Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ- Τζιχαντιστές μισθοφόροι αντάρτες στο Αζερμπαϊτζάν, αρχίζουν να λεηλατούν χωριά και προσπαθούν να επιβάλουν το νόμο της Σαρία

 Οι τζιχαντιστές τρομοκράτες μισθοφόροι που προσλήφθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν για να επιτεθούν στο Artsakh έχουν αρχίσει να λεηλατούν καταστήματα, να ληστεύουν πολίτες στο Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με αρκετές πηγές, οι μερκερανοί προσπαθούν ακόμη και να επιβάλουν το νόμο της Σαρία στον πληθυσμό των Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ο Αρμένιος νομοθέτης Vahagn Tevosyan.

Ο Tevosyan υπενθύμισε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου η ρωσική εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta ανέφερε ότι μαχητές από τη Συρία σκοπεύουν να επιτεθούν στην Αρμενία, αλλά το άρθρο διαγράφηκε μετά από πιέσεις του Αζερμπαϊτζάν.

«Σήμερα, έρχονται νέα από διάφορες πηγές σχετικά με το πώς αυτοί οι μισθοφόροι αντιμετωπίζουν τους Αζερμπαϊτζάνους στα χωριά όπου αναπτύσσονται. Οι χωρικοί του Αζερμπαϊτζάν διαμαρτύρονται ότι οι μισθοφόροι προσπαθούν να επιβάλουν το νόμο της Σαρία στα νοικοκυριά τους, λεηλατούν καταστήματα και απαγορεύουν την πώληση οινοπνευματωδών ποτών, απαγορεύεται στις γυναίκες να βγαίνουν έξω χωρίς χιτζάμπ, οι άνθρωποι ληστεύονται στους δρόμους και ούτω καθεξής », είπε. , προσθέτοντας ότι ο εγκληματικός περιπετειώδης χαρακτήρας του καθεστώτος Aliyev για την πρόσληψη τζιχαντιστών θα υπονομεύσει το Αζερμπαϊτζάν" Επεξεργασία και μετάφραση από τον Stepan Kocharyan

ΠΗΓΗ https://armenpress.am/eng/news/1029186.html

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑκειμένουαπό το https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ έρχεται.

 


"Η Τουρκία είναι η μοναδική δύναμη που δεν έχει κάνει έκκληση για εκεχειρία, προτρέποντας το Αζερμπαϊτζάν να ανακτήσει το Καραμπάχ δια των όπλων, παρακάμπτοντας την Αρμενία, τον ιστορικό εχθρό της" iefimerida.gr
"Από την στιγμή που επιστρατεύονται και Αρμένισσες ήρθε η ώρα οι τούρκοι να πληρώσουν για τις γενοκτονίες τους" μας είπε Γέροντας και συνέχισε ..."θα το σταματήσουν εκεί και θα το αρχίσουν στο ΑΙΓΑΙΟ, το αρμενικό θα λύθει με το κατέβασμα των Ρώσων, όπως και τα δικά μας προβλήματα που θα ανοίξει ο τούρκος στο ΑΙΓΑΙΟ"

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

I, Hakobyan, the wife of the Armenian Prime Minister, reached the demarcation lines with the aim of participating in the war against Azerbaijan (Εγώ, η Χακομπυάν, σύζυγος του Αρμενίου πρωθυπουργού, έφτασα στις γραμμές οριοθέτησης με στόχο τη συμμετοχή στον πόλεμο κατά του Αζερμπαϊτζάν) φωτο από fb


Πρίν ένα χρόνο έξω από τον Ιερό Ναό της Παναγούδας – Γοργοϋπήκοου στην Θεσσαλονική. Δεν είχαμε τότε lockdown , ούτε φάνηκαν τα κοφτερά δόντια του τούρκου.

 

«η ΜΗΤΕΡΑ μας που έχει ΓΕΝΕΘΛΙΑ θα μας σώσει» φώναζε ένας με ένα παλιόρασο (8-9-2019) . Που να ξέραμε τότε ότι θα έρχοταν οι συνέπειες της πανδημίας και οι τουρκικές προκλήσεις; Η  ΠΑΝΑΓΙΑ η ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΣ που εορτάζει ( 1 Οκτωβρίου)   να κάνει ΕΛΕΟΣ στους καιρούς μας. Εμείς την θλίβουμε, αλλά η Μητέρα μας συνεχίζει να κλαίει για τα χάλια μας.  


Φώτο από Facebook   Ιερός Ναός Παναγούδας – Γοργοϋπήκοος

 ( τούτες τις στιγμές ζούμε αυτά που ζούμε , όλοι είναι εναντίων μας και από παντού αδίεξοδα- να τι συνέβει πριν ένα χρόνο τέτοια μέρα έξω απο τον Ιερό Ναό της Παναγούδας στην λεωφόρο της Εγνατίας στην Θεσσαλονική ανάμεσα στις πολυκατοικίες, τότε γράφαμε στο https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/09/blog-post_7.html

Τους έκανε εντύπωση το γεγονός , τους συγκλόνισε για αυτό και μας το μετέφεραν. Ένα 24ωρο πριν την επίσημη τελετή της έναρξης της ΔΕΘ και λίγα μέτρα από το Βελλίδειο παράπλευρα της Εγνατίας οδού, ανάμεσα στις πυκνοκατοικημένες πολυκατοικίες της Θεσσαλονίκης βίωσαν τούτο.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Είναι πολύ προβληματισμένος ο κοσμάκης παντού με όλα αυτά που γίνονται και οι Ιεροί  Ναοί γεμίζουν με δυσκολεμένες ψυχούλες όλων των ηλικιών που προστρέχουν στο ΘΕΙΟ ΕΛΕΟΣ.

Το απόγευμα της Παρασκευής που η εκκλησία μας εόρτασε τα Προεόρτια της Γεννήσεως της Θεοτόκου γνωστοί μας πήγαν για να προσκυνήσουν την γνωστή σε όλους τους Θεσσαλονικείς , εκκλησία της  ΠΑΝΑΓΟΥΔΑΣ της Γοργουπηκόου στην συμβολή των οδών Εγνατίας και Παλαιών Πατρών Γερμανού, αφιερωμένης στο ΓΕΝΕΘΛΙΟΝ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

 

Μέσα στην   κατανυκτική  ατμόσφαιρα , μετά το τέλος του Εσπερινού έβλεπαν ένα καλόγερο με ένα τριμμένο παλιόρασο να κάνει  συνεχόμενες στρωτές μετάνοιες μπροστά στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γοργουπηκόου (έργο του 16ου αιώνα) .

Παρακολουθούσαν την εμμονή του για αυτό και περίμεναν να πάρουν την ευχή του στο τέλος.

Δεν πρόλαβαν γιατί αυτός κινήθηκε προς την έξοδο.

Έτρεξαν και αυτοί για να τον φτάσουν, αλλά δεν τον βρήκαν στον προαύλιο  χώρο.

Κίνησαν να φύγουν προς την Παλαιών Πατρών Γερμανού ..

Και τι να δουν ;

 

Έξω από την τοιχοποιία του Ιερού, ο καλόγερος με το τριμμένο ράσο έκλαιγε με αναφιλητά.

Πάτερ τι έχεις, σου συμβαίνει τίποτε, χρειάζεστε βοήθεια; οι ερωτήσεις έπεφταν η μία πίσω από την άλλη

 

«δεν κλαίω παιδιά μου για μένα κλαίω για εσάς»

 

«έρχεται κακό μεγάλο, έρχεται πόλεμος την ώρα που θα μιλούν για ευημερία και πλούτο»

 

«είναι η ώρα του ουρανού που θα μιλήσει για να μας σώσει από αυτά που ετοίμασαν να εξαπολύσουν εναντίων μας»

 

«οι μεγαλουπόλεις μας θα δοκιμαστούν με αναρχία , τίποτε δεν θα την συγκρατεί»

 

«το ΑΙΓΑΙΟ και τα νησιά  θα πλημμυρίσουν  με πρόσφυγες , αμέσως μετά έρχεται πόλεμος» 

 

«η ΠΑΝΑΓΙΑ μου είπε ότι θα μας κτυπούν από όλες τις πλευρές σαν το χταπόδι και μου το έδειξε ΠΩΣ»

 

Ο καλόγερος τα έλεγε και έκλαιγε

 

« Στάματα πάτερ μου του είπαν οι γνωστοί μου , μην κάνεις έτσι»

 

Αλλά ο καλόγερος συνέχισε

 

-«50 χρόνια υπηρετώ την ΜΗΤΕΡΑ μας ΠΑΝΑΓΙΑ   στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, τέτοιο πράγμα πρώτη  φορά μου έδειξε η ΜΕΧΑΛΟΧΑΡΗ δηλ. πως θα κτυπούν την Ελλαδίτσα μας σαν το χταπόδι οι εχθροί της»

 

ΣΙΩΠΗΣΑΝ όλοι τους και μάλλον φοβήθηκαν, όπως μας είπαν.

 

Άφησαν τον καλόγερο με το παλιόρασο να μιλάει, μήπως τους πει κάτι άλλο ή να καταλάβουν αν στέκει στα καλά του;

 

-« Σε αυτή την γειτονιά της Θεσσαλονίκης  μεγάλωσα και από μικρό παιδάκι υπηρετούσα αυτή την ΠΑΝΑΓΙΑ»

 

- «ποτέ δεν μου χαλούσε χατίρι η ΧΑΡΗ της»

 

-« έμαθα από την γιαγιά μου ότι την ημέρα των ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ της η ΠΑΝΑΓΙΑ κάνει ότι της ζητήσει κάποιος»

 

-«έτσι  ήρθα να την παρακαλέσω γονατιστός να μην μας κτυπήσουν  έτσι άσχημα οι εχθροί,  όπως μου έδειξε η ΠΑΝΑΓΙΑ» 

 

ΑΝΑΣΗΚΏΘΗΚΕ ο καλόγερος και απομακρύνθηκε λέγοντας :

 

 «η ΜΗΤΕΡΑ μας που έχει ΓΕΝΕΘΛΙΑ θα μας σώσει»


 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Στώμεν καλώς

 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 


Θα κηρύξει η Ρωσία πόλεμο εναντίον της Τουρκίας; Η Ρωσία δεν χρειάζεται να εμπλακεί στη σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Οι Ρώσοι πολιτικοί πρέπει να διασφαλίζουν μόνο τα ρωσικά συμφέροντα. Читайте больше на https://www.pravdareport.com/world/145082-russia_turkey/ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ θα βάλλει τέλος στους εφιάλτες των Βαλκανίων - Είναι δυνατόν να υπάρξει Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Μακεδονίας;

 


Ανησυχία Ελλήνων ιερέων για αυτοκεφαλία της Εκκλησίας των Σκοπίων


Σεπτέμβριος 30, 2020. 21:21

Σκόπια.

 Ελληνικοί εκκλησιαστικοί κύκλοι σχολίασαν τα αιτήματα των αρχών της Βόρειας Μακεδονίας προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας των Σκοπίων.


«Η πίσω πόρτα που άνοιξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν φαίνεται να είχε κλείσει, έπειτα από την αυτοκεφαλία της σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία προκάλεσε οργή και θλίψη σε εκατομμύρια Ορθόδοξους Χριστιανούς σε όλον τον κόσμο.

Με αυτόν τον τρόπο, οι ελληνικοί εκκλησιαστικοί κύκλοι σχολιάζουν τα αιτήματα των αρχών της Βόρειας Μακεδονίας προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την αυτοκεφαλία της μακεδονικής εκκλησίας», γράφει το "Σπούτνικ"  στη σερβική του έκδοση.

Σύμφωνα με τον Δημήτριο Τσελεγγίδη, καθηγητή Θεολογίας  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το ζήτημα της αυτοκεφαλίας είναι προφανώς θέμα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Όλα είναι απολύτως ξεκάθαρα. Το ζήτημα αυτό προφανώς εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Εάν ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεκινήσει την πορεία της αναγνώρισης της αυτοκεφαλίας, τότε θα υπερβεί την εξουσία, όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας. Τέτοιες κινήσεις της εκκλησίας δημιουργούν μόνο προβλήματα », τονίζει ο καθηγητής.».

«Δεδομένου ότι δεν αναγνωρίζουμε τη γειτονική χώρα ως Βόρεια Μακεδονία, πώς μπορείτε να περιμένετε από εμάς να αναγνωρίσουμε τη μακεδονική αυτοκεφαλία;» Δεν υπάρχει μακεδονική εκκλησία στα Σκόπια. «Κατά την προσωπική μου άποψη, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν πρέπει να τους δώσει αυτοκεφαλία», δήλωσε ο Μητροπολίτης της Φλώρινας Θεόκλητος.

Πηγές στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία προσκείμενες στην Ιερή Σύνοδο υποστηρίζουν ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία θα ακολουθήσει τη βούληση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου όπως στην περίπτωση της αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης, καθηγητής θεολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, σχολίασε τις ενέργειες του Βαρθολομαίου, λέγοντας ότι ο Βαρθολομαίος προσπαθεί να κερδίσει την υποστήριξη της πλειοψηφίας του εκκλησιαστικού κόσμου δημιουργώντας τις δικές του εκκλησίες και αποδυναμώνοντας τόσο τις σερβικές όσο και τις ρωσικές εκκλησίες.

MakFax

The Hellenic Information Team

https://www.echedoros-a.gr/2020/09/blog-post_583.html

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

 http://www.echedoros-a.gr

ΝΕΑ ΕΜΠΛΟΚΗ - Το Ιράν ανακοίνωσε υποστήριξη προς την Αρμενία- μετακινεί δυνάμεις στα σύνορα - ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ " θα εμπλακούν πολλά κράτη σε αυτό τον πόλεμο που έστησε η τουρκία"

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ έρχεται.

 


"Η Τουρκία είναι η μοναδική δύναμη που δεν έχει κάνει έκκληση για εκεχειρία, προτρέποντας το Αζερμπαϊτζάν να ανακτήσει το Καραμπάχ δια των όπλων, παρακάμπτοντας την Αρμενία, τον ιστορικό εχθρό της"  iefimerida.gr 

" Από την στιγμή που επιστρατεύονται και Αρμένισσες ήρθε η ώρα οι τούρκοι να πληρώσουν για τις γενοκτονίες τους" μας είπε Γέροντας και συνέχισε ..."θα το σταματήσουν εκεί και θα το αρχίσουν στο ΑΙΓΑΙΟ, το αρμενικό θα λύθει με το κατέβασμα των Ρώσων, όπως και τα δικά μας προβλήματα που θα ανοίξει ο τούρκος στο ΑΙΓΑΙΟ"

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


ΜΟΣΧΑ στην Άγκυρα " έως εδώ δεν θα κάνεις την Αρμενία σαν την Συρία με τρομοκράτες τζιχαντιστές"

 


Ας ετοιμαζόμαστε και εμείς. Αυτά που βλέπουμε στην Αρμενία μπορεί να τα γευτούμε. Με την γείτονα τίποτε δεν αποκλείεται, είναι άλλωστε τσεκαρισμένο από την ιστορία.
Άραγε τι έχουν να μας πουν οι θιασώτες της Ελληνοτουρκικής φιλίας που τους "φάγαμε στην μάπα¨ τόσα χρόνια; (να μας συμπάθατε για την έκφραση , είναι ο πόνος και η αδικία εναντίον της πατρίδος μας)
Ένα γνωρίζουμε, ότι κανείς δεν θα μας βοηθήσει, ούτε και οι Ομόδοξοι που θα βλέπουν, όπως ήδη βλέπουν, μόνο τα συμφέροντα τους για αυτό να προλάβουμε να ενωθούμε δίχως μιζέριες και κομματισμούς.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΞΑΦΝΙΚΑ όλα πήραν φωτιά που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, ενώ φυσούν ισχυροί αγέρηδες απο την ΟΡΓΗ της Μόσχας.

" Η Ρωσία προειδοποιεί για τη χρήση μισθοφόρων στη σύγκρουση του Καραμπάχ και ζητεί την άμεση απόσυρσή τους.
Η Μόσχα ανησυχεί για αναφορές σχετικά με τη μεταφορά παράνομων ένοπλων μαχητών στην ζώνη σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία είναι ενάντια στην κίνηση και ζητά την απόσυρσή τους από την περιοχή χωρίς καθυστέρηση.
Ανησυχούμε βαθιά για αυτές τις διαδικασίες, οι οποίες οδηγούν όχι μόνο σε ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση των εντάσεων στη ζώνη των συγκρούσεων, αλλά επίσης δημιουργούν ..ΒΙΑ " https://sputniknews.com/world/202009301080624535-russia-warns-against-use-of-mercenaries-in-karabakh-conflict-calls-for-their-immediate-withdrawal/

Ο ΕΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ και από πίσω κρύβεται η τουρκία.

Αρμενία: Το Αζερμπαϊτζάν έχει δώσει το πράσινο φως στην Άγκυρα! Όλες οι επιθέσεις πραγματοποιούνται από τουρκικά μαχητικά.

 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΙΣΘΩΜΕΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ το νέο φρούτο που χρησιμοποιεί η τουρκία - κοινώς εγκληματίες (να μαθαίνουμε και εμείς, τι μπορεί να αντιμετωπίσουμε). 

Απώλειες μεταξύ Σύρων μισθοφόρων που βρίσκονται στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ για λογαριασμό της Τουρκίας έχουν αρχίσει να εμφανίζονται. Σύμφωνα με μια έκθεση του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR), ο πρώτος μισθοφόρος σκοτώθηκε αφού πυροβολήθηκε από τις αρμενικές δυνάμεις στην περιοχή του Καραμπάχ.Ο συνολικός αριθμός των απωλειών είναι ακόμα άγνωστος αυτήν τη στιγμή." 

https://www.onalert.gr/kosmos/nagkorno-karampach-katagrafontai-oi-protes-apoleies-stoys-syroys-misthoforoys-poy-o-erntogan-den-esteile/396930

ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΚΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΛΑ 

" Σύμφωνα με τον Γεωργιανό αναλυτή, Γκέλα Βασάτζε, το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η σύγκρουση για το Ναγκόρνο – Καραμπάχ, με περιοδικές εκρήξεις βίας, ωφελεί τη Μόσχα, η οποία μπορεί «να διατηρεί την επιρροή της εκεί» ως μεσολαβήτρια.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιμένει να κηρυχθεί κατάπαυση πυρός. Όμως αυτή η θέση «κινδυνεύει» από την αυξανόμενη στήριξη της Άγκυρας στο Μπακού, η οποία μπορεί «να ανατρέψει την ισορροπία των δυνάμεων», υπογραμμίζει ο Ραντβανί.

Ο Γάλλος ειδικός αναφέρεται στην αγανάκτηση του Μπακού απέναντι στη Μόσχα, η οποία παρέχει «πιο εξελιγμένα όπλα» στο Γερεβάν, που συμμετέχει στον Οργανισμό της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας¨.https://www.onalert.gr/kosmos/peripleketai-to-koyvari-sto-nagkorno-karampach-to-paichnidi-ton-xenon-dynameon/396908/

 Η ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΥΨΙΣΤΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ 

Κρεμλίνο: “Στρατιωτικοί μας παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ”- Μήνυμα προς Τουρκία 

https://www.militaire.gr/kremlino-quot-stratiotikoi-mas-parakoloythoyn-tis-exelixeis-sto-nagkorno-karampach-quot-minyma-pros-toyrkia/

Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ για την μεταφορά τζιχαντιστών στον Καύκασο δεδομένου του γεγονότος της ύπαρξης εκεί μουσουλμανικών πληθυσμών και του  βεβαρυμένου παρελθόντος τρομοκρατικών ενεργειών στην Ρωσική επικράτεια.

Είναι λογικό μέσα στα επόμενα 24ωρα να δούμε ενεργή συμμετοχή ρώσων στα πολεμικά μέτωπα, ώστε να λάβει η τουρκία ένα δυνατό μήνυμα.

Σήμερα οι προφητείες αναγγέλονται σαν ειδήσεις στις τηλεοράσεις.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


EKTAKTO Δηλώσεις Ζαχάροβας - Μόσχα προς Άγκυρα: “Η κατάρριψη του αεροσκάφους της Αρμενίας μας αναγκάζει να επέμβουμε στρατιωτικά”


 Η Αρμενία υποστηρίζει ότι οι Τούρκοι κατέρριψαν μαχητικό αεροσκάφος SU-25 και η Άγκυρα προσπαθεί να πείσει ότι αυτό δεν είναι αληθές. Η αγωνία της Τουρκίας να μη χρεωθεί την κατάρριψη εξηγείται με τη δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μ.Ζαχάροβα:

«Η κατάρριψη ενός αρμενικού μαχητικού SU-25 από τουρκικό F-16, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, φέρεται να περιπλέκει την κατάσταση, καθώς η Μόσχα, με βάση τη Συνθήκη της Τασκένδης, είναι υποχρεωμένη να συνδράμει στρατιωτικά την Αρμενία» .

https://www.militaire.gr/moscha-pros-agkyra-quot-i-katarripsi-toy-aeroskafoys-tis-armenias-mas-anagkazei-na-epemvoyme-stratiotika-quot/

ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ προ των Πυλών. Από τον στρατηγικό Καύκασο μέχρι τα στρατηγικά ΣΤΕΝΑ θα στενάξουν τα όπλα.


Μία τρίχα μας χωρίζει από  τα ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ που θα δοκιμάσουν την ανθρωπότητα.

 Η πολυκέφαλη αμαρτία, η πολυμέτωπη διαστροφή θα διακοπούν από το ανεξιχνιάστο ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

 Ψήγματα μας έδωσαν οι ΑΓΙΟΙ του και κατά την ΑΦΑΤΟ ΦΙΛΑΝΡΩΠΙΑ του.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αυτές τις στιγμές διεθνή ΜΜΕ  ( eurasianmonitor, eurasiadaily, southfront)  ομιλούν για εμπλοκή πολλών κρατών στην σύγκρουση Αρμενίων και Αζέρων στον  κρίσιμο στρατηγικό αυχένα του Καυκάσου.

Κάνουν λόγο για εμπλοκή μέσω πολλών αιτιολογιών  του   Ιράν, του Πακιστάν , της Ινδίας ακόμα και του Ισραήλ( πέρα της Ρωσίας και δυτικών κρατών) 

    Φυσικά και αυτός ο πόλεμος γίνεται μέσω αντιπροσωπειών και αφορά την επεκτατική προώθηση των σχεδίων της Άγκυρας που εξυπηρετεί και τα γεωπολιτικά σχέδια των Δυτικών να στραγγαλίσουν τους στρατηγικούς και  οικονομικούς επίγειους  διαδρόμους καθόδου  της Ρωσίας προς την Μέση Ανατολή.

Υπάρχει και άλλο σχέδιο στην συνέχεια που είναι ο αποκλεισμός του Ρωσικού στόλου της Μαύρης Θαλάσσης μέσω των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου, μέ αιτιολογία την σύγκρουση Ελλάδος - τουρκίας στο ΑΙΓΑΙΟ.

ΤΩΡΑ  ο πόλεμος Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν μπορεί να γίνει πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας και ώρα με την ώρα αυτό αποκαλύπτεται και με τις ειδήσεις που έρχονται.

Έλεγε το 1989 ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στον Κύπριο προσκυνητή κ Ξενοφώντος Ανδρέα

«Όχι, όχι! Πόλεμος θα γίνει, αλλά δε θα τον κάνετε εσείς. Η Τουρκία θα κάνει πόλεμο με ένα γειτονικό της κράτος και θα εμπλακούν κι άλλες χώρες. Η Τουρκία θα ανοίξει πολλά μέτωπα και θα αναγκαστεί να πάρει στρατεύματα και πολεμικό υλικό από την Κύπρο, για να τα μεταφέρει αλλού και να ξεκουράσει τους άλλους που θα πολεμούν. Και τότε εσείς θα πάτε πίσω όπως φύγατε: με τα τρακτέρ, τα λεωφορεία, περπατητοί, τρέχοντας.»

Μαρτυρίες Προσκυνητών- Νικολάου Ζουραντζόγλου , Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ. 370

Ήδη αναφέρεται αρχή μετακίνησης τουρκικών δυνάμεων από τα  Κατεχόμενα μέσω αερομεταφοράς , μάλλον για ενίσχυση των άλλων μετώπων που άνοιξε πρόσφατα η τουρκία.

Αλλά και ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο ΑΙΤΩΛΟΣ έλεγε πριν πάρα πολλά χρόνια ...

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός στον Κολινδρό Πιερίας είπε μεταξύ των άλλων: " Ο πολύ μεγάλος πόλεμος θα αρχίσει από ένα μικρό κράτος" https://choratouaxoritou.gr/?p=67965
Τόσο μικρό κράτος σαν το Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν νομίζουμε ότι υπάρχει.
Αυτά πριν λίγες ώρες γράφαμε σχετικά με τους αγίους μας 
(βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/09/blog-post_330.html)
και σήμερα η επικαιρότητα δίνει αλήθειες σε αυτά που έρχονται: 
"Η Αρμενία προειδοποιεί την Τουρκία για πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της- Η Ρωσία άρχισε μεταφορά αεροσκαφών MiG-29 στην Αρμενία".
(βλ https://www.echedoros-a.gr/2020/09/blog-post_318.html
https://www.echedoros-a.gr/2020/09/mig-29_29.html)
Σε περίπτωση που Τουρκία-Γεωργία συνεχίσουν να κλείνουν τον αεροπορικό διάδρομο Μόσχα-Αρμενία, η Ρωσία μέσω βαλλιστικών πυραύλων Iskander έχει την ικανότητα να χτυπήσει τον αγωγό φυσικού αερίου που συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με την υπόλοιπη Ευρώπη, προκαλώντας πολυάριθμες πολιτικο-οικονομικές επιπτώσεις. Μέχρι στιγμής η Ρωσία χρησιμοποιεί εκτεταμένα δύο Ιρανικές βάσεις για εφοδιασμό της Αρμενίας".

Με πληροφορίες από: eurasianmonitor, eurasiadaily, southfront-Άγγελος Χωριανόπουλος https://www.militaire.gr/o-polemos-azermpaitzan-armenias-kai-oi-diethneis-proektaseis-o-ypogeios-rolos-toy-israil-kai-tis-indias/

Ουδείς γνωρίζει αν το πολεμικό μέτωπο εκεί επάνω το σταματήσουν προσωρινά για να προετοιμαστούν για το μέτωπο που επιθυμούν να ανοίξουν στο ΑΙΓΑΙΟ άνομα σχέδια ή θα τρέχουν όλα μαζί. 

Δεν είναι απλώς κρίσιμες ώρες αλλά ώρες υψίστης επιφυλάκης.

Αυτοί  όλοι που ξεγύμνωσαν την Ελλάδα τα τόσα χρόνια της μνημονιακής κατοχής γνώριζαν τι έκαναν;

Σήμερα είναι άκρως αναγκαίο να ντύσουμε την γύμνια μας με το ένδυμα της ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και τα άλλα κενά θα τα τακτοποιήσει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ.

Οι ΑΡΜΕΝΙΟΙ μετά τις γυναίκες επιστρατεύουν και άνδρες ηλικίας 60 μέχρι 70 ετών ( ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ) 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

η Ιστορία μας διδάσκει ότι η Ελλάδα μπορεί να πάει σε διαπραγματεύσεις με την τουρκία μόνο με αυτό τον τρόπο.


 

η Ρωσία μέσω βαλλιστικών πυραύλων Iskander έχει την ικανότητα να χτυπήσει τον αγωγό φυσικού αερίου που συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με την υπόλοιπη Ευρώπη.

 
φώτο από https://www.euractiv.gr/section/energia/news

Σε περίπτωση που Τουρκία-Γεωργία συνεχίσουν να κλείνουν τον αεροπορικό διάδρομο Μόσχα-Αρμενία, η Ρωσία μέσω βαλλιστικών πυραύλων Iskander έχει την ικανότητα να χτυπήσει τον αγωγό φυσικού αερίου που συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με την υπόλοιπη Ευρώπη, προκαλώντας πολυάριθμες πολιτικο-οικονομικές επιπτώσεις. Μέχρι στιγμής η Ρωσία χρησιμοποιεί εκτεταμένα δύο Ιρανικές βάσεις για εφοδιασμό της Αρμενίας.

Με πληροφορίες από: eurasianmonitor, eurasiadaily, southfront

 Άγγελος Χωριανόπουλος 

https://www.militaire.gr/o-polemos-azermpaitzan-armenias-kai-oi-diethneis-proektaseis-o-ypogeios-rolos-toy-israil-kai-tis-indias/

Αυτό που συμβαίνει με την Αρμενία είναι η αρχή των ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.Τι είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός


ΕΓΓΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ; 

- Άγιος  Παΐσιος: "Η Τουρκία θα κάνει πόλεμο με γειτονικό της κράτος – Θα εμπλακούν κι άλλες χώρες"  

-ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός: " Ο πολύ μεγάλος πόλεμος θα αρχίσει από ένα μικρό κράτος"  

Αυτή την στιγμή έχουμε ενεργή συμμετοχή της τουρκίας στην σύγκρουση μεταξύ Αρμένων και Αζέρων.

 Καταφτάνουν μαντάντα..." Σύμφωνο της Τασκένδης: Πώς ο πόλεμος Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν μπορεί να γίνει πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας"

Περισσότερα όπως τα συλλέξαμε στο  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/09/blog-post_330.html

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΑΤΑΚΤΟ BREXIT - ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και την ΕΕ ( να θυμηθούμε πάλι τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ τώρα που όλα τα προβλήματα σκάζουν μαζί)


" Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε απόψε το νομοσχέδιο για την Εσωτερική Αγορά, που δίνει στην κυβέρνηση το δικαίωμα να αναθεωρήσει μονομερώς τη Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την απειλή των Βρυξελλών ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια αλλά και τις διαφωνίες μελών του Συντηρητικού κόμματος.

Ο Νόμος περί Εσωτερικής Αγοράς, που υπουργοί της κυβέρνησης έχουν παραδεχτεί ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, εγκρίθηκε με 340 ψήφους υπέρ και 256 κατά. Στην επόμενη φάση, θα συζητηθεί από τη Βουλή των Λόρδων.

Το κείμενο αναθεωρεί ορισμένους όρους της Συμφωνίας Αποχώρησης που αφορούν τη Βόρεια Ιρλανδία και είχαν τεθεί προκειμένου να μην υπάρξει επιστροφή σε ένα «σκληρό σύνορο» με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωνε ότι ο στόχος ήταν να διαφυλαχθεί η εδαφική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και να διασφαλιστούν οι ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας." ΠΗΓΗ  https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/europi/vretania-perase-apo-tin-vouli-amfilegomenos-nomos-gia-to-brexit/

" Μεγάλη νίκη κατήγαγαν σήμερα οι οπαδοί του Brexit στην Βρετανία, καθώς επιτέλους η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε απόψε το νομοσχέδιο για την Εσωτερική Αγορά, που δίνει στην κυβέρνηση της Βρετανίας το δικαίωμα να αναθεωρήσει μονομερώς τη Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς να υπάρχει συμφωνία με τις Βρυξέλλες και να αποχωρήσει άτακτα από την ΕΕ.

Παρά την απειλή των Βρυξελλών ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια αλλά και τις διαφωνίες μελών του συντηρητικού κόμματος η Βουλή των Λόρδων ο νόμος εγκρίθηκε παναηγυρικά με εγκρίθηκε με 340 ψήφους υπέρ και 256 κατά, καθώς ο βρετανικός λαός θέλει πάση θυσία αποχώρηση από την  ΕΕ." https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/919886_vretania-i-voyli-enekrine-tin-monomeri-aney-symfonias-apohorisi-tis

" Λίγα είναι τα ψωμιά της ΕΟΚ …Δεν θα κρατήσει και πολλά χρόνια …Θα την διαλύσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι, αυτοί είναι ένας λαός και συνεργάζονται" Αθανάσιος Ρακοβαλής. Εκπαιδευτικός, συγγραφέας https://www.kivotoshelp.gr/index.php/eidhseis/1198-perimenete-kai-tha-deite-agglia-kai-ameriki-tha-dialysoun-tin-eok-p-paisios

Η Αρμενία προειδοποιεί την Τουρκία για πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της- Η Ρωσία άρχισε μεταφορά αεροσκαφών MiG-29 στην Αρμενία

 ΠΗΓΗ The Hellenic Information Team© Βαλκανικό Περισκόπιο
https://www.echedoros-a.gr/2020/09/blog-post_318.html

ΠΗΓΗ https://www.echedoros-a.gr/2020/09/mig-29_29.html

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Οι μάχες κορυφώνονται μεταξύ Αρμένων και Αζέρων και σήμερα 30 Σεπτεμβρίου εορτάζει ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ο ΦΩΤΙΣΤΗΣ της Μεγάλης Αρμενίας. Τίποτε δεν είναι τυχαίο σουλτάνε.


Φώτο από 
https://www.ethnos.gr/kosmos/126194 

"Ο Άγιος Γρηγόριος έζησε και μεγαλούργησε πνευματικά στα χρόνια του αυτοκράτορα Διοκλητιανού (περίπου το 290 μ.Χ.). Πατέρας του ήταν ο Ανάκ ο Πάρθος, ο οποίος καταγόταν από ευγενή οικογένεια αφού ήταν συγγενής του βασιλιά της Αρμενίας Κουσαρώ. Ο Ανάκ σκότωσε με δόλο τον Κουσαρώ και ως συνέπεια της πράξης του ήρθε η δολοφονία ολόκληρης της οικογένειάς του. Μόνο ο Γρηγόριος και ένας από τους αδελφούς του γλύτωσαν και φυγαδεύτηκαν σε περιοχή όπου κυρίαρχη ήταν η Ρώμη.

Στην Καισάρεια της Καππαδοκίας ο Γρηγόριος απέκτησε ταυτόχρονα με την θύραθεν παιδεία και την χριστιανική. Ακόμη, εκεί γνώρισε και συνδέθηκε με τον γιο του Κουσαρώ Τηριδάτη, τον οποίο οι Ρωμαίοι διόρισαν -στη θέση του δολοφονημένου πατέρα του- βασιλιά της Αρμενίας. Όταν ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, ο Τηριδάτης κάλεσε κοντά του τον Γρηγόριο και άρχισε να τον πιέζει αφόρητα να αρνηθεί τον χριστιανισμό και να ασπασθεί τη θρησκεία του. Ο Γρηγόριος όμως ήταν αμετακίνητος και σταθερός. Είχε τόσο βαθιά ριζωμένη την πίστη μέσα του που μπορούσε να ευαγγελιστεί ολόκληρο λαό, όπερ και εγένετο.

Ίσως την πίστη και το παράδειγμα του Γρηγορίου να είχε στο νου του ο Ιερός Χρυσόστομος όταν τόνιζε ότι: «Αρκεί είς άνθρωπος ζήλω πυρούμενος ολόκληρον αναμορφώσαι Δήμον». Η σταθερότητα του Γρηγορίου εξόργισε τον βασιλιά Τηριδάτη και λησμονώντας την ευγενική καταγωγή του διέταξε άμεσα τρομερά βασανιστήρια. Τι δεν υπέστη το σώμα του; Δεκάδες τρόπους μαρτυρίου που υπέμεινε ο Άγιος αναφέρει στον Συναξαριστή του ο Άγιος Νικόδημος. Τον κρέμασαν ανάποδα σε ένα παλούκι και τον έδερναν με μίσος, κατέσχισαν τα πλευρά του με σιδερένια νύχια, έχυσαν στο σώμα του βρασμένο μόλυβδο και άλλα πολλά. Κι έπειτα από όλα, για να έχει σίγουρο αλλά συνάμα και μαρτυρικό θάνατο, τον έριξαν σε έναν βαθύ λάκκο με φίδια κι άλλα ερπετά. Τα ζώα όμως σεβάστηκαν τα παθήματά του, λυπήθηκαν τον άνθρωπο και υπάκουσαν στην θεία εντολή να τον αφήσουν ανέπαφο, διότι το σχέδιο του Θεού για τον δούλο του και για το λαό της Αρμενίας δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί.

Χρόνια ολόκληρα έμεινε ο ομολογητής Γρηγόριος εγκλωβισμένος στο ξεροπήγαδο, ζώντας με ελάχιστη ποσότητα ψωμιού που του έριχνε κρυφά μια χήρα. Εν τω μεταξύ, ο Τηριδάτης τρελάθηκε, έτρωγε τις σάρκες του και έβοσκε με τους χοίρους του. Η αδελφή του είδε σε όνειρο πως μόνο ο Γρηγόριος μπορεί να τον κάνει καλά. Έτσι κι έγινε. Ο ανεξίκακος άγιος θεράπευσε τον βασανιστή και επίδοξο φονιά του.

Έπειτα από τα γεγονότα αυτά ο Γρηγόριος, με την συγκατάθεση και προτροπή του Τηριδάτη, χειροτονήθηκε επίσκοπος Αρμενίας και βάπτισε στον Ευφράτη ποταμό τον βασιλιά και όλο το λαό. Χειροτόνησε ο ίδιος επισκόπους, κήρυξε με τη ζωή και τα παθήματά του καθιστώντας τον εαυτό του ζωντανό λείψανο και αναχώρησε στα ψηλά βουνά της Αρμενίας για να συνεχίσει το ιεραποστολικό του έργο προσευχόμενος και ασκούμενος για το ποίμνιό του αδιάλειπτα.

Άγιος Γρηγόριος ο φωτιστής της Αρμενίας

Ο Άγιος Γρηγόριος, πρότυπο ιεραποστολής


Η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του μεγάλου ομολογητή και ιεραποστόλου στις 30 Σεπτεμβρίου."

Συναξάρι του Κωνσταντίνου Μεταλλίδη

ΠΗΓΗ από το https://ierapostoles.gr/2014/09/%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Αυτό που συμβαίνει με την Αρμενία είναι η αρχή των ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.Τι είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός


Φώτο από https://www.newsbomb.gr/k
 

ΕΓΓΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ; 

- Άγιος  Παΐσιος: "Η Τουρκία θα κάνει πόλεμο με γειτονικό της κράτος – Θα εμπλακούν κι άλλες χώρες"  

-ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός: " Ο πολύ μεγάλος πόλεμος θα αρχίσει από ένα μικρό κράτος"  

Αυτή την στιγμή έχουμε ενεργή συμμετοχή της τουρκίας στην σύγκρουση μεταξύ Αρμένων και Αζέρων. 

"Σύμφωνα με τις αξιόπιστες πληροφορίες μας, [Τούρκοι] στρατιωτικοί εκπαιδευτές και υψηλόβαθμο στρατιωτικό προσωπικό βρίσκονται επί του παρόντος σε θέσεις διοίκησης του Αζερμπαϊτζάν και περιστασιακά είναι υπεύθυνοι για μαχητικές δραστηριότητες", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας από το https://sputniknews.com/world/2020 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Παραθέτουμε την παρακάτω μαρτυρία του Ξενοφώντος Ανδρέα, αγιογράφου, Λεμεσός, Κύπρος

Από το βιβλίο Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ. 370.
(με τον κύριο Ξενοφώντος Ανδρέα συμμετείχαμε σε κοινή τηλεοπτική εκπομπή καναλιού Κυπριακής τηλεόρασης τον Νοέμβριο του 2011 με θέμα τις ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ)

 " Επισκέφτηκα τον π. Παΐσιο το 1989, έχοντας μόλις διαβάσει ένα σύντομο βιογραφικό του. Αντιμετώπιζα τότε ένα σοβαρό πρόβλημα και πήγα να ζητήσω τη βοήθειά του.

Αφού, λοιπόν, μιλήσαμε για το συγκεκριμένο θέμα, η κουβέντα γύρισε στο Κυπριακό. Τον ρώτησα τότε αν θα φύγουν ποτέ οι Τούρκοι.

Aυτή ήταν η απάντηση που μου έδωσε ο Γέροντας Παΐσιος:

«Και βέβαια θα φύγουν. Η Κύπρος θα ελευθερωθεί.»
«Πότε, Γέροντα;»
«Ε, δε θα πάρει όσο ο κομμουνισμός στη Ρωσία.»
«Μα, Γέροντα, ο κομμουνισμός δεν έπεσε!» επέμενα.
Κι ο Γέροντας χαμογελώντας μου είπε:
«Τρέμουν τα πόδια του. Όπου να ‘ναι το θεριό σωριάζεται!»
«Και πώς θα φύγουν οι Τούρκοι; Θα κάνουμε πόλεμο;» ξαναρώτησα.
«Όχι, όχι! Πόλεμος θα γίνει, αλλά δε θα τον κάνετε εσείς. Η Τουρκία θα κάνει πόλεμο με ένα γειτονικό της κράτος και θα εμπλακούν κι άλλες χώρες. Η Τουρκία θα ανοίξει πολλά μέτωπα και θα αναγκαστεί να πάρει στρατεύματα και πολεμικό υλικό από την Κύπρο, για να τα μεταφέρει αλλού και να ξεκουράσει τους άλλους που θα πολεμούν. Και τότε εσείς θα πάτε πίσω όπως φύγατε: με τα τρακτέρ, τα λεωφορεία, περπατητοί, τρέχοντας.»
«Κι αυτοί θα το δεχτούν; Δε θ’ αντιδράσουν;»
«Κάποιοι θα αντιδράσουν και ορισμένοι θα σκοτωθούν» απάντησε ο Γέροντας. Και συνέχισε:
«Αυτό θα συμβεί γιατί δε θα φεύγουν εύκολα από το σπίτι που γεννήθηκαν, έστω κι αν δεν ήταν δικό τους. Το ίδιο θα γίνει και στις δύο πλευρές, αλλά η Κύπρος θα ενωθεί. Μην το σκέφτεστε. Μόνο να έρθει η μέρα, Ανδρέα, να επιστρέψετε στο Θεό, στην Εκκλησία, στην προσευχή και στην ανιδιοτελή αγάπη προς τον πλησίον, για να είναι λιγότερες και οι απώλειες εκείνες τις μέρες».

Επιστρέφοντας στην Κύπρο, όπου και να τα ‘λεγα όλα αυτά, με κορόιδευαν. Όμως εγώ τα πίστευα σαν να τα είχα ακούσει από τον ίδιο το Θεό. Μέχρι που κάποια στιγμή, το 1990, έπεσε ο κομμουνισμός και τότε ορισμένοι απ’ αυτούς μου τηλεφώνησαν για να μου ζητήσουν συγγνώμη. Όσο δε για τα υπόλοιπα, τα προσωπικά μου, ό,τι μου προέβλεψε βγήκε επίσης αληθινό…"

Ξενοφώντος Ανδρέας, αγιογράφος, Λεμεσός, Κύπρος
Μαρτυρίες Προσκυνητών- Νικολάου Ζουραντζόγλου , Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ. 370"
(Ευχαριστούμε τον κύριο Νικόλαο Ζουρνατζόγλου που με θυσίες και κόπους διεσωσε τόσες και τόσες μαρτυρίες και σήμερα όλες αυτές συνιστούν μια πνευματική παρακαταθήκη μεγάλης αξιακής προβολής για τις επόμενες γενιές και για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας που πολεμάτε, αλλά βγαίνει νικήτρια.)
Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός στον Κολινδρό Πιερίας είπε μεταξύ των άλλων: " Ο πολύ μεγάλος πόλεμος θα αρχίσει από ένα μικρό κράτος" https://choratouaxoritou.gr/?p=67965
Τόσο μικρό κράτος σαν το Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν νομίζουμε ότι υπάρχει.
ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΟΎΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΡΡΑΞΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ.
καταφτάνουν μαντάντα..." Σύμφωνο της Τασκένδης: Πώς ο πόλεμος Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν μπορεί να γίνει πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας" https://www.capital.gr/diethni/3484253/sumfono-tis-taskendis-pos-o-polemos-armenias-azermpaitzan-mporei-na-ginei-polemos-rosias-tourkias
ΤΟ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ( βλ. και ΑΙΓΑΙΟ) είναι ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας