Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

ΓΑΖΑ - Γάζωσαν πεινασμένους

Γάζα: Τουλάχιστον 104 νεκροί από ισραηλινά πυρά σε χώρο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας.
Τι αναφέρει για το περιστατικό ο ισραηλινός στρατός - Απειλεί με κατάρρευση συνομιλιών η Χαμάς που κατηγορεί το Τελ Αβίβ για «σφαγή» - «Θρηνούμε τις απώλειες αθώων ζωών», λέει ο Λευκός Οίκος 
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 760. «Ο απολογισμός του μακελειού στην οδό αλ-Ρασίντ (όπου γινόταν η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Πόλη της Γάζας) αυξάνεται πλέον σε 104 νεκρούς και 760 τραυματίες»...
Περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ...ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΡΙΩΤΕΡΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να τελειώσει, αλλά ψάχνει την ευκαιρία να πυροδοτήσει τα Βαλκάνια και τα Βαλκάνια μας αφορούν άμεσα.

Σήμερα όλα τα δημοσιεύματα παραμιλούν με την Υπερδνειστερία.

Επί της Ουσίας ...
Τώρα που η Ουκρανία του Ζελένσκι πνέει τα λοίσθια, όχι η χώρα του αλλά αυτός και οι συνεργοί του στην μαρτυρική  αιμοδοσία ενός Ορθόδοξου Λαού  , οι Δυτικοί σύμμαχοι ανησυχούν γιατί ενόψει της κατάληψης της 
Οδησσού στην Μαύρη θάλασσα από τους Ρώσους η θέση της Υπερδνειστερίας τους φέρνει ένα τσιγάρο δρόμο από την Μολδαβία  και την Ρουμανία δηλ.με την περιοχή των Ανατολικών Βαλκανίων, όπου το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει μέσω του λιμένα της Αλεξανδρούπολης στρατιωτικό εξοπλισμό.
Μια φωτιά από όπου και να προέλθει σε αυτό το μέρος  μπορεί να πυροδοτήσει όλα τα Βαλκάνια συν την Μαύρη θάλασσα .
Το συμπέρασμα είναι ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να τελειώσει, αλλά ψάχνει την ευκαιρία να πυροδοτήσει τα Βαλκάνια και τα Βαλκάνια μας αφορούν άμεσα.
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Διαβάζουμε σχετικά :
Είναι δυνατόν μια μακρόστενη λωρίδα γης που δεν καταλαμβάνει περισσότερα από 4.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα να γεννά τόσο μεγάλη ανησυχία στην Ευρώπη παίζοντας εκ νέου ρυθμιστικό ρόλο στον ρωσοουκρανικό πόλεμο; 
Αφενός μεν η στρατηγική θέση που καταλαμβάνει στον χάρτη η Υπερδνειστερία (ή Τρανσνίστρια) αφετέρου η αδελφική σχέση με τη «μαμά» Ρωσία απαντούν ξεκάθαρα πως ναι, ισχύει. Και σε μεγάλο βαθμό μάλιστα. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα κρατίδιο που ανεπτυγμένο παράλληλα με τις ανατολικές όχθες του ποταμού Δνείστερου αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ Μολδαβίας και Ουκρανίας. Θέλοντας και μη άρα, ενώνει και χωρίζει.
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ

«Δυσάρεστο σενάριο», βλέπει η Ρωσία για την Υπερδνειστερία
Η κατάσταση στην Υπερδνειστερία εξελίσσεται σύμφωνα με ένα δυσμενές σενάριο, δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
Την Τετάρτη, οι βουλευτές της Υπερδνειστερίας ενέκριναν ψήφισμα για να ζητήσουν βοήθεια από τη Ρωσία λόγω του οικονομικού αποκλεισμού από τη Μολδαβία.

 Η Κρατική Δούμα ανέφερε ότι η προσφυγή θα εξεταστεί επί της ουσίας μόλις φτάσει στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου.
Περισσότερα στο https://echedoros.blog/
Μεγαλώνει η ανησυχία της Δύσης πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα στείλει ρωσικά στρατεύματα για να «προστατεύσει» της Υπερδνειστερίας, μιας φιλορωσικής αυτονομιστικής περιοχής της Μολδαβίας.
Αξιωματούχοι φιλορώσοι στην περιοχή ζήτησαν σήμερα από τη Ρωσία «μέτρα προστασίας» κάνοντας λόγο για «πίεση» από το Κισινάου, μια εξέλιξη που έρχεται σε ένα πλαίσιο εντάσεων που έχουν επιδεινωθεί από τον πόλεμο στη γειτονική Ουκρανία.

Το αίτημα αυτό θυμίζει ένα παρόμοιο αίτημα φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, το οποίο ήταν ένα από τα προσχήματα που προέταξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για να εξαπολύσει την μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά της Ουκρανίας.
Περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ

τα βρήκαν μπαστούνια ... τίποτε δεν ξεχνιέται

οι αρχές και οι εξουσίες έσβησαν το βράδυ τα ονόματα των 57 αθώων θυμάτων στα Τέμπη , σήμερα το πρωί οι φοιτητές συνάδελφοί τους τα ξαναέγραψσν - ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ δεν ξεχνάμε και οι " δολοφονίες" δεν " σκεπάζονται"
Πρώτα μπάζωσαν...
Μετά έσβησαν ...
ΣΗΜΕΡΑ ΞΑΝΑ ΓΡΑΦΗΚΑΝ 
Διαβάζουμε:
Τα ονόματα των 57 θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης και σβήστηκαν από τα συνεργεία του Δήμου το βράδυ της ίδιας μέρας, προκαλώντας αναστάτωση και επικρίσεις, ξαναγράφονται από φοιτητές που πραγματοποιούν διαδήλωση ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ
Φωτογραφία: William Faithful


Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

θα διαλυθεί ; θα μείνει με 10 κράτη ; όσα θα χρειαστούν για να πάει σε πόλεμο με την Ρωσία;

Θα την " θάψουν " οι αγρότες των χωρών της; 
θα διαλυθεί ως έχει ; 
θα προσπαθήσουν να συγκρατήσουν ένα κομμάτι της που θα απαρτίζεται από σκληρό πυρήνα χωρών που θα συνεταιριστούν για τον μεγάλο πόλεμο που πάει να ξεσπάσει ;

Την δεκαετία του 90 κυκλοφορούσε μια πρόρρηση, ότι αυτή θα διαλυθεί και θα μείνει με 10 κράτη .
Ήδη ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ έλεγε πιο πριν ότι  "θα κυβερνήσουν με τον σατανισμό και αυτό δεν έχει καμμία ευλογία μακροημέρευσης"

"Και τα δέκα κέρατα ά είδες δέκα βασιλείς εισιν, οίτινες βασιλείαν ούπω έλαβον, αλλά εξουσίαν ως βασιλείς μίαν ώραν λαμβάνουσιν μετά τού θηρίου. , ούτοι μίαν γνώμην έχουσιν και την δύναμιν και την εξουσίαν αυτών τω θηρίω διδόσιν."

Από την Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου αναγιγνώσκουμε χωρία μέσα στα οποία μπορούμε να δούμε προτυπώσεις στην εξέλιξη κρατών που ετοιμάζονται για πόλεμο μεγάλο ...
Τις τελικές  ερμηνείες θα τις δώσει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ και η πείρα των πραγμάτων .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Διαβάζουμε:
το χωρίο τής Αποκάλυψης ιγ΄ 1-10 αναφέρει 

"1. Και είδον εκ τής θαλάσσης θηρίον αναβαίνον, έχον κέρατα δέκα και κεφαλάς επτά και επί τών κεράτων αυτού δέκα διαδήματα και επί τας κεφαλάς αυτού ονόματα βλασφημίας.

2. Και το θηρίον ό είδον ην όμοιον παρδάλει και οι πόδες αυτού ως άρκτου και το στόμα αυτού ως στόμα λέοντος, και έδωκεν αυτώ ο δράκων την δύναμιν αυτού και τον θρόνον αυτού και εξουσίαν μεγάλην. 3. και μίαν εκ τών κεφαλών αυτού ως εσφαγμένην εις θάνατον, και η πληγή τού θανάτου αυτού εθεραπεύθη.
4. Και εθαυμάσθη όλη η γη οπίσω τού θηρίου και προσεκύνησαν τω δράκοντι, ότι έδωκεν την εξουσίαν τω θηρίω, και προσεκύνησαν τω θηρίω λέγοντες:΄΄Τις όμοιος τω θηρίω και τις δύναται πολεμήσαι μετ' αυτού;΄΄

5. Και εδόθη αυτώ στόμα λαλούν μεγάλα και βλασφημίας και εδόθη αυτώ εξουσία ποιήσαι μήνας τεσσεράκοντα και δύο. 6. και ήνοιξεν το στόμα αυτού εις βλασφημίας προς τον Θεόν βλασφημήσαι το όνομα αυτού και την σκηνήν αυτού, τους εν τω ουρανώ σκηνούντας. 7. Και εδόθη αυτώ ποιήσαι πόλεμον μετά τών αγίων και νικήσαι αυτούς, και εδόθη αυτώ εξουσία επί πάσαν φυλήν και λαόν και γλώσσαν και έθνος. 8. και προσκυνήσουσιν αυτόν πάντες οι κατοικούντες επί της γής, ού ου γέγραπται το όνομα αυτού εν τω βιβλίω τής ζωής τού αρνίου τού εσφαγμένου από καταβολής κόσμου.

9. Εί τις έχει ους ακουσάτω: 10. ΄΄ει τις εις αιχμαλωσίαν, εις αιχμαλωσίαν υπάγει. ει τις εις αιχμαλωσίαν, εις αιχμαλωσίαν υπάγει. ει τις εν μαχαίρη αποκτανθήναι αυτόν εν μαχαίρη αποκτανθήναι.

Ώδε εστιν η υπομονή και η πίστις τών αγίων".

Ο απόστολος Ιωάννης εδώ, μιλάει για κάποιο θηρίο που είχε 7 κεφάλια και 10 κέρατα και βγήκε από τη θάλασσα. Ήταν σαν λεοπάρδαλη με πόδια αρκούδας και στόμα λιονταριού.

Αυτά τα χαρακτηριστικά του ήταν όμοια με τα χαρακτηριστικά τριών ζώων που είχε δει ο προφήτης Δανιήλ σε αρχαιότερο όραμα, που εξεικόνιζε πολιτικές δυνάμεις. Οι δυνάμεις αυτές ήταν οι τρεις πρώτες υπερδυνάμεις που έδρασαν στην περιοχή τού Ισραήλ, από τον καιρό τού Δανιήλ ως τον καιρό τού Ιωάννη.

Σύμφωνα με τις οράσεις τού Δανιήλ 7/ζ΄ 2-7, τα ζώα αυτά συμβόλισαν τις εξής δυνάμεις:

Λεοντάρι = Βαβυλώνα

Αρκούδα = Μηδοπερσία

Λεοπάρδαλη = Ελλάδα

Όμως οι ενέργειες τού ιδίου τού θηρίου τής Αποκάλυψης, ήταν ίδιες με τις ενέργειες τού τετάρτου θηρίου που είδε ο Δανιήλ, το οποίο εξεικόνισε τη Ρώμη, την επόμενη παγκόσμια δύναμη, που είχε την εξουσία στην εποχή της Αποκάλυψης του Ιωάννη. (Παράβαλλε Δανιήλ 7/ζ΄ 7,8,20-22 με Αποκάλυψη 13/ιγ΄ 1,5-7. Επίσης περισσότερες πληροφορίες για τις πολιτικές αυτές δυνάμεις, μπορεί ο αναγνώστης να βρει στα κεφάλαια 2/β΄ και 8/η΄ τού προφήτη Δανιήλ).

To θηρίο αυτό λοιπόν, αντιπροσώπευε τη θηριωδία τών ανθρώπινων πολιτικών δυνάμεων. Στα 10 κέρατά του είχε 10 βασιλικά διαδήματα, και γραμμένα στα κεφάλια του ήταν ονόματα βλασφημίας. Βλασφήμισε το Θεό και τους αγίους, και του δόθηκε εξουσία να πολεμήσει τους αγίους και να τους νικήσει!

Στο εδάφιο 13/ιγ΄ 2 μάλιστα, λέει ότι ο Σατανάς (ο δράκων) ήταν αυτός που του έδωσε όλη του την εξουσία, συνεπώς το θηρίο έχει σατανική προέλευση.

Σε άλλο σημείο τής Αποκάλυψης, ένας άγγελος δίνει περισσότερες πληροφορίες στον Ιωάννη για το θηρίο:

Αποκάλυψις 17/ιζ΄ 8-14: "Το θηρίον ό είδες ην και ουκ έστιν και μέλλει αναβαίνειν εκ τής αβύσσου και εις απώλειαν υπάγει, και θαυμασθήσονται οι κατοικούντες επί της γης, ων ου γέγραπται το όνομα επί το βιβλίον τής ζωής από καταβολής κόσμου, βλεπόντων το θηρίον ότι ην και ουκ έστιν και πάρεσται. 9. Ώδε ο νους ο έχων σοφίαν.

Αι επτά κεφαλαί επτά όρη εισίν, όπου η γυνή (η Βαβυλώνα η Μεγάλη) κάθηται επ' αυτών. και βασιλείς επτά εισιν. 10. οι πέντε έπεσαν, ο εις έστιν, ο άλλος ούπω ήλθεν, και όταν έλθη ολίγον αυτόν δει μείναι. 11. και το θηρίον ό ην και ουκ έστιν και αυτός όγδοός εστιν και εκ τών επτά εστιν, και εις απώλειαν υπάγει.

12. Και τα δέκα κέρατα ά είδες δέκα βασιλείς εισιν, οίτινες βασιλείαν ούπω έλαβον, αλλά εξουσίαν ως βασιλείς μίαν ώραν λαμβάνουσιν μετά τού θηρίου. 13. ούτοι μίαν γνώμην έχουσιν και την δύναμιν και την εξουσίαν αυτών τω θηρίω διδόασιν. 14. ούτοι μετά τού αρνίου πολεμήσουσιν και το αρνίον νικήσει αυτούς, ότι κύριος κυρίων εστίν και βασιλεύς βασιλέων και οι μετ' αυτού κλητοί και εκλεκτοί και πιστοί".
Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας
https://www.oodegr.com › and1
Το Αντίχριστο Θηρίο

Φώτο από το fb

Όπως το βρετανικό «Brexit»… το Τέξας εγκαινιάζει το «Texit» για να αποσχιστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Ένα νέο κίνημα για την ανεξαρτησία της αμερικανικής πολιτείας του Τέξας με την ονομασία «Texit», το οποίο πήρε το όνομά του από το βρετανικό σχέδιο εξόδου για το Brexit από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική τις τελευταίες ημέρες, καθώς η ιδέα απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα και πυροδότησε μεγάλη διαμάχη, ειδικά με τη σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ομοσπονδιακής κυβέρνησης και πολιτείας για… τη συνοριακή κρίση και την εισροή μεταναστών καθώς οι Τεξανοί ζητούν λαϊκό δημοψήφισμα με στόχο να αποκοπούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπως γράφει το δίκτυο Al Qahera της Αιγύπτου.

Το Τέξας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών από άποψη πληθυσμού, με πληθυσμό περίπου 30,03 εκατομμύρια άτομα. Είναι επίσης η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία από άποψη έκτασης στη χώρα, καθιστώντας την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεταξύ των πολιτειών.
Περισσότερα στο https://echedoros.blog/

μόλις απέκτησαν Δεσπότη και Μητρόπολη άρχισαν πάλι οι αντάρτες να σφάζουν ΜΗΝΥΜΑ

Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 15 Φεβρουαρίου ανακοινώσαμε ότι μια μεγάλη Ιεραποστολική περιοχή στο Αν. Κονγκό αναγορεύτηκε από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας σε Μητρόπολη Γκόμας με πρώτο Μητροπολίτη τον πατέρα Τιμόθεο Ντούμπα γνωστό εδώ στην Ελλάδα για τον πολύμοχθο αγώνα που κάνει να διακινεί τα Μυστήρια του Ευαγγελισμού της Ορθοδοξίας σε δύσκολη , απρόσιτη ναι ηφαιστειογενή περιοχή της Αφρικής .
Ανοικοδόμηση Ψυχών και Σωμάτων , Ιερών Ναών και Μονών είναι το έργο του Αγίου Τριαδικού Θεού στα μέρη της Μαύρης Ηπείρου και αυτό ενοχλεί σφόδρα .
Πριν 5 λεπτά πήραμε από τον Αρχιερέα Ιεραπόστολο Πατέρα Τιμόθεο το παρακάτω μήνυμα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
"Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες δωρητές μας, καλησπέρα σας! 
Σας παρακαλούμε πολύ θερμώς! 
Μην ξεχνάτε αυτά τα παιδιά που είναι θύματα άδικης επίθεσης, πολέμου και εξέγερσης που τους επιβλήθηκε από μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη μας, με αλλεπάλληλες σφαγές του πληθυσμού γύρω από την Γκόμα, και συρρέουν προς την Γκόμα, πεινασμένα, εξαντλημένα και εγκαταλελειμμένα και στερούνται τα πάντα, μερικά από αυτά έχουν χάσει συγγενείς τους στον ασταμάτητο αντάρτικο αυτό πόλεμο! 
Έρχονται τακτικά στην Ενορία  μας του Αγίου Νεκταρίου Γκόμας για να βρουν ένα πιάτο φαγητό. 
Μη τους εγκαταλείψετε. 
Και εμείς με πολύ ευγνωμοσύνη μνημονεύουμε τα ονόματά σας στην Αγία Πρόθεση και στις προσωπικές μας προσευχές. 
 Είθε ο Άγιος Νεκτάριος να μας ευλογεί όλους και να μας χαρίζει την προστασία του με τις Πρεσβείες του προς Κύριον!"

ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ  ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΙ ΕΡΓΟΥ  ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΚΟΜΑΣ, ΚΙΣΑΝΓΚΑΝΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΝΙΑΣ.....
ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΚΟΜΑΣ

Ο Λογαριασμός της Ι. Επισκοπής Γκόμας στο Κονγκό είναι:
Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI.

Μπορείτε να προσφέρετε τις δωρεές σας επίσης και μέσω των κάτωθι λογαριασμών του Συλλόγου μας στην Ελλάδα «Φίλοι Ιεραποστολικού Έργου π. Τιμοθέου Ntumba στο Κονγκό » .
1)Εθνική Τράπεζα. Swift-Bic Τράπεζας: ETHNGRAA.
Το ΙΒΑΝ είναι: GR4801101340000013400564996.
2)Τράπεζα Πειραιώς. Swift-Bic Τράπεζας : PIRBGRAA.
Το ΙΒΑΝ του λογαριασμού της Πειραιώς είναι: GR2701720980005098107308162.
3) Alpha Bank. Swift-Bic Τράπεζας: CRBAGRAA
Το IBAN είναι: GR4501401620162002002015349
Γράψετε ως αιτιολογία το ονοματεπώνυμό σας για να ξέρουμε ότι είναι από σας για να σας ενημερώσουμε ότι τα λάβαμε. Επίσης γράψετε ότι τα στέλνετε για την Ιεραποστολή στην Ι. Επισκοπή Γκόμας ( Ανατολικό Κονγκό).
Η Σελίδα Face book του Συλλόγου μας είναι: Φίλοι Ιεραποστολικού έργου π. Τιμοθέου Ntumba. Ο Σύνδεσμος της σελίδας είναι: https://m.facebook.com/108781591982729/

Υ. Γ. Στείλτε μας ένα email σας, ώστε ο Σύλλογός μας να σας αποστείλει απόδειξη για την δωρεά που καταθέσατε στο Σύλλογο για την Ιεραποστολή μας στην Ιερά Επισκοπή Γκόμας.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ είναι να στείλετε μέσω των κάτωθι υπηρεσιών που υπάρχουν στον τόπο μας: Western Union, Money Gram, Ria και Express Union ( WorldRemit). Να σας δώσουμε, αν είναι τα στοιχεία, αναλόγως με την υπηρεσία που θα στείλετε.

Fitch: Έτοιμα να «σκάσουν» αμερικανικά εταιρικά ομόλογα αξίας 76,6 δισ. δολαρίων

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί για την εγχώρια αγορά εταιρικών ομολόγων. Για αυξανόμενη ανησυχία στην αμερικανική αγορά εταιρικών ομολόγων κάνει λόγο η Fitch Ratings, εν μέσω αυξημένων επιτοκίων και επικείμενης επιβράδυνσης (αν όχι ύφεσης) στην οικονομία των ΗΠΑ.
Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/

όταν θέλεις να διαλύσεις και να αμαυρώσεις μια πορεία ενάντια σε "δολοφόνους"...

ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ
ΣΤΑΔΙΟΥ ΒΙΝΤΕΟ
ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΊΝΤΕΟ

" ο Πάπας γέμισε με παπιστές τον κόσμο, έρχονται θανατηφόρες δυσκολίες"

φώτο Παναγία Παντάνασσα
Το τελευταίο βίντεο του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού. Καταγράφηκε από προσκυνητές, στο κελί του μακαριστού Γέροντος, στις 13 Ιουνίου 2009, λίγες μέρες πριν κοιμηθεί εν Κυρίω.ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΣΤΩΜΕΝ καλώς ..εισερχόμαστε με φόρα στην κατηφόρα


" θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτες, αλλά δεν θα προλάβουν " ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός 
ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ : " κανείς δεν θα γυρίσει νικητής από αυτόν τον πόλεμο"
" Ο αρχηγός αυτού του πολέμου θα είναι Ευρωπαίος ηγέτης , θα βοηθάει και ο Πάπας γιατί θα θεωρεί όλους αυτούς παιδιά του " 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς  ..εισερχόμαστε με φόρα στην κατηφόρα 

" Χασμουριέται" το ΡΗΓΜΑ της Ανατολίας προς το ΑΙΓΑΙΟ; ΠΡΟΣΟΧΗ

Διαβάστε την σειρά των παρακάτω για να νιώσετε τι μπορεί να μας ξημερώσει:

Πριν λίγο απόγευμα Τρίτης 27 Φεβρουαρίου 2024

"Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ταρακούνησε το Τσανάκαλε της Τουρκίας .Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η AFAD, σεισμός έγινε στις 1609 στην περιοχή Biga του Τσανάκαλε.
 Ο σεισμός είχε βάθος .7 χιλιομέτρων."
Περισσότερα στο https://www.iefimerida.gr/
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Μόλις εχθές 26 Φεβρουαρίου 2024

"Ευθ. Λέκκας: Περιμένουμε έναν μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη 
Είπε επίσης ότι 50 χιλιόμετρα νοτιότερα υπάρχει το ρήγμα της Προύσας που επίσης παρουσιάζει υστέρηση.

– Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα
Μιλώντας στην ΕΡΤ σήμερα, Δευτέρα, το πρωί, ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι σε μια μεγάλη τεκτονική δομή –το ρήγμα Βόρειας Ανατολίας, μήκους 1.300 χλμ.- το μόνο τμήμα που δεν έχει σπάσει και δεν έχει δώσει μεγάλο σεισμό, είναι στον θαλάσσιο χώρο κοντά στην Κωνσταντινούπολη.
Τι θα σημαίνει για την Ελλάδα ένας σεισμός στην Κωνσταντινούπολη
Ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι και τα δύο ρήγματα στα οποία αναφέρθηκε –αυτό κοντά στην Κωνσταντινούπολη και εκείνο κοντά στην Προύσα- έχουν μια προβολή στο Αιγαίο, όχι όμως στον ηπειρωτικό χώρο της Ελλάδας.
Τόνισε επίσης ότι ναι μεν το 1999, μετά τον σεισμό στην Τουρκία, είχαμε άμεση επίδραση στον ελληνικό χώρο, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, εδώ πρέπει να δούμε πότε θα γίνει ο σεισμός στην Τουρκία και τι χαρακτηριστικά θα έχει, για να αποσαφηνιστεί αν θα επηρεάσει τον ελληνικό χώρο. «Μπορεί και να μην τον επηρεάσει» συμπλήρωσε"
Περισσότερα στο https://www.naftemporiki.gr/
"Το ρήγμα της Ανατολίας “περνά” δίπλα από την Λήμνο" Περισσότερα στο https://www.limnosreport.gr/

"Ο γνωστός Ιάπωνας σεισμολόγος Yoshinori Moriwaki, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο ενός επερχόμενου μεγάλου σεισμού στην Τουρκία 
Μιλώντας σε σεμινάριο με τίτλο «Ζώντας με έναν σεισμό», που πραγματοποιήθηκε στο Αφιόν Καραχισάρ της Τουρκίας, έκρουσε τον κόδωνα του κινδύνου για ένα μεγάλο σεισμό στην περιοχή του Μαρμαρά

«Ένας μεγάλος σεισμός αναμένεται στην Τουρκία, ιδιαίτερα στην περιοχή του Μαρμαρά. Το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας και το ρήγμα του Αιγαίου έχουν επίσης αρχίσει να σπάνε», είπε χαρακτηριστικά." Περισσότερα στο https://www.alfavita.gr/

Σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Όλη η πλάκα της Ανατολίας σταδιακά κινείται προς το Αιγαίο»
Ο ίδιος παρατήρησε ακόμη ότι στις 17 Αυγούστου του 1999 έγινε σεισμός στην Τουρκία και ακολούθησε στις 7 Σεπτεμβρίου, τότε, ο σεισμός της Πάρνηθας στην Ελλάδα. Και συνέχισε: «Δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που έχουμε έναν μεγάλο σεισμό θα έχουμε και έναν μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα. Πρέπει να συντρέξουν και άλλες γεωφυσικές προϋποθέσεις. Πρέπει να υπάρχουν κάποια ρήγματα τα οποία είναι ώριμα, δηλαδή από μόνα τους έχουν φορτιστεί και είναι πολύ κοντά στο να δώσουν τον επόμενο σεισμό. Τότε σπάνε. Ο σεισμός της Πάρνηθας θα γινόταν δύο χρόνια αργότερα από μόνος του. Επισπεύθηκε, επιταχύνθηκε η γένεση του σεισμού αυτού λόγω του μεγάλου σεισμού της του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας τρεις εβδομάδες πριν».Πρρισσοτερα στο https://www.newsbreak.gr/
Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ  ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Επειδή η αμαρτία , η αποστασία και η διαστροφή πλεόνασαν στις μέρες μας δεν φτάνει μόνο ο ανθρωποκτόνος παγκόσμιος πόλεμος που ετοιμάζουν, αλλά ανατρέπονται και τα λιθάρια της γης για να καθαρίσει ο Αρχάγγελος την γλίτσα πάνω από την γη σύμφωνα με το όραμα της οσίας  Γερόντισσας Γαλάτειας στην Κρήτη  
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


σκοτώνοντας "μοντέρνα" στην Μέση Ανατολή δείχνει τι πρόκειται να γίνει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο

"Το Πεντάγωνο παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές στη Μέση Ανατολή 
Τις τελευταίες 60 με 90 ημέρες οι Ηνωμένες Πολιτείες αναζητούν αυτήν τη στιγμή έναν τεράστιο αριθμό εκτοξευτών πυραύλων από τις εχθρικές δυνάμεις στην περιοχή "
"Υεμένη: Οι Χούθι αρνούνται ότι έχουν στοχεύσει υποβρύχια καλώδια επικοινωνιών στην Ερυθρά Θάλασσα"
Περισσότερα στο https://echedoros.blog/

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Έλα μάνα, έφτασα.Ξέρω, δεν με βλέπεις μα εγώ έφτασα.

 

Έλα μάνα, έφτασα.
Ξέρω, δεν με βλέπεις
 μα εγώ έφτασα.

Εδώ που είμαι είναι όλα πράσινα καθαρά 
εκεί που πατώ και μπλε καθαρά
 εκεί ψηλά που κοιτώ, 
όχι σαν τα δικά σας τα βρώμικα μπλε 
και πράσινα εκεί κάτω.
Είναι πολύ όμορφα και αληθινά.

Μη στενοχωριέσαι μάνα.
Δεν πονάω πια.

Δεν θα πονέσω ποτέ ξανά.
Να χαίρεσαι μάνα.
Είμαι με τα άλλα παιδιά εδώ.
Δεν πονέσαμε μανα.
Πες το και στις άλλες μάνες.

Μόνο ένα πράμα μάνα.
Μην τους αφήσετε να ξεφύγουν.
Έχετε τον τρόπο.
Έχετε τη δύναμη.
Πες το και στις άλλες μάνες.
Πες το σε όλες τις μάνες.
Σήμερα είσαι εσύ, αύριο θα είναι αυτές.

Τους βλέπω όλους από εδώ πάνω.
Λένε ψέμματα.
Κλαίνε ψέμματα.
Αυτή τη δουλειά ξέρουν.

Όταν θα έχει κάτσει ο κουρνιαχτός 
από τα ψεύτικα δάκρυα και τα παχιά λόγια 
πήγαινε μάνα και πες τους ότι 
εγώ δεν είχα σκοπό να έρθω εδώ πάνω τόσο νωρίς.
Έκλεψαν λεφτά.
Έκλεψαν δόξα.
Έκλεψαν εξουσία.
Έκλεψαν τη ζωή μου μάνα. 

Ποιος θα μείνει πίσω να πει την ιστορία μου μάνα;
Με συχωράς που σου έδωσα τόση πίκρα.
Δεν το ήθελα κι εγώ.
Έγινε τόσο αστραπιαία.
Δε πρόλαβα ούτε το σταυρό μου να κανω.
Ένα παιδί είχες κι εσύ
 και τώρα θα μετράμε μαζι ανάποδα 
τις μέρες να ανταμώσουμε.

Θα μου λείπεις αλλά θα σε βλέπω εγώ.
Θα σου λείπω, δεν θα με βλέπεις εσύ 
αλλά να ξέρεις ότι εδώ είναι καλύτερα από εκεί
 και θα σε περιμένω.

Μόνο μην τους αφήσετε να ξεφύγουν.
Δεν θέλω άλλα παιδια εδώ πάνω.
Φτάνουμε εμείς.
Θα τους στοιχειώνουμε 
όλα τα βράδια της υπόλοιπης ζωής τους.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ( πριν ένα χρόνο η εξόδιος ακολουθία ενός αθώου παλληκαριού θύματος στα Τέμπη από την Κύπρο) να γιατί τρέμουν οι αντίχριστοι...

 

ΑΝΈΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΙ ΜΝΗΜΑΤΟΣ! .
Είμαστε Θεότρελλοι εμείς οι Χριστιανοί ! 
Ευχόμαστε και στα δικά μας! 
Χαμογελάμε γιατί στέλνουμε στην αιώνια ζωή τον αγαπημένο μας και όχι στον Άδη .
Λέμε καλή αντάμωση και το εννοούμε ! 
Λέμε υπομονή ,θα ξαναβρεθούμε! 
Χριστός Ανέστη Κυπριανέ μας!!!!
Η διαφορά των Ορθόδοξων Χριστιανών!
Ζούμε το Γάμο του Κυπριανού με τον Χριστό!

Δεν τέλεσαν κηδεία στον Κυπριανό !
Τέλεσαν την Ακολουθία της Ανάστασης, βίωσαν όλοι την μετάβαση προς στον Παράδεισο ! 

Χαμογελαστά πρόσωπα ,ελπίδα Ανάστασης και στην μέση ο Δίκαιος Κυπριανός ο «νεομάρτυρας» για έναν ακόμα λόγο… τήρησε την εγκράτεια και την αγνότητα ως το τέλος του επίγειου βίου του!
Φωτεινό παράδειγμα για τους νέους,
παράνοια θα πουν οι κοσμικοί,
Θείος έρωτας θα πούμε εμείς οι Ορθόδοξοι!!


Αναστάσεως ημέρα και  Λαμπρυνθώμεν Λαοί!!
Προσδοκώ Ανάσταση νεκρών και ΖΩΗΝ του Μέλλοντος αιώνος Αμήν!!
Από Ελένη Γρίβα

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

γιατί ετοιμάζεται η Ρωσία μετά την ανακοίνωση αυτή ;" Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές βενζίνης για έξι μήνες, από την Παρασκευή 1 Μαρτίου "

- “Το «μπούλι μπούλι τσά» θα κάνουν οι Τούρκοι”.

φώτο από το fb
Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: «το 2016 ένα παραμυθάκι μιας γιαγιάς σήμερα είναι γεωπολιτική και γεωστρατηγική!»

Αυτή είναι μια σύγχρονη Αγία (δείχνει το βιβλίο: “Η Οσία Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης”, Ιερά Μητρόπολις Μόρφου, εκδ. Θεομόρφου). Εκοιμήθηκε πριν 3-4 χρόνια στην Κρήτη η Γερόντισσα Γαλακτία, την εγνώρισα προσωπικά. Κάποτε σε μια συνομιλία μας η οποία έγινε 1η Απριλίου 2016, τηλεφωνική συνομιλία, την ερώτησα στο τηλέφωνο: 

- “Γερόντισσα θα έρθουν δυσκολίες στον κόσμο;”

- “Ναι παιδί μου, για τους αμαρτίες μας και πιο πολύ για τις αμαρτίες των αρχιερέων και των ιερέων”.

- “Θα γίνει το ίδιο και στην Κύπρο;” είπα.

- “Ναι παιδί μου κάτι λίγα θα συμβούν κι εκεί. Από εκεί θα περάσουν οι Τούρκοι για να έρθουν στην Κρήτη”.

Κι ακούτε τι μου είπε, που το 2016 που μου το είπε αυτό, αυτό ήταν ένα παραμυθάκι μιας γιαγιάς, ακόμη κι εγώ δεν το πολυπίστεψα τότε, αλλά τώρα όλα αυτά είναι γεωπολιτική και είναι γεωστρατηγική. Ακούτε τι μου λέει: 

- “Θα ανακατωθεί ο κόσμος, οι λαοί. Να μη φοβόμαστε, έχουμε επάνω έναν παντοδύναμο Κυβερνήτη (έδειξε τον Ουρανό). Θα ‘ρθουν και οι Τούρκοι εδώ”.

Και μου το είπε μ’ ένα τραγούδι παλαιό.
 
- “Το «μπούλι μπούλι τσά» θα κάνουν οι Τούρκοι”.

Δηλαδή θα ‘ρθούνε κρυφά και γρήγορα-γρήγορα. 

- “Δε θα καταφέρουν πολλά πράγματα θα ξεσηκωθούν οι λεβέντες Κύπριοι, οι Κρητικοί ακόμη και οι γυναίκες. Μετά θα τους τακτοποιήσει καλά η Ρωσία, μιά για πάντα. Η Ρωσία είναι φίλη μας, ο πιό μεγάλος λαός της Ευρώπης. Φίλη μας, Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αυτοί θα μας βοηθήσουν. Έχουν και μυστικά όπλα. Θηρία είναι. Να προσευχόμαστε για τους Ρώσους”.

Τα λένε οι Άγιοι! Εγώ έμαθα ν’ ακούω στη ζωή μου πάνω απ’ όλα τους Αγίους.

YouTube: O Πούτιν απέναντι στη «Νέα Τάξη Πραγμάτων» και το σχέδιο του Χριστού 
(ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ) 21-2-2024
Πηγή ΦΙΛΙΠΠΊΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ( ένα χρόνο πριν) είναι ξημέρωμα 1ης Μαρτίου 2023 " έρχεται σειρά από ΔΕΙΝΑ" " ας κρατηθούμε από την Πίστη μας στον ΧΡΙΣΤΟ" βιώνουμε ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ με ανείπωτο δυστύχημα. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ -ειμαστε όλοι υπεύθυνοι που ξεπούλησαν τα πάντα


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ( ένα χρόνο πριν) - Έρχονται άλλα ; Θα προσπαθήσουν να αλλάξουν την ατζέντα για να ξεχάσουμε την τραγωδία των Τεμπών;

 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Όλη η μπόχα της μεταπολίτευσης ενώπιον μας.

Χρειάζεται πολύ θυμίαμα και δάκρυα για να ξεβρωμίσουμε.



Έρχονται  άλλα;

Θα προσπαθήσουν να αλλάξουν την ατζέντα για να ξεχάσουμε την τραγωδία των Τεμπών;

Επέτρεψε  ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ να δούμε για μια στιγμή το αποκρουστικό πρόσωπο του εξαποδίτη και των συνεργών του και αμέσως ξανά μετασχηματίστηκε σε 
"άγγελο φωτός" σκορπώντας συγγνώμες και μισόλογα.

Ακούστε τι έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ περιγράφοντας αυτό που ζήσαμε και ζούμε γιατί ότι βιώνουμε έχει πνευματική διάσταση.

" Κάποτε ο πονηρός πήγε στο παζάρι για να πουλήσει την πραγματεία του"

" σκέφτηκε μα πως θα πάω, με τέτοια κέρατα θα με δουν οι άνθρωποι και θα φοβηθούν;"

" έτσι αποφάσισε να τα βγάλει και να τα βάλει στο σακίδιο του"

" Αλλά ήταν τόσο μεγάλα που προεξείχαν  και στο παζάρι οι άνθρωποι τον ρωτούσαν, τι είναι αυτά που τους προκαλέσουν και μόνο με την θέα τους ρίγος;"

Και τι τους έλεγε ο πονηρός..

" Μην φοβάστε είναι τα κέρατα από τις μελιτζάνες που μόλις αγόρασα "

Μας τρύπησαν,  μας μαντάλωσαν 
(κλείδωσαν) μέσα στα σπίτια, μας παρακολούθησαν σε κάθε ψηφιακό μέσο, μας ποδοπάτησαν με μνημόνια , μας ανέμιξαν με άλλους λαούς, φροντίζουν για την εκ νέου σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μας, αλλά δεν εξασφάλισαν το ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας για να ταξιδεύουμε με το πιο ασφαλές μέσο που είναι το τραίνο.

Μιλήσανε για θυσίες και αυτο -βελτιώσεις οι ντελάληδες  των μνημονίων και το μυαλό μας πήγε  δίχως να το θέλει στις ανθρωποθυσίες των σατανιστών.

Γνωρίζουμε ποιοι μας κυβερνούν, ποιοι μας παρακολουθούν, ποιοι μας ποδοπατούν;

Αν το γνωρίζαμε  θα μέναμε άπραγοι και  αμέτοχοι στα διαχρονικά εγκλήματα που γίνονται;

Τα έβαλαν με την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και την Ελλάδα και κλώτσησαν την ΠΕΤΡΑ , τον ακρογωνιαίο λίθο που είναι ο Χριστός.
Πόνεσαν, έσφιξαν τα χείλη τους και με μανία ετοιμάζονται να ξανά κλωτσήσουν.

Η Ελλάδα είναι το πιλοτικό πρόγραμμα της μεγάλης επανεκκίνησης και η Ελλάδα είναι το ΤΕΛΟΣ για αυτούς.

Από την Ελλάδα ξεκινάει η μεγάλη ΑΡΧΗ, γιατί από την Ελλάδα μιλάει ολοφάνερα πλέον ο ΧΡΙΣΤΟΣ, γιατί η Ελλάδα που προσπάθησαν όλες οι εξουσίες να εκμαυλίσουν έχει τους περισσότερους ΑΓΙΟΥΣ ακόμα και σήμερα.

"Κομματάκια να με κάνουν...
Τον Χριστό από την ψυχή μου,  
δεν μπορούν να μου τον πάρουν"
Άγιος Ιάκωβος Τσαλικης

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ (ένα χρόνο πριν συνέβη και αναρτήθηκε) - " βλέποντας τα τρένα να περνούν προς τα επάνω" το όραμα που είδε μία άγια ψυχούλα


5 Μαρτίου 2023
Δίνουμε το μήνυμα ως έχει:

" παιδάκια μου τούτες τις δύσκολες ώρες μόνο πνευματικώ τω τρόπω μπορούμε να ξεπεράσουμε την αβάστακτη θλίψη αλλά και τον πόνο που καίει τα σωθικά"
"Ας τα δούμε όλα με την ματιά της αιωνιότητας γιατί μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων μπορεί και εμείς να εισέλθουμε προς τα εκεί"

"Κύριος ημών οίδε, εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό που έζησα καθ υπαρ"

" μια υπερταχεία αμαξοστοιχία γεμάτη με νέους και νέες διέσχιζε τους Ουρανούς, στο πρώτο βαγόνι έβλεπα πολλούς μηχανοδηγούς αλλά και Αγγέλους"

"Φτάνοντας στον σταθμό είδα στις προβλήτες του ένθεν και ένθεν να υποδέχονται τον συρμό λευκοφορεμένοι με πανέμορφα άνθη "

"τέτοια πνευματική χαρά και αγαλλίαση δεν έχω ζήσει ποτέ μου"

"οι λευκοφορεμένοι στις προβλήτες μόλις άνοιξαν οι θύρες της αμαξοστοιχίας υποδέχονταν με αγκαλιές τους μάρτυρες των Τεμπών λέγοντας τους..."

" ακούστε τι τους έλεγαν..."

- αδελφοί είμαστε οι μάρτυρες εν πυρί τελειωθεντες στο ΜΑΤΙ της Αττικής

- σας περιμέναμε...

- ελάτε από εδώ να φορέσετε και εσείς τους λευκούς χιτώνες σας και να πορευτούμε όλοι μας ενώπιον του θρόνου του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ 

- εκεί υπάρχουν και άλλοι λευκοχίτωνες

- εμείς θα ΤΟΝ παρακαλέσουμε να σώσει την πατρίδα μας από το ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που κατέστρωσαν οι εχθροί της.

Αυτά αδελφοί και ΔΟΞΑ τω ΑΓΙΩ ΘΕΟ.
ΥΓ. ο συγκεκριμένος Πατέρας είναι αυτός που μας είπε αυτά που γράψαμε πριν δύο μέρες
    Έχουμε κάθε λόγο να τον πιστέψουμε.
Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Πριν ένα χρόνο ( αναδημοσίευση του παραπάνω) βλ https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/03/blog-post_47.html
ΣΗΜΕΡΑ στα Τέμπη
Πλήθος φοιτητών από διάφορα σημεία της χώρας βρέθηκαν στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωγίας στα Τέμπη, με λουλούδια στα χέρια, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη στη μνήμη των θυμάτων.
Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα, στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
Φοιτητές από τα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης της Αθήνας και της Θεσσαλίας μετέβησαν στο σημείο της τραγωδίας και απέτισαν φόρο τιμής στους συμφοιτητές τους.ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

πόσα χρόνια μετράει η Ρωμιοσύνη; μόνο 1752 και έχει και άλλα.

 

27η Φεβρουαρίου
1752 χρόνια από την γέννηση του
Flavius Valerius Aurelius Constantinus
ήτοι του
 Αγ. Ισαποστόλου Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου Α' του Μεγάλου.

Ο Φλάβιος Βαλέριος Αυρήλιος Κωνσταντίνος (Flavius Valerius Aurelius Constantinus) γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 272 στην Ναϊσσό της Άνω Μοισίας (σήμερα Νις Σερβίας) και ήταν γιος του ρωμαίου αξιωματικού Κωνστάντιου Χλωρού και της συζύγου του Ελένης  (μετέπειτα της Αγίας και Ισαποστόλου)

Η Γη μυρίζει ΘΑΝΑΤΟ και ο Θάνατος οσμίζεται την ΓΗ

Το 1959 η ίδια η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ λέει λόγω της αμετανοησίας μας: «Να περιμένετε να ρθεί η Τρίτη Kαταστροφή» Δηλ. ο Γ΄ΠΠ (1η δημοσίευση 28/9/17)

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η Γη μυρίζει ΘΑΝΑΤΟ και ο Θάνατος οσμίζεται την ΓΗ.
Ποια είναι αυτή η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΝΑ- ΠΑΝΑΓΙΑ που θηλάζει το παιδί της… την Ελλάδα με το γάλα των αύλων δωρεών της; Γιατί το¨ παιδί¨ της η Ελλάδα αντί να πίνει το γάλα αυτό, το χύνει;
Ας μεταφερθούμε στο τέλος της δεκαετίας του 50 και δη στο 1959 στις ημέρες της εκφαντορικής αποκάλυψης των Ιερών Λειψάνων των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο λόφο των Καρυών της Θερμής Λέσβου στο καινοφανές συναξάρι εκείνων των στιγμών όπως περιγράφεται μέσα από εμπεριστατωμένες εκδόσεις.
Ο Δούκας Τσολάκης ο αρχιεργάτης που η άφατη ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ τον αξίωσε να φέρει στην επιφάνεια της γης του νηπτικού λόφου των Καρυών της Θερμής Λέσβου, τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Νεοφανών Αγίων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης ανήμερα του ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ της Υπεραγίας Θεοτόκου στις 8 Σεπτεμβρίου 1959 βίωνε μια συγκλονιστική στιγμή της ζωή του.
Είχε έμπροσθεν του την ΠΑΝΑΓΙΑ και την ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ να τον συμπαραστέκονται και να τον καθοδηγεί η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ.
¨-Βρε Δούκα, ποιος σου τα λέει αυτά τα λόγια;
– Η Μαυροφόρα που κάθεται δίπλα μου, μου λέει να σας πω
¨ Θα έρθουν ανίατες αρρώστιες.¨
¨ Θα γίνουν πόλεμοι.¨
¨ Να μετανοήσετε.¨
¨ Αν δεν μετανοήσετε, να περιμένετε να ρθεί η Τρίτη καταστροφή.¨
*Ποιά θα είναι , Δούκα, αυτή η τρίτη καταστροφή με ρώτησε ο Μάρκος.
*Που να ξέρω, Μάρκο, τι είναι αυτή η τρίτη καταστροφή; Αυτά μου λένε να σας πω, αυτά λέω.¨
Στις 8 Σεπτεμβρίου του 1959 συνέβησαν πάνω στις Καρυές- Θερμής Λέσβου και άλλα πράγματα συγκλονιστικά αφετηρία σημαντικών και απρόβλεπτων εξελίξεων. Σελ 137 από το βιβλίο ¨ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ¨ Μητροπολίτου Γουμενίσσης -Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ Δημητρίου Ά έκδοση 2013… σπαράγματα και από το βιβλίο ¨Σημείον Μέγα¨ του Φώτη Κόντογλου Ά έκδοση 1962
Ποιός θηλάζει την Ελλάδα; Η ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ στην οποία ψέλνουμε…
¨Στην κοιλιά σου δέχθηκες τον ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ, και κράτησες ΑΥΤΟΝ που κρατάει τα πάντα. Με το γάλα έθρεψες ΑΥΤΟΝ που μ’ ένα του νεύμα τρέφει όλη την οικουμένη.¨ Νεοελληνική μετάφραση ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ του ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
¨Εκ ταύτης γαρ πηγάζεις μυστικώς, το γάλα τον αύλων δωρεών, και εκτρέφεις τας καρδίας και τας ψυχάς, των πίστει εκβοόντων σο镨 από το Απολυτίκιον της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης
Ποιος χύνει ΣΗΜΕΡΑ το γάλα των αύλων δωρεών ΤΗΣ;

 ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ μας λέει
«Σήμερα νομίζεται καλὸς σὲ ὅλα, ὅποιος εἶναι ἀδιάφορος, ὅποιος δὲν νοιάζεται γιὰ τίποτα, ὅποιος δὲν νιώθει καμιὰ εὐθύνη.
Ἀλλιῶς τὸν λένε σωβινιστή, τοπικιστή, μισαλλόδοξο, φανατικό.
Ὅποιος ἀγαπᾶ τὴν χώρα μας, τὰ ἤθη καὶ ἔθιμά μας, τὴν παράδοσή μας, τὴν γλώσσα μας, θεωρεῖται ὀπισθοδρομικός.
Οἱ ἀδιάφοροι περνοῦν γιὰ φιλελεύθεροι ἄνθρωποι, γιὰ ἄνθρωποι ποὺ ζοῦνε μὲ τὸ πνεῦμα τῆς ἐποχῆς μας, ποὺ ἔχουν γιὰ «πιστεύω» τὴν καλοπέραση, τὸ εὔκολο κέρδος, τὶς εὐκολίες, τὶς ἀναπαύσεις, κι ἂς μὴν ἀπομείνῃ τίποτα ποὺ νὰ θυμίζῃ σὲ ποιὸ μέρος βρισκόμαστε, ἀπὸ ποὺ κρατᾶμε, ποιοὶ ζήσανε πρὶν ἀπὸ μᾶς στὴν χώρα μας.
Ἡ ξενομανία μᾶς ἔγινε τώρα σωστὴ ξενοδουλεία, σήμερα περνᾶ γιὰ ἀρετή, κι ὅποιος ἔχῃ τούτη τὴν ἀρρώστεια πιὸ βαρειὰ παρμένη, λογαριάζεται γιὰ σπουδαῖος ἄνθρωπος.
Ἡ Ἑλλάδα ἔγινε ἕνα παζάρι ποὺ πουλιοῦνται ὅλα, σὲ ὅποιον θέλῃ νὰ τὸ ἀγοράσῃ.
Καταντήσαμε νὰ μὴν ἔχουμε ἀπάνω μας τίποτα ἑλληνικό, ἀπὸ τὸ σῶμα μας ἴσαμε τὸ πνεῦμα μας.
Τὸ μασκάρεμα ἄρχισε πρῶτα ἀπὸ τὸ πνεῦμα, καὶ ὕστερα ἔφθασε καὶ στὸ σῶμα.
Περισσότερο ἀντιστάθηκε σὲ αὐτὴ τὴν παραμόρφωση ὁ λαὸς καὶ βαστάξε καμπόσο, μὰ στὸ τέλος τὸν πῆρε τὸ ρεῦμα καὶ πάει καὶ αὐτός.
Μάλιστα εἶναι χειρότερος ἀπὸ τοὺς γραμματισμένους.
Τώρα μαϊμουδίζει τὰ φερσίματα καὶ τὶς κουβέντες ποὺ βλέπει στὸν κινηματογράφο, ἔγινε ἀφιλότιμος καὶ ἀδιάντροπος.
Ἐνῷ πρῶτα ξεχώριζε ἀπὸ ἄλλες φυλές, γιατὶ ἦταν σεμνός, φιλότιμος, ντροπαλός, καλοδεκτικός, τώρα ἔγινε ἀγνώριστος.
Τὰ ὄμορφα χαρακτηριστικά του, σβήνουνε μέρα μὲ τὴν μέρα.
Καὶ οἱ λιγοστοὶ ποὺ διατηροῦνε ἀκόμη λίγα σημάδια ἀπὸ τὴν ὀμορφιὰ τῆς ἑλληνικῆς ψυχῆς, παρασέρνονται σὲ αὐτὴ τὴν παραμόρφωση ἀπὸ τοὺς πολλούς, ποὺ εἶναι οἱ ἔξυπνοι, οἱ συγχρονισμένοι, οἱ μοντέρνοι, ἀλλὰ ποὺ εἶναι στ᾿ ἀληθινὰ οἱ ἀναίσθητοι καὶ οἱ ἀποκτηνωμένοι.
Οἱ καλοὶ ντρέπονται γιατὶ εἶναι καλοί, συμμαζεμένοι καὶ μὲ ἀνατροφή. Οἱ ἄλλοι τοὺς λένε καθυστερημένους.
Συμπαθητικὸς ἄνθρωπος δύσκολα βρίσκεται πιὰ σήμερα στὸν τόπο μας.
Ἡ μόδα εἶναι νὰ εἶναι κανεὶς ἀντιπαθητικός, κρύος, ἄνοστος καὶ μάγκας.
Μάλιστα ὅπως ὅλα φραγκέψανε, φράγκεψε καὶ ὁ μάγκας.» ¨ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ από ένα Σοφό Πραγματικό Ρωμιό , τον κυρ Φώτη τον Κόντογλου.¨

Τώρα που βλέπουμε την ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ να πλησιάζει στην αυλή μας, τι θα κάνουμε;
Το Παγκόσμιο κακό είναι μη αναστρέψιμο και οι επικυρίαρχοι ¨αυτού του αιώνος του απατεώνος¨ οδηγούν τα πράγματα για ευρύτατες πλανητικές συμφορές.
Η Γη μυρίζει ΘΑΝΑΤΟ και ο Θάνατος οσμίζεται την ΓΗ.
Καμένη σάρκα παντού σε προβοκάτσιες, σε πεδία μαχών, σε ανατινάξεις βομβών σε πολυσύχναστα μέρη, σε ανεξήγητα δυστυχήματα κ.α πολλά
Στο κανδήλι της σημερινής ανθρωπότητας στέρεψε το λάδι και δίνει τις τελευταίες μικρές φωτεινές σπίθες του. Και εμείς σαν Ελλάδα που θηλάζαμε γνήσιο πνευματικό γάλα, το χύνουμε για να τραφούμε με το οινόπνευμα και τα πάσης φύσεως κοινωνικά ναρκωτικά.
Και από τρυφεροί στην Ψυχή γίναμε δαιμονικά απολειφάδια ενός πολιτισμού που θέλει τεχνολογικά να ξεπαστρέψει την ανθρωπότητα.
Το λάκτισμα για την Τρίτη Καταστροφή δίνεται σήμερα ολοκάθαρα.
¨Τίποτε δεν εξηγείται σήμερα με την λογική , μόνο με την υπέρβαση της διορατικότητας των Αγίων Πατέρων μας και φυσικά όποιος πίστεψε- πίστεψε γιατί ο στόχος των δεινών που διερχόμαστε είναι κατ εξοχήν δαιμονικός.
¨η Ορθοδοξία στην Ελλάδα πρέπει να εξαφανιστεί για να μην σηκώσει η Ελλάδα κεφάλι¨
¨ο πονηρός ξέρει το σχέδιο του ΘΕΟΥ εν μέρει και όχι εν όλο για αυτό και μας παρακολουθεί κατά πόδι για να μας συνθλίψει ή να πιστέψουμε ότι μας έχει συνθλίψει¨
¨Το σχέδιο του Θεού δουλεύει χρόνια για την Ελλάδα και τους Έλληνες και ήδη ο Ουρανός πλέον απροκάλυπτα συνωμοτεί για την σωτηρία της Ελλάδος, αρκεί να έχουμε μάτια να βλέπουμε.¨
Η Κοσμοχαλασιά και η Αναλαμπή με το Ποθούμενο είναι έμπροσθέν μας μαζί με την εκ των πραγμάτων αναγκαστική αλλαγή του τρόπου βιωτής μας.
Με Πίστη Και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας