Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

-ακόμη μια φορά ο πνευματικός νόμος επισκιάζει την Γερμανία (ας εξομολογηθεί για τα μνημόνια της Ελλάδος και θα σωθεί)


Ενας καλός φίλος μας έλεγε πριν καιρό τις παραπάνω κουβέντες και ακούγοντας αυτές τις θεωρούσαμε λίγο υπερβολικές, σήμερα όμως που διαβάζουμε τα παρακάτω τις επανα -αξιολογούμε.
Σχετικά με φώτο ( το 1933 γίνεται στόχος εμπρηστική επίθεσης το Ράιχσταγκ, με το κτίριο εντός του οποίου στεγαζόταν το γερμανικό κοινοβούλιο να τυλίγεται στις φλόγες και τον Χίτλερ, ο οποίος είχε αναλάβει την εξουσία ως Καγκελάριος περίπου ένα μήνα πριν, να στρέφει τις κατηγορίες του ενάντια στους κομμουνιστές)ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

"Έκτακτη οικονομική και πολιτική κρίση στην Γερμανία: Τρύπα 60 δισ. στην οικονομία λόγω Ουκρανίας – Σενάρια για πρόωρες εκλογές
Kατέρρευσε η Γερμανία - Κίνδυνος να συμπαρασύρει την Ευρώπη!"
"Γερμανικός Τύπος: Ο "συνασπισμός χρεοκοπίας" σε κρίση."Ο συνασπισμός της χρεοκοπίας" τιτλοφορείται το σημερινό πρωτοσέλιδο της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt, η οποία επικρίνει την κυβέρνηση πως έσυρε τη Γερμανία "στη δημοσιονομική καταστροφή". Προσθέτει δε πως "πλέον δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη και το ενδεχόμενο διάσπασης του συνασπισμού"
ΠΗΓΗ: Deutsche Welle ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
"Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Christian Lindner θα προτείνει συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2024, ο οποίος θα περιλαμβάνει την αναστολή των ορίων για νέο δανεισμό, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική κρίση που προκλήθηκε από την απόφαση της ανώτατου συνταγματικού δικαστηρίου.
Πρόκειται για το περίφημο φρένο του χρέους, το οποίο είχε ανασταλεί και την περίοδο της πανδημίας αλλά και στη συνέχεια λόγω ενεργειακής κρίσης, με το Bloomberg να κάνει λόγο για «εξευτελιστική» υπαναχώρηση του προέδρου των Φιλελευθέρων και υπουργού Οικονομικών.
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την άρση του φρένου χρέους, το οποίο περιορίζει το διαρθρωτικό δημοσιονομικό έλλειμμα της Γερμανίας στο ισοδύναμο του 0,35% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, προτείνοντας στο κοινοβούλιο μια "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" για το 2023.
Η πλειοψηφία των βουλευτών πρέπει να συμφωνήσει."