Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΑΜΕ - τι θα μας συμβεί αδελφοί από εδώ και πέρα; - πριν λίγο μας έστειλαν βίντεο με την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ
30 Ιανουαρίου του 2022
γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
γιατί κλαίει τόσο πολύ η ΠΑΝΑΓΙΑ μας , τι συμβαίνει , τι θα συμβεί ; αυτό δεν δείχνει κάτι καλό, αυτό λέει η λογική και η ΠΙΣΤΗ μας.

Πόσο την παραπικράναμε την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ , τι θέλει από εμάς; 
Ξημερώνουν  παραμονές της ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ 

το μήνυμα που μας ήρθε:

" Σήμερα το απόγευμα μετά τις 7:00 όταν ήρθε ένας δημοσιογράφος να προσκυνήσει την ΠΑΝΑΓΙΑ μας , κατέγραψε αυτό το συγκλονιστικό βίντεο και ο άνθρωπος έπαθε και εμείς το ίδιο" 

" η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ να είναι βοήθεια μας" 

ο ΘΗΒΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ πέρασε το βίντεο αυτό στο  You tube για να το κοινοποιήσετε και να σημάνετε πνευματικό συναγερμό ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ - τέρμα τα ψέματα


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ βίντεο https://youtu.be/1vV_smgfkAw


ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

οι πληροφορίες , οι εικόνες και τα βίντεο που έρχονται από τον Καναδά δείχνουν μεγάλη κοινωνική εξεργεση και πιθανή πτώση της κυβέρνησης λόγω της υποχρεωτικοτητας του εμβολίου. Την ίδια ώρα την χώρα την χτυπαει μια μεγάλη χιονοθύελλα. Όμως οι διαδηλωτές πληθαίνουν αντί να μειώνονται.

οι ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ στέλνουν μήνυμα από την ήπειρο που θα μας σώσει στο τέλοςΜπούνια , 30/01/2022

Η ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
Αγαπητοί μας φίλοι και φίλες, βοήθεια μας οι Άγιοι τρεις Ιεράρχες, οι Φωστήρες της Οικουμένης. Ο Πλάτωνας έλεγε: «Η μόρφωση είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους».
Έχουμε πολλά παιδιά μαθητές και μαθήτριες στην περιοχή μας, που προέρχονται από φτωχές οικογένειες. Σε πολλούς λείπουν και τα απολύτως αναγκαία, ακόμη και τα ρούχα για να φορέσουν και να κυκλοφορούν! Όμως σε αρκετά από αυτά τα παιδιά βλέπει κανείς εκτός από την ευφυΐα και τη Χάρη του Θεού πάνω τους. Το διακρίνει κανείς. Η τοπική μας Εκκλησία, κατά τη δυνατότητά της, βοηθάει πολλά από αυτά τα παιδιά στην αρχή του σχολικού έτους και στην διάρκεια του έτους, προκειμένου να πληρώσουν τα δίδακτρά τους, ώστε να μπορούν να πάνε σχολείο και να μη μένουν αδρανή στο σπίτι τους ή να πηγαινοέρχονται στους δρόμους. Από όσους σπουδάζουν, άλλοι μεν πάνε το πρωί στο σχολείο, άλλοι δε το απόγευμα. Πολλές φορές στο ίδιο σχολικό συγκρότημα.
Οι γονείς αυτών των παιδιών, αν τους έχουν, δεν διαθέτουν καν τη δυνατότητα να πληρώσουν γι’ αυτούς το σχολείο για να σπουδάσουν. Δια τούτο πολλά παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο. Ενώ αρχίζουν, δεν τελειώνουν την χρονιά.

Εδώ δεν υπάρχει δωρεάν φοίτηση. Μόνον τα δίδακτρα για ολόκληρο το έτος είναι τουλάχιστον 200 Ευρώ ανά μαθητή του Δημοτικού για όλο το χρόνο. Υπάρχει δυνατότητα να δοθούν σε δύο δόσεις. Με αυτά τα λεφτά, μπορεί ήδη ο μαθητής να πάρει τις εγγραφές και στη συνέχεια να αγοράσει μέσα στο σχολείο τα απόλυτα αναγκαία για να σπουδάσει. Ενώ για το Γυμνάσιο-Λύκειο είναι 300 Ευρώ. Μπορούμε επίσης να τα πληρώνουμε από την αρχή όλα, ή να τα δώσουμε σε δύο δόσεις.
Αν δεν πάνε σχολείο, θα βυθιστούν στην παραβατικότητα, μαστιζόμενα από την αναγκαστική στρατολόγηση στις επαναστατικές και αντάρτικες ομάδες και όχι μόνο.
Για να σπουδάσει ένα παιδί στο Πανεπιστήμιο εδώ θέλει τουλάχιστον 500 Ευρώ το Χρόνο.
Φυσικά εκτός από τα δίδακτρα υπάρχουν και άλλες σχολικές δαπάνες.
Εδώ δεν υπάρχει δωρεάν φοίτηση. Όλα αγοράζονται, βιβλία, φυλλάδες, η συμμετοχή σε διαγωνίσματα, στις εργασίες και εξετάσεις. Όλα πληρώνονται, διότι από αυτά ζούνε οι καθηγητές τους, οι οποίοι δεν πληρώνονται σχεδόν καθόλου από το κράτος, όσες απεργίες και αν κάνουν.

Πολλές φορές οι καθηγητές τους, σταματούν να παραδίδουν μαθήματα όταν περνούν πολλοί μήνες χωρίς να έχουν πληρωθεί από το κράτος. Κ αι πάλι με παρακλήσεις γονέων ξαναρχίζουν τα μαθήματα. Και συνέχεια ο ίδιος φαύλος κύκλος!
Η τοπική μας Εκκλησία στο Ανατολικό Κονγκό είναι πάντοτε αμέριστα αφοσιωμένη στην Υπηρεσία των φτωχών και απόρων αδελφών μας της Αφρικής, παρά τις δυσκολίες της στιγμής και τις μεταλλαγές του καιρού. Κατά τη διάρκεια της περιόδου έναρξης κάθε σχολικού έτους, με μια ομάδα νέων Ορθοδόξων της Μπούνιας, επισκεπτόμαστε κάποια σχολεία. Εκεί μιλάμε για την Ορθοδοξία. Στη συνέχεια διανέμουμε σχολικά είδη και γλυκίσματα στους ευάλωτους αυτούς μαθητές της πόλεως μας, οι οποίοι στερούνται σχεδόν τα πάντα, έτσι ώστε να τους χαροποιήσουμε και να δώσουμε ταυτόχρονα την μαρτυρία της Ορθοδοξίας μας.

Συνήθως σε καθεμία από τις 6 αίθουσες-τάξεις των σχολείων αυτών μαθητεύουν από εκατό και πλέον παιδιά, στους οποίους διανέμουμε σχολικά είδη, τετράδια, στυλό, προς ενθάρρυνση τους, μεταφέροντάς τους τις καλύτερες ευχές της τοπικής μας Εκκλησίας για την έναρξη του σχολικού έτους και εκφράζοντας την ευχή για τους φιναλίστες-τους τελειοφοίτους, να τους δούμε το επόμενο έτος στο πανεπιστήμιο.
Ευχόμαστε στους μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου να είναι ως γη αγαθή της παραβολής του σπορέως· να δεχθούν τον σπόρο του λόγου του Θεού και την θύραθεν σοφία· να πολλαπλασιάσουν τις γνώσεις τους· να γίνουν μορφωμένοι και συνάμα καλοί άνθρωποι που χρειάζεται η Κοινωνία μας.
Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος έλεγε: «Εκείνος που δεν γνωρίζει εκείνα που πρέπει να γνωρίζει, τίποτα δεν γνωρίζει».
Και ο Μέγας Βασίλειος τόνιζε: «Για κάθε πράγμα χρειάζεται γνώση και εμπειρία».
Η χαρά και η συγκίνηση των μαθητών που επωφελούνται από αυτά τα δώρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μπούνιας είναι προφανείς, και εκφράζονται με λόγους ευγνωμοσύνης και ζωγραφίζονται πολύ ζωηρά στα πρόσωπά τους. Οι μαθητές με όμορφα και συγκινητικά τραγούδια εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς την Εκκλησία μας!
Οι μαθητές είναι πολυάριθμοι. Δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε όλους. Βοηθάμε να πάνε στο σχολείο αρκετά άπορα παιδιά που πραγματικά το έχουν ανάγκη, και δεν έχουν που να στηριχθούν.
Σχολικά ήδη μοιράζουμε όχι μόνον σε αρκετές εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες αλλά και στους δασκάλους και δασκάλες τους.
Είναι μεγάλη αδικία για την ανθρωπότητα στον αιώνα μας να υπάρχουν παιδιά που δεν ξέρουν ούτε να διαβάσουν, ούτε να μετρήσουν αλλά ούτε και το όνομά τους να γράψουν!!
Η Ενορία μας «Άγιος Νικόλαος» Μπούνιας παρέχει ηθική και οικονομική βοήθεια σε ορθόδοξους μαθητές και φοιτητές για να τους υποστηρίξει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, να ανταποκριθούν στις σχολικές και ακαδημαϊκές τους απαιτήσεις όσον αφορά τα τέλη φοίτησης.
Εδώ τίποτα δεν είναι δωρεάν όπως το αναφέραμε. Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί δωρεάν φοίτηση στο Δημοτικό Σχολείο, αλλά στην πράξη δεν γίνεται τίποτα. Όλα παραμένουν έωλα και νεκρό γράμμα, αφού αδυνατεί να πληρώνει τους δασκάλους. Οι γονείς/κηδεμόνες πασχίζουν να πληρώνουν τα δίδακτρα και άλλα σχολικά τέλη για τα παιδιά τους.
Προσπαθούμε σαν τοπική Εκκλησία να είμαστε στο πλευρό τους και να τους συμπαραστεκόμαστε με έμπρακτη αγάπη. Διαφορετικά τα παιδιά μας δεν μπορούν να πάνε Σχολείο.
«Στα έργα της ελεημοσύνης υπάγονται κι όσα γίνονται χάρη της πνευματικής και ηθικής μορφώσεως και αναπτύξεως του πλησίον» (Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως).
Αρχιμ. Τιμόθεος Ntumba
ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ
Για όσους θέλουν και μπορούν να μας στηρίξουν, αναλαμβάνοντας έστω και ένα φτωχό παιδί, μπορούν να μας στείλουν την βοήθεια τους μέσω του λογαριασμού μας Τραπέζης του Κονγκό ή να μας ζητήσουν κάποιο λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα.
Ο Λογαριασμός μας στο Κονγκό είναι:
Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI.
Η Διεύθυνση της Εκκλησίας: BOULEVARD DE LIBERATION 095/0/. BUNIA (οδός, αριθμός και Πόλη).
E-μαιλ: Timotheosntumba@gmail.com
Μπορείτε επίσης να επικοινωνήστε μαζί μας, να παρακολουθείτε και να βλέπετε την προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας στο Facebook με το όνομα Timotheos Ntumba.
Το Blog της Ιεραποστολής είναι: https://timotheosntumba.blogspot.com

Αυτό έγινε τώρα στην Ιερά Μονή της Δαμάστας : « Γερόντισσα άφησε με τώρα , με βοηθάει η ΠΑΝΑΓΙΑ να αγιογραφήσω την εικόνα ΤΗΣ»

 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αυτό έγινε τώρα στην Ιερά Μονή της Δαμάστας :   

"Γερόντισσα άφησε με τώρα , με βοηθάει η ΠΑΝΑΓΙΑ να αγιογραφήσω την εικόνα ΤΗΣ" 

Να σας μεταφέρουμε αδελφοί χαρούμενα πράγματα , να ξεφύγουμε για λίγο από την μιζέρια που μας τριγυρίζει με την οχλοβοή των ΜΜΕ με επικείμενους πολέμους , κρούσματα πανδημίας , περιοριστικά μέτρα , πόλεμο κατά της εκκλησίας και να πάμε στο χαροποιό γεγονός ότι η ΠΑΝΑΓΙΑ είναι ολοζώντανη κοντά μας.

Τι έγινε σήμερα στο μετόχι του ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ στην Πλάκα των Αθηνών;

Όπως γράψαμε εχθές  η Εξαρχεία του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα υποδέχτηκε το πρώτο πιστό αντίγραφο που υπάρχει μέχρι σήμερα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΒΗΘΛΕΕΜΙΤΙΣΣΑΣ.

Βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/01/blog-post_123.html

Σήμερα πρωί – πρωί Κυριακής 30 Ιανουαρίου του 2022  βρεθήκαμε και εμείς εκεί να κατευοδώσουμε και να προσκυνήσουμε την ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ( ανήμερα της σύναξης των ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ και μνήμη της ανεύρεσης της  εικόνας της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ στην νήσο Τήνο)

Με το που εισήλθαμε στον Καθολικό των Αγίων Αναργύρων στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα η ματιά εστιάστηκε προς τα δεξιά μας.

Τέτοια ομορφιά δεν ξαναείδαμε, μια ομορφιά που σου έδινε ευφρόσυνη,  χαρά και έλεγες να μην  ξεκολλήσεις από αυτήν.Στο μεγαλοπρεπές κουβούκλιο είχε εναποτεθεί από χθες  η Εικόνα της Παναγίας της ΒΗΘΛΕΕΜΙΤΙΣΣΑΣ, πρώτο πιστό  αντίγραφο ΤΗΣ που αγιογραφήθηκε-  φιλοτεχνήθηκε στην Πάνσεπτο Ιερά Μονή της Δαμάστας που είναι πασίγνωστη σε όλους μας.

Στο τέλος της ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ο Καθηγούμενος και  Έξαρχος του Παναγίου Τάφου πατήρ Ραφαήλ με έκδηλη την χαρά και την συγκίνηση μας είπε τα παρακάτω:

( λάβαμε την ευλογία του να τα μεταφέρουμε στους πιστούς προς οικοδομή και αγαλλίαση)

Τι μας είπε:  

-        Εχθές αδελφοί μετά την λιτάνευση της ΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ και την Παράκληση της είχαμε μια τέτοια χαρά σαν να ξανα βιώναμε Χριστούγεννα, καθότι η ΒΗΘΛΕΕΜΙΤΙΣΣΑ το πρωτότυπο  σεμνύει με την παρουσία της τον Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Θεανθρώπου ημών Ιησού Χριστού  στα Ιεροσόλυμα.

-        Μιλώντας χθες με την ηγουμένη της Ιεράς Μονής της Δαμάστας όπου και παραγγέλθηκε η εικόνα της ΒΗΘΛΕΕΜΙΤΙΣΣΗΣ κατόπιν ευλογίας του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Γ΄ μας είπε :

-        « όταν έδωσα άγιε καθηγούμενε  την εντολή στην αγιογράφο αδελφή της Μονής μας να ξεκινήσει, συνέβη το εξής…

η αδελφή ξεκίνησε, αλλά στην πορεία είχε δυσκολία. Έσβηνε και διόρθωνε , δεν μπορούσε να κάνει πινελιά. Δυσκολευόταν τόσο πολύ που της είπα .. “παιδί μου άστο , δεν πειράζει”. Aλλά  η μονάχη δεν ήθελε να αφήσει αυτήν την αγιογραφία.

Προσευχόμασταν όλοι.

Κάποια στιγμή μετά από καιρό πήγα στο εργαστήριο και είδα την αδελφή μοναχή να είναι  πεσμένη στο πάτωμα πάνω από την σανίδα – τάβλα και την ρώτησα … τι κάνεις παιδί μου εκεί;”

Και η αδελφή μου είπε:

« Γερόντισσα άφησε με τώρα , με βοηθάει η ΠΑΝΑΓΙΑ να αγιογραφήσω την εικόνα ΤΗΣ»

 

Εγώ , λέει η γερόντισσα παρακολουθούσα την μοναχή να αγιογραφεί με τελίτσες και όχι με ευθείες γραμμές.

Τελικά μας είπε ο Καθηγούμενος Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Πατήρ Ραφαήλ, ότι το τελικό έργο είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο πιστό αντίγραφο της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΒΗΘΛΕΕΜΙΤΙΣΣΑΣ να απεικονίζει την πραγματική μορφή του Πρωτότυπου στην Βηθλεέμ ακόμα και το ίδιο  πουκάμισο – ένδυμα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ με τις ίδιες αποχρώσεις.Και συνέχισε ο Έξαρχος να μας λέει και για άλλο ΘΑΥΜΑΣΤΟ γεγονός της ΒΗΘΛΕΕΜΙΤΙΣΣΑΣ που συνδέεται με την Παράκληση ΤΗΣ.

 « Πριν χρόνια, το 2004 ένας μοναχός φοιτητής που μόναζε στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας στο  Άγιον Όρος και θα κατέβαινε στην Βηθλεέμ τον ρώτησαν οι πατέρες ..τι δώρο να σου κάνουμε για να το πας στην ΠΑΝΑΓΙΑ και αυτός τους είπε αυθόρμητα ..την ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ.

“Βρε παιδί μου δεν προλαβαίνουμε , του είπαν γιατί αυτό θέλει χρόνο από τον υμνογράφο μας , άλλη φορά , του είπαν” .. να είναι ευλογημένο , τους απάντησε.

Αλλά τι συνέβη εν τω μεταξύ .

Την επόμενη μέρα στο Όρθρο και στην Θεία Λειτουργιά , ο υμνογράφος ιερομόναχος δεν προσήλθε.

Εμφανίζεται μετά από ώρα και οι άλλοι μοναχοί τον ρώτησαν να μάθουν τι έπαθε.

Αυτός σε έκσταση τους απάντησε:

« Αδελφοί να δείτε τι έπαθα χθες το βράδι.

Την ώρα που ξεκουραζόμουν άκουσα μια φωνή που μου είπε “ σήκω και άρχισε να γράφεις”.

Ήταν η ΠΑΝΑΓΙΑ , το χέρι μου πήγαινε επί δυο ώρες  μόνος του . Εγώ δεν σκεφτόμουν , πήγαινε μόνο του .

Συνήθως όταν γράφω, μετά τα ξαναδιαβάζω μήπως υπάρχουν λάθη.

Αυτή την φορά δεν υπήρχε τίποτε»

 

Και τελείωσε  έτσι ο Έξαρχος την αφήγηση του." η ΠΑΝΑΓΙΑ μας είναι ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΗ"   

 

Αυτά αδελφοί από τα ΜΕΓΑΛΕΙΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΒΗΘΛΕΕΜΙΤΙΣΣΗΣ , αυτά άκουσα , αυτά σας  μεταφέρω και οποιαδήποτε παράλειψη κατά την μεταφορά αυτή την χρεώνομαι εγώ και η ακουστική αδυναμία μου.


ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Άνθρωπος του περιβάλλοντος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα διαρκέσει το πολύ 48 ώρες.

 


" Η Ρωσία σφίγγει τον στρατιωτικό κλοιό στην Ουκρανία , από όλες τις πλευρές, ενώ αρνείται επισήμως οποιαδήποτε πρόθεση εισβολής, ενώ άλλοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι «ο πόλεμος έρχεται αναπόφευκτα».

Άνθρωπος του περιβάλλοντος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα διαρκέσει το πολύ 48 ώρες.

 Ο Κωνσταντίν Μαλοφέεβ,  ο  οποίος είναι αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ρωσικού Λαϊκού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Πατριάρχη Κύριλλο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και ιδιοκτήτης μέσων μαζικής ενημέρωσης, υποστήριξε ότι θα χρειαστούν δύο ημέρες για να αποκτήσει η Ρωσία τον έλεγχο της Ουκρανίας.

Όπως δήλωσε: «Η ανοιχτή στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν μπορεί να είναι πόλεμος, ή τουλάχιστον ένας παρατεταμένος πόλεμος, γιατί η διαφορά
του στρατιωτικού δυναμικού είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να υπάρξει μόνο μια επιχείρηση για να εξαναγκάσει την ειρήνη».

«Θα χρειαστούν το πολύ 48 ώρες και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για διαφορετικά μέτωπα», πρόσθεσε." 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.echedoros-a.gr/2022/01/48_29.html#more

Παρασκηνιακές πιέσεις στην τουρκία να κλείσει τα ΣΤΕΝΑ - η Συνθήκη του Μοντραί στο προσκήνιο ακουμπά και το ΑΙΓΑΙΟ -

 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σέ δύσκολη θέση η τουρκία δεν μπορεί να κρατήσει την ουδέτερη στάση που είχε  για  την διέλευση των ΣΤΕΝΩΝ κατά την διάρκεια του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου.

Πρέπει να αποφασίσει ποιανού το μέρος θα λάβει γιατί  ο άξονας των γεωπολιτικών εξελίξεων από την Ουκρανία προς την Μέση Ανατολή διέρχεται μέσω αυτής.

ΤΡΕΙΣ περιοχές του πλανήτη εστιάζουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον αυτή την στιγμή , είναι τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου, η διώρυγα του ΣΟΥΕΖ και τα Στενά του Ορμούζ.

Πολεμικές εξελίξεις και άλλες που σχετίζονται με την μεταφορά ενέργειας μπλέκονται σε ένα παζλ θανάτου.

Ο κόσμος προς το παρόν διατηρεί την ψυχραιμία του και καλά κάνει ( μπορεί και να μην τον ενημερώνουν σωστά) 

Αν όμως ξεκινήσει το κακό δεν θα τελειώνει και τότε θα δούνε πολλά τα μάτια μας , θα ακούσουν περισσότερα τα αφτιά μας και θα αισθανθεί άδειο το στομάχι μας.

Οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ τα προείπαν πριν παρά πολλά χρόνια , απλώς δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε το μέγεθος και την ταχύτητα που σήμερα τρέχουν οι δυσάρεστες εξελίξεις.

όταν μιλούσαν οι άγιοι των ημερών μας για ΜΕΤΑΝΟΙΑ έβλεπαν τις μέρες  μας και πόσο δυνατοί μέσω αυτής της μετάνοιας  πρέπει να γίνουμε για να διαχειριστεί ο καθένας αδιέξοδες καταστάσεις.


ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Εικόνα της Παναγίας της Βηθλεεμιτίσσης στην Πλάκα των Αθηνών για προστασία και ευλογία στις δύσκολες μέρες μας - ΒΙΝΤΕΟ

 ΠΛΗΘΗ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ: Η Εφέστιος Εικόνα βρίσκεται στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Χριστού στην Βηθλεέμ, έξω από το Σπήλαιο της Γεννήσεως.

Η κυρία Εφέστιος Εινόνα της Παναγίας ευρίσκεται εις τον Ιερόν Ναόν της Γεννήσεως του Χριστού εν Βηθλεέμ, έξωθεν του Αγίου Σπηλαίου της Γεννήσεως.


Με την ευλογίαν του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου του Γ΄ εφιλοτεχνίθη εις την Ιεράν Μονήν Δαμάστας αντίγραφον της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Βηθλεεμιτίσσης.

Η Ιερά Εικόνα της Βηθλεεμιτίσσης θα μεταφερθεί εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Αναργύρων – Μετόχιον του Παναγίου Τάφου, επί της οδού Ερεχθέως 18, εις την Πλάκαν, το Σάββατον 29ην Ιανουαρίου και ώρα 4ην απογευματινήν.

Η υποδοχή θα γίνει εις την είσοδον της Εξαρχίας, θα λιτανευθεί πέριξ του Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων και εν συνεχεία θα ψαλλεί ο Εσπερινός και η Παράκλησις εις την Παναγίαν την Βηθλεεμίτισσαν. Ακολούθως θα ενθρονισθεί εις περικαλλή προσκυνητάριον και θα παραμείνει εσαεί εις την Εξαρχίαν του Παναγίου Τάφου, διά να αποτελεί τον ορατόν σύνδεσμον της Εξαρχίας και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.ΠΗΓΗ  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/plaka-tora-para-ti-vrochi-ekklisia-ke- 

η Ρωσία πόλεμο δεν κάνει, λέει , αλλά προκαλεί τρόμο με αυτά που κάνει - Η Ρωσία αναπτύσσει 12 πυραυλικά συστήματα Pantsir-S στη Λευκορωσία

 


Η αναδιάταξη πυραυλικών συστημάτων πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επικείμενων στρατιωτικών ασκήσεων του ενωσιακού κράτους της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Η Ρωσία, στο πλαίσιο επιθεώρησης των δυνάμεων αντίδρασης του κράτους της Ένωσης, ανέπτυξε 12 αντιαεροπορικούς πυραύλους Pantsir-S και συστήματα πυροβολικού AA στη Λευκορωσία, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε δημοσιογράφους το Σάββατο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο ρωσικός στρατός ήταν καθ' οδόν για μετεγκατάσταση στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας. Ένα άλλο κλιμάκιο τρένου παρέδωσε το τάγμα Pantsir-S της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας στον σιδηροδρομικό σταθμό εκφόρτωσης.
Όπως φαίνεται στο βίντεο από το υπουργείο, το τάγμα των συγκροτημάτων Pantsir-S που έφτασε στη χώρα περιλαμβάνει 12 οχήματα μάχης, καθένα από τα οποία μπορεί να μεταφέρει 12 αντιαεροπορικούς πυραύλους σε κοντέινερ μεταφοράς και εκτόξευσης.
Ο ρωσικός στρατός πρόσθεσε ότι μετά την ολοκλήρωση της εκφόρτωσης, το προσωπικό θα βαδίσει στις καθορισμένες περιοχές, όπου θα πάρει θέσεις και θα ξεκινήσει καθήκοντα μαχητικής εκπαίδευσης ως μέρος του Ενιαίου Περιφερειακού Συστήματος Αεράμυνας Λευκορωσίας και Ρωσίας.
του Κιρίλ Κουρεβλεφ 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://sputniknews.com/20220129/russia-deploys-12-pantsir-s-missile-systems-to-belarus-defense-ministry-1092597459.html

ιστορική χιονοκαταιγίδα ετοιμάζεται να πλήξει την ανατολική ακτή ΗΠΑ - Καναδά - τελικά οι μέρες μας γράφουν ιστορία

 Υπάρχει «μεγάλη πεποίθηση » ότι αυτή θα είναι μια «ιστορική μεγάλη χειμερινή καταιγίδα για την ανατολική Νέα Αγγλία», με εκτεταμένες χιονοπτώσεις ενός έως δύο ποδιών, δήλωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το βράδυ της Παρασκευής.

Επιπλέον, είναι πιθανές οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και οι παράκτιες πλημμύρες, προειδοποίησε το Κέντρο Πρόβλεψης Καιρού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://edition.cnn.com/2022/01/29/weather/noreaster-bomb-cyclone-storm-saturday/index.html

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Οι ΤΡΕΙΣ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΟΙ ΣΤΥΛΟΙ του πολιτισμού , το ΔΩΡΟ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ , το μέλλον του ΕΘΝΟΥΣ, σημεία που δεν κρύβονται από την αντηλιά των ημερών μας.


Ανήμερα της εορτής των ΤΡΙΩΝ ΣΤΥΛΩΝ του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού έρχεται η επιβεβαίωση το 1823 με θεόσταλτο ΔΩΡΟ,  ότι το Ελληνικό έθνος έχει μπροστά του πολύ μέλλον ακόμα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΒΥΖΑΝΤΙΟ- 30  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΝΗΝΟΥ
« Αφορμή για την καθιέρωση της κοινής γιορτής των τριών «μεγίστων φωστήρων της τρισηλίου θεότητος» υπήρξε μια διαμάχη (Στάση) για το ποιος από τους τρεις επιφανείς Ιεράρχες υπήρξε ο επικρατέστερος.
Η διαμάχη αυτή δημιουργήθηκε μεταξύ «των ελλογίμων (αξιότιμων, μορφωμένων) και ενάρετων ανδρών», στην Κωνσταντινούπολη, την εποχή της βασιλείας του Αλεξίου Κομνηνού (1081-1118).
Άλλοι θεωρούσαν τον Ιερό Χρυσόστομο ως σπουδαιότερο από τους δύο άλλους, άλλοι το Μέγα Βασίλειο και άλλοι τον Άγιο Γρηγόριο το Θεολόγο.
Έτσι δημιουργήθηκαν τρεις παρατάξεις: των Ιωαννιτών, των Βασιλεϊτών και των Γρηγοριτών, που καθεμιά αντιστρατευότανε τις δύο άλλες.
τη διαμάχη αυτή έδωσε τέλος ο Μητροπολίτης Ευχαΐτων Ιωάννης ο Μαυρόπους, που ανέλαβε να συμφιλιώσει τις αντιμαχόμενες παρατάξεις.
Πρότεινε λοιπόν, κατά προτροπή των Τριών Ιεραρχών, που τους είδε σε οπτασία (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη διήγησή του ο ιερός Συναξαριστής) να συσταθεί κοινή γιορτή και για τους τρεις.
Η πρόταση αυτή όχι μόνο ικανοποίησε τις τρεις αντιμαχόμενες παρατάξεις, αλλά βρήκε και πλατιά απήχηση στο κοινό αίσθημα του λαού»  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/trion-ierarchon-giorti-i-kathierosi-tis-megalis-eortis-tis-orthodoxias/
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ – 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1823 ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ

« 30 Ιανουαρίου 1823: Γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Μετά τη Θεία Λειτουργία είναι η σειρά των κατοίκων του Φαλατάδου να συνεχίσουν το έργο των ανασκαφών. Κατά τη διάρκεια τους, η αξίνα του Μανώλη Μάτσα (ή Σπανού) χτυπάει ένα κομμάτι ξύλου. Του κινεί την περιέργεια, το καθαρίζει και αντικρίζει τη μορφή της Θεοτόκου. Μετά τους πανηγυρισμούς η γύρω περιοχή ψάχνεται εξονυχιστικά και το άλλο μισό της εικόνας με τη μορφή του Αγγέλου αποκαλύπτεται. Ενώνουν τα κομμάτια και ταιριάζουν. Είναι η εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η εικόνα της Παναγίας Τήνου!»  https://tinosecret.gr/evresi-eikonas-panagias-tinou/

Το μυαλό των Τηνιακών και των υπολοίπων Ελλήνων πάει στην εφέστιο ημέρα της 25ης Μαρτίου του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ορόσημο της έναρξης του αγώνος για την λευτεριά του ΕΘΝΟΥΣ από την βάρβαρη τουρκοκρατία και το φανατικό τζιχάντ εκείνων των χρόνων( που φυσικά και σήμερα μας απειλεί γιατί ο φανατισμός είναι διαχρονική ασθένεια )
 Μήπως χρειαζόμαστε και άλλα σημεία για να πειστούμε ότι σαν λαός έχουμε μέλλον έστω και αν όλα τα θηρία της οικουμένης πάντα έρχονται εδώ και τρώνε , όπως και σήμερα αλλά στο τέλος μένει και μαγιά για να ζυμώσει τον ανθρώπινο πολιτισμό ;( λόγοι του Μακρυγιάννη που δεν έχανε την ευκαιρία να παρευρίσκεται στις εορταστικές εκδηλώσεις στο νησί , όσο ζούσε και να τιμήσει το γεγονός αυτό)


Παρακολουθείται τα σημεία των καιρών, αδιάψευστη είναι η μαρτυρία του ΚΥΡΙΟΥ ημών ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ προς τους μαθητές και Αποστόλους και κατά επέκταση σε εμάς τους ίδιους σήμερα.
Με την μόνη διαφορά άλλη είναι η σημειολογία που επιδέχεται ο νέο εποχίτικος νους και άλλη αυτή της Ορθόδοξης φρόνησης και ματιάς.


Το λουκουμάκι το αγιορείτικο το έχουμε στο τέλος του κειμένου, εσείς βρείτε να κεραστείτε δροσερό νερό από τις καθάριες αγιοπατερικές πηγές.


Η Εσχατολογία που προκύπτει συνέχεια και καθημερινά επί τη βάσει επικαιροποιημένων σεναρίων επιστημονικής φαντασίας καταστροφής του κόσμου είναι κατασκευάσματα εργαστηρίων και ψυχολογικός προγραμματισμός της ανθρωπότητας πάνω σε κατευθυνόμενους δρόμους.


Ουσιαστικά όμως συνιστά και αυτό παράλληλο σημείο των καιρών αποκαλύπτοντας το επίπεδο διαστροφής του κόσμου που βιώνουμε.


Αν ξαφνικά λοιπόν μας έπιασε η μανία της καταστροφής, ας ξεκινήσουμε πρώτα να χαλάμε τις αμαρτίες και τα πάθη και τότε θα ανοίξουν αυτόματα τα μάτια για να δούμε την πραγματικότητα που μας αποκρύπτουν επιμελημένα, δηλ. τον ανηλεή πόλεμο που διεξάγεται σε κάθε τι που έχει σχέση με τον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό.


Το μεγαλύτερο κάρφος σήμερα των κέντρων δεξαμενής σκέψης είναι το Αγιοτόκο συνταίριασμα της Ελληνικής διανόησης με το Χριστιανικό στοιχείο που μας χάρισαν σαν αιώνια παρακαταθήκη ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιερός Χρυσόστομος.


Είναι πλέον πασιφανές ότι όταν σήμερα κάποιοι διαφημίζουν την καταστροφή του κόσμου στο πίσω μέρος του διεστραμμένου εγκεφάλου τους σχεδιάζουν την εξαφάνιση της Ελληνορωμαικής ιστορίας, του πολιτισμού και της διανόησης του κοινού νου, επειδή αυτά τα θεωρούν ως ανατρεπτικά στοιχεία των ανόμων σχεδιασμών σε βάρος της ανθρωπότητας.
Πρέπει σήμερα κάποιος να κοιμάται με τα τσαρούχια για να μην μπορεί να δει το μυστήριο της ανομίας που εντείνεται και αποκορυφώνεται στις μέρες μας.
Τι φοβούνται λοιπόν τα κέντρα της ανομίας;


Μήπως φοβούνται και τρέμουν την αιώνια Ευλογία και Τιμή που έλαβαν οι Έλληνες έμποροι που βρέθηκαν στα Ιεροσόλυμα λίγο πριν τα ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ του ΚΥΡΙΟΥ μας;


«Ήσαν δε Έλληνες τινές εκ των αναβαινόντων, ίνα προσκυνήσωσιν εν τη εορτή. Ούτοι ουν προσήλθον Φιλίππω τω από Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ηρώτων αυτόν λέγοντες• κύριε, θέλομεν τον Ιησούν ιδείν. Έρχεται Φίλιππος και λέγει τω Ανδρέα, έρχεται Ανδρέας και Φίλιππος και λέγουσι τω Ιησού. Ο δε Ιησούς αποκρίνεται αυτοίς λέγων ελήλυθεν η ώρα, ίνα δοξασθή ο υιός τού ανθρώπου».


Με αυτή την ευλογία ξεκίνησε και ξεκινάει κάθε στιγμή νέα πορεία της Εκκλησίας προς τα Έθνη για να γίνεται πραγματικότητα το ρηθέν « ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ Ο ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ» .


Μήπως ανατριχιάζουν με την λέξη και την έννοια ΡΩΜΗΟΣ;
Μια έννοια που εισήγαγε σαν τύπο και μάλιστα πριν τον Μέγα Κωνσταντίνο ο Απόστολος Παύλος που σαν Ρωμαίος Πολίτης και Χριστιανός με Ελληνική Παιδεία ενσάρκωνε τα θεμέλια στοιχεία της μελλοντικής Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας (Νέας Ρώμης) την οποία και οριοθετούσε πλέον με τις Αποστολικές διαδρομές του.
Μήπως φοβούνται τον ΕΛΛΗΝΑ-ΡΩΜΗΟ;


Για τον λόγο αυτόν τον έχουνε σήμερα πατημένο « να τρώει χώμα στο έδαφος» ;
Μήπως φοβούνται και την ονοματολογία της ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ;
Το αρχαιότερο και καλύτερο άθλημα που γύμναζε το σώμα και το πνεύμα, ο δε νικητής εθεωρείτο ο σπουδαιότερος όλων. Αυτός ήταν και ο λόγος που στο αρχαίο ολυμπιακό πένταθλο, ο τελικός νικητής ήταν ο νικητής του 5ου κατά σειρά αγωνίσματος της πάλης.


Ο Έλληνας από αρχαιοτάτων χρόνων έμαθε να παλεύει.


Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιεί με ιεροπρέπεια την λέξη ΒΙΟΠΑΛΗ που συμπυκνώνει όχι μόνο τον καθημερινό πόνο του αλλά και την διαχρονικότητα του πολιτισμού και τα νάματα της παράδοσης του.


Η λέξη Έλληνας ταυτίσθηκε με την λέξη Πάλη γιατί ο Έλληνας παλεύει αιώνια με τα θεριά του κόσμου τούτου. Παλεύει για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του και την ΛΕΥΤΕΡΙΑ του αιματοβαμμένου τόπου του.


Σε λίγο και εκ των πραγμάτων στον πνευματικό πλανητικό στίβο οι άνθρωποι « θα παλεύουν ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΑ» αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας τα θησαυρίσματα του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού για το καλό της Ανθρωπότητας.
Πρέπει κάποια στιγμή να ξεμαυρίσει η Ελληνική Ψυχή και να δείξει στην οικουμένη πως χαίρεται και πανηγυρίζει όταν σέρνει τους αρχοντικούς ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ στα πνευματικά αλώνια της διανόησης και της σκέψης.


« Πριν κάμποσα χρόνια πήγε κάποιος σε ένα πολύ γνωστό στο Πανελλήνιο Γέροντα στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και του είπε μαζί με την εξομολόγηση του:
- Γέροντα να σου πω κάτι που είδα κατ όναρ και να μου πεις αν με πείραξε ο πειρασμός;
Και άρχισε να του περιγράφει το όνειρο του
- Σαν να βρέθηκα δίχως να το καταλάβω έξω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στην ΠΟΛΗ .
- Εκεί έξω στις πλατείες με τα γνωστά συντριβάνια δεν έβλεπα τούρκους αλλά όλοι μιλούσαν Ελληνικά.
- Αλλά το πιο παράδοξο που έβλεπα ήταν ότι πολυπληθή δημοτικά συγκροτήματα από όλες τις γωνίες της πατρίδος μας με ντόπιες νησιώτικες , ηπειρώτικες, μακεδονικές αλλά και μικρασιατικές, ποντιακές, κρητικές , καππαδόκικες, κυπριακές και θρακιώτικες φορεσιές είχαν περικυκλώσει κυκλοτερώς την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και χόρευαν υπό των ήχο των δημωδών μουσικών συνόλων.
- Τι να σου πω Γέροντα τι χαρά πήρα δεν περιγράφεται;
ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ
- Βρε ευλογημένε, γιατί λες ότι αυτό που είδες είναι του πειρασμού;
- Αφού αυτό θα γίνει
- ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ
- Ότι είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ θα γίνει
- Άντε πήγαινε τώρα και να συναντηθούμε ΘΕΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΣ σε αυτό το πανηγύρι για να το ζήσουμε και ζωντανά.»
ο μακαριστός πατήρ Ανανίας έλεγε το ίδιοΤο ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι το τέλος του μεγάλου παιδαγωγικού κανόνος του Ελληνικού Ορθόδοξου Γένους. Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η πραγματικότητα της επανεκκίνησης της συναλληλίας, του φιλότιμου και της αρχοντικής λεβεντιάς. Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η αναστήλωση του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού στην σωστή αποστολική του πορεία.ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας ξεκίνησε ασκήσεις βολών στον Εύξεινο Πόντο και δείχνει που τελικά θα μετατεθεί το πεδίο σύγκρουσης από την Ουκρανία

 

φώτο από https://www.capital.gr/diethn

29 Ιανουαρίου σαν σήμερα: 1996 η κρίση των Ιμίων κλιμακώνεται

ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΑΙΓΑΙΟ - ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ - ΣΤΕΝΑ είναι συγκοινωνούντα δοχεία μεγίστης γεωπολιτικής αξιολόγησης