Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

ο αποθανών μάγος της διπλωματίας και το Σκοπιανό.

Φωτό από το δημοσίευμα των Σκοπίων

ΠΟΣΟ ΣΤΕΝΑ ΔΕΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΠΟΘΑΝΩΝ ΜΑΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΊΣΣΙΝΓΚΕΡ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ;
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ Β' ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΣΕ ΟΣΑ ΖΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


άκουσον άκουσον " Σκόπια: Η αδικία που έγινε στη ‘Μακεδονία’ είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που έγινε στην Ελλάδα για τα μάρμαρα"
Διαβάζουμε :
"Η ελληνική πλευρά στη διπλωματική διαμάχη για τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από τη Μεγάλη Βρετανία ζητά δικαιοσύνη εδώ και δεκαετίες, ακόμη και αιώνες, να επιστραφούν σε αυτό που θεωρεί ότι της ανήκει ως πολιτιστική κληρονομιά πάνω στην οποία ορίζει και στηρίζει την εθνική της ταυτότητα, γράφει σήμερα σε άρθρο της η Nova Makedonija.

Φαίνεται όμως ότι μια τέτοια εμπειρία δεν δημιουργεί αρετή για την ελληνική πολιτική να μην επιφέρει αδικίες που σχετίζονται με την οικειοποίηση και τη δήμευση ξένης πολιτιστικής κληρονομιάς και εθνικής ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένης αυτής της Μακεδονίας και των ‘Μακεδόνων’."
Περισσότερα στο ECHEDOROS'S BLOG – ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ https://echedoros.blog/

Ο " μάγος " αυτός της διπλωματίας εκπροσωπούσε το ανώτερο επίπεδο λήψης γεωπολιτικων αποφάσεων στον πλανήτη .

φώτο από την πρώτη  ιστορική επίσκεψη του στην Κίνα του Μάο.
ο μάγος της διπλωματίας έφτιαξε σχολή "μάγων" που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Λίγο πριν πεθάνει και μερικούς μήνες πριν, μέσα στο 2023  επισκέπτεται την Κίνα του κορονοιού ( ας μην το ξεχνάμε ) και μέσα στην κορύφωση στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Σε αυτήν την συνάντηση ο μεγάλος διπλωμάτης φαίνεται  να θέτει την μαεστρία του στην υπηρεσία της πατρίδος του και θεμελιώνει το αύριο των Σινο - αμερικανικών σχέσεων σε σχέση με το πούλημα - άδειασμα  της Ρωσίας την κατάλληλη στιγμή και  εν όψει αυτού που έρχεται στην ανθρωπότητα.
Οι Άγιοι το πρόβλεψαν, αλλά και δημοσιεύματα το απήγγειλαν για την Κίνα  "ΗΠΑ : σπάστε την συμμαχία σας με την Ρωσία και θα σας δώσουμε την άδεια για την κατοχή της Σιβηρίας"
Τι να πούμε για τον " μάγο της διπλωματίας";
Θα του πουν τώρα που θα τον συναντήσουν όλα τα θύματα των  συγκρούσεων και τραγωδιών ;
Οι αγνοούμενοι και τα θύματα των βιασμών στην Κύπρο το 74.
Οι απανθρακωμένοι με ναπάλμ βόμβες Βιετναμέζοι.
Οι αγνοούμενοι στην Χιλή και στην Αργεντινοί .
Και ουκ έστιν ο αριθμός.
Ο " μάγος " αυτός εκπροσωπούσε το ανώτερο επίπεδο λήψης γεωπολιτικων αποφάσεων στον πλανήτη .
Η αγάπη του για τους Έλληνες  "μνημειώδες γεγονός  και ιστορικό "...
Και ξέρετε γιατί ...
Μάθετε λοιπόν τον λόγο ...
Διαβάζουμε" 
"Οι σπουδές του Κίσινγκερ και η διδακτορική διατριβή του για τον Μέτερνιχ

Ένα σημείο που δεν έχει τονιστεί όσο πρέπει είναι ο θαυμασμός που έτρεφε ο Κίσινγκερ για τον Μέτερνιχ, έναν από τους μεγαλύτερους ανθέλληνες του 19ου αιώνα. Η προπτυχιακή του διατριβή είχε τίτλο «Το Νόημα της Ιστορίας», ενώ η διδακτορική του διατριβή είχε τίτλο: «A World Restored Metternich Castlereagh and the Problems of Peace, 1812-1822». O Robert Stewart Castlereagh (Κάσλρεϊ), ήταν Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1812 ως το 1822, οπότε και αυτοκτόνησε.
Η διδακτορική διατριβή του Κίσινγκερ έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και κυκλοφορεί με τον τίτλο: «ΕΝΑΣ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: Ο ΜΕΤΕΡΝΙΧ, Ο ΚΑΣΛΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 1812-1822». Για όσους δεν γνωρίζουν ποιος ήταν ο Κλέμενς Λόταρ Μέτερνιχ (1773-1859) επρόκειτο για τον Αυστριακό Υπουργό Εξωτερικών που αντιτάχθηκε σφοδρά στην Επανάσταση του 1821…"
Από απόσπασμα αρθρογραφίας του Μιχάλη Στούκα https://www.protothema.gr/
Ένας ιστορικός κύκλος κλείνει ανήμερα του Αποστόλου Ανδρέα που δίδαξε στην Κύπρο και σήμερα  το ιστορικό μοναστήρι του στην Καρπασία κατέχετε από την τουρκική μπότα που έγινε όργανο στα χέρια του  "μάγου".
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


" μιας και πέθανε ο μάγος της διπλωματίας Κίσσινγκερ, να πούμε κάτι σχετικό με τον Άγιο Πορφύριο και την τραγωδία της Κύπρου, αλλά και άλλα, μιας και γιορτάζει" ( 2 ΒΙΝΤΕΟ)

 

Και αν όλα αυτά που θα  αναφερθούν  παρακάτω συνέβησαν   όταν ο ΑΓΙΟΣ ήταν εν ζωή, σκεφτείτε τώρα τι θα πράττει με την παρρησία του ενώπιον του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ για την δοκιμαζόμενη πατρίδα μας.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΚΥΠΡΟΣ 1974

Το Ραντάρ του ΘΕΟΥ πάνω από την Κύπρο και την Ελλάδα λέγεται ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

« -Σε μια άλλη περίπτωση πιο μπροστά τότε με την εισβολή στην Κύπρο και τον Αττίλα.

-Οι Αμερικάνοι με τις δυνατότητες που είχαν μπλόκαραν όλες τις επικοινωνίες μας και έτσι ο Ελληνικός Στρατός δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την Κύπρο και να παρακολουθήσει τις κινήσεις του τουρκικού στρατού.

-Και τότε ανώτεροι αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού κατέβηκαν στον Γέροντα Πορφύριο…

-Και το ¨μεγάλο ραντάρ¨ Πορφύριος πληροφορούσε τον Ελληνικό Στρατό για όλες τις κινήσεις των Τούρκων.

-Είμαι σίγουρος για αυτό γιατί αργότερα με έβαζε και τηλεφωνούσα τους αξιωματικούς αυτούς που είχαν σχέση με τον Γέροντα και τον τιμούσαν και μιλούσαν μεταξύ τους και άκουγα και εγώ.

-Υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες για αυτά τα γεγονότα …»

ΕΛΛΑΔΑ - λίγο καιρό πριν ανεβεί στα Καυσοκαλύβια για την Οσιακή τελευτή του.

Ρίχνει κυβέρνηση με την προσευχή του.

«- Μια ρωσίδα συγγραφέας πολύ ευσεβής η Τατιάνα Κορίσεβα σε ένα βιβλίο της αναφέρει ότι υπάρχει Γέροντας έξω από την Αθήνα, ο οποίος επηρεάζει τα αποτελέσματα των πολιτικών εκλογών στην Ελλάδα.

Του πήγαμε το βιβλίο αυτό και του το διαβάσαμε …

Και λέει ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

-και πως το κατάλαβε αυτή μωρέ…

 -Δηλ. ο Γέροντας το επιβεβαίωσε

-Μάλιστα ένα χρόνο πριν φύγουμε για τα Καυσοκαλύβια

Τον ρωτήσαμε

-Γέροντα πότε θα πάμε επάνω;

Μου λέει..

-Κοίταξε να δεις..

-Η κυβέρνηση αυτή θέλει να μας επιβάλλει ολοκληρωτικό κράτος…

-κάτσε να την εμποδίσουμε …( δεδομένο ότι ο Γέροντας δεν είχε πολιτικές θέσεις, απλώς ήθελε να προστατεύσει την χώρα μας από ένα ολοκληρωτικό κράτος που ο τότε κυβερνών ήθελε να επιβάλλει)

-κάτσε να τον ρίξουμε αυτόν και μετά να πάμε επάνω στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ» είπε ο ΑΓΙΟΣ

Οι ανωτέρω ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ που κατέθεσε ο π. Ακάκιος ο Καυσοκαλυβίτης για τον ΑΓΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ.

Την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2010 λίγους μήνες αφού μας έσυραν στην μνημονιακή –οικονομική κατοχή , στη σχολή γονέων Κατερίνης μίλησε ο π. Ακάκιος ο Καυσοκαλυβίτης με θέμα: Ο Γέροντάς μου ο π. Πορφύριος. Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (Περισσότεροι από 700 άτομα), και μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και μυσταγωγίας ο π. Ακάκιος μίλησε με συγκίνηση για τον Γέροντά του και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Έχω μιλήσει πολλές φορές αλλά όχι σε τόσο μεγάλο ακροατήριο. Η ζωή μου κοντά στον γέροντα Πορφύριο ήταν μια πνευματική μυσταγωγία. Όταν ανοίγουμε το στόμα μας να μιλήσουμε για το γέροντα Πορφύριο, δεν μπορούμε παρά να μιλήσουμε για έναν λαμπρότατο Άγιο γεμάτο αρετές και μόνο. Ο Γέροντάς μου ήταν θεοφόρος και Άγιος.»

Ο Γέροντάς μου ο π. Πορφύριος


https://youtu.be/bFbYg3MWGeI


Ειδικότερα από το 34: 15 μέχρι το 36: 45 του βίντεο-ομιλίας μαθαίνουμε για πρώτη φορά πράγματα που αναδεικνύουν ότι και ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ όπως και ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ νοιαζόταν με πόνο για τα Εθνικά θέματα μας και η προσευχή του ήταν και θα είναι πάντα ευώδες θυμίαμα στο Ιερό Ουράνιο Θυσιαστήριο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ υπέρ της χειμαζόμενης και αδικημένης Ελλάδος.

Αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας δεν ενδιαφέρονται ακόμη και για την καθημερινότητα των πολιτικών τεκταινόμενων της δύσμοιρης πατρίδας αλλά και για τις επιβουλές των εχθρών της μάλλον πλανώνται πλάνη οικτρά.

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ο Καυσοκαλυβίτης που εορτάζουμε την μνήμη του στις 2 Δεκεμβρίου και μάλιστα σε μια συγκυρία κρίσιμη για την χώρα μας που έχει μπει στο μάτι των έσω και έξω δαιμόνων , ήταν στην κυριολεξία ¨μέσα στα πράγματα¨

Και πώς να μην ήταν όταν το ίδιο το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ εισέρχεται μέσα σε όλα ¨τα φανερά και τα απόκρυφα¨.

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

( 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ )Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

δεν είναι τυχαίο ότι μάθαμε ανήμερα του Αποστόλου Ανδρέα ότι έφυγε ο Κίσσινγκερ ο αίτιος της κατοχής της Κύπρου και της Καρπασίας του ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ...

Σύνδεσμος Φώτο ΠΗΓΗ
Μαζί με το φευγιό του "μεγάλου διπλωμάτη" συμπληρώθηκε ο ιστορικός κύκλος να φύγει και το θεριό της Κύπρου και να χαθεί στα βάθη της Ανατολίας, αλλά και οι συνεργοί του να πάνε στην αγκαλιά του σκοτεινού  αφεντικού τους. 
Είναι αυτός ο διπλωμάτης που έλεγε με θράσος ότι ο Έλληνας πρέπει να κτυπηθεί στην γλώσσα του , στην πίστη του , στην παράδοση του .
Έτσι τον έκανε την τιμή στην ηλικία των 100 ετών να τον παραλάβει ένας ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ με Ελληνικό Όνομα.

Κάτι θέλει να μας πει για το επόμενο διάστημα ο Ανδρείος ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ με το Ελληνικό όνομα και το μαρτύριο του σε Ελληνικό χώμα 

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΡΑΔΟΚΕΊ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΊΝΕΤΑΙ.
Ένας Ρουμάνος διπλωμάτης είπε:
Ο Τούρκος έχει τρία χαρακτηριστικά :
1. όταν συζητάει τα θέλει όλα δικά του
2. δεν δίνει τίποτε
3. λέει ψέματα
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

« -Είμαι συγγενής σου, με βάπτισαν Ανδρέα, δεν είμαι αγνοούμενος, με κατακρεούργησαν οι τούρκοι ,είμαι μάρτυρας.»

 Μέχρι και οι ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ που έφεραν οι Μικρασιάτες πρόγονοι μας βοούν «ήρθε ο καιρός να επιστρέψουμε πίσω», με τον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΝΔΡΕΑ τον Πρωτόκλητο που ήταν και ο ιδρυτής της Εκκλησίας της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΥΛΕΩΣ.

Όσα ΑΓΙΑ έφεραν από τις αλησμόνητες πατρίδες το 22 οι κατατρεγμένοι Ρωμιοί δεν έμεινα τόσα χρόνια ανενεργά , εκινούντο  μέσα στην Αγιαστική Χάρη και θαυματουργούσαν προσμένοντας να ξαναγυρίσουν πίσω στη ΠΑΤΡΙΔΑ. Καταθέτουμε μια μαρτυρία από γνωστή μας οικογένεια.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Όταν οι κατατρεγμένοι πρόγονοι μας αφήσαν τις πατρίδες στην γη της Ιωνίας της Μικράς Ασίας για να περάσουν στα απέναντι νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ μέσα στις βάρκες, τα μόνα πράγματα
που πήραν ήταν τα άγια εικονίσματα τους. Αυτά ήθελαν να γλυτώσουν από την καταστροφική μανία των αγαρηνών.


Αυτά τα εικονίσματα τα θεωρούσαν δικά τους πρόσωπα αγαπημένα και δεν μπορούσαν να τα αποχωριστούν.


Αλλά στην παραπάνω αναρτημένη εικόνα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ αυτό το γεγονός ίσχυε στην κυριολεξία.


Τι συνέβαινε με αυτό το εικόνισμα, όπως μας ειπώθηκε από οικογένεια Μικρασιατών ;


Η οικογένεια που το μετέφερε από την Μικρά Ασία μετέδωσε στις επόμενες γενιές , τον λόγο της αγιογράφησης του εικονίσματος του ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ.


Αυτή η οικογένεια έχασε ένα δεκατετράχρονο παιδί στον πρώτο διωγμό το καλοκαίρι του 1914.


Το παιδί αυτό το απήγαγαν και σαν αιχμάλωτο το κατέταξαν στα περιβόητα καταναγκαστικά τάγματα εργασίας. Από τότε οι δικοί του έχασαν τα ίχνη του και το θεωρούσαν αγνοούμενο.


Μαζί με τον αβάσταχτο πόνο , τους έμεινε η προσευχή και η ελπίδα μήπως το ξαναβρούνε.


Για αυτό αγιογράφησαν την παραπάνω εικόνα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ γιατί το χαμένο παιδάκι τους το έλεγαν ΑΝΔΡΕΑ.


Πέρασαν λίγα χρόνια και ήρθε πιο μεγάλη συμφορά.


Ο βίαιος εκτοπισμός τους έγινε τώρα με δραματικό τρόπο από τις εστίες τους.


Φωτιά , τσεκούρι , η μυρωδιά του αίματος τους ακολουθούσε μέχρι να αποβιβαστούν στην μητέρα Ελληνική γη.


Η μικρασιατική καταστροφή του 22 γραφόταν στα δίπτυχα της ζωής τους, αλλά αυτοί αντί για τον βιο τους είχαν σφιχταγκαλιάσει και μετέφεραν τα εικονίσματα τους, ως την μόνη παρηγοριά , λες και μετέφεραν μαζί με αυτά τις αλησμόνητες πατρίδες τους στη μάνα Ελλάδα.


Έτσι ήρθε η εικόνα αυτή πρώτα στην Χίο και μετά με την κατανομή των προσφυγικών οικογενειών στην Αν. Μακεδονία.


Όμως ο μικρός αγνοούμενος Ανδρέας έμεινε στην μικρασιατική γη . Μόνο το εικόνισμα αυτό θύμιζε με πόνο την ιστορία του.


Πέρασαν λίγα χρόνια και νέα φουρτούνα ξέσπασε.


Τα στίφη των Βουλγάρων κατακτητών άναβαν φωτιές στην Μακεδονία και την Θράκη που τους τις παραχώρησαν οι συνεταίροι τους ναζιστές Γερμανοί.


Πάλι τα μέλη της οικογενείας αυτής που κατείχαν την εικόνα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ  ΑΝΔΡΕΑ δραπέτευσαν μέσω θαλάσσης στον γερμανοκρατούμενο Βόλο με ένα μικρό καικάκι που το είχαν αποκτήσει με χίλιους δυο κόπους στα χρόνια του μεσοπολέμου. Μέσα στο καΐκι τους μετέφεραν και άλλους κατατρεγμένους που τους έσωσαν στο παραπέντε από την βουλγαρική κατοχή και φυσικά το εικόνισμα του ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.


Σαν να μην άλλαξε τίποτε , πάλι διωγμός και προσφυγιά.


Ανάμεσα σε αυτούς τους δυστυχείς που μετέφεραν ήταν και ένα γειτονόπουλο τους που μόλις τελείωσε τις σπουδές του στην Νομική και το έλεγαν Ανδρέα , γεγονός που τους θύμιζε τον δικό τους συγγενή Ανδρέα, τον αγνοούμενο στην Μικρά Ασία.


Στο Βόλο ας πούμε τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα, αλλά η πείνα ήταν ανυπόφορη.


Όμως το κανδήλι που ήταν μπροστά στο εικόνισμα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ήταν πάντα αναμμένο.


Μια μέρα η μητέρα της οικογενείας είχε κακό προαίσθημα.


Προσπαθούσε να πείσει τα παιδιά της να μην βγουν για δουλειά με το καΐκι.


Τα παιδιά της ήταν αμετάπειστα και αποφασισμένα να βγουν για να μην χάσουν το μεροκάματο καθότι η πείνα θέριζε.


Ξαφνικά το εικόνισμα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ που ήταν κρεμασμένο ψηλά στον τοίχο κρότησε και σαν κάποιος να το έβγαλε από το καρφί του και απαλά να το άφησε όρθιο πάνω στο κρεβάτι του ενός εκ των παιδιών.


Αυτό που έβλεπαν όλοι ήταν απίστευτο, αλλά πιο απίστευτο ήταν το γεγονός πως ισορροπούσε αυτή η βαριά εικόνα επί ώρα πάνω στο μαλακό μαξιλάρι εντελώς όρθια.


Όμως αυτό το γεγονός ήταν αρκετό για να πειστούν τα παιδιά να μην ξεκινήσουν να πάνε στην δουλειά τους.


Σε λίγες ώρες μαθεύτηκε ότι όλα τα καΐκια στο λιμάνι του Βόλου μαζί με τα πληρώματα τους τα επέταξαν οι Γερμανοί για να μεταφέρουν πολεμοφόδια στην Κρήτη.


Όλοι παγώσανε, αλλά το επόμενο μεσημέρι όλος ο Βόλος μαυροφόρεσε .


Σχεδόν το σύνολο των καϊκιών με τα πληρώματα τους κτυπήθηκαν ανελέητα από εγγλέζικα μαχητικά για να ανατιναχθούν τα γερμανικά πυρομαχικά που μετέφεραν πριν φτάσουν στην Κρήτη


Ο Βόλος θρηνούσε και η οικογένεια που κατείχε την εικόνα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ πήραν την εικόνα – σέβασμα αυτό και πήγαν στον γνωστό Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΕΛΕΝΗΣ στην παραλία για να κάνουν Θεία Λειτουργία ως ένδειξη ευγνωμοσύνης αλλά και να μνημονεύσουν τις ψυχές των αδικοχαμένων ναυτικών.


Τα βάσανα όμως δεν τελείωναν.


Οι Γερμανοί έφυγαν από την Μαγνησία αλλά ο αδελφοκτόνος πόλεμος ήταν εν εξελίξει.


Ένα βράδυ αντάρτες κτύπησαν την πόρτα της οικογενείας , συνέλαβαν όλους του άνδρες , τον πατέρα με τα τρία αγόρια του και τα μετέφεραν ψηλά στο Πήλιο.


Εκεί τους έκλεισαν σε ένα μπουντρούμι για να δικαστούν την αυριανή δίχως να ξέρουν τον λόγο.


Οι ποινές που συνήθως επέβαλλαν ήταν το εκτελεστικό απόσπασμα.


Κάτω στο σπίτι της οικογένειας η μητέρα προσέτρεξε στο εικόνισμα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.


Στο ιλαρό βλέμμα του εύρισκε ένα στήριγμα.


Το νέο μαθεύτηκε στην γειτονιά και όλες οι γειτόνισσες ξεκίνησαν να λένε την Παράκληση στην Παναγία και στο Άγιο Ανδρέα.


Ήδη χάραζε. Στην φυλακή ο πατέρας και τα αγόρια του αγωνιούσαν για το τι μέλει γενέσθαι.


Δεν είχε φέξει για τα καλά και η πόρτα της φυλακής άνοιξε με θόρυβο . Παρουσιάστηκε ένας γενειοφόρος με φυσεκλίκια ζωσμένος και απευθύνθηκε στον πατέρα.


« -Δεν με γνωρίζεις» , του είπε αυστηρά

Στην άρνηση του πατέρα ο γενειοφόρος του συστήθηκε


« -Είμαι ο στρατοδίκης που θα σας δικάσει σε λίγη ώρα.»  


« – είμαι ο Ανδρέας, ο δικηγόρος ,το γειτονόπουλο σας που το έσωσες με το καΐκι σου από τους φασίστες βουλγάρους.»  


« – Μα πως έγινες , έτσι παιδάκι μου , είπε ο γέροντας»  


Ο στρατοδίκης έσκυψε το κεφάλι , σε λίγο το σήκωσε και διέταξε τους φρουρούς της φυλακής να αφήσουν όλη την οικογένεια ελεύθερη.


Όταν έφτασαν στο σπίτι τους κάτω στην πόλη του Βόλου , η χαρά ήταν ανείπωτη . Είχαν πολλούς λόγους να δοξολογούν τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ και τον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΝΔΡΕΑ τον προστάτη και βοηθό τους.


Ήρθε η ειρήνη τελικά, όλα αυτά ήταν πλέον αναμνήσεις και εμπειρίες στο ψηφιδωτό – κάδρο της γενικότερης νεότερης ιστορίας της πατρίδος μας που το συνέθεταν δεκάδες άλλα τέτοια ανθρώπινα βιώματα.


Οι παλαιοί έφυγαν και οι νέοι κάτοχοι της εικόνας αυτής είχαν λάβει σαν παρακαταθήκη από τους πρώτους να ανάβουν πάντα κανδήλι έμπροσθεν του ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ.


Τα χρόνια περνούσαν, συμπληρωνόταν δεκαετίες και οι μνήμες ξεθώριαζαν. Κάποιοι μετά βίας συγκρατούσαν τα σπαράγματα αυτής της ιστορίας και φυσικά την αιτία της ύπαρξης αυτής της αγιογραφίας που ήταν συνδεμένη με ένα πρόσωπο του αγνοείτο στα χώματα της Μικρασιατικής γης.


Και φτάνουμε στις μέρες μας.


Ήταν Σάββατο προς Κυριακή και αποβραδίς είχαν θυμιατίσει την εικόνα αυτή που λες και κρότιζε , όπως μου είπαν.


Ξημερώματα Κυριακής ένα μέλος της οικογενείας που έχουν την εικόνα αυτή, όταν ξύπνησε αφηγήθηκε ένα παράδοξο ζωντανό ενύπνιο που είδε και δεν μπορούσε να το ξεχάσει.


 Σαν να βγήκε από την εικόνα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ένα παιδί και του είπε:


« -Είμαι συγγενής σου, με βάπτισαν Ανδρέα, δεν είμαι αγνοούμενος, με κατακρεούργησαν οι τούρκοι ,είμαι μάρτυρας.»


« – ήρθε ο καιρός να επιστρέψετε την ΕΙΚΟΝΑ μου , πίσω στην ελεύθερη Ιωνία της Μικράς Ασίας. Εκεί σας περιμένουμε πολλοί.»  


« – η ημερομηνία πίσω από το εικόνισμα δεν δείχνει την ημέρα που αγιογραφήθηκε  η εικόνα αλλά πότε με συνέλαβαν οι τούρκοι.»

« - θα βρεθούν πολλοί μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ζωντανοί και κεκοιμημένοι Μάρτυρες, Όσιοι , Δίκαιοι, θα γίνει μεγάλη ΧΑΡΑ»   


Μετά την μαρτυρία αυτή όλοι προσπάθησαν να δέσουν ότι ιστορία είχαν μάθει από τους παλαιότερους για την εικόνα αυτή του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.


Και διαπίστωσαν ιστορικά ότι η ξεθωριασμένη ημερομηνία πίσω από το εικόνισμα συνέπιπτε με την έναρξη του πρώτου διωγμού του 1914 στα παραθαλάσσια χωριά της Ιωνικής γης.


Όταν και οι εικόνες που έφεραν οι Μικρασιάτες βοούν « ήρθε ο καιρός να επιστρέψουμε πίσω» , αυτό σημαίνει κάτι για εμάς.


Μας περιμένουν στην Μικρά Ασία πολλά ΑΓΙΑ ΣΩΜΑΤΑ που θα μας βοηθήσουν, έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.


 Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Γάζα - βόμβες - φόνοι - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Συγκλονιστικές εικόνες πριν λίγα 24ωρα μόλις τους ήρθε το διαδίκτυο

ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΓΑΖΑΣ που πριν ένα μήνα κήδεψε τους πιστούς  που δολοφονήθηκαν από ΒΟΜΒΕΣ που έπεσαν στο βοηθητικό γειτονικό κτίριο της Ιεράς Μονής δίπλα στην Εκκλησία 


Από την Θεία Λειτουργία του ΙΕΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 26 Νοεμβρίου (13 με το Παλαιό)

Σημεία των Φρικτών ημερών μας - Ανακοπές καθ' οδόν ΓΙΑΤΙ ; τα χείλη σφιχτά

Διαβάζουμε:
"Ανακοπή καρδιάς στο τιμόνι υπέστη ο 60χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που προκάλεσε την καραμπόλα με συνολικά τρία αυτοκίνητα, το πρωί της Τετάρτης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και λίγη ώρα αργότερα έχασε τη ζωή του.

Το τροχαίο δυστύχημα έγινε λίγα λεπτά πριν τις 9:00 στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Γούναρη όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 60χρονος προσέκρουσε σε ένα Ι.Χ. και σε ένα φορτηγάκι του Δήμου που περίμεναν στον φωτεινό σηματοδοτη."
Του Στράτου Λούβαρη στο https://www.protothema.gr/

Η Ελλάδα «ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΗ» στα βάσανα και τις δόξες σαν τον Απόστολο Ανδρέα.

 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μοιραίος ο Απόστολος Ανδρέας για το Ελληνικό Έθνος.

Αυτός με τον έτερο Απόστολο Φίλιππο «σύστησαν»  το Έθνος μας στον  Θεάνθρωπο Κύριον ημών  Ιησού Χριστό λίγο πριν το εκούσιο ΠΑΘΟΣ και έτσι το Ευαγγέλιο του Ιωάννου, αποκαλύπτει πως η ιστορική πορεία του Χριστιανισμού ήταν δεμένη με τον Ελληνισμό.

Ο Ιωάννης είναι ο μόνος Ευαγγελιστής, ο οποίος περιλαμβάνει το περιστατικό της συναντήσεως του Ιησού με τους Έλληνες αμέσως μετά τη θριαμβευτική του είσοδο στην Ιερουσαλήμ :

«῏Ησαν δέ τινες ῞Ελληνες ἐκ τῶν ἀναβαινόντων, ἵνα προσκυνήσωσιν ἐν τῇ ἑορτῇ. Οὗτοι οὖν προσῆλθον Φιλίππῳ τῷ ἀπὸ Βηθσαϊδὰ τῆς Γαλιλαίας, καὶ ἠρώτων αὐτὸν, λέγοντες· Κύριε, θέλομεν τὸν ᾿Ιησοῦν ἰδεῖν. Ἔρχεται Φίλιππος, καὶ λέγει τῷ ᾿Ανδρέᾳ, καὶ πάλιν ᾿Ανδρέας καὶ Φίλιππος λέγουσι τῷ ᾿Ιησοῦ. Ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς ἀπεκρίνατο αὐτοῖς λέγων· ἐλήλυθεν ἡ ὥρα, ἵνα δοξασθῇ ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου.»

«ἐλήλυθεν ἡ ὥρα, ἵνα δοξασθῇ ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου»

Για αυτή την μοναδική στιγμή επιλέχθηκαν δύο  Απόστολοι με Ελληνικά Ονόματα ΑΝΔΡΕΑΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ.

Επιλέχτηκαν για να γίνουν μάρτυρες αυτού του ΛΟΓΟΥ του ΥΨΙΣΤΟΥ και για να γίνουν αργότερα Μεγαλο μάρτυρες σε Ελληνικά Εδάφη χύνοντας σπονδή το αίμα τους για τον ΚΥΡΙΟ και την διάδοση του Ευαγγελίου.

Ο Απόστολος Ανδρέας ο επονομαζόμενος και Πρωτόκλητος ως Απεσταλμένος για την διάδοση του Ευαγγελίου ΘΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ οριοθετεί με τα βήματα του την χιλιόχρονη Ρωμαίικη Αυτοκρατορία και μάλιστα αναδεικνύει την μελλοντική πρωτεύουσα της την Κωνσταντινούπολη.

Είναι ο πρώτος που διδάσκει ΧΡΙΣΤΟ στην μικρή αποικία των Μεγαρέων το Βυζάντιο την μετέπειτα λαμπρή Βασιλεύουσα των Πόλεων στις ακτές του Βοσπόρου.

Φυσικά για τον λόγο αυτό θεωρείται και ο πρώτος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Πατριάρχης πασών των γενεών των Ρωμιών.

Η παρουσία του ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ στην μοναδική πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας μας ευλογεί και την μελλοντική λαμπρότητα της στα μετέπειτα  πολιτισμικά και γεωπολιτικά δρώμενα.

Μετά ο Πρωτόκλητος κατηφορίζει στην Νότια Ελλάδα και τον βρίσκουμε κατάκοπο να αναπαύεται στο σημερινό Λουτράκι διψασμένος .

Εκεί ΧΑΡΙΤΙ ΘΕΟΥ ανοίγει Αγίασμα για να ξεδιψάσει τον Απόστολο και έκτοτε αυτό γίνεται μέχρι τις μέρες μας Ιαματικό εξ ου και το περίφημο νερό του Λουτρακίου.

Στην Πόλη των Πατρέων διδάσκει – ευλογεί και μαρτυρεί Σταυρούμενος με την αγνή Κεφαλή του προς τα κάτω, να ακουμπά ουσιαστικά το έδαφος της Ελλάδος και να το ευλογεί εσαεί.

Ο Απόστολος Ανδρέας ο    Πρωτόκλητος με το Ελληνικό όνομα που έχει σχέση με την λέξη ΑΝΔΡΕΙΟΣ δίνει την ευλογία του σε ΕΘΝΟΣ από πολλών χρόνων Ανδρειωμένων .

Οι ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ μένουν παρακαταθήκη στους αιώνες των αιώνων για αυτό και ο μακροχρόνιος  ΦΘΟΝΟΣ και οι   επαναλαμβανόμενες ΑΔΙΚΙΕΣ και τα ιστορικά βάσανα μας.

Αλλά στο τέλος έρχεται πάντα  η λαμπροφόρος Αναστάσιμη  ΔΟΞΑ.

Να σε πιο υπόβαθρο στηρίχτηκαν οι Άγιοι Πατέρες μας για να μας πουν τα παρακάτω:

Έλεγε μετά παρρησίας ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ο Επίσκοπος Πενταπόλεως ο Θαυματουργός:

«Ναὶ ὁ Ἕλλην ἐγεννήθη κατὰ θείαν πρόνοιαν διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος· τοῦτο τὸ ἔργον ἐκληρώθη αὐτῷ· αὕτη ἦν ἡ ἀποστολὴ αὐτοῦ· αὕτη ἡ κλῆσις αὐτοῦ ἐν τοῖς ἔθνεσιν· μαρτύριον ἡ ἐθνικὴ αὐτοῦ ἱστορία· μαρτύριον ἡ φιλοσοφία αὐτοῦ· μαρτύριον ἡ κλίσις αὐτοῦ· μαρτύριον αἱ εὐγενεῖς αὐτοῦ διαθέσεις· μαρτύριον ἡ παγκόσμιος ἱστορία· μαρτύριον ἡ μακροβιότης αὐτοῦ, ἐξ ἣς δυνάμεθα ἀδιστάκτως νὰ συμπεράνωμεν καὶ τὴν αἰωνιότητα αὐτοῦ, διὰ τὸ αἰώνιον ἔργον τοῦ Χριστιανισμοῦ μεθ᾿ οὗ συνεδέθη ὁ Ἑλληνισμός·

διότι ἐνῷ ὅλα τὰ ἔθνη τὰ ἐμφανισθέντα ἐπὶ τῆς παγκοσμίου σκηνῆς ἦλθον καὶ παρῆλθον, μόνον τὸ Ἑλληνικὸν ἔμεινε ὡς πρόσωπον δρῶν ἐπὶ τῆς παγκοσμίου σκηνῆς καθ᾿ ὅλους τοὺς αἰῶνας·

καὶ τοῦτο, διότι ἡ ἀνθρωπότης δεῖται αἰωνίων διδασκάλων·»

Τὸ ἔργον τοῦτο ἀληθῶς ἀνετέθη τῇ Ἑλληνικῇ φυλῇ· τοῦτο μαρτυρεῖται ὑπὸ τῆς ἱστορίας· ἓν μόνον βλέμμα ῥιπτόμενον εἰς τὴν ἱστορίαν τοῦ χριστιανισμοῦ ἐπαρκεῖ ὅπως πιστώση τὴν ἀλήθειαν ταύτην.

Ἐν τῇ ἱστορίᾳ τοῦ χριστιανισμοῦ ἀπὸ τῆς πρώτης σελίδος αὐτῆς ἀναφαίνεται ἡ τῆς Ἑλληνικῆς φυλῆς ἐν τῷ χριστιανισμῷ δρᾶσις, καὶ ἡ κλῆσις αὐτῆς, ἵνα ἀναλάβῃ τὸ μέγα της ἀποστολῆς τοῦ χριστιανισμοῦ ἔργον.

Οἱ θεῖοι τοῦ Σωτῆρος λόγοι «νῦν ἐδοξάσθη ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου», ὅτε ἀνηγγέλθη αὐτῷ, ὅτι Ἕλληνες ἤθελον ἰδεῖν αὐτόν, ἐνεῖχον βαθεῖαν ἔννοιαν· ἡ ῥῆσις ἦν προφητεία, πρόῤῥησις τῶν μελλόντων· οἱ ἐκεῖ ἐμφανισθέντες Ἕλληνες ἦσαν οἱ ἀντιπρόσωποι ὅλου τοῦ Ἑλληνικοῦ ἔθνους· ἐν τῇ παρουσίᾳ αὐτῶν διεῖδεν ὁ θεάνθρωπος Ἰησοῦς τὸ ἔθνος ἐκεῖνο, εἰς ὃ ἔμελλε νὰ παραδώσῃ τὴν ἱερὰν παρακαταθήκην, ἵνα διαφυλαχθῇ τῇ ἀνθρωπότητι.» ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ- ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΩΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΝ

Ένθυμείστε ότι είπε, τί είπε ό Χριστός, όταν επήγαν τίνες Έλληνες, όταν επήγε ό Ανδρέας καί ό Φίλιππος;

Ένθυμείστε τώρα που είπανε, τίνες άνδρες Ιδείν θέλουνε τόν Κύριο καί είπε: «Νύν έδοξάσθη ό ΥΙός τού Άνθρώπου», Καί γιατί;

Πώς γιατί; τά πράγματα μαρτυρούν γιατί, Είπαμε ότι διότι δέν εχύθηκε αίμα, διότι μετά πιστών φιλοσόφων επλησίαζαν τόν Θεό μερικοί.

Καί διά τούτο, ήταν ετοιμασμένοι καί ωραίαι ψυχαί.

Εις αυτές τίς ωραίες ψυχές λοιπόν θέλησε ο Θεός τίς ολίγες νά πλέξει τό εγκώμιο,

Άμα λοιπόν, διά τούτο καί φυλάει ό Θεός τήν Ελλάδα, τώρα ιδιαιτέρως νά τήν δοξάσει, αν καί πάντοτε έδειχνε τό μεγαλείον όταν εγινότανε πόλεμος, αλλά καί τώρα ιδίως πού πρόκειται λοιπόν άπαντες διά παντός.

Όχι ότι θά τήν μεγαλώσει ό Θεός. Θά τήν ανυψώσει, θά την δοξάσει οπότε επέρχεται η κάθαρσις, έχουμε ολίγες ημέρες νά μην έρχονται σέ απόγνωση!

μόνο οφείλουμε να κηρύττουμε παντού καί νά λέγωμε παντού ότι καί πολλά καλά θέλουμε,

Έχει πει καί ό Θεός ότι «ουδέ θρίξ της κεφαλής δέν θά πειραχθή εις τους μετανοούντας», αλλά όχι μετάνοια όπως τήν θέλουμε.

Άρα λοιπόν, αγαπητοί, οφείλουμε νά γνωρίσουμε ότι, μή φοβηθούμε ό,τι λέγουν, ό,τι κάνουν καί ότι γίνεται, «ταύτα δει γενέσθαι».

Καταλάβατε; Πρέπει νά γίνουν αυτά!!!

Ήλθε η ώρα πλέον νά καθαρίσει, όχι η Δευτέρα Παρουσία, νά καθαρίσει τήν ήρα άπό τό στάρι.

Καί ή πρώτη, η πρώτη Ελλάς αυτήν πού θά υποστεί από τους Τούρκους μια Μικρή, μια μικρή αυτήν όπως είπομεν προσβολή, αλλά είναι ό τάφος τους όμως της Τουρκίας!

Άρα λοιπόν, άρα λοιπόν, νά είμεθα ετοιμασμένοι, χαρούμενοι, ότι ό μετανοών άνθρωπος, δέν πρόκειται νά ύποστή τίποτα.

Να είμεθα χαρούμενοι, διότι εγνωρίσαμε τόν Χριστό, αλλά όχι όμως νά τόν λατρεύουμε όπως θέλει καθένας και λέγονται χριστιανοί άνθρωποι»  Προφητεία του Γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη, Μονής Αγίου Παντελεήμονα Νέας Πεντέλης, παρμένη από το βιβλίο του Μοναχού Ζωσιμά: “Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης 1901-1988, η ζωή και το έργο του

Αδελφοί ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι  διαβατάρικα πουλιά στον χωροχρόνο της αιωνιότητας και της καθημερινότητας και έχουν μεγάλες ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ Ευλογίες.

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

1η δημοσίευση 30-11-17

κάντε τον κόπο να το δείτε ..είναι δώρα της οσίας γερόντισσας Γαλακτίας ΒΊΝΤΕΟ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ

ΕΥΡΗΚΑΜΕΝ δεύτε τον ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΝ

 

φωτοσύνθεση από την Φιλιππία Βενετσάνου και το fb 


Στο κοντάκιο της εορτής μνήμης του Πρωτόκλητου Αποστόλου με το Ελληνικότατον όνομα ΑΝΔΡΕΑΣ ψάλλουμε : 

Τὸν τῆς ἀνδρείας ἐπώνυμον θεηγόρον, καὶ μαθητῶν τὸν πρωτόκλητον τοῦ Σωτῆρος, Πέτρου τὸν σύγγονον εὐφημήσωμεν· ὅτι ὡς πάλαι τούτῳ, καὶ νῦν ἡμῖν ἐκέκραγεν· Εὑρήκαμεν δεῦτε τὸν ποθούμενον"

"Εὑρήκαμεν δεῦτε τὸν ποθούμενον" δηλ. τον Μεσσία, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστού.

Αλλά και το Έθνος των Ρωμιών ανά τους αιώνες προσδοκά και καρτεροψυχά το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ που είναι η βίωση του  Ελληνοχριστιανικού  Πολιτισμού  στην Αναστήλωση  της Αποστολικότητας του που  πλέον είναι  βαπτισμένος στα νάματα της Παράδοσης και των Αγίων Αιμάτων του .

  Στην πνευματική πυξίδα το Έθνος  όσο και να θέλουν και να κόπτονται οι αντίχριστοι για να την αποπροσανατολίσουν δείχνει  την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ που είναι  ή μήτρα των πασών γενεών της ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ και η οποία  έρχεται ακάθεκτη μέσα  από απίστευτα γεγονότα που όμως έχουν προφητευθεί Αγιοπνευματικά .

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Συμβαίνει ΤΩΡΑ - ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ - θραύσματα πέφτουν από τον Τρούλο , αποκαλύφτηκαν τα μάτια του Παντοκράτορα και τρέχουν να τα καλύψουν πάλι; αλλά τώρα ξεκινούν πολλά ....ΒΙΝΤΕΟ

 ο Τρούλος με τον ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ   "βομβαρδίζει" γιατί  βεβήλωσσν  τον χώρο κάνοντας τον  τζαμί. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Αυτές τις πληροφορίες τις είχαμε αλλά τώρα κυκλοφορούν και βίντεο.
 Συμβαίνει ΤΩΡΑ να φεύγουν ολόκληρα επιχρίσματα από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ , ήρθαν οι μέρες να  αποκαλυφτούν οι Οφθαλμοί στον ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ στον τρούλο, "τότε θα φύγουν" - ΒΙΝΤΕΟ 
Για αυτό βιάζονται να κάνουν εκτεταμένες εργασίες για να κρύψουν τα ψηφιδωτά της Ρωμιοσύνης .

Πρώτα οι ειδήσεις..μετά θα πάμε στα συγκλονιστικά. 

"Αγιά Σοφιά: Θραύσματα πέφτουν από τον τρούλο δίπλα σε επισκέπτες - Δείτε βίντεο
( άμα δείτε προσεκτικά είναι προσκυνητές και είναι ξάπλα στα βεραμάν παχιά χαλιά  που έβαλε  ο σουλτάνος)Βίντεο Σύνδεσμος https://youtu.be/LleiXZ-Vcws?si=ccwuCJFAfk8GGyk2
Τι δείχνουν οι εικόνες από το 2022 που φέρνει στο φως τουρκική εφημερίδα - Αποκαρδιωτικές εικόνες από το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας - «Θα πρέπει να γίνονται δεκτές ομάδες όχι πλέον των 25 ατόμων»
Στην ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Birgün επισημαίνεται ότι «η Αγία Σοφία, που μετατράπηκε σε τέμενος, καταρρέει: Πλάνα από θραύσματα σκυροδέματος που πέφτουν».


 η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αναπνέει Ρωμιοσύνη.

Τώρα μάλιστα που ήρθαν οι χρόνοι και οι καιροί θέλει διακαώς να βγάλει από πάνω της το άχαρο μακιγιάζ που της έκαναν οι οθωμανοί.

Είναι γνωστό ότι όσο περνάει ο καιρός και λόγω της σεισμογενούς ζώνης( μικροταλαντώσεις ) πάνω στην οποία εδραιώθηκε το οικοδόμημα της, αποκολλώνται σοβάδες σε μεγάλη έκταση .

Τι επισημαίναμε παλαιότερα όταν είχαμε αυτήν την πληροφόρηση 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Σε λίγο καιρό με το ξέφτισμα των οθωμανικών ανάγλυφων επιχρισμάτων και την αποκάλυψη των περίτεχνων βυζαντινών ψηφιδωτών το όλο εσωτερικό του τεμένους θα ομοιάζει με ΟΡΘΟΔΟΞΟ Ιερό Ναό. 

Το βράδυ που κλείνει το μουσείο της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ μπαίνουν τα συνεργεία για να κάνουν τα μπαλώματα, ώστε το πρωί να εισέλθουν οι τουρίστες και να μην καταλάβουν τίποτε. 

Όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και πρέπει να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις στην τοιχοποιία. 

Και η λύση βρέθηκε που εξυπηρετεί μάλιστα και προεκλογικούς σκοπούς στην τουρκία. 

Ερντογάν: Τζαμί και με «σοβαρές αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις» η Αγιά Σοφιά 

Αρχιτεκτονικές μετατροπές εντός της Αγιάς Σοφιάς, αργότερα, προανήγγειλε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να αποκτήσει πνευματική ατμόσφαιρα ο χώρος, αν και είπε πως αρχικά μετά τις εκλογές θα γίνει αλλαγή του ονόματος από μουσείο σε τζαμί και αργότερα θα δουν και το θέμα της προσευχής. 

Στη συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι ΤΡΤ, ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, διερωτήθηκε εάν η Αγιά Σοφιά είναι μουσείο ή τζαμί, λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να λυθεί αυτό.» https://www.iefimerida.gr/news/488680/erntogan-tzami-kai-me-sovares-arhitektonikes-paremvaseis-i-agia-sofia?fbclid=IwAR3-LSV93boY6rPFZabw1PBBKFG8aXg 

Όπως όλοι γνωρίζουμε εμφανίζονται από το πουθενά εδώ και καιρό ΣΤΑΥΡΟΙ στους σοβάδες – επιχρίσματα της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ. Σαν να είναι ένας ζωντανός οργανισμός και παθαίνει αναφυλαξία στα χέρια των αγαρηνών. 

Πολλές φορές είδαμε μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ να μετακινούν και μια κακόγουστη σκαλωσιά για διάφορες εργασίες. 

Τι συμβαίνει; 

Το πιο δύσκολο και ευαίσθητο σημείο του οικοδομήματος είναι η κορυφή του τρούλου με τα επιχρίσματα αραβουργήματα. 

Στο σημείο αυτό οι σοβάδες ξεφτίζουν πιο εύκολα από πολλές αιτίες (ταλαντώσεις εξ αιτίας μικροσεισμών , υγρασία, μεταβολή θερμοκρασίας) 

Φυσικά στο γυμνό μάτι του επισκέπτη προς τον τρούλο δεν γίνονται αυτά αντιληπτά λόγω ύψους. 

Αλλά η αλήθεια είναι ότι πίσω από τον ξεφτισμένο σοβά στο υψηλό αυτό σημείο εμφανίζονται οι Οφθαλμοί και το Πρόσωπο του ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ. 

Λέει ο κυρ Φώτης Κόντογλου .. « Ένας Ευρωπαίος που πήγε στην Κωνσταντινούπολη κατά το 1600 γράφει πως η εικόνα του Χριστού Παντοκράτορος υπήρχε στον τρούλλο κ’ ήτανε τόσο μεγάλη, που το ‘να μάτι από τ’ άλλο ήτανε μακριά τρεις πιθαμές.»  

Και κάθε τόσο είναι οι συντηρητές αναγκασμένοι να το μπαλώνουν με φρέσκο σοβά. 

 Τι φοβούνται τόσο πολύ οι μοιρολάτρες γείτονες; 

« Αγιορείτες Πατέρες αναφέρουν για μια δική τους άγνωστη σε μας προφητική παράδοση. Κατ’ αυτήν όταν θα φανερωθεί ο Παντοκράτορας στον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς η Πόλη θα περάσει στους Έλληνες!»   

Για το λόγο αυτό υπήρξαν μέχρι και φωνές διαμαρτυρίας κατά της τουρκικής Κυβέρνησης στο παρελθόν να μην συνεχίσει τις αρχαιολογικές εργασίες η τουρκική κυβέρνηση! Μεταξύ αυτών ο Νουμάν Κουρτουλμούς πρόεδρος του μικρού Ισλαμικού κόμματος Σααντέτ, από το οποίο προέρχεται το κόμμα του Ερντογάν, μιλώντας σε κλειστό αμφιθέατρο προειδοποίησε ότι η εμφάνιση των αγγέλων της Αγιάς Σοφιάς προαναγγέλει τη διάλυση της Τουρκίας. http://amvon.blogspot.gr/ 
Στον μεγάλο σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που έγινε τον Μάιο του 2014 υπήρχαν φήμες για αποκόλληση λεπτού στρώματος σοβάδων της εσωτερικής τοιχοποιίας από τον κεντρικό θόλο της Αγίας Σοφίας.  

Το ρήγμα της Ανατολίας, είναι ένα τεράστιο ρήγμα και η σεισμική δόνηση των 6,5 Ρίχτερ που έπληξε τον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης τον Μάιο του 2014 έγινε αισθητή μέχρι και την Κωνσταντινούπολη. 

Τι υφίσταται τελικά στον τρούλο της Αγίας Σοφίας κάτω από τα αποσαθρωμένα αντιαισθητικά επιχρίσματα; 
¨Ο τρούλος του ναού πιθανώς διακοσμήθηκε επίσης τον 9ο αιώνα με μια μεγάλη παράσταση του Παντοκράτορα (το 562 υπήρχε μόνο ένας ψηφιδωτός μεγάλος σταυρός στο εσωτερικό του τρούλου). Ο Παντοκράτορας καταστράφηκε εντελώς αλλά–κάτι που παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον– στις αρχές της Οθωμανικής περιόδου, όταν η Αγία Σοφία λειτουργούσε ήδη ως τζαμί, ήταν ακόμη ορατός.» πηγή 7. Μεταϊουστινιάνεια ψηφιδωτά. .Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Κωνσταντινούπολη 

constantinople.ehw.gr/Forms/fLemmaBody.aspx?lemmaid=11761 

Ταξιδεύοντας με τον Φώτη Κόντογλου, στα μωσαϊκά και τα ψηφιδωτά του καυχήματος της Ορθοδοξίας… 

Τι μας λέει ο μεγάλος μάστορας της ρωμηοσύνης… 
Στον τρούλο δεν ζωγραφίστηκε ο Παντοκράτορας, όπως στις κατοπινές εκκλησιές, αλλά ένας μεγάλος σταυρός, στολισμένος με ακριβά πετράδια, μαργαριτάρια και διαμαντόπετρες. Για τούτο ο ιστορικός Προκόπιος δεν λέγει τίποτα για Παντοκράτορα ή για τους προφήτες που μπαίνουνε ανάμεσα στα παράθυρα του τρούλου, αλλά λέγει “Η οροφή πάσα χρυσώ ακίβδήλω κατείλειπται”. Απ΄αυτό συμπεραίνουμε πως, όχι μονάχα ο κουμπές, μα κι όλη η σκεπή της εκκλησιάς ήτανε κατάχρυση, χωρίς φιγούρες.  

Λένε κάποιοι αρχαιολόγοι πως στον τρούλο είχε παρασταθεί η Ανάληψις, όπως είναι έως σήμερα στην Αγιά Σοφιά της Θεσσαλονίκης και σε κάποιες άλλες παλιές εκκλησιές, δηλαδή ο Χριστός ολόσωμος στη μέση μέσα σε στρογγυλή δόξα που τη σηκώνουνε άγγελοι πετάμενοι, και γύρω, ανάμεσα στα παράθυρα, οι δώδεκα απόστολοι, δύο άγγελοι κ’ η Παναγιά.  
Αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι 

αλήθεια, επειδή το κάτω μέρος του τρούλλου, δηλαδή το “τύμπανον” είναι χαμηλό, κι ανάμεσα στα παράθυρα ο τοίχος είναι κάτι στενές λουρίδες που δεν χωρούνε ζωγραφισμένον άνθρωπο. 

Ίσως ζωγραφίστηκε ο Παντοκράτορας ύστερ΄ από χρόνια, επειδής ο πρώτος τρούλλος έπεσε, και τούτος που υπάρχει λένε πως χτίστηκε από έναν μάστορα αρμένη που τον λέγανε Τιριδάτη. 

Ένας Ευρωπαίος που πήγε στην Κωνσταντινούπολη κατά το 1600 γράφει πως η εικόνα του Χριστού Παντοκράτορος υπήρχε στον τρούλλο κ’ ήτανε τόσο μεγάλη, που το ‘να μάτι από τ’ άλλο ήτανε μακριά τρεις πιθαμές. 
Αν αληθινά υπήρχε Παντοκράτορας κανωμένος με ψηφιά, θα έγινε κατά τα χρόνια των Μακεδόνων αυτοκρατόρων, γιατί υστερώτερα το βυζαντινό βασίλειο ήτανε φτωχό και δεν μπορούσε να κάνει τέτοια ακριβά έργα.¨ https://antexoume.wordpress.com/ 15 Ιανουαρίου 2013 

ΚΑΙ συνεχίζει ο μάστορας της Ρωμιοσύνης κυρ. Φὠτης… 

¨Άραγε πότε θ’ ανοίξουμε τα μάτια μας, για να δούμε καλά τι θησαυρούς έχουμε κληρονομήσει εμείς οι Έλληνες από την παράδοση, και όχι μονάχα να τους φυλάξουμε, αλλά να διδαχτούμε από αυτούς ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε…¨ 
Σίγουρα ο κυρ Φώτης Κόντογλου θα είναι και αυτός σκαρφαλωμένος στα ικριώματα μαζί με τα παιδιά της Ρωμιοσύνης να συνταιριάζουν τα φρέσκα και τα ψηφία του ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ στον τρούλο της ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ. 

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΗΡΘΑΝ 

Τα χέρια που θα ταιριάζουν τα ψηφιδωτά και τα φρέσκα του ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ στον τρούλο της Αγίας Σοφίας,  όταν αυτή θα γίνει ΕΛΛΗΝΙΚΉ τα γνωρίζει ήδη ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ και τα έχει προετοιμάσει δεόντως για την αποστολή αυτή. 

Με Πίστη και Ελπίδα 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας