Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Έκτακτη Μυροβλησία Η ΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ ΑΝΑΒΛΥΖΟΥΝ ΜΥΡΟ – ΜΕΓΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ – ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ 24ΩΡΑ


29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Δεν ανέβλυζε  έντονα φέτος μύρο μόνο ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ στην Θεσσαλονίκη αλλά στα ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ οι προσκυνητές έγιναν μάρτυρες μεγάλης μυροβλησίας.
Όλα αυτά είναι ΣΗΜΕΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ για την ανθρωπότητα και σε σχέση με αυτά που της ετοιμάζουν οι δυνάμεις του σκότους.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΜΥΡΟΒΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ
423
5,2 χιλ. προβολές · 
Ακόμη ενα βίντεο με το θαύμα που ζήσαμε σήμερα... Η πλάκα της αποκαθήλωσης, όπου τοποθετήθηκε ο Κύριός μας αφού τον κατέβασαν απ τον Σταυρό, πλημμύρισε με μύρο! Δόξα σοι ο Θεός!
ΕΚΤΑΚΤΗ ΜΥΡΟΒΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ

244
1,4 χιλ. προβολές · 
Στο πραιτώριο, όπου φυλάκισαν τον Χριστό πριν οδηγηθεί στη Σταύρωση, βγαίνει μύρο ευωδιάζον απο τον τοίχο... (Πως να μεταφέρεις την ευωδιά και τα συναισθήματα μέσα από ένα βίντεο;)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΕΛΕΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Έχουμε το Προσφυγικό, έρχεται και το Πειρατικό . ΣΗΚΩ ΕΛΛΑΔΑ


Η φώτο δίνει την λύση πως θα πρέπει στο μέλλον να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες  με σεβασμό στον οποιοδήποτε συνάνθρωπο μας . Την επιλέξαμε αντί να διαφημίζουμε τα ογκώδη τουρκικά γεωτρύπανα και την δυστυχία των προσφυγικών ροών στο ΑΙΓΑΙΟ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 αρθρογραφούμε «Ο τελευταίος πειρασμός δεν είναι του Καζαντζάκη αλλά επί του Μητσοτάκη, αν αποφασίσει ο γείτονας να στείλει σε ένα 24ωρο 50000 πρόσφυγες;» https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/09/24-50000.html
Και αυτό το επισημάναμε εξ αιτίας του γεγονότος ότι με την ανάληψη της  νέας διακυβέρνησης της χώρας αλλάζει το μείγμα της εξωτερικής τουρκικής πολιτικής απέναντι μας και σε πολλά ανοικτά θέματα.
Ο Ερντογάν παίζει με τον ανθρώπινο πόνο των προσφύγων και τους πυρήνες των τζιχαντιστών που φαίνεται να  διακινεί μέσω αυτών.
Ήδη τα γεγονότα μας ξεπερνούν και τρέχουν από επάνω μας.
« Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Αν δεν κάνουμε κάτι οι ροές θα περάσουν από πάνω μας, όχι δίπλα μας» https://www.capital.gr/epikairotita/3390845/mix-xrusoxoidis-an-den-kanoume-kati-oi-roes-tha-perasoun-apo-pano-mas-oxi-dipla-mas?fbclid=IwAR1HZbWwPLHPLnx6KZRiST1rTIfa4XdtTaOrfoXUSplwa6w4YHLnCYNYHtM

Το τι γίνεται στην Ελληνική Επαρχία και στα νησιά μας το γνωρίζει καλά ο κοσμάκης εκεί , οι ιθύνοντες και ο Ερντογάν.
Άλλωστε οι δηλώσεις Καραμανλή από το Μακεδονικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη μόλις προχθές δείχνουν την κρισιμότητα των επικείμενων.
Σχεδόν όλοι μας και αν υπάρχουν και κάποιοι που δεν το κατάλαβαν , θα το καταλάβουν πολύ σύντομα, ότι μας έβαλαν στα μνημόνια « για να μας χορέψουν το ταψί» σε όλα τα θέματα κυρίως στα Εθνικά, παίζοντας ακόμα και με την παγκόσμια Ελληνική Ιστορία ( βλ. Μακεδονία)
Επανερχόμαστε στον πειρασμό των κρίσιμων ημερών μας που είναι συνδυασμός δυο μεθοδευμένων στρατηγικών επιλογών εκ μέρους της τουρκίας και των χορηγών της από το παρασκήνιο.
Το προσφυγικό με την μαζικότητα του και με το μη διαχειρίσιμο του  φαίνεται ότι είναι στρατηγικό εργαλείο  αποσταθεροποίησης  της Ελλάδος με προβλήματα μη ορθής αντιμετώπισης επιβίωσης των προσφύγων.

Την στιγμή που ανακοινώνονται τα παρακάτω όσο αναφορά τα ενεργειακά της Ελληνικής ΑΟΖ , το τουρκικό  γεωτρύπανο ΠΟΡΘΗΤΗΣ φαίνεται να αλλάζει ρότα.  
« Εβδομήντα φορές την ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου της χώρας μπορεί να κρύβει η Δομή Ταλώς που να σημειωθεί, ως ακτινογραφία έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το κοίτασμα Zohr που έχει βρεθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η περιγραφή έγινε από τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο που είναι ο Γιάννης Γρηγορίου διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Upstream.
Πρόκειται για μια κρατική εταιρεία που έχει ως αρμοδιότητα την έρευνα και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα» . http://www.bankingnews.gr/index.php?id=467148&fbclid=IwAR0b-cabvxX-RmAgx8ogpyKEHkIv4CxnelcWsvTsBUVq9OsDasJuQELzIzc

 « Φεύγει από την κυπριακή ΑΟΖ ο «Πορθητής», ετοιμασίες για νέα παραβίαση
Φεύγει από την κυπριακή ΑΟΖ ο «Πορθητής», ετοιμασίες για νέα παραβίασηΠέμπτη 31/10/2019 - 12:40
Η Κυπριακή Δημοκρατία, ενδεχομένως λόγω πληροφοριών για κίνηση εντός των τεμαχίων 2 ή 3 της κυπριακής ΑΟΖ, έχει δεσμεύσει μεγάλη περιοχή για πολυεθνική άσκηση
Από νωρίς το πρωϊ το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» απαγκιστρώθηκε από το σημείο της δεύτερης παράνομης γεώτρησης που πραγματοποίησε σε περιοχή δυτικά της Πάφου και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου.
Το γεωτρύπανο έβαλε πλώρη για το αγκυροβόλιο της Αττάλειας.
Ωστόσο, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα, πρέπει να αναμένεται ότι θα προετοιμαστεί για νέα παράνομη κίνηση παραβίασης της κυπριακής ΑΟΖ.
Η Κυπριακή Δημοκρατία, ενδεχομένως λόγω πληροφοριών για κίνηση εντός των τεμαχίων 2 ή 3 της κυπριακής ΑΟΖ, έχει δεσμεύσει μεγάλη περιοχή για πολυεθνική άσκηση.»

Τώρα που κλείνουν την τουρκία στην παγίδα της Συρίας οι μεγάλοι ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑ, τα πάντα είναι πιθανά για τον τούρκο και σε σχέση με την Ελληνική ΑΟΖ.
« θα πηδήξει η αλεπού και θα κάνει κουταμάρες για να πιαστεί στα δόκανα και με τα τέσσερα» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Το ΠΕΙΡΑΤΙΚΌ ρεσάλτο των τούρκων όποτε γίνει σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία που αδυνατούμε να διαχειριστούμε το ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ που μας  φόρτωσαν όλοι από την Δύση μέχρι την Ανατολή  είναι και ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ.
Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ της ΕΛΛΑΔΟΣ έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου  άνωθεν άσχετα αν κάποιοι δεν την θέλουν.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Το πράγμα πάει σερί κορδόνι. Πρώτα αναγνώρισαν το Αρμενικό και σε λίγο το Κουρδικό. Έρχονται τα υπόλοιπα με φόρα.


Μη φοβάσθε. Περάσαμε σαν έθνος τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε, και θα φοβηθούμε την θύελλα που πάει να ξεσπάσει; ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Σήμερα από τους τηλεοπτικούς δέκτες  ακούγαμε τις αγριοφωνάρες του σουλτάνου και θυμηθήκαμε τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό που έλεγε πριν ικανούς χρόνους « θα ερεθίσουν την τουρκία για να επιτεθεί στην Ελλάδα»
Να γιατί  
« Η τουρκική εθνοσυνέλευση καταδίκασε σήμερα το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ με το οποίο αναγνωρίστηκε επίσημα η γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά και το νομοσχέδιο που προτείνει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.
Το κοινοβούλιο της Τουρκίας «μετά λύπης του καταδικάζει και απορρίπτει την υιοθέτηση εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ορισμένων θέσεων για τη λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων (…) παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων μελών που έχουν σοφία και συνείδηση», ανέφερε το τουρκικό ψήφισμα.
Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και την αντιπολίτευση, δηλαδή το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), το «Καλό» (IYI) κόμμα και το Κόμμα Εθνικής Δράσης (MHP).
Αναφορικά με τις κυρώσεις, η εθνοσυνέλευση ανέφερε ότι η απειλή επιβολής τους είναι «απλώς μια προσπάθεια να εκβιαστεί» η Άγκυρα. «Η Τουρκία ουδέποτε υπέκυψε σε οποιονδήποτε εκβιασμό», τόνισε στην απόφασή της.»  https://www.militaire.gr/i-toyrkiki-ethnosyneleysi-aporriptei-tin-anagnorisi-tis-genoktonias-ton-armenion-apo-tis-ipa/

Ανήμερα του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΊΟΥ επισημάναμε « Μέχρι τα Χριστούγεννα παίζει αναγνώριση Κουρδικού και μεγάλη ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ στο Αιγαίο ώστε να αποτραπεί η πρώτη κίνηση.»


Τώρα αν τα είπαν οι ΑΓΙΟΙ μας είναι στην διακριτική ευχέρεια του καθενός να τα αξιολογήσει.

Ακολουθούν μαρτυρίες που συγκλίνουν με αυτό το θέμα:
Και όλες αυτές καταγράφηκαν πριν τριάντα χρόνια…
«Οι Ευρωπαίοι τώρα κάνουν χάρη στους Τούρκους και ανεξαρτητοποιούν τα κρατίδια όπου ζουν οι μουσουλμάνοι (Βοσνία – Ερζεγοβίνη).
Βλέπω όμως να διαλύουν την Τουρκία με ευγενικό τρόπο: Θα ξεσηκωθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι και θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι να ανεξαρτητοποιηθούν και τα έθνη αυτά.
Θα πουν τότε στην Τουρκία : «Εμείς σου κάναμε το χατίρι εκεί, πρέπει τώρα, κατά τον ίδιο τρόπο να ανεξαρτητοποιηθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι.
Έτσι «ευγενικά» θα κομματιάσουν την Τουρκία. Αποσπάσματα από το βιβλίο: «Σκεύος εκλογής» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου.
«Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι.
Στη Βοσνία θα γίνει μουσουλμανικό κράτος (εκείνη την εποχή δεν υπήρχε τέτοιο κράτος), αλλά το γεγονός αυτό θα στραφεί εναντίον τους, διότι κατά αντιστοιχία αυτού θα δημιουργηθεί αργότερα και κουρδικό κράτος μέσα στην καρδιά της». Απόσπασμα από το βιβλίο: «Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994» ΤΟΜΟΣ Α΄ 6η ΕΚΔΟΣΗ του Νικόλαου Α. Ζουρνατζόγλου,
– Όταν τον ρώτησα πότε θα γίνουν τα γεγονότα αυτά, ο Άγιος (Παϊσιος) απάντησε: «όταν οι Η.Π.Α. ανακηρύξουν την ίδρυση ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους». «Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια.
Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.
Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί.
Απόσπασμα από το βιβλίο: «Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994» ΤΟΜΟΣ Α΄ του Νικόλαου Α. Ζουρνατζόγλου, Επισμηναγός Ε.Α.

Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί και πράγματι τι συμβαίνει σήμερα.

« Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
“Μην εκπλαγείτε αν ο Τραμπ αναγνωρίσει το Κουρδιστάν”.
Η δήλωση αυτή ανήκει στον δημοσιογράφο Mike Evans και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Jerusalem Post.
O Evans υποστηρίζει ότι όσοι κατηγορούν τον Αμερικανό Πρόεδρο για προδοσία των Κούρδων δεν τον ξέρουν καλά. Θεωρούν απαράδεκτη την στάση του να εκχωρήσει στους Τούρκους τα εδάφη που απελευθέρωσαν οι Κούρδοι. Ελάχιστοι καταλαβαίνουν στην πραγματικότητα τις σκέψεις του Προέδρου που γνωρίζει πράγματα που αγνοουν οι άλλοι. Εξετάζει τα θέματα με μια πλατιά οπτική. Δεν αναρωτήθηκε κανείς πως είναι δυνατόν ένας Πρόεδρος που τρέφει τέτοια πατριωτικά αισθήματα και είναι υπέρμαχος την ασφάλειας πήρε μια τέτοια απόφαση;
Όταν επισκέφθηκε την Ιερουσαλήμ τον υποδέχθηκα με ένα πανό, λέει ο δημοσιογράφος, το οποίο έγραφε “Τραμπ κάνε ξανά μεγάλο το Ισραήλ”. Πολλοί με ρώτησαν γιατί το έκανα , αφού ο Τραμπ δεν αναγνωρίζει καν την Ιερουσαλήμ. Τους χαμογέλασα και είπα δεν γνωρίζετε καλά τον Πρόεδρο.
Ο Evans πιστεύει ότι ο Τραμπ σχεδιάζει να αναγνωρίσει ανεξάρτητο κουρδικό κράτος για να κάνει ματ τόσο στο Ιράν όσο και την κυβέρνηση του Ιράκ. Γι αυτό έδωσε στην Τουρκία τώρα αυτά που ζητούσε.
Κατά την άποψη του η αναγνώριση του Κουρδιστάν ενδέχεται να γίνει σύντομα , γύρω στα Χριστούγεννα επειδή αρέσει στον Πρόεδρο να στέλνει εορταστικές ευχές.Λέτε να έχει δίκαιο ο Evans;» https://www.militaire.gr/quot-min-ekplageite-an-o-tramp-anagnorisei-to-koyrdistan-quot/?fbclid=IwAR0tVTmgr2TqM1YZcBYGjd-TZJIOqK3QfVP2bx47lsdfpGcIFQLJpWDGOgY

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ


Επειδή γνωρίζουμε τι έρχεται μετά , αν ρωτούσαμε σήμερα τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ , πως τα βλέπετε ΓΕΡΟΝΤΑ  τα πράγματα , θα μας απαντούσε , όπως τότε απάντησε:
«– Γέροντα, πώς τα βλέπετε τα πράγματα;
– Εσείς πώς τα βλέπετε;
– Εμείς τί να πούμε, Γέροντα; Εσείς να μας λέγατε.
– Η ησυχία που επικρατεί με ανησυχεί. Κάτι ετοιμάζεται. Δεν έχουμε καταλάβει καλά σε τί χρόνια ζούμε ούτε σκεφτόμαστε ότι θα πεθάνουμε. Δεν ξέρω τί θα γίνει, πολύ δύσκολη κατάσταση! Η τύχη του κόσμου κρέμεται από τα χέρια μερικών, αλλά ακόμη ο Θεός κρατά φρένο.»
Από το βιβλίο ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ Β΄: «Πνευματική αφύπνιση», ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ» ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Μη φοβάσθε. Περάσαμε σαν έθνος τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε, και θα φοβηθούμε την θύελλα που πάει να ξεσπάσει;
Ούτε και τώρα θα χαθούμε. Ο Θεός μας αγαπά. Ο άνθρωπος έχει μέσα του κρυμμένη δύναμη για ώρα ανάγκης. Θα είναι λίγα τα δύσκολα χρόνια. Μια μπόρα θα είναι».
Αυτά τα λόγια του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ πρέπει να σφυρηλατήσουν το ΦΡΟΝΗΜΑ και την ΠΙΣΤΗ μας σε τούτους τους καιρούς διότι είναι πέρα ως πέρα αληθινά.

Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Δεν είχε το Φως της αλλά προέβλεψε τον Α΄ και Β΄ ΠΠ και περιέγραψε την φρίκη του Γ΄ΠΠ.


Πριν ξεκινήσει ένα μεγάλο Παγκόσμιο Κακό πρώτα κτυπούν την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ.
Πριν τους πρόσφυγες ή μετανάστες λαθραία μας έφεραν τα μνημόνια και μας εξαθλίωσαν.
Σήμερα και από αύριο θα πληρώσουμε την ανεπάρκεια του πολιτικού δυναμικού της χώρας να διαχειριστεί πρωτόγνωρες καταστάσεις που εδέησαν να τις χαρακτηρίσουν όψιμα Εθνική Κρίση, την στιγμή που υπάρχει Παγκόσμια Κρίση.
Ευτυχώς που οι ΑΓΙΟΙ είναι προετοιμασμένοι για αυτά που έρχονται , μας είπε ένας παππούλης γιατί χάθηκε εκ μέρους μας  πολύτιμος χρόνος μετάνοιας και ενημέρωσης.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πως μπορεί η ανθρωπότητα να ταξιδέψει στην καρδιά του σκότους που έχει ανοίξει και περιμένει ψυχές απροετοίμαστες;
Υπάρχει το ΕΛΕΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ και στο χείλος της καταστροφής μας τραβά πίσω αλλά για να σε τραβήξει θέλει καθαρότητα νου- ψυχής – σώματος.

Οι ΑΓΙΟΙ και από εδώ στην γη ήταν και είναι προετοιμασμένοι.

 Μεγάλη ΑΓΙΑ που προέβλεψε  όλους τους ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ εύχεται σήμερα για την γενιά μας

Δεν είχε οφθαλμούς και όμως είδε όλη την κακουργία και την πανουργία των τελευταίων αιώνων της δύσμοιρης ανθρωπότητας.

Στο τέλος του κειμένου παραθέτουμε προσωπικό βίωμα με την ΟΣΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ.


Ο Αγιος Ιωάννης τής Κροστάνδης, ό μεγάλος αυτός Άγιος τής Ορθοδόξου Ρωσικής Εκκλησίας, όταν συνάντησε γιά πρώτη φορά τήν άγνωστή του τότε, 14χρονη


τυφλή Ματρώνα μέσα στόν κατάμεστο από κόσμο ναό τού Αγίου Ανδρέα, είπε γι΄ αυτήν, τά παρακάτω λόγια….


» Ελα, Ματρώνουσκα, έλα… Ιδού έρχεται ή αντικαταστάτριά μου, ό Όγδοος στύλος τής Ρωσίας »


μιλώντας προφητικά, γιά τήν ιδιαίτερη αποστολή τής Ματρώνας στόν Ρωσικό λαό καί στά μετέπειτα χρόνια τών διωγμών πού έβλεπε νά έρχονται…


2 ΜΑΙΟΥ κάθε έτους που εορτάζει  κλίνομεν το γόνυ μας σεβαστικά στην μνήμη της ΟΣΙΑΣ ΜΑΤΡΩΝΑΣ της Ρωσίδας


Η Οσία δεν ήταν μόνο ο όγδοος Στύλος της Ρωσίας αλλά υπάρχει και σαν ΣΤΥΛΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ δια τις ημέρες μας.


Ο αναστεναγμός της ΑΓΙΑΣ για την Ρωσία


« Προέβλεψε τήν Γερμανική εισβολή στήν Ρωσία, αλλά μίλησε καί γιά έναν άλλο, μετέπειτα πόλεμο, πού θά σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους, μέσα σέ μιά νύχτα…


Σέ μικρή ακόμη ηλικία προείπε τήν επανάσταση τού 1917 πού έγινε χρόνια αργότερα, λέγοντας.


» Θά ληστεύουν καί θά αφανίζουν τίς Εκκλησίες, θά αρπάζουν τά εδάφη καί θά τά μοιράζουν άπληστα μεταξύ τους, καταδιώκοντας όλους χωρίς εξαίρεση…»


« Θυμάται ή κ. Ζδάνοβα, αρχιτέκτων μηχανικός, να της λέει η ΑΓΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ


» Τήν ρωτούσα γιά τήν πορεία τής Ρωσίας μέσα στήν Επανάσταση, καί μού έλεγε,


Πρώτα θά βγάλουν τόν Στάλιν. Μετά απ΄ αυτόν οί κυβερνήτες θά εναλλάσσονται καί ό ένας θά είναι χειρότερος από τόν άλλον….Θά κατακλέψουν τήν Ρωσία…


Μετά τόν πόλεμο θά γυρίζουν » οί σύντροφοι » στό εξωτερικό, θά ιδούν καί πώς ζούνε οί ξένοι, θά διαφθαρούν καί θά σπάσουν τελικά τά μούτρα τους.


Εκείνο τόν καιρό θά εμφανισθεί ό Μιχαήλ…


( Σ.Σ. από τά παρακάτω, φαίνεται ότι μάλλον μιλάει γιά τόν Μιχαήλ Γκορμπατσώφ. Ο καιρός όμως θά τό δείξει… )


» Θά θελήσει νά βοηθήσει, όλα να τά αλλάξει, όλα νά τά ανατρέψει…


Αλλά άν ήξερε ότι θά αποτύχει καί ότι θά τόν σκοτώσουν, έ , τότε, δέν θά άρχιζε μέ κανένα τρόπο…


Θά γίνουν ταραχές, διαμάχες, σφαγές… Τό ένα κόμμα θά πολεμάει τό άλλο. Μετά θά γίνει κάποια καλυτέρευση πού όμως, θά κρατήσει λίγο καιρό.»


Από εδώ και πέρα ομιλεί η ΟΣΙΑ για τις ημέρες μας


Μιά ανάσα θά πάρετε, απ΄ όλα θά έχετε, μέχρι καί τήν Παράκληση θά μπορείτε νά κάνετε στήν Κόκκινη Πλατεία αλλά καί τά μνημόσυνα στόν σφαγιασθέντα Τσάρο…


Αλλά μετά θά γυρίσουν στήν Ρωσία οί παλαιοί…καί θά γίνει ή κατάσταση χειρότερη από ότι ήταν πρώτα…


Ώχ, πώς σάς λυπάμαι όλους! Μέχρι τούς εσχάτους καιρούς, ( γιατί από εκεί καί πέρα ), έτσι θά ζήσετε…»

 


Περιγράφει την Τρίτη Καταστροφή της ανθρωπότητας


« ….Πόλεμος, συμπλήρωσε, δέν θά ξαναγίνει ποτέ…( μέ τόν τρόπο πού μέχρι τώρα ξέρουμε…).


Χωρίς πόλεμο θά πεθάνετε όλοι. Θά πέσουν πολλά θύματα. Όλοι οί νεκροί θά ξαπλώσετε επάνω στήν γή….


Θά σάς πώ καί κάτι άλλο,


Αποβραδίς όλα θά είναι ( όρθια καί καλά ) πάνω στήν γή, καί όταν θά σηκωθείτε τό άλλο πρωϊ, όλα θά μπούν ( θά ταφούν ) μέσα στήν γή…


Χωρίς » πόλεμο » ….. ό πόλεμος ( τότε ) θά γίνεται…»


Με τυφλούς τους οφθαλμούς η ΟΣΙΑ έβλεπε την σημερινή πολεμική τεχνολογία αιχμής που θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της ανθρωπότητας.


Έβλεπε ότι η καταστροφή θα είναι τελείως ολοκληρωτική .


Ή Άννα Βιμπόρνοβα θυμάται,


« Επισκέφθηκα τήν Ματρώνα τίς μέρες τής Μεγάλης Σαρακοστής ( 1952 ), λίγο πρίν πεθάνει.


Μή φοβάσαι μού λέει, δέν θά ξαναγίνει σύντομα πόλεμος. Θά ξαπλώσουμε έτσι καί θά σηκωθούμε αλλιώς»


» Πώς αλλιώς; » τήν ρωτάω.


» Νά, – μού λέει -, θά γυρίσουμε στό «ξύλινο » …


«Μάτουσκα, τής λέω, τί σημαίνει τό «ξύλινο; «


» Ξύλινο αλέτρι, μού λέει, μέ αυτό θά δουλεύουμε τότε…»


» Καί πού θά πάνε τά τρακτέρ πού τώρα έχουμε;…»


Ώ, – λέει -, άσε τά τρακτέρ… Θά δουλεύει τότε τό αλέτρι τό ξύλινο, καί ή ζωή θά είναι καλή.


Όμως, ακόμη δέν φτάσαμε μέχρι αυτούς τούς καιρούς. Εσύ όμως δέν θά πεθάνεις μέχρι τότε καί θά τά δείς όλα αυτά…»


Η ΟΣΙΑ ψηλαφούσε την αιτία των καταστροφικών πολέμων και της απανθρωπιάς που τους χαρακτηρίζουν.


« Αυτό ήταν τό θέλημα τού Θεού. Ο λαός είναι σάν υπνωτισμένος καί μιά φοβερή δαιμονική δύναμη έχει μπεί σέ δράση. Βρίσκεται στόν αέρα, καί διεισδύει παντού.


Παλιά, ή δαιμονική αυτή δύναμη κατοικούσε στά έλη καί στά πυκνά δάση, επειδή οί άνθρωποι πήγαιναν τακτικά στήν εκκλησία, φορούσαν καί τιμούσαν τόν σταυρό. Τά σπίτια τους ήταν προστατευμένα από τίς εικόνες, τά κανδήλια πού έκαιγαν, τόν αγιασμό πού έκαναν…


Τά δαιμόνια πετούσαν μακριά καί φοβόντουσαν νά πλησιάσουν…


Σήμερα όμως, τά σπίτια αυτά αλλά καί οί ίδιοι οί άνθρωποι έχουνε γίνει κατοικητήριο δαιμόνων γιά τήν απιστία τους καί τήν απομάκρυνσή τους από τόν Χριστό.»


Αποσπάσματα από τό βιβλίο » Η Αγία Ματρώνα τής Μόσχας » orthodoksiantepithesi


Συμβουλές της ΟΣΙΑΣ για το άμεσο μέλλον μας ( δείτε το και σε σχέση με αυτά που έρχονται εδώ σε εμάς)


« Τις μέρες που γίνονταν μαζικές διαδηλώσεις, η Αγία παρακαλούσε όλους να μη βγαίνουν έξω, να κλείνουν πόρτες, παράθυρα και φεγγίτες, επειδή, όπως έλεγε, τα στίφη των δαιμόνων καταλαμβάνουν όλο το χώρο.


Με τη δύναμη του Σταυρού να σώζεστε και να αμυνόσαστε. 


Πλησιάζει πειρασμός; Πρέπει συνέχεια να προσευχόμαστε. 


Αδικοχαμένος γίνεται κανείς, όταν ζεί χωρίς προσευχή. 


Ο εχθρός κάθεται στον αριστερό μας ώμο και στο δεξιό ο Άγγελος. Έχουν και ο ένας και ο άλλος το δικό τους βιβλίο. Στο ένα γράφονται οι αμαρτίες μας, στο άλλο τα καλά μας έργα’’.


Να κάνετε το σταυρό σας πιο συχνά, είναι η κλειδαριά σας όπως η κλειδαριά της πόρτας. 


Να καταφεύγετε στη σωστική και προστατευτική δύναμη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, να σφραγίζετε με τον Τίμιο Σταυρό και τα πράγματα γύρω σας. Να έχετε μπροστά στις εικόνες αναμμένα κανδήλια.»


« θα έλθει καιρός πού θα βάλουν μπροστά σας τον ΣΤΑΥΡΟ και το ΨΩΜΙ και θα σας πούν «Διαλέξετε!»


Θα διαλέξουμε τον Σταυρό, της έλεγαν, αλλά πώς θα μπορέσουμε να ζήσουμε..;
-«Ε, θα κάνουμε προσευχή, θα πλάσουμε βώλους λίγο χωματάκι, θα προσευχηθούμε στον Θεό, θα φάμε και θα χορτάσουμε! » αποκρινόταν προφητικά η Αγία Ματρώνα, ενώ αλλού έλεγε:
“Θα πάρετε χώμα, θα κάνετε κουλουράκια, θα τα σταυρώνετε, και θα είναι σαν ψωμί!» https://iconandlight.wordpress.com/Προσωπικό βίωμα με την ΟΣΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ.


Ήταν 1η Μαιου του 2017 και μετά τον πανηγυρικό εσπερινό της ΑΓΙΑΣ στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Περισσό όπου υπάρχει τεθησαυρισμένο Ιερό Λείψανο της , βρέθηκα να ψάχνω να βρω ταξί μέσα στο σκοτάδι.


Μετά από αρκετή ώρα κάποιο ταξί βρέθηκε.


-Ά μου λέει ο ταξιτζής και εγώ ήρθα να προσκυνήσω την ΑΓΙΑ πριν λίγο.


– είναι μεγάλη ΑΓΙΑ και λύνει προβλήματα


– θα σου το πω αλλά να μην με παρεξηγήσεις.


– ξέρεις πόσο ζευγάρια χωρισμένα έσωσε η Χάρη της.


Άφησα τον ταξιτζή να μονολογεί για να καταλάβω τι ήθελε να μου πει.


Μια φορά πήρα ένα ζευγάρι που πήγαινε στην Σχολή Ευελπίδων για να βγάλει διαζύγιο.
Τους είπα να περάσουμε πρώτα από τον Ναό αυτόν και να προσκυνήσουν την ΑΓΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ.
Ήταν καλοπροαίρετοι άνθρωποι και το δέχτηκαν
Το αποτέλεσμα ήταν να γυρίσουν στο σπίτι τους κοντά στα παιδιά τους.
Από τότε όταν γνωστά μου ζευγάρια έχουν τέτοιο πρόβλημα, τους παίρνω με το ταξί μου και τους φέρνω στην ΑΓΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ.
Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο, μονοιάζουν.
Άκουγα το ηλικιωμένο ταξιτζή και θαύμαζα για την ΟΣΙΑ αλλά και για το απλό κοινωνικό έργο αυτού του ανθρώπου.


Για αυτό και φυσιογνωμικά δεν τον ξέχασα.


Ξημερώματα μετά την ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ που τελείωσε αργά γιατί διαβάστηκαν όλα τα λειτουργικά τυπικά βρέθηκα να ψάχνω σε δύσκολη ώρα ταξί. Μαζί μου είχα μια μικρή εικόνα της ΑΓΙΑΣ ΜΑΤΡΩΝΑΣ.


Έβγαλα το κινητό μου για να τηλεφωνήσω για ταξί ενώ στο άλλο χέρι κρατούσα το ΑΓΙΟ ΦΩΣ με προσοχή .


Δυο τύποι μέσα στο σκοτάδι ερχόταν εναντίον μου με άγριες διαθέσεις.


Ξαφνικά ένα ταξί άναψε τα φώτα του.


Δεν χρονοτρίβησα και το πήρα.


Ο ταξιτζή ήταν Έλληνας , μετά το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, μου λέει


– βγήκα για δουλειά αλλά πρώτα πήγα στην Ευαγγελίστρια στο Περισσό για ΑΝΑΣΤΑΣΗ και για να προσκυνήσω την ΑΓΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ που βρίσκεται εκεί και τώρα βρίσκομαι στο κέντρο των Αθηνών.


Όταν έφτασα στο προορισμό μου και άνοιξε τα φώτα για να τον πληρώσω θυμήθηκα ότι ήταν ο ταξιτζής που χρησιμοποίησα πέρσι μετά τον Εσπερινό της Οσίας Ματρώνας.


Του το υπενθύμισα και χάρηκε.


Το ρώτησα αν πιστεύει σε ΘΑΥΜΑΤΑ


Και μου είπε


Φυσικά κάθε μέρα τα ζω μέσα στο ταξί μου
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΧΙΣΜΑΤΑ – ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΕΣ ΨΥΧΕΣ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ.Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας