Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

ΑΛΛΗΛΟΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης είπε στην εορτή του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΙΤΟΥ στο Ηράκλειο ¨ ότι οι μάσκες φυλακίζουν την πίστη¨ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ -ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΛΆ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ- ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ;

 

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης προέτρεψε τους πιστούς να αφαιρέσουν τις μάσκες στην Εκκλησία.

Ο ΠρωτοσύγκελΛος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Μεθόδιος Βερνιδάκης έκανε λόγο για αήθη επίθεση και ανηθικότητες διαψεύδοντας το γεγονός.

Όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης απαντώντας σε ερώτηση για τις μάσκες και όσους αντιδρούν με τη χρήση τους, επισήμανε ότι όποιος θέλει μπορεί να την αφαιρέσει. Δεν προέτρεψε τους πιστούς να αφαιρέσουν τις μάσκες, όλα αυτά δεν ισχύουν. Ούτε έκανε λόγο για φυλακισμένη πίστη, αυτή η δήλωση είναι ανύπαρκτη. Εξάλλου αυτά έγιναν μετά τη θεία λειτουργία όπου το 98% των πιστών φορούσε μάσκα».

Όπως τόνισε ακόμη ο Πρωτοσύγκελλος η Εκκλησία της Κρήτης παραμένει σταθερή στη θέση που έχει μέχρι σήμερα για τις μάσκες και την τήρηση των μέτρων προστασίας 


Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου στην κάμερα της Τηλεόρασης CRETA και στο Creta24.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του στη λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, ο Αρχιεπίσκοπος προέτρεψε τους πιστούς να μην φορούν μάσκες στους ναούς, ενώ στη συνέχεια παραχώρησε αποκλειστική δήλωση στα μέσα του Ομίλου CRETA.

Ερωτηθείς αν προέβη στη συγκεκριμένη τοποθέτηση και γιατί, απάντησε: «Είμαστε ελεύθεροι στην εκκλησία δεν είμαστε σκλαβωμένοι. Τουλάχιστον μέσα στο ναό να μη φορούμε. Έξω από το ναό, εντάξει».https://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-kritis/39084-to-creta24-adeiazei-ton-protosugkello-tis-arxiepiskopis-kritis-binteo


oumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-kritis/39081-antidraseis-gia-tis-diloseis-tou-arxiepiskopou-kritis-gia-tis-maskes