Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Παρακλητικός Κανών επ' απειλή πολέμου

 


Γράφει ο Καθηγητής Δρ. Χαράλαμπος Μπούσιας

Μέγας Υμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας


Ημέρες προσευχής για την ειρήνη και την αισχύνη των επιβουλών του έθνους μας!

Παρακλητικός Κανόνας στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό τον καταισχύνοντα τους δια πολέμου ημάς απειλούντας.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ

https://www.romfea.gr/images/article-images/2020/08/romfea2/paraklitikos/paraklitikos_kanonas.pdf


ΚΑΛΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ - η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ της ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ που έρχεται ακάθεκτη και με φόρα ανάμεσα σε πάσης φύσεως συμπληγάδες


 

Νέα NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis, ακόμη πιο κοντά σε Ρόδο-Καστελλόριζο - " τα ναυτικά μίλια αυτός θα είναι ο λόγος που θα πιαστούμε με τους τούρκους στα νερά ¨ ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ- ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ


 ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ; 

" Το Oruc Reis προσεγγίζει με τη νέα NAVTEX ακόμη περισσότερο το Καστελόριζο! Συνεπώς οι ελπίδες κάποιων στην Αθήνα ότι τα τηλεφωνήματα στον Ερντογάν θα είχαν κάποιο “θετικό αποτέλεσμα”, που σημαίνει αποκλιμάκωση δεν επιβεβαιώνονται.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου έχει ήδη ανακοινώσει ότι το Oruc Reis θα παραμείνει στην περιοχή τουλάχιστον 3 μήνες! Κι απ΄ ότι φαίνεται το εννοεί."Από  Militaire News

ΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

 Το Oruc Reis κάνοντας κυκλικές κινήσεις ανέβαινε προς το ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ, ήταν θέμα χρόνου να ανακοινωθεί το νεο πεδίο ερευνών του .

Πάει - πάει στην φασαρία κοντά κτυπάει. 


Μπορεί η τουρκία μαινόμενη να προχωρήσει τώρα σε ναυτικό αποκλεισμό Ελληνικών νησιών ;

Άγιος Παΐσιος: «Όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε:

«Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς». «Θα γίνει σύγκρουση στο Αιγαίο. Εμείς δεν θα πάθουμε μεγάλο κακό». 


 

Ερντογάν: Δεν θα πούμε «ευχαριστώ» στους πειρατές της Μεσογείου και του Αιγαίο- ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ , ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΟΥΛΤΑΝΕ

ΦΩΤΟ από την άσκηση ΕΥΝΟΜΙΑ που διεξήχθει πριν λίγες μέρες

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε τη Δευτέρα στην Κερασούντα, για να ανακοινώσει σειρά μέτρων ανακούφισης για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, ωστόσο δεν ξέχασε και πάλι την Ελλάδα!

Ο Τούρκος πρόεδρος σε ειδική αναφορά για την τουρκική δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε: «Τη χώρα μας που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή κανένας δεν θα μπορέσει να την εγκλωβίσει στον κόλπο της Αττάλειας. Όσοι κάνουν τους μάγκες, επειδή τους ξεσηκώνουν οι πρώην αποικιοκράτες, τους συστήνω να μελετήσουν την πρόσφατη ιστορία τους»https://www.protothema.gr/politics/article


 ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΊΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΚΤΕΣ- ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Liberation: «Η Α.Μέρκελ άφησε την Ελλάδα να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό και χρηματοδοτούσε τον Ρ.Τ.Ερντογάν»

ΕΙΣΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ 24ΩΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΡΙΣΗΣ - ΒΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 


Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού διαδικτύου αυτή την ώρα παρατηρείται έντονη κινητικότητα από την τουρκική Αεροπορία και πιο συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση στο Εσκισεχίρ.

Την ίδια ώρα όπως πληροφορεί το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας, το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, συνοδευόμενο από άγνωστο αριθμό σκαφών επιφανείας αλλά  και υποβρυχίων του  βρίσκεται ήδη εν πλω  στην ανατολική Μεσόγειο. 

Όπως αναφέρεται, το γαλλικό αεροπλανοφόρο καταπλέει στη Μεσόγειο για μια «μη προσδιορισμένη αποστολή», σύμφωνα με δημοσίευμα του Europe 1.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ "από την 21η Ιουλίου οι Ένοπλες Δυνάμεις μας βρίσκονται σε ΥΨΙΣΤΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ" Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ


 ΓΕΡΟΝΤΑΣ " κάπου εκεί στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα τελειώσουν αυτά" 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ " χρησιμοποιούμε μεγάλες γραμματοσειρές για να βοηθηθούν στην ανάγνωση συνάνθρωποι μας με προβλήματα όρασης, όποτε να μας συμπαθάτε στην έλλειψη της καλλιέπειας της μορφοποίησης των κειμένων" " τρέχουν τα γεγονότα τόσο γρήγορα που πολλές φορές τις ειδήσεις τις δίνουμε σαν μήνυμα ¨ ¨είναι μέρες ΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ"

Τον πάνε τον τούρκο καροτσάκι - τον ερεθίζουν που έλεγε ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός- ΓΕΕΘΑ: Η EUNOMIA ήταν μόνο η αρχή


 " Πρώτη δραστηριότητα της εν λόγω Πρωτοβουλίας με την ονομασία EUNOMIA, που σηματοδοτεί και την έναρξή της, ήταν η συγκέντρωση εναέριων και ναυτικών μέσων αλλά και προσωπικού από τις τέσσερις χώρες στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου από την Τετάρτη 26 έως την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 και η εξάσκησή τους σε ποικιλία επιχειρησιακών αντικειμένων, που περιλάμβαναν Επιχειρήσεις Επιφανείας, Αεροπορικές Επιχειρήσεις και Ασκήσεις Έρευνας και Διάσωσης." https://www.onalert.gr/enoples-dynameis/geetha-i-eunomia-itan-mono-i-archi-pics/394263/

πριν λίγο 

«ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ» Γαλλικά ΜΜΕ: Στη Μεσόγειο σε «μη προσδιορισμένη αποστολή» το αεροπλανόφορο «Charles de Gaulle»

https://www.iefimerida.gr/kosmos/stin-mesogeio-kateythynetai-charles-de-gaulle


ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Μπαχτσελί: «Μας πήραν με άδικο τρόπο τα Δωδεκάνησα»-Ερντογάν: “Το βέλος έχει φύγει από το τόξο και σίγουρα θα βρει το στόχο του” – Το αποδέχεται αυτό ο ελληνικός λαός;

ωχ ΧΡΗΣΜΟΣ- Πάπας Φραγκίσκος: Ανησυχώ για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο


 Έκκληση για διάλογο απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος όσον αφορά στην ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Ποντίφικας αποφεύγει στο μήνυμά του να κάνει αναφορά στην Ελλάδα ή στην Τουρκία.

Ακόμα και ο Πάπας Φραγκίσκος πήρε θέση για όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Με ανάρτηση που έκανε στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter αναφέρει:

«Παρακολουθώ με ανησυχία την ένταση που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο και απευθύνω έκκληση για δημιουργικό διάλογο και σεβασμό του διεθνούς δικαίου για την επίλυση των διαφορών που απειλούν την ειρήνη και τους λαούς της περιοχής». ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr/kosmos/papas-fragkiskos-anisycho-gia-tin-entasi-stin-anatoliki-mesogeio/394253/

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ  ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΚΑΚΟΣ;

ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ .

ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ.

ΜΕΡΚΕΛ πες αλεύρι , ο Κέννεντυ σε γυρεύει

 

Ομιλία Ρόμπερτ Κέννεντυ Jr στο Βερολίνο 29 8 2020_Ελληνικοί Υπότιτλοι

Είπε κάποιος πολύ σωστά " ο ιατρός των ιατρών είναι ο ΧΡΙΣΤΟΣ μπροστά του πέφτουν όλες οι μάσκες"

 


" θα τους πάρουν με τις πέτρες" ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ 

Οι πέτρες πλέον απο μόνες τους σηκώθηκαν και  φωνάζουν από αγανάκτηση.

Αρχές τουριστικής σαιζόν ακούσαμε:  

" ανοίξαμε και σας περιμένουμε , είμαστε μια ασφαλής χώρα" 

Και πως να μην θεωρηθούμε ασφαλής χώρα , όταν μετρούσαμε μόνο λίγοστα κρούσματα στο έμπα του καλοκαιριού;

Μόνο οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι φαινόταν να είναι το κλειδί για το στοίχημα που έβαλαν κάποιοι στην μερική επιτυχία του τουριστικού προιόντος το καλοκαίρι του 2020;

Αφήστε τι έγινε στα σύνορα μας με τις Βαλκανικές χώρες...

Τρέχαμε πίσω απο τα γεγονότα της διασποράς του Covid-19.

Στο έβγα του καλοκαιριού απο ασφαλής χώρα γίναμε ανασφαλής;

" Σάλος έχει προκληθεί με την πτήση της TUI από τη Ζάκυνθο προς την Ουαλία, στην οποία φαίνεται ότι κανένα μέτρο δεν τηρήθηκε. Βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό -μέχρι στιγμής- 16 επιβάτες, ενώ όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτή έχουν μπει σε καραντίνα.

Οι 193 επιβαίνοντες της πτήσης 6215 από τη Ζάκυνθο στην Ουαλία την προηγούμενη εβδομάδα, στις 25 Αυγούστου, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα για τον κορωνοϊό. 16 επιβαίνοντες έχουν ήδη βρεθεί θετικοί."  

 https://www.iefimerida.gr/kosmos/salos-me-tin-ptisi-tis-tui-apo-zakyntho-oyalia

    Για να αντιμετώπισεις μια πανδημία πρέπει να είσαι απο την αρχή σοβαρός.

Για να σε υπολογίζουν πρέπει να είσαι  μεγαλόθυμος και σωστά επικοινωνιακός και όχι τυρρανικός.

Η πρόληψη είναι η αρχή της λύσης της πανδημίας , η τυρρανία είναι καταστροφή και απαξίωση των οποιοδήποτε μέτρων καταστολής.

Σήμερα δεν έχουμε την πολυτέλεια να μαλώνουμε.

Το τι παίζεται παγκοσμίως με την πανδημία ένας κοινός νους δίχως να ρέπει προς την συνομωσιολογία το καταλαβαίνει καθαρά.

Στην σημερινή κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία που μας βάλλει καθημερινά η τουρκία και με τόσα άλλα προβλήματα επιβίωσης, ας κρατήσουμε πρώτα την ψυχραιμία μας , τα απλά μέτρα καθαριότητας και καταστολής μετάδοσης της οποιαδήποτε ασθένειας ( δεν είναι μόνο ο  Covid-19).

Να προστατεύσουμε τους στρατεύσιμους και τους εφέδρους μας γιατί ήταν πάντοτε πολύτιμοι σε τέτοιους δύσκολους καιρούς.

Οι μάσκες της υποκρισίας είναι αυτές που είναι ανυπόφορες .

Για αυτό και είπε κάποιος πολύ σωστά " ο ιατρός των ιατρών είναι ο ΧΡΙΣΤΟΣ μπροστά του πέφτουν όλες οι μάσκες" 

Δρ. Κωνσταντίνος  Βαρδάκας  

Οι Γερμανοί μας αποκαλύπτουν το “μυστικό ελληνοτουρκικό διάλογο” ,τι είχε συμφωνηθεί και γιατί δεν προχώρησε. Από το Militaire New

 


Με ένα αποκαλυπτικό της δημοσίευμα η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, μας αποκαλύτπτει τι συζητούσαν μυστικά και δια αντιπροσώπων Μητσοτάκης και Ερντογάν. Τι είχε συμφωνηθεί και ποια ήταν η αφορμή για να “παγώσουν” προσωρινά απ΄ ότι φαίνεται τα συμφωνηθέντα.

Ο Κώστας Συμεωνίδης από την DW αναπαράγει το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung  επισημαίνοντας:

«[…] Οι διπλωματικοί σύμβουλοι του Τούρκου προέδρου και του Έλληνα πρωθυπουργού (σσ. Ιμπραΐμ Καλίν και Ελένη Σουρανή) ενεπλάκησαν από τις αρχές Ιουλίου στις διαπραγματεύσεις του Βερολίνου που είχαν έναν τριπλό στόχο. Ένα μορατόριουμ όσον αφορά τις έρευνες του υποθαλάσσιου πλούτου, την επανέναρξη των διερευνητικών για τα θαλάσσια σύνορα που είχαν ξεκινήσει προ 10ετίας και διεκόπησαν το 2016 καθώς και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung η πορεία των συνομιλιών ήταν καταρχάς πολλά υποσχόμενη. Δηλώσεις που είχαν γίνει σε αυτή την φάση σε Άγκυρα και Αθήνα επιβεβαιώνουν αυτή την εικόνα. Στις 21 Ιουλίου και με μερικά τηλεφωνήματα η καγκελάριος Μέρκελ είχε καταφέρει να αποσοβήσει ένα επεισόδιο, όταν το τουρκικό ερευνητικό απέπλευσε, υποτίθεται, κατά λάθος.

Η συμφωνία αποκλιμάκωσης φέρεται να είχε εγκριθεί από τους Μητσοτάκη-Ερντογάν

Προφανώς το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια συμφωνία ήταν και παραμένει η έλλειψη εμπιστοσύνης: τόσο η τουρκική όσο και η ελληνική κυβέρνηση ανησυχούσαν ότι εθνικιστικοί κύκλοι θα εκμεταλλεύονταν τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας παρουσιάζοντάς την ως αδυναμία. Μετά από επίπονες συνομιλίες είχε συμφωνηθεί εν τέλει για τις 7 Αυγούστου μια δημόσια και παρεμφερής δήλωση των αντιμαχόμενων πλευρών που είχε εγκριθεί μάλιστα προσωπικά από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Το περιεχόμενό της: οι δυο πλευρές συμφωνούσαν σε συνομιλίες και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ενώ προφορικά είχε συμφωνηθεί και το μορατόριουμ.

Μετά όμως ήρθε η 6η Αυγούστου και μια αιφνιδιαστική επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δένδια στο Κάιρο, όπου υπέγραψε -ακόμη πιο αιφνιδιαστικά- μια ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία για τα θαλάσσια δικαιώματα μεταξύ των δυο χωρών, και αυτό 22 ώρες πριν την προγραμματισμένη δημοσιοποίηση του ελληνοτουρκικού εγγράφου. Η αντίδραση δεν άργησε να έρθει. Η Άγκυρα έβραζε, τα τουρκικά μίντια άφρισαν, η κυβέρνηση έκανε λόγο για προδοσία. Η τουρκοαιγυπτιακή αντιπαλότητα ειδικώς στη Λιβύη αλλά και με φόντο την επιρροή στην Εγγύς Ανατολή εν γένει έπρεπε να παρουσιάσει την στρατηγική κίνηση του έλληνα υπουργού Εξωτερικών ως πρόκληση.

Οι τουρκικές επιδιώξεις

Από τις 7 Αυγούστου η κατάσταση κλιμακώνεται συνεχώς και αυτό πυροδοτείται και από το ρόλο της Γαλλίας, που υποστηρίζει άνευ όρων την Αθήνα αναγκάζοντας πολλές χώρες της ΕΕ να πάρουν θέση. Πρόσφατα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας κατέβαλε προσπάθειες ώστε να αποδυναμώσει επαπειλούμενες ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Προηγουμένως είχε προκαλέσει την οργή της Τουρκίας εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στις θέσεις της Ελλάδας. Ακόμη και ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ και σε συνεννόηση με το Βερολίνο είχε μεσολαβήσει σε Αθήνα και Άγκυρα. Μια σπάνια απόδειξη κλασικής διπλωματίας, που ωστόσο δεν απέδωσε.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο  https://www.militaire.gr/oi-germanoi-mas-apokalyptoyn-to-quot-mystiko-ellinotoyrkiko-dialogo-quot-ti-eiche-symfonithei-kai-giati-den-prochorise/

ΕΙΠΕ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ -Ο.Τσελίκ: «Έλληνες πειρατές είστε ηλίθιοι που εξοπλίζετε το Καστελόριζο - Θα απαντήσουμε»

ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΝ ΣΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ


 https://youtu.be/Fndze517lXg

Πάνω από 100 οχήματα, αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, συμμετείχαν τη Δευτέρα στη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας για τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στα Χανιά για τον κορωνοϊό.

 https://www.iefimerida.gr/ellada/hania-mihanokiniti-poreia-kata-neon-metron-koronoio

Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΖΏΣΕΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ- ΟΛΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ - ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ;

ΕΙΝΑΙ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΘΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ.
ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. 

 

Δημοσιογράφος του TRT καλεί ευθέως την τουρκική κυβέρνηση να εισβάλλει στο Καστελόριζο! ΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ

 Ο Yusuf Erim του τηλεοπτικού σταθμού TRT ομιλεί  εμπρηστικά για εισβολή :

«Η Τουρκία οφείλει να δώσει αυστηρή εντολή στην Ελλάδα να αποστρατικοποιήσει το Καστελόριζο άμεσα. Εάν αυτό το αίτημα δεν απαντηθεί, τότε οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να εφαρμόσουν τις συνθήκες για το νησί και να απομακρύνουν τις στρατιωτικές δυνάμεις με επέμβαση».

Περίεργα μηνύματα από διάφορους Τούρκους στο διαδίκτυο. Ένας εξ αυτών αναφέρει:

«Έλληνα στρατιώτη, Είθε αυτό το νησί να μην είναι τάφος για εσάς».Πηγή https://www.pronews.gr/amyna- 

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ κατεβαίνουν από το πλοίο της γραμμής πάνοπλοι μαζί με τους τουρίστες στο Καστελλόριζο .


( ΣΗΜΕΙΩΣΗ Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα 

Και η Άγκυρα ψάχνει τα χάπια της  ή αφορμές θα λέγαμε .

Όμως τώρα περισσότερο απο κάθε άλλη φορά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην δίνουμε πληροφορίες στο πιάτο του τούρκου, πόσο μάλλον φωτογραφίες ευαίσθητες.

 Μπορεί σαν  πληροφορία  να εμψυχώνει τούτες τις στιγμές το Εθνικό φρόνημα, αλλά κάποια πράγματα σε περιόδους κρίσεων θα πρέπει να αξιολογούνται διαφορετικά και να μην διαχέονται με φωτογραφίες. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε προσεκτικοί .  Πιστεύουμε ότι αυτό από αύριο θα γίνει αφορμή για εξελίξεις) 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ απο το  https://www.defencenet.gr/amyna/ και το https://www.pronews.gr/amyna-

Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση του δείχνει ότι η Άγκυρα ετοιμάζει ενέργεια στο ευρύτερο σύμπλεγμα της Μεγίστης, με αφορμή τις φωτογραφίες αποβίβασης εθνοφυλάκων στο νησί που δημοσίευσαν ξένα ΜΜΕ.

https://www.defencenet.gr/amyna/ellinotoyrkika/901922_aroma-polemoy-sto-kastelorizo-i-agkyra-

mila-gia-epikeimeni-elliniki

Το αμερικανικό CNBC σε άρθρο του με τίτλο: «Η ΕΕ ετοιμάζεται για κυρώσεις στην Τουρκία για την διαφωνία με την Ελλάδα  στο θέμα των ερευνών για φ.σ.», παραθέτει φωτογραφία από την άφιξη στο μικρό νησί, όπως λέει «Ελλήνων στρατιωτών στο πιο απόμακρο νοτιοανατολικό σημείο της Ελλάδας που απέχει 2 χλμ. από τις τουρκικές ακτές.»

«Πληροφορίες για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων της Ελλάδας στο Καστελόριζο δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ. Το Καστελλόριζο (Μεγίστη) τελεί υπό καθεστώς αποστρατικοποίησης σύμφωνα με τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

Εάν οι πληροφορίες αληθεύουν,  αυτό είναι μια νέα ένδειξη της αδιαφορίας της Ελλάδας για τους  νόμους και των πραγματικών προθέσεων της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν αποδεχόμαστε τυχόν παράνομες αλλαγές στην κατάσταση του νησιού. Τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε μια τέτοια πρόκληση να επιτύχει τον σκοπό της, ακριβώς απέναντι από τις ακτές μας».

Αυτά τα παραπάνω  λένε οι τούρκοι σε ανακοίνωση τους.

Ήδη έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού οι φρουρές σε Μεγίστη (Καστελόριζο), Ρω και Στρογγύλη. Μαχητικά αεροσκάφη της 115 ΠΜ έχουν τεθεί σε κατάσταση readiness των 3' ενώ έχουν σηκωθεί και δύο μαχητικά για να είναι έτοιμα να επέμβουν.

Οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν, αν επιχειρήσουν, αιφνιδιαστική ταυτόχρονη ενέργεια από θαλάσσης και αέρος και η Αεροπορία είναι το μοναδικό όπλο που μπορεί να εγγυηθεί καταστροφή αυτών των προσπαθειών. 

Το ΠΝ όσες μονάδες έχει στην περιοχή (κανονιοφόρους και μία ΤΠΚ τις έχει αναπτύξει περιμετρικά του νησιού, ενώ είναι έτοιμη μονάδα άμεσης επέμβασης στην Ρόδο.

 https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/910269_anakoinosi-toyrkikoy-ypex-i-agkyra-thetei-zitima-gia-metafora


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ- ΒΙΝΤΕΟ

 


" Ρωσικό Su-27 αναχαιτίζει αμερικανικό B-52 στη Μαύρη Θάλασσα

Στο περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή (28/09) πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, όταν δύο ρωσικά μαχητικά Su-27 αναχαίτισαν ένα βομβαρδιστικό Β-52Η της Αμερικανικής Αεροπορίας, αναφέρθηκε ο στρατηγός Τζεφ Χάριγκιαν.

Ο διοικητής των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην Ευρώπη ανέφερε πως οι Ρώσοι πιλότοι διέσχισαν 100 μέτρα από τη μύτη του B-52 πολλές φορές και προκάλεσαν επίσης αναταράξεις στο B-52, περιορίζοντας την ικανότητά του να κάνει ελιγμούς" https://www.defencenet.gr/amyna/aeroporia/901920_binteo-poy-kobei-tin-anasa-rosiko-su-27-anahaitizei-amerikaniko-b-52-sti



Κραταιά Σκέπη της Ρωμιοσύνης η Τίμια Ζώνη της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας που κρατάει γη και ουρανό.


 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τώρα λοιπόν που μας περίζωσαν οι εχθροί και η διαστροφή της αμαρτίας, είναι ανάγκη να καταφύγουμε στα στρατηγικά πνευματικά μας όπλα, αυτά που για τους άπιστους και τους δόλιους θεομπαίχτες είναι ανύπαρκτα, ώστε η σωτηρία της Ελλάδος να ομοιάζει σαν ένα κακόγουστο παραμύθι.

Όμως δεν είναι έτσι όπως τα υπολογίζουν.

Ποιο προσωπικό αντικείμενο-σέβασμα που φορούσε η ΠΑΝΑΓΙΑ μας κατάσαρκα σφράγιζε τα μεγάλα γεγονότα της ΕΝΘΕΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ από την Γέννηση του Θεανθρώπου , μέχρι την Σταύρωση και την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ;

Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ της Υπεραγίας Θεοτόκου περίζωνε μητρικά τον ΑΧΩΡΗΤΟ και η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ που ενέδυε την ΠΑΝΑΓΙΑ μας κήδευε με τις άλλες μυροφόρες τον ΠΛΑΣΤΗ και ΠΟΙΗΤΗ του ΠΑΝΤΟΣ.

Άρα δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το Σέβασμα της ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ κρατάει τον Ουρανό και την Γη.

Δηλ. ομιλούμε πλέον κατά σχήμα λόγου για ¨διαστημικό όπλο ¨ αδιευκρίνιστης ισχύος…

Έφτασε η ώρα που το πανίσχυρο αυτό όπλο θα πυροδοτηθεί πνευματικά για την σωτηρία της ανθρωπότητας.

ΤΟ όπλο όμως αυτό θα πυροδοτηθεί αναγκαστικά από φοβερές γεωπολιτικές εξελίξεις για να δούμε την υπέρβαση του ΘΕΙΟΥ και να μετρήσουμε την ολιγοπιστία μας.

Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ δεν σφράγισε μόνο όλα τα γεγονότα της ΕΝΘΕΗΣ ΒΙΟΤΗΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ, αλλά σφράγισε και τα γεγονότα της υπερχλιετούς πνευματικής αυτοκρατορίας της Ρωμιοσύνης σκεπάζοντας αυτήν με την Αγιαστική Δύναμη ΤΗΣ.

«Ἡ Θεοτόκος μέχρι τὴν Κοίμησή της παρέμεινε στὰ Ἱεροσόλυμα καὶ ἦταν μέλος τῆς πρώτης Ἐκκλησίας. Τὴ φροντίδα της εἶχε ἀναλάβει ὁ ἀγαπημένος μαθητὴς τοῦ Κυρίου, ὁ Εὐαγγελιστὴς Ἰωάννης.

Οἱ τελευταῖες στιγμὲς τῆς ἐπίγειας ζωῆς της εἶναι θαυμαστὲς καὶ συγκινητικές. Κοντὰ της βρέθηκαν οἱ Ἀπόστολοι οἱ ὁποῖοι ἔφτασαν ἀπὸ τὰ πέρατα τῆς οἰκουμένης στὰ Ἱεροσόλυμα μὲ τρόπο θαυμαστό, «ἐπὶ νεφελῶν».

Καὶ τότε, ὁ ἴδιος ὁ Κύριος ἐμφανίστηκε θριαμβευτικὰ «ἐπὶ νεφελῶν», μὲ τὴ συνοδεία πλήθους ἀγγέλων. Ἡ Θεοτόκος προσευχήθηκε στὸν Υἱό της, παρηγόρησε τοὺς Ἀποστόλους καὶ ὑποσχέθηκε ὅτι θὰ εἶναι πάντα κοντὰ στὴν Ἐκκλησία γιὰ νὰ μεσιτεύει στὸν Υἱό της καὶ παρέδωσε τὴν πανάμωμη ψυχή της στὸν Κύριο.

Οἱ Ἀπόστολοι ἐναπόθεσαν τὴν Ἁγία Σορὸ τῆς Θεοτόκου σὲ «καινὸν μνημεῖον» στὴ Γεθσημανή. Ἐκεῖ ἡ Ἁγία Ἑλένη ἀργότερα ἔκτισε τὸ ναὸ τῆς Κοιμήσεως.

Τρεῖς μέρες μετὰ τὴν κοίμηση κατέβηκε ὁ Κύριος μὲ τὴ συνοδεία τῶν Ἀρχαγγέλων Μιχαὴλ καὶ Γαβριὴλ καὶ πλήθους ἀγγέλων.

Ὁ Ἀρχάγγελος Μιχαὴλ μὲ ἐντολὴ τοῦ Κυρίου παρέλαβε τὴν Ἁγία Σορὸ τῆς Θεοτόκου καὶ ὅλοι μαζὶ ἀνῆλθαν στοὺς οὐρανούς.

Ἡ θαυμαστὴ Μετάσταση τῆς Θεομήτορος εἶχε συντελεστεῖ. Τὸ ἱερὸ Σῶμα της ἑνώθηκε πάλι μὲ τὴν ἁγνὴ ψυχή της.

Ὁ Ἀπόστολος Θωμᾶς ἦταν ὁ μόνος ἀπὸ τοὺς Ἀποστόλους ποὺ εἶδε τὴ θαυμαστὴ Μετάσταση τῆς Θεοτόκου.

Δὲν εἶχε μπορέσει νὰ παρευρεθεῖ στὴν κηδεία της εὑρισκόμενος στὶς Ἰνδίες.

Ἐκεῖ, μετὰ ἀπὸ τρεῖς ἡμέρες, καὶ ἐνῷ τελοῦσε τὴ Θεία Λειτουργία, βρέθηκε στὴ Γεθσημανὴ μὲ θαυμαστὸ τρόπο καὶ εἶδε ὅλα ὅσα συνέβησαν.

Τότε παρακάλεσε τὴν Παναγία νὰ τοῦ δώσει γιὰ εὐλογία τὴ Ζώνη της.

Καὶ ἐκείνη, καθὼς ἀνέβαινε στοὺς οὐρανούς, τοῦ ἔριξε τὸ Ἱερὸ κειμήλιο «πρὸς δόξαν ἀκήρατον, ἀνερχομένη Ἁγνή, χειρί σου δεδώρησαι τῷ ἀποστόλῳ Θωμᾷ τὴν πάνσεπτον Ζώνην σου» ψάλλουμε στὸ ἀπολυτίκιο τῆς ἑορτῆς τῆς Καταθέσεως τῆς Τιμίας Ζώνης.

Ὁ Ἀπόστολος Θωμᾶς στὴ συνέχεια πληροφόρησε καὶ τοὺς ὑπόλοιπους Ἀποστόλους γιὰ τὰ θαυμαστὰ αὐτὰ γεγονότα καὶ τοὺς ἔδειξε τὴν Ἁγία Ζώνη τῆς Παναγίας.

Ἐκεῖνοι δοξολόγησαν τὸν Θεὸ καὶ τοῦ ζήτησαν νὰ τοὺς εὐλογήσει, καθὼς ἦταν ὁ μόνος ποὺ ἀξιώθηκε νὰ δεῖ τὴν ἔνδοξη Μετάσταση τῆς Θεοτόκου.

Τὴ διαφύλαξη τῆς Ἁγίας Ζώνης ἀνέλαβαν δύο φτωχὲς καὶ εὐσεβεῖς γυναῖκες στὰ Ἱεροσόλυμα, οἱ ὁποῖες φρόντιζαν τὴν Θεοτόκο.

Παρέλαβαν μὲ εὐλάβεια τὸ ἱερὸ κειμήλιο καὶ ἀπὸ τότε τὸ ἔργο τῆς διαφύλαξής του συνέχιζε ἀπὸ γενιὰ σὲ γενιὰ μία εὐλαβὴς παρθένος καταγομένη ἀπὸ τὴν οἰκογένεια αὐτή.

Ἡ ἀνακομιδὴ τῆς Τιμίας Ζώνης καὶ ἡ μεταφορά της στὴν Κωνσταντινούπολη ἔγινε ἀπὸ τὸν αὐτοκράτορα Ἀρκάδιο (395-408).

Ἡ ὑποδοχὴ τοῦ ἱεροῦ λειψάνου στὴ Βασιλεύουσα ἦταν λαμπρότατη.

Ὁ αὐτοκράτορας κατέθεσε τὴν Τιμία Ζώνη τῆς Θεοτόκου σὲ λειψανοθήκη ποὺ ὀνόμασε «ἁγίαν σορόν».

Ἡ κατάθεση ἔγινε στὶς 31 Αὐγούστου, τελευταία μέρα τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ ἔτους. Στὴν πόλη τοῦ Ἁγίου Κωνσταντίνου, τῆς ὁποίας Ὑπέρμαχος Στρατηγὸς καὶ Προστάτις ἦταν ἡ Θεοτόκος, θὰ φυλασσόταν πλέον ἡ Ἁγία Ζώνη τῆς Θεομήτορος.

Ἡ κόρη τοῦ Ἀρκάδιου, ἡ αὐτοκράτειρα Πουλχερία, ἀνήγειρε λαμπρὸ ναὸ πρὸς τιμὴ τῆς Παναγίας, τὸν περίφημο ναὸ τῆς Θεοτόκου τῶν Χαλκοπρατείων. (Χαλκοπράτεια ὀνομαζόταν ἡ συνοικία ὅπου κτίστηκε ὁ ναός τὸ ὄνομά της ἡ συνοικία τὸ ἔλαβε ἀπὸ τὸ γεγονὸς ὅτι ἐκεῖ πρὶν κατασκευάζονταν καὶ πωλοῦνταν χάλκινα ἀντικείμενα).

Στὸ ναὸ αὐτὸ ἡ αὐτοκράτειρα κατέθεσε τὴν Ἁγία Ζώνη τῆς Παναγίας.

Ἡ ἴδια μάλιστα ἡ Πουλχερία κέντησε μὲ χρυσὴ κλωστὴ τὴν Τιμία Ζώνη διακοσμώντας την.

 Ἡ χρυσὴ αὐτὴ κλωστὴ εἶναι εὐδιάκριτη καὶ σήμερα στὸ τμῆμα ποὺ φυλάσσεται στὴν Ἱερὰ Μονὴ Βατοπαιδίου.

Ὁ αὐτοκράτορας Ἰουστῖνος Β΄ καὶ ἡ σύζυγός του Σοφία ἀνακαίνισαν τὸν ἱερὸ ναὸ τῶν Χαλκοπρατείων καὶ ἀνήγειραν ἐκεῖ καὶ τὸ παρεκκλήσιο τῆς Ἁγίας Σοροῦ.

 Ἐκεῖ, μέσα σὲ λειψανοθήκη καὶ πάνω στὴν Ἁγία Τράπεζα, φυλασσόταν ἡ Τιμία Ζώνη τῆς Θεοτόκου.

Πλῆθος πιστῶν συνέρρεαν γιὰ νὰ τὴν προσκυνήσουν μὲ εὐλάβεια ζητώντας ἀπὸ τὴν Παναγία νὰ μεσιτεύσει μὲ τὶς πρεσβεῖες της στὸν Κύριο.

Πλῆθος θαυμάτων ἐπιτέλεσε ἡ Τιμία Ζώνη. Ἄνθρωποι δυστυχισμένοι καὶ πονεμένοι βρῆκαν λύτρωση μὲ τὴ θαυματουργὴ δύναμη τοῦ ἁγίου λειψάνου.

Γιὰ τὸ λόγο αὐτὸ ὑμνήθηκε ἀπὸ φημισμένους ἀνθρώπους τῆς ἐποχῆς.

Μὲ τὴ χάρη τῆς Παναγίας καθαγιάζει τοὺς πιστοὺς ποὺ προσέρχονται εὐλαβικὰ γιὰ νὰ τὸ προσκυνήσουν τοὺς ἀνυψώνει ἀπὸ τὴ φθορά, τοὺς ἀπαλλάσσει ἀπὸ ἀσθένειες καὶ θλίψεις.

Στὴ συνέχεια ἡ Ἁγία Ζώνη τεμαχίστηκε καὶ τεμάχιά της μεταφέρθηκαν σὲ διάφορους ναοὺς τῆς Κωνσταντινούπολης.

Μετὰ τὴν ἅλωση τῆς Πόλης ἀπὸ τοὺς Σταυροφόρους τὸ 1204, κάποια τεμάχια ἁρπάχτηκαν ἀπὸ τοὺς βάρβαρους καὶ ἀπολίτιστους κατακτητὲς καὶ μεταφέρθηκαν στὴ Δύση.

Ἕνα μέρος ὅμως διασώθηκε καὶ παρέμεινε στὴν Κωνσταντινούπολη καὶ μετὰ τὴν ἀπελευθέρωση τῆς Πόλης ἀπὸ τὸν Μιχαὴλ Η΄ Παλαιολόγο.

Φυλασσόταν στὸν ἱερὸ ναὸ τῆς Θεοτόκου τῶν Βλαχερνῶν.

Ἡ τελευταία ἀναφορὰ γιὰ τὸ ἅγιο λείψανο εἶναι ἑνὸς ἀνώνυμου Ρώσου προσκυνητῆ στὴν Κωνσταντινούπολη μεταξύ τοῦ 1424 καὶ 1453.

Μετὰ τὴν ἅλωση τῆς Κωνσταντινούπολης ἀπὸ τοὺς Τούρκους τὸ 1453, εἶναι ἄγνωστο τί ἀπέγινε τὸ ὑπόλοιπο μέρος τῆς Ἁγίας Ζώνης στὴ συνέχεια.

Ἔτσι τὸ μοναδικὸ σωζόμενο τμῆμα εἶναι αὐτὸ ποὺ φυλάσσεται στὴν Ἱερὰ Μονὴ Βατοπαιδίου καθώς μὲ ἐξαιρετικὰ περιπετειώδη τρόπο ἔφτασε ἐκεῖ.

Ὁ Ἅγιος Κωνσταντῖνος εἶχε κατασκευάσει ἕναν χρυσὸ σταυρὸ γιὰ νὰ τὸν προστατεύει στὶς ἐκστρατεῖες.

Στὴ μέση του σταυροῦ εἶχε τοποθετηθεῖ τεμάχιο Τιμίου Ξύλου.

Ὁ σταυρὸς ἔφερε ἐπίσης θῆκες μὲ ἅγια λείψανα Μαρτύρων, καὶ ἕνα τεμάχιο τῆς Τιμίας Ζώνης.

 Ὅλοι οἱ βυζαντινοὶ αὐτοκράτορες ἔπαιρναν αὐτὸν τὸν σταυρὸ στὶς ἐκστρατεῖες.

Τὸ ἴδιο ἔπραξε καὶ ὁ αὐτοκράτορας Ἰσαάκιος Β΄ Ἄγγελος (1185-1195) σὲ μιὰ ἐκστρατεία ἐναντίον τοῦ ἡγεμόνα τῶν Βουλγάρων Ἀσάν.

Νικήθηκε ὅμως καὶ μέσα στὸν πανικὸ ἕνας ἱερέας τὸν πέταξε στὸ ποτάμι γιὰ νὰ μὴν τὸν βεβηλώσουν οἱ ἐχθροί. Μετὰ ἀπὸ μερικὲς μέρες ὅμως οἱ Βούλγαροι τὸν βρήκαν καὶ ἔτσι πέρασε στὰ χέρια τοῦ Ἀσᾶν.

Οἱ Βούλγαροι ἡγεμόνες μιμούμενοι τοὺς Βυζαντινοὺς αὐτοκράτορες ἔπαιρναν μαζί τους στὶς ἐκστρατεῖες τὸν σταυρό.

Σὲ μία μάχη ὅμως ἐναντίον τῶν Σέρβων ὁ βουλγαρικὸς στρατὸς νικήθηκε ἀπὸ τὸν Σέρβο ἡγεμόνα Λάζαρο (1371-1389).

Ὁ Λάζαρος ἀργότερα δώρισε τὸ σταυρὸ τοῦ Ἁγίου Κωνσταντίνου στὴν Ἱερὰ Μονὴ Βατοπαιδίου μαζὶ μὲ τὸ τεμάχιο τῆς Τιμίας Ζώνης.

Οἱ Ἅγιοι Πατέρες τῆς Ἱερᾶς Μονῆς διασῴζουν καὶ μία παράδοση σύμφωνα μὲ τὴν ὁποία ἡ Τιμία Ζώνη τῆς Θεοτόκου ἀφιερώθηκε στὴν Ἱερὰ Μονὴ Βατοπαιδίου ἀπὸ τὸν αὐτοκράτορα Ἰωάννη ΣΤ΄ Καντακουζηνὸ (1341-1354), ὁ ὁποῖος στὴ συνέχεια παραιτήθηκε ἀπὸ τὸ ἀξίωμα, ἐκάρη μοναχὸς μὲ τὸ ὄνομα Ἰωάσαφ καὶ μόνασε στὴν Ἱερὰ Μονὴ Βατοπαιδίου» Σύγγελης Κωνσταντῖνος http://www.agiazoni.gr/index.php

Καλά τα λέει ο Γιάννης Ρίτσος

«Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις, — εκεί που πάει να σκύψει
με το σουγιά στο κόκαλο, με το λουρί στο σβέρκο,

Νά τη, πετιέται αποξαρχής κι αντρειεύει και θεριεύει
και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου.»

Ποιήματα. 1963-1972, τ. Ι΄, Κέδρος, Αθήνα 1989, σ. 160]

Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις γιατί έχει ΚΡΑΤΑΙΑ ΣΚΕΠΗ την ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΩΘΕΝ ΑΔΕΛΦΟΙ

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

 

Οι Τούρκοι έβλεπαν γυναίκα με βρέφος στην Ιβήρων και βασάνιζαν τον Διάκο για να μάθουν ποια ήταν!


 (Επιμέλεια, μεταφορά στην καθομιλουμένη Στέλιος Κούκος)

Κατά την δύσκολη εποχή της Επαναστάσεως του 1821 όλοι οι αδελφοί της Ιεράς Μονής Ιβήρων είχαν σκορπίσει εκτός ενός διακόνου Γρηγορίου, ο οποίος έμεινε στο Μοναστήρι ως φύλακας.

Οι Τούρκοι, όμως, στρατιώτες που είχαν πλημμυρίσει την Μονή, κατά την διάρκεια της νύκτας έβλεπαν μίαν γυναίκα με ένα βρέφος αγκαλιά και εξεμάνησαν με την ιδέα ότι οι μοναχοί έχουν και άλλες γυναίκες κρυμμένες.

Συνέλαβαν, λοιπόν τον διάκονο Γρηγόριο και με ραβδισμούς και λοιπά βασανιστήρια του ζητούσαν να τους πει, ποια είναι αυτή η γυναίκα που περιφέρεται την νύκτα στο Μοναστήρι.

Ο δύστυχος ο διάκος, ο οποίος μόλις κρατιόταν στα πόδια του από τις πληγές, συρόμενος από τους τούρκους στρατιώτες, τους οδήγησε στην θεία εικόνα της Πορταΐτισσας και τους είπε:
– Αυτή είναι!

Οι βασανιστές του τότε κατελήφθησαν από φόβο και τρόμο και από τότε ησύχασαν έως το 1830, οπότε προνοία της Παναγίας έφυγαν τελείως από το Άγιον Όρος.

Γι’ αυτό αποδίδοντας τα ευχαριστήρια, τελούμε κάθε χρόνο Παναγιορειτική αγρυπνία την Κυριακή του Θωμά.

 

Από το βιβλίο του Ιερομονάχου Στεφάνου Ιβηρίτου (Κλήμη), “Ιστορικόν και τινά θαύματα της Παναγίας της Πορταϊτίσσης”, Άγιον Όρος – Άθως, 1961.

ΠΗΓΗ https://www.pemptousia.gr/2020/08/i-tourki-evlepan-gineka-me-vrefos-stin-iviron-

ΦΕΡΝΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΠΡΙΝ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΆ ;


Ρ.Τ.Ερντογάν: «Αποδέχονται οι Έλληνες με τους ανίκανους ηγέτες τους αυτό που θα τους συμβεί αν επιτεθούμε;»

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας νωρίς το απόγευμα της Κυριακής σε τελετή απονομής διπλωμάτων σε πτυχιούχους στρατιωτικής σχολής, ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας, απευθυνόμενος ευθέως στον ελληνικό λαό και απειλώντας:

 ΟΛΑ ΒΟΟΥΝ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 

Ο Ερντογάν με τις δηλώσεις αυτές δείχνει ότι  είναι αποφασισμένος για όλα. 

Θα χρησιμοποιήσει μέσα στο εσωτερικό της Ελλάδος κάθε τρόπο για να μας φέρει σε δύσκολη θέση. Γνωρίζει αυτός και οι χορηγοί του που εδώ και χρόνια έκαναν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι μιας και για κάποιους πολιτικούς μας στην θάλασσα δεν υπήρχαν σύνορα, άλλα μόνο ψάρια.

Δυστυχώς  τα ψάρια φαίνεται να είμαστε μόνο εμείς οι Ελλήνες έτοιμα να τα πιάσουν μέσα στα δίχτυα.  

«Αποδέχονται οι Έλληνες αυτό που θα τους συμβεί λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών τους;», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, όπως αναφέρει η Hurriyet, ρίχνοντας περαιτέρω λάδι στη φωτιά.

Μάλιστα, απευθύνθηκε και στον γαλλικό λαό, με την ίδια ερώτηση: «Γνωρίζει ο γαλλικός λαός ότι θα πληρώσει λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του;».

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ 

ΟΜΩΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ 

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΕΝΕΩΝ .

ΣΤΩΜΕΝ  καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΘΑΝΟΣ koukfamily 3:37 μ.μ. (πριν από 2 ώρες Αγαπητοί φίλοι καλός κι αγαπητός μου φίλος έχει ανάγκη τη βοήθειά μας. Βρίσκεται στο Αττικό Νοσοκομείο πάσχοντας από Λευχαιμία. Οποιος φίλος θέλει και μπορεί να προσφέρει αιμοπετάλια τα όποια είναι ζωτικό συστατικό για την ίαση της ασθένειας αυτής θα ήταν ένα αληθινό δώρο Θεού. Σας ευχαριστώ ΘΑΝΟΣ

 Τα στοιχεία που πρέπει να δώσετε σε περίπτωση που θέλετε να δώσετε αιμοπετάλια είναι:


Παναγιώτης Σανταμούρης
7η Παθολογική κλινική του ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ
 

Επικοινωνία 6976999088
Αλλά μπορείτε να επικοινωνήσετε και μαζί μου μέσω του μέηλ του ιστολογίου μας
koukthanos@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΜΑΣ , ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Καταγγελίες υπό διερεύνηση « ότι όλη η μπάντα του FM είναι πιασμένη με τουρκικά ραδιόφωνα στην περιοχή της Λάρισας ; ανεβάζουν την ισχύ οι τούρκοι , έδωσαν περισσότερα βατ για να σκεπάσουν την μπάντα του FM στην Ελλάδα ; Αυτό τι σημαίνει ότι αν κάτι γίνει δεν θα μπορούμε να ενημερωθούμε;» Από το https://www.facebook.com/IStandwithellas/videos/635797674011870

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την Μεταπολίτευση.


Μετράει αντίστροφα το κακό.

Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε πρωτόγνωρες ιστορικές καταστάσεις; 

Μήπως ο τούρκος μας παρασέρνει στην ανοικτή θάλασσα της Αν. Μεσογείου για να κάνει αίφνης αποβατικές κινήσεις στα νησιά μας;

ΦΩΤΟ Ρ.Τ. Ερντογάν κάθεται σε ένα σκαμνάκι μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ, δίπλα στα ψυγεία και ανάμεσα σε απορρυπαντικά και αλλαντικά αναμένοντας να περάσει η «καταιγίδα» που προκάλεσε με τις δηλώσεις του ο ίδιος όταν μετέβη στον τόπο της τραγωδίας. Τον κυνηγούσαν οι συγκεντρωμένοι συγγενείς των θυμάτων κατά το πολύνεκρο ατύχημα  σε ορυχεία τον Μάιο του 2014 στην περιοχή Σομά.

Ο κύβος ερρίφθη. Ερντογάν: « θέλω πόλεμο και μια νέα συνθήκη Σεβρών για την γαλάζια πατρίδα μου»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Στο άρθρο μας « Σουλτάνος ή Μπακάλης»  τον Μάιο του 2014 έλαβε και την προσωνυμία σουλτάνος.

http://koukfamily.blogspot.com/2014/05/blog-post_8326.html

https://epanastasilae.blogspot.com/2014/05/blog-post_6181.html

Σήμερα όλοι σουλτάνο τον ανεβάζουν και σουλτάνο τον κατεβάζουν, αλλά μήπως είναι Μπακάλης γιατί οι παρακάτω δηλώσεις του μόνο για μπακαλίστικες  μπορεί να χαρακτηρισθούν.

Ο Ερντογάν με αφορμή την εθνική γιορτή τόνισε ότι: «Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που θέλουν να αποκλείσουν τη χώρα μας από την Ανατολική Μεσόγειο και αυτοί που επιχείρησαν να εισβάλλουν στη χώρα πριν από ένα αιώνα είναι οι ίδιοι εισβολείς».

«Ακριβώς όπως το έθνος μας πέτυχε τη νίκη στον αγώνα της για την ανεξαρτησία, δεν θα διστάσει ποτέ να αποτρέψει τις επιθυμίες και τις κινήσεις για μια σύγχρονη Συνθήκη των Σεβρών στη γαλάζια πατρίδα μας. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το ζήτημα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη», είπε χαρακτηριστικά

https://www.iefimerida.gr/kosmos/proklitikos-erntogan-den-ypokyptoyme-se-apeiles

Το πρόβλημα δεν είναι ο σουλτάνος ή ο μπακάλης το πρόβλημα το έχουμε εμείς εδώ μέσα.

Τα εγχώρια λαμόγια της μεταπολίτευσης με τα τόσα σκάνδαλα ειδικά στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς δομούσαν ταυτόχρονα τόσα χρόνια  και μια κουλτούρα υποχωρήσεων και συμβιβασμών στις διαχρονικές απαιτήσεις της τουρκίας.

Τώρα οι απέναντι βρήκαν και τα κάνουν.

Πόσοι Έλληνες πιστεύουν ότι οι πιθανότητες μιας πολεμικής σύρραξης  με την τουρκία είναι τόσο μεγάλες;

Πόσοι πιστεύουν για αυτό που μας ξημερώνει,  την στιγμή μάλιστα που  τα τελευταία 24 ώρα δυτικά ΜΜΕ και αντίστοιχα τουρκικά ομιλούν για πολεμικές ενέργειες στα Ελληνικά νησιά του Αρχιπελάγους ;

Ίσως γιατί πιστεύουν ότι θα μας βοηθήσουν οι εταίροι μας στην Δύση και έτσι αισθάνονται ήσυχοι;

Τώρα όλοι ασχολούνται με την πανδημία και φυσικά δεν θέλουν να καταλάβουν, ότι ο τούρκος θα ενεργοποιήσει μαζί με τις διεκδικήσεις του στο ΑΙΓΑΙΟ και την Αν. Μεσόγειο όλο το μουσουλμανικό τόξο στην Βαλκανική και με τις εδώ μέσα πιθανώς προεκτάσεις του.

Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις;

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

 

Οι Γάλλοι φωνάζουν τώρα « την Λέσβο και τα μάτια σας», ενώ οι άγιοι πατέρες μας τα έλεγαν πριν πολλά χρόνια. Άντε τώρα να μην ετοιμαστούμε για αυτά που έρχονται ;

« Γαλλικό ΜΜΕ επισημαίνει σε ένα άρθρο "βόμβα" ότι η ένταση μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας παραμένει σε υψηλό επίπεδο, λόγω φυσικά της προκλητικής στάσης της Άγκυρας, με το Παρίσι να τείνει πραγματική χείρα βοηθείας για τα δικά του φυσικά συμφέροντα.

'Ο Τούρκος πρόεδρος έχοντας χάσει εντελώς το μέτρο λόγω της πολύ άσχημης καταστάσεως στο εσωτερικό του, πιθανόν να μπει σε πειρασμό να απειλήσει την Ελλάδα και πέρα από τις περιοχές που έχει βάλει στο στόχαστρο στην ελληνική ΑΟΖ σε Ν.Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, για να σώσει την παρτίδα.

''Ο Ερντογάν έχει σενάρια που απειλούν ελληνικά νησιά όπως η Λέσβος, ενώ στο στόχαστρο του είναι και το ανεξάρτητο ελληνοκυπριακό τμήμα της Κύπρου αν και αυτό ανήκει στην ΕΕ'', αναφέρει το άρθρο» https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6960583_galliko-mme-se-aytes-tis-periohes-thelei-na-htypisei-o

 

 Από το 2016 με επανειλημμένη αρθρογραφία επισημαίνουμε ότι η ΧΙΟΣ φυσικά και η ΛΕΣΒΟΣ συνιστούν την ΚΑΡΩΤΙΔΑ του ΑΙΓΑΙΟΥ γιατί έχουν άμεση σχέση με τον 25ο Μεσημβρινό, τα σχέδια του Ερντογάν για την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης και τους διαδρόμους ναυσιπλοιας του ΑΙΓΑΙΟΥ σε σχέση με τα στρατηγικά ΣΤΕΝΑ.

Τι λένε οι τούρκοι σήμερα για την ΧΙΟ- ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ;

" Όσοι έχουν πειστεί με τη …διπλωματία του “δίνουμε Καστελόριζο για να σώσουμε τη Ρόδο”, ας ακούσουν τι λέει ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φ.Οκτάϊ! Θα καταλάβουν ότι το “σβήσιμο” του Καστελόριζου από τον χάρτη είναι μόνο η αρχή. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος δείχνει ένα χάρτη με τον οποίο στηρίζει τα επιχειρήματα του που συνοψίζονται ως εξής:

Η Χίος και οι Οινούσσες -είναι τα παραδείγματα που χρησιμοποιεί- είναι τόσο κοντά στα μικρασιατικά παράλια. Που είναι η Αθήνα; Πολύ μακριά απαντά. " https://www.militaire.gr/to-kastelorizo-einai-mono-i-archi-gia-tin-toyrkia-kai-to-apokalyptei-o-antiproedros-tis-me-charti/

 

Αλλά και πριν ημέρες γράφαμε « Όλα θα ξεκινήσουν από ένα μαύρο σύννεφο καπνού πολεμικής οχλοβοής νότια της Κρήτης που θα μεταφερθεί αστραπιαία στο Βόρειο ΑΙΓΑΙΟ»

Το επισημάναμε από παλαιότερα και το είπαμε :

Πριν μερικά χρόνια πνευματοφόροι Γέροντες « είδαν»  ένα μαύρο πυκνό σύννεφο στα νότια της Κρήτης ( έμοιαζε σαν να γίνεται μεγάλη σύγκρουση εκεί). Αστραπιαία αυτό το σύννεφο μεταφέρθηκε στην Λέσβο και στην Χίο, όπου από τις Μικρασιατικές ακτές ερχόταν αποβατικά. Οι πατέρες τα είδαν γεμάτα με στρατιώτες που έμοιαζαν με Γερμανούς γιατί φορούσαν τα κράνη των Γερμανών του Β΄ΠΠ με τα αυτιά. Μετά την διευκρίνιση μας όμως, κατάλαβαν ότι ήταν τούρκοι πεζοναύτες που σήμερα φορούν πανομοιότυπα κράνη.

Τότε τα λέγαμε αυτά και φαινόταν ή παράδοξα ή μακρινά ή ουτοπικά , αλλά σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Foreign Policy: Γεωπολιτική θύελλα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Κρήτη είναι «κόκκινη γραμμή».

Περισσότερα στο

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/08/blog-post_48.html

ΚΑΙΡΟΣ να ετοιμαζόμαστε δεόντως και μέσα και έξω.

Η ομοψυχία θα είναι το κλειδί  και πρέπει να βρεθούν ικανοί να την καλλιεργήσουν σε ελάχιστο χρόνο, την στιγμή που σήμερα βγαίνει ο χειρότερος εαυτός μας λόγω της ανικανότητας να διαχειριστούμε απλές κρίσεις.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας