Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Ο Άγιος Παΐσιος εμφανίστηκε στην Πνευματική Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Σεϊδανάγιας: «Έλα Να Με Βρεις Στο Σπίτι Μου»Αδελφοί δεν είναι εύκολο να γράφεις κάτι θαυμαστό που είναι χειροπιαστό γιατί το ομολογεί η ίδια η Γερόντισσα Ακυλίνα που είναι  στο Παγκοσμίου Ορθόδοξης Ιστορικής φήμης Μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της Σεϊδανάγιας πλησίον της Δαμασκού.

Ουσιαστικά έρχεται η Γερόντισσα Ακυλίνα από την Εμπόλεμη – Αιματωβαμμένη και Μαρτυρική Συρία με τους νέους Νεομάρτυρες της εποχής μας…

( πρώτη δημοσίευση Οκτώβριος του 2017)

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Έρχεται Θεία Οικονομία στην Ελληνική Συνοριογραμμή μας στον Έβρο, στην ακριτική Αλεξανδρούπολη και στο Πανεπιστήμιο της για ιατρικούς λόγους που εκθέτει η ιδία και τότε της παρουσιάζεται κατ όναρ ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στις 7 Οκτωβρίου 2017.
ΤΗΝ παροτρύνει ο ΑΓΙΟΣ να τον βρει στο « σπίτι του» , στο γνωστό πανέμορφο εκκλησάκι της περιοχής του Μαίστρου στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης που τιμάται στην μνήμη των Αγιορειτών Πατέρων και του ιδίου.

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι οικουμενική και ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ αγκαλιάζει και την Συρία.
Είναι τόσο ζωντανός ο Άγιος που για να διευκολύνει την Γερόντισσα  Ακυλίνα στην προσπάθεια ανεύρεσης του συγκεκριμένου χώρου, της παρουσιάζει το Εκκλησάκι αυτό μέσα σε ΦΩΣ και μαζί τον άνθρωπο που το ανοικοδόμησε, τον κ. Ανέστη Μαυροκέφαλο

λέγοντας της …

Αυτό είναι σπίτι μου

Και αυτό το παιδί μου, είναι γιός μου
Θα το δεις .
Όπως ακούγεται στο βίντεο.

Η συνάντηση γίνεται και τυχεροί όσοι παραβρέθηκαν εκεί σε μοναδικές πνευματικές στιγμές που ακουμπούσε ο Ουρανός την Γη με τα θαυμάσια του .

Μικρά παιδάκια και μεγάλοι άκουγαν από την ευλογημένη αυτή Γερόντισσα που διακονεί την Ιστορική Ιερά Μονή της της ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σεϊδανάγιας που ανοικοδομήθηκε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό …

Άκουγαν στην λουλουδιασμένη απλωταριά του προαύλιου χώρου , από τα ίδια τα χείλη της Ηγουμένης Ακυλίνας τα θαυμάσια της Υπεραγίας Θεοτόκου και συγκεκριμένα το ΘΑΥΜΑ που έκανε η ΠΑΝΑΓΙΑ μας και συνετάραξε την Οικουμένη με τον κατασφαγμένο Σαουδάραβα μεγιστάνα από τον ταξιτζή – Σύριο δολοφόνο που έκρυψε τα κομμάτια του σώματος του στο πορτ – μπαγκαζ τα οποία συνέρραψε η ΘΕΟΤΟΚΟΣ και τον επανέφερε στην ζωή θαυματουργικά.

Είναι πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που περιγράφεται αυτό το ΘΑΥΜΑ όχι από κάποιον που το άκουσε αλλά από κάποιον που το έζησε σαν μάρτυρας για αυτό και έχουμε σήμερα τόσες λεπτομέρειες…

Όπως όταν οι αστυνομικοί την στιγμή που άνοιξαν το

πόρτ -μπαγκάζ στο Ταξί που έκρυψε ο δολοφόνος το κομματιασμένο θύμα του , άκουσαν την φωνή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

-κλείστο, ακόμα δεν τελείωσα ( την συρραφή )

Αδελφοί σταματάει το μυαλό και το δικό μας το χέρι να προσπαθούμε να περιγράψουμε τα ΘΑΥΜΑΣΙΑ, όπως ακούγονται και θεώνται στο βίντεο .


Σύνδεσμος Βίντεο https://youtu.be/vcBg0V-YnuI

ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ – ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ  ΤΗΣ Ι Μ ΣΕΪΔΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Ποιος νους δύναται να κατανοήσει τα θαυμαστά γεγονότα όπως εκτίθενται στο παραπάνω ζωντανό βίντεο σε μια χρονική συγκυρία που όλα τα Εθνικά μας θέματα είναι ανοικτά και τρέχουν , μάλιστα την στιγμή χρειαζόμαστε την άνωθεν βοήθεια δίχως μεμψιμοιρίες και ανθρώπινες αδυναμίες.

Στεκόμαστε σε μια θαυμαστή συγκυρία δίχως να αποσκοπούμε σε κοσμικές αγιογραφίες και διαφημίσεις αλλά σε κάτι που έχει να κάνει με την παρουσία των Αγίων μας στις Εθνικές Επάλξεις στα σύνορα μας , στην ακριτική Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα στον άνθρωπο που έφτιαξε το Ναύδριο αυτό και ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τον σύστησε κατ όναρ σε σεβάσμια Γερόντισσα  της ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σεϊδανάγιας στις 7 Οκτωβρίου του 2017 …υποδεικνύοντας την ..έλα στο σπίτι μου

Στο ίδιο άνθρωπο που τυχαίνει να ήταν πνευματικό παιδί του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ σύμφωνα με μαρτυρία του ιδίου που κυκλοφορεί από πολλών χρόνων , ό ίδιος ο ΑΓΙΟΣ του είπε αρχές δεκαετίας του 90

ΜΑΡΤΥΡΙΑ Ανέστη Μαυροκέφαλου

«Γέροντα, του λέω, «απ’ την Αλεξανδρούπολη είμαστε. Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει;»

Μου απαντά: «Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι δε θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη»

Αδελφοί μου ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ φυλάει σκοπιά στα νοητά σύνορα της Πατρίδας μας, φυλάει Θερμοπύλες και βρίσκεται ένα βήμα από το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ την Κωνσταντινούπολη, που μας ανακοίνωσε θεόπνευστα ότι θα το δούμε στις μέρες μας .

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ παρουσιάζεται στην Αλεξανδρούπολη σε Γερόντισσα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σεϊδανάγιας που προέρχεται από μια εμπόλεμη περιοχή , σημειολογία που δείχνει ότι είμαστε προ των πυλών γεωπολιτικών εξελίξεων .

Δεν μπορούμε να μην πιστέψουμε στα λεγόμενα της  Γερόντισσας Ακυλίνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σεϊδανάγιας καθότι και σε εμάς προσωπικά παρουσιάστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ λέγοντας μας

Έρχεται η ΑΝΑΣΤΑΣΗ της Ελλάδος και της Κύπρου


Σύνδεσμος βίντεο https://youtu.be/xb-kWvqBhKg

Για αυτό τον λόγο το παραπάνω κείμενο μας διακατέχεται από ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση και δέος .

Η ΕΛΛΑΔΑ μας δεν θα χαθεί , πρέπει να δώσει και άλλα θαυμαστά στην ανθρωπότητα και στον πολιτισμό.

Με Πίστη και Ελπίδα

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

" η Ελλάδα μπορεί να πει το ψωμί- ψωμάκι αλλά έχει καρδιά γεμάτη ώστε να βοηθήσει τα μικρά αδέλφια της και να λάβει ΑΡΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥΣ"(φωτο - για εκκλησία έχουν οι αδελφοί εκεί Ορθόδοξοι την δανεική γωνία μιας σοφίτας, όπως φαίνεται) 
 Διαβάζουμε το μήνυμα του πατρός Τιμοθέου που το Ιεραποστολικό έργο του  συγκίνησε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και του ενεπιστεύθει μια ακόμη ΑΠΟΣΤΟΛΗ ως Πατριαρχικού επιτρόπου τώρα  σε μια  δυσκολότερη επαρχία, όπου έδρασε και ο σαρκικός πατέρας του  κληρικός από τους πρώτους Ιεραπόστολους στην Αφρική.  Ημείς ευχόμαστε και προσευχόμαστε . Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Αγαπήτοι μου φίλοι και φίλες, ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!! Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Γκόμα. Ζητώ θερμά την στήριξή σας για το έργο της Ιεραποστολής στην αχανή αυτή Ι. Επισκοπή του Πατριαρχείου μας Αλεξανδρείας. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη, τραχιά και σκληρή περιοχή από όλες τις πλευρές, και όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία μας δεν έχει απολύτως τίποτα, μας λείπουν τα πάντα και τα πλέον στοιχειώδη. Η Παναγία μας να σας ανταμείβει και να σας ευλογεί! Υγεία να έχετε και ό τι επιθυμεί η καρδιά σας, και πάλι καλό μήνα!ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΈΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΚΟΜΑΣ
Μπορείτε να μας στείλετε την βοήθεια σας μέσω του λογαριασμού μας Τραπέζης του Κονγκό ή να σας δώσουμε κάποιο λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα.
Ο Λογαριασμός μας στο Κονγκό είναι:
Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI.
Η Διεύθυνση της Εκκλησίας: BOULEVARD DE LIBERATION 095/0/. BUNIA (οδός, αριθμός και Πόλη).
E-μαιλ: Timotheosntumba@gmail.com
Μπορείτε επίσης να επικοινωνήστε μαζί μας, να παρακολουθείτε και να βλέπετε την προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας στο Facebook με το όνομα Timotheos Ntumba.
Το Blog της Ιεραποστολής είναι: https://timotheosntumba.blogspot.com
Το Ε-μαιλ της Ι. Επισκοπής : eglisegoma@gmail.com
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ
Αρχιμ. Τιμόθεος Ntumba, Πατριαρχικός Επίτροπος Ι. Επισκοπής Γκόμας

" εγώ θα σε προφυλάξω από την ώραν του πειρασμού και της ταλαιπωρίας, που μέλλει να έλθη και να απλωθή εις όλην την οικουμένην, δια να θέση εις δοκιμασίαν αυτούς, που κατοικούν εις την γην."

 


Αποκ. 3,10         ὅτι ἐτήρησας τὸν λόγον τῆς ὑπομονῆς μου, κἀγώ σε τηρήσω ἐκ τῆς ὥρας τοῦ πειρασμοῦ τῆς μελλούσης ἔρχεσθαι ἐπὶ τῆς οἰκουμένης ὅλης, πειράσαι τοὺς κατοικοῦντας ἐπὶ τῆς γῆς.

Αποκ. 3,10                Και τούτο, διότι συ ετήρησες τον λόγον μου, που ομιλεί περί της υπομονής εις τας θλίψεις και τους διωγμούς. Και εγώ θα σε προφυλάξω από την ώραν του πειρασμού και της ταλαιπωρίας, που μέλλει να έλθη και να απλωθή εις όλην την οικουμένην, δια να θέση εις δοκιμασίαν αυτούς, που κατοικούν εις την γην.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του ΙΩΑΝΝΟΥ - Και στον επίσκοπον της Εκκλησίας, που είναι εις την Φιλαδέλφειαν, γράψε: 

Αποκ. 3,13         Ὁ ἔχων οὖς ἀκουσάτω τί τὸ Πνεῦμα λέγει ταῖς ἐκκλησίαις.

Αποκ. 3,13                 Εκείνος που έχει τα αυτιά της ψυχής του ανοικτά, ας ακούση τι λέγει το Πνεύμα το Αγιον εις τας Εκκλησίας.

" ένα χαστούκι δώσαμε στην Ρωσία - 10" με τόνο μας έδωσε αυτή"


διαβάζουμε τις επισημάνσεις από το https://www.bankingnews.gr

 η ρωσική οικονομία παρά το σοκ των κυρώσεων αποδεικνύεται ότι αντέχει  

Για να αγοράσει πετρέλαιο, η Ευρώπη πουλάει ευρώ στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας και αγοράζει ρούβλια.

Η Ευρώπη στέλνει αμέσως πίσω στη Ρωσία τα ρούβλια που έλαβε για να πληρώσει για το πετρέλαιο.
Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας συσσωρεύει ευρώ.

Με ευρώ, η Ρωσία μπορεί να αγοράσει αμερικανικά ανταλλακτικά από την Κίνα.

Το να προσφέρει ο Putin πωλήσεις πετρελαίου μόνο σε ρούβλια και να χρησιμοποιεί τον χρυσό για να στηρίξει το ρούβλι θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στο δολάριο ΗΠΑ από όλες τις παγκόσμιες κυρώσεις.

Η πραγματική δύναμη της Ρωσίας είναι ότι μπορεί να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου, πετρελαίου, λιπασμάτων και σιτηρών.
Η Ρωσία και η Ουκρανία αντιπροσωπεύουν το 30% των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού, το 17% του καλαμποκιού, το 32% του κριθαριού και το 75% του ηλιελαίου.
Η Ρωσία εξάγει επίσης περίπου το 15% των παγκόσμιων λιπασμάτων.

Το ρωσικό χρηματιστήριο +60% από τα χαμηλά και το ρούβλι ανατιμήθηκε 100% από 150 στα 82 ρούβλια ανά δολάριο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο 

ΔΝΤ: Ο κυρώσεις στη Μόσχα αποδυναμώνουν το δολάριο 

Οι άνευ προηγουμένου οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία απειλούν την κυριαρχία του δολαρίου, οδηγώντας σε ένα κατακερματισμένο διεθνές νομισματικό σύστημα, προειδοποίησε ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ.

https://warnews247.gr/oliki-rixi-h-rosia-petaxe-ektos-choras-tin-igesia-tis-ee-oi-kyroseis-gyrizoun-boumerangk-dnt-to-dolario-svinei/

" αν δεν είναι πρωτο-απριλιάτικο ψέμα μπορούμε να μιλάμε για διακοπές ρεύματος;"

 

(Ο ΓΈΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ..ΓΙΑ ΜΑΣ.!!!!) πηγή φώτο από fb Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ που βρίσκει την Ευρώπη απροετοίμαστη.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι υπέγραψε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο οι ξένοι αγοραστές πρέπει να πληρώνουν σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο από την 1η Απριλίου, σημειώνοντας ότι τα συμβόλαια θα διακοπούν εάν δεν πραγματοποιηθούν αυτές οι πληρωμές, μεταδίδει το Reuters.

" Εκτοξεύτηκαν οι τιμές μετά το τελεσίγραφο
Οι ανακοινώσεις του Πούτιν και το τελεσίγραφο που έδωσε στους Ευρωπαίους για τη μετατροπή των πληρωμών προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια, εκτόξευσε τις τιμές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, η τιμή άγγιξε τα 1.450 δολάρια
 ανά 1.000 κυβικά μέτρα στο χρηματιστήριο ICE  του Λονδίνου." ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ   https://www.protothema.gr/world/article/1228099/energeiaki-krisi-prothesmia-ligon-oron-apo-ton-poutin-stous-dutikous-gia-tis-pliromes-tou-aeriou-se-rouvlia/

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΡΟΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και ο πόλεμος στην Ουκρανία χρωματίζει με μαύρο την παγκόσμια οικονομική καθημερινότητα.

η ΝΕΑ ΤΑΞΗ πραγμάτων αναρωτιέται " πως έμπλεξα με τον Ρώσο ; "  

Όλοι αυτοί που ήθελαν να κάνουν επανεκκίνηση στις ζωές μας " θα πεινάσουν για να μάθουν" ότι είναι σκληρό να κλωτσάς με γυμνό πόδι την ίδια την Δημιουργία και τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ.

ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ  γιατί ο καθένας θα δίνει τον άλλο για να γλυτώσει από την μήνι του κόσμου.

Οι  πρώην χορτάτοι της Δύσης θα ρωτάνε  στους πεινασμένους των τρίτων χωρών " πως αντέχατε τόσο καιρό και εμείς δεν μπορούμε;" 

Οι παροικούντες θεομάχοι θα ζαλιστούν με όσα θα βλέπουν και πάλι δεν θα μετανοούν.

Είχε δίκαιο ή άδικο που έλεγε από την τελευταία δεκαετία που η αμαρτία κορυφωνόταν σε νομοθετημένη διαστροφή ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ο Αριζονίτης; 

" αυτό που θα ζήσετε δεν θα είναι ένας εφιάλτης αλλά μια καθημερινότητα που θα επιδεινώνεται συνέχεια" 

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

  


ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ - ΔΙΑΤΑΓΜΑ Πούτιν για πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια από «μη φιλικές χώρες»! Ισχύει από αύριο

 "Σε λίγες ώρες κλείνουν οι στρόφιγγες φυσικού αερίου"


Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΆΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ  ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ  

Αυτά μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ένα διάταγμα που απαιτεί από τις «μη φιλικές χώρες» να πληρώνουν για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια.

Ο νέος νόμος υπαγορεύει ότι οι «μη φιλικές χώρες» πρέπει να ανοίγουν λογαριασμούς σε ρωσικές τράπεζες και θα τεθεί σε ισχύ από αύριο  1η Απριλίου.

Οι τρέχουσες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου θα σταματήσουν εάν αγοραστές από «μη φιλικές χώρες» δεν πληρούν τους νέους όρους πληρωμής." 

πηγή https://www.militaire.gr/diatagma-poytin-gia-pliromi-toy-fysikoy-aerioy-se-royvlia-apo-mi-filikes-chores-ischyei-apo-ayrio/

"Εάν δεν πραγματοποιηθούν αυτές οι πληρωμές, θα το θεωρήσουμε ως αθέτηση εκ μέρους των αγοραστών, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες. Κανείς δεν μας πουλάει τίποτα δωρεάν, ούτε πρόκειται να κάνουμε φιλανθρωπία - δηλαδή, τα υπάρχοντα συμβόλαια θα σταματήσουν". 

Οι αγοραστές θα πρέπει να ανοίξουν ειδικούς λογαριασμούς στην κρατική Gazprombank για να επιτραπεί η ανταλλαγή ξένων νομισμάτων σε ρούβλι για τον διακανονισμό [των συναλλαγών], σύμφωνα με το διάταγμα που υπέγραψε ο Πούτιν, μεταδίδει το Bloomberg.https://www.capital.gr/diethni/3624947/poutin-apo-tin-paraskeui-oi-pliromes-sto-fusiko-aerio-tha-prepei-na-einai-se-roublia

ΤΙ ΕΡΡΙΞΕ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ

" Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις σε εγκαταστάσεις της ρωσικής Gazprom στην Γερμανία, βάσει υποψιών για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού με στόχο την αύξηση των τιμών, έγινε σήμερα γνωστό από ευρωπαϊκές πηγές." 


ο Απρίλιος του ΠΑΣΧΑ μπαίνει με ρωσική επιστράτευση - " το ΠΡΩΤΟ ΠΑΣΧΑ θα είναι του αίματος" ( όσιος Γέροντας Ιωνάς της Οδησσού)

 Τι πληροφορίες έρχονται η μια μετά την άλλη- δεν διαβάζουμε πλέον τις προφητείες, αλλά τις ζούμε. 
 

"Αποφασίζεται η κλήση σε στρατιωτική θητεία 134.500 Ρώσων πολιτών ηλικίας 18 έως 27 ετών, οι οποίοι δεν ανήκουν στην εφεδρεία και υπόκεινται σε πρόσκληση για στρατιωτική θητεία σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο αριθ. 53-FZ της 28ης Μαρτίου 1998 "Περί στρατιωτικής υποχρέωσης και στρατιωτικής θητείας" από την 1η Απριλίου έως τις 15 Απριλίου 2022", αναφέρεται στο σχετικό διάταγμα σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Το διάταγμα δίνει επίσης εντολή να πραγματοποιηθεί "η απόλυση από τη στρατιωτική θητεία των στρατιωτών, των ναυτικών, των λοχιών και των υπαξιωματικών των οποίων η θητεία έχει λήξει".

Το παρόν διάταγμα τίθεται σε ισχύ από την ημερομηνία της επίσημης δημοσίευσής του, 31 Μαρτίου, τονίζεται στο δημοσίευμα." https://www.capital.gr/diethni/3624857/i-rosia-epistrateuei-134-500-atoma-alla-leei-oti-den-tha-staloun-stin-oukrania

" Ρωσία-δημοσκόπηση: Στο 83% η δημοτικότητα του Πούτιν" 

" Ντράγκι: Ο Πούτιν μου είπε ότι δεν είναι ακόμη κατάλληλες οι συνθήκες για κατάπαυση του πυρός"

" Απρίλιο προκηρύχτηκε δημοψήφισμα στην Οσετία για να ενσωματωθεί στην Ρωσία και έτσι ξανα πυροδοτείτε ο Καύκασος και η Γεωργία" 

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙ ΠΛΕΌΝ ΣΤΡΑΤΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ 

Δεν έχουν τέλος οι στρατηγικοί ελιγμοί της Ρωσίας που προκαλούν αντίστοιχους της Δύσης.
Αλλά και η παγκόσμια οικονομία φαίνεται πλέον να μην  σώζεται με τα  " χάπια"  των Κεντρικών Τραπεζών  Δύσης και Ανατολής.
Απλώς δεν θέλουν να το πιστέψουν οι ολιγάρχες , οι πολυεθνικές και οι κλειδοκράτορες του αιώνος του απατεώνος τούτου - the game is over- ανέλαβε ο Ουρανός γιατί πρέπει να γίνει πόλεμος για την Απιστία, την Ασέβεια και την Αμαρτία ( ότι δηλ. είπε ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ο Ρώσος στον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη) 
ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ  ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ  ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ. 

  ¨το ΠΡΩΤΟ ΠΑΣΧΑ θα είναι του αίματος, το ΔΕΥΤΕΡΟ της πείνας και το ΤΡΙΤΟ της νίκης"  
(2012 όσιος Γέροντας Ιωνάς της Οδησσού)

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςΤετάρτη 30 Μαρτίου 2022

ΑΛΛΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΟΙΓΕΙ - ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ - ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

 

“Ανακοινώνω δημοψήφισμα ένωσης με την Ρωσία”

Ο ηγέτης της Νότιας Οσετίας, της Δημοκρατίας του Καυκάσου που έχει ντε φάκτο αποσχισθεί από τη Γεωργία, ανακοίνωσε δημοψήφισμα ένωσης της περιοχής αυτής με τη Ρωσία. ΠΗΓΗ https://warnews247.gr/erchetai-neos-polemos-astrapi-

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ 

Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ “Νὰ λέτε τὴν εὐχή: «Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησον με». Σὰν Μεταλαβιὰ εἶναι, γιατί παίρνετε τὴν δύναμη τοῦ ὀνόματος τοῦ Χριστοῦ! Νὰ ’στε μόνο καθαροί. Νὰ ἐξομολογεῖσθε καὶ ἔπειτα νὰ τὴν λέτε. Τότε ὀχυρώνεσθε, ἁγιάζετε.” ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΓΑΛΑΚΤΙΑ

 

πηγή από fb   

Θηβαίος Πολίτης

από τότε έφτιαχναν την ιστορία στα μέτρα τους και ξεχνούσαν ήρωες - ΣΗΜΕΡΑ η ΤΙΜΗ τους

 Γιατί τον παρέλειψαν οι ιστορικοί

Παιδιά μ’ μας λείπει ο Κότσικας μας λείπει ο Αρχηγός μας

…λέει η τελευταία στροφή του “τραγουδιού των Μεσολογγιτών”, που αναφέρεται στην καταμέτρηση των επιζώντων της τραγικής Εξόδου.

Ο λόγος για τον Αθανάσιο Ραζηκότσικα. Για τους Μεσολογγίτες, ο 28χρονος αγωνιστής που έπεσε ηρωικά, δεν ήταν απλώς ένας στρατιωτικός διοικητής στον οποίον όφειλαν να υπακούν γιατί έτσι τους υπέδειξε η επαναστατική κυβέρνηση.

Οι ίδιοι διέκριναν στο πρόσωπό του την ρωμιοσύνη, την σιγουριά και την αποφασιστικότητα ενός ηγέτη. Γι’ αυτό και τον ανακήρυξαν αρχηγό των «εντόπιων αρμάτων» πολύ πριν οι προσωρινές αρχές και οι υπόλοιποι Έλληνες οπλαρχηγοί του αναγνωρίσουν αξιώματα.

Είναι γνωστό ότι ο Μαυροκορδάτος ως διοικητής της Δυτικής Ελλάδας επιθυμούσε τον παραγκωνισμό του. Ο Ραζικότσικας ανέλαβε την αρχηγία ύστερα από εκλογή πάνω στις ντάπιες και οι πρόκριτοι τον όρισαν «Αρχηγό των Εντόπιων Αρμάτων».

Ο Αθανάσιος Ραζηκότσικας είναι η μόνη περίπτωση Δημοκρατικά εκλεγμένου στρατιωτικού διοικητή (σε ηλικία 24 ετών) και όχι διορισμένου από την επαναστατική κυβέρνηση. Τον τίτλο αυτό τον διατήρησε και τον τίμησε ως το τέλος της ζωής του.

Ποιος ήταν ο Ραζηκότσικας

Γεννημένος στο Μεσολόγγι το 1798, ο Αθανάσιος ήταν γόνος των Ραζήδων, αρχοντικής οικογένειας από την Κεφαλλονιά που είχε εγκατασταθεί στην πόλη στις αρχές του 17ου αιώνα. Η προσθήκη Κότσικας στο επώνυμο έγινε προς τιμήν της καταγωγής του από την πλευρά της μητέρας του -το γένος Κότσικα.

Ο Αθανάσιος ανδρώθηκε κατά τα προεπαναστατικά χρόνια, την εποχή δηλαδή που ο αναβρασμός του εθνικού ξεσηκωμού ήταν εντονότερος από ποτέ. Πήγε σχολείο και πρόφτασε να αποφοιτήσει από την Παλαμαϊκή Σχολή (Μεσολογγιάδα), σε μια εποχή που η μόρφωση ήταν πολυτέλεια. Η πολυτέλεια αυτή στο μέλλον θα μεταφραζόταν σε δεινές ρητορικές και διαπραγματευτικές ικανότητες.

Δεν είναι τυχαίο που ένα από τα χαρίσματα που αποδίδονται στον Ραζηκότσικα είναι η σπάνια ευγλωττία του. Τα υπόλοιπα ήταν η ανδρεία, η μεθοδικότητα και η στρατηγική του σκέψη. Χαρακτηριστικά δηλαδή, που συνιστούν έναν ιδανικό ηγέτη.

Όταν ξέσπασε η επανάσταση, ο 23χρονος Αθανάσιος πρωτοστάτησε με άλλους προκρίτους της πόλης στην ύψωση της επαναστατικής σημαίας στο Μεσολόγγι. Λίγο αργότερα, ομόφωνα οι ένοπλοι συμπατριώτες του τον όρισαν αρχηγό τους.

Ο νεαρός αγωνιστής δεν άργησε να δικαιώσει την εμπιστοσύνη τους.

Αποδεικνύοντας πως εκτός των προαναφερθέντων προτερημάτων, δεν του έλειπαν η αντίληψη και οξυδέρκεια, εγκατέστησε φρουρές ναυτικών και ψαράδων που γνώριζαν τα περάσματα της λιμνοθάλασσας, σε νησίδες όπως την Κλείσοβα, τον Προκοπάνιστο και κυρίως το Βασιλάδι.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1821, επιμελήθηκε της κατασκευής τοιχίου και της τοποθέτησης έξι τουλάχιστον κανονιών. Τα νησάκια αυτά, έλεγχαν τους φυσικούς διαύλους των ρηχών νερών, μέσω των οποίων επικοινωνούσαν με την ανοιχτή θάλασσα.

Παράλληλα, σχεδίαζε μία απροσπέλαστη οχύρωση για το Μεσολόγγι. Ο ίδιος μάλιστα ανέλαβε την επίβλεψη, τον συντονισμό, αλλά και μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης του έργου. Οι κάτοικοι επίσης συνέβαλαν με εράνους και εθελοντική εργασία.

Η διαφωνία με τον Μαυροκορδάτο για την Μάχη του Πέτα

Ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους το όνομα του Αθανασίου Ραζηκότσικα παρέμεινε στην αφάνεια, ήταν η αντιδικία του με τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο. Ξεκίνησε ως μία άτυπη αντιπαλότητα τον Μάιο του 1822, όταν ο Ραζηκότσικας αρνήθηκε να ενισχύσει την εκστρατεία που είχε σχεδιάσει ο Μαυροκορδάτος στην Ήπειρο προς ενίσχυση των Σουλιωτών που δέχονταν σφοδρές επιθέσεις από δυνάμεις του Κιουταχή.

Ο Έλληνας πολιτικός υποστήριζε ότι το κλειδί για να κρατήσουν τη Δυτική Στερεά -προπύργιο της Πελοποννήσου- ήταν η Ήπειρος. Ο Μεσολογγίτης στρατηγός, πίστευε ότι ήταν το Μεσολόγγι. Εκτός αυτού όμως, εκτιμούσε ακόμα ότι η απουσία των στρατευμάτων από την πόλη, θα συνιστούσε ιδανική ευκαιρία για τους Τούρκους να εισβάλουν.

Έτσι, αποφάσισε να στείλει μόλις 50 άντρες υπό τον αδελφό του Γιαννάκη Ραζηκότσικα και τον Σπύρο Πεταλούδη, πολεμοφόδια και το γενναίο ποσό των 3.000 γροσιών.

Το γεγονός αυτό εξόργισε τον Μαυροκορδάτο, που σχεδίαζε να ηγηθεί ο ίδιος την Μάχη του Πέτα. Σε επιστολή του μάλιστα, χαρακτήρισε το σχέδιο της οχύρωσης του Μεσολογγίου «μωρόν και ανόητον» και τους πολίτες που υπάκουσαν τον Ραζηκότσικα, «ξευτελισμένον κόσμον».

Εν τέλει, η απόφασή του αποδείχθηκε ορθή. Οι ελληνικές δυνάμεις υπό τον Μαυροκορδάτο καταστράφηκαν στο Πέτα και οι Τούρκοι πάνοπλοι, με αιγυπτιακές και αλγερινές ενισχύσεις εκ θαλάσσης επιτέθηκαν στο Βασιλάδι. Εκεί, το έμπειρο σώμα μαχητών που είχε οργανώσει ο Ραζηκότσικας κατάφερε να αποκρούσει τις σφοδρές επιθέσεις.

Η στρατηγική δεινότητα του Μεσολογγίτη αποδείχθηκε ακράδαντα λίγους μήνες αργότερα, κατά την πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου από τον Ομέρ Βρυώνη. Αριθμητικά, οι Έλληνες ήταν καταδικασμένοι.

Ο Ραζηκότσικας επιτηδευμένα καθυστέρησε τους Τούρκους με πολυήμερες διαπραγματεύσεις. Είχε πληροφορηθεί για το σχέδιο που υπήρχε εκ των έσω, να παραδοθεί η πόλη, και ήταν αποφασισμένος να το αποτρέψει.

Μόλις έφτασαν οι ενισχύσεις τριών χιλιάδων οπλοφόρων, ο Ραζηκότσικας έδωσε εντολή στα γυναικόπαιδα να πάνε στις κοντινότερες στην οχύρωση εκκλησίες, να χτυπήσουν τις καμπάνες και να ψάλουν όσο πιο δυνατά μπορούσαν.

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.508.0_el.html#goog_2056006842The Beautiful LuxembourgCopy video urlPlay / PauseMute / UnmuteReport a problemLanguageMox PlayerADVERTISEMENT

Έτσι οι Τούρκοι πείστηκαν πως οι πολιορκημένοι γιόρταζαν. Χρησιμοποίησαν την τακτική του αιφνιδιασμού και οι Έλληνες, που ήταν προετοιμασμένοι, μπόρεσαν να τους αποκρούσουν επιτυχώς.

Στην πολύτομη “Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως”, βιβλίο αναφοράς για την περίοδο του ’21, το όνομα του Αθανασίου Ραζηκότσικα παραλείπεται. Τόσο στον θρίαμβο στο Βασιλάδι, όσο και στην απόκρουση του Ομέρ Βρυώνη, ο “μαυροκορδατικός” ιστοριογράφος, Σπυρίδων Τρικούπης, που αργότερα παντρεύτηκε και την αδερφή του Έλληνα πολιτικού, δεν κατονόμασε τον ηγέτη των Μεσολογγιτών.

Παραγκωνισμένος ηγέτης

Τα επόμενα δύο χρόνια, ο Αθανάσιος Ραζηκότσικας συνέχισε να ενισχύει τη γραμμή άμυνας της πόλης και να υπερασπίζεται τους Μεσολογγίτες στις κόντρες που συχνά ξεσπούσαν με τους Σουλιώτες πολεμιστές που είχαν εγκατασταθεί στο Μεσολόγγι.

Το 1824 συμμετείχε στην πανηγυρική υποδοχή του Λόρδου Βύρωνα. Εικάζεται ότι είναι ο φουστανελοφόρος δίπλα στον φραγκοφορεμένο Μαυροκορδάτο στον διάσημο πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη. Στις 17 Μαρτίου συνυπέγραψε με άλλους προκρίτους της πόλης την ανακήρυξη του ποιητή ως «Ευεργέτου και πολίτου του Μεσολογγίου».

Τον Απρίλιο του 1825, ξεκίνησε  η τελευταία μεγάλη πολιορκία του Μεσολογγίου.

Αψηφώντας τον κίνδυνο και δεδομένου ότι λόγω κύρους θα μπορούσε να είχε μείνει πίσω και ασφαλής, ο Ραζηκότσικας έδωσε το παρόν στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Επικεφαλής 422 μαχητών, ανέλαβε μαζί με το σώμα του Ανδρέα Ίσκου, την άμυνα της νευραλγικής Μεγάλης Ντάπιας συμμετέχοντας σε τρομερές μάχες. Πήρε μέρος στις εφορμήσεις εκτός των τειχών, επιδεικνύοντας «τεράστιον  ανδρείαν» αν και άπειρος στον πόλεμον, όπως γράφει ο Κουτσονίκας.

Αφού η αποστολή κρίθηκε επιτυχής, το σώμα του Ραζηκότσικα κλήθηκε  να υπερασπιστεί την Ντάπια του «Φραγκλίνου» ή «Τερίμπιλε», μαζί με αυτό του Κίτσου Τζαβέλα τον Αύγουστο του 1825. Ακολούθησαν αιματηρές και φονικότατες μάχες, ώσπου τελικά αποκρούστηκαν οι πολιορκητές που είχαν πατήσει την ντάπια.

Ενδεικτικό του πόσο παραγκωνισμένος ήταν από την κεντρική διοίκηση, είναι το γεγονός ότι μέχρι τότε, δεν του είχε χορηγηθεί δίπλωμα στρατηγίας και δικαίωμα στρατολογίας. Στις 17 Αυγούστου, 13 επιφανείς μη Μεσολογγίτες οπλαρχηγοί, μεταξύ των οποίων ο Ίσκος, ο Βλαχόπουλος, ο Μπότσαρης, ο Τζαβέλας κι ο Στουρνάρης, ζήτησαν με επιστολή να του αποδοθούν αυτά που του έπρεπαν. Ακολούθησαν στις 25 του ίδιου μήνα, οι συμπατριώτες του με νέα επιστολή.

Ενώ μαίνονταν φονικότατες μάχες στις οποίες πρωταγωνιστούσε ο Ραζηκότσικας, έχοντας μετατραπεί από πρόκριτο σε αγωνιζόμενο υπερασπιστή της πόλης του, έγινε γνωστό πως ο Σπυρίδων Τρικούπης προωθούσε  άλλον οπλαρχηγό για στρατηγό στο Μεσολόγγι. Τότε, έγινε κάτι το σπάνιο στη στρατιωτική ιστορία των Ελλήνων. Επάνω στην Ντάπια του Φραγκλίνου, 140 Μεσολογγίτες οπλοφόροι, δήλωσαν γραπτώς πως είχαν επιλέξει στρατηγό τον Αθανάσιο Ραζηκότσικα και αυτόν μόνο θα υπάκουαν.

Έξοδος του Μεσολογγίου

Στα τέλη του 1825 κατέφθασε στο Μεσολόγγι ο Ιμπραήμ Πασάς και στις αρχές του Γενάρη έστειλε προτάσεις συνθηκολόγησης. Ο αναβαθμισμένος πια Ραζηκότσικας απάντησε αρνητικά. Ο κλοιός όμως έσφιγγε. Από ατυχές γεγονός, έπεσε το Βασιλάδι. Ακολούθησε ο Ντολμάς ενώ το Αιτωλικό συνθηκολόγησε.

Οι προτάσεις παράδοσης ήταν συνεχείς και ολένα πιο δελεαστικές. Η φρουρά όμως ήταν αποφασισμένη να μην κάνει πίσω:

Απορούμεν πώς ετολμήσατε να ζητήσετε οκτώ χιλιάδες άρματα, τα οποία αχνίζουν από το αίμα σας και να σας τα δώσωμεν με τα χέρια μας

Η πείνα και η απουσία ενισχύσεων όμως, δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους πολιορκημένους. Η Έξοδος ήταν μονόδρομος. Μετά από πολλές συσκέψεις, πάρθηκε η τελική απόφαση και ξεκίνησε η κατασκευή των τεσσάρων γεφυριών που θα χρησιμοποιούσαν οι Εξοδίτες. Ο Αθανάσιος Ραζηκότσικας έδρασε για ακόμη μια φορά ως γνήσιος ηγέτης, μπαίνοντας μπροστά τόσο στις αποφάσεις, όσο και στην κρίσιμη ώρα.

Κατά την πολύμηνη πολιορκία, είχε κατασπαταλήσει όλη του την περιουσία για προμήθειες τροφίμων που μοίραζε στους πεινασμένους συμπολίτες του. Σύμφωνα με τις ιστορικές καταγραφές, φαίνεται ότι στις 28 Φεβρουαρίου του 1826 κατόρθωσε να εφοδιάσει τη Φρουρά με 13.850 οκάδες καλαμπόκι και 630 οκάδες σιτάρι, ενώ στις 12 Μαρτίου 1826 με 7.000 οκάδες αλεύρι.

Το βράδυ του Σαββάτου του Λαζάρου, 10 Απριλίου 1826, έδωσε το σύνθημα: «Επάνω τους Πάρτε τους…», και “χίμηξε” πρώτος. Έτσι, ήταν κι από τους πρώτους που έπεσαν. Σκοτώθηκε μαχόμενος, προσπαθώντας να διανοίξει ασφαλή δρόμο για μία ομάδα γυναικόπαιδων.

Αδικημένος ήρωας της επανάστασης

Μέχρι σήμερα, το όνομα του Αθανάσιου Ραζηκότσικα παραμένει στην αφάνεια. Η προσωπικότητά του, ο ηρωισμός και η τεράστια συμβολή του στον Αγώνα είναι δυσανάλογα προς την αναγνώριση και τις ιστορικές αναφορές στο πρόσωπό του.

Υπό άλλες συνθήκες, ο Μεσολογγίτης στρατηγός, θα συγκαταλεγόταν πλάι στους σπουδαίους Έλληνες οπλαρχηγούς του ’21. Ωστόσο, η προσφορά του φαίνεται να παραγκωνίστηκε μάλλον για λόγους πολιτικούς, προσωπικές αντιπαλότητες και ατυχείς συγκυρίες.

Η μνήμη του έμεινε να τιμάται κυρίως μέσω της λαϊκής παράδοσης και των τοπικών μεσολογγίτικων συλλόγων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στην διάσημη λιθογραφία της “Εξόδου” του Βρυζάκη, όπου στο περιθώριο αναγράφονται τα ονόματα των Ελλήνων που πρωτοστάτησαν, ο Ραζηκότσικας απουσιάζει.

Στις αναπαραστάσεις συμμετείχαν αναβιωτές από τον Όμιλο Διαφύλαξης & Αναβίωσης της Ιστορίας του Αιτωλικού «Οι Ταξιάρχες» και μέλη του Συλλόγου Μεσολογγιτών «Αθανάσιος Ραζηκότσικας» 

mixanitouxronou.gr

πηγή https://duducanews.gr/2022/03/29/athanasios-razikotsikas-o-adikimenos-iroas-pou-igithike-tou-agona-sto-mesolongi-kai-epese-protos/

η Ρουμανία μοιράζει χάπια ιωδίου και πάνω από την Σουηδία πετούν ρωσικά μαχητικά με πυρηνικούς πυραύλους

 


ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΧΙ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ αλλά ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ 

"  Η Ρουμανία, που συνορεύει με την Ουκρανία, θα διανείμει δωρεάν την επόμενη εβδομάδα χάπια ιωδίου στον πληθυσμό, προκειμένου να τον «προετοιμάσει» για ένα ενδεχόμενο πυρηνικό συμβάν που θα συνδέεται με τη ρωσική εισβολή, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, η ρουμανική κυβέρνηση."  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.iefimerida.gr/kosmos/pyriniko-atyhima-oykrania-roymania-hapia-iodio 

" Για πρώτη φορά στην σύγχρονη στρατιωτική ιστορία της Ρωσίας, η Μόσχα φόρτωσε πυρηνικούς πυραύλους σε μαχητικά κρούσης και προχώρησε σε παραβίαση του Εναέριου Χώρου της Σουηδίας.

Ο στόχος ήταν προσομοίωση πυρηνικής κρούσης στην σουηδική ενδοχώρα στο πλαίσιο σχεδίου κατάληψης του νησιού Γκότλαντ! 

Η αποκάλυψη εξηγεί και τον πυρηνικό συναγερμό που έχει σημάνει σε ΝΑΤΟ, Ρουμανία, Γαλλία, ΗΠΑ και άλλες χώρες καθώς το περιστατικό κρατήθηκε κρυφό εδώ και ημέρες." του Bασίλη Καπούλα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/ektakto-souidia-fortothikan-pyrinikoi-pyravloi-se-rosika-su-24-schedio-krousis-stin-endochora-katalipsis-tou-gkotlant/