Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Αδέλφια Εσχάτη ώρα εστί. Ορίστηκε το ραντεβού με την Ορθοδοξία και την Ιστορία μας.


Τα πολιτικά ραντεβού με την ιστορία  ήταν ψεύτικα και παράνομα , όλο παχιά λόγια ήταν και κατάπτυστες συμφωνίες, με υπογραφές ματωμένες  που οδήγησαν σε αυτό που βιώνουμε σήμερα.
Την τουρκία να την κομματιάσουν ευγενικά και την Ελλάδα να την σβήσουν ιστορικά , ψυχικά και πνευματικά . Αυτό θέλουν, άσχετα αν κάνουν μια πρωτοφανή τρύπα πυρηνική στο πλανήτη για τους εαυτούς τους στο τέλος των δρώμενων των καιρών μας .
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι κυρώσεις που επιβάλλουν στην τουρκία είναι λόγια, ενώ στην Ελλάδα επέβαλλαν ακόμη και κυρώσεις στην Παγκόσμια ιστορία της με την μετάλλαξη του ονόματος της Μακεδονίας.
Τώρα έρχονται και οι ηλεκτρονικές κυρώσεις μέσω των νέων ταυτοτήτων.
Τους μόνους σίγουρους φίλους που έχουμε σήμερα  είναι οι Άγιοι , οι ήρωες μας με κορυφή την περιπολεύουσα Αρχιστράτηγο του έθνους μας την ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ.
Όποιος κατάλαβε- κατάλαβε ότι ήγγικεν ο έσχατος πειρασμός.
Αυτά που έγιναν στην σύνοδο G- 20 στην  Ιαπωνία  πρόσβαλαν τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Όλοι έτρεχαν να δώσουν παροχές στην τουρκία , ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Ο μεν Τράμπ αγνοώντας τις θέσεις του αμερικανικού κογκρέσου λεκτικά καταργεί τις κυρώσεις στην τουρκία , ο δε Πούτιν ανακοινώνει συμπαραγωγή πυραυλικών συστημάτων με την γείτονα χώρα.
Όλα θυμίζουν τις επίκαιρες φράσεις του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ για την τουρκία, ότι « της κάνουν τώρα όλα τα χατίρια» « θα την κομματιάσουν ευγενικά»
Αλλά ΑΓΙΕ μας, εμάς τι θέλουν να μας κάνουν;
« οι δήθεν φίλοι μας θέλουν να μας τσαλακώσουν και οι εχθροί μας να μας ξεσχίσουν» και αυτό το είπε ο ΑΓΙΟΣ, γιατί το έβλεπε σε εποχές που οι πολιτικοί μας αλλά και ο λαός βίωνε την εικονική τρυφηλότητα της αμαρτίας.
Και τώρα « τα οψώνια της αμαρτίας θάνατος εστί» .
Μήπως θέλουμε να σας φοβίσουμε;  τουναντίον να σας προβληματίσουμε.
« Συμμορίες αλλοδαπών, κυρίως Γεωργιανών, θα φέρει η εφαρμογή του νέου  ποινικού κώδικα, αναφέρουν στελέχη της ΕΛΑΣ, σε μια προειδοποίηση η οποία βέβαια λίγο έως καθόλου φαίνεται να απασχολεί το υπουργείο Δικαιοσύνης. 
Όπως εξηγούν πηγές της ΕΛΑΣ στο «Έθνος της Κυριακής», τα κυκλώματα διεθνικού χαρακτήρα, όπως η γεωργιανή μαφία, παρακολουθούν σε όλες τις χώρες του κόσμου και τους ποινικούς κώδικες και «διαλέγουν» πού θα δραστηριοποιηθούν.»
 Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε απλόχερα την ιστορία της Μακεδονίας για να μείνει λίγους μήνες πάνω στην εξουσία με το πρόσχημα την σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Βαλκανικής.
Ας πάει να δει τώρα που σκάζουν βόμβες στην Αλβανία και οσονούπω στην Πόλη των Σκοπίων που οι σλάβοι φωνάζουν « θάνατος στους Αλβανούς» και έρχονται και άλλα.
Οι  δήθεν φίλοι μας μύρισαν ενεργειακό αίμα στο ΑΙΓΑΙΟ και στην ΑΟΖ της Κύπρου και κάνουν κινήσεις αντιπερισπασμού – διορθωτικές για το μέλλον που σχεδιάζουν αυτοί , αλλά θα μείνουν με την μπουκιά στο στόμα.
«Το ΓΙΑΒΟΥΖ “ζεσταίνει” μηχανές με την απόλυτη ανοχή Αμερικανών και Ευρωπαίων» https://www.militaire.gr/to-giavoyz-quot-zestainei-quot-michanes-me-tin-apolyti-anochi-amerikanon-kai-eyropaion/

Η Βρετανία ως «φερέφωνο» της Τουρκίας στην Κύπρο: «Να δημιουργηθεί επιτροπή συνδιαχείρισης φυσικού πλούτου»
« και την στάχτη από την φωτιά να σας πάρουν, εσείς να μην δώσετε ψυχές» φώναζε από τα 1789 ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
Δεν είναι μόνο τα ενεργειακά , είναι κατά πνευματικά , είναι και η ψυχή που θέλουν να την καταστρέψουν με επί  πλέον οδύνες.
Πάμε λοιπόν στην έσχατη στιγμή και στην τελική δοκιμασία.
Όλοι και όλα δούλευαν πώς να θολώσουν το μυαλό του Έλληνα για να μην μπορεί να διακρίνει το σωστό.
Αφού τον ξετίναξαν οι τοκογλύφοι με όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις , τώρα του διαφημίζουν λύσεις ανάπτυξης με κενολογία αλλά και με την καραμέλα των ηλεκτρονικών μεταρρυθμίσεων , που μέσα στα άλλα θα είναι με το πάτημα ενός κουμπιού να του παίρνουν το σπίτι ( ηλεκτρονικές πλατφόρμες – κόκκινα δάνεια – δυσβάστακτοι φόροι που δήθεν θα τους μειώσουν για να προσθέσουν άλλους με νέες ονομασίες, τα πολιτικά βαμπίρ με τα κουστούμια)
Όταν λένε ηλεκτρονική διακυβέρνηση το μυαλό του Έλληνα δεν πάει στις νέες περίφημες ταυτότητες που άργησαν  ήδη να μοιραστούν και πρέπει να μοιραστούν.
Ένας αγιορείτης πατέρας  και μάλιστα όχι ζηλωτής μας τόνισε το εξής πριν λίγο:
« -τους βλέπεις, φαίνεται να  δίνουν ακόμη μερικές αναπνοές στην Τουρκία για να προλάβουν να μοιράσουν τις νέες ταυτότητες στην Ελλάδα»
« - γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν η τουρκία επιτεθεί τώρα στην Ελλάδα δεν θα μπορέσουν να μοιράσουν τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και ο κόπος τους τόσων δεκαετιών θα πάει στράφι» 
« - αυτοί αυτά θέλουν, αλλά δεν ρώτησαν τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ και τις επιθυμίες του Ερντογάν που βιάζετε να πάρει την αντιπαροχή που του έδωσαν στην Ιαπωνία»
Και ήρθε η ώρα να σας πούμε ωραία πράγματα που βιώσαμε προσωπικά για τις περιώνυμες νέες ταυτότητες που προβλημάτιζαν την συνείδηση του Μυρωμένου με το Ορθόδοξο Βάπτισμα Έλληνα.
1990 ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ Αγίου Όρους .
Μια πολυάριθμη ομάδα προσκυνητών, στην αυλή της Παναγούδας  βομβαρδίζει με αλλεπάλληλες ερωτήσεις τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ , τι θα γίνει με τις νέες ταυτότητες;
Ο ΑΓΙΟΣ του κυττάζει στα μάτια και τους χτυπάει στην πλάτη…
« άντε παλληκάρια να πηγαίνετε , να είσθε ήσυχοι εσείς δεν θα τις πάρετε»

Τις επόμενες δεκαετίες  στο γραφείο ενός  ηλικιωμένου μητροπολίτη δεχόμαστε ερωτήσεις από τον ίδιο σε κάποια συνεργασία που είχαμε πάνω  σε ιστορικά θέματα.
-         τι γνώμη έχετε για αυτούς τους καθηγητές πανεπιστημίου που η Ιερά Σύνοδος χρησιμοποιεί συμβουλευτικά στην αρμόδια επιτροπή για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων;
-         Πολύ καλή Σεβασμιότατε, αλλά προσωπικά θεωρώ πιο ισχυρές τις επισημάνσεις ενός ΚΑΘΗΓΗΤΗ της ΕΡΗΜΟΥ πάνω σε αυτό το μείζον θέμα.

Ο Σεβασμιότατος μας  είδε καλά και ζήτησε να του εξηγηθούμε  καλύτερα, δηλ.  τι εννοούσαμε.
Όταν του είπαμε, ότι εννοούσαμε το χειρόγραφο κείμενο του ΓΈΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ, τα ΣΗΜΕΙΑ των ΚΑΙΡΩΝ (δεν είχε γίνει ακόμη η αγιοκατάταξη του) και όταν του αναφέραμε προφορικά κάποια αποσπάσματα αυτών, όπως γράφτηκαν ιδιοχείρως από τον ΑΓΙΟ:
« κάποιοι πνευματικοί πατέρες θα φασκιώνουν τα πνευματικά τους τέκνα και θα τους λένε, μην στενοχωρείστε , πάρτε τες , αρκεί να πιστεύετε εσωτερικά»
και σε άλλο σημείο που γράφει ο ΑΓΙΟΣ
« κάποιοι θα λένε θα τις πάρουμε , θα βάλουμε και ένα σταυρό από επάνω και εντάξει. Δεν τους προβληματίζει ότι τα ούρα δεν μπορούν να γίνουν αγιασμός»
Τότε ο Σεβασμιότατος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον διότι είχε άγνοια αυτών και μας ζήτησε να του προσκομίσουμε το αντίστοιχο έντυπο με τα λεγόμενα του ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ.
Το τι  πειρασμικά εμπόδια  σηκώθηκαν για να μην τα πάρει ο Δεσπότης είναι μια άλλη ιστορία …
Αλλά τελικά τα παρέλαβε και όπως καταλάβαμε τα διάβασε επισταμένα και τα αξιολόγησε δεόντως.
Πέρασε αρκετός καιρός μετά από αυτό και σε επόμενη συνάντηση μας ακούσαμε από τον ίδιο να μας λέει:
« - καμία σχέση οι καθηγητές του πανεπιστημίου με τον ΚΑΘΗΓΗΤΗ της ΕΡΗΜΟΥ που μου σύστησες»
« - αν ρωτάς γιατί, θα σου πω τούτο μόνο, αυτός ο απλός μοναχός , ο Καθηγητής της Ερήμου του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, ο γέροντας Παίσιος  φρόντισε και ¨με συνάντησε¨ και μου έλυσε μάλιστα και τις απορίες μου, σε ευχαριστώ»
Δεν τον ρωτήσαμε άλλα τον Σεβασμιότατο  για να μην τον φέρουμε σε δύσκολη θέση.
 
Σε μια τελευταία  συνάντηση μας  ο ίδιος ο μητροπολίτης μας επεσήμανε, ότι η πλειοψηφία της Ιεράς Συνόδου εκείνης της  χρονικής περιόδου ίσταται αρνητικά και εξόχως προβληματισμένη στο θέμα των νέων  ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, όταν εμπεριέχουν τον δυσώνυμο αριθμό της Αποκάλυψης του Ιωάννη δηλ. το 666
Σε λίγο καιρό ο μητροπολίτης έφυγε αιφνιδίως.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί , έρχεται η ώρα των εξετάσεων του Ουρανού, με την μόνη διαφορά ότι οι εξεταστές μας θα είναι οι αντίχριστοι κοσμοκράτορες του αιώνος τούτου του απατεώνος.
Θα περάσουμε με καλό βαθμό τις εξετάσεις αυτές γιατί θα  έχουμε την άνωθεν βοήθεια. Πρέπει να συναντηθούμε όσοι τα καταφέρουν στο ραντεβού της Ορθοδοξίας και της Ιστορίας στο ίδιο ακριβώς σημείο που θα καθορίσει την μελλοντική πορεία του Γένους των Ελλήνων Ορθοδόξων.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας          


  


 Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Ο τιμώμενος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ έφτασε στην Ελληνική Μακεδονία μέσω των ενεργειακών πεδίων του Βόρειου Αιγαίου. Τούρκοι και Σκοπιανοί κλείνουν την Ιστορία τους

Φώτο από Αρχείο Δρ.  Κωνσταντίνου  Βαρδάκα
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μεγάλες οι ευλογίες του ΟΥΡΑΝΟΥ-μεγάλες οι δυνητικές  κλοπές και οι αρπαγές υπό των δήθεν φίλων και επίβουλων εχθρών μας .
Επιθυμούν οι άρπαγες να μας τα πάρουν όλα, ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ, πνευματικούς και υλικούς θησαυρούς.
-Τι θέλετε όλοι εσείς εδώ, τι περιμένετε; Ρώτησε ο Αγιορείτης  Γέροντας με έκπληξη.
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

«Δεκαετία του 70, ένας Αγιορείτης Πατέρας έκανε ξημερώματα της εορτής των Αποστόλου Πέτρου και Παύλου τον κανόνα του  στο μικρό κελλάκι Ιεράς Μονής .

Φως άστραψε και τον μετέφερε καθ ύπαρ στην γνωστή του προκυμαία,  στον σημερινό λιμάνι του Αποστόλου Παύλου στην Αν. Μακεδονία,  τόπο βιωτής του συμμοναστή του,  ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΟΘΕΟΥ του Χριστουπολίτη , τοπικού Αγίου της περιοχής αυτής,  που αγίασε στην Ιερά Μονή Διονυσίου του Αγίου Όρους .

Ο Γέροντας ξαφνικά βρέθηκε σε μία προκυμαία  γεμάτη με  πολλά πρόσωπα.

Αλλά τι χαρούμενα  και λαμπρά  ήταν αυτά τα πρόσωπα  που του μετέδιδαν ταυτόχρονα  μια ανερμήνευτη χαρά.

Χαιρόταν να τα  βλέπει.

Γιατί  σε αυτά έβλεπε Αγίους, Ιεράρχες, Ομολογητές, Μάρτυρες. Οσίους,  σαν να  κατέβηκαν όλοι τους μαζί  από τις περίφημες τοιχογραφίες-φρέσκα  των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και κατέκλυσαν την πανέμορφη αυτή προκυμαία.

Τι θέλετε όλοι εσείς εδώ, τι περιμένετε;

Ρώτησε ο Αγιορείτης  Γέροντας με έκπληξη.

Περιμένουμε να αποβιβαστεί ο Απόστολος των Εθνών Παύλος με την συνοδεία του.

Πάντα τέτοια ημέρα τους περιμένουμε!!!

Αστραπιαία μεταφέρθηκε στο κελί του προσπαθώντας να κατανοήσει τι ήταν όλα αυτά.

Τα χρόνια πέρασαν , ο Γέροντας κοιμήθηκε και σε πνευματικό παιδί  του που μας μετέφερε αυτά, έλεγε.

-τι μεγάλες ΕΥΛΟΓΙΕΣ παιδάκι μου μας έφερε ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ πατώντας τα αγιασμένα ποδαράκια  του για πρώτη φορά στην παραλία αυτή της Μακεδονίας,  στην Ευρώπη;»

Αδελφοί για αυτές τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ θα μιλήσουμε που είναι διαχρονικές και βρίσκονται στο επίκεντρο της βάσκανης  οφθαλμικής κόρης των εχθρών μας.

Θα τις χωρίσουμε σε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ και ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ευλογίες και οι δύο  είναι πάντα επίκαιρες, προίκα του Γένους μας  που θέλουν να την αρπάξουν μνηστήρες- προικοθήρες από όλες τις γωνιές του κόσμου.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ
Από την στιγμή που οι Σκοπιανοί παραμένουν μετεξεταστέοι στην  Ιστορία και την Ιστορική αλήθεια καλόν θα ήταν να ετοιμάζονται να κλείσουν το επιδοτούμενο  από διεθνείς σπόνσορες παραμάγαζο της κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης και φυσικά μετά από τόσα χρόνια βρώμικης δουλείας εκεί πάει το πράγμα.

«Όλοι γνωρίζουμε από τις ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ότι ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ εξ' αιτίας του οράματος ΤΟΥ με τον Μακεδόνα άνδρα αποβιβάσθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη δηλ. στο τότε γνωστό Δυτικό κόσμο στην ακτογραμμή της Ανατολικής Ελληνικής Μακεδονίας στο λιμένα της Αποστολικής Νεάπολης, στην σημερινή επονομαζόμενη πόλη της Καβάλας.

Σε αυτό το μέρος η ΕΥΡΩΠΗ και ο τότε γνωστός κόσμος υποδέχθηκαν ΤΟΝ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ δια του Αποστόλου Παύλου που πλέον τον διέδιδε με την Ελληνική γλωσσολαλιά, η οποία έγινε και το εργαλείο της ΘΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ να καρπώσει η Χριστιανική Πίστη στην Ρωμαική Ευρωπαϊκή Επικράτεια.

Από αυτό το μέρος ο Απόστολος των Εθνών μεταφέρει το μήνυμα του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ Θεάνθρωπου Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού με την βοήθεια της Ελληνικής Γλώσσας και αρχίζει να εδραιώνεται η Ελληνοχριστιανική σκέψη στον πολιτισμό και στην ανθρώπινη διανόηση.

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΘΟΡΥΒΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΑΜΟΣ – ΕΝΩΣΗ της Ελληνόγλωσσης Κλασσικής Αρχαιότητας με το μήνυμα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.

Και φυσικά οι πρόγονοι μας για να τιμήσουν δεόντως αυτό το μέρος το ονόμασαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ.

Στην επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου «είδαν» την παρουσία του ίδιου του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥπου πλέον τον τιμούσαν σαν Πρόσωπο μέσα στην ανθρώπινη ιστορία περιγράφοντας ΑΥΤΟΝ με την ονομασία μιάς ολόκληρης πολιτείας.

Η Χριστώνυμος αυτή ονομασία της πόλεως ομολογούσε ΧΡΙΣΤΟ με δύο Φύσεις την Θεική και την Ανθρώπινη, σε αντίθεση με τις φοβερές αιρέσεις του μονοφυσιτισμού και της εικονομαχίας.

Από τις ιστορικές πηγές καταδεικνύεται ότι στα βυζαντινά χρόνια της χιλιόχρονης Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας η σημερινή πόλη της Καβάλας ονομαζόταν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ από το 746 μ.Χ μέχρι την καταστροφή της από τους Οθωμανούς το 1391 μ.Χ., αλλά και μετά μέχρι το 1549 μ.Χ., όταν εμφανίσθηκε η νέα ονομασία της πόλεως σαν Καβάλλα.

Αυτήν την «δόξα» της αλλοίωσης ονομάτων ζήλεψε και ο πολύς Γερμανός ιστορικός Ιερώνυμος Wolf το 1562 μ.Χ. παραχαράσσοντας την ονοματολογία ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΪΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ με την λέξη βυζάντιο για να επιτευχθούν ευκολότερα οι στόχοι του Καρλομάγνου από τις συνέπειες των οποίων και μέχρι σήμερα υποφέρουμε...

Ήταν φυσικό λοιπόν και για τους Αγαρηνούς κατακτητές Τούρκους να ισοπεδώσουν την ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ για να μην τους θυμίζει τίποτε από το ΥΠΕΡ ΠΑΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ. Αλλά και να δεχθούν τον «εξισλαμισμό» του ονόματος της ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟΥ πόλεως με ένα άλλο όνομα.
Δηλαδή η πόλη αυτή που ήταν η Πύλη του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ στην Ευρώπη έπεσε στα χέρια των Τούρκων σαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ και ελευθερώθηκε το 1913 σαν Καβάλα ..»

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ
Για να φτάσει ο Απόστολος Παύλος και η συνοδεία του στον σημερινό ομώνυμο εμπορικό λιμάνι του στην Αν. Μακεδονία  από την Τρωάδα της Μικράς Ασίας, ευθυδρόμησε μεσοπέλαγα στο σημερινό ευλογημένο ενεργειακό άξονα των Πετρελαικών κοιτασμάτων της Λαδοξέρας ( Σαμοθράκη ) και  δίπλα  από τον Μπάμπουρα-Πρίνο ( Θάσος) .

«Ἀναχθέντες οὖν ἀπὸ τῆς Τρῳάδος εὐθυδρομήσαμεν εἰς Σαμοθράκην, τῇ δὲ. ἐπιούσῃ εἰςΝεάπολιν, ἐκεῖθέν τε εἰς Φιλίππους (Πράξεις των Αποστόλων στ. 11-12)

Άραγε θα ξυπνήσουμε τώρα που έρχονται να μεταγγίσουν ( κλέψουν) το ενεργειακό αίμα της πατρίδας μας;

Οι εξελίξεις τρέχουν παντού αλλά σύντομα θα πάρει φωτιά και το ΑΙΓΑΙΟ.

Η Λαδοξέρα για εμάς και η Ζουράφα για τους τούρκους ήταν πάντα στο μάτι των κουρσάρων.

Στις 20 Ιανουαρίου του 2016 αρθρογραφούμε
«Γιατί δήλωσε ο ανεκδιήγητος τούρκος…;
Η Ζουράφα( Λαδοξέρα στα Ελληνικά) βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

¨Η YENI CAG δημοσιεύει άρθρο του Ahmet Takan με τίτλο «Η Ελλάδα έβαλε στο μάτι ένα ακόμα νησί μας».

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Επιτελικός Συνταγματάρχης εν αποστρατεία Umit Yalım έδειξε με έγγραφα στην κοινή γνώμη τις πικρές αλήθειες που κάποιοι επιθυμούν να παραβλέπουν.

Ο Γιαλίμ είπε ότι η Ελλάδα κατέλαβε την τουρκική νήσο Ζουράφα .

Το νησί Ζουράφα, ανήκει στην τουρκική Δημοκρατία. Πρόκειται για νησί στο μέγεθος της Χάλκης, που βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Γεωγραφικά, η Ζουράφα βρίσκεται 5.5 μίλια δυτικά ανατολικά της Σαμοθράκης, μεταξύ του δήμου Εnez της Αδριανούπολης και της Ίμβρου.»http://www.onalert.gr/stories/i-tourkia-thelei-krisi-i-zurafa-einai-diki-mas/47493\ 20 Ιανουαρίου 2016

Που βρίσκεις λοιπόν καλής ποιότητας πετρέλαιο κοντά στην Κωνσταντινούπολη;

Μα φυσικά στην Ζουράφα και στον διπλανό Μπάμπουρα που ανήκουν στο ίδιο ενεργειακό υποθαλάσσιο αντίκλινο του Βόρειου Αιγαίου.

¨Το 1978, δηλαδή πριν μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ, πραγματοποιήθηκε μια μελέτη σε μια περιοχή για την οποία γινόταν πολύς λόγος. Πρόκειται για την περιοχή στην οποία η Χούντα είχε διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολύ πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα αλλά η προηγούμενη μελέτη είχε χαθεί. Η μελέτη ανέφερε ότι 10 ναυτικά μίλια από το Ακρωτήριο ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ της Θάσου, υπάρχει ένα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου, ΑΜΕΣΑ αξιοποιήσιμο, σε μικρό βάθος από την επιφάνεια και με κόστος εξόρυξης ίσο με αυτό των πηγαδιών που υπάρχουν στη Σ. Αραβία!

Το κόστος εξόρυξης στη Σ. Αραβία ήταν 5 δολάρια το βαρέλι και η μελέτη καταδείκνυε ότι στην θαλάσσια περιοχή του ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ το κόστος ήταν μόλις 4,8 δολάρια /βαρέλι γεγονός που την καθιστούσε ισότιμη με μια οποιαδήποτε εξόρυξη σε χερσαίο έδαφος.

Αντίθετα, οι εξορύξεις σε θαλάσσιες περιοχές είναι πάντοτε ακριβότερες όπως αυτές για παράδειγμα του πετρελαίου Μπρέντ.

Στον ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ, το κοίτασμα ήταν «καθαρό» από θειάφι, γεγονός που έκανε την εκμετάλλευσή του πιο ελκυστική . Σύμφωνα με την έρευνα αυτή το συγκεκριμένο κοίτασμα προσφερόταν για μια παραγωγή που μπορούσε να φτάσει και τα 200.000 βαρέλια ημερησίως.¨ http://www.istorikathemata.com/19 Ιανουαρίου 2011

¨Το σημαντικότερο από τα κοιτάσματα του ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ βρίσκεται στην αμφισβητούμενη ζώνη των 10,5 μιλίων. Δηλαδή η εκμετάλλευση του απαιτεί την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.¨

Η βραχονησίδα της Λαδοξέρας συνιστά το υπαρκτό και με ανθρώπινη δραστηριότητα (λόγω λειτουργίας του φάρου ναυσιπλοΐας, γεωγραφικό σημείο που ορίζει τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδος – Τουρκίας.

Και το γεγονός αυτό επιτρέπει στην Ελλάδα, τον σχεδιασμό της δικής της ΑΟΖ, χωρίς καμία διακοπή, από Αλεξανδρούπολη, μέχρι Καστελόριζο.

Η Λαδοξέρα με πράξεις και ενέργειες παράνομες αμφισβητείται ευθέως από τους τούρκους πειρατές.

Η κρίση του προσφυγικού στο ΑΙΓΑΙΟ ,το θέμα των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου, οι διάδρομοι ναυσιπλοίας στο Βόρειο Αιγαίο και η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ των Τούρκων συνθέτουν το εκρηκτικό μίγμα των ημερών μας.

Ουσιαστικά μπήκαμε σε ¨εμπλοκή¨ με τους Τούρκους την στιγμή που την καθημερινότητα του Έλληνα κάποιοι την έκανα εφιάλτη.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ... ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται

και για την Υπερμάχω Στρατηγώ ισχύει το ρηθέν

«αθέων αγαρηνών τα βέλη σύντριψον Δέσποινα και πάσαν επιβουλήν δαιμόνων ματαίωσον, λαόν ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΝ σκέπον και φύλαττον ίνα πόθω Σε δοξάζομεν»...

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ.

"Η καθαρή ιστορία μας  είναι η αμύθητη περιουσία και το στρατηγικό πλεονέκτημα της ράτσας μας μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά είναι και το διαμορφωτικό στοιχείο - καταλύτης της πολιτισμικής εξέλιξης".

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ των ΕΘΝΩΝ από αυτή την ευλογημένη  ακτογραμμή της Ελληνικής Μακεδονίας δεν στέλνει  μόνο ΜΗΝΥΜΑ στην Ευρώπη αλλά   και   στους σημερινούς νεοθωμανούς  και  φυσικά στο "ρηχό βάθος" της εξωτερικής επεκτατικής πολιτικής των.

Στέλνει μήνυμα στους Σκοπιανούς ότι το ¨καλο- σερβιρισμένο παραμύθι ¨τελείωσε.

Στέλνει επίσης  ΜΗΝΥΜΑ και σε εμάς τους καταπονημένους και κατασκανδαλισμένους  Νεοέλληνες ότι ο ίδιος  παραμένει ΦΡΟΥΡΟΣ της πνευματικής και ενεργειακής προίκας της ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ που έρχεται με φόρα κόντρα στην μοχθηρία των εχθρών και των δήθεν φίλων της.

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ(η παρηγοριά) θλίβεται γιατί οι σημερινοί Έλληνες πιστεύουν στα Παραμύθια των εχθρών ΤΗΣ


Φώτο: η ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ έμπροσθεν της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ από το Βατοπαίδι στον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ στην Κόρινθο.
 Αφουγκραστείτε αυτό που έρχεται.
Λυγίστε τα πόδια στο ΘΕΙΟ και σηκωθείτε σαν Ήρωες, Ομολογητές και Άγιοι.
Ελλάδα αγάπησε τα μαρτύρια σου γιατί αυτά θα σε σώσουν. Το ίδιο έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Αρχιεπίσκοπος της Κριμαίας « αγάπησα το μαρτύριο μου γιατί αυτό θα με σώσει»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Κανείς δεν μπορεί να κάνει τον δάσκαλο στον άλλο γιατί όλοι μας μαθαίνουμε μέχρι τέλους.
Όμως έχουμε μάτια και βλέπουμε και αισθήματα, για αυτό και πονάμε .
Τι βλέπουμε;
Κάθε σπίτι και καημός και κάθε ψυχή πόνος .
Τα μαρτύρια των Ελλήνων κορυφώνονται στις μέρες μας.
Για αυτό ένας άγιος μας έλεγε « μπορεί τα σπίτια σας να είναι όρθια αλλά τα ερείπια είστε εσείς μέσα σε αυτά » 
Ποιος έχει σήμερα μείνει  αλώβητος από την δαιμονική μπόρα που ξέσπασε;
Είναι χαρακτηριστικό της Ελλάδος να κινείται πάνω στις κόκκινες γραμμές της ιστορίας και να επιλέγει την τραγωδία πριν την σωτηρία της.
Όποιος έχει απλές γνώσεις ιστορίας μπορεί να λύσει την παρακάτω εξίσωση.
Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ο Καβάσιλας (1322- 1392) λίγο πριν την άλωση της ΠΟΛΗΣ  μιλάει για Έθνος Ελλήνων Ορθοδόξων προεικονίζοντας την σημερινή Ελλάδα.
Στα τελευταία χρόνια της Παλαιολόγειας περιόδου ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ανοίγει ένα τεράστιο ιστορικό κύκλο.
Ο Κύκλος πάντα τελειώνει στο ίδιο σημείο που έχει ακριβώς τα ίδια ιστορικά – κοινωνικά και γεωπολιτικά χαρακτηριστικά.
Ο κύκλος άνοιξε στην Κωνσταντινούπολη και εκεί θα
κλείσει στις μέρες μας.


1453 μέρες άλωσης
το γένος των Ρωμιών , το Ελληνικό Ορθόδοξο γένος του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα ωδινάται.
Από την μια πλευρά ο Λατίνος και η  πνευματική αντίχριστη κουστωδία του, τον εκβιάζει να αρνηθεί την φίλη Ορθοδοξία του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού.
Από την άλλη πλευρά επικρέμεται η χατζάρα του φανατικού ισλάμ.
Τι να διαλέξει άραγε;
Διαλέγει την φωτιά του πολέμου , το μαρτύριο , την θυσία και σώζει την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ υπομένοντας τον πνευματικό κανόνα της τουρκικής σκλαβιάς για αιώνες μέχρι που αρχίζει και λαμβάνει τις πρώτες αναπνοές λευτεριάς το 1821, δίχως να αναπνέει ακόμη κανονικά.
2019 μέρες μνημονιακής κατοχής
το γένος των Ρωμιών , το Ελληνικό Ορθόδοξο γένος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτου και των άλλων νέων Αγίων μας ωδινάται.
Από την μια πλευρά του υπόσχονται εν μέσω αδυσώπητης οικονομικής λαίλαπας δυσβάστακτων μέτρων διεθνούς τοκογλυφίας , του υπόσχονται  ανάπτυξη μέσω της ηλεκτρονικής μεταρρύθμισης βλ. διακυβέρνησης, βλέπε κάρτα του πολίτη  με τον δυσώνυμο αριθμό της Αποκάλυψης 666.
Όλοι και όλα δούλεψαν και δουλεύουν για αυτό δηλ. πώς να μας απομυρώσουν, πώς να μας αρπάξουν την Δωρεά Σφραγίδα του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ που λάβαμε με το Άγιο Βάπτισμα.
Οι απόγονοι των Λατίνων- Ούνων  μας εκβιάζουν πάλι.
Θέλεις να ζήσεις; (άραγε τι να ζήσεις με αυτά τα διεθνή τοκογλυφικά  ρεμάλια; ) πάρε την κάρτα σου λένε για να διευκολυνθείς ( τα ανθρώπινα δικαιώματα  εδώ είναι ένα καλοστημένο παραμύθι)
Από την άλλη πλευρά ο απόγονος του φανατικού ισλάμ , τούρκος μας απειλεί.
« θέλεις να επιβιώσεις Έλληνα, μοίρασε το ΑΙΓΑΙΟ και βλέπουμε , ειδάλλως θα ισοπεδώσω τις πόλεις σου με πυραυλικές επιθέσεις και με όσους σου κουβάλησα μέσα, τόσα χρόνια κάτω από την μύτη σου για να σου ενσπείρουν τρόμο και φόβο»
 Τονίσαμε ότι ο κύκλος κλείνει στο ίδιο σημείο για αυτό και ζούμε τα ίδια ακριβώς πράγματα.
Τώρα τι θα διαλέξει το ΕΘΝΟΣ των Ελλήνων; ΠΟΛΕΜΟ ή ΑΠΟΜΥΡΩΣΗ από το ΤΙΜΙΟ Άγιο Βάπτισμα μας;
Τα ίδια διλλήματα , οι ίδιοι οι εκβιασμοί.
Τις τελευταίες μέρες  και δη τις προεκλογικές αυξήθηκαν δραματικά οι σωτήρες πολιτικοί στην χώρα μας .
Όλοι θέλουν να μας σώσουν διότι γνωρίζουν ότι ξεχνάμε σαν λαός πολύ εύκολα, γιατί γνωρίζουν ότι είμαστε εύκολα συναισθηματικά διαχειρίσιμοι.
Πατάμε επάνω στις κόκκινες γραμμές της μακρόχρονης ιστορίας μας . Μόνο μέσα από συγκλονιστικά πράγματα που έρχονται παγκοσμίως θα τρομάξουμε και θα μετανοήσουμε.
Η λέξη μετάνοια όπου και να την πεις είναι για όλους μας μια ξερή λέξη δίχως πράξεις και πολλές φορές την στολίζουμε με λόγια δίχως  πνευματικό αντίκρισμα.
Οι λύσεις στα ανθρώπινα  και εθνικά αδιέξοδα μας θα δοθούν από επάνω .
Ο Καλός Θεός μας επέστησε  την προσοχή να παρακολουθούμε τα σημεία των καιρών, ανεξάρτητα αν οι αντίχριστοι μας ταΐζουν με γύμνια , σαρκολατρεία και διαστροφή ώστε  να θολώνουμε.
Αρχές δεκαετίας του 90 μια ψυχούλα που ολημερίς έκοβε την καρδούλα της κομματάκια και την μοίραζε στον κόσμο έλεγε « ο ΘΕΟΣ θα λυπηθεί το πλάσμα του και θα παρουσιαστεί στα αδιέξοδα του , θα δώσει ο Καλός Θεός ένα χαστούκι στο σύστημα και  θα συγκλονιστούν τα έθνη και το καθένα θα σηκωθεί να κάνει ότι του λέει ο λογισμός του» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Αρχές δεκαετίας του 90 η ίδια η  ψυχούλα μαρτυρούσε « τα νερά ( δηλ. η ΑΟΖ – υφαλοκρηπίδα)  θα είναι η αιτία που θα πιαστούμε με τον τούρκο»
Έχουμε δει πως μαλώνουν τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι.
Πρώτα λεκτική αντιπαράθεση , μετά πλησίασμα με αγριάδες , μετά του δείχνεις το δάκτυλο και τον ακουμπάς με αυτό, μετά πέφτει η πρώτη καρπαζιά και τότε αρχίζει το πανηγύρι.
Ενώ οι τούρκοι έχουν ήδη εκπονήσει σχεδιασμό πως θα μας κτυπήσουν , κάποιες διορθωτικές κινήσεις που θέλουν να κάνουν διεθνώς τους φρενάρουν.
Εκεί και που οι τούρκοι δεν θα το περιμένουν θα πλακωθούμε μεταξύ μας αίφνης , απρόσμενα.
« θα πιαστούμε» όπως έλεγε στην κυριολεξία ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.
Αν δείτε το πρόσωπο της Παναγίας της Παραμυθίας με το σχετικό συναξάρι της θαυματουργής αυτή εικόνας είναι θλιμμένο.
« Για την εικόνα αυτή διηγείται η παράδοση ότι η αρχική έκφραση των προσώπων και η στάση του σώματος του Κυρίου και της Θεομήτορος άλλαξαν, όταν συνέβη το εξής φρικτό θαύμα:
Το 807 μ.Χ. αποβιβάστηκαν κρυφά πειρατές στην παραλία της μονής Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος και περίμεναν κρυμμένοι το πρωινό άνοιγμα της πύλης, για να επιτεθούν, ο ηγούμενος που μετά το τέλος του όρθρου έμεινε μόνος, για να συνεχίσει την προσευχή του, άκουσε τα εξής λόγια της Παναγίας: «Μην ανοίξετε σήμερα τις πύλες της μονής, αλλά ανεβείτε στα τείχη και διώξτε τους πειρατές». Στρέφοντας το βλέμμα του εκεί είδε το Θείο βρέφος να απλώνει το χέρι του και να σκεπάζει τα χείλη της μητέρας του λέγοντας: «Μη μητέρα μου, άφησε τους να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει». Αλλά η Παναγία πιάνοντας με το χέρι της το χέρι του Υιού της και στρέφοντας λίγο το κεφάλι, για να ελευθερώσει τα χείλη της επανέλαβε τα ίδια λόγια. Αυτός ο τελευταίος σχηματισμός των προσώπων παρέμεινε μόνιμα στην εικόνα, ενώ οι μοναχοί, αφού σώθηκαν θαυματουργικά απ΄ τους πειρατές, ευχαρίστησαν την Παναγία και ονόμασαν την εικόνα της αυτή «Παραμυθία», που σημαίνει καταπράϋνση ή μετριασμός, ή έννοιες που εξίσου αποδίδουν το περιστατικό του θαύματος. Η εικόνα είναι τοιχογραφία και βρίσκεται στο δεξιό χορό του ομωνύμου παρεκκλησίου της μόνης.
Απολυτίκιον
Ήχος Πλ. Α´. Τον Συνάναρχον Λόγον.
Σώσαι θέλουσα Κόρη το Βατοπαίδιον,
Παραμυθία γλυκεία εκ πειρατών βδελυρών,
θαυμαστώς τώ προεστώτι προσωμίλησας,
και καθυπέδειξας αυτώ, σωτηρίας χειρισμούς·
διό σε νύν ευφημούντες, πιστώς αιτούμεθα πάντες,
πρός τον Υιόν σου τάς θερμάς σου λιτάς.
»

Ο Ουρανός έκλαψε για την Ελληνικοτάτη Μακεδονία μας.
Τώρα κλαίει και για τα άλλα θηρία ( μοντέρνες κάρτες- εμφυτεύσιμα τσίπ  , νέα δυσβάστακτα μέτρα )  που ετοιμάζουν οι δήθεν φίλοι μας και οι αιώνιοι εχθροί μας με ημερομηνία λήξης.

Αφουγκραστείτε αυτό που έρχεται από όλες τις πλευρές .
Λυγίστε τα πόδια στο ΘΕΙΟ και σηκωθείτε σαν Ήρωες, Ομολογητές και Άγιοι.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας