Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Έλληνες έρχομαι και σας φέρνω ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ.


Η φώτο είναι ενδεικτική  το τι ξεκινάει να γίνεται αυτόν τον Χειμώνα και που θα φτάσει. Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ τότε δεν θα είναι χιονισμένη, αλλά ανθισμένη με τις  ελπίδες  τόσων αιώνων
Ο σουλτάνος διέπραξε βαρύ θανάσιμο αμάρτημα και οι δυτικοί φίλοι του  δεν πρόκειται να του το  συγχωρέσουν ποτέ.
Η τελευταία αμαρτία του Ερντογάν φέρνει «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ»  δηλ. τρομερές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πάμε επί  της ουσίας. Ο Ερντογάν με ρωσικές πλάτες  και με τις τελευταίες ενέργειες του ( οριοθέτηση ΑΟΖ – μνημόνιο με Λιβύη ) μπήκε σφήνα στην Δύση όσο αφορά την υλοποίηση και την λειτουργία του ανταγωνιστικού ενεργειακού αγωγού  East Med που θα συγκεντρώνει το φυσικό αέριο από τα υποθαλάσσια κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου και φυσικά του Κρητικού Πελάγους για να τα μεταφέρει στην διψασμένη Ευρώπη που επιθυμεί να απεξαρτοποιηθεί από το Ρωσικό αέριο.Με λίγα λόγια αν στο ελάχιστο οι Ευρωπαίοι αφήσουν τον Ερντογάν να υλοποιήσει αυτό το μνημόνιο που υπέγραψε με την ημιεπίσημη κυβέρνηση της μισής Λιβύης ( το οποίο αφορά και οριοθετήσεις θαλασσιών διαδρόμων) τότε θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν  τέλη διέλευσης για τον East Med και να απωλέσουν  την αποκλειστική εκμετάλλευση των πλουσίων ενεργειακών αποθεμάτων που βρίσκονται στα γεωλογικά αντίκλινα του  Κρητικού Πελάγους.
Ο σουλτάνος πριν καν εισέλθουμε στις παραμονές των Χριστουγέννων έκανε ένα μεγάλο άλμα .
Πήδηξε από το ΑΙΓΑΙΟ – Κύπρο και έφτασε στην Λιβύη.
Γιατί , άραγε αναρωτηθήκαμε;
Φαίνεται ότι έχει  κλείσει τους σχεδιασμούς – συμφωνίες με τους Δυτικούς όσο αφορά τα ενεργειακά ΑΙΓΑΙΟΥ – Κύπρου και είδε αμέσως εκεί που υπάρχουν τα « τα χοντρά χρήματα»
Φυσικά από πίσω του είναι ο Πούτιν και οι Ρώσοι ολιγάρχες που του έδωσαν ως χριστουγεννιάτικα δώρα τους S-400 για να παίζει στην περιοχή.
Διαβάζουμε σχετικά
   «Η υπογραφή στρατιωτικής συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης πρέπει να ανησυχεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τη Δύση», επισημαίνει στο OnAlert και τον Κώστα Αλατζά ο Αλέξανδρος Κούτσης, ομότιμος καθηγητής Μεσανατολικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Σχολιάζοντας το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν με τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης , Φάγεζ αλ-Σάρατζ, ανέφερε ότι δε συμφωνεί με την έμφαση που δίνεται στο δημόσιο διάλογο στους χάρτες που κυκλοφορεί η Άγκυρα με τον καθορισμό ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης. «Οι χάρτες με τις τουρκικές ΑΟΖ επισκιάζουν το μείζον που είναι η σύναψη στρατιωτικής συμφωνίας με τη Λιβύη. Η στρατιωτική συμφωνία δίνει τη δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα τα τουρκικά πολεμικά πλοία στο λιβυκό πέλαγος και να πετάνε τα τουρκικά μαχητικά να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο νοτίως της Κρήτης.».
Όπως εξηγεί ο κ. Κούτσης οι τουρκικοί ισχυρισμοί για το εύρος των τουρκικών θαλασσίων ζωνών αντιβαίνουν σε κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας και δεν πρόκειται ποτέ να νομιμοποιηθούν. Αντιθέτως, η σύναψη στρατιωτικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις, που θα μπορούσε να εφαρμοστεί ακόμη και με τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης της Τουρκίας στη Βόρεια Αφρική, μπορεί να αποτελέσει απειλή όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τη Δύση. «Σκεφτείτε τι θα σήμαινε για εμάς και τους εταίρους μας η εγκατάσταση ρωσικών πυραύλων S-400 απέναντι από την Κρήτη». https://www.onalert.gr/ellinotourkika/a-koytsis-oratos-kindynos-oi-toyrkikoi-s-400-apenanti-apo-tin-kriti/370236/
Πάμε τώρα στα ΔΩΡΑ – εξελίξεις που μας φέρνει ο Ερντογάν.
Επωάζεται διαχείριση μεγίστης εθνικής κρίσης με οικουμενική διακυβέρνηση;
« Ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης “σήμανε συναγερμό” για τα εθνικά θέματα, καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να καθίσουν στο τραπέζι και να αποφασίσουν για τη στρατηγική που θα πρέπει να χαράξει η χώρα έναντι των σοβαρών απειλών που έχουν προκύψει στη περιοχή μας.
Αφορμή για την παρέμβαση Αποστολάκη, είναι οι εξελίξεις μετά από τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες.»  https://www.militaire.gr/synagermos-kai-prosklitirio-synainesis-apo-ton-apostolaki-poy-anisychei-gia-ta-ethnika-themata/?fbclid=IwAR0MIQCWIBGDuXPYrOxaoaRMFyltOvRtw5Lq
Έπεσε ο Ερντογάν στην παγίδα και τραβάει και εμάς μέσα;
« Όταν οι Αμερικανοί αποκάλυψαν το σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής που έφτιαξε η υπουργός Eξωτερικών Κοντολίζα Ράις και ο Αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι κανείς δεν του έδωσε μεγάλη σημασία. Σήμερα βλέπουμε να πλησιάζει η ολοκλήρωση του σχεδίου και νιώθουμε έκπληκτοι για όλα όσα συμβαίνουν γύρο μας.
Το σχέδιο του διαμελισμού χωρών και αλλαγής συνόρων σε 22 χώρες ήταν γνωστό από το 2002. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ζήσαμε το διαμελισμό της Λιβύης, του Ιράκ, οσονούπω της Συρίας και ήδη πλησιάζει η ώρα του Ιράν, το οποίο ίσως ήταν και ο αρχικός στόχος.» Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥhttps://www.militaire.gr/to-amerikaniko-schedio-diamelismoy-22-choron-i-tychi-poy-perimenei-tin-toyrkia-kai-i-elliniki-apoysia/?fbclid=IwAR3Im-uCGNXGJliABFdEEz8gxQiQ9iVl6NAwFm-4di9mvG18hIBb9fiVXO
 « Αυτό που γίνεται τούτες τις ώρες στην πατρίδα μας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.
Είναι σχέδιο ανθρώπινο που λήφθηκε στο ανώτερο επίπεδο λήψης αποφάσεων και στοχεύει την ευρύτερη περιοχή μας .
Από καιρό έχει προαποφασιστεί τα ΣΤΕΝΑ και η Κωνσταντινούπολη να τεθούν υπό  διεθνή έλεγχο .
Αλλαγές συνόρων , νέες ονομασίες κρατών , φοβερές μετακινήσεις  πληθυσμών  που επλήγεισαν από πολεμικές συρράξεις ( το βιώνουμε ήδη ) αποσκοπούν στην προετοιμασία αυτού του σχεδιασμού , με επόμενο στάδιο τις πολεμικές συγκρούσεις , την διάλυση κρατών και την ανακήρυξη μιας διεθνούς ζώνης που θα ελέγχει ΣΤΕΝΑ- ΠΟΛΗ – ΑΙΓΑΙΟ – ενεργειακά και ότι  άλλο μπορεί να φανταστεί το μυαλό μας.
Τώρα κατανοούμε γιατί μας έσωσαν με τα μνημόνια.
Τώρα βλέπουμε να ξεδιπλώνεται μέσα στην Ιστορία και το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ, όπως μας το προείπαν οι Πατέρες μας.»
ΑΔΕΛΦΟΙ πιαστήκαμε στα νερά , όπως είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

ΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ μήπως ήρθε η ώρα μας;


Πρεσβεία των ΗΠΑ στους πολίτες  της στην Ελλάδα: «Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη.»
Εμάς όμως ΠΟΙΟΣ θα μας ενημερώσει;
Ευτυχώς έχουμε  του ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ μας που είναι η καλύτερη αντιτρομοκρατική μονάδα στον κόσμο.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Εμείς όμως θα πάμε στις εκκλησιές μας για να εορτάσουμε την ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΗ του ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Θα πάμε να προσευχηθούμε , να ανάψουμε κερί για την Ελλάδα , να  επέμβουν  η ΠΑΝΑΓΙΑ και οι ΑΓΙΟΙ μας.
Θα πάμε να παρακαλέσουμε να φωτίσει ο Τεχθείς Κύριος μας όλους του μεγάλους.
Αλλά μήπως ήρθε η σειρά μας  και δεν μας το λένε;
Ρωτάμε απλώς
Σε όλη την Ευρώπη ήδη κτύπησαν τα προηγούμενα χρόνια  με εκατόμβες θυμάτων και σήμερα πάλι κτύπησαν ακραία φανατικά στοιχεία( βλ. Λονδίνο – Χάγη)
Τώρα που ανεβαίνει το θερμόμετρο της γεωπολιτικής σύγκρουσης στην περιοχή μας , τώρα που η Ελλάδα ασφυκτιά από φοβερές κοινωνικές  πιέσεις πανταχόθεν ,  διαβάζουμε την παρακάτω κατατοπιστική ενημέρωση – προειδοποίηση προς τους πολίτες των ΗΠΑ στην Ελλάδα , το τι πρέπει  δηλαδή να προσέξουν στην διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.

