Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Μετά το Brexit η Μεγ. Βρετανία κατεβαίνει στο μεγάλο θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων στην Κινεζική Θάλασσα που θα ανοίξει μαζί με όλα τα υπόλοιπα στον κόσμο.

φώτο από https://sputniknews.com

"Δεν είναι μόνο τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου , η Αρκτική , η Μεσοποταμία με τον Περσικό Κόλπο και το ΙΡΑΝ τα πιο hot εν δυνάμει μέτωπα που στο παρασκήνιο ήδη συγκρούονται οι ισχυροί της γης , είναι και η Κινεζική θάλασσα.

Ας πάρουμε μια γεύση τι συμβαίνει εκεί, την στιγμή που ο κοσμάκης πασχίζει να ξεφύγει απο τον κορονοιό και τις τραγωδίες που δημιουργεί αυτός στις οικονομίες του πλανήτη- Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας" 

από την 
 και το 
https://sputniknews.com

" Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάζεται με τις ΗΠΑ για να «αντιμετωπίσει» την άνοδο της Κίνας"

" Το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit επιδιώκει να επεκτείνει την οικονομική του επιρροή και τη στρατιωτική του παρουσία στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού και να συμμετάσχει στην προσπάθεια των ΗΠΑ να αντισταθμίσει μια ανερχόμενη Κίνα, λένε οι Βρετανοί, οι Ιάπωνες και οι Αμερικανοί ακαδημαϊκοί, περιγράφοντας τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που είναι πιθανό η Βρετανία να αντιμετωπίσει εάν επιστρέψει στη στρατηγική «Ανατολικά του Σουέζ».

" Η μεγαλύτερη βρετανική παρουσία στον Ινδο-Ειρηνικό θα βοηθούσε το επιχείρημα των Ηνωμένων Πολιτειών ότι οι εντάσεις τους με την Κίνα δεν είναι διμερείς", υποστηρίζει ο Hawksley. 

 Ο  στρατηγικός άξονας της Βρετανίας στον Ινδο-Ειρηνικό "σηματοδοτεί τη συνέχιση μιας τάσης κινητοποίησης μιας αντι-κινεζικής συμμαχίας στην περιοχή", σημειώνει ο John Rennie Short, καθηγητής δημόσιας πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, στην κομητεία της Βαλτιμόρης (UMBC).

"Ένας άξονας του Ηνωμένου Βασιλείου θα ήταν ευπρόσδεκτος από την Ινδία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ, όλοι πρόθυμοι να αποτελέσουν αποτρεπτικό παράγοντα για την άνοδο της Κίνας στην περιοχή, ιδίως για τους ισχυρισμούς της σχετικά με τις διεκδικήσεις της στις  θάλασσες της Νότιας Κίνας. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να γίνει μέρος μιας ισχυρής παρουσίας στην αμφισβητούμενα ύδατα του Indo-Pacific "

 "Η στρατηγική αυτή  θα ενισχύσει την πιθανότητα της Βρετανίας να επιτύχει εμπορικές συμφωνίες μετά το Brexit με ασιατικές κυβερνήσεις και να ενταχθεί στον νέο εμπορικό όμιλο Pacific Rim, το CPTPP", υπογραμμίζει ο Hawksley" 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://sputniknews.com/uk/202011241081251586-a-very-british-tilt-how-uk-may-influence-us-china-strategic-competition-in-indo-pacific-region/

 ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ 

ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ αλλά η δαιμονική πλεονεξία και  οι αμαρτίες που δεν χωράνε πλέον σε αυτόν.