Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

από παντού περικυκλώνει την Ελλάδα - «Η Τουρκία θα αγοράσει το λιμάνι της Αλεξάνδρειας!»

Μας φαίνεται απίστευτο την στιγμή που η φίλη Αίγυπτος βρέθηκε στην αγκαλιά του σουλτάνου 
ΔΙΑΒΆΖΟΥΜΕ:
"Ο αραβικός Τύπος δημοσίευσε μια ιδιαίτερη πληροφορία για την εξομάλυνση της Αιγύπτου στις σχέσεις της με την Τουρκία. Σύμφωνα με αραβικά δημοσιεύματα, η Τουρκία θα αγοράσει γη από το Κάιρο, όπως έκαναν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, γράφει η τουρκική Μιλιέτ.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήγε στην Αίγυπτο μετά από 11 χρόνια. Ο Ερντογάν συναντήθηκε εδώ με τον Αιγύπτιο ηγέτη αλ Σίσι και οι δύο πρόεδροι υπέγραψαν πολλές συμφωνίες συνεργασίας...."

"Η εφημερίδα Alquds έγραψε ότι η πιθανότητα πώλησης του λιμανιού της πόλης της Αλεξάνδρειας, που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος και πήρε το όνομά του, στην Τουρκία αυξήθηκε μετά τη συνάντηση Ερντογάν-Σίσι.
Με την υπενθύμιση ότι η Αλεξάνδρεια έχει μια βαθιά ριζωμένη σχέση με την Τουρκία λόγω της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο αραβικός Τύπος υποστήριξε ότι η Άγκυρα κοίταξε ευνοϊκά την Αλεξάνδρεια για να χτίσει μια γέφυρα με τις αφρικανικές χώρες."
Περισσότερα στο https://echedoros.blog/

Από Νότο και Βορρά
"Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα μετά από πρόσκληση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν."
ΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ; 
Εμείς είμαστε Ευρώπη και έχουμε τόσους καλούς φίλους που τι να κάνουμε τους εχθρούς ;