«  Η πρεσβεία των ΗΠΑ ανησυχεί για “τρομοκρατικό χτύπημα»

29/11/2019 | 21:50
« Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα με ανακοίνωση της επισημαίνει ότι τα μέτρα ασφάλειας  κατά τη διάρκεια των εορτών στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα λόγω  απειλών από διεθνείς  τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά και μεμονωμένα άτομα.
Η ανακοίνωση της πρεσβείας που αφορά όλη την ελληνική επικράτεια:
»Συμβάν: Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη.
»Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νυκτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους μαλακούς στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες».
Στη συνέχεια η ανακοίνωση προτρέπει σε ενέργειες που πρέπει να λάβουν οι Αμερικανοί τουρίστες.
«Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη.
»Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας.
»Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε.
»Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις».
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ  πολύ καλά κάνει και ενημερώνει σαφώς τους πολίτες της γιατί γνωρίζει και ψηλαφεί τις παρυφές και τις γωνιές της τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο.
Εμάς όμως ΠΟΙΟΣ θα μας ενημερώσει;
Ευτυχώς έχουμε  του ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ μας που είναι η καλύτερη αντιτρομοκρατική μονάδα στον κόσμο.
ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ από εδώ και πέρα  είναι πως θα γίνει η ζωή μας υπό την  δυνητική απειλή τρομοκρατικών χτυπημάτων;
Με τέτοιο φορτίο κοινωνικών προβλημάτων και άλλων γεωπολιτικών τέτοιων πως θα μπορέσει η Ελληνική κυβέρνηση και ο Ελληνικός Λαός να διαχειριστούν πρωτόγνωρες καταστάσεις;
Τελικά η τρομοκρατία μπορεί να γίνει στρατηγικό εργαλείο και να δρομολογήσει εξελίξεις παντός τύπου;
Το βάσκανο μάτι όλων βλέπει ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ,ΑΥΤΗΝ  χτυπούν, ΑΥΤΗ  θέλουν να εξαφανίσουν , ΑΥΤΗ  θέλουν να τρομάξουν.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ.
ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΜΑΣ .
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ .
Στο τέλος θα σας τρομοκρατήσει το ΠΝΕΥΜΑ αυτού του τόπου που έχει ΦΩΣ και όχι εισαγόμενο σκοτάδι .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Ο παμπόνηρος γνωρίζει ότι η ΠΟΛΗ ήδη δόθηκε από τον Ουρανό στους Έλληνες , για αυτό και ρίχνει τώρα όλα τα πυρομαχικά του.


Αυτό που γίνεται τούτες τις ώρες στην πατρίδα μας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.
Είναι σχέδιο ανθρώπινο που λήφθηκε στο ανώτερο επίπεδο λήψης αποφάσεων και στοχεύει την ευρύτερη περιοχή μας .
Από καιρό έχει προαποφασιστεί τα ΣΤΕΝΑ και η Κωνσταντινούπολη να τεθούν υπό  διεθνή έλεγχο .
Αλλαγές συνόρων , νέες ονομασίες κρατών , φοβερές μετακινήσεις  πληθυσμών που επλήγεισαν από πολεμικές συρράξεις( το βιώνουμε ήδη ) αποσκοπούν στην προετοιμασία αυτού του σχεδιασμού , με επόμενο στάδιο τις πολεμικές συγκρούσεις , την διάλυση κρατών και την ανακήρυξη μιας διεθνούς ζώνης που θα ελέγχει ΣΤΕΝΑ- ΠΟΛΗ – ΑΙΓΑΙΟ – ενεργειακά και ότι  άλλο μπορεί να φανταστεί το μυαλό μας.
Τώρα κατανοούμε γιατί μας έσωσαν με τα μνημόνια.
Τώρα βλέπουμε να ξεδιπλώνεται μέσα στην Ιστορία και το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ, όπως μας το προείπαν οι Πατέρες μας.
Αυτοί που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτε από όλα αυτά που γίνονται θα έχουν την ευκαιρία να τα ζήσουν .
Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους είναι ματωμένη και
 αποτυπώνεται  ακόμα και στις ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ του για αυτό και αυτές είναι ζωντανές και φωνάζουν:
«ήρθε ο καιρός να επιστρέψουμε πίσω»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αυτή την μαρτυρία την λάβαμε στα μέσα του  Οκτωβρίου του 2018 και κρίναμε σκόπιμο να την αναδημοσιεύσουμε στην εορτή της  μνήμης   του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ του Πρωτόκλητου.
Μας την θύμισαν φίλοι ιστολόγοι και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Όταν οι κατατρεγμένοι πρόγονοι μας αφήσαν τις πατρίδες στην γη της Ιωνίας της Μικράς Ασίας για να περάσουν στα απέναντι νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ μέσα στις βάρκες, τα μόνα πράγματα που πήραν ήταν τα άγια εικονίσματα τους. Αυτά ήθελαν να γλυτώσουν από την καταστροφική μανία των αγαρηνών.

Αυτά τα εικονίσματα τα θεωρούσαν δικά τους πρόσωπα αγαπημένα και δεν μπορούσαν να τα αποχωριστούν.


Αλλά στην παραπάνω φώτο που εικονίζεται η αγιογραφημένη μορφή  του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, αυτό το ίδιο  γεγονός ίσχυε στην κυριολεξία.


Τι συνέβαινε με αυτό το εικόνισμα, όπως μας ειπώθηκε από οικογένεια Μικρασιατών ;


Η οικογένεια που το μετέφερε από την Μικρά Ασία μετέδωσε στις επόμενες γενιές, τον λόγο της αγιογράφησης του εικονίσματος του ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ.


Αυτή η οικογένεια έχασε ένα δεκατετράχρονο παιδί στον πρώτο διωγμό, το καλοκαίρι του 1914.


Το παιδί αυτό το απήγαγαν και σαν αιχμάλωτο το κατέταξαν στα περιβόητα καταναγκαστικά τάγματα εργασίας. Από τότε οι δικοί του έχασαν τα ίχνη του και το θεωρούσαν αγνοούμενο.


Μαζί με τον αβάσταχτο πόνο, τους έμεινε η προσευχή και η ελπίδα μήπως το ξαναβρούνε.

Για αυτό αγιογράφησαν την παραπάνω εικόνα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ γιατί το χαμένο παιδάκι τους το έλεγαν ΑΝΔΡΕΑ.

Πέρασαν λίγα χρόνια και ήρθε πιο μεγάλη συμφορά.

Ο βίαιος εκτοπισμός τους έγινε τώρα με δραματικό τρόπο από τις εστίες τους.

Φωτιά , τσεκούρι , η μυρωδιά του αίματος τους ακολουθούσε μέχρι να αποβιβαστούν στην μητέρα Ελληνική γη.

Η μικρασιατική καταστροφή του 22 γραφόταν στα δίπτυχα της ζωής τους, αλλά αυτοί αντί για τον βιο τους είχαν σφιχταγκαλιάσει και μετέφεραν τα εικονίσματα τους, ως την μόνη παρηγοριά, λες και μετέφεραν μαζί με αυτά τις αλησμόνητες πατρίδες τους στη μάνα Ελλάδα.

Έτσι ήρθε η εικόνα αυτή πρώτα στην Χίο και μετά με την κατανομή των προσφυγικών οικογενειών στην Αν. Μακεδονία.

Όμως ο μικρός αγνοούμενος Ανδρέας έμεινε στην μικρασιατική γη. Μόνο το εικόνισμα αυτό θύμιζε με πόνο την ιστορία του.

Πέρασαν λίγα χρόνια και νέα φουρτούνα ξέσπασε.


Τα στίφη των Βουλγάρων κατακτητών άναβαν φωτιές στην Αν. Μακεδονία και την Θράκη που τους τις παραχώρησαν οι συνεταίροι τους ναζιστές Γερμανοί.

Πάλι τα μέλη της οικογενείας αυτής που κατείχαν την εικόνα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ δραπέτευσαν μέσω θαλάσσης στον γερμανοκρατούμενο Βόλο με ένα μικρό καικάκι που το είχαν αποκτήσει με χίλιους δυο κόπους στα χρόνια του μεσοπολέμου. Μέσα στο καΐκι τους μετέφεραν και άλλους κατατρεγμένους που τους έσωσαν στο παραπέντε από την βουλγαρική αιχμαλωσία και φυσικά διέσωσαν και  το εικόνισμα του ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.

Σαν να μην άλλαξε τίποτε , πάλι διωγμός και προσφυγιά.

Ανάμεσα σε αυτούς τους δυστυχείς που μετέφεραν με το καΐκι.,  ήταν και ένα γειτονόπουλο τους που μόλις τελείωσε τις σπουδές του στην Νομική και το έλεγαν Ανδρέα, γεγονός που τους θύμιζε τον δικό τους συγγενή Ανδρέα, τον αγνοούμενο στην Μικρά Ασία.

Στο Βόλο ας πούμε τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα, αλλά η πείνα ήταν ανυπόφορη.


Όμως το κανδήλι που ήταν μπροστά στο εικόνισμα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ήταν πάντα αναμμένο.

Μια μέρα η μητέρα της οικογενείας είχε κακό προαίσθημα.

Προσπαθούσε να πείσει τα παιδιά της να μην βγουν για δουλειά με το καΐκι.

Τα παιδιά της ήταν αμετάπειστα και αποφασισμένα να βγουν για να μην χάσουν το μεροκάματο καθότι η πείνα θέριζε.

Ξαφνικά το εικόνισμα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ που ήταν κρεμασμένο ψηλά στον τοίχο κρότησε και σαν κάποιος να το έβγαλε από το καρφί του και απαλά να το άφησε όρθιο πάνω στο κρεβάτι του ενός εκ των παιδιών.

Αυτό που έβλεπαν όλοι ήταν απίστευτο, αλλά πιο απίστευτο ήταν το γεγονός πως ισορροπούσε αυτή η βαριά εικόνα επί ώρα πάνω στο μαλακό μαξιλάρι εντελώς όρθια;

Όμως αυτό το γεγονός ήταν αρκετό για να πειστούν τα παιδιά να μην ξεκινήσουν να πάνε στην δουλειά τους.


Σε λίγες ώρες μαθεύτηκε ότι όλα τα καΐκια στο λιμάνι του Βόλου μαζί με τα πληρώματα τους τα επέταξαν οι Γερμανοί για να μεταφέρουν πολεμοφόδια στην Κρήτη.

Όλοι παγώσανε, αλλά το επόμενο μεσημέρι όλος ο Βόλος μαυροφόρεσε .

Σχεδόν το σύνολο των καϊκιών με τα πληρώματα τους κτυπήθηκαν ανελέητα από εγγλέζικα μαχητικά για να ανατιναχθούν τα γερμανικά πυρομαχικά που μετέφεραν πριν φτάσουν στην Κρήτη

Ο Βόλος θρηνούσε και η οικογένεια που κατείχε την εικόνα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ πήραν την εικόνα - σέβασμα αυτό και πήγαν στον γνωστό Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΕΛΕΝΗΣ στην παραλία  του Βόλου για να κάνουν Θεία Λειτουργία, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, αλλά και να μνημονεύσουν τις ψυχές των αδικοχαμένων ναυτικών που γνώριζαν.

Τα βάσανα όμως δεν τελείωναν.

Οι Γερμανοί έφυγαν από την Μαγνησία αλλά ο αδελφοκτόνος πόλεμος ήταν εν εξελίξει.

Ένα βράδυ αντάρτες κτύπησαν την πόρτα της οικογενείας , συνέλαβαν όλους του άνδρες , τον πατέρα με τα τρία αγόρια του και τα μετέφεραν ψηλά στο Πήλιο.

Εκεί τους έκλεισαν σε ένα μπουντρούμι για να δικαστούν την αυριανή δίχως να ξέρουν τον λόγο.

Οι ποινές που συνήθως επέβαλλαν ήταν το εκτελεστικό απόσπασμα.

Κάτω στο σπίτι της οικογένειας η μητέρα προσέτρεξε στο εικόνισμα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.

Στο ιλαρό βλέμμα του εύρισκε ένα στήριγμα.

Το νέο μαθεύτηκε στην γειτονιά και όλες οι γειτόνισσες ξεκίνησαν να λένε την Παράκληση στην Παναγία και στο Άγιο Ανδρέα.

Ήδη χάραζε. Στην φυλακή ο πατέρας και τα αγόρια του αγωνιούσαν για το τι μέλει γενέσθαι.

Δεν είχε φέξει για τα καλά και η πόρτα της φυλακής άνοιξε με θόρυβο . Παρουσιάστηκε ένας γενειοφόρος με φυσεκλίκια ζωσμένος και απευθύνθηκε στον πατέρα.

-         Δεν με γνωρίζεις , του είπε αυστηρά


Στην άρνηση του πατέρα ο γενειοφόρος του συστήθηκε


-Είμαι ο στρατοδίκης που θα σας δικάσει σε λίγη ώρα.


- είμαι ο Ανδρέας, ο δικηγόρος ,το γειτονόπουλο σας που το έσωσες με το καΐκι σου από τους φασίστες βουλγάρους.


- Μα πως έγινες , έτσι παιδάκι μου , είπε ο γέροντας

Ο στρατοδίκης έσκυψε το κεφάλι , σε λίγο το σήκωσε και διέταξε τους φρουρούς της φυλακής να αφήσουν όλη την οικογένεια ελεύθερη.

Όταν έφτασαν στο σπίτι τους κάτω στην πόλη του Βόλου , η χαρά ήταν ανείπωτη. Είχαν πολλούς λόγους να δοξολογούν τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ και τον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΝΔΡΕΑ, τον προστάτη και βοηθό τους.

Ήρθε η ειρήνη τελικά, όλα αυτά ήταν πλέον αναμνήσεις και εμπειρίες στο ψηφιδωτό - κάδρο της γενικότερης νεότερης ιστορίας της πατρίδος μας, που το συνέθεταν δεκάδες άλλα τέτοια ανθρώπινα βιώματα.

Οι παλαιοί έφυγαν και οι νέοι κάτοχοι της εικόνας αυτής είχαν λάβει σαν παρακαταθήκη από τους πρώτους να ανάβουν πάντα κανδήλι έμπροσθεν του ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ.

Τα χρόνια περνούσαν, συμπληρωνόταν δεκαετίες και οι μνήμες ξεθώριαζαν. Κάποιοι μετά βίας συγκρατούσαν τα σπαράγματα αυτής της ιστορίας και φυσικά την αιτία της ύπαρξης αυτής της αγιογραφημένης Εικόνας  που ήταν συνδεμένη με ένα πρόσωπο του αγνοείτο στα χώματα της Μικρασιατικής γης.


Και φτάνουμε στον Οκτώβριο του 2018.


Ήταν Σάββατο προς Κυριακή και αποβραδίς είχαν θυμιατίσει την εικόνα αυτή που λες και κρότιζε , όπως μας  είπαν.


Ξημερώματα Κυριακής ένα μέλος της οικογενείας που κατέχουν  την εικόνα αυτή, όταν ξύπνησε αφηγήθηκε ένα παράδοξο ζωντανό ενύπνιο που είδε και δεν μπορούσε να το ξεχάσει.

«Σαν να βγήκε από την εικόνα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ένα παιδί»  και του είπε:


-Είμαι συγγενής σου, με βάπτισαν Ανδρέα, δεν είμαι αγνοούμενος, με κατακρεούργησαν οι τούρκοι ,είμαι μάρτυρας.


-ήρθε ο καιρός να επιστρέψετε την ΕΙΚΟΝΑ μου , πίσω στην ελεύθερη Ιωνία της Μικράς Ασίας. Εκεί σας περιμένουμε πολλοί.


-η ημερομηνία πίσω από το εικόνισμα δεν δείχνει την ημέρα που έγινε η εικόνα, αλλά πότε με συνέλαβαν οι τούρκοι.Μετά την μαρτυρία αυτή όλοι προσπάθησαν να δέσουν ότι ιστορία είχαν μάθει από τους παλαιότερους για την εικόνα αυτή του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.


Και διαπίστωσαν ιστορικά, ότι η ξεθωριασμένη ημερομηνία πίσω από το εικόνισμα συνέπιπτε με την έναρξη του πρώτου διωγμού του 1914 στα παραθαλάσσια χωριά της Ιωνικής γης.

Όταν και οι εικόνες που έφεραν οι Μικρασιάτες βοούν «ήρθε ο καιρός να επιστρέψουμε πίσω», αυτό σημαίνει κάτι για εμάς.


Μας περιμένουν στην Μικρά Ασία πολλά ΑΓΙΑ ΣΩΜΑΤΑ που θα μας βοηθήσουν, έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.
Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Θέλουν να μας ¨κατασφάξουν¨ σαν τον ΑΓΙΟ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟ που εορτάζει σήμερα; τι δεν καταλαβαίνεις ακόμα;Στο εκκλησάκι  της ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΣ μέσα στον Ερυθρό Σταυρό στην Αθήνα επί  πολλά χρόνια λειτουργούσε ο δίδυμος κατά σάρκα αδελφός του ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΥ του νεομάρτυρα των ΑΓΙΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΩΝ στην ΑΓΙΑ ΓΗ του εκ Κύπρου.
Σήμερα το πρωί ένας παππούλης ( λαϊκός) που γνώριζε τον αδελφό του ΑΓΙΟΥ,  έξω στο προαύλιο του ναΐσκου   έλεγε σε κάποιον :
 -« Θέλουν να μας ¨κατασφάξουν¨ σαν τον ΑΓΙΟ  ΦΙΛΟΥΜΕΝΟ που εορτάζει σήμερα;    τι δεν καταλαβαίνεις ακόμα;»
Ο άλλος διαμαρτυρόταν και του απαντούσε , να μην φοβίζει τον κόσμο με αυτά που λέει.
Αλλά ο παππούς απτόητος δεν καταλάβαινε τίποτε.
-« δεκάδες χρόνια δεν μας κατακρεουργούν πνευματικά;»
-« τα τελευταία δέκα χρόνια δεν μας κατακρεουργούν οικονομικά;»
-« Με κακία δεν κατακρεουργούν την νεολαία μας με τα ναρκωτικά , τα τροχαία ατυχήματα , τις διεστραμμένες μόδες της σάρκας;»
-«τι δεν καταλαβαίνεις ακόμα;»
- « Η ΕΛΛΑΔΑ φυλάει τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ σε όλο τον πλανήτη αλλά και η ίδια είναι  ένα μεγάλο ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ»
- « για αυτό και της έστησαν καρτέρι για να ¨την σφάξουν στο πόδι¨ όπως έστησαν καρτέρι τον ΑΓΙΟ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟ στο Φρέαρ του Ιακώβ για να την ξεκάνουν , άλλα δεν θα μπορέσουν γιατί τα αίματα των μαρτύρων της βοούν και ευωδιάζουν , γιατί είναι ζωντανά»
Ο συνομιλητής είχε καταπιεί την γλώσσα του και έκανε ότι έφευγε , δείχνοντας την δυσαρέσκεια του ..
Ο παππούς συνέχιζε να του τα λέει από πίσω για μια φορά ακόμα ..
 ( σημείωση Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα : πλέον τέτοιες συζητήσεις ακούς παντού , η κοινωνία έχει μεγάλη αγωνία για το σήμερα και το αμέσως αύριο πως θα ξημερώσει, βλέπουν ότι τι δεν υπάρχουν χειροπιαστές λύσεις αλλά ευχολόγια , κάτι που προκαλεί τον ευαίσθητο ψυχισμό του Έλληνα  που είναι ήδη καταταλαιπωρημένος όλα τα προηγούμενα χρόνια)   

ΓΈΡΟΝΤΑΣ : « απαγγείλατε ΚΑΤΑΒΑΣΙΕΣ για να ΑΝΕΒΕΤΕ επί των επάλξεων. Η μάχη ήδη άρχισε.»


Μεγάλυνον ψυχή μου, την Τιμιωτέραν, και ενδοξοτέραν, των άνω στρατευμάτων.
Μυστήριον ξένον, ορώ και παράδοξον• ουρανόν το σπήλαιον• θρόνον, χερουβικόν την Παρθένον• την φάτνην χωρίον, εν ω ανεκλίθη ο αχώρητος, Χριστός ο Θεός• ον ανυμνούντες μεγαλύνομεν.
Στέργειν μεν ημάς, ως ακίνδυνον φόβω,
Ράον σιωπήν• τω πόθω δε Παρθένε,
Ύμνους υφαίνειν, συντόνως τεθηγμένους,
Εργώδές εστιν• αλλά και Μήτηρ σθένος,
Όση πέφυκεν, η προαίρεσις δίδου.

Ράβδος εκ της ρίζης Ιεσσαί, και άνθος εξ αυτής, Χριστέ, εκ της Παρθένου ανεβλάστησας, εξ όρους ο αινετός, κατασκίου δασέος• ήλθες σαρκωθείς εξ απειράνδρου, ο άυλος και Θεός. Δόξα τη δυνάμει Σου Κύριε.
Γένους βροτείου, την ανάπλασιν πάλαι,
Άδων προφήτης, Αββακούμ προμηνύει,
Ιδείν αφράστως, αξιωθείς τον τύπον•
Νέον βρέφος γαρ, εξ όρους της Παρθένου,
Εξήλθε λαών, εις ανάπλασιν Λόγος.

« Τώρα που θα φαίνεται να χάνετε η γη κάτω από τα πόδια μας , η ΠΑΝΑΓΙΑ θα μας θεμελιώσει καλύτερα σε αυτό το μέρος που το αγάπησε περισσότερο από όλα τα άλλα» συμπλήρωσε ο Γέροντας

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ; ΧΘΕΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΑΟΖ;
Στην Βόρεια Κρήτη επαγρυπνούν με προσομοιώσεις για έκτακτα γεωλογικά φαινόμενα ( βλ. πρόσφατος σεισμός 6,1Ρίχτερ) , ενώ  στην Νότια Κρήτη γίνονται άλλου είδους προσομοιώσεις;
Δεκαετία του  70 με 80 ένας παράξενος Γέροντας έλεγε διάφορα παράδοξα,  άντε να τον πίστευες τότε;

« Και εδώ στην Κρήτη θα έλθουν οι Τούρκοι. Λένε πως η Κρήτη είναι δική τους, πατρογονική. Θα ξεμπαρκάρουν οι Τούρκοι από το νότιο μέρος της Κρήτης, από τα Πρεβελιώτικα (Μοναστήρι Πρέβελη) και από το Μαριδάκι, από το χωριό Χόνδρος, κοντά στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου.
Οι Τούρκοι θα κάνουν ένα πέρασμα και από τα μέρη που θα περνούν θα κάνουν γενική σφαγή και καταστροφή.
Στην Επαρχία Μεραμβέλλου Λασιθίου, θα γίνει μεγάλο μακελειό και καταστροφή. Το βογγητό και το κλάμα των ανθρώπων θα ακούεται από την Βουβάλα, βουνό στις Μελάμπες Ρεθύμνου.

Εις το τέλος της περιπέτειας αυτής, οι Τούρκοι θα νικηθούν και καταστραφούν οριστικά. Θα οπισθοχωρούν άτακτα και θα τους καταδιώκουν ακόμα και γυναίκες με τις ρόκες, με ασήμαντα δηλαδή μέσα. Βέβαια θα υπάρχει Ελληνικός Στρατός εις την Κρήτη, αλλά δεν θα γίνει αντιληπτό σε ποιο σημείο θα ξεμπαρκάρουν οι Τούρκοι.
Στο σημείο αυτό θα έχει πέσει και ομίχλη, κατά παραχώρηση Θεού, ακριβώς δια να αποβιβαστούν ανενόχλητοι και να μας τιμωρήσουν για τα αμαρτήματά μας.
Οι Τούρκοι είναι έτοιμοι, ακονίζουν τα μαχαίρια
Η Κρήτη θα βουλιάξει όχι από βόμβες , αλλά από τις αμαρτίες μας.»  Μοναχός Γεννάδιος (1880-1983)

ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ
« Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας - άσχετο αν επιχειρείται «κουκούλωμα» του όλου θέματος και απόκρυψή του - η κατάρρευση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της χώρας, όταν δεκατρείς πρόσφυγες -  μετανάστες όλοι άνδρες, προερχόμενοι από την Αίγυπτο (άλλες πηγές αναφέρουν την Λιβύη), έπλευσαν μια απόσταση 450 χλμ. με μία επτάμετρη βάρκα και δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους, πριν φτάσουν στην Κρήτη!
Οι πρόσφυγες - μετανάστες, χωρίς καμία ενόχληση και χωρίς ουδείς να τους ενοχλήσει έφτασαν στην περιοχή του Λέντα και πιο συγκεκριμένα στην παραλία «Πετράκι» ( ΒΛ. 12 χιλιόμετρα από Καλούς Λιμένες του Γέροντα Γενναδίου ) αποβιβάστηκαν και ουδείς τους αντιλήφθηκε!
Για να γίνει αντιληπτό το σκηνικό αρκεί να αναφέρουμε ότι η περιοχή μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου-Λιβύης, επιτηρείται συνεχώς (τουλάχιστον θεωρητικά) γιατί εκτός από τα προβλήματα εθνικής ασφάλειας, υπάρχουν και προβλήματα δημόσιας ασφάλειας, λαθρεμπορίου, ναρκωτικών κλπ.»   Γεράσιμος Χουντάλας 24/11/2019 - 11:39
ΝΑΙ αλλά αυτοί οι δυστυχείς δεν ήταν τούρκοι, αλλά άλλης Εθνικότητας πρόσφυγες.
Η τουρκία προς το παρόν χρησιμοποιεί το ανθρώπινο δράμα των  εξαθλιωμένων προσφύγων για να χρονομετρήσει αντιδράσεις της Ελληνικής πλευράς.
Και εδώ τίθενται πολλά ερωτηματικά.
Μήπως το γεγονός ήταν τυχαίο;
Μήπως  κατέβασαν την βάρκα  από κάποιο πλοίο ανοικτά  του Κρητικού πελάγους; Διότι ήταν πολύ ριψοκίνδυνο ή ακατόρθωτο να διασχίσει τέτοια απόσταση;
Μήπως η απόβαση αυτή έμοιαζε με προσομοίωση κάποιων άλλων που ήθελαν να μετρήσουν χρόνους και αντιδράσεις  μέσω των προσφύγων-  μεταναστών δίχως να το γνωρίζουν οι ίδιοι ;
Μήπως έχει σχέση με αυτά που υπογράφηκαν μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης μετά από 4 μέρες ;
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΕΡΕΣ
Η Τουρκία υπέγραψε Συμφωνία Στρατιωτικής Συνεργασίας με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ
28/11/2019 « Το  Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου καταδίκασε την υπογραφή  δύο μνημονίων συμφωνίας για την ασφάλεια και τη θαλάσσια συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και  της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη, στην Λιβύη.
Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών  σε ανακοίνωσή  του αναφέρει  ότι “τα μνημόνια δεν έχουν νομικό αποτέλεσμα, και δεν μπορούν να αναγνωριστούν…Εν πάση περιπτώσει, η υπογραφή δύο μνημονίων συμφωνίας στους τομείς της συνεργασίας για την ασφάλεια και των θαλάσσιων περιοχών που δηλώνονται είναι παράνομα και συνεπώς δεν δεσμεύουν και δεν επηρεάζουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα οποιωνδήποτε τρίτων και δεν έχουν καμία επίπτωση για τα δικαιώματα των γειτονικών χωρών της Μεσογείου “, αναφέρει η ανακοίνωση  του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου.»
« Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση της ελληνικής διπλωματίας ευθύς μόλις γνωστοποιήθηκε η υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης αναφορικά με θαλάσσιες ζώνες, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.
Ειδικότερα, όπως κάνουν γνωστό, ο υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις.»
Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος  Δένδιας χαρακτήρισε «τελείως αδόκιμη» κάθε συζήτηση για καθορισμό τουρκικής αποκλειστικής ζώνης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για τον απλό λόγο ότι ανάμεσά τους βρίσκεται η Κρήτη.
«Μια τέτοια προσπάθεια είναι παντελώς αγεωγράφητη, γιατί αντιβαίνει κάτι το οποίο ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι ανάμεσα στις δυο χώρες υπάρχει ο μεγάλος όγκος της Κρήτης» είπε

Τελικά ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ είπε ότι όλα θα ξεκινήσουν με τις πρεσβείες ( Ελληνική – τουρκική), μετά θα τρέξουν όλα και θα λέμε ΤΑΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.
Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, η κοινή λογική , το αίσθημα της εθνικής ασφάλειας δεν μπορεί να δοκιμαστεί άλλο, περάσαμε τις κόκκινες γραμμές , παίζουν με τον ψυχισμό της κοινωνίας που μεν επιθυμεί να δείχνει το ανθρωπιστικό πρόσωπο της, αλλά βλέπει αυτό που έρχεται και αντιλαμβάνεται ότι θα γίνει μάρτυρας άσχημων καταστάσεων σε όλα αυτά που προείπαν οι άγιοι πατέρες μας.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας