοι με τις δυνατότητες που είχαν μπλόκαραν όλες τις επικοινωνίες μας και έτσι ο Ελληνικός Στρατός δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την Κύπρο και να παρακολουθήσει τις κινήσεις του τουρκικού στρατού.

-Και τότε ανώτεροι αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού κατέβηκαν στον Γέροντα Πορφύριο…

-Και το ¨μεγάλο ραντάρ¨ Πορφύριος πληροφορούσε τον Ελληνικό Στρατό για όλες τις κινήσεις των Τούρκων.

-Είμαι σίγουρος για αυτό γιατί αργότερα με έβαζε και τηλεφωνούσα τους αξιωματικούς αυτούς που είχαν σχέση με τον Γέροντα και τον τιμούσαν και μιλούσαν μεταξύ τους και άκουγα και εγώ.

-Υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες για αυτά τα γεγονότα …»

ΕΛΛΑΔΑ - λίγο καιρό πριν ανεβεί στα Καυσοκαλύβια για την Οσιακή τελευτή του.

Ρίχνει κυβέρνηση με την προσευχή του.

«- Μια ρωσίδα συγγραφέας πολύ ευσεβής η Τατιάνα Κορίσεβα σε ένα βιβλίο της αναφέρει ότι υπάρχει Γέροντας έξω από την Αθήνα, ο οποίος επηρεάζει τα αποτελέσματα των πολιτικών εκλογών στην Ελλάδα.

Του πήγαμε το βιβλίο αυτό και του το διαβάσαμε …

Και λέει ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

-και πως το κατάλαβε αυτή μωρέ…

 -Δηλ. ο Γέροντας το επιβεβαίωσε

-Μάλιστα ένα χρόνο πριν φύγουμε για τα Καυσοκαλύβια

Τον ρωτήσαμε

-Γέροντα πότε θα πάμε επάνω;

Μου λέει..

-Κοίταξε να δεις..

-Η κυβέρνηση αυτή θέλει να μας επιβάλλει ολοκληρωτικό κράτος…

-κάτσε να την εμποδίσουμε …( δεδομένο ότι ο Γέροντας δεν είχε πολιτικές θέσεις, απλώς ήθελε να προστατεύσει την χώρα μας από ένα ολοκληρωτικό κράτος που ο τότε κυβερνών ήθελε να επιβάλλει)

-κάτσε να τον ρίξουμε αυτόν και μετά να πάμε επάνω στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ» είπε ο ΑΓΙΟΣ

Οι ανωτέρω ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ που κατέθεσε ο π. Ακάκιος ο Καυσοκαλυβίτης για τον ΑΓΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ.

Την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2010 λίγους μήνες αφού μας έσυραν στην μνημονιακή –οικονομική κατοχή , στη σχολή γονέων Κατερίνης μίλησε ο π. Ακάκιος ο Καυσοκαλυβίτης με θέμα: Ο Γέροντάς μου ο π. Πορφύριος. Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (Περισσότεροι από 700 άτομα), και μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και μυσταγωγίας ο π. Ακάκιος μίλησε με συγκίνηση για τον Γέροντά του και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Έχω μιλήσει πολλές φορές αλλά όχι σε τόσο μεγάλο ακροατήριο. Η ζωή μου κοντά στον γέροντα Πορφύριο ήταν μια πνευματική μυσταγωγία. Όταν ανοίγουμε το στόμα μας να μιλήσουμε για το γέροντα Πορφύριο, δεν μπορούμε παρά να μιλήσουμε για έναν λαμπρότατο Άγιο γεμάτο αρετές και μόνο. Ο Γέροντάς μου ήταν θεοφόρος και Άγιος.»

Ο Γέροντάς μου ο π. Πορφύριος


https://youtu.be/bFbYg3MWGeI

Ειδικότερα από το 34: 15 μέχρι το 36: 45 του βίντεο-ομιλίας μαθαίνουμε για πρώτη φορά πράγματα που αναδεικνύουν ότι και ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ όπως και ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ νοιαζόταν με πόνο για τα Εθνικά θέματα μας και η προσευχή του ήταν και θα είναι πάντα ευώδες θυμίαμα στο Ιερό Ουράνιο Θυσιαστήριο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ υπέρ της χειμαζόμενης και αδικημένης Ελλάδος.

Αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας δεν ενδιαφέρονται ακόμη και για την καθημερινότητα των πολιτικών τεκταινόμενων της δύσμοιρης πατρίδας αλλά και για τις επιβουλές των εχθρών της μάλλον πλανώνται πλάνη οικτρά.

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ο Καυσοκαλυβίτης που εορτάζουμε την μνήμη του στις 2 Δεκεμβρίου και μάλιστα σε μια συγκυρία κρίσιμη για την χώρα μας που έχει μπει στο μάτι των έσω και έξω δαιμόνων , ήταν στην κυριολεξία ¨μέσα στα πράγματα¨

Και πώς να μην ήταν όταν το ίδιο το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ εισέρχεται μέσα σε όλα ¨τα φανερά και τα απόκρυφα¨.

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

( 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ )



Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας




« αν δεν προηγηθούν ¨νέα Δεκεμβριανά¨ στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να μας επιτεθεί ο τούρκος» αυτά μας είπε…

 


« -Σήμερα μου είπαν ότι γνωστός δημοσιογράφος τόνισε ότι ¨ ο τούρκος μπορεί να μας επιτεθεί εν μέσω της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων¨ και προσωπικά σου επισημαίνω ότι αυτό δεν θα γίνει αν δεν προηγηθούν ¨νέα Δεκεμβριανά¨ (δηλ. ταραχές μεγάλες) στην Ελλάδα.»

« -Αυτά είναι στρωμένα από τους εχθρούς της πατρίδος μας για να διευκολύνουν τον αγαρηνό που είναι φοβιτσιάρης και δεν θα έρθει έτσι κατά μέτωπο, αλλά θα έρθει σε μια δύσκολη στιγμή  για εμάς εδώ μέσα.»

« -Πρόσεξε και κάτι άλλο

-Μόλις αρχίσουν μεγάλες ταραχές που κάνεις δεν γνωρίζει ποια θα είναι η αιτία ή οι αιτίες τους να μετράς μόνο λίγες  ώρες από την τουρκική επίθεση.»

Αυτά μας είπε ο παππούλης και αυτά σας τα  μεταφέρουμε γιατί οι καιροί μας δεν είναι μόνο μενετοί, αλλά δαιμονικοί.

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  

ο Μητροπολίτης Πατραίων ολομόναχος κρατώντας την Τίμια Κάρα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ στην Πλατεία του Αγίου Γεωργίου επευλογεί

 

Συνέβη το πρωί μετά την ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ:

" Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος έχει βγει μόνος του με την Τιμία Καρα του Αποστόλου Ανδρέα στους δρόμους της Πάτρας και ευλογεί την Πόλη.
Δόξα τω Θεώ!
Άγιε Ανδρέα πρέσβευε υπέρ ημών!"
(φώτο Πλ Γεωργίου)πηγή Πατέρων Λόγοι και Διδαχές https://www.facebook.com/pateronlogoi/posts/1104720029998312
ΑΔΕΛΦΟΙ καλά όλα αυτά, αλλά οι ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ για να είναι ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ πρέπει να συνοδεύονται και από τις παρακλήσεις των Πιστών.
Αλλοίμονο μας αν καθιερωθεί οι ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ να γίνονται δίχως Πιστούς.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν είναι μόνο ανίκανοι αλλά και άκρως επικίνδυνοι στην χειρότερη ιστορική συγκυρία για τον Ελληνισμό.

η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ συνεχίζει να κλαίει αδιάλειπτα νύχτα μέρα από την 8η Σεπτεμβρίου του 2020 ανήμερα του ΓΕΝΕΣΙΟΥ της.

η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ γνωρίζει πολύ καλά τι θηρία μας ετοίμασαν και σε ποια Κολοσσαία θα μας βάλλουν και παρακαλεί τον ΥΙΟΝ της να μας δώσει ΠΙΣΤΗ και ΘΑΡΡΟΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ να αντιμετωπίσουμε τους μυρμηκολέοντες της νεάς εποχής που με μεθοδείες κατέλαβαν τις εξουσίες και σήμερα διαφεντεύουν όχι μόνο την παρούσα ζωή μας, αλλά με τις αλχημείες τους διακινδυνεύει και η προοπτική της ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ των ψυχών μας.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


 

ΕΞΩ - ΕΞΩ μας τα λένε " «Τάιμς της Νέας Υόρκης», υπάρχει μια μικρή πιθανότητα η εξέλιξη του νέου κορωνοϊού να υποσκάψει σταδιακά την αποτελεσματικότητα της πρώτης γενιάς εμβολίων."

φωτο-Εμβόλιο, φωτογραφία apimages


"Από τα παρακάτω ένα είναι βέβαιο , ότι τίποτε δεν είναι σίγουρο.

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ 

ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ μάλιστα  και έτσι δημιουργούν ένα γενικότερο ψυχολογικό κλίμα, ότι κάνοντας  το ΠΡΩΤΟ  ΕΜΒΟΛΙΟ ¨καθαρίσαμε¨από τον κίνδυνο - ΜΑΛΛΟΝ μπλέξαμε σε ένα δυνητικό κυκεώνα επαναλαμβανόμενων ατομικών εμβολιασμών που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει.

Η επιστημονική έρευνα έχει άλλη άποψη και μάλλον οι εξουσίες έχουν άλλη βιασύνη.

ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ; 

 Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας" 

ας διαβάσουμε την παρακάτω ιατρική - ερευνητική θέση: (από το iefimerida.gr )  

 " Ο κορωνοϊός μπορεί να μην είναι τόσο χαμαιλέοντας στις μεταμορφώσεις όσο ο ιός της γρίπης, όμως ακόμη και όταν αρχίσουν οι εμβολιασμοί, η εξέλιξη του δεν θα σταματήσει και στην πορεία μπορεί να γίνει πιο ανθεκτικός.

Γι' αυτό, χρειάζεται συνεχής εγρήγορση, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, καθώς στις λοιμώδεις νόσους οι νόμοι του Δαρβίνου είναι εξίσου σημαντικοί με τους νόμους του Παστέρ.

Με άλλα λόγια, η φυσική επιλογή στους μικροοργανισμούς μπορεί να τους μεταμορφώσει μέσω της εξέλιξης τους. Όπως τα βακτήρια αναπτύσσουν αντίσταση στα αντιβιοτικά, οι ιοί μπορούν να εξελιχθούν και να γίνουν πιο ανθεκτικοί στα εμβόλια.

Όπως επισημαίνουν σε δημοσίευση τους στο περιοδικό βιολογίας PLoS Biology οι καθηγητές βιολογίας Ντέηβιντ Κένεντι και 'Αντριου Ριντ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, ειδικοί στην ανάπτυξη της ιικής αντίστασης στα εμβόλια, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», υπάρχει μια μικρή πιθανότητα η εξέλιξη του νέου κορωνοϊού να υποσκάψει σταδιακά την αποτελεσματικότητα της πρώτης γενιάς εμβολίων.

«Όπως έχουμε δει με άλλες νόσους, όπως η πνευμονία, η εξέλιξη αντίστασης μπορεί γρήγορα να καταστήσει τα εμβόλια αναποτελεσματικά

Μαθαίνοντας από την προηγούμενη εμπειρία και εφαρμόζοντας αυτή τη γνώση στο σχεδιασμό των εμβολίων, μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε σε βάθος χρόνου τη θετική επίπτωση των εμβολίων κατά της Covid-19», ανέφερε ο Κένεντι.


Μεταξύ άλλων, οι δύο επιστήμονες προτείνουν τα ρινοφαρυγγικά δείγματα που συλλέγονται από εθελοντές στη διάρκεια των κλινικών δοκιμών των διαφόρων εμβολίων, να αναλύονται για τον προσδιορισμό του ιικού φορτίου τους (της ανιχνεύσιμης ποσότητας του κορωνοϊού), έτσι ώστε να υπάρχει ένας διαχρονικός δείκτης για το πώς εξελίσσεται η μεταδοτικότητα του. Επισημαίνουν ότι το «φρενάρισμα» της μετάδοσης του ιού μέσω των εμβολιασμών αποτελεί παράγοντα-κλειδί για την εξέλιξη της αντίστασης του, καθώς όσο λιγότερο μεταδίδεται ο ιός, τόσο ελαχιστοποιούνται οι ευκαιρίες που έχει για να μεταλλαχθεί και έτσι -μέσω της διαδικασίας της φυσικής επιλογής- να αναδειχθούν νέα ισχυρότερα στελέχη.


Οι ερευνητές ακόμη προτείνουν τα γενετικά δεδομένα που αποκτώνται μέσω των ρινοφαρυγγικών δειγμάτων, να χρησιμοποιούνται για να παρακολουθείται κατά πόσο όντως στην πορεία συμβαίνει η εξέλιξη του ιού ως απάντηση στα εμβόλια. Για παράδειγμα, η ανίχνευση γενετικών διαφορών λόγω μεταλλάξεων ανάμεσα στα γονιδιώματα του κορωνοϊού από εμβολιασμένους ανθρώπους, σε σχέση με γονιδιώματα του ιού από άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά είχαν κάνει εικονικό εμβόλιο (πλασίμπο), θα παράσχει την αναγκαία σύγκριση για να διαπιστωθεί κατά πόσο ο ιός εξελίσσεται υπό την πίεση των εμβολίων.


Ακόμη, η μελέτη εισηγείται την ανάλυση των δειγμάτων αίματος που λαμβάνονται στη διάρκεια των κλινικών δοκιμών των εμβολίων, προκειμένου να διαπιστωθεί -μέσω μέτρησης των αντισωμάτων και των Τ-λεμφοκυττάρων- κατά πόσο υπάρχει πλεονάζουσα ανοσία στους εμβολιαζόμενους.

«Όπως η συνδυαστική θεραπεία με αντιβιοτικά καθυστερεί την εξέλιξη της αντίστασης στα φάρμακα αυτά, τα εμβόλια που έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν μια πλεονάζουσα ανοσιακή αντίδραση -ή μία κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα ενθαρρύνεται να στοχεύσει σε πολλαπλά σημεία στην επιφάνεια του ιού- μπορεί επίσης να καθυστερήσει την εξέλιξη της αντίστασης απέναντι στα εμβόλια. Αυτό συμβαίνει, επειδή ο κορωνοϊός θα πρέπει να αποκτήσει αρκετές μεταλλάξεις, αντί για μία μόνο, προκειμένου να επιβιώσει από την επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου», τόνισε ο δρ Ριντ.

Κορωνοϊός και εμβόλια

Γενικά πάντως, οι ερευνητές φαίνονται αισιόδοξοι ότι ο νέος κορωνοϊός δεν θα γίνει ανθεκτικός στα εμβόλια. Ούτε τα βακτήρια ούτε οι ιοί αναπτύσσουν αντίσταση στα εμβόλια τόσο εύκολα, όσο κάνουν με άλλα φάρμακα. Για παράδειγμα, το εμβόλιο της ευλογιάς ποτέ δεν έχασε την αποτελεσματικότητα του, ούτε τα εμβόλια για την ιλαρά και την πολιομυελίτιδα, παρά την πολυετή χρήση τους. Αντίθετα, τα αντιβιοτικά γρήγορα σχεδόν αχρηστεύονται. 

Εν μέρει η διαφορά οφείλεται στο ότι τα εμβόλια γενικά πυροδοτούν μια ευρύτερη και πιο ποικιλόμορφη της φυσικής ανοσίας, ενώ ένα αντιβιοτικό έχει μια πιο στενή στόχευση. 

Επίσης τα εμβόλια δρουν προτού ο παθογόνος μικροοργανισμός προλάβει να πολλαπλασιασθεί στον οργανισμό, ενώ όταν τα αντιβιοτικά ή άλλα φάρμακα χορηγούνται, το βακτήριο ή ο ιός-στόχος έχει ήδη αναπαραχθεί στο σώμα του ασθενούς.

Μερικές φορές πάντως, οι ιοί αναπτύσσουν αντοχή στα εμβόλια, αλλά δεν είναι πολύ συνηθισμένο. Έως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις, σύμφωνα με τον Κένεντι, ότι τα πρώτα υπό δοκιμή εμβόλια για τον κορωνοϊό (mRNA και άλλα) οδηγούν στην ανάπτυξη αντίστασης, αλλά το ζήτημα θα πρέπει να παρακολουθείται και, αν χρειαστεί, οι δημιουργοί των εμβολίων να αναπροσαρμόσουν τη σύνθεση τους." 

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ygeia/embolia-den-tha-stamatisoyn-tin-exelixi-toy-ioy

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

" η Ελλάδα έχει ψηλά βουνά αλλά ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ της έριξε μια χούφτα αλάτι και την έκανε Πεντανόστιμη"


 " για αυτήν την πατρίδα αξίζει να γίνεις ήρωας, άγιος, ομολογητής, ώστε να μην την παραδώσεις στους διαχρονικούς εχθρούς της και στα ανήμερα θηρία που σας ετοίμασαν για τις μέρες σας" - αυτά μας είπε πριν μισή δεκαετία ένας ασκητής ρώσος από την Λαύρα του - ας έχουμε όλοι την αγία ευχή του. Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ των ΠΑΤΕΡΩΝ και η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΡΗΣΙΑ του.

 

Κάποτε το 1986 επισκέφθηκαν δύο πνευματικά παιδιά του γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη , τον γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη, ( σημερινό ΑΓΙΟ της Εκκλησίας μας ) και τους λέει ο δεύτερος :

-Εσείς έχετε πολύ πλούσιο γέροντα....

Τον είδα μπροστά στο Θρόνο του Κυρίου και να του λέει ο Κύριος.


-" Με ευαρέστησες πολύ παιδί μου με όλη σου τη ζωή.."

Ευχαρίστησε ταπεινά ο γέροντας τον Κύριο....

Αλλά είπε πως έχει και μοναχούς και μοναχές και ζήτησε τη σωτηρία και γι αυτούς, και πως αν δεν μπουν και αυτοί στον παράδεισο ,ούτε και αυτός θέλει να περάσει μέσα.

Ο Χριστός συγκατένευσε...ΝΑΙ......

" -Ξέρεις Χριστέ μου ,έχω και τους λαϊκούς παρακαλώ σε και γι'αυτούς..."

Και ο ΚΥΡΙΟΣ πάλι συγκατένευσε ΝΑΙ....και γι αυτούς....

Και συνέχισε ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ο Κατουνακιώτης....

Τώρα καταλαβαίνετε πόσο πλούσιος είναι ο γέροντας σας και πόση παρρησία έχει στον Κύριο μας Ιησού Χριστό;

(απόσπασμα από τον επικήδειο λόγο που εκφώνησε το πνευματικό τέκνο του ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, Γέροντας Νικόδημος στην Ιερά Μονή του ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ στην Αριζόνα των ΗΠΑ, εμφανώς κατασυγκινήμενος. Το όλο αυτό εξιστορημένο γεγονός έκανε όχι μόνο τους παρευρισκόμενους στην κηδεία του αγίου γέροντα, αλλά και τους δεκάδες χιλιάδες πιστούς που την παρακολουθούσαν διαδικτυακά, να ξεσπάσουν σε λυγμούς, αναγνωρίζοντας τα μεγαλεία της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ που κρύβονται σε αγιασμένες ψυχούλες που ήταν εδώ στην γη για εμάς αλεξικέραυνα, αλλά και σήμερα ενώπιον του ΘΡΟΝΟΥ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ είναι πρεσβευτές για την σωτηρία μας - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας)

Όταν ο ουρανός της Θράκης και του Αιγαίου γεμίσει με τουρκικά πουλιά , εμείς θα ζητάμε την βοήθεια των δήθεν φίλων μας;

 


Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB2 (UAV)  σταθμευμένα σε ένα αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη, 11 Ιουνίου 2020. (AA Photo) από την

https://www.dailysabah.com/

" Το Καζακστάν εξετάζει την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar Tactical Block 2 (TB2) πάνω από κινεζικά αεροσκάφη, αφού το τουρκικό αεροσκάφος αποδείχθηκε ικανό σε διάφορα πεδία, ειδικά κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του Αζερμπαϊτζάν στον Καύκασο, ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.


Σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης που ανέφεραν  εκθέσεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου RIA Novosti που δημοσιεύθηκαν στις 27 Νοεμβρίου, λόγω της επιτυχίας των τουρκικών αεροσκαφών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπου το Αζερμπαϊτζάν τα χρησιμοποίησε για να ανακτήσουν τα κατεχόμενα εδάφη του, το Καζακστάν σχεδιάζει να αγνοήσει  τα  Κινέζικα  UAV για να αγοράσει τα Bayraktar TB2." 

ΠΗΓΗ https://www.dailysabah.com/business/defense/kazakhstan-may-ditch-chinese-uavs-for-turkish-bayraktar-tb2s-russian-media-claims

ΚΑΙ αν οι τούρκοι πουλήσουν σύντομα  και στους Βαλκάνιους φίλους τους τέτοια μηχανήματα εδώ τι θα ΄κάνουν οι κoρονομαχούντες;

Πολλοί φωνάζουν ότι ο Ελληνισμός βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο και οι βολεμένοι δεν επιθυμούν να ξεβολευτούν, ώστε να σκεφτούν πως να διαχειριστούν αυτές τις εκπλήξεις που μας ετοίμασαν οι υπεναντίοι ;

Ένα τέλμα μιζέριας πνίγει την Ελλάδα, οι θυρωροί περιμένουν στις κερκόπορτες.

ο Πατριωτισμός είναι επικίνδυνος σαν τον κορονοιό;

ο ενδοτισμός μπορεί να λειτουργήσει και σαν "εμβόλιο" όχι για να φτιάξει ανοσία, αλλά αναισθησία.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

     


"ΦΟΒΟΣ και ΤΡΟΜΟΣ" στην ΠΑΤΡΑ - "ξέφυγε" ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ από τον "αστυνομικό κλοίο" και πάει να ευλογήσει τους πιστούς από σπίτι σε σπίτι;

 

Φωτό: Eurokinissi

Αφού τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν προς τι αυτές οι εικόνες;

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ την Μεγαλωσυνή της ΠΙΣΤΗΣ των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ;

Φοβούνται το Θαύμα της ίασης του λαού που θα έρθει τινί άλλο τρόπο;  

" Οι αστυνομικές αρχές σήμερα και αύριο θα αποτρέπουν τους πιστούς να επιχειρούν να εισέλθουν στο ναό

Έντονη είναι η παρουσία της Αστυνομίας στην Πάτρα και συγκεκριμένα στον Ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

O επιχειρησιακός σχεδιασμός της αστυνομίας προβλέπει ότι η παρουσία της αστυνομίας θα είναι έντονη γύρω από την περιοχή  του ναού ώστε να μην προσεγγίζουν πιστοί και να μην δημιουργηθεί συνωστισμός.

Επίσης έλεγχοι γίνονται και στο κέντρο ώστε να αποφευχθούν οι μετακινήσεις από σπίτια σε σπίτια, αλλά και στους δρόμους που οδηγούν στην Πάτρα." από το https://www.romfea.gr/diafora/40744-patra-se-astunomiko-kloio-o-naos-tou-agiou-andrea

https://youtu.be/7B3XMNWXpd4


Πριν δυο 24ωρα γράψαμε σχετικά 

- βλέπω τον ΑΓΙΟ να βγαίνει μετά τα μεσάνυχτα από τον Ναό του ενώ οι πόρτες είναι κλειστές  και να κατεβαίνει τα μαρμάρινα σκαλάκια.

Ευχής έργον να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και όχι στην δαιμονικότητα που βιώναμε τον προηγούμενο καιρό.

Που θα πάει αυτό το σενάριο τρόμου; 

Πλησιάζει η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Άγιου Ανδρέα και φόβος για αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας ελλοχεύει στην Πόλη του, όπου και το Μαρτύριο του και το Σεμνό του Ιερό σκήνωμα και η Τιμία κάρα του, στην πολυώνυμη Πάτρα της Αχαίας.

Όλα θυμίζουν μέρες Θεσσαλονίκης και ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Αφού πρέπει να τηρήσουμε τα έκτακτα αυτά μέτρα για την καταστολή της εξάπλωσης της πανδημίας, αφού οι εκκλησίες είναι κλειστές και δεν τελούνται Πανηγυρικές Θείες Λειτουργίες , τί άραγε φοβούνται;

Πρός τι αυτός ο τρόμος, αφού οι πολίτες στην πλειοψηφία τους συμμορφώνονται  στην κοινή προσπάθεια  αντιμετώπισης  της επιδημιολογικής αυτής έκτακτης κατάστασης;

Υπάρχει εξήγηση και μας την έδωσε πριν χρόνους ένας άστεγος συνάνθρωπος μας εκεί έξω στα όμορφα  πάρκα που περιβάλλουν τον πανίερο ναό του Αποστόλου Ανδρέα στην Πάτρα , όταν βρεθήκαμε σε αυτόν για να προσκυνήσουμε τον Πρωτόκλητο.

Μας είπε τότε ο άστεγος που κοιμόταν τα βράδια στα παγκάκια έξω από τον περίλαμπρο ιερό ναό των Πατραίων.

- βλέπω τον ΑΓΙΟ να βγαίνει μετά τα μεσάνυχτα από τον Ναό του ενώ οι πόρτες είναι κλειστές  και να κατεβαίνει τα μαρμάρινα σκαλάκια.

- μετά από ώρες και πρίν ξημερώσει τον βλέπω να επιστρέφει και να ανεβαίνει με δυσκολία τα σκαλοπάτια γιατί κουβαλεί τσουβάλια στις πλάτες του.

- στην αρχή νόμιζα, ότι είχα παραισθήσεις από το άδειο στομάχι μου. 

- αλλά αυτό γινόταν τακτικά και έτσι πείσθηκα  ότι είναι αλήθεια.

- μια μέρα έτρεξα να ΤΟΝ  βοηθήσω και αυτός συγκαταβατικά γύρισε το φωτεινό του πρόσωπο προς τα εμένα και χαμογελώντας μου είπε: 

" δεν μπορείς να με βοηθήσεις, γιατί μέσα σε αυτά τα τσουβάλια κουβαλώ τις αμαρτίες, αλλά και την μετάνοια των Πατρινών συμπολιτών μου, τις πάω στον θρόνο του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ και ΑΥΤΟΣ κάνει τους λογαριασμούς ΤΟΥ." 

"  όσο θα βρίσκομαι εδώ, η ΠΟΛΗ μου δεν πάθει κακό"    

ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ σήμερα  

ΑΡΑΓΕ με αυτήν την πανδημία θα επιτρέψει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ να πάθει κακό η αγαπημένη του ΠΟΛΗ;

  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Μέχρι και οι ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ που έφεραν οι Μικρασιάτες πρόγονοι μας βοούν «ήρθε ο καιρός να επιστρέψουμε πίσω», με τον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΝΔΡΕΑ τον Πρωτόκλητο που ήταν και ο ιδρυτής της Εκκλησίας της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΥΛΕΩΣ.

 



Όσα ΑΓΙΑ έφεραν από τις αλησμόνητες πατρίδες το 22 οι κατατρεγμένοι Ρωμιοί δεν έμεινα τόσα χρόνια ανενεργά , εκινούντο  μέσα στην Αγιαστική Χάρη και θαυματουργούσαν προσμένοντας να ξαναγυρίσουν πίσω στη ΠΑΤΡΙΔΑ. Καταθέτουμε μια μαρτυρία από γνωστή μας οικογένεια.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Όταν οι κατατρεγμένοι πρόγονοι μας αφήσαν τις πατρίδες στην γη της Ιωνίας της Μικράς Ασίας για να περάσουν στα απέναντι νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ μέσα στις βάρκες, τα μόνα πράγματα
που πήραν ήταν τα άγια εικονίσματα τους. Αυτά ήθελαν να γλυτώσουν από την καταστροφική μανία των αγαρηνών.


Αυτά τα εικονίσματα τα θεωρούσαν δικά τους πρόσωπα αγαπημένα και δεν μπορούσαν να τα αποχωριστούν.


Αλλά στην παραπάνω αναρτημένη εικόνα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ αυτό το γεγονός ίσχυε στην κυριολεξία.


Τι συνέβαινε με αυτό το εικόνισμα, όπως μας ειπώθηκε από οικογένεια Μικρασιατών ;


Η οικογένεια που το μετέφερε από την Μικρά Ασία μετέδωσε στις επόμενες γενιές , τον λόγο της αγιογράφησης του εικονίσματος του ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ.


Αυτή η οικογένεια έχασε ένα δεκατετράχρονο παιδί στον πρώτο διωγμό το καλοκαίρι του 1914.


Το παιδί αυτό το απήγαγαν και σαν αιχμάλωτο το κατέταξαν στα περιβόητα καταναγκαστικά τάγματα εργασίας. Από τότε οι δικοί του έχασαν τα ίχνη του και το θεωρούσαν αγνοούμενο.


Μαζί με τον αβάσταχτο πόνο , τους έμεινε η προσευχή και η ελπίδα μήπως το ξαναβρούνε.


Για αυτό αγιογράφησαν την παραπάνω εικόνα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ γιατί το χαμένο παιδάκι τους το έλεγαν ΑΝΔΡΕΑ.


Πέρασαν λίγα χρόνια και ήρθε πιο μεγάλη συμφορά.


Ο βίαιος εκτοπισμός τους έγινε τώρα με δραματικό τρόπο από τις εστίες τους.


Φωτιά , τσεκούρι , η μυρωδιά του αίματος τους ακολουθούσε μέχρι να αποβιβαστούν στην μητέρα Ελληνική γη.


Η μικρασιατική καταστροφή του 22 γραφόταν στα δίπτυχα της ζωής τους, αλλά αυτοί αντί για τον βιο τους είχαν σφιχταγκαλιάσει και μετέφεραν τα εικονίσματα τους, ως την μόνη παρηγοριά , λες και μετέφεραν μαζί με αυτά τις αλησμόνητες πατρίδες τους στη μάνα Ελλάδα.


Έτσι ήρθε η εικόνα αυτή πρώτα στην Χίο και μετά με την κατανομή των προσφυγικών οικογενειών στην Αν. Μακεδονία.


Όμως ο μικρός αγνοούμενος Ανδρέας έμεινε στην μικρασιατική γη . Μόνο το εικόνισμα αυτό θύμιζε με πόνο την ιστορία του.


Πέρασαν λίγα χρόνια και νέα φουρτούνα ξέσπασε.


Τα στίφη των Βουλγάρων κατακτητών άναβαν φωτιές στην Μακεδονία και την Θράκη που τους τις παραχώρησαν οι συνεταίροι τους ναζιστές Γερμανοί.


Πάλι τα μέλη της οικογενείας αυτής που κατείχαν την εικόνα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ  ΑΝΔΡΕΑ δραπέτευσαν μέσω θαλάσσης στον γερμανοκρατούμενο Βόλο με ένα μικρό καικάκι που το είχαν αποκτήσει με χίλιους δυο κόπους στα χρόνια του μεσοπολέμου. Μέσα στο καΐκι τους μετέφεραν και άλλους κατατρεγμένους που τους έσωσαν στο παραπέντε από την βουλγαρική κατοχή και φυσικά το εικόνισμα του ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.


Σαν να μην άλλαξε τίποτε , πάλι διωγμός και προσφυγιά.


Ανάμεσα σε αυτούς τους δυστυχείς που μετέφεραν ήταν και ένα γειτονόπουλο τους που μόλις τελείωσε τις σπουδές του στην Νομική και το έλεγαν Ανδρέα , γεγονός που τους θύμιζε τον δικό τους συγγενή Ανδρέα, τον αγνοούμενο στην Μικρά Ασία.


Στο Βόλο ας πούμε τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα, αλλά η πείνα ήταν ανυπόφορη.


Όμως το κανδήλι που ήταν μπροστά στο εικόνισμα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ήταν πάντα αναμμένο.


Μια μέρα η μητέρα της οικογενείας είχε κακό προαίσθημα.


Προσπαθούσε να πείσει τα παιδιά της να μην βγουν για δουλειά με το καΐκι.


Τα παιδιά της ήταν αμετάπειστα και αποφασισμένα να βγουν για να μην χάσουν το μεροκάματο καθότι η πείνα θέριζε.


Ξαφνικά το εικόνισμα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ που ήταν κρεμασμένο ψηλά στον τοίχο κρότησε και σαν κάποιος να το έβγαλε από το καρφί του και απαλά να το άφησε όρθιο πάνω στο κρεβάτι του ενός εκ των παιδιών.


Αυτό που έβλεπαν όλοι ήταν απίστευτο, αλλά πιο απίστευτο ήταν το γεγονός πως ισορροπούσε αυτή η βαριά εικόνα επί ώρα πάνω στο μαλακό μαξιλάρι εντελώς όρθια.


Όμως αυτό το γεγονός ήταν αρκετό για να πειστούν τα παιδιά να μην ξεκινήσουν να πάνε στην δουλειά τους.


Σε λίγες ώρες μαθεύτηκε ότι όλα τα καΐκια στο λιμάνι του Βόλου μαζί με τα πληρώματα τους τα επέταξαν οι Γερμανοί για να μεταφέρουν πολεμοφόδια στην Κρήτη.


Όλοι παγώσανε, αλλά το επόμενο μεσημέρι όλος ο Βόλος μαυροφόρεσε .


Σχεδόν το σύνολο των καϊκιών με τα πληρώματα τους κτυπήθηκαν ανελέητα από εγγλέζικα μαχητικά για να ανατιναχθούν τα γερμανικά πυρομαχικά που μετέφεραν πριν φτάσουν στην Κρήτη


Ο Βόλος θρηνούσε και η οικογένεια που κατείχε την εικόνα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ πήραν την εικόνα – σέβασμα αυτό και πήγαν στον γνωστό Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΕΛΕΝΗΣ στην παραλία για να κάνουν Θεία Λειτουργία ως ένδειξη ευγνωμοσύνης αλλά και να μνημονεύσουν τις ψυχές των αδικοχαμένων ναυτικών.


Τα βάσανα όμως δεν τελείωναν.


Οι Γερμανοί έφυγαν από την Μαγνησία αλλά ο αδελφοκτόνος πόλεμος ήταν εν εξελίξει.


Ένα βράδυ αντάρτες κτύπησαν την πόρτα της οικογενείας , συνέλαβαν όλους του άνδρες , τον πατέρα με τα τρία αγόρια του και τα μετέφεραν ψηλά στο Πήλιο.


Εκεί τους έκλεισαν σε ένα μπουντρούμι για να δικαστούν την αυριανή δίχως να ξέρουν τον λόγο.


Οι ποινές που συνήθως επέβαλλαν ήταν το εκτελεστικό απόσπασμα.


Κάτω στο σπίτι της οικογένειας η μητέρα προσέτρεξε στο εικόνισμα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.


Στο ιλαρό βλέμμα του εύρισκε ένα στήριγμα.


Το νέο μαθεύτηκε στην γειτονιά και όλες οι γειτόνισσες ξεκίνησαν να λένε την Παράκληση στην Παναγία και στο Άγιο Ανδρέα.


Ήδη χάραζε. Στην φυλακή ο πατέρας και τα αγόρια του αγωνιούσαν για το τι μέλει γενέσθαι.


Δεν είχε φέξει για τα καλά και η πόρτα της φυλακής άνοιξε με θόρυβο . Παρουσιάστηκε ένας γενειοφόρος με φυσεκλίκια ζωσμένος και απευθύνθηκε στον πατέρα.


« -Δεν με γνωρίζεις» , του είπε αυστηρά

Στην άρνηση του πατέρα ο γενειοφόρος του συστήθηκε


« -Είμαι ο στρατοδίκης που θα σας δικάσει σε λίγη ώρα.»  


« – είμαι ο Ανδρέας, ο δικηγόρος ,το γειτονόπουλο σας που το έσωσες με το καΐκι σου από τους φασίστες βουλγάρους.»  


« – Μα πως έγινες , έτσι παιδάκι μου , είπε ο γέροντας»  


Ο στρατοδίκης έσκυψε το κεφάλι , σε λίγο το σήκωσε και διέταξε τους φρουρούς της φυλακής να αφήσουν όλη την οικογένεια ελεύθερη.


Όταν έφτασαν στο σπίτι τους κάτω στην πόλη του Βόλου , η χαρά ήταν ανείπωτη . Είχαν πολλούς λόγους να δοξολογούν τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ και τον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΝΔΡΕΑ τον προστάτη και βοηθό τους.


Ήρθε η ειρήνη τελικά, όλα αυτά ήταν πλέον αναμνήσεις και εμπειρίες στο ψηφιδωτό – κάδρο της γενικότερης νεότερης ιστορίας της πατρίδος μας που το συνέθεταν δεκάδες άλλα τέτοια ανθρώπινα βιώματα.


Οι παλαιοί έφυγαν και οι νέοι κάτοχοι της εικόνας αυτής είχαν λάβει σαν παρακαταθήκη από τους πρώτους να ανάβουν πάντα κανδήλι έμπροσθεν του ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ.


Τα χρόνια περνούσαν, συμπληρωνόταν δεκαετίες και οι μνήμες ξεθώριαζαν. Κάποιοι μετά βίας συγκρατούσαν τα σπαράγματα αυτής της ιστορίας και φυσικά την αιτία της ύπαρξης αυτής της αγιογραφίας που ήταν συνδεμένη με ένα πρόσωπο του αγνοείτο στα χώματα της Μικρασιατικής γης.


Και φτάνουμε στις μέρες μας.


Ήταν Σάββατο προς Κυριακή και αποβραδίς είχαν θυμιατίσει την εικόνα αυτή που λες και κρότιζε , όπως μου είπαν.


Ξημερώματα Κυριακής ένα μέλος της οικογενείας που έχουν την εικόνα αυτή, όταν ξύπνησε αφηγήθηκε ένα παράδοξο ζωντανό ενύπνιο που είδε και δεν μπορούσε να το ξεχάσει.


 Σαν να βγήκε από την εικόνα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ένα παιδί και του είπε:


« -Είμαι συγγενής σου, με βάπτισαν Ανδρέα, δεν είμαι αγνοούμενος, με κατακρεούργησαν οι τούρκοι ,είμαι μάρτυρας.»


« – ήρθε ο καιρός να επιστρέψετε την ΕΙΚΟΝΑ μου , πίσω στην ελεύθερη Ιωνία της Μικράς Ασίας. Εκεί σας περιμένουμε πολλοί.»  


« – η ημερομηνία πίσω από το εικόνισμα δεν δείχνει την ημέρα που αγιογραφήθηκε  η εικόνα αλλά πότε με συνέλαβαν οι τούρκοι.»

« - θα βρεθούν πολλοί μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ζωντανοί και κεκοιμημένοι Μάρτυρες, Όσιοι , Δίκαιοι, θα γίνει μεγάλη ΧΑΡΑ»   


Μετά την μαρτυρία αυτή όλοι προσπάθησαν να δέσουν ότι ιστορία είχαν μάθει από τους παλαιότερους για την εικόνα αυτή του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.


Και διαπίστωσαν ιστορικά ότι η ξεθωριασμένη ημερομηνία πίσω από το εικόνισμα συνέπιπτε με την έναρξη του πρώτου διωγμού του 1914 στα παραθαλάσσια χωριά της Ιωνικής γης.


Όταν και οι εικόνες που έφεραν οι Μικρασιάτες βοούν « ήρθε ο καιρός να επιστρέψουμε πίσω» , αυτό σημαίνει κάτι για εμάς.


Μας περιμένουν στην Μικρά Ασία πολλά ΑΓΙΑ ΣΩΜΑΤΑ που θα μας βοηθήσουν, έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.


 Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας